Alle innlegg Sukkerforum

Folk er folk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 09:52

Ja, er de virkelig det? Jeg begynner å sette store spørsmålstegn ved hva som er denne organisasjonens egentlige misjon. Først "bruker" de kirken for å sette fokus på romfolkets håpløse situasjon, så driver de opplæring i det norske velferdssystemet og attpåtil ansetter så mange som mulig av romfolket slik at de skal kunne bli medlem av den norske folketrygden. Vil de det norske velferdssystemet til livs?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10066892

PS! Oppfordrer alle til å være saklige i sine innlegg.

Skjult ID lø. 14 juli 2012 10:00

Folk er folk

Saklig spørsmål fra deg: "Ja, er de virkelig det?"

Saklig svar fra meg (På spørsmålets nivå): Nei det kan de da umulig være. De er...ehhhh tja....eeehh....vel...

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 14 juli 2012 10:12

Jeg blir forbanna over folk som kommer utelukkende for å leve på andre, men jeg blir enda mer provosert over at folk skal hjelpe dem inn i trygdeordninger bare fordi de skal stå på et hjørne og selge et blad og ansetter i hopetall, kun for å få de over i velferdsordningene.

/Sagt sitt (27)

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 10:13

Du diskvalifiserte deg selv fra å delta videre i diskusjonstråden ved ikke engang forstå hva temaet for den er.

Skjult ID med pseudonym tresnitt lø. 14 juli 2012 10:15

@fyr84
Kanskje du blir forbanna i flere betydninger av ordet.

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 10:17

@fyr84

Det kan også hende at de bak organisasjonen Folk er folk har noen hensikter som går i sin egen favør, nemlig å skape arbeidsplasser for seg selv.

Skjult ID med pseudonym Socrates lø. 14 juli 2012 10:18

Tviler på de vil se det norske velferdssystemet til livs.

Om noe så har de kanskje avduket et hul i modellen vår.

Jeg mener at dersom folk følger de fastsatte reglene så er det ikke et problem om organisasjoner informerer om reglene. Lover og regler bør være tydelige og alle skal vite om dem. Er lovene og reglene feil, så bør de endres.

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 14 juli 2012 10:41

Pooh, jeg skal ikke spekulere i det. Jeg har ikke lyst til å være en stor stygg ulv som ser stygt på alle nye her i landet. Jeg er pro en positiv arbeidsinnvandring. Om Folk er folk vil hjelpe folk så får det være til reelle jobber, hvor de skaper en lønn de kan leve av på egen hånd og betale skatten til samfunnet. Og da er det greit.

Og kjapt til socrates. Å informere om lover og regler er en ting. En annen ting er å ta et arbeidsgiveransvar, kun for å dytte dem over lista. Da tar dem en aktiv del, ikke bare en informativ del. I mine øyne.

Nå er det ut. Tudelu.

Skjult ID lø. 14 juli 2012 10:53

Lille Norge kan ikke være sosialkontor for hele verden. Er det sånn at vi som jobber og betaler skatt, skal fø på alle som kommer til Norge? Jeg gir aldri penger til tiggere, jeg kjøper ikke lenger gatemagasin av narkomane. Hvorfor? jo fordi jeg har opplevd å se de står der ruset og selge. Løsgjengerloven bør oppheves, det er irriterende å gå i byen, du støter på agresive tiggere som stikker koppen opp under nesen på deg. Det er noe som er fullstendig feil når en Polakk har jobbet i Norge i en dag, så har de oppnådd rettigheter. Leste faktisk det i en avis, er det rart en blir provosert. Kall meg hva du vil, men rasist det er jeg ikke. Vi skal hjelpe dem som trenger hjelp, men der er bedre å hjelpe dem i hjemlandet. Det er noe som e hakkende galt når det sitter folk nede i uggabugga land og vet alle rettigheter en har i Norge. Sukk....

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 10:59

@fyr84

Jeg er absolutt pro arbeidsinnvandring. I flere bransjer har vi et stort behov for kvalifisert arbeidskraft. Der faller mange av romfolket igjennom, få har tilstrekkelige lese- og skriveferdigheter. I tillegg kan få engelsk. Og har vi virkelig behov for flere gateaviser? Det her blir i større grad velferdsturisme, hvor de selger gateblader i sommerhalvåret og mottar norske trygdeytelser i vinterhalvåret. På grunn av at de ikke har noe sted å bo, så vil trolig majoriteten av de vende hjemover når vinteren setter inn.

