Alle innlegg Sukkerforum

Jenter som slår, hva gjør man??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 12:05

Dette er kanskje ikke rette stedet, men føler det som en gylden mulighet til å få respons fra begge kjønn ang. dette.

Har tidligere vært utsatt for vold og trusler fra ei dame jeg var sammen med over lengre tid. Fikk også ødelagt en del eiendeler, fikk f.eks bildekk stukket hull på(ja, hun innrømte at det var henne). Jeg oppfordret henne flere ganger til å gjøre noe med temperamentet sitt, men ble møtt med at bare jeg klarte å oppføre meg, så var ikke dette noe problem...

Hun lovte meg også gang på gang at hun ikke skulle slå mer, og dum som jeg var trodde jeg på henne... Selvsagt verdens mest sjarmerende jente, så ingen ville trodd at hun holdt på sånn.. og enden på visa ble jo så klart at hun fortalte venninner og naboer at jeg banka henne, noe som selvsagt ikke stemmer...

Har lurt mye på hvordan jeg skulle ha håndtert dette, og setter pris på innspill fra dere. Siden jeg er mann, er det da greit at hun slår meg? Burdte jeg ha tålt såpass, slik hun mente?

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 25 juli 2012 12:09 Privat melding

Samme fasiten som når menn slår.
Gå/gjør det slutt første gangen det skjer.

Kanskje man går glipp av den store kjærligheten fordi vedkommende var en av de ytterst få som faktisk aldri har slått før, og som skjønte hvor dumt det var, og aldri vil gjøre det igjen.
Men statistisk sett så går man på en smell om man tror man har funnet et unntak.

For sjansen for at dette fortsetter er så enormt stor at man bare bør snu ryggen til og aldri se seg tilbake. Og jo før jo bedre, for jo lenger man "godtar" slikt, desto større "grep" får den som slår, og desto mer baluba og krøll blir det når man skal forlate vedkommende.

(mann 40 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 12:15 Privat melding

Dette burde absolutt ikke aksepteres, uansett kjønn. Hadde pakket sakene og dratt for min del, ingen tvil om det. Sikkert ikke bare lett å gjøre når man er i situasjonen men.

Dersom du har mulighet til å dokumentere det på ett vis kan man jo alltids anmelde det til politiet.
Siden hun også anklager deg for vold, ville jeg vurdert den løsningen ihvertfall.

Det er absolutt ikke ok at noen slår, uansett kjønn, men nå er nok dessverre bevisbyrden større når man mener at jenter slår. Mest fordi holdningen er at jenter slår jo ikke. Selv om de står for flere overgrep enn menn iflg ny forskning.

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 12:17

Dette pågikk over flere år, så hun hadde mange sjanser til å skjønne at dette ikke var bra og ikke gjøre det flere ganger. Men det ble i grunn bare verre og verre etter som årene gikk...

Skjult ID med pseudonym Kumite on. 25 juli 2012 12:17

Ingen skal tåle mishandling, om den er psykisk eller fysisk. Som mann står du i en vanskelig situasjon, fordi dere er opplært til ikke å slå damer og dermed ikke slår tilbake.
Slår en mann meg ville det vært første og siste gang.

Skjult ID med pseudonym Minney on. 25 juli 2012 12:21

Det blir stort sett alltid verre når det får fortsette.
Og man tillater at det fortsetter dersom man ikke stiller konkrete krav, som at de enten slutter og/eller søker hjelp for problemene.
Og viser at man holder ord, ved å ikke gi dem flere enn den ene sjansen.
Skjer det igjen så må man gå. Uansett hvor vanskelig det måtte være. For det blir alltid verre....

Skjult ID med pseudonym Bada Bing on. 25 juli 2012 12:24

Jenter som slår er det feigeste som finnes, fordi de vet godt at vi sansynligvis ikke tar igjen. Pappa lærte oss at man ikke slår jenter, derfor blir vi stående å måpe fullstendig handlingslammet og ydmyket. Bodde sammen med en sånn en gang, og ble bare stående å ta i mot slag og spark. Men man lærer, skulle jeg forville meg inn i et sånt forhold igjen skal jeg love at hun får noen saftige bitchslaps tilbake hvis hun begynner å slå. For å si det sånn, hvis jeg begynner å diskutere med en mean looking buff jævel ute på byen, så er jeg ikke så tjukk i huet at jeg ikke vet at å klappe til ham på kjeften sansynligvis innebærer konsekvenser.

Skjult ID med pseudonym Serena on. 25 juli 2012 12:25

Jeg har vært i et lignende forhold, der hvor mannen var den som slo. Hun kommer aldri til å forandre seg. Ordet sosiopat passer nok fint til å beskrive den type personlighet. De tar ikke ansvar for egne handlinger og vil aldri klare det. De kan love bot og bedring når de ser at de er i ferd med å miste taket på deg, men det varer aldri mer enn noen måneder.

