Alle innlegg Sukkerforum

Avslag med eller uten svar ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 24 mai 2008 12:39

Hei

Har lest flere innlegg her inne fra folk som er opgitt over ikke å få svar på sine henvendelser. Høflig som jeg er, svarer jeg alle som tar kontakt med meg med en personlig melding tilbake. Bruker ikke de standardiserte forslagene fordi jeg synes de som har tatt seg tid til å skrive en melding av meg skal få et personlig svar tilbake.

Det jeg stadig opplever er at de jeg svarer vennlig, men avvisende ofte sender ubehaglelige meldinger tilbake. Er nå lei av bittre gutter som ikke takler et avslag, så vurderer å kutte å svare de jeg synes er uinteressante.

Nå spør jeg dere her inne hva dere ville ha likt. En høflig, men avvisende melding, eller ikke noe svar i det hele tatt ?

Min mening er at man må være mann/kvinne nok til å tåle et avslag, og da må jo en hyggelig melding være det beste.

Skjult ID med pseudonym stargate m lø. 24 mai 2008 12:47

Jeg tror dette fenomenet er en del av vår (menneskenes) natur. Det er en forsvarsmekanisme som gjør at vi kan opprettholde vår selvrespekt. Dvs. når "jeg" blir avvist så må jeg bevise ovenfor meg selv at det ikke er meg det er noe galt med, men den andre som avviser. Dette gjør jeg ved å si at "du" er dum (og så går jeg fri).

Tror ikke vi kommer unna dette fenomenet på en lang tid.

Selv vil jeg heller ha et avslag enn at kommunikasjonen henger i det blå og jeg ikke vet hva som skjer. Selv om jeg kan bli skuffet. Jeg har hatt lyst til å si tilbake at "nå gikk du desverre glipp av noe bra" (som en bekreftelse på det første jeg skriver), men gjør det ikke.


Skjult ID med pseudonym villmann lø. 24 mai 2008 12:48

jeg vill uten tvil ha ett høflig svar enn ingen respons. Helt greit hvis man bruker de standardiserte svarene, men det er mye mer hyggelig med en personlig melding. Men samtidig ved å skrive noe eget, så føler jeg at man åpner litt for en samtale allikevel.

Så jeg anbefaler å brukt standardiserte melding, satt de som uinteressant og ikke brydd deg om eventuelle nye meldinger som kom fra den personen (ikke les meldingene engang, da motparten ser om du har lest de).
Fortsetter de da allikevel å plage deg, så ville jeg bare rapportert de til sukker.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 24 mai 2008 12:51

Jeg liker å få et svar uansett ..
Så derfor svarer jeg nesten alle (90%) men har aldri opplevd sure meld tilbake .. alle er hyggelige og takker for svar.
kan det være måten du svarer på ... veldig kaldt ?? frekt??
Vet ikke jeg .... :o)
men jeg svarer gjerne med hvorfor jeg ikke er intressert og legger til noe morsomt...

Skjult ID med pseudonym love er nå lø. 24 mai 2008 12:59

det er jo greit å få et svar syns nå jeg, men må innrømme selv at jeg noen ganger kansje er litt treig, det p.g.a. at jeg ikke er inne hver dag , beklager det , mister sikkert noen på det ::::((((

Skjult ID med pseudonym Jente lø. 24 mai 2008 13:21

Hva jeg selv foretrekker i prioritert rekkefølge:

1.Et hyggelig, personlig men kort avslag.

2.Standardsvar eller Ikke noe svar avhengig av meldingen som sendes. Skriver jeg "ønsker å bli kjent med deg, vi har høy match" osv, synes jeg standard-svar er best. Skriver jeg derimot: "Kult bilde. Lo da jeg så det. Har også spist is der..." osv... foretrekker jeg ikke noe svar framfor standard-svar...

3.Svar og samtidig sort hjerte... Da får jeg ikke engang mulighet til å si: Takk for svar. Lykke til videre du også! Som om det tas for gitt at jeg er en brysom person... Synes det er den kjipeste varianten. Ville foretrukket å ikke få svar. Men det hyggeligste er selvfølgelig å få et hyggelig svar. Gi eller få et komplement tilbake, selv om man ikke er interessert.

PS. Villmann. Setter du personen som uniteressant, kan man ikke "mase" - men heller ikke si noe hyggelig som å ønske lykke til videre... Synes det er bedre å sette sort hjerte FØR en person tar kontakt eller vente til dialogen er avrundet.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 24 mai 2008 13:28

Vi er i ferd med å gjøre noe med dette nå. Vent å se :)

Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 24 mai 2008 13:45

Smily: Jeg er absolutt ikke frekk i meldingene. Synes faktisk det er vanskelig å skriv en avvsiende melding, så jeg blir heller overhyggelig.

Det med hjertene hadde jeg ikke tenkt på, relativt ny her inne. Takk for gode tips og tilbakemeldinger :-)

Skjult ID med pseudonym Libido lø. 24 mai 2008 16:19

Det er uansett ikke å komme bort ifra at man på nettet kan opptre på en helt annen måte enn i en virkelig situasjon, når en person kommer bort og presenterer seg selv. Det vil jo være frekt og uhøflig å bare snu ryggen til uten å si et ord i en lignende virkelig situasjon når noen presenterer seg.

Det er også slik at mange tar på seg forskjellige roller når man er på nettet. Man kan være litt mer vågal og direkte enn man egentlig er, dette gjenspeiler seg jo overalt på nettet hvor folk kommer med kommentarer som de aldri ville våget å si direkte ansikt til ansikt. Man kan bli mer bitchy/drittsekk hvis man vil, akkurat som en notorisk drittsekk fremstiller seg som en snill kattepus.

Jeg synes uansett at når så mange her inne kanskje manner seg opp og skriver en god hilsen til en de kunne tenke seg å bli kjent med, burde motparten ha baller nok til å si "takk for meldingen, men desverre bla bla, lykke til videre" o.l. Jeg tror det er lettere for mange å takle en grei avvisning enn å bli fullstendig ignorert.

Så min oppfordring til alle som ikke svarer i hele tatt: svar heller med en hyggelig avvisning, og putt et svart hjerte på hvis personen ikke gir seg. Til dere som blir avvist: Ta det som et hint og gå videre, ønsk kanskje personen lykke til.


Skjult ID med pseudonym heroles lø. 24 mai 2008 16:28

Jeg ønsker absolutt et svar når jeg f.eks spør om personen ønsker å treffes over en kopp kaffe eller noe f.eks. Dette gjør jeg aldri på første melding, men først etter et par ganger hvis jeg synes personen virker interessant. Da synes jeg det er rart å ikke få noe svar i det hele tatt. Irriterer meg faktisk. Heller standard avvisning enn ikke noe svar.

Men det ligger vel mest i det at man ikke tør å avvise? Mangle på hvordan man skal gjøre det?

Skjult ID med pseudonym anonym lø. 24 mai 2008 17:18

Jeg skjønner det at folk ønsker svar, men seriøst kan jo ikke sitte halve dagen å skrive tilbake til alle sammen.. jeg får masse brev og mange av de er ikke hva jeg er ute etter. prøver å svare alle, emn det er fysisk umulig å sitter å svare alle sammen, spes når du skriver med noen du liker i tillegg. ;-))

Skjult ID med pseudonym Teknokrat lø. 24 mai 2008 17:39

Det er helt greit å ikke respondere. Jeg synes det er langt bedre med null respons, enn et standardsvar, eller en høflig avvisning - jeg er jo ikke så dum i hodet mitt at jeg ikke skjønner hva null respons betyr ...

Skjult ID med pseudonym lettlurt lø. 24 mai 2008 17:51

@teknokrat
Gret nok at du selv tror at det å ikke få svar betyr avslag, men det kan også bety at man denne personen har glemt å svare fordi man har mottatt så mange meldinger eller at man ikke har lest mailen osv. Og hva med nye medlemmer? Man kan ikke ta for gitt at de automatisk skjønner alle de uskrevne reglene som enkelte følger her. Da er det faktisk bedre å gi ett svar uansett.
Så hvorfor skal man være mindre høflig på nettet enn i RL?

