Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym -anja- ti. 24 juli 2012 19:36

Noen som trener crossfit her inne? Jeg vurderer å melde meg på et onramp-introkurs og sette i gang. Noen erfaringer?

(mann 36 år fra Oslo) ti. 24 juli 2012 23:46 Privat melding

Det anbefalles på det sterkeste! Veldig god trening og supersosialt. Det er ikke mange treningssteder der en hilser og slår av en prat med de andre som er der. Det er også prøvetimer hvis du er i tvil.

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 24 juli 2012 23:57 Privat melding

Fikk en "intro" av sjappa som er i bergen, men det er så avskrekkende kostbart at det er helt uaktuelt. Synd egentlig, for det virker dritgøy!

Skjult ID med pseudonym -anja- on. 25 juli 2012 12:18

Ja, det koster litt penger, men så får man jo veldig bra oppfølging av trenerne hele tiden, sånn som jeg har forstått det. Så da er det nok verdt pengene. Tror jeg :)

(mann 27 år fra Oppland) on. 25 juli 2012 14:15 Privat melding

Jeg har aldri vært medlem av noe "crossfit-senter", men vi har en egen treningshall på jobb som er dedikert for dette, så har nå hatt crossfit som livsstil i 3-4år. Man blir fort bitt av basillene når man ser crossfit filmer osv. Det kan fort virke ganske vanskelig i starten, men om man får bra oppfølging av instruktører på et profesjonell sted er det virkelig å anbefale. Det tar veldig lang tid å lære inn riktig teknikk på forskjellige øvelser, men når dette er på plass så er treningen utrolig morsom :) Ihvertfall når man finner seg konkurrenter på samme nivå som deg selv, og da å dra hverandre til å komme i bedre form - Dette tror jeg er unikt på et sånt sted.

Selv har jeg vokst opp med idrett innenfor utholdenhet og kondisjon. Etter som jeg ble eldre begynte jeg å trene mye styrketrening, men ble litt lei etterhvert. Har aldri klart å fastsette meg ved kun en idrett jeg skulle bli god i. Så da måtte crossfit være tingen for meg. Du blir aldri best i en ting, men du kan bli god i alt!

Jeg tror mye av fokuset på disse crossfit-sentrene er av typen WOD's der man kombinerer enkelte forskjellige styrke og kondisjonsøvelser for en enkel økt. Men jeg syntes det også er viktig å få med at crossfit er mye mer enn det. Crossfit er også ski, sykling, gå på henda, turne, svømme, kettlebells osv....

Vet ikke om det jeg skrev her var så matnyttig, men måtte nesten svare når jeg så en oversikt angående crossfit :D

Skjult ID med pseudonym -anja- on. 25 juli 2012 18:27

Takk for svar! Jeg blir mer og mer gira, for jeg trenger at noen pusher meg for å kunne yte maks. Derfor tror jeg det her kan være en veldig bra treningsform. Og jo mer jeg leser jo mer overbevist blir jeg at jeg kommer til å være i superform om 1 år ;)

(mann 38 år fra Østfold) on. 25 juli 2012 18:40 Privat melding

Crossfit er jo egentlig bare veldig variert trening. Trenger ikke noe kurs eller være med i en gruppe for å gjøre det. Bare å ta i bruk mulighetene byen og naturen gir, og det resterende finner man på nærmeste treningssenter. Man blir ihvertfall ikke i bedre form av å sitte på ræva og lese om trening =P

(mann 33 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 18:55 Privat melding

Det er en supertreningsform, også ekstremt politisk korrekt....de kan flexe i baroverkropp så mye de vil på facebook og fortelle hele verden hele tiden hvor mye de har løftet og løpt......hadde en kroppbygger gjort det konstant så han hadde ikke vart lenge på vennelistene til folk.

