Alle innlegg Sukkerforum

Reise alene på ferie

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym alf to. 14 juni 2007 21:45

Jeg kom til at jeg trenger en skikkelig sommerferie i år, så jeg har booket meg to uker et godt stykke lenger syd. Og siden jeg er singel, og vennene mine enten har andre planer eller ikke er aktuelle å reise på ferie med, så reiser jeg like godt alene. Følte heller ikke for å dra på sånn singelpakketur som er avertert over til høyre, liker å styre meg selv og jeg tror jeg er i litt feil aldersgruppe uansett (24). Jeg har også valgt et reisemål som er hverken typisk sydendestinasjon for nordmenn eller backpackerland(er ikke helt backpackertypen selv).

Det er et par ulemper med å skulle reise uten følge: for eksempel hvordan få solkrem på ryggen, og det å spise ute. Finnes det gode råd for å takle sånt som soloreisende? Jeg er ikke av de spesielt utadvendte heller, så jeg har ilagt meg selv en liten utfordring her...

Noen som ellers har synspunkter på det å reise mutters alene på ferie?

(kvinne 48 år fra Buskerud) to. 14 juni 2007 21:54 Privat melding

Reise på ferie alene er veldig ok, synes jeg. Reiste til Sør Amerika alene da jeg var ca 28 og hadde foreberedt meg godt på at jeg skulle være alene, men ta kontakt når jeg følte for det. Jeg er motsatt av deg, veldig utadvendt, så det tok ikke lang tid før jeg hang sammen med en gjeng engelskmenn. Men når jeg ble lei det, takket jeg for meg og reiste videre alene. Har pgså vært i Hellas alene, kjempedeilig ferie.

Ta med deg en bok når du skal spise ute.
Solkrem kan du faktisk smøre på så & si hele ryggen, hvis du bruker oversiden av hånden også. Jeg har i hvertfall en god teknikk på det.... hehehe
Ta med nok lesestoff, musikk og pass på alkoholen.

Jeg regne rmed at det blir alene ferie på meg om ikke så lenge, og jeg gleder meg faktisk til det. Det er veldig deilig!! God ferie!!

Skjult ID med pseudonym alf to. 14 juni 2007 22:10

Takker. Bøker skal jeg ta med, alkoholen er ikke noe problem siden jeg er avholds :-)

Når det gjelder solkremen, jeg har forsøkt det å smøre på selv men nådde visst ikke overalt, for resultatet ble et stort, ujevnt felt rett under skulderbladene som ble skikkelig brent. Må huske på at jeg er kar og ikke har trening med å ta på bh ;)

God ferie til deg også!

Skjult ID med pseudonym jente26 to. 14 juni 2007 23:21

Det høres helt nydelig ut, nå fikk jeg lyst til å gjøre det samme. Jeg har vært inne på tanken flere ganger tidligere, men så har det aldri helt blitt noe av det. Alanis, du følte deg ikke utrygg som jente på tur alene? Eller utsatt for ubehagelige situasjoner av noe slag?

Skjult ID med pseudonym BitFlippR fr. 15 juni 2007 00:32

Hei!
Jeg har reis på ferie alene flere ganger og jeg foretrekker faktisk det i forhold til å dra på tur med andre (bortsett fra om jeg drar med en kjæreste da selvsagt).

Om du ikke har booket hotell enda så kan jeg anbefale å bo på et hostel istedet. Selv om man risikerer å havne på rom med ravende gale Australiere og desslike har det også mange fordeler. Vel, å havne på rom med ravende gale Australiere er da også en slags fordel da det aldri er kjedelig og det lett blir gode historier og enda bedre bilder av slik.

Dessuten er det langt billigere enn tradisjonelle hoteller og du finner garantert mange som synes det er kult å henge med deg på stranda, i museet eller hvor du måtte gå. Alle hosteller jeg har vært på har hatt sosiale samlingsplasser og flere arrangerer også utflukter.

Her har du to gode linker som dekker de fleste steder. Om du ikke finner noe der søk etter hostel + stedsnavn på google så finner du nok noe.
http://www.hihostels.com/
http://www.hosteltraveler.com/

Om du ikke allerede har tatt dykkerlappen vil jag anbefale det på det aller sterkeste! Ikke bare er det en helt fantastisk aktivitet å drive med, men det er kjempesosialt og du blir garantert kjent med utrolig mange hyggelige mennesker fra hele verden også. Det at du ikke er så utadvent gjør ingenting, du blir uansett på hvert dykk satt sammen med en ”buddy” som du er nødt til å snakke med når dere planlegger dykket. Du må også diskutere og evaluere dykket i etterkant og da er det jo ikke så vanskelig å bli kjent med noen eller hva?

