Alle innlegg Sukkerforum

I Romfolkets kjølevann!

Vis siste innlegg
(kvinne 55 år fra Oslo) on. 11 juli 2012 21:35 Privat melding

Undertegnede har ruslet rundt i byen i dag – som vanlig med noe mynt lett tilgjengelig!
Jeg gir gjerne litt til dem som sitter på gata med koppn sin!
Tror på at dersom man deler av sin overflod så får man dobbelt igjen!

I dag observerte jeg at det flere enn vanlig som i dag puttet mynt og sedler i tomme kaffekopper!
Kanskje de siste dagers fokus på Romfolket har gjort noe med givergleden til ”folk i gata”?

Skjult ID med pseudonym -m- on. 11 juli 2012 21:39

Gir alltid en mynt eller 2 hvis jeg har jeg og jr var en tur å rusla langs karl johan en dag og han fikk lov å dele ut noen kroner du skulle sett ansiktet dems når den lille guttungen ga dem en penge eller 2 de lyste opp :) det gjorde nok litt ekstra syns man skal lære barna å dele jeg :) men det de hadde trengt minst like mye var at man feks ga de noe å spise eller drikke etc så de ikke hadde måtte dele pengene videre eller no sånt no man veit jo aldri hvordan det der fungerer. Jr pratet jo litt med dem også vi voksne er nok mer der at vi bare gir en penge og går videre stolt av min lille tass den dagen :)

(mann 40 år fra Vestfold) on. 11 juli 2012 21:41 Privat melding

Det er fint med litt fokus, men jeg for min del gir kun til norske rusmisbrukere som sitter gatelangs.
Vi har nok av folk her i landet som trenger hjelp uten at vi må ty til import.

Skjult ID med pseudonym .... on. 11 juli 2012 21:50

Da foreslår jeg att du går i banken imorra å tar deg opp ett lån på f.eks 100 tusen, så går du på gata å deler ut....
Hvorfor gjør du ikke det ?
Har du vært nede i denne leiren å tilbudt deg å åpne ditt hjem for de ?? Viss nei, hvorfor ikke ?

Skjult ID on. 11 juli 2012 21:53

Jeg ønsker ikke å gå inn i en usaklig diskusjon @ 21:50

Men hadde jeg hatt noen millioer på bok skulle jeg gladlig delt!

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 11 juli 2012 21:53

Jeg gir konsekvent ikke til tiggere. Beklager å si det, men en gang har de hatt et valg om verdier og moral, og valgt dopet. Jeg gir mye heller til Frelsesarmeen, Røde kors, Redd Barna og slike ting. Har fast trekk hver måned til Redd Barna og medlem i røde kors. Frelsesarmeen gjør en flott jobb for dopmisbrukerne og foretrekker å gi der istedenfor å gi penger i hendene.

Skjult ID med pseudonym Kman on. 11 juli 2012 21:57

Etter en litt merkelig observasjon for noen år siden gir jeg aldri penger til dem mer...En "gammel" damer strever seg oppover Theresesgate på Bislett, setter seg ned på utsiden av Ica Super, finner frem koppen sin for å tigge...Men så begynner det plutselig å regne :0 Da tar den "gamle" damen krykkene under armen og løper nedover gaten for og finne ly for regnet....Jeg mener, er det rart man blir skeptisk???

Skjult ID med pseudonym Svendh on. 11 juli 2012 22:04

Tydeligvis ett sårt punkt hos noen det her ja. Men om tigging hadde vært ulovlig hadde det ikke vært en "leir" der.
Det var en tett besluting av politikerene å tillate det og jeg håper de forbyr det igjen.
Hadde de kommet til landet for å jobbe, som utallige andre øst-europeere, hadde jeg ikke hatt noe imot de.

Skjult ID med pseudonym Bolleklori on. 11 juli 2012 22:22

Når man ser den overfloden av kurant innbo/eiendeler som avhendes hver dag på Oslos og helt sikker hele landets gjenbrukstasjoner synes jeg heller de som ønsker å hjelpe skulle gjort et slag for å få fatt i alt/mye av det brukbare som i vår overflod kastes og få det sendt til Romania, Slovakia, Tsjekkia, Ungarn m.m slik at folk kan få hjelp til det de trenger der de bor. Jeg bor like ved en og like ved et kjøpesenter og på lørdager er køen like lang begge steder, et lite paradoks. Noen har jo nå etablert Folk er folk organisasjonen, altså laget en forretningside ut av nøden til disse menneskene har og får lønnet arbeid til seg selv. Hvorfor går ikke de som organisasjon inn og samarbeider med kommunale gjenbruksstasjoner, tollmyndigheter og får igangsatt eksport av "søppel" (alt ikea stæsjet vi hiver når det er falmet litt, for vi kan kjøpe nytt til 298 kr) til trengende

Skjult ID med pseudonym Afrodite on. 11 juli 2012 22:32

Jeg gir aldri til romanifolket. De kommer til Norge og forventer at vi skal stille opp med teltleirer, utedoer, arbeidsplasser mm. Hvordan er det når vi reiser til utlandet. Kan jeg reise til Tyskland og kreve at staten skal hjelpe meg? Bare fordi jeg har hørt rykter om at landet er bra, så forventer jeg at jeg skal ha samme rettigheter som statsborgerne i landet...?! Det henger virkelig ikke på greip.

Ved å gi til romanifolket oppmuntrer vi dem til å komme og tigge enda mer. Jeg støtter forslaget om å forby tigging, og det skal være meg en sann glede å kunne gå langs tigerstadens gater uten å bli møtt av kopper som rasler på hvert et hjørne. Har sett nok av rumenske tiggere som handler på 7eleven, sitter med iPhoner, og andre "luksusobjekter" som man normalt ikke tenker at en stakkar som ikke har mat til barna sine tar seg råd til.

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 11 juli 2012 22:40

TS : Har du lest tråden Romfolket og Arbeiderpartiet lenger ned..? Mye kloakk inni hodet på folk..total mangel på forståelse og empati,men desto mer fulle av sinne og fordommer.Skremmende å tenke på at noen av de skal oppdra barn.

Skjult ID med pseudonym damen on. 11 juli 2012 22:42

Afrodite : `En stakker som ikke har råd til mat til barna sine` ? Du velger selv om du vil ha barn eller ikke i dette landet. Noen av de unge romjentene med barn har ikke noe valg. Fordømt drittprat.Håper ikke du har barn du skal oppdra.

Skjult ID med pseudonym damen on. 11 juli 2012 22:44

svendh : Import ? Forklar hvem som importerer hva.. Helt seriøst forklar bruk av ordet import.

Skjult ID med pseudonym Afrodite on. 11 juli 2012 22:50

Damen: Les sammenhengen. Har du ikke råd til å brødfø barna dine finner jeg det merkelig at du kjøpe brus og baguetter på 7eleven til lunch og eier en iPhone. Det samme gjelder alle andre etnisiteter, men i dette tilfellet var det snakk om romanifolket.

Skjult ID med pseudonym damen on. 11 juli 2012 22:59

Det kan jo hende at de i løpet av de timene de har sittet og fornedret seg kjøper seg en brus på 7eleven. Og ja de har sikkert kjøpt iPhone sin for full pris på Expert..//
Lurer på hva det er som trigger sinnet til velfødte bortskjemte nordmenn så voldsomt. Jeg for min del tenker,jaggu bra jeg ikke har det sånn.Tror du de har valgt utgangspunktet for livet sitt selv?
Les litt Europeisk historie og si takk for at det her du er født.

(kvinne 55 år fra Oslo) on. 11 juli 2012 23:02 Privat melding

Deter ikke slik at en som kommer inn i vårt vakre land automatisk har sammerettigheter som oss - lang der i fra.

De har ikke rett på noen ytelser fra staten og nyter ikke godt av noen velferdsgoder.

Det triste i dette er at Romanifolket alltid har vært en forfulgt gruppe mennesker. Jeg har selv vært i Romaia og sett hvilke forhold de lever under. Jeg har jobbet på et barnehjem der - og tatt imot nyfødte barn fra unge kvinner fordi de ikke klarer å fostre dem opp selv. Jeg har møtt store famiier som bor i jordhuler - som gråt over en kilo sukker. Disse menneskene lever i nød.

Når det er sagt så må jeg jo også si at jeg er fullstedig enig i at de ikke kan bo og leve slik de gjør nå. Det er uverdig for alle parter.

Det er jo slik at vi har "åpne grenser" og det må vi ta konsekvensene av.

Vanskelig sak dette - det beste hedde jo vært å hjelpe dem med retur - men det er nå en gang slik at de kan oppholde seg i landet opptil 3 måneder dersom de klare å forsørge seg selv. Om de skal være lenger må det legges frem en arbeidsavtale.

Vanskelig sak dette!

Skjult ID med pseudonym Who to. 12 juli 2012 00:02

Glad jeg kom meg langt vekk fra hovedstaden. Husker da tiggerloven ble opphevet. Det tok litt av husker jeg. Busslass med gamle damer med krykker og mannfolk med trekkspill. Egentlig gjorde det meg ikke så mye men jeg gir ikke en krone. Da gir jeg heller til organisasjoner som fordeler pengene slik de føler er best.

Skjult ID med pseudonym The One to. 12 juli 2012 00:14

Det er en litt tosidig sak dette her. Det er selvfølgelig en god ting å ha et godt hjerte å dele av det man har, men det er ikke al¨ltid så lurt. Når du gir penger til den lille jenta som sitter med koppen sin så bidrar man ofte til barnearbeid. Den lille jenta skulle vært på skolen, men foreldrene bruker barna kynisk fordi det er de som klarer å samle inne mest. Videre har mange av romanifolket vært svært lite villig til å tilpasse seg samfunnets normer, men livnært seg på kriminelle måter. Hadde du vært like positiv dersom det satt en kar fra Hells Angels med koppen der tenker jeg da!

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 12 juli 2012 00:18

Tror jeg gir penger til gammelkommunistene i Tjen Folket før jeg gir en eneste krone til "romfolket" Tror faktisk både Mulla Krekar og ABB er høyere på listen også.

(kvinne 50 år fra Oslo) to. 12 juli 2012 00:18 Privat melding

Tydelig at Hells Angels ikke trenger fornedre seg til å tigge penger,da de ordner seg på annen måte. Og blir de tatt sitter de og sutrer i retten at man må ta hensyn til barna og familien deres. Nei takke meg til !

(kvinne 50 år fra Oslo) to. 12 juli 2012 00:20 Privat melding

Blåruss . Synes du er ett svin med den kommentaren der.

Skjult ID med pseudonym The One to. 12 juli 2012 00:22

@Frøken-O

Tror nok heller aldri vi får se noen fra Hells Angels tigge, men det er liksom greit å syns synd på romanifolket selvom de er noen halvkriminelle ganske mange av dem.

Skjult ID med pseudonym frøken-o to. 12 juli 2012 00:29

Skjønner hva du mener. Synes nå alikevel de ikke er noen sammenligning,da disse HA folka uansett har hatt ett annet utgangspunkt. Det er ikke nød som driver dem,men mangel på vett.
(de av dem ,98% kanskje ,som er innvolvert i noe kriminelt).Best å få det riktig,med åpen profil.
Det er vel ikke uten grunn man er medlem av en motorsykkel klubb som HA.

Skjult ID med pseudonym fyr84 to. 12 juli 2012 00:31

Slapp av, blåruss. Med skattepengene dine så bidrar du til både fri rettshjelp og trivelige fengselsopphold til både mullah'n og barnemordern.

Skjult ID med pseudonym frøken-o to. 12 juli 2012 00:34

handerduvet : Har jeg lyst til å gi bort penger,så gjør jeg det og blåser i hva andre måtte mene.Trenger iallfall ikke en Byrådsleder til å fortelle meg hva jeg bør gjøre. :-)

Skjult ID med pseudonym .... to. 12 juli 2012 01:42

Så du vil ikke gi av din egne penger altså ?
men du gir deg myndihet til å bestemme over de pengene jeg har betalt inn i skatt ?

SVAR på spørsmålet da ? hvorfor vil du ikke sette deg i personlig gjeld for å støtte de du synest synd på ????

Skjult ID to. 12 juli 2012 01:56

Tror ikke det er nød som driver sigøynerene heller. Det har alltid fulgt masse kvalme med disse folkene. Også sigøynerene som er oppvokst her i landet er helt ute på bærtur. Foreldrene holder bevist barna borte fra skolen og de driver organisert kriminalitet.

Det er som frøkna sa, det er mangel på vett.

Skjult ID med pseudonym Socrates to. 12 juli 2012 02:14

Helt uaktuelt å gi bort til tiggere.

Skjult ID to. 12 juli 2012 02:27

Skal vurdere å gi penger den dagen de norske sigøynerfamiliene sender barna på skolen.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 12 juli 2012 06:02

Nei, eg gir ikkje til tiggere fra romfolket. Skulle det hende at eg gir, så skjer det gjennom f.eks å kjøpe =Oslo eller noe.

(mann 34 år fra Oslo) to. 12 juli 2012 06:22 Privat melding

Gir ikke direkte til de som er på gata. For pengene kan brukes til å kjøpe dop.
Gir heller til organisasjoner som Fattighuset i Oslo

Skjult ID med pseudonym frøken-o to. 12 juli 2012 10:14

@.... : ..jeg åpner ikke engang mitt hjem for forfylla venner,da de heller kan bo på hospits.Det er forskjell på å ha ei mening og det å kalle mennesker søppel. Søppelet sitter i hue ditt .... .
Vi bor i ett demokrati.Demokratiet bestemmer hvem som skal styre her. Engasjer deg politisk og stem ved valg. Hold søppelpratet ditt for deg selv.
Desuten har jeg nok lån og utgifter, som jeg betaler med glede. Sutringen får andre ta seg av.
@ 01 56 : Kanskje lese litt Europeisk historie i sommer.

God sommer ) Over og ut herfra.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 15 juli 2012 22:53

Jeg blir flau av enkelte Nordmenn som skuler over gjerdene til Romfolket, mens de tviholder på pengesekkene sine. Vi som er en nasjon som roper ut til andre mektige nasjoner at vi er så inkluderende og fredsskapende. Den gjennomsnittlige nordmann som bruker flust av penger på byen. Avsluttes med kebab som dem spyr ut på turen hjem...Mens de forter seg og låser døra. Romfolket kan komme......Hjelpes

Hvordan i pokker skal Romfolket få en sjanse til å tjente seg noe når de skal ekskluderes og man ser på disse menneskene som man så på mørkhudede som slaver.....Inkluder dem heller. Gi dem en liten jobb for eks. Tilby dem å klippe plena. Male huset eller annet.....Vær et godt forbilde for barna deres og ikke lær dem opp til at andre som er mindre heldige enn oss skal ignoreres og sees ned på! Våkn opp!

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 15 juli 2012 22:59

Godt poeng, poppy. Det er kanskje ikke helt dumt å gi disse menneskene muligheten til å få seg noen kroner mot andre småtjenester, som du nevner.

Personlig gir jeg aldri penger til disse tiggerne, men hender jeg kjøper mat og sigaretter til diverse narkomane rundtom. Uten mat og drikke, duger helten ikke.

Skjult ID med pseudonym Tanta sø. 15 juli 2012 23:28

Godt tenkt poppy, men brist i logikken. Sigøynerne vil ikke, kulturelt sett, ha noen jobb eller tjene seg noe, slik du foreslår. Den kulturelle normen er basert på at det er legitimt å stjele. Det betenkelige her er sigøynerbarna som foreldrene oppdrar til å leve som rotter, dessverre

(mann 46 år fra Akershus) sø. 15 juli 2012 23:46 Privat melding

@poppy
Dersom du ønsker å heller gi dem en liten jobb, som å klippe plen og male huset, så håper jeg du også betaler skatt og arb.giveravgift for de også.. Hvis ikke så utnytter du dem jo bare til svart arbeid og gjerne sosial dumping, og det er jo ikke bare moralsk forkastelig men også ulovlig ;-)

Personlig så mener jeg det er på tide å revurdere hele Schengen-avtalen, som gjør at alle innefor Schengengrensa fritt kan komme hit. Det er jo ikke rom-folket som er det største problemet her, selv om de er en utfordring. Men det er jo mye større problem med de kriminelle bandene fra de øvrige (i hovedsak) øst-europeiske landene som kommer hit på rene tokt..
Jeg reiser såpass sjelden rundt i Europa, så jeg kan glatt stå noen minutter i passkontroll om jeg skal på tur, så lenge vi kan bli kvitt mye av den kriminaliteten som har kommet de senere årene.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 00:12

@Tanta

Det er akkurat sånn tankegang og forhåndsdømming vi må slutte med. Vi kan ikke skjære alle over en kam. Dessuten må vi begynne i det små og vise forståelse for at de ikke har de samme forutsetningene som vi har til og klare å livnære seg selv. Vi må tenkte på den bakgrunnen de har selvsagt, men også ta den til etterretning når vi tilbyr oss å hjelpe. Mange er jo analfabeter som ikke har lært seg hvordan et stabilt samfunn fungerer. Ved å bare slå alle unner en kam og hamre løs med fordommer blir ikke situasjonen noe bedre. Vi er en nasjon som har ressurser til å hjelpe andre. Det skal vi være stolte av. Vi kan være et forbilde for andre nasjoner og ta til oss disse utstøtte menneskene og vise barmhjertighet fremfor grådighet. Det er lett og sitte i eget hjem med mett mage og kaste sten på andre!! Om alle kunne satt seg inn i hvordan et liv som tigger på gata er. Kanskje da hadde verden blitt en bedre plass å bo i. Kanskje vi da kunne sett ting LITT fra et annet perspektiv.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 00:22

@Eikers1

Jeg gir penger til Romenerne jeg. Uten problem. Mitt argument var nå i første omgang til de lengre opp i tråden som påstår at disse menneskene ikke duger til noen ting og må jobbe for føden. Når det er sagt er det en selvfølge at disse også betaler skatt av lønnen sin på samme måte som vi gjør det. Arbeidsgiveravgift like så ;)

Når det gjelder Schengen avtalen er jeg enig med deg. Men nå er den som den er og da får vi tilpasse oss etter den enn så lenge. Bandekriminalitet er det over alt. Enten de er Normenn eller utlendinger. Det gir oss vel ikke rett til å heve oss over andre mennesker som om vi var guder i forhold? Synes bare det er skremmende holdninger rundt om i dette landet. Hvor hat ligger rett under overflaten....Liker ikke!

Skjult ID med pseudonym Kritikk ma. 16 juli 2012 02:19

Kritikk har ikke nødvendigvis noe med hat å gjøre, poppy. Det må kunne stilles krav fra et felleskap - til felleskapets beste..

Alle får den behandlingen de selv har gjort seg fortjent til..

"Hei, jeg heter kjell. Jeg velger å stjele fremfor å bidra med noe konstruktivt til fellesskapet. Jeg bærsjer der jeg lyster og lever ellers fra hånd til munn. Jeg oppdrar mine barn til å bli som meg. Kan dere hjelpe meg med litt penger, takk!"

Skjult ID med pseudonym Kritikk ma. 16 juli 2012 02:30

Jeg skal ikke klandre en eneste sigøyner, men kulturen de er oppvokst i anser jeg som en "la-oss-leve-mest-mulig-likt-et rotter-kultur"
Jeg får ikke mer sympati for en slik kultur, fordi den har blitt holdt i hevd gjennom flere hundre år.

jeg syntes synd på barna som ikke har noe valg, men som blir "dømt" til et liv i en slik "u"kultur

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 02:46

@Kritikk

Regner du med at folk du møter er hyggelige, er det overraskende mange som er det;-) Håper du åpner sinnet ditt litt og drar litt i skylappene dine. Det er lov å se rundt seg og ikke bare rett frem! ;-) Just saying!

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 ma. 16 juli 2012 02:49

Flott enkelte er positive til folket, men når de stjeler penger fra narkomane, da blir jeg ikke annet enn provosert og forbanna!

De er bannlyst i hele Europa, for en grunn.
FLESTE av disse har ingen visjon om å jobbe på ærlig og redelig vis.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 03:01

@Gunsan80

"når de stjeler penger fra narkomane, da blir jeg ikke annet enn provosert og forbanna!"....vel...Jeg har sett plenty av narkomane som stjeler, gjør innbrudd å må få minne deg på at de også koster samfunnet mange penger. Jeg tror nok de fleste av oss hadde gått langt for livnære seg om man var forhatt, et utskudd og sett på som "rotter" som det så fint var beskrevet av @Kritikk. Det er nok et meget hardt liv å skulle bo på gata. Et uverdig liv rett og slett. Dessuten har ikke disse menneskene de samme forutsetningene som oss til å klare seg på samme måte. De er analfabeter og har vokst opp under helt andre forhold enn vi har. Det bør man kunne ta hensyn til før man uttaler seg. Det er forkastelig å ha et menneskesyn hvor man i det hele tatt BANNLYSER folkegrupper......Jeg blir kvalm av den slags.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 03:03

gir ikke mer til romfolket nå. må det være nok!

(mann 41 år fra Oslo) ma. 16 juli 2012 03:05 Privat melding

Forsøk å se det fra en annen vinkel. Hvis du bodde i Romania, var lutfattig og viste at Norge var en biltur unna. Hadde du reist? Jeg vet i alle fall hva jeg hadde gjort. Det sier en hel del når det er mer attraktivt å bo på gaten her enn å være der de kom i fra.

Skjult ID med pseudonym Kritikk ma. 16 juli 2012 03:06

Hey, poppy.. Jeg skrev ikke om menneskesyn eller om personene. Jeg skrev om kulturen

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 03:09

@Kritikk

Samme det vel. Svaret mitt står;)

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 ma. 16 juli 2012 03:17

@Poppy
Joda, det er ikke jeg som bannlyser de, det er det regjeringene som gjør. Bl. a Frankrike.

Romania får støtte fra EØS, tenker de må kunne benytte noe av midlene for å få ryddet opp....

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 13:53

Så det spiller ingen rolle for deg hvordan folk velger å leve. Ingen kritikk og krav må stilles. De får support og pengestøtte fra deg, uansett.

Skjult ID med pseudonym Kritikk ma. 16 juli 2012 13:56

Den forrige skulle vært @poppy og ikke med poppy sitt nick :)

Skjult ID ma. 16 juli 2012 13:59

Bare å slette kommentaren det....så det blir riktig

Skjult ID ma. 16 juli 2012 14:01

Nei

Skjult ID ma. 16 juli 2012 14:05

Teit å skrive med kjente forumskrivere sitt pseudonym da, så de blir tillagt meninger og ytringer de ikke har.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 16 juli 2012 14:10

@poppy
Friske ord kl 0301 til Gunsan80. Det er forkastelig å BANNLYSE FOLKEGRUPPER.

@Gunsan80
Vær vennlig å FORSØK å strekk din tanke-radius litt lengre ut. Takk.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 14:33

@Kritikk

Med de forutsetningene disse menneskene har så har de vel strengt tatt ikke noe annet valg enn å leve som de gjør. De har ikke de mulighetene som du og jeg har. Du kan jo bare lese i denne tråden å se hvor mange fordommer de skal kjempe imot. Alene og dømt nord og ned fordi de er født innad en kultur og et folkeslag som ikke eier nåla i veggen og som av enkelte(ref ditt innlegg) blir sett på som "rotter". Når det er sagt er jeg ikke for at vi skal bruke enorme ressurser på romfolket, mens spanjoler blir sendt ut av landet. Likt skal være likt. Men da er det systemet som må slås ned på og ikke menneskene. De gjør bare hva enhver av oss ville gjort i samme situasjon. Dessuten er dette individer og fortjener å bli behandlet som individer også. Du mener alle er banditter og arbeidssky. Det er ikke jeg enig i. En får ta ethvert menneske for det det er. Det skulle bare mangle. Glem ikke nazistene og glem ikke slavene....Hva har vi lært av vår historie? En skulle tro vi hadde forstått at rase,hudfarge og kultur ikke har NOE å si og at mennesker har like mye verdi uansett hvilken opprinnelse de har. "Banditter" finner vi over alt!! Ikke bare blant Romfolket!

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 16 juli 2012 14:58

@poppy
Har ikke noe å tillegge. Bare et behov for å si at det gleder meg å lese det du skriver. Du får sagt det!

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 15:05

@poppy

Intelligent og menneskelig skrevet, du er smart :)

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 15:07

@poppy

Intelligent og menneskelig skrevet, du er smart :)

Skjult ID med pseudonym Tøyte ma. 16 juli 2012 15:09

Nå kan jo romfolket sammeliknes med nordlendinger som søker lykke for ett bedre liv her sørpå:=) Det renner over av dem....

Skjult ID med pseudonym Tøyte ma. 16 juli 2012 15:11

Uansett hvor fattig du er, så driter du ikke der du spiser. Er vel denne type handlinger romfolket har som gjør at de ikke er ønsket....

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 15:24

Ikkje pokker om eg gir 5 flate øre til romfolket.
Eg gir heller penger til våre egne narkomane framfor dei!

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 16 juli 2012 15:38

"Våre egne" narkomane - framfor "dei". Ta deg et menneske-kurs, Pedro!

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 15:54

@tresnitt
Eg har dei kursa eg trenger.

Våkn opp til virkeligheten

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 16:05

Dehumanisering av folkegrupper er et alltid dårlig tegn i et samfunn, og ikke verdig befolkningen i en sivilisert stat som Norge.