Forhold deg alltid saklig til henne, det nytter ikke å prøve å forklare seg og beskytte seg selv. De klarer alltid å vri det over på deg. Sånne folk tuller med hodet ditt (jeg sliter fremdeles veldig) og er eksperter på manipulasjon og splitt og hersk. Hun kommer til å ville sette opp felles venner mot deg. Gå til familien din osv. Gjøre alt hun kan for å svartmale deg og knekke deg når du går.

Bare kom deg vekk, sett ned foten og ikke gi etter for fisking etter konflikter. For det kommer. Det tar tid å få en sånn person ut av livet sitt. Jeg får han aldri ut av mitt desverre. Men man må gå ting på avstand for å se klart. Kan du reise vekk noen uker? Det hjalp meg veldig. Jeg så ingen styrke i meg selv før jeg hadde vært vekk fra han i flere uker.

Skjult ID med pseudonym tralalalal on. 25 juli 2012 12:26

Nei, det er ikke greit, og man skal ikke måtte tåle det her. Har hun gått i terapi, sinnemestringskurs, etc? Hvis ikke kunne man kanskje prøvd det. For min del ville jeg pakket kofferten, men det er enkelt å si når man står utenfor og ser inn.....

(mann 47 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 12:33 Privat melding

Dump på flekken. Utarter det seg til trusler og hærverk, så politianmeld. Fullstendig uakseptabel oppførsel uansett kjønn.

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 12:36

Jeg har egen leilighet, men den bestemte hun at jeg måtte leie ut. Når den var utleid, så begynte hun å kaste meg ut, kunne skje flere ganger i uken. Etter å ha blitt kastet ut sikkert 30 ganger slik at jeg måtte bo i bilen i perioder og bruke tusenvis av kroner på hoteller, valgte jeg til slutt å flytte 10 mil vekk...

Problemet nå er at hun er gravid, og hun nekter meg omgang med mitt kommende barn hvis jeg ikke kommer og klipper gresset og lufter hundene hennes og slike ting. Og tro meg, jeg har gjort masse for den jenta opp igjennom årene... Jeg har sagt til henne at jeg selvsagt vil stille opp for babyen, men på bygda nå er jeg selvsagt er stor drittsekk som gir faen i henne og babyen, og som nå lever livets glade dager med piker, vin og sang...

Selv om hun kastet meg ut har jeg vært hos henne flere ganger for å hjelpe henne, men det ender alltid i katastrofe fordi hun eksploderer som vanlig. og for å være ærlig, jeg er redd for hva hun kan finne på...

(mann 48 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 12:38 Privat melding

Enig med HerrFekt...

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 12:39

Har forsøkt flere ganger å få henne til å forsøke å få hjelp for å mestre temperamentet, men som sagt, svaret jeg får er at bare jeg kan oppføre meg er ikke dette noe problem... og selvsagt, jeg er ikke perfekt, det har jeg aldri trodd. kan sikkert irritere på meg gråstein av og til jeg som de fleste andre, men det bør vel fortsatt ikke være lov å slå?

(mann 65 år fra Østfold) on. 25 juli 2012 12:43 Privat melding

Det er vel desværre sånn at slike vesener kun forstår ett språk og det er rå makt.

Så slå igjen og gå.

Det er vanskelikt for en mann å slå jenter. Nå har jeg aldri vært i den situasjon med jenter som slår, men jeg vet at dei fleste feiginger ikke tåler motstand, Især ikke sosiopater.

Skjult ID med pseudonym Bada Bing on. 25 juli 2012 12:47

Jeg snakker av erfaring: Kom deg vekk fra det kvinnemennesket før hun fortærer sjela di. Eller du når bristepunktet og banker livskiten ut av henne i et inferno av blindt raseri. Eksen min ante ikke hvor nære hun var at jeg åpna en diger kanne whoop-ass på henne. Og hadde jeg ikke greid, ved hjelp av en helt ubegripelig selvdisiplin, å la det være, ville jeg vel ha måttet sitte inne og blitt nektet kontakt med barnet mitt i dag. Ta kontakt med advokat angående dine rettigheter mht babyen, og ri ut i solnedgangen, pronto!

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 12:52

Takker for alle ærlige svar! Vet jeg fint kunne unngått alt dette med å kuttet henne ut tvert første gangen, men det har liksom sauset seg til skikkelig det her...

@Bada Bing, jeg skal ta kontakt med advokat!

Skjult ID med pseudonym Serena on. 25 juli 2012 13:03

Jeg antar at du ikke tar igjen med henne nå som hun er gravid. Vold mot en gravid kvinne er vold mot det ufødte barnet. Med det sagt, så har jeg selv slått tilbake flere ganger mot eksen min. Ikke at det er riktig, men etter flere år og når du har bestemt deg for å gå så får man så nok at det smeller og man slår tilbake uten å tenke over det.