Eneste negative er at det er så kultaktig, har vært på noen julebord og fester med dem og det går heller ille om noen er uenig at crossfit er best, men hvis du orker å hele tiden høre på hvor gode de er i alt...jeg mener HELE TIDEN,altså ikke bare litt selvskryt her og der men bokstaveligt HELE TIDEN så går det fint, det er veldig sekt/kult-aktig men for mange er det akkurat det de trenger.....mye Paleodiett preachers med skjegg som selvfølgelig ikke har noe imot å skryte over hvor mange jentene de har sex med i crossfitt-klubben sin....ofte type instruktør fra usa eller lignende som bare har vært en nobody der han kommer ifra men blir en eksotisk masegud her i Oslo hvor han kan tute nonstop over hvor god han er i alt.

Bortsett fra det så er det en genial trenngsform som Sylvester Stallone utviklet i forbindelse med Rocky II og III.

Skjult ID med pseudonym -anja- on. 25 juli 2012 20:56

Liker at dere er så positive, dere to siste i tråden her. Men jeg spurte, og da får man jo svar. Takk for innspill! Nå skal jeg sitte på ræva litt til og lese om trening, så føler jeg meg så mye bedre etterpå ;)

Skjult ID med pseudonym bønna on. 25 juli 2012 21:46

Haha... håper ANASLEX og LeChamp, og et par til herfra får et radioprogram en dag :-b

Skjult ID med pseudonym oslo-øst on. 25 juli 2012 22:07

Jeg er villig til å vedde på at de som er uenig i at crossfit er bra er de samme som tror at lavkarbo er farlig.

(mann 48 år fra Oslo) to. 26 juli 2012 00:18 Privat melding

Crossfit Oslo har det beste opplegget i Norge, men koster litt som du sier. Anaslex har et godt poeng, og det er at om det er selve treningen du er ute etter (allsidig/ variert "sirkeltrening") så kan du fint gjøre det hjemme, på treningssenteret e.l. om du vil og om du har litt utstyr. Jeg bruker garasjen + treningssenter (men starter på Crossfit Oslo til høsten for å trene med kompiser). Varierte øvelser (styrke, cardio, plyo/spenst, core) med enkle apparater, intensiv gjennomføring (ca 30 minutter) er det som skal til. Jeg bruker "tabata-intervals" som metode (søk på tabata, last ned en app på telefonen din): 3 øvelser i sirkel (forskjellige hver gang), 30 sekunder jobb - 20 sek hvile - gjenta for neste øvelse osv i opp til 25-30 minutter. Intervallene kan endres og noen lengre 45 sek pauser kan legges inn f.eks mellom hver 6 øvelse.

Men om du liker det sosiale så er et crossfit senter topp. Men må si meg litt enig med LeChamp...det blir fort en "sekt" av det, med clean eating, paleodietter, knestrømper, bar overkropp og skjegg. (shit, ser at jeg bare mangler knestrømper og bar overkropp....vel knestrømper skal jeg ALDRI bruke ivaffal).

(mann 33 år fra Oslo) to. 26 juli 2012 15:11 Privat melding

Hehe det er ingenting galt med bar overkropp, men de har greid å få til det kroppsbyggere aldri vil greie.
De har gjor det "hvitt" og når noe blir "hvitt" i Norge kan du mase noe så JÆVLIG om det, åh åh da kan du mase da....de to siste vintrene har prisen på ski økt noe forferdelig, samme med sykler om sommeren...dette har gjort det enda med aksepabelt for hvitinger å fortelle, rope og skrike ut om hvor langt de står på ski og sykler.
Der en hvitere enn blendahvit familiefar i slutten av 30årene kan omtrent skrike seg hes i øret ditt om hvor langt han sykler i preprations til birken kan en crossfitter nå gjøre det samme...det er dyrt, trendy, politisk korrekt og man hysjer selvsagt ned at det er utviklet av Sylvester Stallone, han kan være litt i det skumleste laget for de mest blendahvite.

(kvinne 39 år fra Møre og Romsdal) fr. 27 juli 2012 09:42 Privat melding

Vet jeg kan gjøre disse øvelsene på egenhånd også, men jeg trenger å bli pusha, og jeg vil forvisse meg om at jeg faktisk utfører de ulike øvelsene teknisk riktig, siden mange av de er nye for meg :)

Og takk for tips om app, den skal jeg sjekke ut! Får prøve å være sterk og ikke bli dratt inn i sekten ;)