Å omtale Romfolket som rotter e.l. er både lavt og lite menneskelig gjort.

Det kan kanskje være et tankekors at under folkemordet i Rwanda i 94, der nærmere en million Tutsier til slutt måtte bøte med livet, så ble Tutsiene omtalt som bl.a. kakkerlakker før tragedien var et faktum.

Jeg trekker ingen direkte parallell mellom Rwanda og Norge, for det er lite sannsynlig at en situasjon vil kunne eskalere så ekstremt i Norge - men retorikken ligner som sagt.

Det å fremstille problemet med romfolket som en "enten eller"-situasjon blir etter min mening altfor enkelt.

Jeg tviler også sterkt på at de som ytrer seg sterkest mot Romfolkets nærvær i Norge har lidd noe nevneverdig som følge av dette nærværet.

De fleste av oss vil ha det svært godt fremover her i landet uavhengig av om Romfolket får litt hjelp til grunnleggende livsopphold eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Badabing ma. 16 juli 2012 16:29

Kan ikke si jeg har allverdens med sympati for denne gruppen. Romanifolket har en livstil og kultur som er diametralt motsatt av oss. De er lite interessert i å tilpasse seg samfunnene de slår seg ned i, og har lite eller ingen respekt for andre rundt seg. Hvorfor skal vi da respektere dem?

Når de kommer til landet synes jeg faktisk det er ganske frekt at de tydeligvis forventer at vi skal tilpasse oss deres levesett og legge til rette for at de skal kunne leve slik de alltid har gjort, som tiggere, småkriminelle osv. Rein egoisme vil jeg kalle det. På 70 og 80-tallet ble det gjort forsøk på å integrere romanifolket mer i det norske samfunnet, dvs de fikk hus og tilbud om utdanning. Dette feilet stygt.

Ser også i avisene at de har veldig lav terskel for å spille rasismekortet. Det er ingenting som skremmer norske politikere mer enn å bli kalt rasister. Det er derfor du ser en FRP-politiker med innvandrerbakgrunn som uttaler seg om saken, for da er det på en måte greit. Det er også derfor politikerne forøvrig er handlingslammet ifbm denne problematikken.

Jeg hadde ikke hatt noe problem med denne gruppen dersom de var villig til å tilpasse seg norske normer og regler, dvs jobbe, betale skatt og være produktive medlemmer av samfunnet. Sånn det står nå får de omtrent like mye sympati som de fortjener.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 16:42

@badabing

De har jo ingen trygge nettverk rundt seg siden de er utstøtt over alt, og blir jo av den grunn uglesett og aldri tilbudt de samme forhold som oss. Hadde vi vært litt mer mottakelige og hjelpsomme, ville nok den "påtvungede lavmoralen/kriminelle sidene" ved romfolket forbedret seg. Men da må vi gi dem litt tro på seg selv og mulighetene ved å vise at vi vil inkludere dem, istedenfor å kjeppjage dem rundt... Om vi hadde vært like forfulgt og uglesett, og med de samme utrygge forhold rundt oss, ville moralen og skruppeløsheten vår vært på samme nivå.

Jeg kjenner ikke til det forsøket som ble gjort 70 og 80 tallet. Men om det er i samme gate som det forsøket som ble gjort med sigøynerne og samene er det overhodet ikke noe rart at det mislykkes totalt. Så vidt jeg vet ble barna tatt fra foreldrene uten grunn og plassert rundt om i landet på barnehjem. Hvor de fikk en forferdelig oppvekst. Tv dokumentarer av flere av disse barna kan bekrefte det. Samene ble "fornorsket" med påtvungen religion og språk og deres egen kultur ble undertrykt.....Hadde du ville gitt slipp på din kulturarv??

Det handler om å respektere deres kultur samtidig som man kan bidra til å bedre levekårene deres. Ikke minst med tanke på barna.

Skjult ID med pseudonym fettholl ma. 16 juli 2012 16:57

dere vet at man skal ikke gi penger åpenlyst på gata. det kalles for noe i kristendommen. men tipper at de aller fleste ikke er kristne her inne sånn egentlig, spesielt ikke når man starter en tråd sånn som dette. men en tanke bare.. ikke gjør som alle andre sier hvis du selv innerst inne mener det blir feil. det blir som en flokk med sauer som bare må gi penger til romfolket fordi alle andre gjør det. vet dere hvem romfolket representerer sånn egentlig? klarer dere å se inn i sjelen deres og finne ut at dette er gode mennesker? hvis dere lar romfolket være enn gruppe så ser dere ikke at det er individuelle mennesker som alle oss andre mennesker med forskjellig bakgrunn. noen er grådige, noen snille, osv. ikke la denne gruppen få for stor oppmerksomhet. vær nå såpass smart i hodet at dere skjønner det.

Skjult ID med pseudonym Badabing ma. 16 juli 2012 17:01

@ poppy

Som man reder ligger man. Såvidt jeg har fått med meg så har de liten eller ingen interesse av å tilpasse seg. De velger å leve på utsiden, som "reisende". Jeg har liten tro på at vi kan hjelpe dem som du sier, de må hjelpe seg selv. Om de viser at de er interessert i å endre levesett har jeg ingen problemer med å gi dem støtte på veien.

Jeg synes ikke en skal respektere denne måten å leve på, dvs at en skal leve som snyltere på utsiden av alt og alle med sine egne regler og normer for rett og galt. Hvorfor skal vi på død og liv godta det her i landet? Har vi sånn skyldfølelse for det nazistene gjorde under krigen at alt skal godtas? En kan ikke engang debattere dette uten å få rasismebeskyldninger mot seg. På samme måte respekterer jeg heller ikke kulturer som undertrykker kvinner ved å la de gå rundt som vandrende telt eller kaster syre på de hvis de vanærer familien ved å ha egne meninger.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 17:03

Eg har aldri omtalt romfolket for hverken "rotter" eller noe anna.
Men uansett, eg vil ikkje ha dei her, dei kan reise tilbake til sitt hjemland.

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 17:08

@Pedro

Kan du sette ord på hvorfor du ikke vil ha dem her?

På hvilket måte føler du at du personlig blir rammet ved å ha dem her?

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 17:09

@Badabing

Hva er du egentlig når du dømmer en gruppe uten å se individet? Er ikke det rasisme? Er ikke det rasehat? Det er skremmende mye rasisme ute å går. Fremmedhat og fremmedfrykt...Rett og slett det det er!

Du spør hvorfor skal vi respektere dem? Hvorfor skal jeg bry meg? Hvorfor skal jeg gi av mine penger? Fordi du er medmenneske vel. Fordi du ikke tror at alt er svart hvitt. Fordi du har empati for de som ikke er like godt stilt som deg. Fordi det gir deg glede å hjelpe andre. Fordi du har ressurser som de ikke har. Fordi du KAN hjelpe de. Derfor skal du gjøre det! Ikke verre. Om alle hjalp til, da kunne man utrettet mye sammen :-)

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 17:11

foreslår at filmen "The Stand" med Stephen King. den er på 4 deler. Det gjelder vel de fleste her inne som trenger enn film å se på i ferien. Hvis dere liker sånne dommedagsfilmer er dette en film å anbefale.

Skjult ID med pseudonym Badabing ma. 16 juli 2012 17:28

@ poppy

Nå prøver du desperat å plassere meg i en bås. Deg om det. Hvis det jeg mener er rasisme, ja da er det jaggu mange rasister i dette landet. Må være flott å kunne gå rundt med skylapper. Her er en definisjon av rasisme hentet fra Wiki: "Rasisme betegner oppfatningen om at arten homo sapiens – menneske – kan deles inn i forskjellige raser, hvorav noen er mer intelligente eller har andre egenskaper som gjør dem mer verdifulle enn andre. Rasistiske oppfatninger brukes av noen til å legitimerer diskriminering rettet mot grupper eller individer med annen etnisk bakgrunn enn dem selv."

Jeg kritiserer ikke romanifolket fordi de har en annen hudfarge, men fordi de har en kultur som overhodet ikke er kompatibel med vår. Kall meg gjerne kulturrasist da om det hjelper deg å plassere meg i en bås.

Nei, jeg synes ikke vi skal respektere deres måte å leve på og jeg synes heller ikke vi skal understøtte den. Det betyr ikke at vi ikke kan respektere dem som mennesker.

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 17:36

@Badabing

Hva legger du i påstanden om at romanifolkets kultur overhode ikke er kompatibel med vår?

Hvilke sider ved kulturen sin må romanifolket endre på for at den skal bli kompatibel med vår?

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 17:45

@badabing

Jeg har ingen behov for å sette deg i noen bås. Jeg bare svarer deg utifra det du sier i dine innlegg. Utifra dine innlegg ser jeg rasehat og rasefrykt og som du også nevner kulturrasisme. Jeg må bare tolke deg utifra det, så kan du selv mene hva du vil rundt det. Virker som om at du er mer desperat enn jeg er til å forsvare deg som person enn dine egne mening. Når du av prinsipp ikke kan dele på godene er ikke det bare veldig gjerrig av deg, men også ubarmhjertig. Du kan gjerne forsvare deg selv og gjemme deg bak argumentet om kulturforskjellene. Det overbeviser ikke meg iallefall.

Stiller meg forøvrig bak innlegget til @kjilee. Det vil jeg også gjerne vite:-)

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 18:23

Romleiren må flytte på dagen
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.8246806

Jubel

Skjult ID med pseudonym Kritikk ma. 16 juli 2012 18:24

Jeg tillegges ord og meninger jeg ikke har. Har ALDRI kalt sigøynere/romfolk rotter. Jeg tok ballen og ikke spilleren. En vesentlig forskjell. Jeg mente kulturen var en ukultur, som vi må få bukt med og få menneskene ut av, fordi den legger opp til at mennesker skal leve som rotter.

Skjult ID med pseudonym Kritikk ma. 16 juli 2012 18:26

Hvem har brukt retorikk som kaller sigøynere for rotter, kijilee? Referer du til innlegg fra andre forum?

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 16 juli 2012 18:38

Dette begynner å bli rimelig meningsløst (og jeg er glad jeg ikke leser det som skrives på nettet ellers).
Kan noen som faktisk kan noe om kulturen(e) til romanifolket(/ene) uttale seg og beskrive den/dem?

Vi betaler endel penger til EØS/EU som rettes for å bedre situasjonen for de rundt 11 mill som tilhører romanifolket(/ene).
Jagland er involvert via Europarådet, og har uttalt seg på radioen.
Men det er det sikkert ingen som hører eller får med seg?
Ingen gir ihvertfall uttrykk for det.

Skjult ID med pseudonym kanakas ma. 16 juli 2012 18:38

Jeg syntes alle bør få lov til å gjøre akkurat som de vil og som de lyster, uten at noen kritiserer noe som helst. Folk er folk. Det finnes 11 millioner romfolk i europa. Jeg støtter poppy og kiljee. Norge kan lett ta imot et par milloner sigøynere. Vi har mye bedre forutsetninger for å ta vare på dem enn det som romania, bulgari og ungarn har.

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 16 juli 2012 18:43 Privat melding

@Tresnitt

Ja du får vri og vende på ordene da, for å få det HELT riktig her!!
Det går ikke an å diskutere en dritt her på forumet uten å måtte arrestere noen.. Det er en j.... gjenganger.....

Over og ut!

Skjult ID med pseudonym kanakas ma. 16 juli 2012 18:43

Sigøynerne har en mer bohemian kultur enn den snevre og såkalt ryddige kulturen vi har. De driter og spiser der de lyster og lever fra hånd til munn. So what? Så lenge de ikke plager noen. Kudos til poppy og kiljee som også støtter dette.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 16 juli 2012 18:45 Privat melding

@kanakas
Hvordan mener du at vi LETT skal kunne håndtere 2 millioner romfolk?? Når vi ikke klarer å få til en skikkelig integrering av de noen tusen asylsøkere og innvandrere som kommer hit hvert år!!!

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 18:48

Så Karoli på TV2 nettopp. Han konkluderte m at denne gjengen ikkje var Romfolk eller sigøynere, kun rumenere.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 18:49

Det seier det meste om motivene deira når ein av disse uttalte at fikk han 1 million, så reiste han hjem. 2000 stk = ta regnestykket, dere villeda idealister

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 18:53

@kanakas
Det blir en plage når du til slutt må se deg for hvor du tråkker, for ikke å tråkke i ekskrementer.. Det blir en plage når avfallshåndtering ikke fungerer, og man får "invasjon" av rotter (ja, de 4-beinte) og andre uønskede dyr som følge av det.

Jeg skjønner at disse menneskene er i en vanskelig situasjon. Men de må også forstå at det finnes noen normer og regler som ALLE andre må innrette seg etter, og da må de også i det minste komme oss i møte.
Når en mann på 25 sier at "gi meg 100 000, så reiser jeg tilbake".. Det er dessverre ikke med på å skape respekt for disse menneskene.

Skjult ID med pseudonym Badabing ma. 16 juli 2012 18:54

@ poppy

Du svarer meg ut fra hva du tror jeg skriver, ikke hva jeg skriver. Fint om du kan peke på noe i det jeg skriver som går på rasehat eller rasefrykt. Jeg har en mistanke om at det er liten vits å debattere dette med deg, alle som er uenig med deg er tydeligvis Adolf Hitler.

Din løsning er slik jeg tolker deg å gi de penger, kan ikke se at det løser de grunnleggende problemene til romanifolket ift samfunnet forøvrig. Synes rett og slett det blir for enkelt, politisk og kortsiktig moralsk korrekt ja, men i lengden for enkelt.

@kjilee

De fleste er analfabeter (by choice), de deltar ikke i arbeidslivet, arrangerer barnebryllup. De tjener sitt livsopphold med tigging og småkriminalitet, og ser tydeligvis ingen problemer med at barna også skal starte karriere som tiggere (jmf dommen fra Bergen nylig). Dette synes jeg ikke er en kultur vi skal støtte opp under.

PS! Hadde forresten vært interessant å høre hva dere hadde sagt om de slo seg opp med teltleir i nabolaget deres.

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 18:55

@Pedro
Rett skal være rett, han krevde "bare" 100 000 selv. 1 million gjaldt for flere familier som holdt til ved Sofienberg kirke.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 19:02

Dei er uansett økonomiske flyktninger, og bør bare sendes rett heim igjen

Skjult ID med pseudonym konrad ma. 16 juli 2012 19:05

Jeg gir ikke penger til folk som tigger !! Jeg synest det er utrolig passivt og idiotiske måte å tjene penger på

Skjult ID med pseudonym kanakas ma. 16 juli 2012 19:06

Eikers1..

Vi har da over en mill hunder her. jeg tråkker da ikke i hundemøkk. Staten kan opprette et slags oppplukksetat som samler opp bæsjen fra romfolket og sender det til bøndene som gjødsel. det handler bare om å være løsningsorientert og ikke bare se problemer, eikers

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 19:07

http://no.wikipedia.org/wiki/Romanifolket

Dette kan sikkert være nyttig og lese for de som føler at de ikke kjenner godt nok til denne folkegruppen.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 19:09

Men er de Romfolk, eller bare rumenere?

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 19:16

@kanakas
Kreativt forslag, men helt urealistisk såklart.. Hvorfor ikke utdele poser til de da, slik at de kan plukke opp dritten etter seg slik hundeeiere plikter å gjøre? Siden du trekker det inn her. Dessuten så er nok tallet ditt på 1 mill hunder noe høyt, ifølge statistikker jeg fant så finnes det ca 3-400 000 hunder i Norge. Så om du vil ta i mot 2 millioner romfolk, og la de drite hvor de vil. Så vil du nok snart oppleve det som en større utfordring enn hunder som driter overalt.

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 16 juli 2012 19:22

Toalettvaner kan enkelt bedres uansett.

Latrine kan graves ut.
BC (bæsj and carry) kan også brukes.

Så hvorfor de ikke gjør dette, kan noen spørre dem om.

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 16 juli 2012 19:49

@eikers1, wikipedia-artikkelen forklarte ikke så mye, bortsett fra:

"Tradisjonelt har romanifolket livnært seg som omreisende handelsmenn, håndverkere og musikere. De ble raskt kjent som spesialister på hestehandel, kjeleflikking, fortinning, musikk og dans, spådomskunster og annen underholdningsvirksomhet. Familiene reiste ofte med hest og kjerre, mens man i andre land også skaffet seg større vogner.

I mange land førte moderniseringen til problemer for romanifolkets tradisjonelle yrker og kompetanse, fordi det ikke lenger var et behov for deres tjenester. Dette førte mange inn i arbeidsløshet og fattigdom.

De som har hatt muligheten, spesielt i Vesten, har allikevel tilpasset seg de kontinuerlige endringene i samfunnet med stor kreativitet."

og kanskje:

"Romanisel/Sinti er i hovedsak bofaste og legger ofte vekt på barnas skolegang." (En gruppe)

(mann 43 år fra Oslo) ma. 16 juli 2012 19:51 Privat melding

Er intet mindre en tragisk å se hvordan kommentarfeltene i nettavisene fylles opp av ytringer mot romfolket - og det samme her.

En ting er å ha ulike synspunkter på hvordan man skal håndtere situasjonen, men det som kommer til uttrykk er reinspikka rasisme, hat og ondskap.

Når man leser det er det ikke vanskelig å forstå at etnisk rensing og folkemord faktisk har en grobunn ikke bare andre steder, men også her. At nettavisene tillater dette begriper jeg ikke, men takhøyden for hva romfolket må tåle er tydeligvis høyere enn for andre.

Det er en skam.

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 20:04

@Badabing

Så i ditt hode så er alle representanter for Romanifolket arbeidssky, analfabeter og arrangerer barnebryllup .... ok.

For meg så blir dine påstander et eksempel på grov generalisering av en folkegruppe. Om det er et resultat av ignorans og/eller redsel kan ikke jeg uttale meg om, men det kan du sikkert kjenne litt på selv.

På wikipedia-linken som eikers1 postet kan du bl.a. lese:
"Romanifolket har lange tradisjoner for å livnære seg av handel, håndverk og musikk."

Blant Romanifolket finner man også flere musikere i verdensklasse med forankring i Romanitradisjonen.

Romanifolket ønsker å beholde sin egenart og sin kultur, men de ønsker selvsagt verken å måtte tigge eller å sove ute i den norske vinterkulda.

Det er en like stor myte at romanifolk bare vil tigge som at polakker bare vil plukke jordbær, men intolerans og fordommer har satt mange av dem i den situasjonen at tigging har blitt eneste utvei.

I følge en EU-rapport fra 2010 så er romanifolket det mest diskriminerte folkeslaget i Europa.

At livsstilen til Romanifolket ikke passer inn i det kapitalistiske systemet som vi er så stolte av gir oss ikke rett til å behandle dem eller omtale dem som laverestående individer.

Poenget mitt er, og har hele tiden vært, at vi har en debatt som bør tas vedrørende situasjonen i Norge, men la oss gjøre det med verdighet, innsikt og toleranse. Det finnes helt sikkert mange fornuftige løsninger, men av hatefulle og ignorante utspill blir alt bare verre for oss alle.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 20:04

wikipedia er ikkje akkurat sannhetens kilde, hvis noen skulle være forleda til å tro det.
Norsk wikipedia har noen moderatorer som kun er ute etter sin egen agenda, og innholdet på enkelte sider der er sterkt prega av den som til enhver tid gidder å redigere. Styr langt klar det nettstedet.

@chrissp
Det er ganske sterkt å beskylde folk for rasisme, hat og ondskap fordi dei ikkje ønsker rumeneren velkomen med åpne armer og sugerør til våre stønadsordninger. Faktisk så misbruker du ordene på ein slik måte at de risikere å miste sin kraft. Du får bare prøve å akseptere at det store store fleirtallet i Norge faktisk ikkje ønsker disse personene velkomne. Noe anna ville være skammelig av deg.

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 20:10

@Pedro
Jeg er klar over at man ikke skal ta alt som står på Wiki for god fisk, men nå var det også en masse linker og referanser der som man kunne se på, om man ønsket det.. Slik at man kunne skaffe seg ett enda bredere grunnlag og kunnskap om romaniene.

(mann 44 år fra Oslo) ma. 16 juli 2012 20:13 Privat melding

Syntes det er fint å kunne diskutere uten å tildele type "du er slem og jeg er snill-karakteristikker".
Saklighet er greia. Vi må vel alle erkjenne at romfolkets "omstreifer og leve fra hånd til munn-kultur", er en utfordring for vårt vestlige levesett. Samtidig må vi erkjenne at vi alle vet for lite om disse folkene. Selv kjenner jeg ikke en eneste romani. Jeg har kun sett dem, tiggende, møkkete og fæle. Jeg kjenner ikke bakgrunnen deres. Er det kultur? Neppe? Og skulle det være kultur, handler den vel mest om at den må ha hatt sitt springbrett og utkomme utvikling av fattigdom og undertrykkelse. Slik kan et levesett utvikles - men det kan antagelig ikke kalles for kultur.

Punkt 1 må være å finne kjernen til problemet, skaffe riktige kunnskaper - og punkt 2: finne løsninger som vi alle kan leve med. Løsninger for lang sikt. For oss i noreg er dette uansett bare et luksusproblem som ikke budre vekke så mye følelser.. :)

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 20:18

@Pedro

Er enig i at man alltid skal bør være litt kritisk til en artikkel på wikipedia (og egentlig til det meste man finner på nett), men nå manglet det ikke kildehenvisninger i artikkelen om Romanifolket.

Innholdet i artikkelen bød uansett ikke på overraskelser i forhold til det som ellers finnes lett tilgjengelig om emnet, både online og offline:)

(mann 43 år fra Oslo) ma. 16 juli 2012 20:19 Privat melding

@pedro

Når jeg leser både her og ikke minst i nettavisene grove generaliseringer om et folkeslag, kallenavn som rotter, og der det både applauderes at de ikke bare skal bli sendt bort, men også, som jeg leste før i dag, at man håpet de ville skade seg i "steinrøysa" oppe ved Årvoll, har jeg ingen problemer med å stå for mine ord. Det er ondskap. Det er rasisme. Og det er hat.

Faktisk er det vel sjelden i et offentlig ordskifte (i den grad man kan kalle de sosiale mediene for det), at ordene har vært mer på sin plass.

Pek gjerne på hvilke støtteordninger de mottar.

Jeg vil minne om at de faktisk ikke gjør noe som er ulovlig ved å være her. At man misliker at de er her og ser for se forskjellige politiske løsninger, er ingen unnskyldning for å komme med den type kommentarer som man ser nå.

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 20:21

@Danty

Enig, bra skrevet.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 16 juli 2012 20:22

@Gunsan80

Det er hensikten med en diskusjon å fortelle at og hvorfor man mener andre tar feil.
Klart at du skal si hva du mener! Du føler deg arrestert...
Men du arresterte først en gruppe mennesker - som en enhet.
(Selv om du poengterte at du snakket om FLESTE av dem.)
Poenget mitt er at de er enkeltindivider, like mye som du og jeg.
Og det skulle ikke være nødvendig å forklare dette nærmere:
Poppy har formulert det så godt 7 steder over. Les det en gang til.

(mann 44 år fra Oslo) ma. 16 juli 2012 20:25 Privat melding

Jeg klipper dette inn fra wikipedia:

"I mange land førte moderniseringen til problemer for romanifolkets tradisjonelle yrker og kompetanse, fordi det ikke lenger var et behov for deres tjenester. Dette førte mange inn i arbeidsløshet og fattigdom...."

Også trekker jeg den videre som min egen hypotetiske fortsettelse:

"Det at de ikke klarte å tilpasse seg den rivende samfunnsutviklingen, førte de inn i stadig mer fattigdom og nød..De opplevde stadig mer fordommer og undertrykkelse fra samfunnet rundt seg.. De ga ikke slipp på sin kulturelt betingede omstreifertilværelse. Derimot lærte de seg å leve mer fra hånd til munn, og etterhvert ble tigging og andre ublu virksomheter mer vanlig.. Storsamfunnets fordommer og undertrykkelsesmentalitet gjorde romaniene proporsjonalt tilsvarende trassige..."

hehe..

(mann 46 år fra Akershus) ma. 16 juli 2012 20:30 Privat melding

@Danty
Så kan man spørre seg. Hvorfor klarte de ikke å tilpasse seg de nye tidene og moderniseringen? Dersom de var gode håndtverkere, så burde det vel ikke stå på evnen til å tillære seg ny kunnskap, videreutvikle de produktene man var så gode på.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:32

dere burde ha respekt for hverandre!!

(mann 46 år fra Akershus) ma. 16 juli 2012 20:35 Privat melding

Respekt er i mine øyne ikke noe jeg automatisk har krav på, men også skal gjøre meg fortjent til.
Er jeg en drittsekk, så kan jeg ikke forlange at folk skal respektere meg.

Jeg respekterer din rett til å være den du er, og til å ytre dine meninger.. Men jeg trenger ikke å respektere deg som person for det.

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 16 juli 2012 20:36

og for å trekke den enda lenger..