Saken at hun er gravid gjør det veldig vanskelig. Du må forsøke å dokumentere så mye som mulig av oppførselen hennes. Oppsøk er krisesenter eller lignende som kan bistå deg. Om du tar kontakt med barnevernet uten noen beviser i det hele tatt er det veldig vanskelig å bli trodd. Om hun etterhvert forsøker å nekte deg samvær så vil det gå i din favør i en eventuell omsorgssak. Vær veldig nøye på å være saklig, ta kommunikasjon skriftlig over Mail eller sms. Spar på det. Før dagbok over hva hun sier og gjør av overgrep mot deg. Det kan bli viktig i en rettsak.

Gjør alt du kan for å få mest mulig kontakt med barnet, det vil sannsynligvis ha mye igjen for å ha et godt forhold til en flink pappa. Hun vil nok prøve å sabotere, men du må bare dokumentere! Jeg har selv timesvis med opptak som jeg ser på som helt nødvendig om det skulle bli en kamp om barna.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 25 juli 2012 14:06 Privat melding

@TS
Ty for all del ikke til vold! Det er det hun håper på. Så fort hun faktisk kan snakke sant ved å si at du slo henne (dog bare den ene gangen du tok igjen av de 300 gangene hun har slått) har du alt av myndigheter etter deg, i tillegg til bygda du allerede har på ryggen.

Når situasjonen har dratt ut så langt som du beskriver er det dessverre bare en ting som funker: dokumentasjon. Du kommer aldri til å bli trodd av noen om du ikke får vist frem hva som faktisk skjer. Problemet er at bare at god dokumentasjon er ulovlig, og selv om du skulle klare å fange video av hva som skjer, og det kommer til barnefordelingssak, vil videoen i bestefall ikke bli tatt hensyn til (i verste fall blir du tiltalt for overvåkning) i saksbehandlingen. (Hun ville jo ikke slått om hun viste hun ble filmet, altså er det ikke bevis. Samfunnet er bygge på at de som ikke vil ta ansvar for egne handlinger ikke skal bli tvunget til det.)

Jeg hadde en situasjon for noen år siden hvor jeg hadde tatt en privat telefonsamtale fra kontortelefonen. I ettertid viste det seg å ha vært svært nyttig at det kontoret var lovpålagt å gjøre opptak av alle telefonsamtaler. Det fantes altså et opptak av samtalen, uten at jeg hadde noen intensjon om å gjøre opptak av den. Opptaket ville på et senere tidspunkt ha fjernet enhver tvil rundt en tvist som dukket opp. Men fordi det var en privat samtale og samtaleparten ikke hadde blitt opplyst om at samtalen ble tatt opp, eller ha signert på forretningsavtalene hvor det står at samtaler blir tatt opp, fikk jeg ikke lov å legge frem opptaket som dokumentasjon.

Du må altså fremskaffe dokumentasjon på lovlig vis. Det er to måter å gjøre det på enten få tillatelse av datatilsynet (kommer ikke til å skje) eller be politiet om bistand. Legger du frem saken på en god måte for politiet kan det tenkes de vil bistå. Da er det politiets oppgave å finne ut hvordan dokumentasjonen skal fremskaffes, og hva du evt skal bidra med i den forbindelse.

Følger du rådene om å stikke av, ender du opp med barnebidrag totalt uten samvær med ditt kommende barn. Det er neppe noe du ønsker. Dama kommer neppe til å forandre seg på noen måte til det bedre, er du heldig blir det ikke verre i fremtiden. Det beste du kan håpe å oppnå er å få foreldreansvaret.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 25 juli 2012 14:07 Privat melding

I etterpåklokskapens ånd, du burde ha stikki med en gang. Nå er det for sent.
For andre som leser dette, og i fremtiden kommer borti noen psyke kjærester -STIKK! De har en helt egen evne til å gjøre seg godt likt akkurat når de trenger det.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 25 juli 2012 15:00 Privat melding

Aldri slå igjen, uansett om det er en kvinne eller mann som slår.
To gale blir aldri en rett!

Og det er dessverre slik at det generelt sett er en vesentlig forskjell på hvor farlig det er når en kvinne og en mann slår. Menn er generelt sterkere, og volder langt mer skade (kanskje livsvarige fysiske skader på kvinnen, eller i verste fall død) enn kvinner som slår.
Dersom en kvinne mister temperamentet sitt og slår, sparker og klorer, så vil de fleste menn klare å stoppe henne/holde henne fast, eller hvertfall klare å komme seg unna fordi hun ikke vil klare å holde ham fast.
Men dersom en mann mister besinnelsen og blir sint nok til at det svartner så kan han (uten å egentlig mene det) slå hardere enn han kanskje hadde tenkt.

Og det er langt flere kvinner som blir slått jevnlig som samtidig også frykter for sine liv. Menn føler seg oftere "bare" oppgitt og rådløse.

Men det er jo også mange former for overgrep. Psykiske overgrep kan jo også være ille, selv om man da ikke ender opp på legevakta med brukne ribben og hjernerystelse.

