Alle innlegg Sukkerforum

- En tikkende bombe

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 13:49 Privat melding

I dagens utgave av Dagbladet kan man under overskriften ovenfor lese;

"Vi vet ikke hva likestillingen gjør med mannen. Derfor er politikernes knebling av likestillingsdebatten farlig, mener sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen".

Link; http://m.db.no/2012/08/02/nyheter/innenriks/politikk/feminisering/antifeminisme/22774275/

Kjør debatt!

Skjult ID med pseudonym Fjasken to. 2 aug. 2012 13:51

Hvem leser Dagbladet? Et oppgulp av en se og hør i dagsavis/tabloid form....

(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 13:57 Privat melding

@Fjasken

Du må gjerne kritisere Dagbladet, men den kritikken kan du sende til 2400@db.no.

Skjult ID med pseudonym poppy to. 2 aug. 2012 14:00

Kan vi ikke bare behandle hverandre som individer og ikke etter kjønn?? Jeg mener vi er i 2012, nå må vi slutte å krangle. Kvinner har like mye verdi som menn og en hver må få leve som de ønsker. Enten det er å være hjemme med barna eller ute i jobb. En må se på de ulike kvalitetene til individet og ikke etter stereotypiske oppfatninger om kjønnene. Vi har ulik fysikk ja, det kommer man ikke unna. Selv håper jeg at vi en gang i fremtiden kan se på de ulike kvalitetene som noe positivt som igjen bidrar til økt trivsel for begge kjønn. Enten det er i familielivet eller i arbeidslivet. Vi utfyller hverandre. Bokstavelig talt, hehe

(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 14:06 Privat melding

@poppy

Du klarte ikke la være å ha en seksuell undertone i denne tråden heller? Det er vel strengt tatt mannen som utfyller kvinnen. Noen feminister, ekstreme sådan, anser faktisk mannens penetrering som en undertrykkelse av kvinnen.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no to. 2 aug. 2012 14:09

Usakelig innlegg er slettet av Sukker for å beholde kvaliteten på tråden.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no to. 2 aug. 2012 14:12

Usakelig innlegg er slettet av Sukker for å beholde kvaliteten på tråden.

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 aug. 2012 14:15 Privat melding

Det er ekkelt å tenke på.
Jeg håper ingen jeg kjenner er tilstede når neste frustrerte sinte mann klikker på ett eller annet offentlig sted.
Selvmordsbølge av menn som satset sine siste kort på datingssider eller brukt alt de har på falskeprofiler i Sverige.
Menn som kaster seg seg ut i trafikken i England for de ikke får se sine barn, stopper tog og henger opp protest bannere og henger dukker av menn i trafikkstopler.
Radikale bloggere og figurer som får enorm oppslutning og knytter internasjonale nettverk der surt kvinnehat er ett av deres fremste retorikker.

De to tingene jeg frykter mest er noen gjøker som blir så frustrerte og radikale over tid at de sprenger ting og selvmordsbølge blant avviste menn, jeg har sett mange gladgutter miste totalt troen på livet etter noen år på sukker.

(mann 46 år fra Akershus) to. 2 aug. 2012 14:19 Privat melding

@LMAOROTF
Og du klarte ikke å ta tak i noe annet ved poppys innlegg enn akkurat siste to setningene!!!

Jeg er for likestilling, at vi skal ha like muligheter og rettigheter i arbeidslivet, at begge parter tar del i det familiære. Men jeg synes også at vi skal ta vare på forskjellene mellom mann og kvinne, at vi ikke ender opp i en grå masse hvor vi er helt like.. Og vi må ikke komme dit at vi ser ned på par som evt velger å leve i de mer tradisjonelle "gammeldagse" kjønnsrollene, hvor kvinnen tar seg av huset, mens mannen klipper plen, måker snø og skifter hjul. Vi må ikke klippe plen og ta oppvasken annenhver gang for at det skal kalles likestilling.

Skjult ID med pseudonym Eikers1 to. 2 aug. 2012 14:23

Så er vi i gang igjen med det jeg nesten vil kalle en sjikanering av poppy.

LMAOROTF du legger opp til at vi skal kjøre en debatt om ett tema du har valgt, kan ikke se at poppys sexliv er en ingrediens i den debatten. Samme gjelder deg rororo.. På noen områder har vi tydeligvis ett stykke igjen før man kan kalle mann og kvinne likestilt.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) to. 2 aug. 2012 14:24 Privat melding

@rororo
Hvorfor skriver du slik dritt om andre ? Har du en syklig glede i å tråkke på andre mennesker ?

