Alle innlegg Sukkerforum

Rom for forbedring

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Undrende lø. 28 juli 2012 11:40

Det fins grenser for vår velvilje. Derfor må de fattige skjerpe seg...

http://www.dagbladet.no/a/22708521/

Skjult ID med pseudonym Sprø. lø. 28 juli 2012 12:01

Innlegget til Nærum renner over av ironi og sarkasme, ser det ut til, men jeg ser ikke at han kommer med noen gode forslag til løsning. Mellom linjene ser det dog ut til at han mener alt som kan krype og gå bør komme seg til rike Norge fortere enn svint, så vi får hjulpet dem her, og at tigging er en god løsning i så måte. Tror ikke det funker i praksis over tid, gitt. Han har argumentene for at det ikke skal være fri flyt av fattige inn i Norge, men velger å vri dem til noe ekkelt på en sarkastisk måte. Hva er løsningen han ser for seg? Det er mer enn nok trengende å ta av der ute. Den strømmen vil aldri ta slutt. Det er ikke sånn at dersom vi tar inn 10.000 fattige og sysselsetter dem på en eller annen måte eller lar dem tigge, så har vi stoppet strømmen av fattige en gang for alle og reddet verden.

Skjult ID lø. 28 juli 2012 12:14

Det er veldig lett å kritisere uten å komme med forslag på løsning.

Vet ikke om forbud mot tiggign vil løse noe som helst, men har heller ikke noe forslag. Selv gir jeg gjerne til norske rusmisbrukere feks. De er som regel ærlig med hva de trenger penger til og hvis det kan hindre brukeren fra å stjele i stedet så gjør jeg det.
Ved å innføre et tiggeforbud vil det gå ut over våre rusmisbrukere som jeg ikke synes er alt for pågående i forhold ti romfolket.

romfolket får ikke en krone. Det må finnes andre måter å hjelpe de som er fattige i andre land uten at de må sitte på gata i norge å tigge. Vi hjelper jo "sultene barn i Afrika". Dog er jeg ikke så sikker på at alle de som faktisk er her å tigger er de som trenger det mest heller.
Selv fikk jeg så hatten passet på metroen i paris av en Romener som ikke fikk en euro av meg. Resten av turen var ganske ubehaglig. En norsk rusmisbruker ville aldri truet meg på den måten om jeg avstod fra å raske fram e 20 krone fra lomma.

Skjult ID med pseudonym Bada Bing lø. 28 juli 2012 12:32

Snedig overskrift! Du kan søke jobb i desken til VG:)

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 28 juli 2012 17:49

Dei som kommer hit på besøk, uansett opprinnelse, får klare seg sjølve, slik kravene er, og følge dei mest elementære regler for oppførsel.

Skjult ID lø. 28 juli 2012 17:57

Jeg tror ikke jeg ødelegger bekjempelsen av narkotika ved å hoste opp en 20 krone til en som trenger til dagens dose. Jeg ha respekt for disse brukerene og de problemene de har.

Skjult ID med pseudonym søker lø. 28 juli 2012 19:09

Dette er jo bare et lite ledd i nedbrytingen av samfunnet vårt. Lager lover mot alt som er ubehagelig uten å gjøre noe mot vold og alvorlig kriminalitet. Det er totalt mangel på perspektiv. Husk at Hitler kun brukte 10 år på å gjøre et tolerant samfunn om til et helvete.

- Jeg syntes ikke det er så hyggelig med tiggere på gaten: Men hva slags samfunn kan finne på å forby det?
- Skattepengene som går til å redde basehoppere fra Trollveggen kunne vært brukt til noe annet: Men bare det mest kyniske samfunn kan ha forbud.
- Loven mot kjøp av sex gjør at jeg slipper å bli plaget av horer i gaten: Men det handler kun om fasade, ingenting er gjort for å hjelpe de som har problemer. Det er en lov som kun lar det velykkede samfunnet hovere over de som er mindre heldige.
- Røykeloven var faktisk positiv, Høybråten var tøff og gjorde en kjempe jobb: Men i etterkant ser vi stadige utspill fra mennesker som prøver å fremheve sin egen fortreffelighet med å hovere over mindretallet. Dette kan skape et farlig samfunn.
- Det er stadig mer hetsing mot overvektige: Mennesker er lett å lede til intoleranse. Det hadde vært hyggelig for min lommebok om jeg fikk billigere flybillett siden jeg bare veier en tredjedel av han som sitter ved siden av meg. Men fy faen for et jævlig samfunn det hadde vært.
- Hvorfor skal jeg måtte løfte en barnevogn inn på bussen? Jo, fordi jeg vil ha et godt samfunn.

Skjult ID med pseudonym Dominans lø. 28 juli 2012 19:46

@søker

Det er ikke lov å kjøpe sex, det florerer av horer på en lørdagskveld om man er på byn.

Skjult ID med pseudonym søker lø. 28 juli 2012 20:20

Ja, for hvordan skal de ellers få kunder når det er ulovlig?
I Amsterdam er det lovlig og det er vel den eneste byen der jeg aldri har blitt plaget av en hore.

Poenget er at loven ikke gjør noe som helst med elendigheten i bransjen. Det eneste loven gjør er å øke de sosiale forskjellene her i landet. Loven virker utstøtende på både selger og kjøper. Loven er kun laget for å bygge opp under selvgodheten til "vellykkede mennesker" som kan si fy skam og føle seg bedre enn de svakere i samfunnet.

Hva er gjort for å hjelpe de som er i bransjen ufrivilig da? Hvor mange har fått tilbud om alternativ jobb? Hvor mange narkomane selger seg ufrivillig når samfunnet lett kunne fjernet pekefingeren og heller gitt de et bedre liv?