@anonym
At det å gi ett svar tar for lang tid er jo bare tull. Det tar deg ca 2 sekunder å gi ett standardsvar. Det betyr at du klarer å svare på minst 20 meldinger på ett minutt. Det er vel ikke lang tid? :)

Skjult ID med pseudonym The Basile lø. 24 mai 2008 18:15Er relativt ny her, men svarer alle uansett og har aldri fått noen negativ tilbakemelding på det.

Synes alle som skriver fortjener et svar uansett.
Ha en fortsatt fin helg.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat lø. 24 mai 2008 18:49

lettlurt:

Klart det kan hende at en person har glemt å svare, men hva så ..? Da får du jo et svar når han/hun husker det, eller eventuelt aldri - ser fortsatt ikke problemet her.

Vi er på et reinspikka sjekkested, ingen vits i å late som noe annet.

Den eneste informasjonen jeg trenger her inne, er å skjønne om en person jeg er interessert i, er interessert meg eller ikke - det skjønner jeg utfra hvorvidt jeg får respons eller ikke.

I livet på "utsiden" setter jeg selvfølgelig pris på alminnelig høflighet, men jeg ser som sagt ikke det helt store behovet for å bli dullet med her inne.

Litt tykkere hud enn som så, er nok påkrevet hvis man skal holde på med nettsjekking.

Skjult ID med pseudonym lettlurt lø. 24 mai 2008 19:18

litt tykkere hud enn som så er påkrevet hvis alle har den vennlige og høflige holdningen din....... :)

Skjult ID med pseudonym s lø. 24 mai 2008 19:42

Denne diskusjonen kommer opp med jevne mellomrom. og det finnes ikke noen som helst fasit - verken for hva en skal gjøre når interessen ikke er tilstede, eller med tullebukker som ikke gir seg etter første avslag.

Noen svarer ikke, andre bruker standardsvar, noen skriver egne avslag, noen svarer av og til osv. osv. Noen ønsker seg avslag, noen bryr seg ikke så mye. Sånn er det bare.

Rent overfladisk kan en si at en ikke kan forvente eller forlange verken et svar, eller hvordan avsender skal reagere på et avslag. Selvfølgelig kan vi ønske oss hvordan det hele skal foregå, og ikke minst bruke mye tid på å diskutere dette. Men det fører nødvendigvis ikke noen vei. Selv om to sier at de gjør slik, og to andre gjør sånn, vil det uansett være stor forskjell på hva folk
velger å gjøre.

Det viktigste på en nettdatetjeneste er nok å ikke være for hårsår og sensitiv inntil kontakt evt. er etablert, selv om det selvfølgelig er lettere sagt enn gjort. Men å bli såret, skuffet eller veldig lei seg av et avslag, manglende svar eller sort hjerte (nei, dette er ikke verdens undergang), må en rett og slett bare tåle, uten å gruble seg i hjel på hvorfor :)

@sukker:

"Vi er i ferd med å gjøre noe med dette nå. Vent å se :)"

Øh, hva kan "gjøres med dette"? Nå ble jeg nysgjerrig.

Skjult ID med pseudonym lettlurt lø. 24 mai 2008 20:09

@s
Du har selvsaft helt rett, og man kan ikke forvente noe som helst. Jeg graver meg heller ikke ned hvis jeg ikke får noe svar, men jeg kan love deg at jeg blir i mye bedre humør hvis jeg får ett svar. Selv også når det er ett avslag :)

Så det jeg ikke forstår er hvorfor folk ikke kan være litt vennlige mot hverandre? Det koster så lite å være litt grei og gi ett svar selv om man selv ikke bryr seg om andre svarer på sine meldinger :)

Skjult ID med pseudonym s lø. 24 mai 2008 20:15

@lettlurt

Jeg skjønner selvfølgelig hva du mener, og poenget er ikke å få alt til å høres så sorthvitt og lettvindt ut.

Selv har jeg opplevd alt som er nevnt over, bortsett fra sure reaksjoner ved avslag / ikke svar. Det har vært sorte hjerter, ikke svar og avslag, både gode og mindre gode. Selv tar jeg en lest melding og manglende svar som avslag, og selv om jeg kanskje avventer litt før jeg innser nederlaget, er det lite jeg kan gjøre med det. Å bruke energi på hvorfor vedkommende ikke gidder å svare, og å synes dette er dumt eller dårlig gjort, virker litt fånyttes.

Når vi har stor frihet til å gjøre hva vi vil, må en også regne med at alle muligheter brukes når det er så stor spredning i alder, kjønn osv. som her. Rett og slett ren statistikk :)

Skjult ID med pseudonym Libido lø. 24 mai 2008 21:12

Hva med å tvinge folk til å gi et svar? Gjøre det slit at man kommer seg ikke videre på sukker uten at man har gitt tommelen opp eller ned for en forespørsel. Også kan vi ha en statistikk margen i samme slengen, hvem avviser mest og hvem tar i mot alt en får Hvorfor stoppe der? Ukens mest avviste kan også få litt ekstra oppmerksomhet i form av en påtvungen date med ukens mest kostbare.

hmm.. eller ikke

(kvinne 66 år fra Telemark) lø. 24 mai 2008 21:38 Privat melding


Det er realt og greit at folk sier ifra om man vil ha kontakt eller ei, høflig selvsagt.
Man kan da ikke ha kontakt med alle som svarer på profilen, det er ikke mulig. Jeg svarer alle, men ikke alle svarer på mitt svar.
Nei, skal man være inne på dating sider, må man takle avslag.
Om man får avslag fra en, er det mange igjen der ute et sted :-)

Skjult ID med pseudonym Teknokrat lø. 24 mai 2008 21:45

Ja, ja, som det blir påpekt så har dette vært diskutert gjentatte ganger i forumet, uten at man har kommet frem til så mye av den grunn.

Jeg skjønner som sagt fortsatt ikke hva som er grunnen til at enkelte setter så stor pris på å bli avvist i form av et standardsvar, eller eventuelt en mer personlig respons.

Null respons = null interesse - må man ha det inn med teskje? ;-)

Skjult ID med pseudonym Singla lø. 24 mai 2008 23:04

Kjempebra innlegg - livet skjer i det virkelige, ikke i det virtuelle. Nettet er et medium vi bruker for å komme i kontakt med flere mennesker, men ingen magisk løsning for å finne lykke. Se, føl, les, lytt, le og lev :)

Skjult ID med pseudonym love er nå sø. 25 mai 2008 01:35

helt enig med dere ..........livet er herlig dere :::::))))))

(kvinne 45 år fra Telemark) sø. 25 mai 2008 15:22 Privat melding

Om man er på nett eller møter noen ute i gaten, så oppfører jeg meg da. Hvorfor avvise noen? Er det slik at faller du ikke for utsende på bildet til personen som tar kontakt, så vil du ikke snakke med personen i det heletatt? Oppfører dere dere slik i virkeligheten også da eller? Ja, det tenker nå jeg. Så om en person ikke svarer meg, så tenker jeg at han er grusom arogant og uhøflig. Så egentlig bryr jeg meg ikke mere om noen ikke svarer meg. Slike personer har jeg da ikke behov for å snakke med heller. Det sier mye om personen, synes jeg.

Prate litt med folk, skader da ingen.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 15:35

FantaFree

Hvis jeg ikke ser noe potensiale i en person som sender meg en mail her inne, så avviser jeg selvfølgelig denne personen som aktuell kandidat også - enten ved å la være å respondere, eller ved å sende et avvisende svar.

Jeg er ikke her inne for å småprate med gud og hvermann, men for å finne noen som jeg tror kan passe for meg. Jeg har rett og slett verken tid eller lyst til å konversere høflig med mennesker som ikke er aktuelle kandidater.

Dette er et sjekkested - verken mer eller mindre. Det er slik Sukker.no profilerer tjenesten, og det er slik de aller fleste bruker den også. Om noen får dekket andre behov i tillegg, så får man ta det som en bonus. Man kan ikke forvente/forlange at folk skal gidde å bruke tid på å småprate med alle som måtte finne på å ta kontakt.