Skjult ID med pseudonym Gerimax to. 2 aug. 2012 14:26

Det er herlig å se at noen svarer på slike populistiske uttalerser fra Mr Grande , tydelig at han ikke har opplevd/ , erfart den femininistiske kværna .

Enig med artkkelskriver i at uttalerser mot feimistiske bevegelser er å bli karakterisert som ekstremist , kvinnehater og mishandler , hvem tør å ta opp kampen da .?

Skjult ID med pseudonym The One to. 2 aug. 2012 14:37

Uavhengig av om det er likestillingsproblematikk eller what ever så er knebling farlig. Så der må jeg gi Thomas Hylland Eriksen rett. Retningen likestillingsproblematiken har tatt kan jo selvfølgelig diskuteres. På noen områder har det gått litt tregt, på andre områder har mannen blitt litt glemt, men sånn all ower er vi vel på riktig vei. Lik behandling 100 % kan vi aldri få mellom kjønnene da det er noen fysiske forskjeller på oss som hindrer det. Menn har jo styrt mye av showet i en evighet nå så det svir vel litt for oss menn å slippe damene til, men det er vel ikke mer en rettferdig!

(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 14:38 Privat melding

@Eikers1

Litt må hun tåle når hun ikke klarer å skrive et eneste innlegg hvor det ikke er en seksuell undertone. Bemerkningen hadde til hensikt å gi et signal om å legge den ballen død i denne tråden. Det er ikke snakk om sjikane. Jeg har ingen intensjoner om å fortsette å snakke om poppys sexliv, for det er for meg totalt uinteressant. Mitt oppfølgningsinnlegg til rororo var kun ment humoristisk og sagt med et glimt i øyet. Det tror jeg selv poppy forstod, og det burde du selv også ha forstått selv om du tar poppy i forsvar så snart noen påpeker at hun gjerne vrir trådene hun deltar i over i en seksuell retning. som ordtaket sier, hun legger seg laglig til for hugg. Trolig gjør hun det også helt bevisst. Nok om det.

Over til temaet for tråden. Jeg er også for likestilling mellom kjønnene. Vi skal ha samme rettigheter og muligheter uavhengig av hvilket kjønn vi har fått ved fødselen (eller gjennom operasjon). Det jeg mener er sentralt er at dette gjelder begge veier. Verken menn eller kvinner skal føle at deres rettigheter eller muligheter begrenses på bekostning av det andre kjønn. Jeg mener også at kvinner har et spesielt ansvar å ikke misbruke likestillingen, blant annet ved å benytte seg av det kortet der det passer de, og ikke benytte seg av den der det ikke passer de.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 2 aug. 2012 14:40 Privat melding

Få det inn i ungdomsskolen :)
Kast ut religionsfaget for godt, og kjør heller et eget fag hvor dette med egne valg, grensesetting, respekt for andre sine grenser, å se sin annerledes neste med samme respekt for sine valg som man ønsker selv, osv.

Man kan ikke gå rundt og fortelle andre hvordan det er riktig for dem å leve, hva slags partner og hva slags liv de skal ha. Og man bør lære tidlig at man selv står ansvarlig for å velge sin vei i livet som gjør en lykkelig. Og at i dette lykkelige livet så kan man ikke kreve eller forvente noe av andre mennesker rundt en, man har kun seg selv som må gjøre jobben, uansett hvilken jobb det er :)

Men viser man respekt, så får man respekt, og det er jo ofte slik livslange vennskap kommer i livet :)

Og kunnskap om at det finnes mennesker med ekstreme meninger som ønsker å påvirke en. Enten det er snakk om ekstreme feminister eller mannsjåvinister.
Dersom alle fikk inn med morsmelka at det er greit å velge å leve etter egne meninger selv, og dermed kunne leve livet sitt som en ekstrem femininist i praksis dersom man vil. Men at med det å velge en vei i livet og en måte å leve på så følger det med et stort ansvar som går på det å godta at andre lever totalt annerledes, og mener noe helt annet :)
Og at man aldri kan la sin mening bestemme over andre enn kun sitt eget liv.

Utover det er det helt greit å diskutere saklig om meninger og hva man føler riktig.

Men den dagen man har havnet i den grøfta at "alle norske damer er vrange" (fordi de stiller krav mht å oppnå det akkurat det som gjør DEM lykkelige her i livet) eller at "alle menn er noen griser" (fordi de bare løper rundt og tenker på kvinner som sexobjekter), ja da trenger man vel egentlig hjelp :P

Det er noe som heter gråsoner, og det er der vi lever alle sammen :)
Det er ingenting som er svart/hvitt, eller en vei for alle kvinner eller alle menn.
Vi er alle totalt forskjellige UNIKE INDIVIDER <3
Og man kan aldri finne to like mennesker med akkurat samme behov og ønsker her i livet, uansett hvor lenge man leter.