BitFlippR

PS: Når det gjelder Alanis tips om smøreteknikk vil jeg si at det avhenger STERKT av hvor myk man er! Jeg må for eksempel alltid skaffe meg noen venner FØR jeg går på stranda så jeg ikke ender opp med en lyserosa singelsol øverst på ryggen :-) Hmm, når jeg tenker meg om er det jo forresten en excellent conversation piece :-)

(kvinne 48 år fra Buskerud) fr. 15 juni 2007 10:00 Privat melding

Jeg følte meg uttrygg ved et par anledninger, da jeg ankom flyplassen i Lima og det summet av små, mørtke indiansere rundt bena på meg og jeg var (tilsynelatende) den eneste vestlige i mils omkrets. Da jeg til slutt fant ut av flyselskapet jeg skulle videre til Cuzco med var konkurs, ble jeg litt rådvill.
Jeg var også litt uttrygg da jeg hadde lagt meg første natten i Cuzco, ingen lås på hotelrommet, men jeg hadde satt sekken min foran døren. Det var et OK hotel, men sent på kvelden dyttet noen opp døren.... Helidgvis var det bare en "lost " amerikaner som unnskyldtr seg veldig. Dagen etter fikk jeg høre at det var en kveler løs i byen, så jeg kom meg hjem til hotellrommet før det ble altfor mørkt.
Litt ekkelt var det også i La Paz fordi det var så mye uroligheter der.
Men ellers så var det en fantastisk ferie - og de fleste mennesker vil deg vel så lenge du har den rette holdningen.

Ellers så tror jeg ofte at det lønner seg å forsøke å ikke se uttrygg ut, da sk,jer det garantert ut. Jeg har aldri blitt ranet, antastet eller lignende.

PS Smøreteknikken min er ufeilbar! Først tar du solkrem i håndflateneog smører skuldrene på hver side. Husk å strekke deg så godt du kan! Så tar du på mer solkrem, og smører på sidene, fra skulderen og nedover.
Til slutt tar du solkrem på oversiden av hånden og fører den opp og ned på ryggen. Husk å bruke fingertuppene!
PS 2 Jeg er IKKE myk! :-)

(kvinne 33 år fra Finnmark) fr. 15 juni 2007 13:45 Privat melding

For å få smurt deg under skulderbladene klemmer du deg selv på en måte.. Eller spør om hjelp;)

Skal selv reise på ferie i sommer enten til Fuenzerola eller til Tartous. Tror det blir spennende, veldig forskjellige steder.. Så forsøker nå å bestemme meg for hva jeg vil oppleve. Vanskelig når man skal ut aleine.. Men gleder meg! :)

Bodde forresten på Hostell når jeg var på ferie i Barcelona nå i julen. Det var morsomt. Greit.. det kan hende at man må dele rom med mange andre, men der blir man også kjent med mange folk fra overalt. Er mye sosiale ting som skjer som man kan hive seg med på eller skippe.. man har valget og mulighetene! Jeg fikk venner fra overalt. Heller hostell enn hotell når man reiser aleine er min erfaring:)

Dere må ha en fin ferie!

(kvinne 48 år fra Buskerud) fr. 15 juni 2007 15:42 Privat melding

raw - du klarte å beskrive det bedre enn meg! "Klemme seg selv" var veldig beskrivende!

(kvinne 33 år fra Finnmark) fr. 15 juni 2007 17:08 Privat melding

Har gjort det en god del ganger:) Men det som også fungerer best. Da får du smurt deg overalt om du kombinerer litt med andre teknikker

(mann 45 år fra Buskerud) fr. 15 juni 2007 17:21 Privat melding

Hehe klemme seg sel på stranga...Skeptisk!!!!! Ikke rart en forblir singel da vel...
Jeg har også reist alene mange ganger og som gutt er det ivertfall skjelden noen problem og få hjelp med smørningen på ryggen ..Bare og spørre noen unge jenter om hjelp så har du jo en unnskyldning til og bli kjent også!!!! De må være under unge da de "voksne" stort sett altid tror det er noe form for triks og innpåslitenhet!!!!....

(kvinne 33 år fra Finnmark) fr. 15 juni 2007 17:23 Privat melding

Heldigvis er vi alle forskjellige:)

Skjult ID med pseudonym alf fr. 15 juni 2007 23:00

Kanskje jeg kan prøve å stå med solkremflaska i hånden og se litt hjelpesløs ut, mulig det vekker morsinstinktet i en eller annen ;)

Jeg har booket meg inn på et bed&breakfast med enkeltrom og eget bad. Gikk nemlig litt lei av å dele rom i militæret. Men det er mulig jeg tar inn på et universitetsinternatet (brukt som et slags sommerhostell i ferien) i en annen del av landet noen dager også, og der burde det være mulig å bli kjent med likesinnede.