Småprate med folk gjør jeg i det virkelige liv, både gjennom jobben og via andre sosiale hendelser.

Hvordan jeg oppfører meg i det virkelige liv, har ingenting med hvordan jeg velger å bruke dette nettstedet - som altså da er en datingportal/sjekkested, you name it.

Skjult ID med pseudonym Libido sø. 25 mai 2008 16:05

Teknokrat

Da er jeg nysgjerrig på hvordan du oppfører eller ville oppført deg på sukkerfester eller på speeddating hvis noen prater til deg.
Disse stedene opererer jo etter de samme kriteriene for nettdating.

Tipper uansett at du neppe holder kjeft helt til personen går igjen, eller til klokken ringer hvis det ikke er en person som du ser på som en aktuell kandidat :P

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 16:14

Libido

Når man er på sukkerfest/speeddating e.l, så er man pr definisjon ute av cyberspace og ute i det "virkelige liv" igjen. Da ville jeg selvfølgelig oppføre meg som jeg ellers gjør når jeg ute blant folk - høflig.

Poenget mitt er følgende (og nå tar jeg frem den store teskjeen): sukker.no er et sjekkested, en datingportal, en matching-maskin, etc, etc, etc ...

Som jeg sa i mitt forrige innlegg: Hvordan jeg oppfører meg i det virkelige liv, har ingenting å gjøre med hvordan jeg velger å bruke dette nettstedet.

Var teskjeen stor nok nå tro? ;-)

(kvinne 45 år fra Telemark) sø. 25 mai 2008 16:23 Privat melding

Teknokrat: Hvordan kan du avvise så fort folk, hvis man ikke har snakket med dem engang da? Kan man se kun via et bilde eller litt tekst at noen ikke er aktuelle? Muligens noen, men....

(kvinne 45 år fra Telemark) sø. 25 mai 2008 16:27 Privat melding

cyberspace er RL Teknokrat. Det er virkelige personer man forholder seg til og inngen "unnskyldning" for at man kan oppføre seg uhøflig eller dårlig. Med mindre man bare er slik da...

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 16:34

FantaFree


1) Ja, veldig ofte kan man med stor treffsikkerhet avvise noen i løpet av 5 sek basert på tekst + bilde.

2) Cyberspace er ikke Real Life - det er nettopp derfor vi har et uttrykk som heter RL, eller IRL (In real life) ;-)

3) Jeg trenger overhode ingen unnskyldning for å bruke et nettsted slik det er ment at man skal kunne bruke det også - effektivt.

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 16:36

Intet svar er også et svar! Jeg er enig med teknokrat i at det gjelder litt andre "regler" her på nett ift kommunikasjon enn utenfor nett, og selv om det er virkelige personer så tror jeg likevel det må være lov å stikke fingeren i jorda og forstå det at det er ikke alle som vil svare på henvendelser; det er ikke alle som gidder å skrive høflig tilbake; det er ikke alle som gidder å bruke tid på noen de synes er uinteressante; og hva som dette er må få være en subjektiv oppfatning for hver enkelt. Det er sikkert skuffende i blant, men sånn er det da utenfor nett og; om man søker 100 jobber så kan du banne på at du på ingen måte får svar fra alle.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 mai 2008 16:36

Selvfølgelig er det virkelige personer her inne også, men kjørereglene er ikke helt de samme.
Om en gutt smiler til meg på gata, smiler jeg gjerne instinktivt tilbake, uansett hvor tiltrekkende han måtte være.

Her inne tolker jeg å få en beskjed med et smilefjes litt annerledes.... Nettopp fordi dette er en datingportal. Det har vel liten hesikt å sende et smilefjes tilbake om jeg ikke finnes interessert ? Da ber jeg jo om misforståelser!

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 25 mai 2008 16:37 Privat melding

Litt mere med teskje;
Her som IRL vet man stort sett hva man er på jakt etter og ikke.
Selv vet jeg (kanskje av erfaringer?) hvordan Han _ikke_ skal være, og småprater derfor ikke med slike. Men høflige svar får de...

Så lenge vi er forskjellige, vil vi sende ut forskjellige avslag eller ingenting.
Vi får da forskjellige reaksjoner, men so what?

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 16:47

Jaja, folk er forskjellig. Men å opptre helt annerledes på nett enn i virkeligheten, blir for falskt for meg.

(mann 40 år fra Oslo) sø. 25 mai 2008 16:52 Privat melding

Er det falskt å ha en målsetting om å finne noen man synes man passer med? Om man f.eks går på byen så er det ikke nødvendigvis BARE det man er ute etter, kanskje litt mer sammensatt situasjon da; gøy med venner/venninner, danse, drikke(for de som gjør det), se på folk, flørte osv. Pr def er sukker et sjekkested, om man da vil KUN gjøre det, så synes jeg ikke det er spesielt falskt, faktisk heller ganske ærlig.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 16:53

FantaFree

Det er nettopp falsk man IKKE er ved å være bruke tjenesten slik jeg mener den kan brukes. Da kan man like gjerne si at det er falskt å sende høflige, tomme, småpratende svar som i verste fall bare forvirrer mottaker.

Om man ikke takler at man kan være totalt uinteressant for en gitt person her inne, så har man etter min mening ingenting her å gjøre heller.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 16:56

Bra sagt chandler77.

Flotte fugler du omgås forresten ;-)

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 16:57

Takk, de var ikke så verst, og du formulerer deg bra du og, Teknokrat, særdeles enig med deg. :) (og nei, vi er ikke samme person for de som måtte tro det)

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 25 mai 2008 16:59 Privat melding

Hahha...

(kvinne 45 år fra Telemark) sø. 25 mai 2008 17:02 Privat melding

Hvis jeg skulle gå ut på et sjekkested, så ville jeg da ikke ha noe i mot å snakke med noen litte granne, selv om jeg ikke følte at det var mannen i mitt liv. Dessuten kunne jeg jo ikke vite hvordan personen var, før jeg hadde pratet litt heller.

Overfladisk titting etter en partner, tror jeg er dødfødt. Utsende har ingen ting med personlighet å gjøre.

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 17:05

Vi har alle våre preferanser, utseende har kanskje ikke så mye med personlighet å gjøre, men det er likevel en del av pakka man er ute etter.

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 17:07

Utsende via et bilde kan virkelig bedra. Ikke ser man godt sjarmen via et bilde en gang heller. Men betyr utsende så mye mer en selve personligheten, så lykke til alle dem som gjør det på den måten.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 17:07

FantaFree

Utseendet er ikke alt nei, men det er en del av helheten. Jeg faller ikke for en person hvis jeg ikke finner vedkommende tiltrekkende fysisk på et eller annet vis.

Dessuten så har man i tillegg til bilder også profilteksten å orientere seg etter, og jeg tør påstå at disse to tingene tilsammen gir en ganske så god pekepinn.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 mai 2008 17:08

Sant det, Chandler.. Er vel ingen som med hånden på hjertet kan si at de utelukkende tenner på personligheten til folk?

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 17:11

Lilleulv; jo, blinde kan vel strengt tatt gjøre det(fikk jeg fortalt litt tidligere i dag, etter å ha sett en profilbeskrivelse med bare prikker) ;)

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 25 mai 2008 17:11

Vi vet jo at det indre er viktigst, men for å sette det på spissen; Hvem vil ha et forhold med en med utseende som ikke tiltaler? Selv om man har så flott personlighet? Beklager, altså...
Man kan småprate i den virkelige verden om det passer seg slik. Men her gjør man vel ikke det? Her er man _kun_ på let etter en partner, ikke nye venner eller for å være over-hyggelige. Det finnes chatte-kanaler for småprating!!

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 17:12

Utsiden gir innsiden en sjans, innsiden gir utsiden dets glans. Håper jeg finner ei som det. :)

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 25 mai 2008 17:14

@chandler

Ååå, den var fin :)

Skjult ID med pseudonym Ir1e sø. 25 mai 2008 17:14

Søker man om å bygge på huset, og ikke har fått svar innen 3 uker.... Kan man bare sette i gang....
Tror det er sån her inne også..... 3 uker uten svar, betyr bare at den andre parten er klar for deg.....