Første steg på veien er jo imidlertid å snakke høyt om det, snakke slike ting ihjel, og aldri gi seg når det kommer til å saklig argumentere imot slike holdninger som ønsker å putte en gruppe mennesker i samme bås.
Anser man kvinner som noen som "skal stelle hjemme", så kan man ikke regne med å finne seg ei dame. Man kan sikkert finne seg ei som liker å stelle hjemme, så problemet ligger jo ikke der :) Problemet er selve

Skjult ID med pseudonym poppy to. 2 aug. 2012 14:49

TS

Du svarte "Du klarte ikke la være å ha en seksuell undertone i denne tråden heller? Det er vel strengt tatt mannen som utfyller kvinnen. Noen feminister, ekstreme sådan, anser faktisk mannens penetrering som en undertrykkelse av kvinnen."

Herregud! Nå må jeg si meg enig med Eikers1 altså! Var det det eneste du fokuserte på i mitt innlegg? Da er det jaggu meg du selv som lar tråden din skli ut og ikke JEG. Når det er sagt er det ikke mannen som utfyller kvinnen men to individer som utfyller hverandre. Er glasset halvt fullt eller halvt tomt....Alt er relativt.

Videre skriver du "Litt må hun tåle når hun ikke klarer å skrive et eneste innlegg hvor det ikke er en seksuell undertone. "......Jeg har plenty av innlegg her inne uten en eneste undertone av sex. Men du leser tydeligvis bare sex trådene mine kan det se ut som!

Og ja jeg tåler kritikk og alt det der....Vet ikke hvor mange ganger jeg skal bli nødt til å repetere meg selv. Men nå drar du ting ut av sammenheng mener nå jeg. Det var en uskyldig spøk som passet inn. Ikke verre enn det. Jeg kunne for eks sagt : Kvinner og menn utfyller hverandre fordi pikken til mannen passer inn i fitta til dama. Men jeg skrev ikke det. Gjorde jeg vel?

Skjult ID med pseudonym poppy to. 2 aug. 2012 14:52

@rororo

Jada, ALT handler om sex for meg. Jeg tenker på sex fra morgen til kveld. Det er det eneste jeg snakker om til alle vennene mine og det eneste jeg bruker tiden min på.....Jada...og ellers har du det bra?

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 aug. 2012 14:59 Privat melding

@Minney - Men du som de fleste kvinner overser det triste faktum at samfunnet har en stor gruppering med single menn som ingen ønsker, de skriver ikke oppgulpet sitt mot kvinner og innvandrere fordi de egentlig er sinte på dem.
De er lei seg, frustrert, sinte og mutt alene, noen av dem får opparbeidet seg solid økonomi som betyr tur til thailand eller øst europa men endel av dem gjør ikke det.
Jeg tror neppe disse hadde dempet kvinnehatet sitt om de ble undervist om kjønn og likestilling i skolen.

Skjult ID med pseudonym FrkNorell to. 2 aug. 2012 15:03

Men LeChamp; finnes det ikke slike grupperinger av kvinner også, tror du?

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 aug. 2012 15:09 Privat melding

@FrkNorell - Nei det gjør det ikke, og om det fantes en liten gruppe som var slik så er det ikke naturlig å tro at det vil bli en tikkende bombe ut av det, heller hording eller vannskjøtede katter eller en ekstrem interesse for alternative hobbyer der en eller annen homofil superselger kan selge de raw food og homoepati med mye skravling og ogsånne liksom klemmer med sånn "smask" lyd lagt til når de mimikere en liksom kyss på kinnet som sånn homofile Powerselgere er så flinke med.
Har ingenting imot homofile forøvrig, bare synes noen av dem som tilfeldigvis er i slike posisjoner er helt rå på få penger ut av ensomme kvinner.

(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 15:14 Privat melding

@poppy

Som sagt i mitt svarinnlegg til Eikers1 hadde mitt svarinnlegg til deg til hensikt å gi et signal om at det var et ønske om at tråden ikke skulle dreies mot noe seksuelt. Selv om du kom med gode innspill i debatten la du opp til en seksuell undertone i avslutningen, og da er det lett det folk henger seg opp i og spinner videre på akkurat det.

