Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 22 juli 2012 02:03

Jeg har bestemt meg for å kutte ut alkohol. Og nei, ikke fordi jeg var på fylla i går og derfor sverger å leve et nyrr & bedre liv i dag:) Men fordi jeg blir helt satt ut av fyllenerver i dagesvis etter å ha gått på en bender. Selv om jeg har oppført meg sånn nogenlunde! Go figure. Så rekker man akkurat å bli menneske igjen før det bærer ut på nytt. True, jeg går litt bonkers når jeg er ute, sliter med å gi meg mens leken er god, men jeg er på langt nær den verste jeg kjenner. Andre folk ser ikke ut til å bli så JÆVLIG prega av nerver, depresjon og totalt fravær av tiltak dagen(e) etterpå. Det jeg lurer på er om det er noen som har erfaring med å kutte ut fylla over en lengre periode, og eventuelt hvordan dette bedrer/endrer livskvaliteten mentalt og fysisk. Anyone?

(kvinne 34 år fra Rogaland) sø. 22 juli 2012 02:05 Privat melding

Kommer vel litt an på hva du blander og mixer?

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 22 juli 2012 02:08

Blir absolutt verre av å mose i meg en million Fernet Branca, men blir fucked av å bare drikke øl også.

(kvinne 34 år fra Rogaland) sø. 22 juli 2012 02:08 Privat melding

Prøv vin og drikk litt mindre,kaffi funker svært dårlig ;)

Skjult ID med pseudonym Retallion sø. 22 juli 2012 02:12

@TooMuch

Kjenne meg igjen angående dei der fyllenervene du beskriv. Er eit reint helvette, og det som er problemet er at man får det uten å ha gjort noke "galt". Man drikk seg full, går å ligg seg, står opp og heile dagen blir eit satans mareritt. Redd folk, redd ting, redd absolutt alt. Og så er jo paranoiaen et helvette også.

Uansett, er ingen alkis. Drikker kanskje 1 gang i mnd, på grunn av jobben eg har. Har gått 3-6 mnd uten alkohol fleire ganger, uten at eg egentlig har lagt merke til det (Igjen, pga jobb). Har gått heilt fint det.

Sånn personlig så opplever eg ingen forskjell i min livskvalitet om eg drikk eller ikkje, bortsett frå det med nervene då vel og merke. Så det går heilt fint å gå lenge uten å måtte drikke, men det går også an å drikke ofte (på ein "rett måte") og sleppe unna nervene også. Men så var det å huske på det då, mens man står der i baren og drinkane er lina opp ;-)

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 22 juli 2012 02:12

Jeg kjører total detox en stund. Sparer litt penger i samme slengen:) Spent på eventuell effekt i lengden.

Skjult ID med pseudonym blahmann sø. 22 juli 2012 02:13

"Det jeg lurer på er om det er noen som har erfaring med å kutte ut fylla over en lengre periode, og eventuelt hvordan dette bedrer/endrer livskvaliteten mentalt og fysisk. Anyone?"

Det kan hende at du får flere problemer å forholde deg til når du kutter ut fylla. For da kommer kanskje problemene tilbake. skjønner du poenget mitt? :) jeg vet at en øl hjelper litt på humøret mitt, men jeg vet også at øl i store mengder ikke er bra for meg. snakker om personlig erfaring. husker tilbake til studie-tiden da det gikk på sprit og festing.. har ikke tatt ei pils på et år kanskje. hehe

Skjult ID med pseudonym Gulltopp sø. 22 juli 2012 02:22

Det skal ikke jeg. Blir en femdagers til uka og jeg gleeeder meeg! :-D

Men, good for you hvis du klarer det og det er det rette for deg :-) Jeg har nok ikke samme nervene som deg skjønner jeg :-P :-)

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 22 juli 2012 02:28

TS

Kjenner til de nervene jeg også....Og tøft om du kutter alkoholen for en stund. Men om det nå ikke skulle gå sånn. Hold deg til svakere drikker og vin. Vin er etter min erfaring bedre enn sprit. Blir like full, men ikke så dårlig og ikke fylleangst. Betydelig mindre iallefall:)

Skjult ID med pseudonym Gulltopp sø. 22 juli 2012 02:31

Zyrtec + Martini = suksess :-)

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 22 juli 2012 02:33

Har ikke den myten med allergipiller blitt busted?