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 17:15

Takk, men er nok ikke jeg som har originalen, men passende likevel;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 mai 2008 17:21

@chandler... Lo godt av din prikkete profiltekst... :-)

Jeg jobbet med blinde før... og en dem sa til meg:
-Vet du hvorfor vi blinde alltid kjøper frøloff?
Nei...
-Det står så mye gøy på dem... :-)

Men problemstillingen er interessant. Tror ikke blinder bare tenner på personlighet, de heller... Men de må jo ett hakk nærmere enn cyberspace og bilder når de ikke kan se... Og ting som stemme, lukt, og det man "ser" ved berøring får sikkert stor betydning. Hvis noen vet mye om dette, lærer jeg gjerne!

@Ir1e - akkurat sånn tolker jeg det også! Den som tier samtykker, er det ikke sånn?

Skjult ID med pseudonym Ir1e sø. 25 mai 2008 17:24

@Lilleulv
Jeg tror det... Har vært på date med mange som ikke har svart..... Ulempen er at de stort sett er så sjenerte at de ikke dukker opp..

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 mai 2008 17:27

ler.... Ja, sjenanse kan være et problem blant samtykkerne...

Skjult ID med pseudonym Libido sø. 25 mai 2008 17:28

Nå beveger oss fra den egentlige diskusjonen, som var om man skal la være å svare eller å høflig avvise en forespørsel, føler jeg.

men uansett: Såfremt en person har en grei presentasjon, med tekst og bilder, er det mulig å lage seg et førsteinntrykk av personen. Poenget med profilen er å prøve å gjenspeile personligheten og jeg regner med at mange vil i løpet av få sekunder bestemme seg for om personen er aktuell eller ikke.

Men det er klart at en tar på seg forskjellige roller, eller masker, når man er på nett og i virkeligheten. Man kan ikke alltid oppføre seg som man gjør i virkelige situasjoner og som på internett, spesielt ikke når ting foregår i turbotempo og man har et klar forestilling om hva man forventer å oppleve og finne på nettet. Det eneste jeg etterlyser, på et generelt plan på internett, er folkeskikk. Det er alt for mange som tenderer til å bli ufyselige når de har en skjerm og tastatur å gjemme seg bak.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 17:35

Libido

Helt enig i at man på ingen måte skal oppføre seg ufyselig e.l, men retten til å ikke respondere forbeholder jeg meg som sagt.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 mai 2008 17:42

Joda libido. Enig at folkskikk er en bra ting her som ellers. Men på samme måte som det er lett å gjemme seg bak skjermen for de som IKKE svarer, er det også lettere å ta kontakt med folk her nettopp fordi man har skjermen å gjemme seg bak. Jeg tror mange kontakter folk eller setter hjerter på folk her som de aldri ville turt å forsøke seg på i den virkelige verden. Og da er det vel ikke så rart at responsen blir litt annerledes heller...

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 17:49

Hva koster det å svare eller snakke litt? Om man ikke tror det er personen med stor p for seg, så merkes jo det likevel ganske så kjappt.

Og det er faktisk slik for veldig mange at utsende ikke helt faller i smak de første gangene, men hvis personen har en personlighet som virkelig apelerer til en, så blir de faktisk penere å se på etter hvert også. Eller om man ser de via cam eller i virkeligheten...så ser man jo bedre personen slik den er i stede for bare stole på en profil med bilde.

Ser ingen grunn til at det skal koste stort å være høflig via nett som i RL.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 mai 2008 17:56

@Fantafree.
Ingen her mener vel at det er greit å være uhøflig? Det er stadige diskusjoner her inne hvor vi ser at synet på hva som er mest høflig, varierer... For meg handler om oså om hva som er mest hensiktsmessig.

Ta mitt eksempel fra i stad... Om du fikk en melding kun bestående av et smilefjes fra en du var helt sikker på at ikke var din type, ville du da sendt et smilefjes tilbake? Eller hva ville du gjort?

(kvinne 45 år fra Telemark) sø. 25 mai 2008 18:07 Privat melding

Fikk jeg et smilefjes, ville jeg nok helt sikkert ha smilt. Alltid koselig å få smil, synes jeg da.
Så jeg ville nok smilt tilbake. Hvordan kunne jeg ut fra et smil se eller vite om personen ikke var min type med så stor sikkerhet? Et det noen som ville ha sendt meg et smil hvis vi virkelig var så mutsatte av hverandre (lest ut i fra profilen) tror du?

Jeg ser ikke det som noe pes å bli kjent med folk. Ei heller å smile til noen du bare har lyst å smile til. Men jeg er nok heller ikke desperat på utkikk etter en partner heller jeg da. Jeg er glad i mennesker og tenker ikke bare på hva andre kan gi meg liksom.

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 25 mai 2008 18:16

Må gjenta meg selv; Vi her inne er helt klart forskjellige!!
Man smiler da ikke i hytt og pine? TIl folk man vet _ikke_ passer?

@FantaFee
Når man ser et bilde og legger til teksten, danner man seg et bilde av personen bak profilen. Når vedkommende smiler og jeg ser at dette _ikke_ er en for meg (joda, det kan man si selv om man ikke har pratet sammen) da sender jeg sannelig ikke et smil tilbake?!! Som Lilleulv sier; Tenk de misforståelsene, da? Da får man gi f.. i å besvare, eller sende "lykke til videre" (var det høfllig nok?)

Jeg er også glad i mennesker, heller ikke desperat etter å finne en partner. Men man er her av det formål...

Huff, ble litt engasjert og krass her (beklager).

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 18:23

Engasjert er bra! hehe. Nei, jeg kan ikke vite med sikkerhet om en person kunne falle i smak, før jeg har pratet mer med personen. Du kan, jeg kan ikke. Vanskeligere er det ikke.

Jeg har erfart hvor feil man kan ta, før man faktisk blir litt kjent eller prater med noen. Men, hvis det er en som er totalt motsatt av meg og smiler til meg, så kunne jeg ha smilt tilbake likevel. Men ville da kanskje skrevet noe om det, hvor forskjellige vi var.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 18:33

FantaFree

Jeg tror man gjør det unødig komplisert for seg selv med en slik holdning, men har selvfølgelig forståelse for at man er forskjellig.

Som tidligere sagt, i 99.9 % av tilfellene så forteller tekst + bilde alt jeg trenger å vite. Jeg har visse krav til utseende, og jeg har visse krav til hvordan en person bør kunne klare å fremstille seg selv tekstlig.

Selvfølgelig så kan personer som ikke oppfyller disse kravene være utmerkede mennesker likevel, men ikke for meg i denne settingen.

På samme måte så har jeg selvfølgelig full forståelse for at jeg selv ikke faller i smak hos enkelte jeg selv kontakter - sånn fungerer det på en datingportal.

Det finnes nettsteder som er laget på en helt annen måte, og med en helt annen intensjon, enn sukker.no. Jeg anbefaler at man heller søker seg til slike steder hvis man ikke har sjekking/dating/matching etc, som prioritet nr 1.

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 25 mai 2008 18:36

Veldig enig med deg, Teknokrat.

*nysgjerrig på hvem T. er*

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 18:52

Teknokrat: Selv om sjekking/dating/ matching er første prioritet, så vil det ikke si at alle gjør det på samme måte. Jeg liker å bli kjent med folk. Du tenker at jeg på min måte gjør det unødig komplisert. Ser at mange er frustrert over at mange ikke svarer dem osv. Jeg tror neppe det er tingen å være så bastant og forhåndsdømmende bare. Jeg tror neppe at så mange ikke ville like hverandre, hvis de møttes i RL eller ble bedre kjent med folk.

Kanskje mange som er alt for kresene på utsende? At de kikker etter glansbilder? Vel, det må de få lov til, men slik finner ikke jeg en mann jeg har lyst å dele resten av livet med i alle fall.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 19:15

FantaFree

For all del - bruk systemet slik du måtte ønske, men da bør du også tåle at det ikke svarer til dine forvetninger om hvordan det ideelt sett burde fungere.

