Alle innlegg Sukkerforum

Jobbe til sjøs vs det å finne kjæreste

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym alf to. 14 juni 2007 22:06

Siden jeg likevel er i skrivehumør så har jeg noe jeg trenger litt synspunkter på.
Jeg har nettopp blitt ferdig med høyere universitetsutdannelse(siving), og med dagens marked så har jeg fått et par jobbtilbud. Det mest interessante hittil er en jobb som feltingeniør på offshorefartøy som opererer over hele verden (type seismikkfartøy). Det vil i såfall være snakk om turnus 5 uker på/5 uker av. Lønna er meget god, men penger har aldri helt betydd det helt store for min del. Vil ikke ha noe problem med å få jobb på land heller selv om lønna blir en del mindre(dvs normal lønn).

Oppsummert,
Fordeler: Ekstremt godt betalt for en som er fersk fra skolebenken, sjømannsskatt, faglig interessant og fri halve året.

Ulemper: På andre siden av kloden 5 uker i slengen, 12-timers skift og fri halve året (hva pokker skal man gjøre med så mye fritid?)

Men med tanke på at jeg har skikkelig lyst på kjæreste: får sjansen for å finne en sånn i nær fremtid et nådeskudd ved å ta denne jobben? Jeg er ikke akkurat noen hunk, og ganske sjenert i tillegg, så jeg vasser ikke akkurat i frierinner i utgangspunktet.

Hva syns jentene her om det å skulle bli sammen med en som fyker 8-10 tidssoner unna i over en måned i slengen?

(kvinne 40 år fra Sør-Trøndelag) fr. 15 juni 2007 14:05 Privat melding


Høres ut som drømmemannen min!!! Slipper å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke har tid til han bestandig, eller at jeg bruker mye tid på jobben min. Og så får man jo følelesen av å være nyforelsket hver gang man møtes igjen da. :)
Selvsagt vil det være problemer som følge av at den ene jobber slik, men problemer blir det i alle forhold uansett. Det gjelder bare å se løsningene. Så gjør det som føles riktig for deg, ikke en evt partner som du ikke en gang vet noe om ennå!!

Skjult ID med pseudonym yiiiiha ! fr. 15 juni 2007 15:02


VÆR SÅ SNILL Å TA DEN JOBBEN !!!! , og reis til det nærmeste landet i friperioden og vær konge i 5 uker om gangen, vass i de flotteste damene og motta alt de vil gi deg av glede og livsnytelse. Prøv dette 1 gang og du vil aldrig mer gidde å måtte gjøre deg til narr for en norsk "diva" eller halvstygg småfeit kverulantdame. Hopp over den slitsomme reisen opp hit til sære, sure og egoistiske kjerringer her oppe.
Ser du allerede har fått et "godt tilbud" fra en "gold-digger". kanskje du kan bruke henne litt før du drar ? hehe
GRATULERER MED DEN NYE JOBBEN !

Skjult ID med pseudonym alf fr. 15 juni 2007 22:50

Nå er jeg strengt tatt en anelse gammeldags og vil helst ha et forhold av den seriøse sorten og ikke noe tilfeldige, kortvarige greier. Og det finnes masse snille, hyggelige jenter her i landet også, selv om det egentlig ikke er så viktig for meg hvor i verden jeg finner en eventuell kjæreste.

Jeg får vel vurdere å takke ja, nesten alle jeg har snakket har rådet meg til det. Til og med mamma.

(mann 42 år fra Telemark) lø. 16 juni 2007 15:16 Privat melding

Bruk anledningen til å dra ut for å se verden, bli der til du har nedbetalt studielånet og gjerne bygget opp litt egenkapital til hus/leilighet, så får du et godt utgangspunkt når du kommer hjem og ikke har brukt penger som en full sjømann på landlov. "Gold diggers" finner du over alt, så ta noen forholdsregler for å unngå å ribbet...

Bruk anledningen til å bli kjent med jenter fra andre kulturer. To kamerater av meg har 'hentet hjem' flotte jenter som de møtte på stranda i Brasil, hvor ene nå er gift - og en annen giftet seg nylig med ei velutdannet dame fra Havana :-)
Jeg har generelt positive erfaringer med latin-amerikanske jenter som er ganske annerledes enn norske jenter, på godt og vondt, men såpass mye godt at jeg får lyst til å gjøre det samme selv.

GRATULERER med den nye jobben og LYKKE TIL !!!

(mann 37 år fra Oslo) lø. 16 juni 2007 15:34 Privat melding

For meg høres det ut som du egentlig har mest lyst til å bli værende på land og leve et mer "vanlig" liv. Lønna blir som du sier riktignok dårligere, men siden den ikke er viktigste, og du uansett vil ha mer enn nok til å klare deg, må du finne ut hva du selv vil. Livsstilen som sjømann passer jo ikke for alle.

yiiiihas kommentar var litt umoden (eller bitter?) synes jeg.

Kjærligheten kommer når man minst venter det.