Dykkelappen har jeg :)

(mann 44 år fra Hordaland) fr. 15 juni 2007 23:13 Privat melding

Så lenge jeg er singel kommer jeg alltid til å reise på ferie alene. Det er mer sosialt enn å reise sammen med noen, og jeg kan gjøre akkurat det jeg finner for godt og det liker jeg :-)

(mann 52 år fra Oslo) ti. 19 juni 2007 10:43 Privat melding

når det gjelder solkrem, finnes det sprayflasker, i allefall med høy fator som passer på båtturer/dykking. Det fungerer helt greit å få på alene. Har ofte en litt guffen blåfarge som gjør det lett å se om du har dekket hele ryggen.

(kvinne 33 år fra Finnmark) ti. 19 juni 2007 19:06 Privat melding

Man skal forresten være bra stiv om man ikke får smurt seg selv på ryggen.. enten det er med spray eller krem.. Er selv litt sketisk til spray.. Sånn i TILFELLE man ikke får smurt overalt.. at det skal bli prikkete/ skjolder..

(mann 52 år fra Oslo) ti. 19 juni 2007 20:35 Privat melding

hehe...mye interessant på smørefronten her ja. Jeg har også reist en del alene og selv om jeg er hankjønn greier jeg faktisk å smøre HELE ryggen. Hvis man tar seansen FØR man går på stranda har en jo speilet på rommet til hjelp også. :-)

(mann 52 år fra Oslo) ti. 19 juni 2007 22:33 Privat melding

Spray fungerer bra for meg, jeg synes det er lettere å få på. Du må jo gni det litt utover. Tro meg, du ser lett i speilet om du har dekket ryggen eller ikke når du bruker blå, vannfast faktor 45 for barn...

Skjult ID med pseudonym lurifaks on. 20 juni 2007 01:43

Du verden hva man kan lære av dere folka!:-O)

(mann 52 år fra Oslo) on. 20 juni 2007 07:34 Privat melding

Her er det bare å spørre! ;-)

(mann 60 år fra Oslo) fr. 22 juni 2007 02:25 Privat melding

Mulig at emnet "reise alene på ferie" har "bleknet litt" i smøreteknikker av solkrem, men jeg skjønner problemet. Det å reise på ferie alene kommer jo litt an på deg selv. Dersom du er lite utadvent og har vanskelig for å komme i kontakt med nye mennesker, kan ferien fort bli å lese en bok, se på mønsteret på veggen, pløye gjennom den lokale turistguiden og ta bilde av de stedene du tror kan være morsomme å vise til andre når du kommer hjem. Har selv reist på ferie alene mange ganger, og har aldri opplevd det som problematisk, annet enn at det enkelte steder er tillegg for å være bare 1 person på noen overnattingssteder. Det har jo litt med hvorfor du reiser og hva du vil ha ut av ferien. Drar du til syden fordi været trolig er stabilt og ønsker å komme gyllenbrun hjem? Vel, det finnes strandstoler til leie og man kan få kjøpt norske aviser de fleste større steder, og man blir servert selv om man dukker alene opp på kafe eller restaurant. Drar du til et sted for å oppleve noe bestemt innen kunst og kultur, finnes det ofte guidede arrangementer du kan hoppe på uten å ha bestilt på forhånd. Siden du skal sydover, er de "lokale" som oftest mer utadvent enn nordmenn, så det er lettere å få kontakt. Holder du deg utenom de største turistmagnetene og behersker litt engelsk, kan du plutselig ende opp i hyggelig selskap med "hele familien", men det er du som må ta initiativet...Det er kanskje det som er den største utfordringen når du reiser alene, eller er alene, tørre å ta kontakt..Selv om jeg er mer enn dobbelt så gammel som deg "alf" og kanskje har reist en del mer alene, opplever jeg den første kontakten med andre mennesker som den vanskeligste. (Det er kanskje derfor jeg er singel fremdeles og er på denne nettsiden?) For en vellykket ferie kommer følgende råd / tips: Bestem deg for hva du vil ha ut av ferien før du drar!! Lær deg et par grunnleggende gloser på det lokale språket, hils på folk som jobber der du handler / spiser / sover eller på steder du besøker om du vil ha kontakt med folk. Selv om jeg ikke er spesielt religiøs, har besøk i den lokale sjømannskirken vært meget positivt, (forutsatt at en slik finnes dit du skal) der er det alltid hyggelige mennesker! Vil du ikke ha kontakt med folk, men bare slappe av på egenhånd, er det ingen som bryr seg med hva du gjør. Det er du som i utgangspunktet bestemmer hvilket utbytte av ferien du vil ha. Ha en god tur til syden, det blir sikkert fantastisk!! Og husk nå endelig solkremen da.....