Som arbeidsgiver har man også et arbeidsgiveransvar. Det kan bli spennende å se hvordan Folk er folk vil følge opp dette.

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 14 juli 2012 11:03

Hvis "Folk er Folk" får offentlig støtte, bør den fjernes.

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 11:05

Det kanskje slik med interesseorganisasjoner.... at dem brenner for noe????????

Skjult ID med pseudonym sennep lø. 14 juli 2012 11:08

neppe

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 11:12

@undrende

Selvsagt brenner de for noe. Uten tvil. Likevel må andre kunne være kritiske til virkemidlene de tar i bruk. De selv burde også være bevisst konsekvensene av de virkemidlene de tar i bruk. Resultatet her kan være dårligere ordninger for alle.

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 11:12

@Pedro

De får ikke i dag, men de ønsker det.

Skjult ID med pseudonym sennep lø. 14 juli 2012 11:13

Nehei

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 11:21

@sennep

Du kan kanskje spare deg dine korte intetsigende innlegg. Tråden er merket som seriøs. Dette blir nesten som personen som alltid sitter på første rad under foredrag og sier "mhm...", "ja..." og "Åh..." til alt foredragsholderen sier, mens han/hun gjør ivrige bevegelser med hodet.

Skjult ID med pseudonym Meg lø. 14 juli 2012 11:24

Selvfølgelig er folk folk... Men alle folk trenger ikke være i Norge..

Om de vil jobbe og det er derfor de er her så hjelp de som kan hjelpes inni en jobb! At de skal hjelpes inn i en "nav-stilling" så de kan motta ymse stønader derifra er jo ikke annet enn å melke Norge for penger. Hva i alle dager skal poenget med det være når de samtidig går ut og lufter at den delen av Norges befolkining som ikke helt takler "verden som den er i dag" skal fint kunne leve på 70 kroner dagen for å spare og hjelpe folk ut i arbeid..

Skjult ID lø. 14 juli 2012 11:24

Alle som vil bør få komme til Norge, de bør få økonomisk støtte til å klare seg. Norge er et av verdens rikeste land, så hvorfor ikke hjelpe dem som ikke har. Jeg blir så provosert av å høre på alle rasistene som ikke vil la de som ønsker å komme til Norge få komme.

Skjult ID med pseudonym sennep lø. 14 juli 2012 11:29

@Pooh
Enig med øverste kommentar til ditt innlegg. For et latterlig spørsmål du stiller.

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 11:34

@sennep

Da kan jeg gjenta; "Du diskvalifiserte deg selv fra å delta videre i diskusjonstråden ved ikke engang forstå hva temaet for den er".

Skjult ID med pseudonym sennep lø. 14 juli 2012 11:36

@Pooh
Det tar jeg som et kompliment.

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 11:38

Så lenge en interesseorganisjon holder seg på rett side av loven med dett dem gjør, så synes jeg de kan få bruke de virkemidler dem kan... når det er sagt, så synes jeg flere av disse så og si skyter seg selv i foten til tider med lite gjennomtenkte, kortsiktige og ukloke valg.. men det er vel også slik med mange av disse organisasjonen at de styres litt av hjertet og ikke alltid fornuft, og også kanskje dårlig kompetanse.. og på den måten kan skade sin sak istedet for å fremme den...

Jeg snakker generelt nå, for jeg har ikke satt meg inn i denne saken.. og da unngår jeg å ha mening om noe jeg bare har lest overskrifter i media om.Og det er kanskje en oppfordring til en del andre!!

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 11:43

@11:24

Man behøver ikke være rasist selv om man ikke ønsker at velferdssystemet vårt skal utnyttes. Jeg ønsker ikke at velferdssystemet skal utnyttes av noen, verken av etniske nordmenn, innvandrere eller velferdsturister. Hvis vi i Norge skulle ta i mot alle som ønsket å komme hit og gi til alle som hadde behov for det, så ville ikke Norge være et av de rikeste landene i verden så lenge.

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 11:51

@Pooh

Sånn er det med velferd... det er råtten frukt over alt som kan skade det andre som ligger rundt. Noen vil alltid forgripe seg, men tenk så heldig vi er som har denne problemstillingen.. at vi har det så godt at folk utnytter der... Det er ikke alle mennesker og nasjoner her i verden som har det å bekymre seg for!! Nå mener jeg virkelig ikke å stoppe noe diskusjoner med dette, men bare tillater meg å kjenne på takknemlighet for at vi har det så bra. Og at det vi "kjemper" for er at det ikke blir utnyttet og besuldret... hvor herlig er ikke det!