Kom deg videre og la denne tråden få handle om det den skulle. Verken tråden eller du selv er tjent med at den skal fylles av innlegg som angriper deg eller tar deg i forsvar. Det er nok av andre slike tråder.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 2 aug. 2012 15:16 Privat melding

@LeChamp

En undersøkelse jeg leste for en stund siden konkluderte med at det faktisk fantes flere ensomme kvinner enn menn (altså som følte seg ensomme og alene).

For hver mann som ingen ønsker så finnes det også en kvinne som føler på det samme.
Men jeg tror kvinner er flinkere til å "undergrave" seg selv, og tenke at hun faktisk ikke "fortjener" noen.
Og tro at det er hennes egen feil at hun ikke fortjener noen.
Mens menn nok kanskje heller går i den andre fallgruva og tenker at det er andre sin feil at han er ensom og ingen vil ha han.

Så her trengs undervisning både blant kvinner og menn. For det er ingen god ting for samfunnet at både kvinner og menn går rundt og føler så vonde følelser.
Alle bør lære seg at det er greit å være alene i en kortere eller lengre periode, og lære seg hva de kan gjøre for å leve lykkelig som single frem til en potensiell partner dukker opp.
Det å basere livet sitt på at man kun blir lykkelig og fullstendig dersom man får seg en kjæreste ødelegger for alt for mange.

Jeg kan selv føle meg forferdelig ensom innimellom (jeg har ingen mann, ingen jobb å gå til, og har ikke overskudd til å være supersosial slik mange andre single er). Men selv om det kan føles både urettferdig fordi jeg har havnet i den situasjonen jeg er i, og at "ingen vil ha meg", så har jeg jo kunnskap jeg kan bruke :)
For jeg VET jo rent intellektuelt at det ikke er noen sin "feil" at jeg er der jeg er nå i livet mitt, og mangler både kjæreste og en del andre ting "alle andre har" :P
Så jeg har ingen planer om å gå i "mannefella" og tenke at det er noen andre (eller samfunnet og hvordan samfunnet har blitt) sin feil, eller "kvinnefella" og gå rundt med skyldfølelse og at jeg ikke fortjener noe bedre.

Så jeg tror kunnskap er veien å gå :)
Kunnskap er makt, også når det kommer til alt som har med menneskelige relasjoner (og mangel på sådanne) å gjøre :)
Og menn må læres opp tidlig til at det er greit å snakke om ting, spesielt følelser :)

Skjult ID med pseudonym The One to. 2 aug. 2012 15:17

@LeChamp

Jeg henger med på en del av det du sier og tror du delvis har rett på noen punkter. Ikke fullt så ekstremt , men dog. Det jeg lurer på er, vi har nogenlunde lik fordeling på antall menn og kvinner i Norge. Det må jo bli noen kvinner til "overs" i så tilfelle. Hva med dem?

(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 15:19 Privat melding

@poppy

Og ja, jeg gjør meg nok skyldig i en grov generalisering når jeg sier at du ikke klarer å skrive et eneste innlegg med en seksuell undertone. Det er det eneste jeg vil beklage i denne sammenheng.

Skjult ID med pseudonym poppy to. 2 aug. 2012 15:25

TS

Nettopp! Og du var vel fullstendig klar over at jeg ville forsvare meg sant? Så hvorfor lot du deg henge opp i den siste setningen min? Hvorfor fokuserte du ikke på innholdet i tråden din da? Det er ikke jeg som skal legge den død. Det får du gjøre, det var du som lot tråden skli ut. Så da er det rett og rimelig at det er DU som skal komme deg videre og lar denne tråden handle om det den skulle! Med andre ord gjør du lurt i å ikke svare meg mer så har jeg fått siste ord;-) Voila...problem solved;-)

(mann 38 år fra Buskerud) to. 2 aug. 2012 15:30 Privat melding

@LeChamp

Jeg kan se at menn og kvinner takler og løser det å være alene og uønsket på forskjellige måter, men er det realistisk at man skal få en bølge av tikkende bomber som utløses av den grunn? Tror i tillegg at det ikke er ensomhet og følelse av å være uønsket som partner Hylland-Eriksen hadde i tankene når han brukte tikkende bombe for å illustrere usikkerheten rundt hva likestillingen gjør med mannen. Tror han mer tenkte i retning av at det er lite fokus på menn i forskning rundt likestilling, og at en knebling av debatten bidrar til å undertrykke meninger og ytringer som ikke følger en likestillingsprosess vi her kan si har et feministisk.

Skjult ID med pseudonym Za to. 2 aug. 2012 15:42

Poppy er bare så utrolig irriterende!!!!!

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 aug. 2012 15:44 Privat melding

@Theone - Jeg husker ikke helt tallene men aftenposten hadde i april en artikkel om at norske kvinner og menn født i engelsktalende land dominerer inngåtte ekteskap/samboerskap i f.eks Oslo.
Svært mange jenter studerer også i utlandet til enhver tid.

