Alle innlegg Sukkerforum

ang. profilbilde

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Vest-Agder) on. 25 juli 2012 00:04 Privat melding

er det lov å mikse og trikse i feks photoshop for å gjøre bilde bedre. :P
kvaliteten på bildene mine blir så dårlig, i forhold til lys, farge etc.
om jeg bruker photoshop til å forbedre de, er det juks?
(nå er dette fordi jeg har et dårlig kamera)
hva synes sukkerbrukerne om det?

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 25 juli 2012 00:14 Privat melding

Neppe..fikk avvist dette fordi sukkeradm. mente det var manipulert. Først da jeg sutret i en tråd om at alt jeg hadde gjort var å gjøre det til svarthvitt, ble det godkjent.

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 25 juli 2012 00:14

Men klart..i ALBUM kan du vel gjøre som du vil, hvis du føler det blir en riktig fremstilling av deg...

(mann 36 år fra Vest-Agder) on. 25 juli 2012 00:24 Privat melding

ok. selvsagt manipulerer jeg ikke noe annet enn lys-setting og slikt som ikke har noe med ansiktsuttrykk å gjøre. ihvertfall ikke når det er bare små justeringer. kanskje jeg ser for trist ut på bildet, jeg vet ikke. men.

Skjult ID med pseudonym sommer__ on. 25 juli 2012 00:26

det kom litt vel mye støy på bildet etter at jeg opplasta den. det var bleh.. :S

Skjult ID med pseudonym sommer__ on. 25 juli 2012 00:29

-Bene-: jeg føler ikke for å legge noe fler bilder ut. har nå tatt bare profil :S jeg har ikke noe interessant å vise egentlig i album.

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 25 juli 2012 00:33

Interessant og interessant..kan jo bare være greit å vise seg i forskjellige "moods" so to say. Mine albumbilder er veldig like hverandre, men de viser festbene, privatbene, grillebene og fjellturbene. Så det er vel egentlig denslags som er "interessant". Holder meg vanligvis langt unna kamera, dermed blir det lite utvalg, men så lenge bildene viser hvem du er og hvordan du egentlig ser ut, antar jeg det er det viktigste. I verste fall kan du jo invitere en kompis på "photoshoot" bare for å ha noe annet enn webcam-bilder ;)

Skjult ID med pseudonym Loff on. 25 juli 2012 00:33

@sommer__

Vil absolutt anbefale å grave noe frem til albummet ditt. Det vil være med til å gjøre profilen din mer attraktiv overall. Bilder er en bra ting!

(mann 40 år fra Akershus) on. 25 juli 2012 00:35 Privat melding

Det med støy i bildet har skjedd med flere jeg har lastet opp.
Men ikke de i albumet.

Skjult ID med pseudonym lusa on. 25 juli 2012 00:36

Lurer litt på hva sommer__ gjør når høsten står for tur..

(mann 33 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 00:41 Privat melding

@-Bene-

Vi må være strenge iht fotomanipulering(les:profilbilde). Så lenge det er snakk om korrigeringer for lyssetting vil det bli godkjent, men blir grensen strukket må folk belage seg på å klage frem sin sak dersom de er uenige i avgjørelsen til moderatoren.

Dog er det mest ironiske at folk som får sine profilbilder avvist, faktisk huker av for "Jeg bekrefter at profilbildet jeg laster opp er forfra (...). Jeg bekrefter at jeg ikke bruker solbriller (...)" osv... MEN vi har en plan som jeg ikke kan si noe om enda da det fortsatt er på tegnebrettet, men det vil løse en del problemstillinger rundt profilbildene :)

Skjult ID med pseudonym sommer__ on. 25 juli 2012 00:42

-Bene-: skjønner hva du mener med moods, men faktum er at jeg har veldig lite bilder av meg selv.
Loff: gjelder det også fest bilder? jeg har kanskje ett bilde jeg kan legge ut fra et treff jeg var på. :P
Mennesker med kamera tar faktisk veldig lite bilder av meg sånn egentlig :) Kanskje jeg ikke er så fotogen for de. hehe

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 25 juli 2012 00:45

@abdavid - jeg forstår det når det er åpenbare fotomanipuleringer. Men å skifte farge på noe eller fjerne røde øyne osv burde vel strengt tatt ikke telle som veldige manipuleringer. Blir vel pr.def. Spesielt merkelig når det finnes medlemmer med juksepeniser i bokseren, solbriller og/eller mye mer tilgjorte iphone-app-fotograferinger enn å bare skifte farge :)

Skjult ID med pseudonym Loff on. 25 juli 2012 00:47

@sommer__

Ja, definitivt.

For min egen del så besøker jeg igrunn bare profiler med album. Det gir meg et inntrykk av hvem de er og hva de liker å bruke tiden sin på :)

Skjult ID med pseudonym sommer__ on. 25 juli 2012 00:50

lusa: jeg skal bli ferdig med arveoppgjøret etter pappaen min. i går var det ett år siden han gikk bort. det tar mye energi, så jeg håper bare å bli ferdig før høsten. alt blir så mye bedre når jeg kan senke skuldrene angående det. så da må jeg komme meg videre med NAV og de kursene jeg går på, akkurat nå har de tydeligvis ferie, men jeg har ett opplegg jeg skal følge.

Skjult ID med pseudonym sommer__ on. 25 juli 2012 00:55

lusa: bortsett fra det. så har jeg ikke så mye å gjøre. :) om høsten begynner jo mørketiden, så da blir det vel mere innesitting, lesing av bøker og diverse :)

(mann 33 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 00:57 Privat melding

@-Bene-

Nå har jeg ikke selv kommet over noen med juksepeniser i sitt profilbilde, men send meg gjerne en liste med profilnavn så kan jeg ta en titt på de.

Vi har absolutt forståelse for at folk ønsker å gjøre litt ekstra ut av sine profilbilder, og det er det margin for også. Jeg ser mange kreative profilbilder hver dag som ikke er manipulert, men tatt med helt vanlig digitalt kamera.

Selv ser jeg problematisk på iphone-app bildene som instagram. Normalt sett plukker vi opp de fleste, men de få som ikke gjør blir det igjen et vurderingsspørsmål om vi skal avvise pga "funky lyssetting". Og om vi reflekterer over hva som hadde vært alternativet, så var det å ikke ha midlertidig godkjente profilbilder. Og der tror jeg nok at jeg både som ansatt og bruker ville foretrukket friheten og heller følge de reglene som er satt opp :)

Alternativt 5-10 popups etter man trykker "last opp bilde" som spør deg "Er du helt sikker på at du har lest våre profilbildekrav?" ..... "Heeeeelt sikker?"

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 25 juli 2012 01:04

@abdavid - Tror ikke popups funker, men det er klart: hvis dere vurderer bilder enkeltvis, burde det være enklere å luke unna de som virkelig ikke er 'tillatt'? Dermed blir det gjerne litt strengt og man føler ofte at profilbildegodkjenning går litt på samlebånd da man får avslag på profilbilder som virkelig ikke er så langt fra virkeligheten som noen andre har :)

Skjult ID med pseudonym abdavid on. 25 juli 2012 01:20

@-Bene-

Popups var ironisk ment , ville heller spist lua mi enn å stå bak koden for noe slik ;)

Utfordringen oppstår når en ny bruker ser en profil som har fått godkjent sitt profilbilde tilbake i tid, (før vi reviderte profilbildekravene) og som ikke oppfyller kravene nå. Vi har matriser vi tar utgangspunkt i når det gjelder profilbildegodkjenning, og de som faller utenfor matrisen vil bli vurdert individuelt :)