Alle innlegg Sukkerforum

Noen som har kjørt til Tyskland og har gode råd...?

Vis siste innlegg
(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 8 juli 2012 19:24 Privat melding

Har akkurat hatt famileråd med mine to tennåringsbarn - ungdommer , .. og bestemt oss for å pakke minien og kjøre nedover Europa ..Noen som har noen gode ideer til rastplasser, campinplasser på veien? Vi kjører via Helsingborg, og gjennom Danmark til Tyskland.. Så får vi se hvor vi ender opp... Må jo være tilbake til fredag :))

(mann 39 år fra Akershus) sø. 8 juli 2012 19:31 Privat melding

Hold dere et godt stykke unna autobanen. Ellers er det mye fint å se i sør tyskland og nederland. God tur:-)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 sø. 8 juli 2012 19:33

Hvorfor borte fra autobanen .. ? :))

(mann 39 år fra Akershus) sø. 8 juli 2012 19:36 Privat melding

Pga alle vogntog, kriminelle og generellt kjedelige lange strekninger. Samt. Rasteplassene er veldig veldig møkkete. Du skjønner det fort på vei nedover;-)

Skjult ID sø. 8 juli 2012 19:38

Autobahn er effektivt. Det er kun kjedelig hvis du kjører bedriten bil. Har du godbil, så er det gøy å kjøre 200 på autobahn. Bra at det også er forbudt å sperre raskere trafikk bakfra, så folk flytter seg.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 sø. 8 juli 2012 19:41

Har Mini Cooper så den er sprek... Om sjåføren er like sprek .. tøff gjenstår å se... Har aldri kjørt så fort før ... Takk for råd SvenAke...Legger meg det bak minne ..

(mann 41 år fra Oslo) sø. 8 juli 2012 19:48 Privat melding

Kjør østover når du kommer til Flensburg - sjekk ut området rundt Timmerdorfer strand og bort til Zingst og Rugen :-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 8 juli 2012 19:53 Privat melding

Vakkert der? :)) djm77 Jeg har bare vært i Kiel før ... så er helt blank på Tyskland ... tusen takk for tips :))

(mann 41 år fra Oslo) sø. 8 juli 2012 20:00 Privat melding

Jepp, flott der. Google stedsnavnene så vil du se :-) Her kan du finne noe for deg selv og barn/tenåringer. Overnatting på alt fra camping til spahoteller langs kysten. Strahlsund og Rostock på veien om man vil ha litt mer by

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 8 juli 2012 20:01 Privat melding

Så flott :)) Herlig med mennesker som kan gi råd ... Bedre enn Lonly Planet dette her :))

Skjult ID med pseudonym Brum sø. 8 juli 2012 22:53

Skal du dra i morgen og være hjemme igjen fredag? Hvis dere ikke vil tilbringe hele ferien i bil, ville jeg revurdert. Dere kan f.eks. stoppe på Rygge og hoppe på et fly som tar dere f.eks. til München og tilbake for bensinpengene til Göteborg. Så kan dere leie dere en bil der og ta noen utflukter.

Det er Bayern som er den koseligste delen av Tyskland. Fra München er det f.eks. bare en times tid til Füssen og Neuschwanstein. Så kan dere kjøre en del av Romantische Strasse nordover, kanskje helt til Rothenburg. Men München er verdt et par dager det også. Hvis ungdommene dine er gutter, så sett av en dag på BMW Welt og BMW Museum. (Fabrikkrundtur må bookes på nett på forhånd.)

Skjult ID med pseudonym Brum sø. 8 juli 2012 22:59

Hvis du allikevel vil kjøre nedover:

Hamburg har blitt en ganske kul og moderne by. Dra til Fischmarkt og gå ned i en russisk ubåt. Ta båtrundtur i havna. Bussrundtur (hop on, hop off) er en fin måte å se store byer på, her også. Modelljernbanemuseet er en hovedattraksjon. (Bestill tid på forhånd på nett, så slipper dere å vente!)

Lübeck er en koselig gammel hansaby, hvor man lett finner litt av det gamle.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 8 juli 2012 23:06 Privat melding

Hele ferien i bil? Du kjører jo fra Oslo til Lübeck på ni timer. Så drar man mandag morgen er man der mandag ettermidag. Så kan man dra hjem fredag ettermidag og være hjemme fredag kveld. Null stress.

Skjult ID med pseudonym Ballast sø. 8 juli 2012 23:59

En person skal kjøre hele dagen, og to ungdommer skal holde sjåføren våken? Jeg har en tilbøyelighet til å være enig med personen bak et tidligere innlegg ang. flytur/leiebil. Et alternativ er buss til Tyskland. Jeg sjekket nylig leiebilpriser i Tyskland for noen andre, og jeg fant at prisene var svært lave. Selv synes jeg at å kjøre til Tyskland er en svært lang tur. Da kunne det være bedre å kome frem uthvilt, leie bil og ta det med ro.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 9 juli 2012 10:49 Privat melding

Bilferie er jo så mangt. For noen så er det selve kjøringen som er målet, da gjelder det å oppsøke veier som gir god kjøring, og i omgivelser som er en fryd for øyet. For andre er bilen bare et middel til å komme fra reisemål til reisemål. Jeg ser at det er kommet forslag som tilfredsstiller begge retningene, og kan bare ønske god tur.

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 9 juli 2012 11:06 Privat melding

Vi har ikke noe fast reisemål.. Men har lyst å kjøre å se hvor vi ender opp:)) da er det best med bil fra starten:)) tusen takk for alle gode råd.. Nå skal bare ungdommene vekkes.. Og bilen pakkes så drar vi :))

(mann 40 år fra Oslo) ma. 9 juli 2012 16:07 Privat melding

God tur :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) to. 12 juli 2012 19:50 Privat melding

Da var vi tilbake:)) Autobahn var snill med meg , .. og vi kom oss så langt som Hamburg, før tennåringene husket at de likte seg i Fyrklit i Danmark :)) Så da ble det tur dit, .. og bading i basseng med mange småbarnsforeldre og småbarn ... Uansett hyggelig ferie .. men kjenner i kroppen at jeg har kjørt og kjørt :)))