"..undertrykkelse og fordommer gjør at de knytter seg enda tettere sammen og dyrker sin kultur enda mer. Dette er svært menneskelig.. Romfolket (og ingen andre med dem) lar seg kue av fordommer og undertrykking.. Slik er alle folk skrudd sammen"

Jeg har mest tro på det Jagland sa: -at vi må bidra med midler til type program som over tid kan løse den utfordringen som romanikulturen representerer. Ikke minst i samarbeid med romanifolket selv. Det finnes faktisk mange fra denne gruppen med høy intelektuell kapasitet, slik jeg leser i wikipedia. Påtvinging løser iallefall ingenting

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 16 juli 2012 20:38

TS

Tror givergleden hos mange er stor. Godt er det også å se at folk kan bry seg å gi en liten slant uten å tenke på religion, kultur eller rase. Men at en gir fordi noen har mindre enn en selv og fordi vi ønsker å vise at vi er mennesker som har empati og forståelse for de som er dårligere stilt en oss. Personlig driter jeg i hvem det er som sitter på gata i slitte klær og ikke ser annen råd en å tigge seg til noen slanter. Det er irrelevant. Om jeg kan bruke 1000 til 1500 kroner på en kveld ute på byen, ja da kan jeg jaggu meg gi bort noen kroner også. UTEN at jeg skal miste nattesøvnen av den grunn. Heller tvert imot. Det føles godt å være medmenneske:-)

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:38

Eikers1: vel, er du en drittsekk? eller høres det bare ut som det..

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 16 juli 2012 20:39

@Eikers..

Ja det kan du spørre om. Men nå klarte de altså ikke å tilpasse seg samfunnsutviklingen. Eller å kombinere den med den kulturelt betingede reisevirksomheten. Det er dagens realitet som vi må forholde oss til. Så handler det nå om å finne løsninger som alle kan leve med. kan da ikke være så vanskelig for oss gode og velstående nordmenn.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:45

hvis noen misforstår hva jeg mente med det andrenevnte, så var det respekt mellom de som er FOR og de som er IMOT at romfolket/rumenere(eller hva dere nå vil kalle det) skal få bli i Norge. Ikke respekt mellom de og oss som har norsk statsborgerskap vel og merke. fordi dette handler ikke om de som er FOR eller IMOT. problemet er bare at romfolket er så slue at de klarer å få nordmenn til å diskutere dette seg imellom. blæææh. kan ikke det bare bli slutt på det!?

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:47

Danty: vi kan leve med at de bare forsvinner til hjemlandet sitt. Hele problemet løst!

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:48

"lille Norge skal løse alle verdens problemer". Jeee. right..

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 20:48

@Danty
Der er jeg helt enig med deg, og det som Jagland sier. Men det må gå begge veier.. Da nytter det ikke å si som en av de gjorde for noen dager siden, "gi oss 1 million så reiser vi hjem igjen, får jeg 100 000 så drar jeg".. Det gir ett dårlig utgangspunkt for endring. Nå velger jeg å tro at han ikke er noen typisk representant for romanifolket. Selv om jeg vel tror at de fleste som er i deres situasjon gladelig hadde tatt imot 100 000 om de fikk det.

@blahmann
Om jeg er en drittsekk? Vel, om du føler at jeg er det, så er jeg det i dine øyne. Og i såfall så forventer jeg heller ikke at du skal respektere meg i særlig grad. Da blir det opp til meg å evt vise deg at du tar feil, og i såfall regner jeg med at du er mann nok til å vedgå at du tok feil.

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 16 juli 2012 20:51

Penger i koppen hjelper litt på for å komme seg gjennom dagen, men er ikke noen langsiktig løsning. Som nevnt, tror jeg støtte til langsiktige samarbeidsløsninger i de landene der de bor er tingen. Hjelp til selvhjelp.
Dilemmaet for Norge er å støtte disse folkene som er her litt, samtidig ikke mer enn akkurat nok - innenfor en grense som ikke gjør det forlokkende for Europas øvrige romfolk. En krevende balansegang :)

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:54

eikers1: jeg har aldri sagt at jeg føler det, men på bakgrunn av det du skrev etterpå, så ble jeg litt i tvil. :) Det var ikke jeg som skrev noe som helst om det å være drittsekk, det var det DU som tok opp. SÅ tipper at du ikke helt skjønte poenget mitt. Noe jeg heller ikke nødvendigvis trenger å legge meg opp i. Dine meninger er dine meninger, noe annet hadde vært patetisk.

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 20:56

@blahmann
Det som er utfordringen til de som bare ønsker å sende de hjem igjen til Romania, er at det ikke lar seg gjøre så enkelt. Romania er endel av EU og Schengen. De kan dermed fritt reise rundt i alle Schengenland uten at vi kan gjøre noe med det. Så sant de ikke blir tatt for kriminelle handlinger, straffet og utvist fra landet.
Skal vi endre noe i så måte, så må vi melde oss ut av Schengen og "stenge" grensene våre igjen. Noe som jeg mener vi bør vurdere snart.. Og det har ikke noe med romfolket å gjøre, fordi de utgjør bare en liten del av den utfordringen vi har ved å være så åpent og lett tilgjengelig. Jeg står gladelig i passkontrollkø når jeg reiser i Europa, om vi kan få stanset mesteparten av den organiserte kriminaliteten som i hovedsak østeuropere står for nå (ikke romfolk, som nok står for en veldig liten del av dette)..
Vi må skille mellom rumenere og romfolk.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 20:59

Danty: de klarer nå å leve på en bolle og en brus(eller flaske vann) om dagen. Koster ikke mye, problemet er bare at de får så mye mer i den koppen sin for en dag, at jeg synes ikke noe synd på de. De tjener sikkert mer enn det en vanlig nordmann som får minstelønn fra NAV får på en måned om de får fortsette med tiggingen sin (spesielt den aggressive tiggingen som går ut over unge, gamle og syke menneskene vi har her i landet) som føler at de må gi. En beskjed til alle de fra meg er: IKKE GI OM DU IKKE FØLER DET ER RIKTIG FOR DEG Å GI.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 21:00

woops. den var ikke bare til Danty, men. jaja. :)

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 16 juli 2012 21:03

Det er lett for oss nordmenn å hate folk som ikke vil tilpasse seg våre normer. Folk som krever uten selv å yte. Forstålig nok.

Men når slike (menneskelige) tanker dukker opp, er det lurt å stikke fingeren i jorda og tenke seg nøye om en gang til. Disse folkene har - hele livet - via tiden som småbarn - via ungdomstiden og videre opp i voksen alder, blitt fostret opp til å leve slik de gjør. I hele sin oppvekst har de opplevd undertrykkelse og hat. Hvordan skal disse kunne opparbeide noen forståelse for - eller sympati for - eller ønske om å rette seg etter storsamfunnet. Det er veldig mye psykologi her. Tenk på det før dere dømmer..

Skjult ID med pseudonym ewing ma. 16 juli 2012 21:04

@eikers1, og andre.
Som det også er sagt på radioen idag, og nevnt mange andre steder:
Om 3-måneders kravet for arbeidssøkere og turister, samt at begge gruppene skal ha midler til å kunne forsørge seg selv.
Samt at de skal behandles individuelt.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 21:06

eikers1: da er det vel bare å stenge grensene vel. jeg kan veldig lite om politikk fordi det er et så bredt spekter av ting innen politikken at jeg sliter med å holde følge. Men har lagt merke til at etter år 2000 så har ting gått i feil retning, var det etter at vi meldte oss inn i Schengen? vel, Norge er blitt et altfor åpent land, har lagt merke til hvor mange utlendinger man møter på når man går ut døra. Jeg har ingenting imot utlendinger så lenge de er lovlig i landet og forholder seg til Norske lover og regler, men når de ikke gjør det. Noe det ikke er vanskelig å se, så er det vel bare å stenge grensene.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 21:08

det står tilogmed i bibelen eller NT (hvis jeg husker riktig) at mennesker som ikke er ifra landet de kommer til må forholde seg til lovene og reglene i landet

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 21:12

Det er ikke romfolk i leiren på Årvoll... men rumenere

Skjult ID med pseudonym Badabing ma. 16 juli 2012 21:12

@kjilee

Må innrømme jeg blir litt oppgitt over argumentasjonen din. Jeg sier ikke at ALLE er sånn eller slik, men at det forekommer ofte nok til at det blir et problem for de samfunnene de reiser rundt i og for barna som vokser opp i det felleskapet (som blir dømt til et liv i fattigdom og landflyktighet). En må nødvendigvis generalisere litt. Jeg beskriver dem ikke som laverestående individer, men du tillegger meg slike meninger.

Du skriver at de ikke passer inn i vårt økonomiske system, og det er jo sant. Men er det vår feil? Vi har innrettet samfunnet slik vi mener er best. Inn kommer det en gruppe mennesker som overhodet ikke passer inn, hvorfor er det vi som må tilpasse oss dem og ikke motsatt? Hvis de respekterer oss vil også vi respektere dem. Et latterlig overdrevet eksempel for å vise poenget: La oss si du blir invitert i et middagsselskap av noen venner. Hvis du driter på verandaen etter maten og tar med deg microen når du går så er det ikke sikkert du blir invitert tilbake, uansett hvor flink du er til å spille banjo.

For min del må de leve akkurat slik de vil såfremt det ikke går utover andre mennesker, og det er jo akkurat det som er problemet her.

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 16 juli 2012 21:13

@blahmann

Du skriver: "Men har lagt merke til at etter år 2000 så har ting gått i feil retning, var det etter at vi meldte oss inn i Schengen? vel, Norge er blitt et altfor åpent land, har lagt merke til hvor mange utlendinger man møter på når man går ut døra. Jeg har ingenting imot utlendinger så lenge de er lovlig i landet og forholder seg til Norske lover og regler, men når de ikke gjør det. Noe det ikke er vanskelig å se, så er det vel bare å stenge grensene."

Har du noengang vridd litt på tankene dine? Prøv? bare på gøy :) Kanskje har Norge godt av å få litt av de store problemene i verden "in house" - på innsiden av vår landsterskel? kanskje det krydrer vår forståelse av sammenhenger? Kanskje vi har godt av det? Tre av de fattigste landene i Europa huser flere millioner romfolk. De klarer faktisk å leve gode liv der også. It`s all in the head er det noe som heter :)

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 16 juli 2012 21:15

spiller det noen rolle om det er romfolk eller rumenere da, pedro? ser ikke poenget ditt..

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 21:20

romfolk påberoper seg visse urbefolkningsretter som ein vanlig rumener ikkje har

Skjult ID med pseudonym eikers1 ma. 16 juli 2012 21:25

@Danty
Vi har helt klart godt av å se litt av virkeligheten rundt oss, få kjenne den litt på kroppen. For vi er veldig bortskjemte og heldige som har blitt født og oppvokst i dette landet her.. Jada, det er ikke alle nordmenn som er millionærer eller har flust av midler å rutte med. Men de aller aller fleste av oss har det godt. Vi har det ganske så trygt, vi har mat på bordet, tak over hodet og kan unne oss ting som for svært mange er totalt uoppnåelig.

I tillegg så er vi så heldige at vi kan klage over at bensinen koster 15 kr/l istedet for 12-13 som ellers i europa, at vi måtte betale 350kr for fly t/r Oslo-London med RyanAir, når det står at de selges fra kr 49.. og at maten i Norge er så dyr at jeg er nødt til å bruke 300 i bensin for å dra på harryhandel og spare 200 på det jeg handlet i forhold til norsk pris.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 21:30

Danty: vrir og vender på tankene mine hele tiden, men kommet til det punktet hvor jeg bare ikke orker mer av det også. ja de lever gode liv, helt sikkert. jeg kan vedde på at 1/3 av nordmenn har mer problemer å forholde seg til på en dag enn denne gruppen rom- eller rumenerfolk har å forholde seg til på en uke.

de tjener nok på tiggingen sin til å brødfø seg og sine barn. de klarer seg helt utmerket. ser ikke grunnen til at lille Norge skal bruke penger på disse når det er viktigere ting å bruke skattepenger eller velferdspenger på. do i care? nope. jeg får ikke en dritt jeg uansett fra dette, så same shit different day.

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 21:45

blahmann blahmann er en luring.han er en luring som spiser smultring.blahmann blahmann er en raring.han er en raring som spiser havring

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 21:47

kgfu: se i speilet.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 16 juli 2012 21:48

Hvis dere slår, må dere legge dere uten kveldsmat... ;-)

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 21:56

blahmann blahmann er en gluping.han er en gluping som driver med gulping.brahmann brahmann er en smarting.han er en smarting som synes ting er artig.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 21:58

Hvis dere stjeler, skal dere miste det dobbelte av det dere stjelte...

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 22:01

HDV: ikke spør så vanskelig. da får du aldri svar.. :)

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 22:03

blahmann er en dummingpumming

Skjult ID med pseudonym kjilee ma. 16 juli 2012 22:03

@Badabing

Jeg tillegger deg ingen meninger, men leser det du skriver.

Du skriver følgende i innlegget ditt kl 18:54:

"De fleste er analfabeter (by choice), de deltar ikke i arbeidslivet, arrangerer barnebryllup. De tjener sitt livsopphold med tigging og småkriminalitet, og ser tydeligvis ingen problemer med at barna også skal starte karriere som tiggere (jmf dommen fra Bergen nylig). Dette synes jeg ikke er en kultur vi skal støtte opp under."

Når man bruker begrepet "de fleste" så sier man også implisitt at det bare er noen få som ikke passer inn i denne beskrivelse, og da blir det generalisering.

Om du i etterkant ønsker å modifisere dette så gjerne for meg, men jeg forholder meg til det du skriver der og da og ikke basert på gjetninger om hva du måtte komme til å skrive i ditt neste innlegg.

Jeg respekterer at du har de meningene du har, men jeg har også en følelse av at vi ikke kommer til å komme inn i en konstruktiv debatt i denne tråden :)

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 22:11

kgfu: jeg vet du er svært opptatt av meg, men det nytter ikke det du holder på med.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 16 juli 2012 22:11 Privat melding

Jeg har ikke lest alle innleggene i denne tråden, men veldig mye av av det som skjer i nettdebattene kan ikke kalles noe annet enn ren rasisme. Det er gruppetenkning av en annen verden!

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 22:16

nå er blahmann urettferdig

(mann 33 år fra Akershus) ma. 16 juli 2012 22:18 Privat melding

Vi trenger ikke diskriminere noen folkegrupper, vi trenger bare å forby tigging for folk uten norsk statsborgerskap og sende alle kriminelle utlendinger til Jan Mayen.

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 22:18

kgfu: er jeg? forklar?

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 22:20

sa at du er urettferdig

Skjult ID med pseudonym blahmann ma. 16 juli 2012 22:24

jajamennsann, hvis du tror det, så lykke til :)

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 22:31

hvada?

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 22:42

tabu.vedder livet på tabu.blahmann.

Skjult ID med pseudonym kgfu ma. 16 juli 2012 23:01

ja

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 15:22

Her får sigøynerkongen Karoli romfolk-sjokk http://bit.ly/ONaSZA
Romfolket er det folket Norge tvangssteriliserte og lobotomerte helt frem til utpå 70 tallet. Rumenere er et latinsk folk fra Romania.

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 17 juli 2012 15:34

Jeg gir ikke til tiggere. Og ser ingen grunn for å gjøre unntak fra det prinsippet på grunn av rase eller kultur eller hva man kaller det. For det vil jo være en slags rasisme.

I Norge har vi et velferdssystem som gjør at man, som bosatt her, kan klare seg uten å tigge. Ikke alle kan opprettholde det livet de ønsker uten å tigge, men det er en annen diskusjon.

Norge bidrar også med betydelige beløp i støtte, til dels svært målrettet, mot de land og kulturer de utenlandske tiggerne kommer fra. Så jeg opplever at jeg bidrar gjennom fellesordningene våre til å bedre livet for de grupper som tiggerne er del av.

Skjult ID ti. 17 juli 2012 15:42

Vedder endel verdisaker på at stevia stemmer frp.

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 17 juli 2012 15:46

Det finnes en rekke undergrupper av det vi kaller romfolk, sigøynere og romfolklignende grupper i Europa, også med ulike språk (jeg er ingen ekspert, men har fått med meg dette). At Karoli mener at de ikke er av hans ætt, har, slik jeg ser det, ingen betydning.

Det landet med flest slike type opprinnelige omstreifer-folk, er faktisk Spania. Men her har de klart å etablere et forsonende forhold og har lykkes med type integreringslignede tiltak.

I Romania, derimot undertrykkes disse brutalt. Det finnes barn der som - rett og slett - vokser opp i kloakksystemet. Om de ønsker seg jobb, så får de det ikke. De er ekskludert fra storsamfunnet der og er så og si dømt til et liv fattigdom fra det øyeblikket de blir født.

Mennesker som er vokst opp under slike forhold, vil nok neppe for oss gode nordmenn fremstå som sympatiske. Uten skolegang er representerer de ei heller noen intellektuell kapasitet. De ser skitne ut. Dermed er det lett for oss å fordømme og hate.

Den andelen av disse folkene som har funnet veien til Norge, er mikroskopisk (sammenlignet med det som befinner seg ellers i Europa). Nå er det opp til oss å besinne oss. Være rause og løsningorienterte. Det har vi både intellektuell kapasitet til og råd til.. Gemytter må legges døde og gode løsninger må finnes. Verre er det ikke

Skjult ID med pseudonym ewing ti. 17 juli 2012 15:49

Men Karoli har hatt sine egne meninger om hvem som er rom eller ikke tidligere.

Og uansett hvem dette er, om det er rom eller ikke...
Har de biler til å komme seg hit, og enkelte har luksus som smarttelefoner, så er disse kanskje ikke de som er dårligst stilte, de dårligste stilte har kanskje ikke bil engang.

Og hvis noen vil gi på en konstruktiv måte, prøv heller å finne noen seriøse organisasjoner som jobber med disse folkene i hjemområdene og prøver å få dem opp og fremover.

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 16:17

Det stod en Audi hos dette "fattige romfolket" i går...
fattig? nei

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 17 juli 2012 16:22

@ (Skjult ID ) - ti. 17 juli 15:42
Veddemål med skjult ident er ikke mye forpliktende.

Men siden du mener mine holdninger klistrer meg til FrP håper jeg du kan fortelle meg hvorfor. Og link det gjerne til FrPs program, samtidig som du viser at det ikke er dekning for mine holdninger hvis jeg har andre politiske preferanser.

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 17 juli 2012 16:23

Hvordan plager disse folkene deg på det personlige plan, Pedro? Hva er din løsning?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 17 juli 2012 16:49

Vi nordmenn har vunnet livets lotteri...og er så bortskjemte at vi ikke forstår filla av det.
Jeg blir kvalm av å lese beskrivelsene og begrepene som store grupperinger bruker om våre medmennesker. Skulle virkelig tro vi var kommet lengre i 2012...

----------
Dette er en person jeg beundrer. Han er av sigøyneropphav, var analfabet til han fylte 30, og han har IKKE fått ting enkelt opp i hendene. Nå deler han med ALLE som ønsker å vite hvordan man kan skape seg et godt liv.
Han vier livet sitt til å hjelpe andre. Et eksempel til etterfølgelse:
http://www.liftinternational.com/brian-mayne/about.html

Skjult ID med pseudonym Hillario ti. 17 juli 2012 18:28

Til alle som mener at Romfolket ikke skal stigmatiseres:

Jeg er enig i prinsippet, men da Politiet rensket opp under Vaterlandsbroen så var det 39 romfolk med ID-papirer. Av disse hadde 38 gjort en kriminell handling i landet.

Er det ikke litt greit å kalle en spade for en spade da??

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 18:52

Her kommer det til å strømme på med "fattige" rumenere, etter at dei får nyss om kor masse hjelp dei får fra noen forvilla sjeler.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 17 juli 2012 20:23

Nå er det klarlagt. Romfolket kan kun utvises om de misbruker norske velferdsordninger etter Sosialtjenesteloven. Oslo kommune er nok veldig skuffet nå. For ikke å snakke om Siv Jensen som ville sende dem kollektivt ut med buss. Et folk som Hitlers regime sendte i gasskamrene..

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 21:01

Sånn...
da har dei vilfarne hjelperene sørget for at det strømmer til:

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/-flere-romfolk-paa-vei-til-norge-383 4798.html

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 21:07

Vanessa Quintavalle vil jage pressefolk og ikkje "fattige rumenere" altså
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8248288

Og bare så det er klart... det er vel meir eller mindre bevist at dette ikkje er romfolk, iflg Tv2 sin reportasje med Karoli forleden

Skjult ID med pseudonym ewing ti. 17 juli 2012 21:20

Dette ender som et regnestykke som ikke kommer til å gå opp for de tilreisende.

Skjult ID med pseudonym Basse ti. 17 juli 2012 21:26

Venessa burde pantsette bilen sin og gi litt penger til disse folka hvis hun vil hjelpe de. Hun har en tysk sak til sikkert 550 + som hun kjører inn i leieren der med når hun er oppe og banker fotografer. Det er sikkert koselig for fattigfolket og se, ja her kommer a snille mor med den dyre bilen som har latt oss bo i steinbruddet sitt - for hun vil bruke oss som brekkstang for å få om regulert tomta

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 21:27

Det eineste fornuftige er at dei må klare seg sjølve, uten denne nødhjelpa dei får fra villeda hjelpere.
Klar seg sjølv, slik alle andre som kommer og besøker oss klarer.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 21:36 Privat melding

@Pedro.

Hvorfor har du noe med hva folk bruker pengene sine til?

Skjult ID med pseudonym ewing ti. 17 juli 2012 21:44

Og hva er det egentlig folk bruker pengene til?
Vil det bringe romanifolkene ut av fattigdom/tiggertilværelse og inn i en tilværelse med skole, arbeid og rettigheter i deres respektive hjemland?
Eller vil det forlenge dagens nedverdigende tilværelse?
Tenk på det.

Skjult ID med pseudonym val ti. 17 juli 2012 21:45

Er det noen i denne tråden som med hånden på hjertet kan si at de personlig lider under Romanifolkets tilstedeværelse i Norge?

I så fall hadde det vært fint om de som mener dette kunne konkretisere, og spesifikt sette ord på hvordan dere personlig har blitt rammet.

Noen som tar utfordringen ..?

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 21:51 Privat melding

Ewing, hvorfor har du rett til å vurdere andre folks handlinger?

Hvis de vil gi, så må de få gi. Hvis de ikke vil gi, greit nok det også.

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 22:02

Ja, eg har vel lov å ha mine meininger, samme som du har lov til å ha dine, kit001?
Eller vil du nekte meg mine meininger? Er det bare villeda hjelpere av dei "fattige" rumenerene som har lov til å mene noe?

Disse menneskene kommer hit, uten vilje og evne til å ta vare på seg sjølv, og er avhengig av tigging og nødhjelp fra villeda nordmenn for å klare seg. Sånn kan det ikkje være. Dei bør returnere til sitt heimland, og ta vare på seg og sin familie der, eller returnerer på besøk, når dei faktisk er i stand til å ta vare på seg sjølve og sine.

Skjult ID med pseudonym val ti. 17 juli 2012 22:10

@Pedro

Du har dine meninger, og det skal selvfølgelig få lov til å ha.

Men klarer du å sette ord på hvordan du personlig har blitt rammet av at Romanifolkets tilstedeværelse i Norge?

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 22:11 Privat melding

@Pedro. En har selvsagt rett til å ha meninger, men en har ikke rett til å hindre andre å gjøre hva en vil. Klønete av meg

Selvsagt kan de komme hit så lenge de følger lover og regler. Lovene og reglene er de samme for de som for alle andre. Om de er fornøyd med det livet, så er det faktisk deres valg.

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 22:18

Jo, det fins regler som regulerer kva folk kan og ikkje kan gjere...
Bl.a evnen til å forsørge seg sjølv, når ein besøker andre land i EU/EØS-området... for å nevne noe...
Ein kan også ikkje drite og pisse der ein sjølv vil...
Ein kan med andre ord ikkje alltid gjere som ein vil... ein må gjere det ein må og skal gjøre

reglene for EØS-borgere som omfattes av 3 måneders-grensen (les: de som har oppholdsrett uten oppholdstillatelse) har blitt innskjerpet. Har de vært her lengre enn 3 måneder uten oppholdstillatelse kan de dermed bortvises når vilkårene for opphold ikke er oppfylt.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 22:24 Privat melding

Ja, og alle de reglene gjelder for enkeltindivider.

Da er det enkeltindividene som må tas når de brytes, ikke en gruppe

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 17 juli 2012 22:30

@Pedro
Disse menneskene er kun èn gruppering av mange i Norge. Kan du peke på hva du mener, helt konkret, er årsaken til at akkurat DE skal ut av landet?
Sett i et større perspektiv er det da ganske mange mennesker som er avhengige av hjelp på en eller annen måte. Over kortere eller lengre tid. Sett i et større perspektiv er det også mulig å finne ressurssvake mennesker i de fleste sosiale lag. Vil du mene det er korrekt å sende ut alle, da? Alle som ikke kan bidra i det norske samfunnet? Alle som ikke kan forsørge seg selv? Hvem har rett til hjelp...i dine øyne?

Jeg kan ikke bidra med noen løsninger i denne saken eller lignende...og skulle virkelig ønske at det fantes enkle svar. Men slik endel poster her inne er det jo SnippSnapp -> og saken er løst. Jeg forstår ikke dette, og jeg forstår heller ikke at dere ikke sitter i posisjoner som kan være med på å bidra til at samfunnet generelt, på et internasjonalt plan, kan bli et bedre sted for ALLE mennesker. Dere har jo alle svarene...??
Jeg reagerer veldig kraftig på det menneskesynet som enkelte her inne legger for dagen. Det er rett og slett forkastelig. Dette minner om noe historien har erfart noen ganger...med grusomme konsekvenser. At dette nedlatende menneskesynet skal være mulig i 2012 har jeg store problemer med å forstå. Og jeg skulle ønske dette fremkom av profilene til de som har dette nedlatende menneskesynet, for jeg ønsker ikke å ha disse i min krets på noe måte. Anonymt er det så enkelt å poste rasistisk og diskriminerende, er det ikke?

