Alle innlegg Sukkerforum

Dubrovnik for eksempel

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym oo ti. 31 juli 2012 20:16

Kan noen av dere forumfolka gi noen tips/info til meg om ferie i Kroatia?

Jeg vurderer å dra på ferie i slutten av september/begynnelsen av oktober og lurer på om det er

1. varmt nok i den tiden for bading, kajakpadling, soling? (altså som en forlengelse av sommer'n)
2. fint i Dubrovnik og omegn?
3. om det er andre steder i Kroatia som er finere? (jeg liker små idylliske bukter, små hoteller, genuine steder imotsetning til forferdelige opparbeidede turistfeller med høyblokkhoteller)
4. om det er bedre å reise til f.eks Tyrkia pga varmere der?

Skjult ID med pseudonym oo ti. 31 juli 2012 20:46

Er det ingen som kan gi en søt vakker kvinne noen tips for ferien?

*blunkeblunke*

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 31 juli 2012 20:51 Privat melding

Dubrovnik er en fantastisk by med middelalder arkitektur. Ingen fine strender direkte i Dubrovnik men du kan ta bussen til Lapad beach eller båttur til Lokrum ( en liten øy i nærheten)
En utrolig fin mediteransk atmosfære og gjestefrie balkanesere :-) Ingen andre steder i verden lukter luft så deilig som langs den kroatiske Adriaterhavs-kysten. Det skal du ikke komme til å glemme.
Dubrovnik omegn er også fint, mange sjarmerende småsteder som Cavtat og Kupari f.eks
Du kan ta en båttur fra Dubrovnik til Venezia (anbefales)
Det er definitivt ikke varm nok der i den perioden du ønsker å dra dit.

Har aldri vært i Tyrkia kan ikke gi deg tips.

Skjult ID med pseudonym oo ti. 31 juli 2012 20:59

tusen takk ooh yeah
høres ut som i mine preferanser :o)

Hotellet jeg sjekket lå på en liten øy rett utenfor Dubrovnik, det så fantastisk ut.

Tror du det er varmt nok i slutten av september (uke 39+40)?

Skjult ID med pseudonym oooh-yeah ti. 31 juli 2012 21:10

Du kan ha flaks i slutten av september, men i hvertfall er der ikke så varmt om kvelden. Da må du ha en genser eller jakke på seg. Den deilige luften med duft av furu kan du nyter i september også.
Dubrovnik er et godt valg definitivt

Skjult ID med pseudonym ... ti. 31 juli 2012 22:28

Prøv også litt lenger nord, øyene brac og hvar er veldig fine. Ellers en fantastisk liten by utenfor split som heter Trogir. Anbefales. Bo hos de lokale, mange leier ut rom/leiligheter i husene sine. Slutten av september fungerer helt fint, ta med en genser/jakke :-)

Skjult ID med pseudonym Knerten ti. 31 juli 2012 23:27

Slutten av september som er nevnt er normalt greit å reise dit, men litt varme klær anbeflaes på kvelden.
Jeg har ikke hatt noe problemer med å bade i september:-)

Jeg ville absolutt ha vurdert å leie leilighet i stedet for hotellrom, og du får mange veldig ålreite steder for en god pris. Veldig god erfaring med å leie leilighet.

Skjult ID med pseudonym romling ti. 31 juli 2012 23:30

Kom fra Split i går 30/7 med 30-34 grader om dagen og 25 grader som døgnminimum. Hjemme var det selvfølgelig regn, 15 grader. Turist sesongen i Kroatia varer ut september. Ifølge guiden vår var det ofte bra varme selv i september.
Hotell kan være dyrt, lokale leiligheter er vel ok når, nattetempen ikke krever klima anlegg. Masse ferjer som tar deg til din øy på den Dalmatinske kyst.
Andre kan supplere om Tyrkia..

Skjult ID med pseudonym oooh-yeah ti. 31 juli 2012 23:35

Det er helt greit å leie leilighet der, men da må du sørge for måltider selv. Ingen problem det heller, masse fine restauranter med nydelige fiskretter (anbefaler grillet fisk, og rødvin "zdrepceva krv"verdens beste)

Skjult ID med pseudonym oooh-yeah ti. 31 juli 2012 23:55

Og forøvrig du kan bo på Lapad beach, mange fine hoteller med privatstrand og du kan dra med buss til Dubrovnik om kvelden for shopping, sightseen, middag og whatever. Bussene er som regel fulle men ikke i slutten av september , da er den hovedsesongen over :-)

Skjult ID med pseudonym oo on. 1 aug. 2012 11:45

takk for mange gode tips!
:-)

siden jeg er sjefen over alle måltider hjemme orker jeg ikke tenke på leilighet med mat på ferier også - jeg vil komme til dekket bord for en ukes skyld:-) Og guttungen synes det er veldig kult med frokostbuffet; så da får han bestemme at det blir hotell :o) Men et lite koselig et bestemmer jeg

Må sjekke Split også, så bokser jeg nok tur

(mann 36 år fra Akershus) on. 1 aug. 2012 13:14 Privat melding

Jeg har vært i Vodice. Det er en liten by, som ligger litt nord for Split. Hvis du er ute etter et sted som ikke er en turistfelle, og ikke så stort. Så vil jeg i alle fall anbefale deg å sjekke ut det stedet.

(mann 35 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 19:26 Privat melding

Har vært i Dubrovnik og Split og på biltur mellom de ( reiste også da en lengre omvei innom Bosnia Herzegovina ), var ikke noe problem å bade fra Lokrum ca midten av oktober, men merkbart kaldere i Split.

Anbefaller å bo i Old Town, hyggelig hos http://www.hostelanadubrovnik.hostel.com/index.php og kort avstand til det meste.

Ta turen innom Buza bar ( croatisk for 'hull i veggen' du skjønner hvorfor når du ser den ), veldig bra sted å nyte solnedgangen.

En liten hake med Dubrovnik er alle cruiseskipene som kommer inn hver dag fra 10 på morgenen og utover, men de forsvinner utpå ettermiddagen. Som en lokal guide i Split sa 'Dubrovnik is basically disneyland, playground for tourists'.

Siste natten ( kom tilbake fra Bosnia sent på kvelden ) tilbrakte vi på ett ganske greit hotel rett utenfor Old Town, http://www.grandhotel-park.hr/,

Skal tilbake til Split og i samme omgang øya Hvar nå til september.