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 15:47

Jeg har aldri, aldri slått, og kommer aldri til å gjøre det heller!! Jeg har blitt slått, lugget, sparket og klort, og ikke minst har jeg blitt mishandlet psykisk. Men det har aldri vært i mine tanker og slå igjen, og jeg er heller overhodet ikke ute etter hevn på noe vis!

@Minney; helt sikkert mange flere kvinner som blir slått av menn enn motsatt. Men jeg vil tro det også er en del mørketall her. Hadde denne situasjonen vært motsatt er jeg ganske sikker på at jeg hadde sittet bak lås og slå for lenge siden, men av en eller annen grunn synes jeg synd på henne og har aldri anmeldt henne. Hun slo meg med knyttneven en gang med to polititjenestemenn som vitner inne på ett sykehus, og de la henne umiddelbart i jern. Dum som jeg var ble dette ikke anmeldt. Tipper hun hadde sluppet å ta stilling til det hadde det vært motsatt...

Jeg føler meg ganske sikker på at det er mye vanskeligere for meg å bli trodd, og jeg er også veldig redd for hva hun finner på. Flere enn en gang har hun truet med å anmelde meg for voldtekt, noe jeg selvsagt heller aldri har gjort. Hun har også truet med å få torpedoer å komme for å ta meg.

Jeg har funnet meg i alt for mye, og selvsagt, jeg burdte ha kommet meg vekk fra henne for lenge siden. Og gud vet jeg har prøvd! Men flere enn enn gang har det da vært truet med selvmord, og jeg har måttet ringt ambulanse flere ganger da hun har tatt overdose på piller og kombinert dette med alkohol... Så ja, selvsagt burdte jeg kommet meg vekk, men hun har sine knep for å få meg tilbake. og det er vel kanskje noe av det som kjennetegner en sosiopat...

Skjult ID med pseudonym mouch on. 25 juli 2012 16:22

Sosiopat, også kalt psykopat?
Popularisert/gammel betegnelse på det som nå kalles dyssosial/antisosial personlighetsforstyrrelse?

Sikkert det ikke er borderline, som rammer kvinner mer?

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 25 juli 2012 16:27

Historien om en x, til ettertanke:

Vi hadde vært sammen i ca 3 mnd da hun fortalte i skremmende detalj om hvordan hennes x hadde voldtatt henne. ca 3mnd senere kommer det frem at hun er forlovet med denne x'n, og det er noe hun vil, ikke noe hun er tvunget til (tilsynelatende). Det blir da naturlig nok slutt mellom meg og henne. Uforståelig for var at både hun ville ha ham og han ville ha henne etter det som hadde kommet frem av historier og hennes ubetvilsomme sidesprang.

Noen måneder senere snubler jeg over en blogg hvor en mann, på dårlig norsk, gjør sine tanker om sin nye kjærestes tidligere voldtekter. Historien er merkverdig lik den jeg hadde fått presentert fra henne. Jeg tar kontakt med denne bloggeren for å høre om dette er samme jenta. Det var det jo. Han fikk høre min historie med henne. Jeg fikk hans historie. De hadde blitt sammen et par dager etter at det var slutt mellom meg og henne. Da hadde de allerede datet en stund.

Denne utenlandske mannen tror ikke på det jeg forteller, og tar kontakt med forloveden for å få bekreftet at det jeg forteller er oppspinn.... Begge får seg et sjokk.

Det neste denne utenlandske mannen hører er fra politiet. Politiet har da fått fortalt den samme detaljerte historien om voldtekt, fra forloveden, bare justert med at det er den utenlandske mannen som gjerningsmann, ikke forloveden!

Man kan bare anta at hun, etter å ha blitt konfrontert med situasjonen av forloveden har fortalt den ene historien hun kunne så godt, i et forsøk på å få sympati. Og hun har tydeligvis fortalt den overbevisende nok til at en person som overhode ikke har noen grunn til å stole på henne har blitt overbevist om at det var sant, og så alvorlig at han har gått videre til politiet med den.

Hva tror dere ville blitt status i saken? En meget søt og (tilsynelatende) oppegående jente og hennes forlovede forteller i detalj til politiet hvordan hun har blitt voldtatt av en utenlandsk navngitt mann. Ville denne mannen hatt noe som helst slags sjanse til å slippe unna, om han ikke hadde et vitne som kunne fortelle at denne historien har blitt fortalt med de samme detaljene lenge før de to møttes første gang? I dette likestillingens tror jeg ikke han ville hatt sjans.