Skjult ID med pseudonym Meg lø. 14 juli 2012 12:01

Og for å legge til ang sparing.. Helsesektoren, ihvertfall i den kommunen jeg bor i, er blitt forferdelig! Pga sparing. Skole, psykriatri, PU-boliger og eldre får mindre og mindre og det er ikke planer om å forandre de årlige kutta i budsjettene.. Der jeg jobbet, og det er ikke den eneste plassen dette er blitt gjort på; ble alle stillingene sagt opp og gjort om; det ble kuttet kjempe mange årsverk og det var bare begynnelsen på veien fra et supert tilbud for fylkes vanskeligstilte til en oppbevaringsinstutisjon der ingen orker jobbe og brukerne lever et langt under uverdig liv. Lett psykisk utviklingshemmede får bo alene med kun minimal tilsyn fordi alle skal normaliseres; det har endt i at mange av disse har et forferdelig usunt alkoholinntak, med manglende evne til å ta vare på egen helse ved siden av så gjør de ikke annet enn å ødelegge seg selv.. Før var de nydelige gledesspredere som de fleste i alle aldere ble glade for å se, nå går de rundt, ofte fulle, og tigger penger, mat, alkohol og røyk..

Flere og flere unge får psykiske probemer og syns det er vankelig å finne plassen sin her i livet, samtidig kuttes ressursene som skulle hjulpet dem. Både innen rus og "vanlig psykriari" er målet kortere køer og kjappere behandling. Gjerne med piller i fokus. Alle VET at det er noe som ikke holder i lengden og at det bare skaper en ond sirkel som blir større og større for hvert år; men likevel legger de ned eller tar vekk ressurser fra de få plassene som fokuserer på langtidsbehandling uten piller og har en statistikk som ville fått enhver seriøs psykolog til å bli klam i hakket av lyst til å jobbe der.

Eldresenter, sykehjem, sykehus... Det kuttes overalt! (Litt irritert nå så er kommer det noen ufine ord) Hva faen med å ta vare på de man har her i landet først!? Og når man har funnet ut hvordan man driver et land på en god måte der de fleste har det bra også uten å være en av de få her som kan kjøpe seg goder av alle slag, DA kan man begynne å skulle hjelpe andre. "Vi" er jo så skakkjørte selv at vi evner vel ikke hjelpe noen andre. Joda, vi kan gi en "håndfull" nok penger til å ha det fint littegrann, men etter de pengene er brukt opp?

Vi kan dele ut litt penger her og der, passe på å holde oss på toppen av listene over rikingene i verden, men det er ikke så lenge til vår lille fasade faller sammen og vi må begynne å bygge opp landet pånytt... Eller... VI holder nok fasaden, så må våre barn og barnebarn ta seg av problemene i etterkant!

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 12:02

@undrende

Selvsagt er vi svært priviligerte som har et slikt velferdssystem. Det er få andre forunt. Det har blitt bygd opp over lang tid og det har kostet. Derfor bør vi også verne om det når vi ser at det blir utfordret av en ny virkelighet. Det som gjør meg betenkt er at en organisasjon driver opplæring i vårt velferdssystem (og svakhetene i det) og ansetter folk for at de skal bli medlemmer av norsk folketrygd. Det kan få uante konsekvenser for vårt velferdssystem som ikke er utformet for den virkeligheten som vi står overfor i dag.

Skjult ID med pseudonym sennep lø. 14 juli 2012 12:05

@Pooh
Tok vekk forrige kommentar. Den var litt vel nedsettende. Det er nyanser i det du har skrevet.

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 12:16

@sennep

Først, endelig noe med mer essens fra den kanten.

Det er ikke det at jeg ikke unner romfolket verdighet, rettferdighet, omtanke og alt det der. Absolutt ikke. Jeg ser jo selvsagt at deres situasjon er vanskelig. Det som gjør meg betenkt er denne organisasjonens virkemidler. Jeg mener at hjelp gjenom opplæring i vårt velferdssystem og ansetting av romfolk for at de skal bli medlemmer norsk folketrygd er feil virkemidler, og at det kan ha noen uintenderte konsekvenser.

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 12:25

@Pooh

Veldig enig med ditt 12:02... men også redd for at vi strammer inn for mye pga dette (og annet i samme gaten). Vi må ikke rive ned veldferden og individets rettigheter for at noen utnytter det. Men som du sier i din siste setning... og ikke heller bli for naive. Og så tror jeg det er viktig at vi ser det i sammeheng og i en helhet.... ikke bare lar oss fange i bølgen....

