Alle innlegg Sukkerforum

Gamle tanter som stolte småbarnsmødre

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 00:56

Gamle tanter i fritt forfall som stolte småbarnsmødre med barnevogn og baby har blitt et tiltagende fenomen. Løkka er full av dem der de surrer rundt og tyranniserer gatecafeene. Og mange tror at de har den samme sjarm, freshness og utstråling som ungmøene. Latterlig.

Når jeg treffer en jente, så kunne det selvfølgelig skjedd at jeg kunne vurdert barn med henne dersom ting utviklet seg. Men når hun er i midten av 30-årene, og allerede fått de første markeringer av nedtur, så tenker jeg jo mitt nå.

Og dere?

Skjult ID med pseudonym FrkNorell on. 1 aug. 2012 01:00

...og hvor gammel er så den fantastiske MikkeMus?

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 01:20 Privat melding

Nå er jeg veldig usikker på hva du mener her...

Er det et problem for deg at kvinner i midten av 30-årene - "gamle tanter" - får barn med andre, bare fordi DU ikke kunne tenke deg å få barn med damer i "nedtur"?

Er det ikke bare fint, at noen andre tar seg av kvinnene, så kan du fokusere på jentene?

Og så er det kanskje så at ikke alle søvnløse småbarnsmødre i midten av 30-årene er like superfreshe som single ungjenter i 20-årene, men jeg synes kanskje at litt livserfaring, selvsikkerhet, trygghet og morslykke kan være vel så vakkert som sexy småryper.

Men så høres det jo kanskje ut som om du er i 20-årene selv (håper jeg i hvert all), og det er det jo ikke midten av 30-årene som er det naturlige "jaktmarkedet" for deg, er det vel? :)

Og OM du selv skulle være i midten av 30-årene, så håper jeg for din del at du er veldig, veldig fin, slik at du ikke ender opp veldig, veldig ensom. :)

Lykke til videre, MikkeMus. :)

Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 01:29

Se der ja. Første kullbit hevet på grillen her :) Var egentlig bare en digresjon og en observasjon jeg gjorde på Grünerløkka, når jeg besøkte en cafe der i dag. Tiden for unge vakre småbarnsmødre er nå skiftet ut med tiden for litt mer gamle tanter av den mere slitne sorten som småbarnsmødre. Det var tanken/digresjonen som slo meg.

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 1 aug. 2012 01:37

Jævla trendy å henge på gatekafeer på Løkka da.

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 01:37 Privat melding

Hehe, da forstår jeg litt bedre hva du mener.
Men nå er det engang slik at folk venter lenger og lenger med å få barn - både menn og kvinner.
I 20-årene er man mer opptatt av utdannelse, karriere og festing (ikke nødvendigvis i den rekkefølgen) her i byen, barn begynner de fleste med heeeelt i slutten av 20-årene. :)

Uansett er jeg ikke helt sikker på når disse "vakre, unge småbarnsmødren" fylte byens gater, siden denne trenden har vært her ganske lenge.
Eller kanskje du bare var på feil kafè, på feil dag? ;)

Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 01:58

At folk venter lenger og lenger med å få barn - både menn og kvinner, er en kjent sak. Men er det bare sjarmerende og positivt?
Var forresten fyren på nabobordet, en eldre herremann, som uttrykte noe i retning av at mødrene nå så ut som gamle kjærringer (et uttrykk som jeg, som kjent, valgte å bytte ut med "tanter her"). Før var en mor en søt, stolt og yndig skikkelse som alle smilte til og var hjelpsomme mot. Nå er de noen rufsete troll, som forventer at folk smiler til dem og opptrer hjelpsomt .

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 02:43 Privat melding

Å, som en sånn Karine Haaland-stripe, med "kjerringer" med puppen på tørk og "fordi jeg fortjener det"-holdninger? :D
Jeg vet ikke jeg, har vel ikke akkurat hengt så mye på kafè, verken på Grünerløkka eller andre steder, at jeg kan uttale meg om akkurat DET fenomenet.
Men jeg synes til stadighet at jeg ser søte ungpiker med små, rosa englebarn i vogna, jeg - som sagt, kanskje dere bare var på feil kafè? :)
Eller kanskje de fleste yndige 20-åringene satt på en pub og drakk øl? :D

Og skal vi først "mimre", så skjer det vel kanskje at vi savner kjekke, unge menn med slips og hatt, eller epleknickers og sixpence, som reiste seg opp når man kom med stor mage eller små barn - hvor ble det av alle dem? ;)

Skjult ID med pseudonym lusa on. 1 aug. 2012 06:55

MikkeMus) - on. 1 aug. 01:58

Om "det er bare sjarmerende og positivt"? Hva søren?