.

Skjult ID med pseudonym MortenO ti. 17 juli 2012 22:53

@ Tingeling

Husk at hver dag opplever mange mennesker dette enten i form av utfrysning, mobbing eller diskriminering. Vi snakker da om overvektige, funksjonshemmede, unge jenter og gutter som ikke passer inn i gjengen og mange flere. Hver snill å ikke alltid kom farende med rasisme kortet. Som overvektig selv har jeg tallrike eksempler på diskriminering og det fra folk som gjerne skal være politisk korrekte og huske krigen og alt det der.

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 22:54

Jada kit001, alle må behandles som enkeltpersoner, alle av dei "fattige" rumenerene må det.
Men ihvertfall 2-3 intervjuer eg har hørt/lest, så reiser fleire av disse som grupper, da blir det også gruppebehandling ut av det.

@Tingeling
Årsaken er at dei ikkje kan ta vare på seg sjølv, dei er avhengig av nødhjelp fra villeda norske hjelpere. Da bør dei rett og slett bortvises og sendes til sitt heimland, Romania, og klare seg der.
Enkelt og greit.

Endel folk her inne ser ut til å tru at det bare er å hjelpe disse 200, så er alt bra og vellyst, og vi føler oss SÅ bra fordi vi har bedret livet til disse. Kva med dei neste 200? eller 2000? 25000? 200.000? Når stopper det? Når skal nok være nok? Dette er bare økonomiske flyktninger, og det trenger vi ikkje.

Det er også lettvint å bare slenge rasisme-uttrykket mot alle som er imot at denne gruppa med "fattige" rumenere skal få hjelp. Dere bidrar dermed til å ødelegge ordets betydning, og det syns eg er ille. Det er ingenting rasistisk med å mene at denne gruppen med "fattige" rumenere, som ikkje klarer seg sjølv, skal reise heim igjen.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 22:59 Privat melding

Pedro, de er ikke flyktninger. De er en del av EØS område og der er det fri bevegelse av mennesker.

Det er åpenbart rasistisk å stemple en gruppe som snyltere, griser, undermennesker og så videre. Hva er det som ikke er rasistisk i de utsagnene?

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 23:00

@MortenO
Enig med deg.
Det blir for lettvint og lite troverdig å bare slenge ut "rasisme"-kortet, hver gang noen sier noe ein er uenig i.
Diskuter saklig, men vær gjerne uenig. Eg ser mange eg er 100% uenig med, men forsøker etter fattig evne til å holde meg noenlunde saklig... hvis det ikkje har vært tilfelle, så beklager eg.

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 17 juli 2012 23:06

@kit001:
Nei, hvis dei ikkje er flyktninger, kvifor får disse "fattige" rumenerene da nødhjelp fra villeda norske hjelpere?
Kvifor klarer ikkje da disse "turistene" seg sjølv her i Norge?

Nei, dei er enkelt og greit økonomiske flyktninger.
Og det trenger vi ikkje

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 23:14 Privat melding

@Pedro, de får muligens penger fra privatpersoner som vil gi dem penger. Noe du kan mislike så mye du vil, men som åpenbart er lovlig.

De er borgere i EØS området, noe som gjør at de og bandt annet svensker kan komme inn så lenge de følger lover og regler

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 23:14 Privat melding

Men, du glemte å svare på hvilken del av hetsen mot de som ikke er rasistisk

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 17 juli 2012 23:23

Jeg kunne virkelig tenkt meg en definisjon på: "villeda norske hjelpere"

Utover det, @MortenO...jeg er fullstendig klar over den kampen endel mennesker har i hverdagen. Det holder å studere trådene her inne en liten periode, sånn sett. Og nei - jeg pleier ikke ALLTID trekke "rasisme-kortet" hver gang det er en debatt. Jeg har faktisk ikke gjort det tidligere. Og denne gangen likestilte jeg rasisme og diskriminering. Jeg evner ikke å se forskjell på mennesker, jeg. Eller menneskeverd! Og da er jeg opptatt av hvordan mennesker behandles...uavhengig av rase, kjønn, størrelse, opprinnelse, tro og fysiske handicap. I denne tråden er romfolket tema, DERFOR reagerer jeg som jeg gjør.
Jeg er nok en av de som regnes som "mindre politisk korrekt", om det skulle være nødvendig å nevne.
Og det gjelder i større grad UTENFOR skjermen. I form av hva jeg jobber med.
Ok?

(kvinne 50 år fra Oslo) ti. 17 juli 2012 23:38 Privat melding

Kit001: Har i løpet av denne tråden fått ett helt annet inntrykk av deg..positivt ment )) Ïkke at jeg tror det har noe å si,men følte alikevel for å nevne det.

Skjult ID med pseudonym Danty on. 18 juli 2012 00:00

Hvor er glasset kit.. Hun står jo, slik jeg ser henne, klar til å utbringe en skål :)

Skjult ID med pseudonym femtitre on. 18 juli 2012 00:05

denne tråden er negativ,jeg tror det kan være andre grupper av utlendinger man er hissis på,og da blir romerfolket en såkalt normalt bli hissig på,,men,klart tigging etc,burde vært forbudt.men,hva med mange nordmenn som er fattige,det fins mange,klasseskillet er blitt større,minstepensjonister,enslige mødre,etc,hvor er da de som vil hjelpe oss etniske nordmenn,,jeg bare undrer,alle nordmenn er ikke like rike i vårt rike land,feie for vår egen dør kansje..først,,

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 18 juli 2012 00:06

Danty : Ja,jammen skåler jeg for Ki001 i kveld..

(kvinne 50 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 01:22 Privat melding

http://www.facebook.com/​StoppHatetMotRomfolket

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 18 juli 2012 01:28

Støttes. :-)

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 18 juli 2012 01:39

Takk :)) og spre videre til dine venner..

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 18 juli 2012 01:49 Privat melding

Tenk så heldig jeg er som er vokst opp i dette landet. Vi har velferdssystemer, en verdens høyeste levealedere.. I mange land ville jeg faktisk være over forventet levealder med flere år allerde. Jeg er så umåtelig heldig at jeg blitt tatt i mot med velkomne armer hvor som helst jeg reiser i verden( så og si... ikke mange land en nordmann blir nektet innreise) Har gjort tankeeksprimentet hvordan mitt liv ville vært om jeg var født i et annet land, under andre omstendigheter... hmmm Kjenner jeg får vondt i magen. Har to barn, ville jeg hatt penger å brødfø de? Ville jeg hatt mulighet til å gi de en utdanning? Ville jeg hatt muligheten til å utvikle meg , få en jobb jeg trivdes i? Ville jeg kunne reise dit jeg ønsket å reise? Hvordan ville mennesker fra andre land se på meg, møte meg om jeg kom til de med min familie.

Menneskeverd..... hmm Hva er det som gjør at mitt norske liv har så mange flere rettigheter, så mye mere verdi ....Er det riktig, rett, rettferdig?? hmmm Jeg er utrolig glad for at jeg er født i dette landet, og kjenner at jeg ikke vil at noen andre mennesker i verden skal ha mindre rettigheter enn det priviligerte jeg har... De er jo mennesker de, med menneskeverd som meg !

Skjult ID med pseudonym Noctem on. 18 juli 2012 01:56

Jeg gidder ikke lese hele tråden, det er for mye svada og lavpannet rasisme fra vannkjemmede besteborgere ute og går, men jeg registrerer at hvordan andre velger å bruke sine penger er et gjentagende tema hos diverse selvoppnevnte eksperter og bedrevitere(hvilket ikke er enn sjokkerende vending).

Jeg er selverklært egoist og livsnyter og har papir på at jeg er en helt vaskeekte hedning uten tilknytning til noe eksisterende kirke-, religion- eller livssynsamfunn. Ergo er jeg ikke bundet eller pålagt av noen normer eller form for moral, annet enn min egen (som er alt annet enn spesielt god til tider) som igjen gjør meg istand til å drite fullstendig i å gi pengene mine til andre mennesker, enten de fortjener det, trenger det eller bare har lyst på de.

Mine penger er mine penger, med unntak av det Staten grafser til seg og utvilsomt bruker på dumheter og dritt jeg aldri i mine villeste fyllepåfunn kunne tenkt meg å bruke kroner på. Ergo blir en god del av pengene mine allerede brukt på slikt som har svært liten nytteverdi for meg selv, og det resterende går til brennevin, røyk og generelt selvnytende faenskap som jeg har lyst på, fordi det passer meg. Men om jeg i morgen den dag stikker i banken og tar ut hver krone jeg har, selger bil, hus, katte og oppblåsbart dameselskap og sender rubbel og bit i cash til romfolket, så er det min sak og ingen andres. Ønsker du å legge deg opp i hva jeg bruker pengene mine på, kan du kysse meg så langt opp i ræva at jeg kjenner den dårlige ånden din lengst bak i halsen, for det er fanden snyte meg none of your business.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 03:09

Å dere må da så gjerne bruke alle deres penger på akkurat kva dere vil. Putt på penger og trygd eller kva dere har/får.
Invitere også enda fleire "fattige" rumenere nordover og fortell at dei skal også få, men ikkje av deg?
Når pengene dine og din familie er brukt opp, hvems penger skal du da forplikte?
Og ikkje bløff med at det fins penger nok, det gjør det nemlig ikkje, når dere ikkje har noen grenser for kor mange "fattige" flyktninger dere vil invitere nordover.

Ser også at "rasisme" lettvint slenger rundt igjen, som eit slags trumfkort for å "ta" alle med motsatt meining. Slik feilaktig og overforbruk av begrepet bidrar kun til å ødelegge ordets betydning.

(mann 51 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 05:26 Privat melding

Pedro, jeg har jo 2 ganger spurt deg om hvilken del av hetsen som ikke er rasistisk.

Du har ikke maktet å komme med ett svar, bortsett fra svada om trumfkort

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 10:05

Ditt spørsmål er jo lada... for det første kaller du det hets, og har allerede konkludert, slik eg ser det.

Dessuten, eg ser ikkje noe poeng i å skulle hverken forsvare eller begrunne påstander og ord, som eg aldri har brukt. Spør dei som evt bruker dei betegnelsene her inne.

og for det siste: Ser også at "rasisme" lettvint slenger rundt igjen, som eit slags trumfkort for å "ta" alle med motsatt meining. Slik feilaktig og overforbruk av begrepet bidrar kun til å ødelegge ordets betydning.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 10:18

Idealist? Neppe
http://www.dagbladet.no/2012/07/17/nyheter/innenriks/romfolket/arvollen/2 2577828/

(kvinne 55 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 10:29 Privat melding

Etter litt fravær leser jeg gjennom tråden etter utspillet mitt sist uke! Og blir rystet over hva mennesker med skjult ID her inne kan klare å lire ut av seg! Forstår godt jeg at man ikke tør å stå frem med navn og bilde.

Anne Håskoll-Haugen skrev i Dagsavisen 12. juli følgende: ” Sjelden har så mange ment så mye om en gruppe mennesker uten egentlig å vite noen ting pm dem. Sjelden har det vært lov å snakke så nedsettende om et folk som vi gjør om rumenske tiggerne. Men er det lov å ergre seg over andres elendighet? Er det irriterende at noen ikke har nok mat, et sted å gå på do, et sted å vaske seg? Plagsomt at noen må fryse seg gjennom vinteren med et skjevt kaffekrus som eneste holdepunkt i et land langt hjemmefra?”

Det første skrittet vi som mennesker tar for å umenneskeliggjøre en gruppe er å ta fra dem verdigheten ved hjelp av våre ord og vårt språk. Dette har tidligere historie vist oss både i Rwanda og i Hitler-Tyskland. Mennesker er ikke mennesker. Rumenske tigger i Norge er blitt til griser.

Hvor mange er klar over at rumenere i Norge er blitt nektet, ved lov, å ta annet arbeid enn full stilling med tarifflønn i Norge. I praksis med andre ord et arbeidsforbud sammen med språkproblemer og lav eller ingen utdanning. Fra juni dette år ble dette endret og det er nå lov å gi statsborgere av Bulgaria og Romania alle typer arbeid. Spørsmålet nå er om noen tør å gi dem jobb? Eller har Norges befolkning i felleskap bestemt att de ikke duger til noe?

Bjørnnulv Evenrud i Folk er Folk, inngår arbeidsavtaler med rumenerne og mener han har funnet et hull i lovverket vårt som medfører at dette vil gi velferdsgoder som barnetrygd og kontantstøtte. Om han betaler arbeidsgiveravgift og rumenerne får fast bosted i Norge kan de få registreringsbevis og dermed medlemskap i folketrygden og videre slike rettigheter. Men det gjenstår nå å se hvor mange ansatte Evenrud har midler til å hjelpe. Det smuldrer vel bort av seg selv tenker jeg. Arbeidsminister Anne Bjurstrøm tror ikke Folk er Folk vil kunne oppfylle kravene i loven.

Uansett så er det få som velger sin fattigdom. Å rydde vekk alt vi ikke liker å ha i synsfeltet er ingen løsning. Ingen ønsker tiggere i gaten. Ikke fordi vi synes det er irriterende å konfronteres med virkeligheten, men fordi ingen skal behøve å tigge.

(mann 51 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 10:44 Privat melding

@Pedro. Kom med ett eksempel der rasismekortet blir brukt som du mener er feil da.

Det bør du klare

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 10:44

Det ingen, ei heller Folk er Folk, eller andre av dei villeda norske hjelperene har forklart eller dokumentert er slike påstander. Tv2 fulgte med 3 stk fra dei "fattige" rumenerene til NAV for å starte jobbprosessen. Kor mange andre av dei har prøvd noe tilsvarende? Nobody knows. Kven som egentlig står bak Folk er Folk, det gjenstår å sjå... dei har visstnok ikkje offentlig støtte, etter eget utsagn... så kven betaler? Hvilke bakmenn gjemmer seg i kulissene?

Myten at disse er fattige, er også noe som er skapt. Er du fattig, så har du neppe råd til a) reise til Norge, b) ha dyre biler som MErcedes eller c) røyke heile dagen. Så nei, eg aksepterer ikkje påstanden om at dette er særlig fattige personer. Faktum er at dei nok er ganske ressursfulle, som har klart å komme seg hit nord. Dei har nok også et nettverk, siden dei har norske villeda hjelpere, samt tilkaller andre grupper med "fattige" rumenere, som er på vei fra Berlin.
At Folk er Folk leiter etter smutthull, som bare vil undergrave og uthule våre sosiale goder, er ein skam, rett og slett. Det det vil ende med, er at vi alle mister disse godene, da vi ikkje har penger å dele med alle "fattige" i verden, som "ønsker" å komme hit.

Dere som støtter disse "fattige" rumeneree er idealister, det skjønner eg, men dere er IKKJE realister.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 10:47

@kit001:
I saken mot dei "fattige" rumenerene.
Bare å lese denne tråden her, så ser du kor utrolig lettvint det er å klassifisere andres påstander som "rasistisk".
Det er rett og slett hersketeknikk fra tilhengerene av dei "fattige" rumenerene.

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 18 juli 2012 10:48

Pedro : Kan du forklare bruken av ordet innvitere ?

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 10:55

enig med Senterpartiet:
http://www.aftenposten.no/​nyheter/iriks/​Regjeringsparti-vil-melde- N​orge-ut-av-Schengen-694520​5.html

Skjult ID med pseudonym Stevia on. 18 juli 2012 11:23

Mange problemstillinger luftes parallelt i denne tråden. Og mange sorterer nok forskjellig her.

En ting er viktigst for meg, og det er et punkt jeg håper det ikke er noen uenighet om.
- alle mennesker er like mye verdt.
For meg betyr det også at alle skal behandles individuelt som unike individer.

Men så går det hele over til gruppetenkning. Og da blir det feil. Når det påpekes at en gruppe behandles slik og sånn, men man ikke får lov å peke på statistiske normalparametre for den samme gruppen der det setter gruppen i dårlig lys, vil vi aldri klare å få en fruktbar debatt.

Ja, jeg skjønner at den enkelte tigger ser det som bedre for seg selv å tigge i Norge enn å gå uten arbeid i Romania. Det er dønn rasjonelt. Samtidig så synes jeg det er mer fornuftig at det offentlige Norge, som har anledning til det, setter inn tiltak gjennom EU i Romania, enn at jeg hyler opp om å få en skattelette på kr. 1000 som jeg kan gi til tiggere i Norge. Eller til andre tiggere. (For min del foretrekker jeg tiggingen til SOS-barnebyer. Så mitt avsatte budsjett til utjevning går dit.) Og jeg tror på at pengene kan utnyttes mest effektivt der tiggerne ønsker å leve, med sin familie og sin kultur rundt seg.

Og i forhold til å søke jobb i Norge. For all del, men i mitt hode er arbeidsspråket i Norge norsk, så jeg mener at seriøse arbeidssøkere starter med å lære seg språket vårt. Om jeg bare skal ha reparert trappa opp til huset mitt, jeg ansetter ingen jeg ikke kan snakke med.

Skjult ID med pseudonym ewing on. 18 juli 2012 11:42

Minner meg om at boligsameiet hadde leid inn et firma som skulle sette inn et nytt vindu, og det var polakker som jobbet.
Og polakkene kunne ikke mer enn tysk, som jeg behersker dårlig, men det gikk på et vis.

En vennligsinnet artikkel i avisen:
http://www.aftenposten.no/meninger/De-er-Europas-felles-ansvar-og--vart -6945368.html
(Den er lett å finne igjen hvis urlen ikke virker)

En interessant linje derfra:
"Men på sin side har romfolket selv utviklet en spesiell fattigdomskultur som gjør at de ofte har vist seg lite i stand til å tilpasse seg omgivelsene."
Enda en grunn til at dette er et langvarig prosjekt, som krever langsiktig tenkning.

Skjult ID med pseudonym Aids on. 18 juli 2012 11:46

Syns trådstarter skal ta ut alle pengene å dele dem ut til folk, hun tror jo tross alt på at hun får dobbelt tilbake så det er nok helt sykt lønnsomt! ELLER IKKE!! Mine penger dobbler seg i banken/eiendom så her i gården blir de hos meg! Flere tiggere går rundt i slitene klær, men kliss nye sko kan de ha, aldri slått dere at dette kan være organisert?

(mann 51 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 12:09 Privat melding

@Pedro, hvis det bare er å lese i tråden her, bør du klare å påpeke ett tilfelle.

Noe du ikke makter

Skjult ID med pseudonym val on. 18 juli 2012 12:11

@Pedro

Du har fortsatt ikke klart å svare på det kit001 spør deg om.

Når kit001 oppfordrer deg til å komme med ett eksempel der du mener rasismekortet blir brukt feil så svarer du:

"I saken mot dei "fattige" rumenerene.
Bare å lese denne tråden her, så ser du kor utrolig lettvint det er å klassifisere andres påstander som "rasistisk".
Det er rett og slett hersketeknikk fra tilhengerene av dei "fattige" rumenerene."

Alvorlig talt, mener du at dette er et konkret eksempel?

Kom med ett eneste eksempel fra denne tråden hvor du mener at rasismekortet har blitt brukt uten at det har vært grunnlag for det?

Jeg tviler på at du klarer det :)

(kvinne 55 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 12:32 Privat melding

Viser til innlegg over! Jeg vil understreke at jeg ikke støtter Evenrud og hans forsøk på å "smugetablere" rumenere! Det jeg ønsker å få frem er at vi som medmennesker ikke må tillate oss selv å synke så lavt som enkelte har gir uttrykk for at de gjør!

Jeg håper og tror at mye av det som er tastet over er mest for å provosere - ikke den dypeste mening! Dette fordi jeg velger å tro det beste om mine medmennesker!

Jeg skulle ønske at enkelte leste innlegg både to og tre ganger før de svarte - kanskje de da hadde klart å få med seg hele innholdet i de seriøse og gjennomtenkte innleggene!

Nå går jeg ut i sommerdager - som vanlig med litt av mitt overskudd i lommen - kommer ikke til å ha flere innlegg i denne tråden!

Ønsker alle en fortsatt vakker dag!

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 13:06

Eg tviler på at eg gidder det også.
Dere er så hellig overbevist om at dei som er imot at dei "fattige" rumenerene skal få bli, er rasister at dere ikkje innser at dere med å slenge "rasisme"-ordet i øst og vest, bare ødelegger og undergraver det. Men dere om det. Bare bruk det, ødelegg det, slik at det ikkje kan misbrukes på samme måte framover, men ende opp med å ha ingen verdi. Deres tap.

Deres krav og spørsmål er jo lada... for det første kaller dere det hets i ein tidligere tråd, og har dermed allerede konkludert, slik eg ser det.

Dessuten, eg ser ikkje noe poeng i å skulle hverken forsvare eller begrunne påstander og ord, som eg aldri har brukt. Spør dei som evt bruker dei betegnelsene her inne. Siden dere er så opptatt av at eg skal finne ut av ting her inne...

og for det siste: Ser at "rasisme" lettvint slenger rundt igjen, som eit slags trumfkort for å "ta" alle med motsatt meining. Slik feilaktig og overforbruk av begrepet bidrar kun til å ødelegge ordets betydning. Hersketeknikk mao. Hvis du er rasist, så skal dine argumenter ikkje ha noen verdi.

(mann 51 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 13:27 Privat melding

Pedro, da konkluderer jeg med at din påstand om rasismekortet var urimelig og helt ubegrunnet siden du ikke fører noen argument som støtter din påstand

Skjult ID med pseudonym val on. 18 juli 2012 13:34

@Pedro

Du skriver bl.a følgende om begrepet rasisme.:
"Slik feilaktig og overforbruk av begrepet bidrar kun til å ødelegge ordets betydning. Hersketeknikk mao. Hvis du er rasist, så skal dine argumenter ikkje ha noen verdi."

Hvilken verdi bør argumentene til en rasist tillegges etter din mening?

Mener du at det er hersketeknikk å ikke tillegge rasistiske ytringer verdi?

Det eneste jeg har bedt deg om er å komme med ett eneste konkret eksempel fra denne tråden hvor du mener at noen urettmessig har blitt beskyld for rasistiske ytringer - det klarer du fortsatt ikke :)

Jeg konkluderer derfor som kit001.

Skjult ID med pseudonym gutt on. 18 juli 2012 13:50

For første gang i min Sukkerhistorie er jeg enig med Pedro.

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 18 juli 2012 13:53

Og jeg tok meg en skål for første gang for kit001 i natt :)

Skjult ID med pseudonym Stevia on. 18 juli 2012 14:06

@val
Du stiller kjapt to spørsmål, sånn som jeg leser dem i sammenheng.

"Hvilken verdi bør argumentene til en rasist tillegges etter din mening?
Mener du at det er hersketeknikk å ikke tillegge rasistiske ytringer verdi?"

Jeg tillater meg å svare på dem, selv om jeg absolutt ikke regner meg som mål for dem. Jeg mener en rasists argumenter må møtes med motargumenter, ikke bare avfeies med at de kommer fra en rasist. Hvis vi ikke kan stille opp gode argumenter mot en rasist, vel, da har kanskje rasisten et poeng likevel? Og hvis alle har samme menneskeverd, også rasisten, da er det vel uvesentlig om argumentet kommer fra en rasist. Det er argumentets holdbarhet som gir det tyngde, eller manglende tyngde.

Skjult ID med pseudonym val on. 18 juli 2012 14:26

@Stevia

Dette var to spørsmål som jeg rettet mot Pedro pga noe jeg fant nokså motstridene i måten han formulerte seg på - rett og slett slett et spørsmål om kontekst der altså.

Merk også at dette var spørsmål, uten mitt eget svar på spørsmålene innbakt.

Jeg er imidlertid enig i svarene dine, og det er nettopp på et slikt nivå jeg ønsker at en debatt av denne typen skal ligge.

Det er også derfor jeg er såpass interessert i at Pedro skal underbygge påstandene sine med konkrete eksempler.

(mann 57 år fra Oslo) on. 18 juli 2012 14:32 Privat melding

Synes denne må legges inn nå. Arnulf Øverland leser "Du må ikke sove".
http://www.youtube.com/watch?v=xwl2vLc8HoY&feature=share

@val
Jeg svarte fordi jeg ønsket det :-) Og fordi jeg ikke regnet med at Pedro ville gi (samme) svar

Skjult ID med pseudonym val on. 18 juli 2012 14:34

@HaraldBK

Som sagt, bra svar :)

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 18 juli 2012 16:01

Gale matias...
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10051696

Skjult ID med pseudonym Brum to. 19 juli 2012 02:19

Man kan lett bli glad over å se at så mange har så stort hjerte som det vi ser i denne tråden. Men man kan også bli litt oppgitt over naiviteten og historieløsheten. Hvis man setter seg litt inn i romfolkets kultur, så skjønner man også hvorfor dette folket har vært hatet og utsatt for fordommer og forfølgelser siden i 6-700 år. En sentral del er nemlig at det er helt ok å stjele og bedra fra alle som ikke er en av dem. Det er ganske naturlig da at folk føler trang til å beskytte seg.