Skjult ID med pseudonym tresnitt lø. 14 juli 2012 12:29

@Pooh
Jeg er helt enig i det du skriver der. Jeg var litt "fordomsfull krass" i den seriøse jeg skrev (som jeg tok bort) (fordi man blir så vant til å lese unyanserte ego-tanker her).
Men da ma man skille mellom det - og saklige spørsmål. Jeg synes dette er vanskelig selv. Jeg gir nesten aldri til tiggerne på gata her. (Hjelpeorganisasjoner istedet.) For det er som ei sa på tv noen dager siden. Hun syntes også det var litt vanskelig. Hun ga iblant, men det blir i praksis "litt som å tisse på seg for å holde seg varm".

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 12:40

@undrende

Ja, det er nettopp helhetsbildet man må se. Utfordringene til romfolket er også en del av et større bilde. Hele europa, med få unntak, er i ei hengemyr.

Selv om jeg selv vil plassere meg på venstresiden av politikken, så er dette eri tråd med det jeg tenker; http://touch.vg.no/article.php?artid=10066894

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 12:41

@tresnitt

Jeg jobber med narkomane og husløse... og jeg kan love dere at det dere putter i koppen ikke er som å tisse i buksa for dem... vi tror så mye om, og jeg gjorde også det før jeg visste... men for noen så er det nesten alt. Og særlig om det kommer med et smil og noen ord... men igjen her er det også noen som ødelegger for andre.... og jeg skjønner og vet det er vanskelig, så jeg går fortsatt ofte forbi selv... jeg kan vel ikke gjøre forskjellen... (jo, jeg kan faktisk vet jeg innerst inne, men lar være, annen gang, har ikke tid, ikke min greie :-/ )

Skjult ID med pseudonym Blåruss lø. 14 juli 2012 12:44

@Pooh: Vampus skrev noe veldig bra om organisasjonen på bloggen sin.

http://vampus.blogspot.no/2012/07/folk-er-folk-men-ikke-folk-flest.html


Folk er folk er så langt i fra en stueren organisasjon som du kommer.

Skjult ID med pseudonym tresnitt lø. 14 juli 2012 12:45

Er helt med deg, Undrende. Pleier selv å sette meg ned på gata i byen sammen med narkomane "ol". For øvrig: Uttrykket "tisse i buksa for dem" var bare ment i betydning som "midlertidig hjelp". Hvis man fryser blir man god og varm ved å tisse på seg......helt først.

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 12:50

Men mente ikke lage noen forgrening i denne diskusjonstråden om det.... ville bare poengtere det...

Dere får ha en "fin tråd" videre, trekker meg tilbake og gjør "mitt"

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 14 juli 2012 12:51

@tresnitt

Forsto deg slik ja...

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 12:53

@Blåruss

Takk for informasjonen.

Langt på vei bekrefter dette mine antakelser om at personene bak denne organisasjonen også har egeninteresserer i dette. Dette er ikke frivillighet, men de skaper arbeidsplasser til seg selv.

Skjult ID med pseudonym tresnitt lø. 14 juli 2012 12:58

Det var helt opplagt det siste jeg skrev...men mente bare å poengtere at det er utviklings-hjelp som er det rette. Men det er intet motargument fra min side. Vi lever nå! Og også fremtiden er i en forstand nå.

Skjult ID med pseudonym Blåruss lø. 14 juli 2012 13:00

@Pooh: Tror det er langt mer tvilsomt enn som så, men det vet vi jo ikke enda.

Skjult ID med pseudonym Pooh lø. 14 juli 2012 13:03

@alle

Takk for en saklig diskusjon. Nå trekker jeg ut i sola med boka mi.

Skjult ID med pseudonym Lowry lø. 14 juli 2012 13:53

Jeg får ingen seksuell tilfredsstillelse av å skrive noe i denne tråden, og det kommer neppe til å bidra til det heller.

Skjult ID med pseudonym GhostPanda lø. 14 juli 2012 15:05

Romfolk debatten raser på alle nettaviser.

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 14 juli 2012 15:53

Resultatet er at det "Folk er Folk" nå gjør, ender med dårligere retter for alle, da vi ikkje har råd til å gi dette til alle dei millionene som den gruppa vil invitere til Norge nå for å "ansette"

Skjult ID lø. 14 juli 2012 15:57

Folk er folk gjengen skaffer seg jo nå feite karierer millionlønn. Man skal være bra idiot for å tro noe annet. Like ideologisk som SOS rasisme var. De kjøpte hele bygårder etc for penger de jukset til seg. Herlig gjeng!