Saken ble som følge av det henlagt. Den utenlandske mannen har status som misstenkt i en henlagt sak. Han har fått advarsel om at denne saken vil føre til skjerpet straff om han gjør noe mer kriminelt.
Konsekvensen for henne: INGEN

Skjult ID med pseudonym banditten on. 25 juli 2012 16:35

Dokumenter alt hun gør og siger (lydoptag med en diktafon fungerer fint).
Jo stærkere du kan bevise at det er hende der er gal på den, jo større chance har du for fuld forældremyndighed.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 25 juli 2012 17:16

Problemet med det, Banditten, er at dokumentasjonen blir ikke tatt hensyn til i en sak. Kun lovlig dokumentasjon blir tatt hensyn til, og overvåkning av alt unntatt lagring av skriftlige bevis blir ikke lovlig før det foreligger en "sjelelig grunn til misstanke" i forkant av overvåkningen. Om mistanken en sjelelig er det bare politiet som kan avgjøre. Så Involvert politiet først.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 25 juli 2012 17:41

I slike saker som faktisk er mye vanligere enn vi skulle tro er det viktig å komme i kontakt med noen som kan hjelpe. Både med skadene en får av å leve med vold og for å få støtte i eventuelle saker som måtte komme ( barnefordeling, straffesak osv) i 2010 kom det en ny lov som gjør kommunene ansvarlig for å tilby et tilbud til mennesker som er utsatt for vold i nære relasjoner. Dette er en kjønnsnøytral lov, så menn som er voldutsatte har like rettigheter som kvinner. De fleste kommunene i landet har løst denne loven ved å bygge videre på eksisterende tilbud til voldutsatte kvinner. På østlandet har Oslo, Asker og Bærum, Follo, Drammen, hønefoss og Vestfold samt flere i dag et likeverdig tilbud til menn som er utsatt for vold i nære relasjoner . Dvs at det er et botilbud for de som ikke kan bo hjemme, det er samtaletilbud, og mange av sentrene har knyttet til seg advokater som er eksperter på dette feltet. Jeg vil anbefale TS og andre som opplever lignende ting å ta kontakt med krisesenteret , eller evnt kommunen slik at se får den hjelpen som finnes.... For det er mye hjelp å få... Ikke bare alle som vet om at den eksisterer

Skjult ID on. 25 juli 2012 17:43

@ TS

Jeg vet ikke hvor i landet du bor, men jeg oppfordrer deg til å kontakte det lokale krisesentret. Alle kommuner er nå lovpålagt å ha et krisesentertilbud til voldutsatte menn.

Krisesentret kan hjelpe deg med råd og veiledning, anbefale advokat som er dyktig på den type saker, kontakt med barnevernet dersom du er bekymret for ditt kommende barn osv osv.

Det finnes også botilbud for voldutsatte menn på egne krisesentre, så ingen skal behøve å sove i bilen sin om man blir kastet ut av sin partner og er voldsutsatt.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 25 juli 2012 19:28

Jeg har også lyst å berømme TS for å ta et så vanskelig tema. Det er mange fler enn du tror som har det , eller har hatt det som deg.. Og vet at du skriver om det her blir det litt mindre tabu. Som du ser er du ikke alene.. Mange andre som har opplevd lignende .. Alt for mange dessverre.

Skjult ID med pseudonym Meg on. 25 juli 2012 19:53

"Det er vel desværre sånn at slike vesener kun forstår ett språk og det er rå makt."

Det der er vel på et rimelig primitivt nivå? Hadde det der vært sant hadde psykologer vært arbeidsledige for lengst og psykologistudier vært byttet ut med boksing, selvforsvarskurs og lignende...
Selv om en annen slår deg så er det vel ikke hensikstsmessig å synke ned på samme nivå? Jeg har slått min eks en gang, men det var etter ulidelig mange mnd med psykisk terror, "nesten-vold" og andre overtramp på mine pykiske og kroppslige grenser, så jeg fikk rett og slett nok og havnet ned på det primitive stadiet... Løste rett og slett ingenting..

Folk som behandler deg dårlig nytter det hverken å forandre eller slå til "fornuft". Man må velge selv om man vil leve med det eller ikke. Vil man ikke så får man gå. Det er noe i det at man velger litt selv hva man godtar å utsette seg for...
Er det barn inni bilder er det bare å ta det til familievernkontoret, megler eller rettsak.

(mann 33 år fra Oslo) on. 25 juli 2012 19:56 Privat melding

Vel om det er noen trøst blir aller fleste menn slått/sparket i forhold, i Norge er det f.eks langt flere kvinner som slår i forhold, jeg kjenner ingen gutt som ikke har blitt utsatt for vold i forhold av en eller annen sort....så ikke gå rundt å tro at du er alene, det er helt normalt.

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 20:00

jeg har vurdert krisesenter flere ganger, men jeg vet ikke, er vel rett og slett redd for å ikke bli trodd. må også si det skremmer meg å gå til sak med dette, da jeg vet at jeg veldig fort kan bli sittende som svarteper her. har som sagt blitt truet med voldektsanmeldelser før. og som vi leser av hva pgmp skriver over, så er det faktisk noen som får seg til å gjøre sånt.

som flere av dere er inne på har jeg vurdert å få tatt opp lyd når hun holder på, men dette har vært vanskelig å få gjennomført rent praktisk.