Jeg kan melde om at kvinner faktisk ikke tasser rundt i gatene primært for at du og andre menn skal ha noe søtt å se på. At statistikken for førstegangsfødende endrer seg er nok et større fenomen enn som så, gutten min. Det dreier seg om likestilling. Det dreier seg om personlig utvikling. Det dreier seg om vekst i flere arenaer av det norske næringslivet, og det dreier seg om utnyttelse av ressurser som ikke har blitt godt nok utnyttet før. Det dreier seg om å bidra til en økonomi, og det dreier seg om å bidra til en nasjonal kompetanseheving. Det dreier seg om friheten til å ha et liv og å gjøre som man ønsker. Det dreier seg om å kunne providere trygge, stabile og gode rammer for et eventuelt barn før man skaffer seg det, heller enn å dra ut en kidd eller tre når man er 17 og deretter havner i kassa på rimi. For du vet, skilsmissestatistikken har heller ikke holdt seg stabil. Det er ikke sånn lengre at kvinner gifter seg når man er 15, får barn når man er 17, lever som husmor og deretter lever livets glade dager som husmor sammen med en mann som banker dritten av deg.

Nei, det dreier seg om å ta ansvar. For seg selv. Og for det barnet man utsetter å få.

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 1 aug. 2012 07:10 Privat melding

Hmm .. Jeg var ung mor og fikk mine mens jeg studerte på UiO.. Og jeg kan med hånden på hjerte si at som24 åring så jeg mer sliten ut enn nå som "gammel tante" på 39 med store barn.. Har kanskje noe med våkenetter å gjøre TS ?
Undrer meg over dine holdninger.. Det virker som om du ser på kvinner som objekter og ikke som individer.. Det var min observasjon av dine innspill her..

Skjult ID on. 1 aug. 2012 07:28

samme gamle urodraglige folk her inne. Lykke til som ufordraglig, venneløs og sist men ikke minst singel. Jeg kjenner ihvertfall ikke noen som gidder å være sammen med noen med slike holdninger.

(kvinne 59 år fra Vestfold) on. 1 aug. 2012 07:50 Privat melding

Jeg var også ung mor,med tre barn på under 4,5 år.Var under 26 da jeg fikk nr tre.Og fikk nr 4, 4 år etter det som 30 åring.Skal love deg at jeg så rimelig sliten og bleik ut da ja.Mange kommenterer at jeg ser bedre ut nå enn da.

Sånne holdninger som trådstarter har liker jeg dårlig

Skjult ID med pseudonym belling on. 1 aug. 2012 08:03

Mikke Mus er ifra 1928, en god gammel årgang.

Men holder seg godt.

Skjult ID med pseudonym NyeMeg on. 1 aug. 2012 08:56

Det sier kanskje litt om deg når en "simpel" ting som litt eldre mødre på en kafè setter seg så fast i hodet ditt at du tenker på det på vei hjem OG må sette deg ned å skrive om det på SUKKERforum...
Har du ikke mer spennende ting å diskutere? Du opptrer som en gammel tante uten mann, men med alt for mange katter. Du vet, ho som står i vinduet sitt og irriterer seg over alt og alle på utsiden fordi hennes eget liv er tomt... Det kler ingen..

Skjult ID med pseudonym NyeMeg on. 1 aug. 2012 09:06

Mikke Mus: -1 Lusa: 5

(mann 33 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 09:19 Privat melding

Er ikke det å være en stolt småbarnsmor noe som er flott og fint å se på? de kommer sikkert i kontakt med andre i samme situasjon og får nye venner og barna får venner, det er jo mange vennskap som har startet på lekeplassen.
Du har sikkert bare hatt en dårlig dag og irritert deg kanskje over en barnevogn som stod i veien eller lignende.

(mann 56 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 09:21 Privat melding

Så vidt eg veit, var eg den første husfar i Oslo. Hadde til og med tittelen som yrkesbetegnelse i telefonkatalogen. Dette var for 26 år sidan, forresten.
Som aktiv kvinnesaksmann i alle år, fann eg det heilt naturleg å vere heime. Kona mi var tre år eldre enn meg, ferdig med utdanninga si - så valet var enkelt, var liketil.

Det interessante var imidlertid at samfunnet slett ikkje var klart for ein mann med barnevogn! Eg fekk aldri hjelp på trikk eller liknande - og det var heller ikkje naturleg for meg å slenge saman med husmødrene i lokalområdet; det såg rett og slett suspekt ut.
Det verste var imidlertid at eg vart harselert med og sterkt mistenkeleggjort av vår lokale helsesyster. "Hvor er mamma?" "Neste gang kommer vel mamma, vel?".