Jeg tviler nemlig på at du klarer å omvende majoriteten av brukerne her til å være "snille" med hverandre, særlig når det til alt overmål er en misforstått snillhet, som høyst sannsynlig bare fører til misforståelser og komplikasjoner.


Jeg oppsummerer herved mitt syn på saken:

1) Det er helt greit å ikke respondere på en henvendelse fra en person man ikke finner interessant.

2) Man kan selvfølgelig avvise vedkommende med en melding om man ønsker det, men da bør man være tydelig på hva budskapet er for å unngå å forvirre vedkommende.

3) Sukker.no er en datingportal - take it, or leave it.

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 19:18

Jeg har da ikke noe i mot systemet her. Jeg har ikke noe i mot dem som ikke svarer heller. Ikke har jeg behov for å prøve å omvende folk til å opptre mer høflig enn det de er ol. Det behovet har jeg ikke på noe som helst måte.

På den måten ser jeg jo kjappt hvem som ikke er av interesse for meg ;o)

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 19:24

FantaFree

Hva er det du ønsker å formidle da egentlig, i forhold det tråden her handler om?

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 19:29

Jeg formidler mitt syn på spørsmålene.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 19:35

FantaFree

Jeg opplever at du i tråden som du postet kl 19:18, går vekk fra mesteparten av det vi har diskutert gjennom resten av tråden - en smule inkonsekvent kanskje?

Hvis du ikke har behov for verken at folk svarer deg, eller at folk skal opptre mer høflig, hva i all verden er det da vi har diskutert de siste innleggene?

Skjult ID med pseudonym s sø. 25 mai 2008 19:36

@Teknokrat

Oppsummeringen din = Applaus.

Den burde en hver person som blir såret eller sur pga. manglende svar få opplest høyt og tydelig hver eneste gang dette skjer.

Et lite tillegg til punkt 3 kunne vært... "men folk kan tenkes å ha forskjellige behov. Vær derfor forberedt på at folk oppfører seg og responderer forskjellig i forhold til hva du selv gjør og forventer av andre, uten å måtte gruble deg til døde over dette."

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 25 mai 2008 19:38

*gapskratter*

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 19:47

Jeg har behov for høflighet, om en person skal være interessang for meg. Om en person ikke er interessert i å bli kjent med meg, så er ikke jeg interessert i ham heller.
Så greit nok for meg at noen velger å ikke respondere på post.

At folk velger å ikke svare, har jeg liten forståelse for. Jeg tror de kan gå glipp av kanskje kvinnen eller mannen som faktisk kan vise seg å mache bedre enn man først hadde trodd. Så at folk velger å ikke svare, tror jeg blir deres tap.

Jeg personlig er for høflighet. Om man ikke er en høflig person eller kan bedømme så fort at andre ikke er noen for dem, får være deres sak. Jeg synes det er vanlig høflighet å respondere til andre som tar kontakt. Om det er i RL eller via nett, skiller altså ikke jeg på.

Er du fryktelig avhengig at folk skal være enige og finne en felles mal eller noe? Siden du ikke skjønner deg på meg og det vi har forvekslet i tråden her? Var det ikke meningen man skulle komme med sine personlige meninger her?


Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 19:55

FantaFree

Personlige meninger er fin-fint, men for å i det hele tatt havne i en diskusjon så forutsetter det man ser litt annerledes på tingene i utgangspunktet enn den man diskuterer med - ellers hadde det jo ikke vært noe å diskutere.

Jeg er på ingen måte avhengig av at folk skal være enige, eller finne en felles mal, men hvis jeg går inn i en diskusjon så forventer jeg at den jeg diskuterer med klarer å være noenlunde konsekvent - ellers blir det jo bare dumt, og ikke noe moro.

Tråden vi "diskuterer" i nå heter følgende: "Avslag med eller uten svar ?"

Denne overskriften var utgangspunktet for mine synspunkter, og ikke hvorvidt man blander sammen IRL med Cyberspace.

Men nå er jeg mett på emnet, og takker for meg i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 20:01

Altså, jeg kan bare si hva jeg mener. Og jeg trodde det var ganske klart hva jeg mener om saken. At jeg aksepterer andres meninger og hva de velger å gjøre, betyr ikke at jeg ikke er konsekvent.

Jeg begrunner mine synspunkter om saken på lik linje med deg. Jeg kan ikke bli enig med deg, fordi du ikke liker min holdning, begrunnelser og meninger.

Skjult ID med pseudonym lattermild sø. 25 mai 2008 20:05

Deilig å få det siste ordet, ikke sant? *LOL*

Skjult ID med pseudonym solo sø. 25 mai 2008 20:08

Må tilstå at jeg er en smule sjokkert her nå.
Jeg var ikke klar over at det var så mange her på sukker uten den minste peiling på normal høflighet!!

Må tilstå at jeg skjønner Fantafree på en del. Jeg er muligens "gammeldags" men jeg fikk i alle fall med meg litt lærdom i normal høflighet fra barnsben av.
De holdningene en del har forefektet her er omtrent som når noen ringer på hustelefonen hjemme hod dem og presanterer seg og vil snakke med en av de andre i husstanden enn den som tar telefonen. Vedkommende som svarer er ikke interessert i å bringe beskjed til den den abdre i husttanden så han/hun slenger bare på telefonen igjen uten å si noe.

Hadde det skjedd i mitt hus hadde den som gjorde det fått beskjed om å lære seg folkeskikk eller flytte snarest. Det ville ikke jeg tatt som OK.

Som en nevnte tidligere i tråden: det tar omtrent 20 sekunder å sende en "ferdigstensilert" ikke interresert-melding og det er da vel ikke så mye å forvente??

Desverre er det jo også noen som ikke takler avslag men da får man bruke "sort hjerte" synes nå jeg.

Sikker mange som vil hugge meg ned her nå men som Fantafree sier, det er min mening.

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 20:18

Normal høflighet er en ting, hva man velger å bruke av tid og energi på å svare uinteressante meldinger her er en annen; det er en del av gamet, man trenger ikke like det, men det er sånt man må regne med, rett og slett.

Skjult ID med pseudonym s sø. 25 mai 2008 20:20

@solo

Hva er forskjellen på ikke svar og et høflig avslag? Eneste er at ikke svar gjør at du må vente litt før du innser det.

Alle har vi egne preferanser og oppfatninger av hvordan ting skal være her. Noen synes at en skal opptre identisk her som i virkeligheten. Vi kommer aldri til å bli enige om EN måte å gjøre det på, så lenge vi har muligheten til å ikke svare, gi et ferdig standardsvar eller svare med egne ord. Dette gir folk valgfrihet, og denne vil statistisk sett fordele seg forholdsvis jevnt, vil jeg tro.

Jeg nekter plent å tro at de som ikke svarer meg er arrogante, uhøflige mennesker i virkeligheten, utenfor Internet. Aldri i livet om jeg i min villeste fantasi tror noe slikt uten å vite noe som helst mer om personen.

Men at du har den holdningen respekterer jeg selvfølgelig, selv om jeg kanskje innerst inne ikke er helt enig i at man må være så veldig høflig eller følge bestemte regler i et slikt forum som en nettdatetjeneste er.

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 25 mai 2008 20:23

Jeg er i av samme mening som chandler og teknokrat her. For meg spiller det ikke så stor rolle om jeg ikke får svar eller et høflig avslag. Men i og med at det er en del som er av en annen mening her inne, svarer jeg nå alle. :-)

Noe å tenke på for andre også?

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 22:36

chandler77: En del av gamet? Hvor står det? hø.

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 22:38

Det må ikke nødvendigvis stå noe sted, mer allmenn oppfatning; som f.eks om noen sier at "jeg tror vi skal treffe andre mennesker", så betyr det at man allerede gjør det osv...

Skjult ID med pseudonym FantaFree sø. 25 mai 2008 22:55

Synes det var en dårlig sammenheng men...allmen oppfattning? Synes da ikke det ser slik ut...nok så forskjellige meninger om akkurat det da.