@Gilia73; takk for det. jeg føler det litt tabubelagt ja, ikke alltid like lett å være mann heller:o)

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 20:06

@Meg: som jeg har tidligere nevnt så har jeg aldri slått og kommer aldri til å gjøre det heller. jeg er heller ikke ute på noe hevntokt, og jeg kan garantere at det hadde i tilfelle bare gjort ting verre for meg selv.

@LeChamp: mulig dette er vanligere enn jeg tror ja. greit å vite at jeg ikke er den eneste:o)

Skjult ID med pseudonym Meg on. 25 juli 2012 20:15

påsan: Det tror jeg du gjør lurt i. Men om man tar lydopptak i eget hjem så skal vel det kunne brukes.
Og menneker som jobber med slike problemstillinger vet gjerne hvilke knapper de skal trykke på for å få frem sannheten, så om du har ren samvittighet så skal ikke det å bli trodd være et så veldig stort problem..

Og selv om LeChamp har en vennekrets der mannfolka blir slått så er ikke dette normalt i Norge!! Jeg kan melde det motsatte. Av alle mine kompiser er det ikke en eneste som har blitt slått av jenta si. Ei heller noen av vennindene som blir slått av mannfolkene sine.. Så kildehenvisningene blir kanskje litt tynne til å normalisere det i hele Norge. Men alene om det, det er du nok desverre ikke..

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 20:18

hun har vært i uttallige samtaler og utredninger med psykologer og psykiatere! hun kommer ut igjen med sympati fra de, triller de rundt lillefingeren! og de er ikke interessert i samtaler med meg eller familien hennes som kanskje kan belyse problemet fra en annen side enn hennes. så hun sitter der og legger ut om hvor slem og fæl jeg er mot henne og får gehør for det...

jeg kjenner forsåvidt heller ingen andre som blir slått av kjæresten sin, uavhengig av kjønn. men som sagt, jeg er fullstendig klar over at det sikkert er flere enn meg som blir utsatt for dette.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 25 juli 2012 20:20

TS det er fullt mulig å bare dra på krisesenter og få rådgivning og støtte før du velger hva du vil gjøre videre. Det at du har fortalt din historie til et krisesenter og kanskje til en advokat tilknyttet vil hjelpe deg dersom hun gjør alvor av trussel om anmeldelse. Det er ikke lett å stå i noe slikt alene ... Det er lov å søke hjelp. For de voldsutøvere som innser de har et problem finnes det også hjelp.. ATV alternativ til vold er f.eks et bra tilbud. Og Reform ressurssenter for menn i Oslo er det også mulig å ringe dersom du er voldutsatte og syns det er vanskelig å ta kontakt med et krisesenter.... Vet det er vanskelig .. Men det finnes som sagt masse bra hjelp der ute.. Og det er umenneskelig å måtte klare å stå i det du lever ned alene.. Du er ikke første mann som for hjelp.. Det er faktisk ganske mange :))

Skjult ID med pseudonym Trallalla on. 25 juli 2012 20:21

@påsan:
Har ikke lest alle postene her, men kommer med litt input.
Dersom hun driver med fysisk og/eller psykisk terror, trekk deg ut. Gå fra henne. Ikke bli der.
Når det gjelder barnet så er det vel opp til lovverket og en domstol å bestemme hvem som får ansvaret eller om det blir delt ansvar.
Ta kontakt med advokat.
Hvis hun driver med utpressing, dvs få deg til å klippe gress og gå tur med bikkja for at du skal få ha kontakt med barnet så ville det vært uvurderlig å kunne besvise det i en rettsal.
Det kan tilogmed gjøre at hun blir vurdert som uskikket til å ha foreldreansvar, og du kan faktisk sitte igjen med det hele ansvaret.
Et barn kommer aldri til å ha det bra med en kvinne som holder på på den måten.
Du må tenke at det du gjør er til det beste for deres barn.
Hvordan noe sånt skal kunne bevises i en rettsal må du konferere med en advokat om.
Har du det skriftlig, så er det vel mere eller mindre i boks. Hvis dette kun forekommer muntlig, så sjekk med advokaten hvordan man skal gå frem for å kunne ta dette opp på lovlig vis og fremlegge som bevis.

(kvinne 36 år fra Hordaland) on. 25 juli 2012 20:30 Privat melding

Skal du tillate noen å slå deg bare fordi de er kvinner? Når det kommer til vold så spiller vel kjønn ingen rolle?

(kvinne 36 år fra Hordaland) on. 25 juli 2012 20:40 Privat melding

Leste litt mer av debatten nå...
Dette høres ikke ut som et bra menneske. Advokat er ikke feil å skaffe seg.
Og skriv ned alt hun sier og gjør som du kan gå videre med... Når det kommer til å ta rettslig affære så er det viktig at du ikke glemmer noe!