De siste dagene har en av de mest delte avisartiklene på Facebook vært Karolis utsagn om at det er bedrageri de driver med. Denne uken har det også falt dom i saken mot en av damene som har svindlet til seg sånn ca en million i urettmessig trygd.

Fra 1970-tallet til 1991 ble det brukt ca 800 millioner kroner på et sigøynerprosjekt i Oslo. (Dette var før vi begynte å kalle de romfolket. Det er ikke helt det samme, men stort sett de samme gruppene.) Det innebar bl.a. å gi dem gratis boliger. Boligene ble totalt ramponert. Alt som kunne fjernes og selges ble revet ut av dem, inklusive ledningsnettet. Oppsiden av prosjektet var så vidt jeg husker at en person var i jobb et par måneder. De ca 500 "norske" sigøynerne levde både før og etter på (lovlig og ulovlig) trygd og offentlige stønader, i tillegg til (svart) handel. Og, som de innrømmer selv, bedrageri og kriminalitet.

I forbindelse med dette prosjektet lærte norske myndigheter mye om hordan særlig barna ble mishandlet. Barnebryllup, manglende skolegang, vold, tvungen kriminalitet, osv. Dessverre er vi for snille her i landet, og evner ikke å ta tak i slike problemer. Derfor har dessverre enda flere barn fått lide.

Vi må nok dessverre legge bort vår idealisme og snillisme i møtet med denne folkegruppen. De spiller ikke spillet etter de reglene vi har satt opp, da kan ikke vi gjøre det heller. Ellers ender vi veldig fort opp med å fø på hundretusener av mennesker, og det har vi dessverre ikke råd til. Oljefond eller ikke.

Så hva gjør vi? Tror vi skal lære litt av franskmennene, være litt tøffe og våge å bryte noen av reglene i EØS- og Schengenavtalen. Vi har tatt mer kjeft for unødvendig hvalfangst enn hva vi kommer til å få for det.

(mann 51 år fra Oslo) to. 19 juli 2012 11:04 Privat melding

Brum, det er ikke snakk om snillisme, hvor har du det fra?

For ett par uker siden ble var det en rettssak i Bergen der norsk lov stod over noe som de kalte tradisjon. De tiltalte ble dømt. De får ikke noe støtte fra det offentlige. De er på privat grunn.

Det er snakk om å behandle de som enkeltindivider, ikke en gruppe.

Skjult ID med pseudonym Stevia to. 19 juli 2012 11:37

Har jeg fått dette riktig? Når vi snakker om tiltak, så kan vi godt snakke om grupper, når vi snakker om negative reaksjoner, da skal vi se på enkeltindivider.

Men er ikke noen reaksjoner mer effektive overfor medlemmer av enkelte grupper, enn overfor andre?

I Norge har vi et velferdssystem med virkemidler bygget opp over to akser, belønning og straff. Effekten av disse er nok ikke lik overfor alle grupper.

(mann 51 år fra Oslo) to. 19 juli 2012 12:07 Privat melding

Stevia, i hovedsak kan en vel si det slik. En gir barnetrygd til alle som har barn fordi en vil støtte de som har barn. Derimot straffer en den enkelte foreldre som vanskjøtter sine barn.

Åpenbart så treffer virkemidlene forskjellig.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 19 juli 2012 13:49

http://www.dagbladet.no/2012/07/18/kultur/debatt/debattinnlegg/romfolket/juss/22 586999/

Skjult ID med pseudonym Stevia to. 19 juli 2012 14:25

Det er et godt innlegg fra advokat Elden du viser til der, Gilia. Jeg vil gjerne sitere et avsnitt derfra, som jeg synes sier mye.
"Gjennom utlendingslovens § 111 er det bestemt at en EØS-borger som har gyldig identitetskort eller pass, har oppholdsrett i inntil tre måneder, forutsatt at vedkommende ikke blir en urimelig byrde for offentlige velferdsordninger. Om hva som er en urimelig byrde sluttet Stortinget samlet seg om regjeringens forslag der det heter: «I dette ligg det ein føresetnad om meir enn éin enkelt kontakt med forvaltninga om sosialhjelp. Det må dreie seg om ein uvanleg bruk av offentlege velferdsordningar. Utlendingar som livnærer seg ved tigging og ikkje ved sosialhjelp, mister ikkje opphaldsretten».

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 19 juli 2012 16:22

Eieren krever rydding:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10051797

(mann 51 år fra Oslo) to. 19 juli 2012 16:25 Privat melding

I følge Finansavisen i dag, solgte han sin del 30 juni. Han har dog ikke fått pengene.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 19 juli 2012 17:40

Naboer varsler søksmål om ikke romleiren stenges
http://www.osloby.no/nyheter/Naboer-varsler-soksmal-om-ikke-romleiren-s tenges-6946148.html

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 19 juli 2012 21:37

- Romfolk-leiren avvikles
FLOTT!
http://www.dagbladet.no/2012/07/19/nyheter/politikk/romfolk/ar voll/22605554/

(mann 39 år fra Akershus) to. 19 juli 2012 21:57 Privat melding

Hmm. Oppi alt dette lurer jeg på noen ting.
1. Hvordan har disse menneskene råd til bilene, forsikringene, drivstoffet og maten på turen opp igjennom europa?
2. Når man tenker litt over ovenstående. Hvor mye tjener de på tigging på gata på 3 mnd?
3. Og igjen. Men ovenstående i hodet. Hva får folk til å tro at det er tiggingen som får de hit?

Bare sånn til ettertanke både for de som er for og de som er imot.

(mann 39 år fra Akershus) fr. 20 juli 2012 00:45 Privat melding

Jaggu. Noen her som tenker litt dypere rundt situasjoner osv. Ikke galt.
Lei av å høre at de er fattige, stakkarslige, kjeltringer, utskudd, uønskede osv.
Om noe. Kom frem til en fornuftig plan for hvordan å gjøre noe med problemet. For det kan ingen nekte for. At det stadig blir flere av dem i bybildet både er og har vært ett problem.
Og til de som ikke måtte se problemet: Økt rasisme/intolleranse, mindre turisme, økt vold, mindre tilgjengelig politi osv osv.

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 20 juli 2012 03:37 Privat melding

For meg gjør det ingenting at de er her SÅ LENGE det er av ærlige og redelige hensikter. Har de et sterkt ønske om å få seg en jobb for å tjene til livets opphold, så vær så god ;)
Det er ALLTID behov for arbeidskraft.

Et ønske er at de som gjerne vil tjene til livets opphold, i Norge som andre land, skal settes krav til før de får innpass over landegrensene.
Vi kan se på den politikken i dag om bl. a. asylsøkere som plutselig får avslag etter mange år på mottak.
Det er minoritetsfamilier som bor her i mange år, fått sysselsatt seg med familie, integrering, jobb og skole. Familier spilttes, hvor mor eller far sendes hjem til uverdige forhold. Hele familier sendes også til hjemlandet selv om det er risikofylt.
Jeg gremmes over denne politikken!

Stoltenberg selv har det for godt! Han skulle vært litt mer på gulvet og fått eierskap i det han prater om. Har han vært på Bjerke og sett? Har han rumenere i bakgården?

Jeg forstår at mange forarges over rumenere, men vil dere ha en annerledes ferie, ta gjerne turen nedover Europa og se på forholdene der....

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 20 juli 2012 07:21

Bekymret for egen sikkerhet: Naboene til romleiren på Årvoll er bekymret for sin egen sikkerhet. Nå kjøper stadig flere boligalarm
http://t.co/6PQrVuGJ

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 20 juli 2012 07:32

Politiet ser dramatisk økning: 139 prosent flere pågrepne rumenere
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10051800

(mann 43 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 09:17 Privat melding

Det er mange myter ute og går om romfolket.

La oss kort se på et par av de:

1) Salg av magasinet "Folk er folk" gir rett til trygd og implisitt at de da "lurer" systemet bevisst. Nei - det gjør ikke det. Og det skal det selvsagt heller ikke gjøre.

2) De er del av en kriminelt nettverk. Nei, de i Norge er i liten grad det. Jeg vet ikke hvordan det er andre steder, men i Norge er det avvist gang på gang av de som arbeider og forsker på romfolket.

3) Lederen for Rusken i Oslo gikk ut i fjor å sa det ble funnet grillet hund og rotter. Nei - det er det også høyst tvilsomt (http://www.journalisten.no/node/35868). Men hvis det er tilfelle, sier vel det litt mer nøden til romfolket, fremfor ruskengeneralens spisevaner.

Så hører man de faste argumentene, som om at de bare vil reise. Vel, det er en forskjell om de reiser "hele" tiden eller bare i perioder. Mange av de som er i Norge nå, har også familie bofaste andre steder. Det er altså ikke slik at hele familien reiser.

Som en kronikk viste til forleden dag, så nektes barna til romfolket skolegang selv om de vil.

Så hører man at romfolket er aggressive tiggere.

Jeg går i Oslo hver eneste dag. Møter sikkert 2-4 tiggere eller mer hver dag. Jeg går gjennom Vaterlandsparken hver dag på vei til jobb - også når de "campet" der. Ikke én gang har jeg blitt møtt av aggressiv atferd eller noe annet jeg har reagert på.

Når det er sagt, så skal det stilles krav - og rettigheter tilpasses behov og ytelse man får tilbake. I det ligger det selvsagt at vi ikke skal tillate hva som helst.

Jeg reagerer også på dimensjonene denne saken har fått. Det er snakk om 100 eller så representanter for romfolket som hadde søkt tilholdssted på Årvoll, og nær sagt alt av hat og undertrykking veltes over på disse menneskene uten i det hele tatt et snev av empati eller forståelse for deres situasjon. Mennesker som er på bunnen av alt.

For å se litt hva romfolket opplever andre steder, så les denne fra Amnesty: http://www.amnesty.no/aktuelt/flere-nyheter/romfolket-i-europa-diskriminert-og-t rakassert/slik-lever-romfolket-i-europa.

Med det ønsker jeg dere en god sommer. Pass på at dere ikke setter biffen i halsen når dere leser om hordene av romfolk som visstnok var på vei og skal plage oss i den sommerferien vi har fortjent sånn.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 20 juli 2012 09:47 Privat melding

Vet dere ikke hvor heldige vi er vi nordmenn?

Jeg takker skjebnen eller hvem det nå var som bestemte hvor jeg skulle bli født, hver dag for at jeg var så heldig å bli født som nordmann. Det er å vinne i lotto hver dag, det, dere.

Det er faktisk sånn at hvis man ikke er så heldig at man har et system som fungerer rundt seg, lever i ett land som har ressurser og muligheter til å gi deg de sosiale og helsemessige godene du trenger, eller har en gruppe mennesker rundt deg som ivaretar dine grunnleggende behov, så ville også DIN hverdag bestå i å skaffe nok mat og varme til å overleve til imorgen.

Før vi hever våre stemmer i harnisk over noen som prøver å skaffe seg ett litt bedre liv, og tjene noen kroner til brensel før vinteren kommer, bør vi kanskje tenkt litt over dette.

Her er en meget viktig påminnelse:
http://blogg.amnesty.no/uncategorized/en-viktig-paminnelse/

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 20 juli 2012 09:59

@chrissp

Alt som sies om romfolket eller som dei nok heller er, "fattige rumenere" er ikkje myter, men fakta:

* Ja, dei har fanget, grillet og spist duer. Eg har sett dette med EGNE øyne. Flere av mine venner har også sett dette med EGNE øyne.
* Ja, dei er aggressive tiggere. Igjen opplevd SJØLV fleire ganger. og igjen flere av mine venner og kolleger har også OPPLEVD dette.
* Kriminellt nettverk? Nja, kanskje ikkje. Men som politiet rapporterer: 139 prosent flere pågrepne rumenere
* Organisert: Ja, definitivt. Opplevde en gruppe (ca 20 stk) på Oslo S som stod og tittet på kart, og en mannsperson blandt dei pekte på kartet, og utdelte posisjoner eller plasser til dei enkelte i gruppa. Så organisert tigging: DEFINITIVT.

Så til alle dere villeda norske hjelpere.
Det foregår mere enn dere forsøker å innbille dere.

Skjult ID fr. 20 juli 2012 09:59

@handervetu

Det er ikke forenlig med hat at man ikke vil ha de i sin egen bakgård/hage og det er heller ikke god hjelp å la mennesker bo som Fred Flintstone. Jeg foreslår at Norway Cup ikke avvikles i år og at Ekebergsletta stilles til rådighet.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 10:12 Privat melding

@Pedro, hvorfor er det så viktig for deg personlig å forfølge de rumenske statsborgerne?

Er det fordi de ser annerledes ut?

Er det fordi de oppfører seg annerledes?

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 20 juli 2012 10:35 Privat melding

@ pedro

Så det at de spiser duer diskvalifiserer dem i dine øyne Pedro??? Hvis du ikke hadde noe annet å spise, ville nok du også spist det. Våkn opp, og prøv å se litt lenger enn til ditt eget messingbefengte knapphull er du snill, så slipper vi andre å få frokosten i halsen her, Vi som er så heldige å HA frokost, vel å merke!

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 20 juli 2012 11:28

@nefertiti2:
messingbefengte knapphull ? Nei, lille venn, lite av det her.
Eg svarte til chrissp, som skapte eit inntrykk av at alt som er sagt om dei "fattige" rumenerene er løgn og myter. Tverimot, eg (og mine venner og kolleger) har sjølv sett og opplevd masse av det som sies.

@kit001:
I hvilket forkvaklet scenario mener du at eg forfølger dei rumenske statsborgerene? Kva er du insinuerer? Pass på kva du seier. Er det kun ein meining som er lov å ha? Din og ingen andres? Er det din utgave av demokrati og yttringsfrihet?

(mann 33 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 11:58 Privat melding

Er det egentlig så stor forskjell fra en tigger som sitter med pengekoppen til f.eks en selger med en stand som løper etter deg med Omega 3 som ikke kom igjennom mattilsynetskrav og må selges på andre måter som skal ha deg til å binde deg til 4år for noe du umulig kan kvalitetssjekke?

Forøvrig kan det til tider være god undeholdning å se på Ziganerne lage falske køsituasjoner på trikken og plukke med seg det som er av lommebøker og telefoner og lignende når en kjeder seg om morningen.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 20 juli 2012 12:17 Privat melding

Ler av "lille-venn" - hesketeknikken til Pedro:-D. I rest my case.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 12:21 Privat melding

@Pedro, du bør skjerpe tonen din og ikke bli usakelig.

At du er rasist er min ærlige, oppriktige mening. Den må jeg vel få lov til å ha? Dette begrunner jeg med dine argumenter:

Eksemplene på rasistiske uttalelser er:
"* * Ja, dei har fanget, grillet og spist duer. Eg har sett dette med EGNE øyne. Flere av mine venner har også sett dette med EGNE øyne." Hvorfor er det relevant og negativt at du har sett noen spiser duer? Det betyr ikke at all gjør det, som du hevder. Duer er brukt i det franske kjøkkenet.

"* Ja, dei er aggressive tiggere. Igjen opplevd SJØLV fleire ganger. og igjen flere av mine venner og kolleger har også OPPLEVD dette." Igjen, du generaliserer en hel gruppe på grunnlag av egne opplevelser. Jeg går daglig forbi mange tiggere, og har ikke opplevd en eneste aggressiv tigger. Min opplevelse utelukker selvsagt ikke at det er noen som er aggressive. Da er det enkeltindividene som skal tas, ikke gruppen som du gjør.

Politiet i den artikkelen du sev linket til fremhevet jo at det flertallet ikke var kriminelle, og de som ble dømt ble sendt ut av landet.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 14:26 Privat melding

For et par år siden var det faktisk en uteligger i Bergen som fanga, grilla og spiste duer i parken. Flere leger ga ham faktisk ros for både økonomisk og sunt næringsvett.
Generelt er jeg lite begeistra for tigging uansett hvordan den arter seg, men SÅ mye plager det meg ikke ærlig talt ikke.

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 20 juli 2012 14:38

@kit001:
Det er jaggu forkvakla påstander du kommer med.
Er det rasistisk å fortelle kva eg og andre HAR opplevd og sett?
Det er altså bare din virkelighetsoppfatning og synspunkt som er riktig her.

God bedring.

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt fr. 20 juli 2012 14:44

Må nesten være enig med Pedro her (ikke ofte) men kit001 må lære seg forskjell på rasisme og missnøye!

(mann 51 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 14:58 Privat melding

Det er selvsagt ikke rasistisk å fortelle om egne opplevelser. Rasismen kommer når du ut fra din personlige opplevelse generaliserer dine opplevelser til å omfatte ALLE i den gruppa. Noe du vitterlig gjør med å bruke "dei".

Observerer også at du ikke tok hentydningen til å være noe mer saklig, det forteller vel en del om deg?

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 15:02 Privat melding

Pedro : 1:* Kriminellt nettverk? Nja, kanskje ikkje. Men som politiet rapporterer: 139 prosent flere pågrepne rumenere
2 : * Organisert: Ja, definitivt. Opplevde en gruppe (ca 20 stk) på Oslo S som stod og tittet på kart, og en mannsperson blandt dei pekte på kartet, og utdelte posisjoner eller plasser til dei enkelte i gruppa. Så organisert tigging: DEFINITIVT.

1: Dvs at politiet gjør jobben sin.
2: Ja,de får utdelt posisjoner sånn at de ikker tigger rundt samme sted.

Fattigdom er ubehagelig ja.Spessielt for de gjelder.

Skjult ID med pseudonym ewing fr. 20 juli 2012 15:07

Det finnes rumenere som ikke er romfolk.
De fleste, faktisk.

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 juli 2012 15:13

Spessielt = spesielt

Skjult ID med pseudonym The One fr. 20 juli 2012 15:27

Nå har jeg ikke lest nøye alle innleggene i tråden, men føler det greit med litt begrepsoppklaringer her. Romfolk og romanifolk er etter slik jeg skjønner det ikke samme folkeslag. Romfolk er Rumenere, mens romanifolk er det man kaller på godt norsk zigøynere. Det er viktig å skille disse fordi de har helt forkskjellig levesett (generelt sett). Rumenere er generelt sett bare fattige mennesker som reiser ut i Europa for å tjene til livets opphold mens Romanifolk er nomademennesker. Nok om det!

Så til tigging. Tigging er ikke greit fordi mange av de som møter tiggere opplever det som skremmende. For meg som voksen mann er det ikke noe problem, men for eldre mennesker, barn og ungdom er det ikke litt lett å takle dette. Ikke alle ønsker eller har anledning til å gi så det er ikke bra om man føler seg "presset" til det på hverken den ene eller andre måten. Det som er enda viktigere er mottakeren, hvordan den opplevere det. Det er på en måte det laveste av det lave å tigge til livets opphold, og det gjør noe med mennesker som går til det skritt å tigge. De setter seg automatisk "lavere" en alle andre mennesker og er det noe vi ikke ønsker så er det vel det. En annen ting er at historisk sett har familier som havner i en slik uløkke en tendens til å la det gå i arv og det er heller ikke noe ønskelig resultat. Videre, når man er "snill" og gir til tiggere så er man ikke nødvendigvis det. For å ta de som tradisjonelt har tigget i Norge så er det oftest narkomane. Hva tror dere den tieren som blir hivd oppi koppen går til? Jo den går til mer stoff. Man kunne ikke gjerne gjort dem tjenesten og gått til dealeren og kjøpt stoffet til dem med en gang. Mat får dem nemlig av de sosiale myndighetene våre hvis de trenger det. Så til den nye type tiggere vi har fått her til lands. Ofte bruker de barn for å spille på samvittigheten våres, men de barna skulle ikke vært der for å tigge. De skulle gått på skole og dersom vi gir til dem oppfordrer vi til at de bruker barna som tiggere.

Så å være snill er ikke alltid å være snill. Fattigdom er et problem, men tigging er ikke løsningen for å få bukt med dem. Når det er sagt, ingen norske statsborgere trenger å sulte. Det er en grunn til at vi har noe som heter sosialkontor, men vi liker det eller ei så er det ikke nok penger på det kontoret til å mette alle sultne ellers i verden.

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 juli 2012 15:37

The One : Tror ikke de som gir til tiggere tenker på det som en løsning på ett problem.
Er : Gir vi ikke,blir de ikke..en bedre måte synes du ?

Skjult ID med pseudonym The One fr. 20 juli 2012 15:49

@frøken-o

Selvfølgelig ikke. Alle som gir til tigger gir det av godt hjerte eller for å lette litt på samvittigheten, men det er ikke dermed sagt at det er en bra ting. Man indirekte nører oppunder kriminalitet mange ganger. For å gi en analogi. Dersom du som foreldre er mye borte pga av mye jobbing og kommer hjem med masse presanger for å gjøre barna glad og for å lette på samvittigheten. Dette er ikke å være snill. Det er å gjøre barna en bjørnetjeneste + å lette på dårlig samvittighet.

Skal man løse fattigdomsproblematikken må man begynne på et helt annet nivå. Det første vi kunne gjort her i Norge er å fjerne alle tollrestriksjoner på mat samt subsidier til landbruket. De fattige lands komperative fortrinn ligger nemlig på å produsere mat, men vi liker heller å holde dem nede og gi dem en penning i ny og ned så vi letter på samvittigheten. Ser du, det er en rød tråd hele veien.

Skjult ID med pseudonym MikkeMus fr. 20 juli 2012 16:01

Romfolket er vanlige rumenere? Altså de som var så gode i turn?
Kan jeg kalle meg Norfolk, når jeg skal til utlandet i august, når jeg er en vanlig mann fra Norge?

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 juli 2012 16:02

The One.: Enig.
Men som du sier : Fattigdomsproblematikken må løses på et helt annet nivå !
Det sies også at etter at man har blitt oppfordret til ikke å gi,så har de tydd til andre måter å
skaffe penger.Til mindre i koppen,til mer kriminalitet.
Blir som Høna eller egget diskusjon/tråd dette )

Skjult ID med pseudonym MikkeMus fr. 20 juli 2012 16:05

Forøvrig trist å se den nedturen som romfolket har opplevd.. De var verdens beste i turn der de tok masse OL-gull før de kom til Norge og Årvoll.. Turnlegenden Nadia Comaneci fra Romania var en legende som tok 6 OL-gull

Skjult ID med pseudonym The One fr. 20 juli 2012 16:22

@frøken-o

Hehe jeg ser at det problemet har økt, men det blir liksom ingen argumentasjon for meg. Det blir som å si at vi kutter alle fartsgrensene for da får vi ingen fartssyndere ;-)

@MikkeMus

Jeg ser den, men er dog litt usikker på Rumenerne er helt enig med deg. De lever nå i en fattigdom som er opplyst. Før så levde de i et lukket samfunn med fattigdom. Nå er de i det minste kvitt en diktator. Om noen år når EU er på rett kjøl igjen vil vi se økonomisk vekst også i disse landene og da vil ting se bedre ut :-)

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 20 juli 2012 16:33

Romfolket irriterer det norske folk, hvorfor kan vi ikke bare innrømme det? Hvorfor all denne "snillismen"?

-De sitter med en kopp i hånden og rekker den ut til deg - Gi eller gå forbi.
-De stinker av avføring og svette - Gå langt nok rundt dem så slipper du stanken.
-De kler seg i fillete klær - Enten gi dem noen rene plagg eller gå langt nok unna der de sitter.
-Noen av dem stjeler som ravner - Meld til Politiet, mer får du ikke gjort.
-Noen av dem camper der de ikke har lov - Meld fra til Politiet.

Kjapt oppsummert hva mange mener.

Personlig mener jeg de har hatt hundrevis av år til å lære å ikke drite der de spiser. Leste et stykke om innvandrere. Mange ser på pakistanere som dårlig integrert og et ekkelt fremedelement. Setter man en pakistaner opp mot en art av romfolket vil man se at pakistaneren dusjer, har rene klær, lærer seg språket vårt og søker arbeide eller allerede er i arbeide. Pakistaneren har tilpasset seg og er veldig godt integrert.

Hvorfor skal det være så spikka galt å kreve noe av disse romfolkene? Synes forøvrig det er moro å lese alle disse som mener vi skal ta vare på dem, la de få et liv osv. Vel, innlosjer dem i deres egen hage eller gjesterom, tenker pipa får en annen lyd da!

Skal vi går omveier fra disse tiggerene, så har vi snart ingen byer igjen, det er overalt, nesten som iberia...(denne får jeg sikkert pes for)!

Og nei, jeg er ikke rasist, jeg bare krever litt av de som kommer til vårt land, akkurat som jeg forholder meg til andres land og kulturer når jeg reiser, både i jobb og privat!.

(mann 31 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 16:42 Privat melding

"jeg er ikke rasist"

Et godt signal på at man taper en nettdebatt det der;)

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 20 juli 2012 16:45

Nope manndåm1, ikke noe signal på at man taper en nettdebatt. En stadfestelse:)

Skjult ID med pseudonym The One fr. 20 juli 2012 16:51

Dessverre er det altfor ofte at rasismekortet blir dratt frem hver gang man diskuterer miniorteter. Det er umulig å diskutere slike ting uten å ta dem frem som en hel gruppe. Det er svært få rasistiske mennesker i Norge idag selvom man ikke alltid er helt komfor med andre kulturer.