(mann 46 år fra Akershus) lø. 14 juli 2012 16:00 Privat melding

Jeg tar det som en selvfølge at "Folk er folk" da også hjelper disse med norsk personnummer og konto i norsk bank for utbetaling av lønn. Sørger for innbetaling av skatt og arbeidsgiveravgift, og gir de en anstendig lønn som de kan leve av i Norge for jobben (selge ett for meg ukjent magasin/blad). For ellers snakker vi vel om sosial dumping og utnyttelse av en folkegruppe for egen profitt?

Skjult ID lø. 14 juli 2012 16:59

Er det ikke noen som kan stoppe han der Bjønulven . Han er jo klin hakka gal. Javel barnetrygd kontantstøtte sykepenger osv til romfolket. Himmel og hav, hva blir det neste. Han har sugerøret godt inni bengebingen. Hva i helvete er det som befinner seg mellom ørene på en sånn fyr??? Skal lille Norge fø på alt pakket som kommer for å tigge eller selge gate magasin. Hva hvis de ikke får solgt noen ting? Blir det garanti lønn fra staten, jeg blir eitrane forbanna. Det beste er å oppheve løsgjenger loven, sende dem tilbake der de kommer fra. Det er vel ikke lenge før det går pensjons utbetalinger til romfolket fra Norge. At det går an, nå må folk se å få opp gluggene sine...

Skjult ID lø. 14 juli 2012 17:06

Norge er et velferdsland for alle fattige, det er ikke rart de kommer til landet i hopetall. Det går gjetord ut i verden om hvor fint det er å bo i dette landet. Det er ikke lett å være etnisk norsk, men er du fra et annet kontinent. Du har så mange rettigheter som ikke etniske nordmenn har.

Skjult ID med pseudonym Gunnar lø. 14 juli 2012 20:16

Dette er veldig synd. Velferdssystemet er ikke lagt opp for å bli utnyttet på denne måten.

Skal man ansette noen i Norge så må jo lønnen stå i forhold til norsk lønn og det er ikke mange som tjener under 300K i året. Hvis ikke, så er jo dette å anse som sosial dumping. Uansett med en lønnskostnad på 300K så vil hver rumener som blir ansatt selger 2.500-3.000 blader i måneden for at det skal være bærekraftig. Leste at bladet koster 15kr.

Med 60 ansatte så betyr det salg av 180.000 blader i måneden. Så populært er vel ikke dette bladet eller?

Folk er Folk har vel en agenda om å permitere eller slå hele greia konkurs så sluttresultatet blir at Norge punger ut for romfolket.

Er ikke så lenge siden en rumener tappa bankkortet mitt for 75.000 kr. Beklager å måtte si det, men den gjengen der har jeg ikke så mye sympati med. Kan vi ikke sette dem i ordentlig arbeid som å rydde søppel langs motorveiene, klippe gress, eller noe annet de kan klare?

Skjult ID lø. 14 juli 2012 20:19

Setter du de til å klippe gress, stjeler de i bestefall bensinen til klipperen.

Skjult ID med pseudonym Gunnar lø. 14 juli 2012 20:23

Neinei, jeg så jo ikke for meg at de skal ha klipper med motor. Det er jo ikke noe trening.

(mann 46 år fra Akershus) lø. 14 juli 2012 20:24 Privat melding

@Gunnar

Bare så vi har ting klart.. Det er forskjell på rumener og romfolk.. Blir nesten som å si at en same robbet deg, mens det egentlig var en etnisk norsk finnmarking ;)

Skjult ID med pseudonym Blåruss lø. 14 juli 2012 20:28

Rumenere liker sigøynere like dårlig som vi gjør.

Folk er folk gjengen er jo opplagt ute etter at sigøynerene skal få trygd. Er det rart jeg missliker å betale skatt?

Skjult ID med pseudonym Gunnar lø. 14 juli 2012 20:33

Fin sammenligning :) Det er jo ikke mye som skiller en finnmarking og en same. Finnmarkingen har råd til snøscooter, mens samen må nøye seg med et surt reinsdyr.

Fra spøk til alvor. Det er vel ikke lenge før rumenerne også kaster seg på bladselgebølgen.

Skjult ID lø. 14 juli 2012 22:51

Hahaha, jeg henter popkorn, dette er god underholdning