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 22:57

Ok, se det fra en annen vinkling da, hvor står det at man skal svare på meldinger hen?

Skjult ID med pseudonym meg sø. 25 mai 2008 23:17

har vært medlem her en stund og fulgt med i forumet uten å selv være så veldig aktiv. :)

Det som jeg spesielt har lagt merke til er hvor ofte denne diskusjonen kommer opp. Som regel så er det nye frusterte brukere som tar opp dette emnet. Forsvarsadvokatene er som oftest de samme 5-10 personene.

Med tanke på at emnet "jeg får ikke svar" og ikke et emne som "hvorfor får jeg så ofte standardavslag" kommer opp nesten annenhver dag, så tyder vel det på at problemet er litt større enn det den faste gjengen påpeker
.
Så det jeg ikke skjønner er hvorfor disse personene bruker så mye energi på å fortelle at her på sukker så kan man tillate seg å være litt mer uhøflig enn i RL. Er helt greit at de selv mener det, men hvorfor spre disse holdningene videre? Vi er vel alle interessert i at dette skal være ett hyggelig sted å oppholde seg for alle?Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 25 mai 2008 23:21

Ser poenget, meg. Men, i det virkelige livet har en som regel blikkkontakt før en går bort og snakker. Får jeg ikke det rette blikket tilbake, så innleder ikke jeg en samtale. Det innledende blikket har en ikke her, men jeg tror den første meldingen med fordel kan betraktes på samme måte som ett søkende blikk.

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 25 mai 2008 23:23

jeg ser også poenget, men jeg tror uansett ikke en holdningskampanje på forum vil endre det faktum at veldig mange lar være å svare på meldinger...

Skjult ID med pseudonym s sø. 25 mai 2008 23:37

@meg

Så var det dette med høflighet og ikke. Jeg personlig synes det er helt greit at noen ikke velger å svare på en melding, det tar jeg som et klokkeklart avslag, selv om det selvfølgelig er litt surt noen ganger. Men det har ingenting med måten avslaget ble gjort på. På tross av dette kjenner jeg absolutt ingen som i det virkelige liv anser meg som en udannet, uhøflig person.

De enkle regler:

1) Ikke vær så hårsår, prøv å vær litt kald og eh, kontrollerende, før videre kontakt er opprettet - altså mer enn "hei, hvordan går det?".
2) Aksepter at folk gjør dette på forskjellig måte.

... så blir alt så mye lettere. Vi kan diskutere oss i hjel om dette, men det ender bare opp med at, som du nevner, noen klager og syter, andre forsvarer, og så blir man aldri helt enig (noe som heller ikke burde være noe poeng, sånn sett).

"Vi er vel alle interessert i at dette skal være ett hyggelig sted å oppholde seg for alle?"

Sukker er da et hyggelig sted å være, totalt uavhengig av om folk svarer eller ikke. Det er en del av gamet.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat sø. 25 mai 2008 23:39

meg:

Jeg ser ikke poenget ;-)

Hva baserer du dette på? Kan du identifisere disse 5-10 forsvaradvokatene du mener dukker opp?

Uansett så er det omtrent likt antall, eller heller kanskje litt færre faktisk, som dukker opp for å forsvare det motsatte synspunktet også, så vidt jeg kan bedømme - ergo, det forteller oss i hvert fall ikke at flertallet her på forumet er misfornøyd med hvordan dette fungerer.

Har du ellers noen konkrete forslag til hvordan dette kunne vært løst?

Jeg personlig synes det er nesten kjipere å få et høflig avslag, enn null respons.

Og man hører like mange som klager i forumet over at de får bitre/sure/ekle svar tilbake hvis du sender et høflig avslag - hva skal vi gjøre for å hjelpe disse da?


(jeg hadde egentlig meldt meg ut av tråden, men det dukker jo opp fristelser som jeg ikke klarer å stå imot da ...)

Skjult ID med pseudonym meg ma. 26 mai 2008 00:02

@teknokrat
Ingen grunn til å trekke frem enkeltpersoner her. De vet nok godt selv hvem det gjelder. Dessuten så er det bare å følge med på forumet så finner du snart ut at det er gjengangere :)
Og hører du egentlig at det er så mange som klager på bitre/sure/ekle svar i forhold til dette med å ikke få svar i det hele tatt?

Når det gjelder løsning så skjønner jeg at det ikke er så mye å gjøre med denne "faste gjengen", men som jeg foreslo i forrige innlegg, så kan f.ekst "gjengen" eller andre som har samme mening heller lar vær å komme med innlegg hvor man mer eller mindre oppfordrer til å ikke svare, selv om de praktiserer det selv.

Det er ihvertfall ingen grunn til at vi skal oppfordre folk til å være mindre høflige på nettet enn i RL :)

Skjult ID med pseudonym Female35 ma. 26 mai 2008 00:06

Hvorfor skal ikke "gjengen" også kunne ytre sine synspunkter, selv om det kan medføre å komme med gjentakelser? Er ikke det litt av poenget med et slikt forum??

Skjult ID med pseudonym Teknokrat ma. 26 mai 2008 00:21

meg:

Jeg er nokså ofte innom forumet selv, og jeg har en god oversikt over hva som er gjennomgangstemaer her. Jeg har sett mange innlegg som har gått på dette med negative tilbakemeldinger etter såkalte "høflige" avvisninger.

Hvis man skal basere sine innlegg og uttalelser på egen viten om hvem som skriver hva i forum, så bør man komme med konkrete fakta som; x antall innlegg omhandlet det, og x antall omhandlet det osv. Ikke bare slenge ut en magefølelse på at slik er det.

Jeg tror at denne "faste gjengen" din er like variabel som de som argumenterer på den andre siden. Det er f.eks første gang jeg selv tar til motmæle mot et innlegg av denne typen ...


Jeg oppfordrer ingen til å være mindre høflig på nett enn i RL, folk må gjøre akkurat som de vil for meg.

Jeg forbeholder meg kun retten til å la være å respondere på henvedelser fra personer jeg ikke finner interessante, og jeg ser overhode ikke noe galt i det.

Dette er et sjekkested, en datingportal, en matching-maskin.

Hvis man på død og liv skal ha alle til å svare uansett, så må man også finne en løsning på hvordan man dealer med de som ikke takler å få en avvisning.

Skjult ID med pseudonym meg ma. 26 mai 2008 00:25

klart de skal få lov til å komme med synspunkter, det er bare bra det :)

Men hva er galt med at vi alle gjør en bitteliten innsats for å gjøre oppholdet her best mulig og mest mulig hyggelig for alle?
Og i dette tilfellet så synes jeg det å nærmest oppfordre til å ikke svare ikke tilhører den kategorien hvor man gjør en liten innsats :)
Hvis folk vil la vær å svare, så gjør det, men vi behøver vel ikke å "oppfordre" andre til å gjøre det samme for det?

Og til slutt......hvis noen skulle tro det, så er jeg ikke ute etter å henge ut noen eller prøve å forandre verden. Jeg bare ønsker at vi prøver å være litt mer vennelig mot hverandre hvis det er mulig.

Ønsker forøvrig alle en strålende natt. Også "gjengen" :)

Skjult ID med pseudonym Teknokrat ma. 26 mai 2008 00:49

meg:

Registrerer at du ikke responderer på innlegget mitt i det hele tatt, og det må vel kunne karakteriseres som rimelig uhøflig - du er jo så opptatt av at vi skal være snille med hverandre her inne ... ;-)

Men jeg er ikke verre på det enn at jeg ønsker deg også en god natt likevel jeg.