Om eg såg sliten ut? Sikkert. Eldstemann sov ikkje ei einaste natt dei første 13 månadane. Ho som kom tre år etter, sov heldigvis betre. Dei grå håra mine starta nok å kome allereie då. :-) Men du verda, for ei herleg tid!

Og med dette, rundar eg av for endå ei debattavsporing... :-)

(mann 57 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 10:57 Privat melding

@Panegyrisk.
Beklager, du var langt fra først. Min onkel tok hjemmeøkta med sine barn på70-tallet. Og han var neppe først han heller.

Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 13:26

Bra jeg fikk grillen full av kull her. Det var nettopp formålet med tråden. Den var basert på, slik jeg skrev; en observasjon, en trend og en digresjon. Småbarnsforeldre rundt 40. Hadde null med holdning å gjøre. Takk til alle bidragsytere.

Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 13:30

Og... btw... ok, lusa! Du har rett og jeg er enig med deg. Det er kun positivt, vakkert og sjarmerende med gamle damer som småbarnsforeldre ;)

Skjult ID med pseudonym lusa on. 1 aug. 2012 13:37

MikkeMus (pseud), 1 aug. 13:30

Takk og pris for det! Jeg pleier sjelden å la meg trekke opp av skriverier på Sukker, men i morges ble jeg ærlig talt litt muggen ;)

Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 13:43

Aha :) så du tilhører altså selv skaren gammel tante-småbarnsmor og følte deg truffet, lusa.. Beklager det.
Tror observasjonen ble understøttet av den så fint beskrevet: "fordi-jeg-fortjener-det-holdningen" fra disse voksne mødrene på cafe, som virker å være mye mer selvbevisste og nå-er-det-endelig-min-tur-til-å-ha-de-privilegiene-som-småbarnsmødre-skal-ha-att ityden som fremkommer så mye mer tydelig

Skjult ID med pseudonym The One on. 1 aug. 2012 13:55

Nei, nei, nei MikkeMus, når du endelig har lagd en tråd med litt temperatur og får satt de gamle tantene litt på plass også legger du deg flat nå! Hvor er manndommen din? Akkurat nå sklir den rett inn mellom barnevognene på Grünercafe'ne sammen med tantene. Fysjamei!

Skjult ID med pseudonym lusa on. 1 aug. 2012 13:56

Jeez. Her trodde jeg du hadde skjønt noe, men den gang ei...
Jeg har ingen barn nei, så du behøver ikke prøve å tolke noen personlig krenkethet inn i innlegget mitt.

Oppdater deg på egen hånd, det trengs. Jeg har derimot ikke tenkt å føre deg noe sted.

Skjult ID med pseudonym wilma on. 1 aug. 2012 14:22

Hehe!
Her har vi den selverklærte alfahannen som uttaler seg om hvilken alder han ønsker at småbarnsmødre skal ha for at han skal synes det er behagelig å betrakte dem når han rusler rundt i byen.

Stå på, @MikkeMus, fortsett å spre ditt glade budskap og ønske om yngre småbarnsmødre, du skal se du får gjennomslag etterhvert. Alfamenn pleier jo å få det :-D

Skjult ID med pseudonym Gørl on. 1 aug. 2012 15:00

Fritt forfall kaller du det.

Det handler for meg mer enn om å ta vare på utseende og kropp. Slike ytringer synes jeg representerer et slags moralsk forfall. Og hva prøver du å si med tråden? At kvinner burde få barn tidligere slik at du har noe pent å se på - eller hei vent - de har jo akkurat fått barn, så kanskje noen av dem er opptatt og det ikke er så farlig?

Skjult ID med pseudonym MikkeMus on. 1 aug. 2012 15:10

Gørl

Jeg har altså blitt utsatt for moralsk forfall :) Jeg prøvde å vise til en norsk samfunnstrend, om en noe spisset fremstilling. Jeg har vel aldri hevdet at jeg ikke aksepterer den. Men jeg påpekte den. Uansett hvordan den forklares og forsvares, kan det desserre aldri bli noe estetisk vakkertsyn. Brautende, kravstore og plasskrevede småbarnsmødre i 40-årene i flokk på cafe. Men jeg skjønner og godtar at de ikke er der for å dekorere mine omgivelser :)

Skjult ID med pseudonym Gørl on. 1 aug. 2012 19:07

I ditt åpningsinnlegg får man inntrykk av at problemet er at de ikke er vakre, freshe unge og sjarmerende. Nå i det siste innlegget er det oppførselen deres du tar tak i. Det er to helt forskjellige ting, er det ikke?