(kvinne 62 år fra Akershus) lø. 16 juni 2007 16:47 Privat melding

Hei alf. Jeg synes du skal følge magefølelsen din. Som lysbryter er inne på virker det som du ikke helt vet hva du vil. Det går jo an å ta jobben nå og så se an når du får kjæreste. Når dere har prøvd at du er ute i 5 uker og hjemme i 5 uker en stund får dere heller ta det opp til vurdering. Ikke ta sorgene på forskudd. Jeg ønsker deg lykke til med valget du tar. Håper kjæreste også kommer inn i ditt liv snart.

Skjult ID med pseudonym Yiiiiha ! sø. 17 juni 2007 09:57

Ikke vær så sidrumpa nå, trå til ! Når mamma har sagt det da er det vel i orden
Er laaangt fra umoden jeg "lysbryter" , bare ønsker at flere som han kan reise ut å oppleve flere sider på mange saker, også jenter\kvinner\damer som ofte er traurige greier her hjemme. "leonis" har et poeng her. Kanskje du kan dra også.....*s* (hvis mamma sier ok ?) *ler*

(kvinne 51 år fra Oslo) ma. 25 juni 2007 11:38 Privat melding

Jeg jobber 2/4 i Nordsjøen og vet at det tærer på mange forhold. Noen derimot kunne ikke fungert med mannen hjemme. Vi er så forskjellige, og det finnes damer der ute som kan lære seg å leve med det. Når barna kommer bør dere revurdere. Vi snakker om kvalitetstid i dagens tidsklemme, men barn er mest tjent på kontuinitet, mao kvantitetstid. Nå er dette sikkert langt fram i tid, så hadde jeg vært deg ville jeg tatt jobben. Selv har jeg jobbet flere år i internasjonal cruisefart, og det er det mest utrolige jeg har opplevd. Du blir utfordret på alle plan, og det er en asset på cv'n din for de flese arbeidsgivere! Følg magefølelsen!

(mann 50 år fra Sør-Trøndelag) ma. 25 juni 2007 21:44 Privat melding

Go kveld.

Jeg synes du skulle ta den jobben,all erfaring er god erfaring...du vil kunne få en veldig godt betalt landjobb etter å ha fått endel praksis fra andre områder/steder...ta jobben som en erfaring og nyt livet og jobben.
Kjærligheten kommer når du minst venter den:-)

ice67

Skjult ID med pseudonym alf to. 28 juni 2007 00:23

Tusen takk for mange interessante perspektiver.

Jeg er faktisk ganske eventyrlysten av person og har ikke noe større ønske om å bli kontorrotte på land. Det eneste argumentet jeg personlig har mot å ta jobben er ønsket om kjæreste, men det blir i grunnen veldig feil å velge jobb ut fra ei hypotetisk jente jeg ikke har møtt enda (så vidt jeg vet). Og med mine ferdigheter innen sjarmørfeltet (les: ikke veldig imponerende) så tror jeg sjansen faktisk er like stor for å treffe noen med denne jobben som uten, kanskje større til og med.

Det haller nok i retning at jeg takker ja.

Skjult ID med pseudonym Vi er her to. 28 juni 2007 00:30

Fortell oss hvordan det går etterhvert da, og spesielt hvis det skulle skje noe spennede på damefronten.)

Skjult ID med pseudonym Carpe diem on. 4 juli 2007 23:31

Hei Alf!
Først: Gratulere med fullført høyskole. Så: Tiden går ikke, den kommer! Med det mener jeg at du ikke lar tiden og mulightetene til en (varig) kjæreste i livet ditt gå fra deg om du "jobber ukurant" en periode.
Grip den muligheten du har til å kombinere en godt betalt jobb med reiser og mye fritid. Du trenger ikke velge nå, men kan si: Ja takk begge deler. Selv om din erfaring til nå er at det er langt mellom "frierinnene" så vet jeg at det finnes MANGE jenter som verdsetter egenskaper fremfor utseende og status, men selvsagt teller første inntrykket. Hvor mange (i alle fall av de over 25år) har ikke erfart at en person som man i første omgang ikke tenkte på som vakker/kjekk/atraktiv blir det når man lærer personen litt mere å kjenne. (Eller omvendt: glansbildet bleknet).

Du kan jo fremdeles også benytte deg av bla. Sukker for å bli kjent med norske jenter hvis du ønsker det.

Poenget er: Det er (som regel)bedre å angre på noe du har gjort (her: tatt utfordringen i denne type jobb) enn noe du ikke har gjort.

Lykke til og klem fra mor på 47 ;-)
(Som ikke har mistet troen på å finne en venn, kamerat, elsker og kjæreste i en og samme person)

(mann 51 år fra Oslo) to. 5 juli 2007 07:25 Privat melding

Gjør det du føler er riktig, ut fra hvordan situasjonen din er i dag. Personlig har jeg ikke angret på noe jeg har gjort, men jeg har angret på muligheter jeg ikke tok. Tror du kan ha ett minst like bra utgangspunkt på sjamørfronten med mye fritid, penger og opplevelser som ikke alle har, som en 12 på dusinet kontorrotte...