Krysser fingrene for deg. Og håper du også får ta del i barnets liv og være en motpol fra mora

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 20:46

@puppensin: takk for dine synspunkter:o) og tro meg, advokat vil bli kontaktet i morgen!

(mann 46 år fra Akershus) on. 25 juli 2012 21:16 Privat melding

@påsan
Først vil jeg si at INGEN skal finne seg i å bli behandlet på en slik måte av sin partner, helt uavhengig av kjønn. Og jeg synes det har kommet frem mange fine synspunkter og råd om hva du bør gjøre.

Men, det er ett par ting som forvirrer meg litt i innleggene dine. I innledningen så skriver du som om dette er noe som hører til fortiden din, at du har vært utsatt for vold og trusler tidligere. Så litt senere kommer du med at hun nå er gravid med ditt barn, og truer deg med å nekte deg tilgang til barnet ditt om du ikke gjør som hun sier.

Kan jeg spørre om hvor langt tilbake i tid dette ligger, og vet du f.eks med sikkerhet at det er ditt barn? Var hun gravid når du forlot henne, eller er det noe du fikk vite i etterkant? Personlig så ville jeg iallefall ha fått dette avklart dersom du ikke er helt sikker. Skulle det vise seg at jeg ikke hadde vært faren, så hadde det vært bye bye og aldri mer villet ha noe med henne å gjøre. Er det mitt barn, så ville jeg nok gjort det som var mulig for å få foreldreansvaret for barnet.

Forøvrig så ser jeg at man skriver at dokumentasjonen på hennes vold og trusler må skaffes lovlig. Ja, det er nok riktig med tanke på en evt rettsak. Men jeg hadde uansett ville brukt lydopptak, evt videoopptak som jeg kunne ta med til politiet. At politiet ikke kan legge det frem som bevis i en sak er greit. Men det gjør jo at de har ett utgangspunkt å ta tak i under etterforskningen, så må jo de klare å fremskaffe de lovlige bevisene for at noe galt har funnet sted. Hvis ikke så blir det jo gjerne bare ord mot ord.

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 21:25

@Eikers1: Jeg beklager at dette fremkommer litt utydelig, men jeg var usikker når jeg startet tråden på hvor dypt jeg ville gå på dette her. Men status er som følger: hun forteller meg at hun er gravid, så går hun fysisk til angrep på meg og kaster meg ut igjen...

grunnen til at jeg skriver om vold som fortid er at jeg ikke kommer til å dra tilbake til henne, så å slå meg får hun ikke mulighet til lenger. men truslene er jo der, hver dag... på tlf og sms...

hun har vært utro tidligere, men jeg er sikker på at dette barnet er mitt.

(mann 46 år fra Akershus) on. 25 juli 2012 21:28 Privat melding

@påsan
Ok.. Da henger jeg helt med her :) Er du sikker på at barnet er ditt, så hadde jeg kjempet alt jeg kunne for det barnet. At det skal få en så god oppvekst som mulig.

Skjult ID med pseudonym påsan on. 25 juli 2012 21:31

Det skal jeg gjøre:o) jeg gir ikke opp så lett! har vært i hardt vær en stund, så gir meg ikke nå;-)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 26 juli 2012 00:03

@TS

Psykologer har en oppgave - det er å synes synd på kunden sin. X'n som jeg fortalte om 25 juli 16:27 gikk selvsagt til psykolog. Hun hadde gått til den samme (barne)psykologen ukentlig fra hun var 10. Da dette skjedde var hun 25. Hun går sikkert dit ennå og får trøst og får bekreftelse på at hun ikke gjør noe galt.
En venninne (som jeg ble kjent med etter denne hendelsen, og aldri har nevnt den historien for) studerte for å bli psykolog. Etter tre års studie, og at hun fikk mer innsikt i yrket og fikk følge med på konsultasjoner kutta hun studiet med begrunnelsen "Jeg er ikke sympatisk nok. Jeg ville gitt klientene et spark i ræva og bedt dem ta seg sammen, og dermed mista jobben første dag."

Lydopptak kan du lett ordne. I hvertfall for Android finnes apper som tar kontinuerlig lydopptak, og sletter automatisk etter en bestemt tid. Og når det skjer noe kan du trykke på en knapp som og velge at f.eks de siste 20 minuttene skal arkiveres slik at de ikke blir slettet. En slik app kan du ha kjørende i bakgrunn fra du går inn døra til du går ut igjen. (Sett lås på telefonen slik at hun ikke fikler på den.) Jeg bruker en slik app selv, med video, når jeg kjører bil, slik at hvis det skjer en ulykke har jeg dokumentasjon på hva som skjedde. (Eller forleden fikk jeg filmet en søt mink som løp i veien! Jeg bruker Dailyroads voyager til dette.)
(Til telefonopptak bruker jeg Call Recorder fra Celver Mobile. Den starter automatisk når telefonen ringer. Den hadde f.eks sin nytte i dag da jeg ble vekket av en telefon fra Luxemburg og måtte gripe fatt i en sak. Begrenset hva man får med seg av detaljer to timer etter å ha sovnet.)