Skjult ID med pseudonym Gulltopp sø. 22 juli 2012 02:37

Driter i hva forståsegpåere sier, har langt på nær vært så dårlig ddp som jeg brukte å være, etter jeg begynte med det.. Så det funker for meg. Og flere andre i kretsen. Kanskje vi bare er et unntak, da.. :-P

Skjult ID med pseudonym -a- sø. 22 juli 2012 09:18

Jeg kutta ut fylla i fjor høst, og angrer ikke et sekund! Jeg var ikke plaget med fyllenerver, men ble veldig fysisk dårlig. Kan fortsatt drikke et eller to glass vin til mat, eller kjøpe én fancy-drink ute, men det er alt. Livet mitt har blitt mye bedre på alle måter, for de dagene som "blir borte" i etterkant av en fyllekule får du aldri tilbake. Og helt ærlig, en fest er ekstremt sjelden verdt det :)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 22 juli 2012 09:52 Privat melding

Jeg drikker svært sjelden.. Kan i perioder gå månedsvis mellom hver gang jeg smaker alkohol. Tro meg, det fungerer det også.. Jeg lever i beste velgående også uten alkoholen ;)

Skjult ID med pseudonym tina33 sø. 22 juli 2012 12:09

Er en kjennsgjerning at man får dårig psyke av alkohol, hvorfor tror du man er fyllesyk? Kroppen vil ha ut svineriet og ikke rart at man blir psykisk preget, såvell som fysisk. Blir som TS sier at man rekker akkurat å komme seg ovenpå før neste fest bryter løs. Kutt alkoholen en måned, så skal du se at psyken blir veldig mye bedre! Alkohol er gift, som man "koser" seg med..og mange som fester mye, blir ofte deprimerte og sliter mer med angst..

(kvinne 35 år fra Buskerud) sø. 22 juli 2012 12:33 Privat melding

Lurer litt på hvor ofte du drikker TS?
Siden du akkurat blir menneske igjen før det bærer løs igjen?

Nå skal ikke jeg sitte å belære noen på noen.. Har aldri vært festløve og har alltid vært skeptisk og ekstra forsiktig av meg når folk rundt meg er fulle (mitt eget problem som jeg jobber med for å hanskes, elsker fortsatt å gå ut for å danse, selv om jeg ikke drikker alkohol)....
MEN... drikker du hver helg, eller annen hver.... Og du selv sier "rekker så vidt å bli menneske før neste bærer løs", så tenker jeg for meg selv at du ikke liker dette og har vært sliten lenge...
Den følelsen du beskrev under fyllesjuka kan jeg ikke gi deg tips på, aldri vært fyllesjuk hele mitt liv.. Men det hørtes ille ut! Alle like ille for alle dagen derpå`?

Når det gjelder avvendinga du snakker om...Med mindre du har en eller annen form for alkoholproblem, skal selve avvenninga gå på viljestyrken... De fleste går jo ut fordi venna skal, bare en liten kikk... man blir visst overtalt til det meste.
IKKE LA DEG FRISTE!!!!
Prøv å snu i alle fall dine nærmeste venner til å finne på noe annet med deg i stedet for å gå ut!

Skjult ID med pseudonym TooMuch ti. 24 juli 2012 23:06

Me: Hello, my name is TooMuch and I've been sober for ten days.
Everyone: Hello, TooMuch!