@manndåm1. Du er en av de som bidrar til at rassismebegrepet blir utvannet ved å dra det frem på den måten!

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 20 juli 2012 16:53

@The One. Jeg skylder på manndåm1's lave alder. La han leve litt så vil han se:)

Ja, rasistkortet trekkes i hytt og gevær. Trist at det er slik, men noen mennesker klarer ikke lenger å skille eller vet hva en rasist er.

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 juli 2012 17:00

...etter Årvoll så er det vel ikke tvil om at den lever i beste velgående blandt mindre reflekterte personer.

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 20 juli 2012 17:05

Seriøst frøken-o? De som bor på Årvoll var genuint bekymret, er det rasisme? Som jeg nevnte, du er en av de som burde be noen av dem hjem til deg og bo hos deg en stund. Hage eller gjesterom, ditt valg...

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 juli 2012 17:22

Fjasken: Ja,seriøst. Er å kalle folk søppel,kloakk..levere `hundeposer`,sende raketter,drapstrusler ett utrykk for bekymring? Ta med seg barn,barnevogner ned dit for å glane og for underholdningen sin skyld..
Ja Fjasken.Helt seriøst!

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 20 juli 2012 17:23

Kjær deg da frøken-o, det er da ikke rasisme å dra for å se på sirkus?

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 juli 2012 17:28

..i din alder og vett er kanskje sirkus fortsatt underholdende .

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 20 juli 2012 17:32

Kanskje ditt vett det er noe galt med tenker jeg, eller mangel på det....

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 20 juli 2012 17:45 Privat melding

Jaja .. . . . :-)

Skjult ID med pseudonym Rosaegler fr. 20 juli 2012 21:22

For pokker!
Tving dem inn i et system som er ordnet og kontrollert og hvor norske lover og regler følges
eller tving dem ut av landet på første mulige fly.
Et av 2 valg, ikke at de bor overalt og bryter alt av lover og regler og ødelegger og forsøpler miljøet!!!

Skjult ID med pseudonym blahmann fr. 20 juli 2012 21:28

Har møtt på rom/rumenere (tiggere). De er på feil sted. Blide og glade som de er og herjer rundt i storbyene i Norge. Og de som syns så synd på de, skam dere!!

Skjult ID med pseudonym Rosaegler fr. 20 juli 2012 21:42

Nå er de i nordmarka og østmarka også..... Få dem VEKK!!!!
Hvor er politikerne nå????

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 23 juli 2012 14:14

Politiet ønsker å forby tigging:
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8254492

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 23 juli 2012 15:02

ER DU EN AV DE SOM STOD IMOT???? Har postet det før, men gjør det igjen!

Valet
Fröna växer sakta under ytan
De trivs där det är fuktigt, mörkt och kallt
Först när bladen börjar synas
Kan man se att det är ogräs överallt
Men om man tittar bort
Inget hör, inget ser
Hur vet man då
För hör man inget, finns väl ingenting
Och det, man inte ser, finns säkert inte till

I mars har du fortfarande tid
Du kan ta det innan knopparna slår ut
Men om du låter det stå kvar tills sommar'n är förbi
Så har det växt dig över huvudet till slut

I dag tar rasisterna en
Imorgon så tar de kanske två
Frankrike tog de med storm
Vem vet när det är dig, de ger sig på

Vakna upp
Fatta mod
Börja se dig omkring
Bli inte en av de
Som bara står där se'n
Och säger att jag visste ingenting

Varje dag föds nya hot mot våra liv
Varje morgon gör sig bödlarna klara
I det mörker som vi blundar där rustar de för krig
Hur kan vi slåss ifall vi inte inser faran

Idag har du arbete och lön
I morgon så kanske du får gå
Miljonerna som svälter I världen utenför
Står bara litt längre ner I samma hål

Vakna upp
Fatta mod
Börja se dig omkring
Bli inte en av de
Som bara står där se'n
Och säger att jag visste ingenting

De flesta går med strömmen om det går
De flesta vill ju helst ha lugn och ro
Men om fascismen kommer smygande tillbaks
Så är det du och jag som måste stå emot

Ogräset växer och frodas
Så slipa och vässa din kniv
Om du låter det spridas med vinden över världen
Får du plikta för din tvekan med ditt liv

Vakna upp
Börja se dig omkring
Fatta mod
Så du kan säg' till dina ungar när de frågar dig
Att du var en av de som stod emot

Skjult ID med pseudonym dattut ma. 23 juli 2012 16:46

datt ut etter 2. vers.. sorry.. ble altfor langt

Skjult ID med pseudonym XXX ma. 23 juli 2012 16:47

Poppy, nå e det nok, takk skal du ha for innsatsen

Skjult ID med pseudonym Guttæn ma. 23 juli 2012 16:49

Ikke for å være dømmen romfolket, men anbefaler at folk tar en titt på denne youtube linken, så kanskje man tenker seg om nesten gang man ser noen med et "amputert" bein og vil gi en liten slant

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nxgVu-gWjKs

Skjult ID med pseudonym doren7 ma. 23 juli 2012 16:55

@Poppy

Takk for påminnelsen!

Det er godt å se at noen tør å stå stødig i sitt syn på hvilke verdier som er viktige i et samfunn :)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 23 juli 2012 17:13

@dattut

Ja jeg skjønner. Den ble for tung for deg antar jeg. Du får be noen forklare den for deg. Eller må den inn med teskje kanskje?;-)

@XXX

Kan bare informere deg om at det er JEG som bestemmer når det er nok!

@doren7

Takk:-) Skremmende holdninger ute å går......jeg blir rystet.

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 23 juli 2012 17:50

Rom(erne) er sprø.

(Er litt diskrimerende, rasistisk, dehumaniserende, generaliserende mot en folkegruppe for å støte bort litt flere og brenne noen broer.)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 23 juli 2012 17:55

@Lowry

Du skuffer her....

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 23 juli 2012 17:59

Det er interessant å lese alle som hisser seg kraftig opp over at det fins folk, som faktisk syns dei "fattige" rumenerene faktisk bør klare seg sjølve, slik alle andre utlendinger som kommer på besøk må.

Hvis ein leser litt det dei skriver, så er det nesten som om det bare er ein meining som det er lov å ha...
Noe som forundrer meg, gitt at dei samme personene hyler og bærer over seg om "respekt for andre" og lignende utsagn. Så kva med respekt for andres meininger? Er dere virkelig så arrogante at dere ikkje tillater andre meininger? Og gløm rasisme-kortet... det er ikkje rasisme å meine at dei "fattige" rumenerene faktisk bør klare seg sjølve.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 23 juli 2012 18:34

@Pedro

Jeg respekterer at andre har egne meninger. Jeg respekterer en saklig debatt. Det jeg ikke respektere er holdninger som kan minne om Gestopo og nazi tyskland. Hvor hele folkegrupper blir satt i en bås. Sammenlignet med rotter, banditter og miljøsvin. Det er ikke noe problem for meg å forstå at vi må regulere hvor mange og hvem som kan komme til Norge. Det er jeg enig i. Men folk er folk.Da er det systemet en må slå ned på å ikke menneskene. De er mennesker og ikke dyr. De har absolutt like mye verdi som du og jeg. Det savner jeg av deg i denne tråden. Savner medmenneskelighet rett og slett. Det er vanskelig å ta noen seriøs når de kommer med utsagn som : " få søpla ut av landet" eller "Send ut pakket" osv osv......De som kommer med slike uttalelser er etter min oppfatning ikke opplyst nok til å uttale seg.

Hvorfor er det så vanskelig for deg å være enig i noe av det vi sier da? Hvorfor tror dere at det bare er "snillisme" ute å går? Hvorfor kan dere ikke forstå at noen av oss bryr oss om andre mennesker uansett kultur, farge eller rase? Og sist men ikke minst, hvorfor er dere så grådige at dere ikke kan dele noe av rikdommen vi har i dette landet? Er dere så redde for å svelte selv?

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 23 juli 2012 19:08

@poppy:
Nå¨har eg aldri skrevet noe sånt som "få søpla ut av landet". Min mening er klar og tydelig. Skal disse "fattige" rumenerene komme hit, bør dei klare seg sjølv uten bistand og hjelp fra villeda norske hjelpere som Folk er Folk eller andre.

Eg f.eks meiner at tigging bør være forbudt, da også av gjenger med bl.a "fattige" rumenere.
Norsk politi meiner det samme. Er norsk politi også "ikke opplyst nok"?

Når det gjelder Gestapo og nazistene, så var nok deira oppførsel i ein heilt anna liga enn det du har opplevd i debatten rundt romfolk eller "fattige" rumenere. Det veit du nok. Det å kalle folk for gestapister eller nazister i denne sammenheng, finner eg historieløst og støtende. Ein bør lære av historien, ikkje misbruke eller forvri den.

Det at du sier "De som kommer med slike uttalelser er etter min oppfatning ikke opplyst nok til å uttale seg.", er jo også med på å støte fra deg, dei med andre meininger enn deg. Trur du dei da tar deg seriøst, eller gidder å høre på dine meininger? Eller bare katagoriserer dei deg på samme måte, trur du? Er ikkje det å katagorisere folk som "ikke opplyst" nesten like ille som å kalle dei for "pakk"? Eller er det greit, fordi det er DU som sier det, mens dine meningsmotstandere sier "pakk"?

Kvifor er vi grådige når vi meiner at besøkende skal klare seg sjølve? Ingen av dere som ønsker dei "fattige" rumenerene velkomne, har sagt noe om når nok er nok? 200 "fattige" rumenere? 400? 5000? Enda fleire? 2 million? Hvis vi inviterer og sørger for denne gruppen, kommer det fleire og fleire, og dere har ikkje sagt noe om når nok er nok, ei heller kor mange penger (eller kven sine) du vil forplikte til dette? Er det grådighet? Eller realisme? 200 er kanskje ikkje så mange. Tror du virkelig det stopper der? Er det ikkje enklere og bedre å bidra til økonomisk utvikling av f.eks Romania gjennom EØS-avtalen i stedet? Der da f.eks disse "fattige" rumenerene har sitt heimland?

Vanskelig å være enig? Eg kan være enig i at rasisme-begrepet har feilaktig blitt dratt inn i denne debatten. Eg er enig i at endel norske hjelpere ikkje heilt ser dei store linjene i det dei gjør.
Eg kan være enig i at å kalle meningsmotstandere for "ikke opplyst" bidrar like masse til polarisering av frontene, som at noen kaller noen for "søppel" eller "pakk".

Snilisme? Nei, dere må gjerne være snille og greie.
Men prøv å være realistiske også.
Det slutter ikkje med 200 "fattige" rumenere.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 23 juli 2012 19:33

@Pedro

Hvorfor vrir du på det jeg sier å tar det ut av sammenheng? Jeg har ikke sagt at du hadde kalt de for det. Jeg sa bare at det er vanskelig å ta noen seriøst når de eneste argumentene de har er "pakk", "rotter" osv. Det er jo du som spør hvorfor vi ikke har respekt for andres meninger. Jeg har respekt for det. Men ikke for sånne argumenter. Punktum!

De som kommer med slike uttalelser er ikke opplyst nok etter min mening og mangler seriøse argumenter. Sånn oppfatter jeg det. Det kan overhodet ikke sammenlignes med å kalle folk for rotter!! Overhodet ikke. Men jeg skal som jeg nevnte over innrømme at akkurat de innleggene har jeg ikke respekt for nei. Og de gjør meg heller ingen ting at de ikke respekterer meg.

Dere er grådige fordi disse menneskene ikke har mulighet til å klare seg selv. De eier ikke nåla i veggen og integrering tar tid. Ingen vil jo ansette dem. Spesielt ikke så lenge de ikke kan snakke Norsk eller skrive i det hele og det store. Det er ingen av dere som har på noen måte fått frem at dere er villig til å huse og skolere denne gruppen av felleskassa. Derfor er dere i mine øyne grådige.

Du skriver "200 er kanskje ikkje så mange. Tror du virkelig det stopper der? Er det ikkje enklere og bedre å bidra til økonomisk utvikling av f.eks Romania gjennom EØS-avtalen i stedet? Der da f.eks disse "fattige" rumenerene har sitt heimland?"

Men det er ikke det det er snakk om. Det er systemet du må ta da og ikke menneskene. De er uskyldige i det. Norge må selv gjøre tiltak for å unngå fri ferdsel til landet. Men har det noe med de menneskene som kommer hit? Hadde du reagert på om en tysk gruppe hadde kommet hit og gjort det samme? Eller en dansk ungdomsgjeng for eks? Jeg tror ikke noen hadde reagert på den måten. Men dere er så livredde for at disse menneskene skal "ta" over landet at det blir jo helt absurd og veldig rasistisk. Hva annet vil du kalle det enn fremmedfrykt?

Jada, Gestapo og nazisme er nok satt litt på spissen. Greit det, MEN om du tenker på konsentrasjonsleire og måten vaktene som jobbet der behandlet jødene. Måten de så ned på dem, og hvordan de hatet disse folkene og behandlet dem som dyr. Så er det jammen ikke så veldig langt unna...Det er bare å lese de skremmende holdningene en finner i denne tråden.

Jeg sier som sagt ikke at vi skal ha fri ferdsel. Jeg synes heller ikke politiet skal ha ansvaret alene for alle tiggerne i landet. Da må de isåfall få ressurser til det.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 23 juli 2012 19:35

Men nå er det sånn det er. Så får man jobbe for en lovendring og holde seg for god til å tråkke på folk som allerde ligger nede. Eller sparke til koppen deres når de er på gata og slike ting.

Greit at du forsvarer din sak, men jeg fatter ikke at du forsvarer de som kommer med usaklige utrop i denne tråden. Det skjønner jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym Roasnegler ma. 23 juli 2012 20:12

Norge; politikk; samfunn. Lover, regler og norsk kultur og våre verdier.
Denne debatten har nok ikke med menneskesyn å gjøre, men heller hvordan vårt samfunn er satt sammen i et system, hvor det forventes at folk (et menneske alene eller en gruppe - uansett gruppetilhørighet) skal innordne seg når det/de søker om hjelp/asyl/arbeidstillatelse/what ever.

Etter mitt syn burde de registreres og sådan komme inn i et system som kan vurdere hvert enkelt menneskes søknad (behov, ønske og vilje), på lik linje med alle andre utlendinger som kommer inn i dette landet. Dette er å følge norske lover og regler, og å vise hvert enkelt menneske respekt og at det blir tatt på alvor.

Men når mange DESSVERRE(!) oppfører seg som lovløse og forsøpler og stjeler, så trigger dette folkesjela og blir en betent verkebyll. Dette er ikke akseptabel oppførsel fra noen!! Forøvrig synes jeg også tigging bør forbys ved lov.

Ingen enkel sak dette! Men klart jeg blir storfortvila og sint over hvordan de forsøpler naturen vår!
Forsøpler, ja!! ref reportasje fra TV2--nyhetene for noen dager siden.

Skjult ID med pseudonym røysa ma. 23 juli 2012 20:20

Det er veldig lett for de som ikke er plaget av problemet å ta på sg den "snille hatten".

Hvis romfolket hadde ønsket sympati hadde det gjort ting veldig anderledes. Man kan være fattig uten å forsøple, behøver ikke leve i en slumleir. De har ikke jobb, da har de vel tid til å kaste sin søppel osv. Slikt irriterer folk grønne. Overalt de har vært legger de igjen søppel overalt. Flere grunneiere har måtte rydde bort avføring/toalettpaipr, gamle bleier, matavfall osv osv...

Så til de som synns så synd på dem og mener vi burde hjelpe dem så godt vi kan. Dra å besøk dem og hjelp dem å rydde, gjør noe, ikke bare snakke om hvor snille dere er...

Skjult ID med pseudonym Roasnegler ma. 23 juli 2012 20:22

Ta Norge ut av Schengen-avtalen, så er vi et steg på veien.

Skjult ID med pseudonym xxx ma. 23 juli 2012 20:26

Bor heldigvis på et sted der ingen er så fattige at de må sitte på gata å tigge etter penger for å overleve.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 23 juli 2012 20:51

@poppy:

Nja, når du omtaler folk med det begrepet du bruker, så oppfører du deg jo noenlunde (men ikkje like ille) som dei andre. Du bruker bare andre ord. Kvifor er ditt ord da meir akseptabelt enn deira? Fordi du meiner du har rett, og ikkje dei?

"Og de gjør meg heller ingen ting at de ikke respekterer meg." Dei bryr seg nok akkurat like lite om din respekt, skal du sjå....

Du skriver: "Dere er grådige fordi disse menneskene ikke har mulighet til å klare seg selv. De eier ikke nåla i veggen og integrering tar tid."
Vel, åssen har dei da hatt råd til å komme seg hit? Korleis har dei hatt råd til bilene sine? Og klærne sine?
Dei har til "nåla i veggen" og vel så det. Dei er faktisk ressurssterke, som har klart å komme seg heilt hit, vil nok eg seie.

Du skriver: "Ingen vil jo ansette dem. Spesielt ikke så lenge de ikke kan snakke Norsk eller skrive i det hele og det store."
Nei, kvifor skal vi ansette noen som ikkje har kunnskap, erfaring eller kan kommunisere? Noe må ein jo forvente av ein arbeidstaker.

Du skriver: "Det er ingen av dere som har på noen måte fått frem at dere er villig til å huse og skolere denne gruppen av felleskassa."
Kvifor er det mitt ansvar? Eg syns dei skal klare seg sjølve, slik alle andre gjester klarer.

Du skriver: "Hadde du reagert på om en tysk gruppe hadde kommet hit og gjort det samme? Eller en dansk ungdomsgjeng for eks?" Det veit du jo ikkje før det skjer. Men ingen tyske og danske grupper har gjort det ennå.
Du skriver: "Men dere er så livredde for at disse menneskene skal "ta" over landet at det blir jo helt absurd og veldig rasistisk." Har eg skrevet noe om det? Ikkje ein tøddel. Eg er opptatt av at dei skal klare seg sjølv, mens dei besøker landet vårt. Andre her, får svare for seg.

Du skriver: "Jada, Gestapo og nazisme er nok satt litt på spissen. Greit det, MEN om du tenker på konsentrasjonsleire og måten vaktene som jobbet der behandlet jødene. Måten de så ned på dem, og hvordan de hatet disse folkene og behandlet dem som dyr. Så er det jammen ikke så veldig langt unna...Det er bare å lese de skremmende holdningene en finner i denne tråden."
Nazistene er noe av det mest skremmende eg kan tenke meg.Derfor må du/dere være forsiktig med kven dere putter i sammen bås som dei. Hvis dere bruker samme båstenkning som dei dere er uenig med, er det like skyldige i usaklig oppførsel som dei.

Og ja, eg meiner at det er enklere og riktigere å utvikle f.eks Romania, enn å invitere eit uspesifiser

Skjult ID med pseudonym XXX ma. 23 juli 2012 20:53

Jeg tor dere vet ingenting om de folka dere snakker om

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 23 juli 2012 20:55

@poppy:

Du skriver:
"Men nå er det sånn det er. Så får man jobbe for en lovendring og holde seg for god til å tråkke på folk som allerde ligger nede. Eller sparke til koppen deres når de er på gata og slike ting."

Lovendringen kommer. Tyngdekraften har ein egen evne til å dukke opp.
Realismen også.
Derfor: Tigging blir ulovlig i Norge ganske snart.

Du skriver: "Greit at du forsvarer din sak, men jeg fatter ikke at du forsvarer de som kommer med usaklige utrop i denne tråden. Det skjønner jeg ikke."
Som eg seier: Derfor må du/dere være forsiktig med kven dere putter i sammen bås som dei. Hvis dere bruker samme båstenkning som dei dere er uenig med, er det like skyldige i usaklig oppførsel som dei.
Hvis du anklager noen for å "sette i bås", være "stygg", eller endåtil rasistisk og nazistisk... så er det sterke anklager... ved å bruke sånne stygge ord og beskrivelser, åssen kan du være så sinte på at dine meiningsmotstandere bruker andre stygge ord? Ved å misbruke ordene, enten dei er på den eine eller andre sida... mister dei sitt innhold.

Skjult ID med pseudonym røysa ma. 23 juli 2012 20:57

Du glemte et viktig poeng Pedro. Romfolket har aldri villet la seg integrere. Andre som kommer hit lar seg faktisk integrere...

(mann 57 år fra Nordland) ma. 23 juli 2012 21:05 Privat melding

Her i byen er det også en leir, og det sitter tiggere "over alt" i byen- uvant syn, men nok om det.. I går kjøpte jeg i alle fall et flaxlodd og la i en av koppene, og gikk fort som faen bort der i fra...

Skjult ID med pseudonym XXX ma. 23 juli 2012 21:16

Gå fort bort derfra, legge noen mynter i koppen... vet dere egentlig hva dere gjør ??

Skjult ID med pseudonym OlaOpplyst ma. 23 juli 2012 21:33

Det er mange måter å se "Romfolkets" tigging på.
Den mest innlysende innfallsvinkelen er å se på den utpregede fattigdommen som de utstråler. De er skitne, de bor i telt, de må tigge for å overleve og de har ingen sikkerhetsnett. De er omringet av Nordmenn som gjerne vasker seg to ganger om dagen, bor i meget kostbare boliger og som har verdens rikeste stat som sikkerhetsnett. SELVFØLGELIG SKAL DISSE MENNESKENE HJELPE!

Det vi nå ser har gjentatt seg mange ganger i historien. De fattige trekker mot områder med rikdom, i håp om at livet skal være bedre der. Nok en gang ser vi rike på disse menneskene som "parasitter" og ønsker ikke annet enn å se forsvinne fra gatene der vi ferdes.

Er så løsningen at fattige skal trekke til disse såkalte rike områdene for å få hjelp? De fleste vil nok si at dette ikke er en god løsning; Ofte fordi fattigdom tiltrekker seg mange andre problemer. Tyveri er en av problemene. Joda - tyveri er mer utbredt i fattige områder enn i rike områder. Joda, fattige folk stjeler mer enn rike! Årsakene er innlysende.

Hva så når den rike mannen trenger fattige mennesker? Hva er bakgrunnen for at et land som Romania er medlem av EU? Joda, årsaken er like innlysende som enkel: De rike EU-landene trenger fattige mennesker for å få ned produksjonskostnadene. At man samtidig ikke klarte å innse at øst-europa har mye fattigdom og lite utdannede mennesker er en gåte for meg. EU's økonomiske krise ser vi best ved at fattige mennesker kommer til Norge. Jeg tror med temmelig stor sikkerhet at problemet vil øke om ikke EU får fart på økonomien igjen. Får de ikke det, er det bare å skalke lukene. Det gjøres etter min mening best ved å stemme "litt" blåere neste gang...

(mann 57 år fra Nordland) ma. 23 juli 2012 21:43 Privat melding

XXX

Jeg kjøpte faktisk flaxlodd, syntes det var en god ide! Forhåpentligvis vant dem - men jeg gikk derfra for å slippe å vite om jeg gikk glipp storgevinsten...

God natt...

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 23 juli 2012 22:00

Ut med dem tvert! Raus! Raus! (Tysk)

(Hvor mange støtte jeg vekk denne gangen, mon tro...)

Skjult ID med pseudonym .... ma. 23 juli 2012 22:09

Her i byen (ja bor ikke i oslo) har de som er lært seg en del norsk og holder hyggelige samtaler med eldre ensomme mennesker, de spiller musikk og de spiller bra. De er hyggelige og smilende.
De hilser blidt og er like blide om du gir de noe eller ikke.
Det er ikke noe problem med lommetyver hverken blant de eller andre og de er en hel grei del av bybildet.
Ei har vi problemer med at de setter seg i parker å gjør fra seg og slikt.
Tror det er veldig få om noen som har noe mot disse to familiene som holder til rundt her i noen mnd av gangen.

Men jeg skjønner godt at det blir et problem når tilstandene blir som i oslo.
Jeg har sett krøplingen som sitter der så stakkarslig for så å reise seg å gå helt fint når han skal ha "pause".
Jeg har opplevd 3 damer som omtrent overfalt en eldre dame som gikk alene og skulle skremme henne til å betale for noe plastjugel de hadde dyttet inn i hendene henne. Jeg steppet inn å hjalp henne og den stakkars dama var redd på grunn av hva hun opplevde.
Jeg har fått kopper dyttet opp i trynet på meg mens jeg venter på bussen og når jeg sier jeg ikke har penger så har jeg fått skjellsord slengt etter meg.
Det har rett og slett til tider blitt veldig utrivelig å oppholde seg i visse deler av Oslo sentrum.
Lommetyveri har tatt helt av, og ja det er ikke bare disse menneskene som stjeler men politiet har jo oppgitt at flere og flere av de nå gjør dette fordi de er nå så mange at de ikke lenger får nok penger av å bare tigge.

Om du tilhører det norske samfunn, enten det er som Norsk, som arbeides innvandrer eller turist og du tisser på offentlig plass kan du vente deg en stor bot. Om du ikke plukker opp etter hunden din og blir tatt får du også bot.
Men denne gruppen som nå er på Årvoll har bæsjet ned en hel park her tidligere som det har måttet brukes store penger på å plukke opp. Stakkars de arbeiderne som måtte ta den jobben.

De bygger seg boliger som ikke er lovlig, de driter i hva slags regler og normer som gjelder i landet.
Men sier man noe om det så er man rasist, for man må for all del ikke mene noe negativt om mennesker som ikke ønsker å følge lover å regler i landet de er i. Som ikke er hyggelig mot deg og andre rundt deg, hvis de har en annen kultur, en annen hudfarge ........