Skjult ID med pseudonym meg ma. 26 mai 2008 01:44

hadde visst ikke klart å legge meg ennå allikevel jeg......

tekno:
Kansje jeg ikke svarte på innlegget ditt fordi det ble skrevet samtidig med mitt? Med andre ord så har jeg ikke sett innlegget før du påpeker det :)

Men når det er sagt, så er det jo ikke det at du eller andre praktiserer det at man ikke svarer, som jeg reagerer mest på.
Dette har jeg jo påpekt mange ganger. Det er jo mer det at man på måte legitimerer det som en helt ok fremgangsmåte .
For deg så er det sikkert det, men innerst inne så må vel selv du innrømme at i en perfekt verden så er det selvsagt bedre hvis man er høflig og svarer. Er ikke dermed sagt at man klarer å få til en perfekt verden her, men vi kan vel alle komme med ett lite bidrag for å gjøre det litt bedre, og da spesielt ovenfor alle de nye brukerene som ikke aner noe om hvordan ting til tider fungerer her på sukker? :)

Skjult ID med pseudonym Teknokrat ma. 26 mai 2008 02:37

meg:

Dette er overhode ikke noe man trenger å legitimere - det er en helt ok fremgangsmåte!

Jeg ser virkelig ikke hva som er så bra med å få et skriftlig avslags kontra null respons .... det er jo like nedslående begge deler.

Har man iq over 55 så klarer man å legge 2 og 2 sammen og slutte at: null respons = null interesse.

Tror du virkelig at alle setter så stor pris på at noen gidder å, enten trykke på knappen for ferdigeproduserte avslag, eller forfatte et avslag selv, som til alt overmål kanskje forvirrer mer enn det forklarer?

Når jeg på oppfordring fra deg ser i mitt innerste, så ser jeg også at det faktisk er mer skånsomt å la være å respondere enn å forfatte et klønete avslag.

Jeg er altså ikke overbevist om at det for majoriteten av brukerne oppleves som noe mer positivt å få et skriflig avslag, kontra null respons.

Det hadde vært interessant å arrangere en liten meningsmåling på dette. Kanskje Sukker kunne gjort det for oss?

En avvisning vil aldri kunne snus til en positiv opplevelse, det er bare snakk om å gjøre den mest mulig skånsom. Hva er vel da mer skånsomt enn å la tausheten være avvisningen? ;-)

Skjult ID med pseudonym jente ma. 26 mai 2008 11:08

Det mest irriterende med alle debattene om dette temaet, er at noen alltid snakker om at det går vel an å være HØFLIG og svare. Mens mange, som Teknokrat, forsøker å være skånsomme og faktisk høflige (all den stund man selv foretrekker det) ved å ikke svare. For mange sier faktisk at de selv foretrekker å ikke få svar - særlig framfor standard-svar...

Men akkurat hva dere vil. Dere må gjerne oppfatte stillhet som det mest ubehagelige uansett.. Men ikke påberop dere enerett på høflighet. Det hadde vært interessant med en meningsmåling, ja.. (Men hvis den formuleres som: "Synes du det er viktig å være høflig og svare på meldingene?" legger man så klare føringer at man ikke får et reelt bilde).

Sist jeg sendte en melding til en ny person, fikk jeg først ikke noe svar....Ikke så gøy, men jeg tenkte ikke så mye mer over det. Men etter en uke kom et negativt svar samt at jeg fikk sort hjerte med beskjed om at jeg ikke kunne kontakte vedkommende... Var det mer HØFLIG? Og føltes det mer menneskelig og respektfullt? Mitt svar er nei.

Ikke alle vet hva de skal si som grunn heller når de skal avvise.... Om man sier at jeg dater noen nå, kan det fort komme spørsmål to uker etter: Hvordan går det med datingen? Ble det noe av? ... Noen sier rett ut at du har et utseende som ikke tiltaler meg... Er det mer høflig og oppløftende lesing enn å ikke få svar?

Man skal trå ganske varsomt for å ikke fornærme noen og samtidig ikke gi for mye håp til de man ønsker å avslå. Selv bruker jeg en del del tid på dette, men jeg får bare noen mail i uka i snitt. Hadde jeg fått 10 mail om dagen, hadde jeg garantert ikke svart så mange.

Skjult ID med pseudonym Avslaget ma. 26 mai 2008 22:41

Joda, Teknokrat, en avvisning kan snus til en positiv opplevelse! Har du ikke sett Morpheons genistrek av en avslagsmelding? Neivel, nå kommer ønskereprisen:

"Skjebnen har dessverre gjort det umulig for oss to å være sammen, men jeg vil alltid huske deg for din gode smak"

Heretter kan dere avslutte meldingene dere sender ut med "Avslag ønskes" !

Forøvrig er jeg selvsagt 100% enig med deg, Teknokrat.

Skjult ID med pseudonym Teknokrat ma. 26 mai 2008 22:44

Ha, ha, honnør til Morpheon for den :-)

Skjult ID med pseudonym Reven ma. 26 mai 2008 23:56

Siden det er en god del mennesker som uttrykker seg klønete i frykt for såre andre mennesker, så er det beste rett og slett å unngå å svare når man ikke er interessert.

Å si "sorry, er ikke interessert" er også et godt alternativ.

All annen tåkelegging i høflighetens navn skaper bare mer trøbbel.

Skjult ID med pseudonym Female35 ma. 26 mai 2008 23:59

Jeg skal be Morpheon om tillatelse til å oppheve copyright'en :)

Skjult ID med pseudonym Teknokrat ti. 27 mai 2008 00:01

Ja, gjør det Female35 - jeg kunne også godt tenke meg å ha den i bakhånd :-)

Skjult ID med pseudonym Avslaget ti. 27 mai 2008 20:48

Vedr. Morpheons avslagsmelding: Det har han gjort allerede her inne på forum, så det er sikkert helt ok at flere tar den i bruk! Han burde jo få lov til å svare selv, men han er antakelig (litt) bortreist, siden han ikke skriver her akkurat nå.

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne ti. 27 mai 2008 22:52

Ofte når jeg svarer for å være vennlig, får jeg ofte en laang mail tilbake hvor de spør lignende ;hva driver du med, hva heter du, og hele den regla der. De bør da skjønne at det er et høflig avslag, når jeg skriver en vennelig kort mail,og avslutter med "ha en fin dag/helg" etc,eller noe i den duren. Om en er interessert, skriver en oftere lengre, samt mer innholdsmessige svar : )

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 27 mai 2008 23:00

Klarer ikke å se at det er helt innlysende at en kort, hyggelig mail skal oppfattes som avslag. Ung kvinne bør nok ta med noe "takk, men neitakk" også

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne on. 28 mai 2008 12:44

Uenig med deg der,Kit. Der det foreligger god sirkulasjon i hjernen hos den enkelte, bør det ikke være vanskelig å forstå et høflig hint.......

Skjult ID med pseudonym aaaboy on. 28 mai 2008 12:56

Er ivertfall bedere med et avslag høffelig eller ikke, en stillhet og sort hjerte... Kansje bare jeg som mangler litt sosial inteligens her...plystrer

Skjult ID med pseudonym kit001 on. 28 mai 2008 13:18

Du må gjerne være uenig, Ung kvinne. Men, det er vel ikke nødvendig med så mye sirkulasjon i topplokket for å forstå at mange ikke oppfatter din korte hyggelige melding som avslag. Men, der jo din innboks som blir overfylt av laange mail etter du har prøvd å gi ett avslag.

(mann 52 år fra Østfold) on. 28 mai 2008 17:02 Privat melding

Ung kvinne 22:52-27/5
> Om en er interessert, skriver en oftere lengre, samt mer innholdsmessige svar : )
Husk. Ingen av oss er like.

Ung kvinne 22:52-27/5
> bør det ikke være vanskelig å forstå et høflig hint.......

Jeg vil ikke miste noen på grunn av at jeg prøver å tolke en melding på mest mulig negativ måte.
Jeg er ute etter noen å bli kjæreste med. Jeg leter etter tegn på at det er mulig å fortsette kontakten.

(Vil jo også si at selv om det er noe hyggelig i en melding så vil jeg jo respektere en beskjed om at vi ikke passer sammen, eller _tydelige_ hint om at videre kontakt er uønsket .)

Skjult ID med pseudonym KiRof on. 28 mai 2008 17:18

Angående trådstarters spørsmål:
> En høflig, men avvisende melding, eller ikke noe svar i det hele tatt ?

Jeg ville foretrukket en høflig, men avvisende melding (eller i det minste en nøytral avvisende melding :-) ).