(mann 56 år fra Oslo) on. 1 aug. 2012 21:18 Privat melding

@HaraldBK -

det var som søren! Eg får då trøyste meg med Skrifta sine ord om dei siste skal bli dei første. Eller var det omvendt? Eg traff i alle fall i mine tre-fire år ingen andre menn med barnevogn!

(mann 42 år fra Nordland) on. 1 aug. 2012 22:42 Privat melding

"Gamle tanter"? Er de ikke pr. def. "gamle mødre" om de sprader rundt som stolte småbarnsmødre? :P

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 1 aug. 2012 23:35

Vel, jeg tenker mitt, men junior tenker noe helt annet, og da er det kjørt. :-/

Skjult ID med pseudonym MikkeMus to. 2 aug. 2012 00:45

Summen av oppførsel, utseende, teende og utstråling @Gørl :)

Pssst: @mymy Nå klandrer du vel ALLE menn, fordi EN mann skriver noe du syntes er litt slemdumt :)

Skjult ID med pseudonym MikkeMus to. 2 aug. 2012 00:52

Mange kvinner ønsker å bli mor, og de forestiller seg et glansbilde - av seg selv. Et barn gir status og er et levende bevis på hennes livgivende kraft. Hun er stolt av seg selv og sin. Hun forventer at folk skal særbehandle henne som en prinsesse. Også blir det hele bare litt pussig når de dukker opp, 40 år gammel med rufsete hår og et forventningsfullt uttrykk :) Jodda, jeg har tatt på meg den slemme hatten her nå hehe. Bring it on, girls. Kast deres vrede over meg

Dr.Jekkyl

Skjult ID to. 2 aug. 2012 01:12

Vet, skikkelig dårlig gjort å skjære alle over en kam...det gjør jo tross alt ikke TS. Har forresten kommet opp i et veldg ubehagelig dilemma...min venninne som har prøvd å bli gravid gjennom mange år har endelig kommet i den lykkelige situasjonen :-) Men i og med at hun er over 35, føler jeg at det er min plikt å si at hun virkelig bør tenke gjennom følgene...hun kommer jo ikke til å bidra til estetikken og byfornyelsen...nesten så det grenser til egoisme. Skal alle andre lide fordi hun absolutt insisterer på å være så usjarmerende? Kanske det går greit om jeg ber henne holde seg unna kafeer , og ikke snakke veldig høyt....egentlig er det vel best om hun bare blir hjemme..... Forresten er det vel endel andre folk som også burde tenke på hva de utsetter sine medmennsker for, og bare mure seg inne og være musetille...neida TS..var ikke deg jeg siktet til.

Skjult ID med pseudonym MikkeMus to. 2 aug. 2012 01:50

@mymy.. Ja, alle menn er selvfølgelig nøyaktig lik meg, og vi har nøyaktig de samme meninger og holdninger, dessverre. Hva gjorde egentlig testosteronet med våre holdninger?

@(Skjult ID ) - to. 2 aug. 01:12.. Jeg dro ikke alle over en kam, men tok et utdrag. Derimot tipper jeg at utdraget som jeg viste til er representativt for alle gamle, gufne og heksaktige småbarnsmødre som er ute og tyranniserer sine omgivelser med lefsepupper som skal rulles i all offentlighet og eksponeres med stolte glimt slitne blikk og med skyhøye forventninger om at alle vil behandle de som prinsesser.

Skjult ID to. 2 aug. 2012 09:15

Og jeg tipper du er en liten dott som er bitter. Det er jo sikkert pinlig ikke engang å rekke opp med mikke mus- ørene til disse lefsepuppene, selv om de antagelig henger i navlehøyde. Tipper og så at du gjentatte ganger har blitt kjørt ned av denne barnevogn-mafiaen. Men ærlig talt...de så deg vel ikke, og du burde strengt tatt holde deg unna disse kafeene....for din egen sikkerhet.

Skjult ID med pseudonym MikkeMus to. 2 aug. 2012 14:46

Nettopp! I går ble jeg atter igjen, brutalt nedkjørt av en busemann, med langt hår, iført kvinnelignende klær og med high-tech barnevogn som rambukk på vei til en cafe for å bedrive ammeeksponering. Jeg er en skjør skapning. Jeg har ikke rygg, kun en liten stropp til å henge rumpa i. Ikke har jeg rumpe heller. Jeg får begynne å holde meg unna alle offentlige plasser..

Skjult ID to. 2 aug. 2012 15:47

Ja, enten det , eller prøve å bli adoptert av noen av dem........de går gjennom ild og vann for sine små