Selvsagt er det sikkert mange hyggelige mennesker blant dem, selvsagt er det mange av de som virkelig sliter, selvsagt kan man syntes synd på enkelt personer.
Men man kan heller ikke bare lukke øynene og godta alt

Skjult ID med pseudonym doren7 ma. 23 juli 2012 22:23

@Lowry

Jeg tror nok de fleste finner din oppvisning i umodenhet langt mer frastøtende enn de barnslige utbruddene ;-)

Dessuten er det jo ikke morsomt en gang, bare kjedelig ...

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 23 juli 2012 22:26

@doren7

Bra :)

Skjult ID med pseudonym Mann49 ma. 23 juli 2012 22:38

Var en tur i Oslo i helgen. Tok inn på et hotell ved OsloS etter Springsteen konserten. For å få litt luft gikk vi flere ned fra Helsfyr og mot hotellet. Vi tenkte vi skulle spise litt og gikk litt i området rundt hotellet for å se om vi fant noe.

Det vi fikk se og oppleve var igrunn skremmende, 7 ganger ble vi trukket i armen av mørkhudede menn som ville selge oss narkotika. Vi fikk 5 kopper i fjeset med til dels aggresive tiggere i møkkete klær. I snitt vil jeg si at 8 av 10 (og det var mye folk der) var ikke etniske nordmenn. Vi var heldigvis en gjeng med voksne mennesker, men vi satt alle igjen med en ekkel og utrygg følelse etter å ha gått i gatene der. Synd det skal være slik at det går utover trygghetsfølelsen til den vanlige borger.

Vi ble også advart om å gå langs Akerselva, så vi lot det være.

Dette var litt avsporing fra romfolket direkte, men de var der i hopetall med koppene sine og langt mer aggresive på natten en dagen. Av slikt mister man den siste lille medfølelse man kunne ha hatt for dem.

Jeg er veldig glad vi dagen derpå kunne sette oss i bilene å forlate Oslo.

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 23 juli 2012 22:47

@Mann49:
Forsiktig...
Hvis du er så freidig å fortelle kva du og andre OPPLEVER, så risikerer du å bli klassifisert som "rasist" av endel forståsegpåere her inne....

Skjult ID med pseudonym Mann49 ma. 23 juli 2012 22:53

Hvis det jeg skrev kan kalles rasistisk, so be it! Jeg liker ikke at samfunnet er slik. Alt vi som nasjon har kjempet for, demokrati, trygghet, o.l. skal man ikke kaste vrak på. Vi er en liten nasjon, vi må ikke glemme det. Vi skal hjelpe andre, men ikke ved å ofre vår egen trygghet og identitet.

Hjelp de som trenger det i sitt eget land og hjelpe deres eget folk bygge seg opp igjen der, ikke her.

For hjelpe skal vi, vi er velsignet med naturersurrser få andre har. Vi har selv fått hjelp av andre nasjoner og i perioder vært flyktninger selv. De fleste kom tilbake når ting roet seg og vi fikk hjelp av andre nasjoner for å bygge oss opp igjen.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 23 juli 2012 23:16 Privat melding

Pedro, legg merke til at selv om Mann49 ble trukket i armen av 7 mørkhudede, konkluderer han ikke med at alle mørkhudede selger dop. De ble utsatt for aggressiv tigging av 5 ikke-etniske nordmenn. Han konkluderer ikke med at alle ikk-etniske nordmenn er aggresive tiggere. Du ser forskjellen?

Men, kan du svare meg hvorfor det plager deg personlig at folk gir sine egne penger til mennesker du mener ikke er verdige?

Skjult ID med pseudonym Job ma. 23 juli 2012 23:37

Jeg synes folk skal være veldig forsiktige med å slenge rasist-kortet på bordet. Dersom dette hadde vært 1000 "hippier" fra Tyskland tror jeg reaksjonen ville vært mye den samme. Dette dreier seg mye mer om kultur. Du kan finne like harde kommentarer fra 60 tallet om "dagens ungdom"

På slutten av dagen dreier det seg om hvor mange ikke-produktive mennesker et samfunn kan brødfø. Eskimoene sendte de eldste ut i natta for å dø. Norge som samfunn kan, og bør, ta vare på mange flere. Men folk burde tenke over hva som ville skje med samfunnet vårt dersom vi fikk 1 million Romfolk. Av i underkant av 1000 norske Romfolk, er kanskje 1 eller 2 i ordinært arbeid. Har en teori om at USA er så høyrevridd pga innvandring. Hvorfor skal VI ta vare på de "nye".

Ting er veldig sjelden svart/hvitt

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 23 juli 2012 23:45

Jeg gidder ikke lese denne lange tråden, så jeg aner ikke hva dere egentlig diskuterer nå, og om det har noen som helst slags sammenheng med åpningsinnlegget.

Tenkte dere heller kunne lese litt mer (hoho) :)

http://www.bt.no/meninger/kronikk/De-er-ikke-late_-de-er-fattige-1878420.h tml

Skjult ID med pseudonym ewe ti. 24 juli 2012 03:54

La dem få bo på Grunnerløkka,få mat og gjøre sitt fornødne der. Vet ikke hvor mange du har støtt bort Lowry,men du har da fått meg til å like deg bedre :)

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 24 juli 2012 12:15

Politiet sin spesialenhet for bekjempelse av menneskehandel opplever at kultur og lojalitet til egen familie gjør at tiggere selv sjelden anser seg som offer for menneskehandel.

http://www.tv2.no/nyheter/politisk/-tiggerne-skjoenner-ikke-a t-de-er-ofre-for-menneskehandel-3838338.html#.UA5HDyBys9M.facebook

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 24 juli 2012 12:17

Romleieren på Årvoll i ferd med å verta tømt.
Kor leder Folk er Folk dei nå?

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/romleieren-paa-aarvoll-i-ferd-med-aa- verta-toemt-3838622.html

(mann 51 år fra Oslo) ti. 24 juli 2012 13:37 Privat melding

Job, Frp-ere bruker rasismekortet om omtalen av rom-folket. Det er helt på sin plass

http://politisk.tv2.no/gjestebloggerne/hatet/

"Hatet

Det mest skremmende med dekning av romfolkets leir i Oslo er alt hatet som rettes mot dem. Jeg skjønner at folk er kritiske til å få en slik leir i sitt eget nabolag, men jeg forstår ikke at en vil skyte fyrverkeri mot leiren. Jeg forstår ikke hatet.Jeg forstår ikke behovet for å sitte trygt plassert bak et skrivebord og spy ut hat mot en hel folkegruppe. Det er ingen grunn til å kalle de for “søppel”. Rasisme er et tydelig tegn på kollektivistisk tenkning, og det bør ikke ha noen plass i samfunnet vårt. Dessverre er det fortsatt ganske allment akseptert å hate romfolket. Jeg kan ikke se for meg at det kunne skjedd med en noen som helst annen gruppe. Internett gjør at vi kan opptre som hvem vi vil. Urovekkende mange velger å opptre som komplette idioter.

Det har vært greit å få avklart hva som kvalifiserer til å få norske trygdeordninger. En pro forma-jobb i “folk er folk” kvalifiserer ikke, skal vi tolke statssekretæren, og ingen romfolk i Oslo har blitt utstedt registreringsbevis. Det kan jeg være enig i, men flere sier at utspill som dette er med å skape dette hatet fra den andre siden av PC-skjermen. Det er så feil som det kan bli. Det blir for enkelt å skylde på slike avklaringer. Jeg tror ikke de som har så mye hat sitter og venter på at en politiker skal si noe som trigger deres behov for å hamre løs i et kommentarfelt.
Jeg har ingen umiddelbar løsning på romfolkets situasjon, men om vi bare kunne latt rasjonaliteten overta for hatet ville vi vært noen steg nærmere. Norge er best på demokratiforståelse, sies det. Jeg tror vi har en lang vei å gå for å forstå det liberale demokratiet."

Skjult ID med pseudonym doren7 ti. 24 juli 2012 13:46

@kit001

Enig, bra skrevet.

Skjult ID med pseudonym belling ti. 24 juli 2012 13:57

Hvor mange er det som sitter og spyr ut hat, eder og galle mot romfolket på nett?

Er det samme antallet som har spydd ut hat, eder og galle om andre ting det siste tiåret?

(mann 51 år fra Oslo) ti. 24 juli 2012 14:06 Privat melding

doren7, det er ikke jeg som har skrevet det. Det er Morten Myksvoll i Frp som har æren. Jeg bare kopierte, ser nå at jeg burde vært klarere enn bare hermetegnene.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 25 juli 2012 05:46

Det har vært mange saker de siste ukene hvor rumenere stjeler derfra, sier jourhavende førstebetjent Line Henriksen.
http://www.osloby.no/nyheter/Flasketyveriene-fortsetter-6949672.html

Leiren på Årvoll i Oslo ble avviklet tirsdag kveld. De som har oppholdt seg i leiren har nå dratt tilbake til Oslos gater, ifølge organisasjonen Folk er Folk.
https://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Romfolket-fra-leiren-pa-Arvoll-t rekker-til-Oslos-gater-6950333.html

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 25 juli 2012 06:32

Politiet bedt om å etterforske romfolk-utspill fra frpist
http://www.dagbladet.no/2012/07/25/nyheter/politikk/arbeidsliv/22670438/

Skjult ID med pseudonym Bada Bing on. 25 juli 2012 09:47

Jeg greier ikke å være politisk korrekt når det gjelder disse rom-folka. De velger den livsstilen sjøl, og synes det er merkelig at de blir jaga rundt. Hadde jeg begynt å tigge og stjæle, simulere at jeg har polio og kan spille trekkspill, ta meg til rette i parker og fotballbaner og driti hvor det passa meg så hadde jeg ikke regna med å bli så jævla poppis jeg heller. Så når arbeiderpartiet og banden med akademiaduster på en pervers måte linker dette mot 22 juli og andre verdenskrig så er det i beste fall et håpløst bomskudd.

Så til rom-folket: Klepp dere og få dere jobb, for faen! Or get the fuck out. Reglene i det norske samfunnet gjelder tro det eller ei også for dere.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 25 juli 2012 13:05

Lederen av stiftelsen Rettferd for taperne, Ola Ødegaard skrev et leserinnlegg i Oppland Arbeiderblad der han sier at romfolket bør jages ut av Norge: "Romfolk med så flotte biler og utstyr og menneskelige ressurser trenger ikke å utnytte moder norsk jord og våre ressurser kontra våre fattige i Norge"

http://www.abcnyheter.no/penger/oekonomi/2012/07/25/tapernes-frontmann -vil-jage-romfolket-ut-av-norge

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 14:49 Privat melding

Bada Bing, reglene gjelder for de også, men det er de samme reglene som gjelder for de som for alle andre. Selv om en del tror det, er det ikke noen andre regler som gjelder for de som tilsier det er greit å kjeppjage de, skyte raketter mot de, kollektiv avstraffelse, true med å kappe de i småbiter og fore fisken og andre festlige ideer som en god del synes er helt greit så lenge det gjelder rom-folket.

Skjult ID med pseudonym Bada Bing to. 26 juli 2012 09:35

Jeg har ikke forsvart at de blir behandlet sånn. De som skyter raketter og spytter på rom-folk er the scum of the earth. Men ingen skal fortelle meg at rom-folkene MÅ leve slik de gjør. Og siden de likevel insisterer på å gjøre det ber de faen meg om å bli hata.

Skjult ID med pseudonym poppy to. 26 juli 2012 09:47

I dagens an(avisa nordland, papirutgaven) står det følgende til overskrift "romfolket tok jobben". De hadde blitt tilbudt en jobb hos noen private folk og tok den med glede. Så de som sier disse menneskene ikke vil jobbe har ikke skjønt det! I går på nyhetene var en gammel romener intervjuet, med stokk og to forskjellig sko på seg ute å tigget. Han gråt. Konen var syk, han trengte medisiner. De hadde ingen pensjonsrettigheter i hjemlandet. Han var redd for å dø på gaten i Oslo. Men han hadde ikke penger til å komme seg hjem.......

Nå må dere intolerante, skeptiske, usympatiske mennesker i denne tråden for pokker VÅKNE OPP!

Til dere andre som viser medmenneskelighet for disse stakkars sjelene som blir hersjet og jaget rundt som skadedyr! TAKK! Takk for at dere er så flotte å fantastiske mennesker. Det gir meg håp:-)

Skjult ID med pseudonym Bada Bing to. 26 juli 2012 10:01

Det der er i beste fall en jævlig naiv tankegang, Poppy. Det finnes mange fattige folk fra alle himmelstrøk som kommer til Norge for å prøve lykken. Og det er helt i orden! Men jeg nekter å kjøpe at rom folket er unike i den grad at de ikke har noen andre utveier enn å tigge og bøffe systematisk. Og så lenge de gjør det så synes jeg ikke det er særlig overaskende at den jevne Osloborger ikke akkurat blir sjarmert i senk.

Noen ganger må det faen meg være lov å kalle en spade for en spade, så får venstreraddisene og akademia cry me a fucking river.

Skjult ID med pseudonym susen to. 26 juli 2012 10:14

Må henge meg på Bada Bing her. Fryktelig naivt og historieløst utspill fra poppy!

Skjult ID med pseudonym poppy to. 26 juli 2012 10:15

@Bada Bing

Men du kaller ikke en spade for en spade. Du kaller hele utstyrsboden for en spade, men du har glemt at det er både raker, koster andre ting i boden! Just saying, når vi nå er i metaformodusen. DU VET IKKE at alle er sånn. Det er bare noe du har fått for deg. Noe du har hørt, så dermed må det være sånn.....Hadde DU tatt deg en dag sammen med disse menneskene, så kanskje du hadde fått opp øynene litt. De gjør bare det enhver av oss ville gjort i samme situasjon!

Men nå gidder jeg ikke gjenta meg selv mere. So I`m out!

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 26 juli 2012 20:53

Det dei villeda norske hjelperene glemmer er hvor grensen er for hvor mange de skal hjelpe...
Det har dei aldri svart paa...

(mann 51 år fra Oslo) to. 26 juli 2012 23:54 Privat melding

Det det du pedro glemmer er at det har du ingenting med.

Det er ikke dine penger og det er ikke din tid de bruker.

Skjult ID med pseudonym røysa fr. 27 juli 2012 00:00

kit001, du glemmer at om vi setter disse menneskene på det norske trygdesystemet så er det alle våres penger de får! Fordi et mindretall ønsker de skal fæ det, så må alle beatle. Det er ikke demokrati....

Skjult ID med pseudonym The One fr. 27 juli 2012 00:07

@kit001 (mann 45 år fra Oslo) - to. 26 juli 23:54 Privat msg

"Det det du pedro glemmer er at det har du ingenting med.

Det er ikke dine penger og det er ikke din tid de bruker."

Den kommentaren var vel litt i overkant arrogant. Det handler jo om hvordan sammfunnsutvikling vi ønsker å ha og det er vel alle norske borgere rett til¨å uttale seg om, uavhenging hva slags syn man har!

(mann 51 år fra Oslo) fr. 27 juli 2012 00:19 Privat melding

røysa, det er ikke på det norske trygdesystemet i dag.

Det er sant the one. Jeg legger merke med at du ikke innrømmer meg samme retten til å uttale meg som de som er enige med deg

Skjult ID med pseudonym The One fr. 27 juli 2012 00:24

@kit001

Hææ, hvor har jeg sagt/skrivd det? At du ikke har rett til å uttale deg! Dessuten hvordan vet du at jeg er uenig med ditt standpunkt?

(mann 51 år fra Oslo) fr. 27 juli 2012 00:31 Privat melding

"The One) - fr. 27 juli 00:07
@kit001 (mann 45 år fra Oslo) - to. 26 juli 23:54 Privat msg

"Det det du pedro glemmer er at det har du ingenting med.

Det er ikke dine penger og det er ikke din tid de bruker."

Den kommentaren var vel litt i overkant arrogant. Det handler jo om hvordan sammfunnsutvikling vi ønsker å ha og det er vel alle norske borgere rett til¨å uttale seg om, uavhenging hva slags syn man har!"

Hva mente du med denne da? Skal ikke den oppfattes som kritikk fordi jeg svarte pedro? Alternative tolkninger imøteses

Skjult ID med pseudonym The One fr. 27 juli 2012 00:35

@Kit001

Jo det var krittik på at han ikke hadde noe med saken så lenge det ikke var hans penger (direkte). Det handler jo ikke bare om pengebruk, men også utformingen av samfunnet vi lever i. Det var den kommentaren jeg reagerte på, ikke dine meninger.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 27 juli 2012 00:44 Privat melding

OK, da har vi forskjellig syn på individets frihet.

Jeg mener at så lenge folk holder seg innenfor lover og regler i samfunnet må de få lov til å bruke sin tid og penger slik de selv ønsker uten å måtte stå til rette ovenfor selvoppnevnte moralske voktere.

Jeg registrer at du er uenig i det, og det har du selvsagt rett til. Samtidig som jeg har rett til å hevde at du tar feil

Skjult ID med pseudonym The One fr. 27 juli 2012 00:51

Så du mener at så lenge jeg holder meg innenfor loven så har ingen lov til å være kritiske overfor det jeg gjør!

Når du får tenkt deg om et par ganger så tror jeg ikke du er helt enig med deg selv!

(mann 51 år fra Oslo) fr. 27 juli 2012 06:50 Privat melding

Så lenge en holder seg innenfor lover og regler har ingen fremmede noe med hva en gjør.

Skjult ID med pseudonym røysa fr. 27 juli 2012 08:45

Tipper du er verdens verste nabo kit001...litt sånn "lufta er for alle" mentalitet...

Lover og regler er en ting, så har man hensyn til andre opp i alt sammen, moral og etikk, skikk og bruk.

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 27 juli 2012 16:44

Disse villeda norske hjelpere driter egentlig hvems penger dei bruker opp, eller hvilke goder dei undergraver...

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 27 juli 2012 17:06

Rotter er ålreite skapninger. De lever fra hånd til munn, er allsidige og svært tilpasningsdyktige. De er renslige ifht seg selv og er svært intelligente. Jeg ser ingenting i veien for at noen ønsker å leve som rotter og hvorfor dette dras frem her som negativt hele tiden. Har selv hatt to rotter engang når jeg var yngre. De var kule. Noen ganger har jeg lyst til å leve som en katt. Bare våkne og gå naken ut for så å sette meg ned, klø meg i hodet og lure på hva jeg skal spise. Ingen bekymringer om fremtiden. Slik er det vel med rottene også

Skjult ID med pseudonym Danty fr. 27 juli 2012 18:01

Da - bare for å avslutte denne tråden - konkluderer jeg med følgende:
Dette handler altså om hvordan samfunn vi ønsker å ha.
Hadde Pedro rula, hadde vi hatt ca. 24 romfolk her (som snart ville bli utsendt). Om poppy hadde rula, hadde vi hatt ca. 2 millioner romfolk her. Så såre enkel er denne debatten.

Og jeg - jeg hadde levd mitt liv og blitt full hver fredag, helt uavhengig av om det var 2 mill eller 15 rumenere her :)

Skjult ID med pseudonym sommer__ fr. 27 juli 2012 18:06

herrefred.. pågår denne diskusjonen enda. er litt sjokkert :P

Skjult ID med pseudonym sommer__ fr. 27 juli 2012 18:08

Danty: hadde jeg rula, så hadde jeg sendt de ut av landet tvært :P

Skjult ID med pseudonym dexterward fr. 27 juli 2012 21:02

Du snakker om HA?

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 27 juli 2012 21:09

Det handler om hvilket samfunn og goder ein ønsker å beholde

Skjult ID med pseudonym viller fr. 27 juli 2012 21:35

@Pedro

Kan du være litt mer spesifikk?

Hvilke goder er det vi mister ved at Romfolket er i Norge?

Skjult ID med pseudonym Roasnegler fr. 27 juli 2012 22:41

Enten så bør de innordne seg vårt samfunn.
Er ikke dette bra nok for dem, bør de finne seg et annet land å flykte til!!!!!!!!!!!!
Hver og en av dem har dette valget hver eneste dag.
Nå er de bare provoserende i den primitive måten de oppfører seg på.

(kvinne 50 år fra Oslo) ma. 30 juli 2012 14:16 Privat melding

Støtte til romfolket. I kveld kl 18 00 Rådhusplassen / Oslo :)

Man trenger ikke være for tigging eller lovbrudd eller noe av det romfolk kritiseres for. Men generell hets av et helt folk er helt uakseptabelt. Man må se situasjonen i en sammenheng med mange faktorer. Det er så alt for lettvint å dømme. De reaksjonene som har vært overfor dette folket har vært så til de grader tatt ut av proposjoner. Nå er det på tide at noen tar til motmæle og markerer at denne hetsen ikke er greit. Elise Karlsen ble nødt til å avlyse en markering på grunn av drapstrusler. Se: http://www.nrk.no/kanal/nrk_sapmi/​1.8255955

Vi Kan ikke tillate at rasister vinner fram med slikt. Vi må ikke la respekten for menneskeverdet kveles av rasistiske drapstrusler. Vi må vise støtte til de som reiser seg i kampen for menneskeverdet og må oppleve sjikane og trusler på grunn av det.

Markeringen finner sted på mandag kl. 18 på Rådhusplassen i Oslo. Det er både en markering for romfolket og for de som står fram og forsvarer menneskeverdet.

Programmet ser foreløpig slik ut:

Velkommen ved Hadi Lile 10. min
Raisa «Raya» Bielenberg synger 5. min
Sturla Stålsett, generalsekretær i Kirkens bymisjon 10. min
Piera Jovnna Somby joiker 5.min
Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter 10. min
Hilsen fra Elise Karlsen 5. min
Malcolm Langford fra Norsk senter for menneskerettigheter 10. min
Raisa «Raya» Bielenberg synger 5. min

Skjult ID med pseudonym frøken-o ma. 30 juli 2012 14:19

Elise Karlsen: Om noen har små jakker eller barneklær de vil gi bort, støvler el. barnesko, soveposer, ol. Kan dere sende mail til : elise_amigo_karlsen@live.no. Vi henter i Oslo - området fra onsdag.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 9 aug. 2012 20:26

Norsk moralhykleri på sitt verste

I stedet for å diskutere de reelle utfordringene, kappes nå politisk korrekte samfunnsdebattanter om å dele ut rasismekort og fordømme andres mangel på gjestfrihet. Verst var Oslo-biskop Ole Kristian Kvarme, skriver Mazyar Keshvari.

https://www.aftenposten.no/meninger/Norsk-moralhykleri-pa-sitt-verste-696195 4.html

Skjult ID med pseudonym Lowry to. 9 aug. 2012 21:13

Ut med dem, ned med dem!
(VIF)

For å støte bort noen flere, håper jeg.

Skjult ID med pseudonym ms to. 9 aug. 2012 21:27

Jeg gir ikke til noen Rumenere som tigger i gata, har flere venner som er rumenere - som jobber for pengene, bl.a. en - som forteller at moren lever av å tigge på gata i Norge om sommeren - det betaler hennes flotte hus (langt finere enn mitt- har sett film av det) og fine bil - de som kommer hit er proffe tiggere og lever godt av det.

Min rumenske venn syns at vi nordmenn er naive og burde åpne øynene - han sier selv han er tater , og ville ikke stolt på seg selv en gang - og slik er de fleste rumenere . Det handler kun om å skaffe seg penger på enklest mulig måte..

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 11 aug. 2012 17:24

Kjørte forbi ein ansamling av "fattige" romanere idag...
3 biler og ein skokk med folk... så ikkje kva dei dreiv med, men registrerte at den eine bilen var ein romansk-registrert Audi...

"fattig" my ass....

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 14 aug. 2012 16:44

McDonald's-restaurant nektet romfolk servering
http://www.osloby.no/McDonalds-restaurant-nektet-romfolk-servering-69 65481.html

"Vi aksepterer ikke at folk barberer seg og vasker seg i vår restaurant. Dette er ikke et offentlig toalett", sier Arumugathas, sjef på McDonald's-restaurantet på Grønland.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 14 aug. 2012 17:06

@Pedro

Du poster linker i hytt og gevær som om at det gleder deg. DET skremmer meg. Men du ser nå iallefall at de forsøker så godt de kan å holde seg rene. Og om det er slik at de er så rike som du påstår å så godt vant i sitt hjemland, med dyre biler, store flotte hus ol. Hvorfor skulle de da sitte på en skitten gate i skitne klær, grille duer å snike seg inn på offentlige toaletter for å vaske seg?For å få noen småkroner i koppen sin?Hvor er logikken i det Pedro? For ikke snakke om nedverdigelsen det er å sitte på den måten. Hvorfor i himmelens navn skulle flere hundre rike plutselig bare rømme fra landet sitt å de flotte bilene og husene sine for å komme hit å tigge småpenger? KAN det faktisk henne at du tar feil i dine antagelser??