To grunner til det.
A Da slipper jeg å leve i håpet så alt for lenge.
B Da er jeg sikker på at personen ikke tilfeldigvis har slettet litt for mange meldinger i ryddeprosessen sin.
(jada, det er sikkert ikke så sannsynlig, men det er jo dumt om en så idiotisk ting skulle skje.)
På grunn av B så kan det være jeg prøver meg med en oppfølgingsmelding etter en stund.

Skjult ID med pseudonym Smarty on. 28 mai 2008 20:06

ung kvinne...
Du mener en kort melding som avsluttes med: Ha en fin dag/helg! betyr ikke interessert? *smiler*

Hvorfor i all verden skulle noen tro det? Ha en fin dag! er heller litt sånn "snakkes i morgen-melding", spør du meg... Dersom du ikke er interessert og ikke vil si det rett ut, bør du i alle fall slenge på litt mer tid og si: Ha en fin sommer.!

Hvorfor skal man behøve å gjette så mye? Enig med Kirof. Vi er alle forskjellige. Det er dumt å trekke slutninger om andre ut fra hva vi selv ville gjort.

PS! hva slutter du ditt første svar med hvis du ER interessert? "Skal vi gifte oss?" :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 28 mai 2008 20:19


Smarty

Hvis interessert: ...da kan man kanskje avslutte en hilsen med "Hører jeg i fra deg?"... ? :-)))

Skjult ID med pseudonym kit001 on. 28 mai 2008 20:22

Det er vel greiest å svare at en ikke er interessert, ikke lage ett komplisert kodesystem for når det er greit med videre kontakt.

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne on. 28 mai 2008 22:11

Om en med en gang skriver til svar at en ikke er interessert,kan en få tilbake at; "Åja,så du tar den ja, eller; " Hvem har sagt at jeg er interessert"stilen........Argh,det finnes vel ingen fasitsvar. Smarty, "ha en fin sommer", kan ligge under kategorien "Ha en fin uke", som også kan være meget anvendelig i et høflig avslag..: ) Er vel bare best å la være å svare i det heletatt. Men,så blir det galt igjen : (

Skjult ID med pseudonym kit001 on. 28 mai 2008 22:30

Skal du svare, noe jeg personlig mener er opp til den enkelte, ville jeg ha flettet inn ett hyggelig, men klart, takk, men neitakk unge kvinne

Skjult ID med pseudonym juni to. 12 juni 2008 18:14

"dytter tråden fram til start"

Skjult ID med pseudonym s to. 12 juni 2008 23:17

Ikke noe enten eller.

Men full valgfrihet om svar eller ikke, slik det er i dag burde være en forutsetning. At vi skal tvinges til det ene eller andre høres fryktelig merkelig ut. Noen synes avslag er fælt og blir enten nedfor og / eller slår tilbake med enda mer pes, andre synes ikke noe svar er fælt. Så hvorfor skal vi da bli styrt til å MÅTTE gjøre det ene eller det andre?

Vi er da voksne mennesker, håper jeg :)Skjult ID med pseudonym Amourine to. 12 juni 2008 23:40

Hehe...er ikke bare bare å si "Takk, men nei takk "heller. Samme hvor høflig du er, kan du få en skikkelig indignert melding tilbake, der personen IKKE er særlig fornøyd med et avslag. Begrunnes gjerne med: Du kjenner meg ikke!...eller Om du bare hadde truffet meg! Ditt tap!...

Jeg har prøvd flere varianter av avslag, men prøver jo å skrive ut fra hva han har skrevet til meg, da. Og jeg er en person som setter Ha en fin dag! nederst i meldingen. Det betyr ikke Hopp i havet på kodespråk av den grunn, jeg ønsker faktisk alle en fin dag. Hehe...

En ting til, med det samme jeg er igang (nesten ustoppelig)
Hva svarer man til en som sier "Hei. Du må gjerne spørre om du lurer på noe. :-) "
Eh...*tenker og grubler...hva VIL jeg spørre om her?*

;ø)

Skjult ID med pseudonym s to. 12 juni 2008 23:44

@Amourine

Det er muligens hele poenget. Vi er alle forskjellige: vi opptrer forskjellig, reagerer forskjellig og kanskje til og med har forskjellige hensikter med å være her.

Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å svare de jeg får selv, men av og til glemmer jeg det faktisk (håpløs unnskyldning, men det har skjedd) ellers så føles det bare unaturlig, av en eller annen grunn.

Det samme opplever jeg selv, de ytterst få gangene jeg manner meg opp til å sende i vei noen smukke gloser. Ingen svar kan kun tolkes på en måte, og avslag får en leve med, hvis ikke har en forholdsvis lite her å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Amourine fr. 13 juni 2008 00:10

En annen variant, med det samme...
Hva gjør man når man får melding fra noen man ser man kan ha en veldig bra meldingskontakt med...osv - men ser også at dette ikke vil bli noe annet. Jeg kan ikke se at jeg enten må være interessert eller uinteressert? Eller...det er liksom litt tricky, da...om du kan tenke deg å skrive med noen fordi de skriver bra, og thats it. Det hender jo...*s*
Har vært ute for argumentasjonsrunder i slike tilfeller, der jeg må forklare/forsvare at jeg synes det er hyggelig å skrive med vedkommede - men at jeg ikke ser på det som en "romantisk" kontakt. Det er jo som "s" skriver - og noen har kanskje bare èn hensikt med å være her, og det er eneste kontakt de vil ha. Derfor er det ikke interessant for disse å "bare skrive" heller. :-) Full respekt for det, seff.
Jepp, vi er forskjellige...og heldigvis for det, da.

Ps/Det har hendt jeg har helt glemt å skrive tilbake...man har jo andre ting å gjøre også.
:o)

Skjult ID med pseudonym s fr. 13 juni 2008 00:15

Vel - om du finner en slik, er du for det første heldig, og så vil du vel oppleve en av tre:

1. Vedkommende responderer slik du vil, og dere kan snakke om mye morsomt på privaten, uten at det er noe mer som ligger bak.
2. Personen ignorerer deg, og synes du er en raring siden dette primært er et sjekkested
3. Personen ignorerer deg helt.

Hvis reaksjonen er punkt 2 eller 3, er det ikke sikkert du får vite hvilken, men at det er en av de to skjønner du nok.

--

Og siden vi er forskjellig, la oss innenfor rimelighetens grenser også opptre og reagere forskjellig. Ja, takk.

(mann 35 år fra Vestfold) to. 19 juni 2008 17:56 Privat melding

Høflig, men avvisende melding.

(mann 45 år fra Vestfold) to. 19 juni 2008 18:26 Privat melding

Foretrekker ærlig og klar tale! Kanskje med et snev av høflighet.. ;)

Skjult ID med pseudonym alex to. 19 juni 2008 18:28

Jeg for min del fortrekker helst: "Ja! Skal vi på date?" :-D

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 19 juni 2008 18:35

Kan det ikke ordnes en liste med sukkermedlemmer som garanterer date? ;-)

Skjult ID med pseudonym alex to. 19 juni 2008 18:37

Hehe, ville du stått på den listen ElFrodo? Gått ut med meg? ;-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 19 juni 2008 18:37

Er vel ikke damer du da?

Skjult ID med pseudonym alex to. 19 juni 2008 18:39

Nope, men det bryr vel ikke lista seg om?

Skjult ID med pseudonym juni to. 19 juni 2008 18:39

hehe... Ja, Elfrodo, la oss få en videreføring av svargarantien. Vi vil ha en dategaranti!!!!!!!!!!!
... med en gang!!!

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 19 juni 2008 18:41

hehe...alex da...vi får opp bare damer på alle andre lister så hvorfor skulle denne bli annerledes?

Men altså...er ikke sikker på om jeg ville stått på en slik liste, nei...

Skjult ID med pseudonym Kurert to. 19 juni 2008 19:15

hehe...:)Frodo, kunne blitt mange gåturer opp til det tjernet ditt med en slik garanti!...:P

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 19 juni 2008 19:39

ville bli noget utslitt det stedet der ja...hehe (ingen garanti at det ble rush av meldinger av den grunn heller da...)