Neida, ikke så gæernt. Men registrerer at jeg vaska gølv og satte på tre skittentøysvasker i dag. Hey, I think it's working!! Fortsatt ikke noen Duracellkanin akkurat, hehe:)

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 24 juli 2012 23:59 Privat melding

Meh, blir mer sutrete på cold turkey (jaja, jeg veit). Synes du skal slutte hvis du har kjipe opplevelser. Burde strengt tatt ikke være noe diskusjon engang :)

Skjult ID med pseudonym TooMuch on. 25 juli 2012 00:32

Don't get me wrong, jeg DIGGER å drikke, synes det er kjempegøy! Bare det at jeg blir et vrak som ikke duger til noe som helst i tre dager etterpå. Ikke fyllesjuk, bare null energi i tillegg til brutttttttal fylleangst. Ikke bra når jeg prøver å stable noe som ligner en karriere på beina:)

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 25 juli 2012 00:38

Hvis du holder deg på fylla hele tiden så slipper du jo alle nedturene?

Skjult ID med pseudonym TooMuch on. 25 juli 2012 00:54

Bra plan!:)

Skjult ID med pseudonym TooMuch on. 25 juli 2012 12:35

Fucking 'ell, i dag stod jeg opp klokka åtte, spiste havregraut og fikk plutselig lyst til å løpe i skauen! Æ e et nytt mænneske!

(mann 31 år fra Sør-Trøndelag) on. 25 juli 2012 13:43 Privat melding

Drikker egentlig svært lite. Kan gjerne gå et halvt år mellom hver gang jeg drikker. Å de gangene jeg drikker så trenger det ikke være mer enn kanskje 1 eller 2 øl eller tilsvarende. Aldri opplevd særlig til nerver etter å ha drukket. Kun når jeg har drukket litt for meget at jeg har merket noe til det dagen derpå, men selv da har jeg vært forholdsvis heldig.

Eneste jeg merker er at jeg blir veldig tørst (ganske naturlig) dagen derpå, å kanskje har litt lyst på egg!

(mann 38 år fra Akershus) on. 25 juli 2012 15:54 Privat melding

Noen år i døra så lærer man måtehold. Kan virkelig anbefales. Alt for dårlig drikkekultur her i landet.

Skjult ID med pseudonym perry on. 25 juli 2012 17:51

Jeg har en dyp respekt for de som ikke drikker. I alt for mange sosiale settinger skal alkohol være en naturlig del av settingen, og det det blir slitsomt. Har folk virkelig så lite fantasi at alt skal skje over noen øl eller en fest. Det er egentlig litt stusselig. Livet har så mye mer å by på... Jeg har opplevd baksiden, og kan si at bak det som bare er "gøy" og "morsomt" ligger det mange ødelagte drømmer. Hele kulturen vår er innprentet med at det å drikke seg på en snurr er helt naturlig. Da blir det veldig vanskelig å bryte ut av et mønster som er ødeleggende. Det er jo fint om man kan ha et avballansert forhold til det hele, og drikke når man har lyst, uten å måtte drikke seg full, men jeg sier: Våg å være anderledes. La være!

Skjult ID med pseudonym TooMuch to. 26 juli 2012 09:08

...og så røyk jeg utpå i går! Med begge beina gitt. Ikke min skyld, the events conspired against me! På'n igjen nå, ikke drikke før Øyafestivalen!

Skjult ID med pseudonym MrAsshole to. 26 juli 2012 15:48

Var vel et forskningsresultat her om dagen som viste at folk som ikke drikker i det hele tatt gjennomsnittlig lever kortere enn selv tunge drikkere.

http://www.mnn.com/food/beverages/stories/study-abstaining-from-alc ohol-significantly-shortens-life

(Kanskje noe lite utvalg for studien though)

Skjult ID med pseudonym Bada Bing to. 26 juli 2012 23:03

Jeg kommer til å bli tre hundre år gammel.

Skjult ID med pseudonym Mr.Pink fr. 27 juli 2012 03:25

Fuck me! Gin og tonic lurte meg trill rundt. Bastards!!! Ps: Jeg vil ha ei søt snill spennende dame!

(mann 33 år fra Oslo) fr. 27 juli 2012 15:31 Privat melding

Jeg tar megdoser marietistel og magnesium før og etter jeg drkker og våkner opp helt fin.