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 15 aug. 2012 15:49

Andre "fattige" rumenere på tur i Norge:

Ni personer ble arrestert på ferge, stjal mobiltelefoner for rundt 100.000 kroner.
http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/holdt-igjen-ferge-ni-personer-ble-arr estert-3852350.html

Klesboksen til Fretex fikk besøk:
https://www.aftenposten.no/webtv/Her-klatrer-de-opp-i-klesboksen-til-Fre tex-6966274.html

Skjult ID med pseudonym kit to. 16 aug. 2012 21:54

http://assidiq.com/?p=760

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 17 aug. 2012 14:13

Fra twitter i dag:
------------------------
Operasjonssentralen ‏@oslopolitiops
2 rumenske kvinner som kjører rundt i en grå personbil. Stanser personer å spør om veien for så å stjele smykkene deres. Vær obs!
------------------------
Kanskje dei også er "fattige"?
Eller holder seg ren?

Noen sier at dette handler om hvilket samfunn ein ønsker seg.
Ja, det gjør faktisk det. Eit uten slik kriminalitet f.eks.

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 17 aug. 2012 14:17

Hva er de du skal frem til egentlg ? Tålte du ikke diskusjonen..
Akkurat nå fremstiller du deg som en tosk.

Skjult ID med pseudonym Pedro sø. 19 aug. 2012 18:18

Romfolk tok seg inn på skole i Oslo

Vaktselskapet til Undervisningbygg melder at personene som tok seg inn på skolen hadde brutt seg inn gjennom hoveddøren og klippet over ledningen til alarmen.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.8286706

Skjult ID med pseudonym O_o sø. 19 aug. 2012 18:22

Pedro: keep it comming :)

Skjult ID med pseudonym Lowry sø. 19 aug. 2012 18:43

Hvor gode er romfolket til å spille fotball, regner med at noen kan det?
Vålerenga kan utvilsomt trenge å heve nivået litt.

Skjult ID sø. 19 aug. 2012 21:49

Deilig å se reinspikka rasisme i fri dressur!

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) sø. 19 aug. 2012 21:53 Privat melding

les og lær :-)

http://www.side3.no/article3454053.ece

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 21 aug. 2012 11:25

Fattige rumenere selger narkotika til barn:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.8288482

Sannheten er rasistisk?
Den var ny.
God bedring til dere som ikkje takler sannheten.

Skjult ID ti. 21 aug. 2012 16:46

Gammalt nytt. Nazistpartiet i Tyskland presenterte sannheten om jøder og sigøynere hele tiden. Med en vinkling

(mann 37 år fra Oslo) ti. 21 aug. 2012 18:39 Privat melding

Uansett hvordan man vrir og vender på det, er det en ting jeg ikke kommer over:

Hvorfor skal man hjelpe de HER?

Hvorfor kan man ikke heller hjelpe de å bygge opp et sivilisert samfunn der de er?

Samle inn penger, kjøpe noe dyrkbar mark, husdyr og kanskje til og med noe fabrikkvirksomhet der de kommer fra, så kan de bygge samfunnet sitt opp fra det, slik alle andre har gjort.

Hvis de ikke er interessert i det, så beklager, da er det ingen sympati å hente her i gården.

Man endrer i hvert fall ingenting ved å dytte en tier i en kopp!

Skjult ID med pseudonym O_o ti. 21 aug. 2012 19:15

http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/Rumensk-tigger-tatt-med-9000-narkotiske-ta bletter-2274237.html

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 21 aug. 2012 21:47

@O_o
Forsiktig
Det å legge ut nyheter om romfolk og/eller "fattige" rumenere, er visstnok rasistisk etter det enkelte forståsegpåeere har bestemt.

@Erikmy
Romfolk eller fattige rumenere eller kven det nå måtte være, som kommer og besøker landet vårt... ressursvake er dei ihvertfall ikkje, som klarer både å organisere og finansiere turen heilt opp til det kalde nord. Uansett så bør dei, som alle andre besøkere, være istand til å ta vare på seg sjølv, uten å ty til både det eine og det andre.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 23 aug. 2012 11:44

Ruters kontrollører lar utelandske tiggere slippe unna billettkontroll.
Å skrive gebyr er bortkastet tid og arbeid, mener Ruter.

Da er det ihvertfall noe å spare penger på? Både for utenlandske fattige "Snikere" og Ruter?

http://www.osloby.no/nyheter/Tiggere-reiser-gratis-i-Oslo-6971413.html

Ein regel for... utenlandske fattige "Snikere" og ein regel for oss andre mao...

Skjult ID med pseudonym _ to. 23 aug. 2012 16:11

det er riktig tid for en borgerlig regjering. høyre vil innføre tiggerforbudet igjen.

Skjult ID to. 23 aug. 2012 16:15

Det er jo høyrebyrådet i Oslo som lar de reise gratis med banen....

Skjult ID med pseudonym _ to. 23 aug. 2012 17:40

og hvorfor lar de det?
jeg vil også reise gratis med banen.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 29 aug. 2012 16:32

Fra artikkelen :
"Politiet valgte likevel å pågripe seks rumenere under gårsdagens aksjon".
og
"Ifølge Rørberg er det rumenske sigøynere som stort sett står bak den ubehagelige salgsmetoden."
og
"- Vi snakker her om personer med utenlandsk opprinnelse som er knyttet til romfolket eller sigøynerkledde personer som tar kontakt med gamle damer og spør etter veien, sykehus eller apotek, og i begeistringen gir de klemmer, samtidig som de napper gullsmykker fra den gamle dama. Mobile vinningskriminelle er fokuset til Østlandspolitiet nå om dagen, sier han."

http://www.dagbladet.no/2012/08/28/nyheter/innenriks/svindel/23137569/

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 3 sep. 2012 19:47

"Det er Tjen Folket som styrer SOS Rasisme - og Nye SOS Rasisme. Linja er at du gjør som du blir bedt om av ledelsen i Tjen Folket", sier Kim Kopperud, tidligere medlem. Han får følge av en av SOS Rasismes ansatte og tillitsvalgte, Mikkel Frostad.

http://www.dagbladet.no/2012/09/03/nyheter/innenriks/tjen_folket/sos _rasisme/politi/23163906/

Politiet melder om rotter, avføring og smittefare. "Det lukter sterkt i hele området, det er rotter, smittefare og andre ting som avføring fører med seg. Bydesoverlegen anmoder oss om å gjøre noe med det." sier stasjonssjefen på Grønland.
http://www.osloby.no/nyheter/Politiet-beordrer-romfolket-bort-fra-Vat erlandsparken-6980638.html

Skjult ID med pseudonym _ ma. 3 sep. 2012 23:57

blir kvalm av å høre sånt. :(

Skjult ID med pseudonym _ ti. 4 sep. 2012 00:10

hørte om det der på nrk tidligere i dag.
..det som reffereres til under dagbladet linken.

Skjult ID med pseudonym _ ti. 4 sep. 2012 00:30

Jeg har heller ikke sett på Dagbladet-linken, men ut ifra sitatene så tror jeg skjønner tegninga.
Vel, du får kanskje klage til Arbeiderpartiet / Den rød-grønne regjeringa som har vært i makten i de siste ti år. Eller politikerne som har makt til å gjøre noe med saken per dags dato. Er det noen som tar ansvar? Nei, virker ikkesånn. de bare gjemmer seg? Eller de lar politiet gjøre jobben sin, som er nettopp det de gjør i dette tilfellet.

De som absolutt vil gjøre noe, de som har makt til å gjøre det har to valg:
1. hjelpe romfolket i norsk-opplæring, la de få samme rettigheter som en norsk stats-borger = sosialtjeneste, eller hjelp til å skaffe seg jobb.

eller

2. sende de ut av landet, med mindre de er turister eller at de ikke forsøpler og bruker det vakre landet vårt som toalett.

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 4 sep. 2012 02:36

Utklipp:
Tolv år senere var jeg tilbake i Sør-Afrika for et lengre opphold igjen. Nå skulle jeg jobbe i Johannesburg, den økonomiske hovedstaden i landet. Jeg hadde selvsagt følgt landet tett og besøkt flere ganger, men nå skulle jeg bo i mitt kjære Sør-Afrika igjen.

Den første uken skjer det dramatiske. Lynsjemobber i slumbyene går fra skur til skur, setter fyr på mange, banker opp hundrevis, og dreper flere. Tusener jages på flukt. Forbrytelsen deres? De er utlendinger og fikk skylden for fattigdom, slum, forbrytelser og manglende statlige tjenester. Somaliere, kongolesere, zimbabwere og til og med folkegruppen Shona fra nord-øst i Sør-Afrika. Store deler av landet stifter bekjentskap med ordet «Xenophobia» for første gang. Fremmedfrykt.

En natt i mai 2008 befinner jeg meg i tussmørket i borggården på Jeppe Street politistasjon i sentrale Johannesburg. Sammen med meg er desperate, redde og fortvilte slumbeboere fra store deler av Afrika. Utenfor portene lurer farene.

To unge gutter hadde bevegd seg mot bygården de tidligere bodde i, og kom tilbake i gården med knivskader i rygg og lår. Tross at vi var inne på en politistasjon, tok det halvannen time og gjentatte høylydte samtaler med politioberster før ambulansen kom.

De neste månedene tilbrakte jeg mange slike kvelder, dager og netter. De fordrevne ble flyttet, fra den ene mer håpløse plasseringen til de andre, til naboenes høylydte protester, mens politikerne stort sett kun diskuterer hvordan de skal få dem ut av landet og politiet like gjerne rettet gummikulene mot desperate ofre som mot angripere. Teltleire ble satt opp, angrepet og revet.

Desperasjonen var enorm, og min fortvilelse over fallet fra 1996 vanskelig å beskrive.

Nå vekkes desperasjonen til live igjen. Ett år etter at mitt gode, tolerante hjemland ble utsatt for en uforståelig massakre med rasistisk motiv, flommer debatter over av nordmenn som karakteriserer romfolket som «kakerlakker» og «søppel», teltleire settes opp, angripes og rives og fattige drives fra skanse til skanse. Politikere diskuterer stort sett hvordan «vi» skal bli kvitt tiggerne og det offentlige rommet forsøples av gruppetenkning.

Jeg sliter også med fordommer. Også mot romfolk. Jeg synes også tigging er ubehagelig og at møte med fattigdom utfordrer meg.

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 4 sep. 2012 02:37

Men jeg aksepterer ikke rasisme, skjemmes over feige politikere og blir sjokkert over karakteristikker i nettfora som kunne vært klippet ut av noen grufulle dager i Rwanda i 1994, selv om handlingene heldigvis er i en annen liga.

Det står langt mer på spill for Norge enn hvor ensartet bybildet vårt er, enn om parkene får forsøples av mer enn fulle ungdommer med engangsgriller, om det er andre enn dresskledde julebordsgjester som får urinere i portrommet vårt. Vår nasjonale ære står på spill. Og den tåler ikke annet enn at vi samlet reiser oss og gir et rungende, tydelig rop om at «nei» vi aksepterer ikke rasisme her hos oss. Heller ikke når det utfordrer våre komfortable og sosialt aksepterte «ufarlige» fordommer.

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 4 sep. 2012 06:47

Altfor lettvint å løpe avgårde til rasisme-begrepet hver gang ein tar opp denne saken. Det minner mest om hersketeknikker for å påpresse andre sitt syn.

Saken dreier seg om at det er ønskelig at folk som besøker landet, uansett opprinnelse, klarer seg sjølv, uten å ty til hverken tigging eller ulovligheter.
Når dei ikkje klarer dette, bør dei holde seg heime, om det så er Sverige eller Romania.

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 8 sep. 2012 12:44

Rumenerne sa de kom til Norge for å finne arbeid. Første dag i landet brøt de seg inn i fire leiligheter. I løpet av en drøy måned, frem til de ble tatt 3. februar, brøt gjengen seg inn i hele 21 Oslo-leiligheter. "Fattige rumenere", ikkje sant?

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Domt-for-21-boliginnbrudd-pa-n- maned--6985525.html

Skjult ID med pseudonym ewing lø. 8 sep. 2012 12:58

Og hvor står det at disse tilhører romfolket?
Lag deg heller en egen tråd for rumenere/sentral/øst-europeere.

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 8 sep. 2012 19:55

Romfolk krever nå med loven i hånd at de må få bli på Sognsvann fordi de er en beskyttet minoritet.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10060871

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) sø. 9 sep. 2012 12:40 Privat melding

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Tusenvis-av-dere-reiste-til-Amerika-i-ja kten-pa-et-bedre-liv-Na-er-vi-her-6986053.html

Norge har råd til å hjelpe dette fattige folket :-)

Skjult ID med pseudonym noentil sø. 9 sep. 2012 19:45

@Pedro

Begynner å bli lei av linkene du poster - få deg et liv!

(mann 51 år fra Oslo) ma. 10 sep. 2012 07:36 Privat melding

Grekerne synes det ikke er nok å sitte bak ett tastatur for å rense landet.

http://goo.gl/13L5R

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 12 sep. 2012 20:25

Åtte rumenere sitter varetekt, siktet for å ha stjålet gull fra eldre kvinner.
http://www.osloby.no/nyheter/krim/Rumenere-tatt-for-eldreran-6989482.html

Skjult ID med pseudonym ewing on. 12 sep. 2012 21:09

@Pedro

Gjerningsmennene bruker lange skjørt, står det.
Så du sier at du tar på deg langt skjørt, og raner gull fra eldre kvinner?

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 22 sep. 2012 21:22

For to måneder siden betalte Shirley Bottolfsen hjemreisen for rumenere i Bodø. Nå er mange av dem tilbake. – Vi må bli litt mer skeptisk i fremtiden, sier hun. "jeg kan tydeligvis ikke stole på dem." sier hun

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.8332354

Skjult ID med pseudonym kit lø. 22 sep. 2012 23:00

Disse liker heller ikke folk som er annerledes i landet sitt;
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Amerikaner-drept-i-angrep-mot-kon sulat-i-Libya-6988628.html

Skjult ID med pseudonym Pedro sø. 23 sep. 2012 07:09

"Skal aldri mer hjelpe romfolk." sier Shirley Bottolfsen

http://www.nettavisen.no/nyheter/article3477988.ece

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 5 okt. 2012 20:53

Flere og flere barn blir misbrukt av kriminelle nettverk i Norge. I Østfold er to rumenske menn siktet for å misbruke to jenter på 14 og 17 år som tyver.

http://www.dagbladet.no/2012/10/05/nyheter/trafficking/innenriks/utenr iks/kriminalitet/23738181/

Skjult ID med pseudonym ewing fr. 5 okt. 2012 21:17

@Pedro

Du glemte denne:

http://fotball.aftenposten.no/mesterligaen/article252655.ece
Uniteds drømmeduo avgjorde mot tafatte rumenere.

Hvordan kunne du?

Skjult ID med pseudonym Pedro sø. 7 okt. 2012 09:49

Rumenere på tyveritokt.. på Gjøvik og Åndalsnes

http://www.dagbladet.no/2012/10/06/nyheter/ran/kriminalitet/innenri ks/politi/23752813/

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 10 okt. 2012 03:37

Rumenere topper tyveristatistikken i Oslo.
"en god del av de rumenske borgerne som blir pågrepet er romfolk".
"Når det gjelder smykketyverier mot eldre kvinner, har vi pågrepet seks kvinner for dette. Samtlige tilhører romfolket,"

http://www.osloby.no/nyheter/Rumenere-topper-tyveristatistikken-i -Oslo-7012395.html

Skjult ID med pseudonym jente on. 10 okt. 2012 13:39

Politiet har pågrepet 626 romfolk for innbrudd og tyveri hittil i år, så tusen takk til dere som putter penger i koppene deres og bidrar til at det blir enda flere av dem.. Og som også bidrar til at bakmennene får mer penger. Kjempeflott..

Skjult ID med pseudonym Looyd on. 10 okt. 2012 14:03

Kanskje folk puttet mer i koppen siden vi nærmer oss 21.12.2012!

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 11 okt. 2012 21:17

Rumenere ender opp i fengsel
http://www.osloby.no/nyheter/Kommer-for-a-tigge---ender-opp-i-fengsel-7 014906.html

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 13 okt. 2012 14:19

Rumenerne ble stoppet på kaia i Kristiansand med over en halv million kroner, som ikke var deklarert.
Reglene e jo like for alle, uansett om ein e uenige i dei eller ei.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.8357213

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 13 okt. 2012 18:24

Borgervern mot østeuropere i Nord-Troms
http://www.dagbladet.no/2012/10/13/nyheter/facebook/sosiale_medier/i nnenriks/23857371/

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 14 nov. 2012 07:14

Grünerløkka bydelsutvalg har vedtatt at romfolket ved Sofienberg kirke må være vekk innen torsdag denne uken.

http://www.osloby.no/nyheter/Vil-kaste-vekk-romfolket-fra-Sofienberg-70 44470.html

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 14 nov. 2012 20:10

Oslo Byfogdembete:
"Romfolket må forlate Sognsvann"

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10063110

Skjult ID med pseudonym Sui on. 14 nov. 2012 23:27

Romfolk har ikke rett på mine penger eller ressurser. Dermed basta! Få dem ut!

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 15 nov. 2012 14:06

"Romfolket kommer til å anke Sognsvann-kjennelsen", sier advokatfullmektig Erlend Liaklev Andersen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10063193

K ven er det som betaler denne advokaten? Skulle ikkje dette være ressursvake og fattige rumenere? Åssen har dei råd til advokat da?

(kvinne 43 år fra Hordaland) to. 15 nov. 2012 16:04 Privat melding

Jeg skulle ønske forfatterne av innlegg à la Pedro hadde tort å stå frem med sitt sukkernick istedenfor å poste anonymt. I så fall hadde jeg hatt en sjanse til å holde meg langt, langt unna og unngå en hver kontakt med dem her inne.

Interessant også at de som ser saken litt mer nyansert, tilsynelatende har mindre behov for anonymitet…

(mann 28 år fra Buskerud) to. 15 nov. 2012 16:10 Privat melding

Jeg liker å gi, gjerne til de som virkelig trenger det. Det er bare det at jeg blir veldig provosert når jeg ser noen romfolk forsøppler. Det skjer faktisk ganske ofte her i byen. Da mister de min respekt.

(kvinne 50 år fra Oslo) to. 15 nov. 2012 16:59 Privat melding

@snøhvit. Ja du sier noe De tilhører antaglivis de som er tøffest i trynet anonymt i nettavisenes kommentarfelt...og de er det bare å gi opp å disktuere med.
ala : "Ehh... nyanser hva er det ? svart og hvitt eller ..."

Skjult ID med pseudonym Jay fr. 16 nov. 2012 09:31

Helt riktig .. gir man så får man dobbelt igjen.. dvs dobbelt så mange å gi til neste gang! Det er så jævla hyklerisk å gi bare fordi personen sitter foran en.. enda mer hyklerisk å føle at man har gjort noe positivt. Hvis du virkelig mener det så hjelp de der de kommer fra.. De hører ikke hjemme her og ønsker ikke være her - de er her fordi det er ingen som hjelper de hjemme - der de trenger det!

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 16 nov. 2012 09:40

Gir ikkje til andre enn dei tiggerene eg ser og hører, er norske tiggere.
Dei gir eg til.

Interessant av eit anna anonymt nick, snøhvit, å kreve at eg skal stå fram uten å være anonym.... dobbeltmoral
Eg forbeholder meg retten til å være anonym, så lenge den muligheten fins her. Lev med det.

(kvinne 43 år fra Hordaland) fr. 16 nov. 2012 10:01 Privat melding

snøhvit. er ikke et anonymt nick, det er navnet på profilen min. :-)

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 16 nov. 2012 14:42

@snøhvit:
Ah... my bad... du så så anonym ut nemlig.

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 17 nov. 2012 21:28

Anmelder politiet for å nekte dem å sove i egen bil

Kva med å bruke campingplasser eller hotell, som andre gjør?

http://www.osloby.no/nyheter/Anmelder-politiet-for-a-nekte-dem-a-sove-i -egen-bil--7047393.html

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 19 nov. 2012 06:50

Jaggu på tide..

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.8401210

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 19 nov. 2012 11:23

Okkuperte hus ved Bredtvet

http://www.osloby.no/nyheter/Romfolk-fikk-eksperthjelp-til-a-okkuper e-hus-7048706.html

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 19 nov. 2012 19:57

Vil okkupere Frelsesarmeens lokaler

http://www.osloby.no/nyheter/Romfolk-truet-med-a-okkupere-Frelsesarme en-7049482.html

Skjult ID med pseudonym ewing ti. 20 nov. 2012 13:33

Romfolk i Israel og Gaza, en kombinasjon av Pedros favorittema, og snart ser vi om han fråder (:

http://valery-novoselsky.org/israelroma.html
http://en.wikipedia.org/wiki /Israelis#Gypsies

Skjult ID med pseudonym Pedro sø. 2 des. 2012 14:43

Operasjonssentralen ‏@oslopolitiops
Har vært 2 tyverier av mobiltlf fra kafèer ved Solli plass. Ved begge tyveriene beskrives de mist. som lave rumenske kvinner i blå jakker.

Operasjonssentralen ‏@oslopolitiops
Vi søker etter mistenkte ved Solli plass. Trikset til kvinnene har vært å legge et papirark over mobilen mens de tigger etter penger på kafè

Operasjonssentralen ‏@oslopolitiops
Her er en bildeserie av "trikset" kvinnene ved Solli plass brukte. http://www.flickr.com/photos/oslopolitiet/8211156268/in/photostream …

Skjult ID med pseudonym dame sø. 2 des. 2012 17:16

..at hun ga en 50-lapp skal du ta deg fart drite i. Dessuten forsørger man seg selv ved å være `gatemusikant`.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 13 des. 2012 20:11

Politiet: Kriminaliteten som følger med rumenerne er et «megaproblem»

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Politiet-Kriminaliteten -som-folger-med-rumenerne-er-et-megaproblem-7068726.html

Skjult ID med pseudonym fr. 14 des. 2012 20:10

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/romfolkforkjemper-kaaret-til-aarets-nordmann -3946347.html

(mann 38 år fra Rogaland) lø. 15 des. 2012 09:32 Privat melding

Jeg leste at Romfolket var skuffet fordi i Norge hadde Dyrene det bedre enn dem..
Naturligvis synes jeg dette var interessant

Så da laget jeg en bedre Reinsdyrmiddag til meg og hunden min :)

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 17 des. 2012 06:10

Flere rumenere mistenkes for kriminalitet
Antallet har økt med 60 prosent fra i fjor til i år.

http://www.dagbladet.no/2012/12/17/nyheter/innenriks/rumenere/kriminalite t/tigging/24868097/?utm_source=Dagbladet.no

Skjult ID med pseudonym sø. 27 jan. 2013 17:39

http://www.dagbladet.no/a/22671269/

Skjult ID med pseudonym BadBoy on. 30 jan. 2013 02:12

Kast søplhuene ut!
Forbannet kjeltringpakk
Dra tilbake der du kom fra

Frekke faener, forlangte 1 mill for å dra fra Norge.
Blir så jævla forbanna over bleikfeite norske politikere som lar dette fortsette og det var byrådsleder Lae fra høyre som tillot tigging i Oslo så neste år skal alle sigøynere og andre søplehuer få adressen hans
Da blir det nok stopp på det

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 12 feb. 2013 10:00

NAV aksjonerte mot romfolk, fant 74 falske barn

http://www.dagbladet.no/2013/02/12/nyheter/trygd/bedrageri/innenriks/rom folk/25708164/

Skjult ID med pseudonym Åneiånei ti. 12 feb. 2013 11:06

Hvorfor gir man penger til organisert kriminalitet?
Ta kontakt med nærmeste politistasjon og spør de om hvilken info de har om organiseringen av tiggingen.
Tror dere at de som tigger får pengene?
De går til en organisator som også organiserer lommetyver, innbruddstyver, naskere, ransmenn osv osv. Og alt igjen styres av bakmenn i øst Europa.

Når du gir penger til slike tiggere så støtter du organisert kriminalitet og igjen kriminalitet som foregår i vårt eget samfunn.
Ta kontakt og spør på nærmeste politistasjon.

Skjult ID ti. 12 feb. 2013 11:31

Selvfølgelig er det en organisert kriminelt virksomhet. Akkurat som prostitusjon. Pengene går til dem som styrer alt dette.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 8 aug. 2013 07:01

Er det egentlig noen som fremdeles ønsker disse velkomne?

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 8 aug. 2013 23:47

Pengene dine går jo ikkje til fattige romfolk, men til rike kriminelle bakmenn

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 8 aug. 2013 23:49

sikkert akkurat dei 11 kr han/ho mangler til det kubeinet...:p

Skjult ID med pseudonym Sukkersøt to. 8 aug. 2013 23:58

HDV

Blir ikke mere narkotika av å gi noen slanter til en narkoman. Hadde de ikke fått penger ved tigging hadde de solgt kroppen sin eller stjålet, ranet. Men går fint å gi dem mat også. Jeg har flere ganger kjøpt med baguet eller en burger og gitt til en narkoman som har sittet utenfor når jeg har vært ute til lunsj. Og de blir så takknemlig , ikke bare for maten, men for å bli sett ikke oversett :-)

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 3 sep. 2013 05:23

Mandag morgen rykket politiet og kommunens folk inn og fjernet romleiren ved Sognsvann.
Og gjett kva ein fant... ikkje lite tjuvgods

http://www.osloby.no/nyheter/Fant-36-sykler-under-aksjon-ved-Sognsva nn-7297656.html

Skjult ID med pseudonym torsketran ti. 3 sep. 2013 07:54

@Pedro
Syklene kan like gjerne være brukt/tatt av de som driver med cruising i området.