(mann 40 år fra Vest-Agder) fr. 22 juni 2007 15:10 Privat melding

Jeg syns det er helt ok. Jeg var akkurat i Bulgaria alene.
Klart det er trivelig å reise sammen med andre. Men fordelen med å dra alene er jo at man kommer i snakk med andre.
Og det er trivelig. dessuten kan man kjøre en skikelig egoferie, med å dra til en destinasjon som kansje blir vanskelig å dra til senere. Jeg snakker her, om aktiv ferie, med Feks Jakt, Fiske eller klatring eller slik.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 23 juni 2007 19:05 Privat melding

Visst går det an å reise alene og samtidig ha det bra. Men de fleste er vel enige om at det beste er å være to eller flere. Kanskje vi alenereisende skulle danne en reiseklubb??

(mann 55 år fra Møre og Romsdal) ti. 11 aug. 2015 21:46 Privat melding

Hei!
Jeg vil bare henge meg på debatten om solkrem på ryggen.
jeg er et hankj. som netopp var i Berlin og det var opp til 35 grader! Jeg besøkte noen sjøer og parker. Så jeg spurte tilsammen ca 20 jenter/damer om de kunne være så snill å smøre en blek nordmann på ryggen. Det var INGEN som sa nei!
Så jeg skal nok flere turer til Berlin ja!

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 11 aug. 2015 23:01

Jeg har kun positive erfaringer med det å dra alene. For det første så slipper du å risikere å reise sammen med et brysomt reisefølge eller familie og alle de dumme tingene og kranglete det føres med seg.

Var i New York i fjor. Helt topp! Gikk alene fra Harlem til Manhattan. Ikke å anbefale!

(kvinne 54 år fra Oslo) ti. 11 aug. 2015 23:25 Privat melding

Jeg var en uke alene på ferie nå i juli. På en gresk øy.
Faktisk ganske deilig. Leste bøker. Tog lokalbussen til strender og andre landsbyer. Spiste deilig mat. Kom i prat med folk.
Solkrem på ryggen? Jo det går an å klemme seg selv. Men jeg tar en liten plastpose. (Sånn type brødpose) tvinner den, tar solkrem på hele også tar jeg en ende i hver hånd og "ruller" posen opp og ned på ryggen. Da kommer du til overalt! ;-)

(kvinne 54 år fra Oslo) ti. 11 aug. 2015 23:31 Privat melding

Takk @villrosa ! Det var nok en sånn jeg prøvde å lage meg. Haha!
Et enklere liv har mye smart.

Skjult ID med pseudonym Pitstone ti. 11 aug. 2015 23:43

Beste rådet er: Lær deg å gi faen. Spise ut alene er null problem med mindre du bryr deg altfor hardt om det og konstant kikker rundt deg for å se om noen stirrer på deg, da innbiller du deg at de gjør det.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) on. 12 aug. 2015 11:49 Privat melding

Jeg lurer på hvordan trådstarter klarte seg på tur.. og om han har dame/familie nå?
Det er jo 8 år siden.. 😊

Å reise alene er fint. Å reise sammen med noen er også fint. Det er to forskjellige ting for meg.
Jeg har reist mye med tog, og det har blitt mange hyggelige samtaler.
Jeg reist til utlandet siden jeg var 15 år, så det har alltid vært helt normalt for meg.
Det gjelder å ha litt kunnskap om området man skal være i, og være alminnelig forsiktige.
Ellers er det bare å kose seg og gjøre alt man vil når man vil 😄

(mann 35 år fra Oslo) to. 13 aug. 2015 19:12 Privat melding

Har vært på noen turer alene, helt fint det.

Solkrem; kjøp spraykrem, lettere å spraye på de områdene man ikke kommer til enn å gni inn smørekrem. Og så bruker man armene for det de er verdt.

Skjult ID med pseudonym Kh to. 13 aug. 2015 19:37

Ingen problem å reise alene. Er du åpen for å møte og snakke med folk blir ferien alle tiders. Jeg har reist på byferier og sydentur alene. Var litt skeptisk først, men det hadde jeg ingen grunn til. Det har rett og slett vært helt herlig. Fri til å gjøre hva du vil og du treffer garantert folk som kan bli nye venner. Bare legg fordommer og norsk beskjedenhet igjen hjemme. 😊

Skjult ID med pseudonym tøffest to. 13 aug. 2015 19:43

Dette var faktisk nyttig info ,takk for tips Villrosa ,skal se det blir en tur alene på meg og:)

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 14 aug. 2015 00:35

@ts og villrosa
På Enklere Liv har de også superdingsen for singletter: koserobot. Genial! Turvennlig bagasje, i tilfelle du ikke møter noen som kan kile deg på ryggen:-)

http://www.enklereliv.no/kose-robot.html