Som nevnt tidligere - opptak får du ikke lov å bruke i en sak. Men du kan alltids ta opptaket og skrive referat i ettertid og bruke referatet som dokumentasjon.

Du bør ta en prat med politiet. Mulig de ikke tror deg, men kanskje du kan spore opp de som la dama i håndjern på sykehuset? De vil tro deg mer. Får du satt deg ned og avgitt rapport stiller du mye sterkere hvis hun skulle anmelde deg senere.
(fortsetter....)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 26 juli 2012 00:04

Jeg har vært endel på to slike krisesentere i jobbsammenheng. Selv om oppgavene mine ikke har vært knyttet direkte til brukere av slike sentere har jeg fått endel innblikk i hvordan de jobber. De gjør i utgangspunktet det samme som psykologer - synes synd på brukerne og hjelper til å skrive ned historien som evt kan sendes til politi/myndigheter, samtidig som de fører statistikk. Mange av de som jobber der ser ut til å ha jobben som endel av behandlingen - oppdage at noen har opplevd noe værre enn dem selv.
(Jeg spredte MYE frykt en dag jeg var på et av disse stedene, dagen etter at jeg hadde fått en basketball på øyet og det første en kvinnelig nyansett ser når hun kommer inn på senteret, første dag på jobb, er meg. Det gikk flere uker før hun turte å si hei!)

Min anbefaling er at du prøver politiet først, og krisesenteret hvis politiet ikke tror deg. Be politiet om råd, om de synes du bør anmelde etter å ha hørt historien. Skriv gjerne ned alt sammen på forhånd. Det kan være vanskelig å få det frem muntlig når du er der. Mye lettere å legge frem et ark og be en saksbehandler lese. Pass på å få med den gangen hun ble lagt i jern, og omstendighetene rundt. Det går an å be dem notere seg saken for fremtidig referanse, uten at det blir en anmeldelse av det.

Hvis du føler advokat er det rette, så spør på et krisesenter hvem de anbefaler.

Skjult ID to. 26 juli 2012 00:17

Jeg jobber på norges største krisesenter, og vil si at jeg ikke kjenner igjen det du sier, pgmp.

Krisesentre har som jobb og støtte mennesker som er utsatt for vold i nære relasjoner. Vi er ikke der for å synes synd på og jatte med voldsutsatte. Det hjelper ingen å bli sydd puter under armene på. Vi er der for å hjelpe dem til å sortere tanker og følelser, men vi har ikke kompetanse til å bedrive terapi, så dersom vi ser noen som trenger hjelp til alvorlige traumer, så ber vi vedkommende kontakte fastlege for å få henvisning til psykolog, eller følger personen til legevakt dersom det er akutt. Vi kan normalisere reaksjoner, og informere om sannsynlig saksgang fremover.I tillegg bruker vi veldig mye av arbeidsdagen vår til å hjelpe folk til å komme i kontakt med NAV, politi, barnevern, UDI osv.

Det kreves idag minst 3 års utdanning for å få jobb på krisesentre, men tidligere var den type jobb ofte basert på frivillig innsats. Når mennesker ringer oss og forteller at de vil jobbe for oss fordi de har opplevd traume selv, så eliminerer de selv selv som aktuell kandidat.

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 26 juli 2012 00:24

@skjult 00:17
Godt å høre at det finnes krisesentere som stiller høyere krav til bemanningen. De jeg har vært innom har hatt stor grad av frivillige. Det var i perioden 2008 til 2010 jeg holdt på med disse, og det kan selvsagt ha blitt forbedringer der også siden den gang.

Vet du om en liste over landets krisesentere med krav til fagutdannede ansatte, tror jeg du med fordel kan poste den her.

(mann 35 år fra Rogaland) to. 26 juli 2012 00:39 Privat melding

Høyres ut som borderline! Kom deg vekk før ho får manipulert andre til å få deg i fengsel.

Skjult ID med pseudonym FragleFru to. 26 juli 2012 00:45

Har ikke noe mer fornuftig å tilføye... Kan bare si lykke til.....masse bra svar her....!

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 26 juli 2012 08:18

@pgmp. Krisesentrene i hele landet har fått krav til kompetanse som et resultatet av at krisesentertilbudet ble vedtatt lov i 2010 med iverksetting av loven i januar 2011. Fylke er klageinstans dersom kommunene ikke oppfyller kravene i loven. Det står spesifikt i lovteksten st det skal være fast ansatte med kompetanse:) vil tro du ville fått en annen erfaring om du besøkte et krisesenter i dag en for tre , fire år siden. Det har vært en bevisstgjøring på krisesentrene gjennom nasjonal opplæring, og forskning på feltet kvinners vold mot menn. Veldig mange krisesentre har også mannlige ansatte i dag:) bare sånn til informasjon