Magnesium i store doser normaliserer hjerterytmen slik at alkoholen ikke gir uregelmessighjerterytme som er det som gjør at folk flest sover dårlig etter å ha drukket endel.

Marietistel har den unike egenskapen at det regenerer leverceller, noe som er helt utrolig - sett det i sammenheng - se for deg noe som hadde gjort det tilsvarende for hudceller i ansiktet - du hadde blitt yngre på noen få dager!

Men jeg tar 3-4xnormal dose før og etter alkoholinntak + mye vann, så med normale doser kan jeg ikke si noe som helst om effekt.

Jeg drikker ca.2.ganger i uken og drikker endel når jeg drikker.

Skjult ID med pseudonym Winning fr. 27 juli 2012 20:40

Fyllenerver/angst kommer av kjemisk ubalanse er helt normalt og tenderer mot å tilta med økt alder.

"Når du drikker alkohol, frigjøres dopamin, et signalstoff som demper nervøsitet og noen hemninger, samtidig som det virker muskelavslappende og beroligende. Alkohol frigjør også endorfiner, et stoff som har mye til felles med morfin, og som gir følelsen av lykke og ro. Det kan for noen oppleves mer som en slags depressiv reaksjon enn som engstelse og nervøsitet", sier forsker og redaktør i Tidsskrift for Norsk Psykologiforening, Pål Johan Karlsen

Tror det er temmelig vanlig å finne noen knagger å henge angsten/nervene på, som typisk for mange er knyttet til gårsdagen.

Mitt tips: film og serier til kroppen har hentet seg inn.

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 15:18

OK, begynner å bli menneske etter onsdagens balalaikaorkester. Har også kutta ut siggen i 14 dager, kjøre på med snus så det går fint. Men nå har jeg fått det bekreftet igjen hvordan fylla preger meg i dagene etterpå. Hadde helt idiotiske mengder energi før onsdagens haraball, og da hadde jeg kun nyktret i knappe to uker. Halleluja!

Det som er døvt er at jeg hadde det fødsfett på onsdag, mye skitprat og latter, og innslag av veldig søte jenter. Så det står mellom en jevnt laber kurve med innslag av noen helt heftige peaks og en jevnt høyere livskvalitet uten disse innslagene. Får begynne med basehopping eller noe, trenger å få utløp for bajasen i meg.

Skjult ID med pseudonym Roger sø. 29 juli 2012 16:43

@TooMuch, sliter med det samme, men som regel ikke dagen etter fylla, men dagen etter det så kan det være tøft. Har funnet ut at tung styrketrening og løping dagene etter fylla gjør underverker. Hjelper jo også å ikke dra ut hver helg.

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 29 juli 2012 16:49

Bæh, vurderer å slutte å drikke litt selv idag. Men det er naturligvis bare idag :P Har sjelden eller aldri angst, bare en følelse av at "serr, bene, neste gang du drikker kan du stappe igjen kjeften din dust".

Skjult ID med pseudonym Looyd sø. 29 juli 2012 17:44

Men LOV er det å drekka gift! Tonn med faenskap som følger i kjølvannet av det.
Men å ta seg en liten spliff DET er fyfy delux! Alkoholisme er for livet. Kan ikke si det samme om THC.

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 18:21

Ikke hundre ville hester eller Scarlet Johanson kunne få meg på styrkerommet dagen derpå ass. Da er det så vidt jeg gidder å skifte kanal på fjernkontrollen.

Looyd: Alkohol har alltid vært mitt drug of choise. Røyka mye back in the day, men kutta det ut. Var på nach for ikke lenge siden med en haug stoners, hørte på babbelet dems og jeg tok meg sjøl i å tenke: "Jeez, what a bunch of brain dead loosers." No offence!

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 29 juli 2012 21:34

Det beste er å begrense seg. Men det har du vist gang på gang at du ikke greier. Derfor er ikke det noe alternativ. Holder med deg i at du derfor bør slutte å drikke.

Jeg prøvde å være fest-røyker MANGE ganger. Etter å ha sluttet tok jeg bare EN på fest etter en måned. Og deretter en dagen etter med kaffen. Og deretter etter maten. Og var i gang igjen. Helst ville jeg kunne røyka av og til. Når jeg ikke kan det, må jeg slutte helt. Noe jeg har gjort.

Slutt, du.

(kvinne 34 år fra Rogaland) sø. 29 juli 2012 21:35 Privat melding

Skal fanken ikke drikke på 4 uker nå, vært en tøff uke..... Godt det er gladmaten kun 1 gang i året ...

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 21:42

Jeg ryker fredag den 10 på Øyafestivalen, men skal holde meg i skinnet fram til det. Gjelder å trene masse, for jeg får helt syke mengder energi av å være nykter!

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 29 juli 2012 21:47

Fysøren dere er noen feigiser. Full før frokost er mitt motto.

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 29 juli 2012 21:50

Djizus for et profilbilde forresten, hu_Tine.. Du tester ut om det stemmer at "sex selger"? :))

(kvinne 34 år fra Rogaland) sø. 29 juli 2012 22:01 Privat melding

lusa

Nææ gjør ikke det, ligger i full påkledning så ser ikke feil med det :)

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 29 juli 2012 22:03

Nei, nei, nei.. Jeg sier ikke at det er noe feil altså :)

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 22:05

Ser du lusa, man blir sur og dust av å gå for mye på fylla:)

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 29 juli 2012 22:06

TooMuch) - sø. 29 juli 22:05

Hva søren har vel du med å blande deg opp i at jeg er dust? Hæ?

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 22:08

Byn å grin a.

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 29 juli 2012 22:08

Hvorfor har du bestemt deg for å ryke på øya? Blir fyllenervene bedre dagen etter en festival enn en tur på byen?

(kvinne 34 år fra Rogaland) sø. 29 juli 2012 22:09 Privat melding

lusa

Det er bra :*

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 29 juli 2012 22:09

*sipper som en lus*

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 22:19

fylla er fylla, såpass skjønner jo jeg også:) Men glem at jeg skal være edru på Øya, det skjer ikke! Så får jeg betale prisen etterpå. Det det handler om for meg er å kutte ut den regelmessige helgefylla, og være mye mer selektiv på partajfronten.

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 29 juli 2012 23:07

Hvorfor i all verden starter du en tråd hvor du spør oss om råd i forhold til om du skal slutte og drikke - du sier faktisk at du SKAL slutte med alkohol. Men så er det egentlig uaktuelt for deg?

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 23:23

Dro på litt i overkant da jeg insinuerte å slutte HELT med alkohol, ser den. Har ikke tenkt å bli helt puritaner. Men jeg har allerede endret drikkemønsteret mitt ganske så betydelig, og kommer til å fortsette med å drikke adskillig mindre fremover, det er sikkert. Har kjent på kroppen at det funker for meg. Comprende?

Ta deg en eplemost og pust med magen.

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 29 juli 2012 23:25

Jeg er rolig jeg. Helt rolig. Jeg sa: Jeg er HELT ROLIG!!!! Hehe. Skål! (I eplemost selvfølgelig) - og god natt! :)

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 29 juli 2012 23:32

Litt interessant forresten at du mener å ha endret drikkemønster.. på en uke siden tråden ble startet. Men om du føler deg bedre og trygg på et bedre liv framover er ingenting bedre enn det! :-)

Skjult ID med pseudonym TooMuch sø. 29 juli 2012 23:40

Hahaha, skjønner at det ser helt fjernt ut:) Jeg ramla utpå på onsdag takket være en dårlig kompis som dro opp en helflaske cognac av tynne luften, jeg sverger! Det er den eneste gangen jeg har vært på fylla på to uker, hvilket er helt ubegripelig lang tid til meg å være. Nå ser jeg for meg å blinke ut special occasions en sjelden gang, kanskje en gang i måneden eller no.

Og i dag har hamsteren min bursdag. SKÅL! Neida:)