@Minney - Jeg forstår hva du sier og ja visst er det kjempbra og du kan nok endel mer enn meg om hva som ville vært forebyggende i skolen for et godt syn på det motsatte kjønn.

Men du forstår ikke hva jeg mener, det er ikke snakk om som i ensom som at en ikke finner noen en passer sammen med.
Det er snakk om som i ensom som at jenter tilhørende en hel kultur ikke vil ha deg, altså det finnes ikke flere fisk i havet og det er ingen andre alternativer.
Det er ikke som om de får henvendelser av jenter de kanskje ikke føler seg tiltrukket av men som de kunne akseptert for å inngå ett kompromiss slik en pen kvinne på 33år gjør nå hun har lagt Steve og Carlos bak seg og rast fra seg klar for en mann hun anser som trygg men som ikke tiltrekker henne et fnugg.

Når det gjelder undersøkelsen du sikter til så kan finnes det mange undersøkelser som sier det tilsvarende og undersøkelser nevnt i bøkene til Willy Pedersen og hans likesinnede sier det samme om menn, men da mer i hentydning til hvorfor menn topper selvmordstatistikken.

Kankje man kan utnytte den moderne tragedie og generere inntekt og skattepenger på det ved å arrangere "love" turer til øst europa eller lignende, men det hadde selvfølgelig vært moralsk forkastelig og det vil vel bare utvikle seg videre som vanlig og det vil smelle her og der og ting blir tragisk igjen.
Men da håper jeg de som styrer samfunnet ikke sier at ingen "sa noe" og at det bare "vokste frem" i det skjulte.

I 2010 ble jeg ganske utskjelt på forumet siden jeg mente det er naturlig å tro at en sint hvit ressursterk mann som ligner på de som uttrykker seg hatefullt om innvandrere og kvinner på nettet kommer til å skyte rundt seg snart for å ta livet flest mulig, da ble jeg ordentlig grillet i over 100svar hehe.

Nå synes jeg det er smått fantastisk at man igjen velger å overse det og radikaler spirer vil nok spire og bruke det de kan, som at de blant annet er totalt uønsket av det motsatte kjønn og det gir dem en kilde til hat.

Skjult ID med pseudonym Batman to. 2 aug. 2012 15:51

Jeg synes denne sutringen går for langt, det gjelder bare å være tilpasningsdyktig. Jeg synes likestillingen i Norge er til min fordel.

Min strategi er å legge ned så mange frigjorte norske jenter jeg bare kan frem til jeg slår meg til ro en gang mellom 35 og 40. Da blir det med en norsk jente som har tradisjonelle verdier, eventuelt en jente fra middelhavslandene eller sør-amerika. Den samme mentaliteten har samtlige av mine kompise som har 100+.

De store taperne i det likestillte Norge er de som annerkjenner likestillingen og lar den legge premissene for livet sitt, altså menn som oppfører seg som pinglefjotter(disse vil aldri eller sjelden få seg noe), samt tøsete norske jenter som skal selvrealisere seg helt til de plutselig er 35+, ingen vil ha dem og det begynner å bli for seint å få barn. Begge disse gruppene vil ha svært lite selvverd og ende opp som bittre og enslige. Da kan jeg faktisk leve med at disse kaller meg mannsjåvinist og steinaldermann.

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 aug. 2012 16:00 Privat melding

@Batman - Ja jeg er helt enig at det er sutring og klaging og slitsomt å lese hatet de spyr ut om kvinner.

Jeg bare synes det er kjipt å tenke på at det mest sannsynlig vil bli som i USA der menn skyter med maskingevær gjennom rutene på Aerobic-timer for å drepe flest mulig kvinner eller i tyskland der en tulling greide å knerte alle jentene i klassen sin, eller finland hvor et monster skjøt alle jentene i gymtimen på vgs, eller Virgina tech hvor det absolutte flertall av de om ble drept var jenter, uten at jeg vet noe om at det var motivet.

For meg er det imponerende og smått fantastisk at en kan være samfunnsinteressert og orientert samtidig som en totalt overser det.

Skjult ID med pseudonym poppy to. 2 aug. 2012 16:08

@Za

Hahaha, JA jeg kan være det altså! Helt enig med deg;-)

Skjult ID med pseudonym Batman to. 2 aug. 2012 16:18

Jeg er enig i at det finnes store problemer skapt av det feministiske samfunnet. Særlig må det være forferdelig å være gutt og vokse opp med en alenemor, da er man nærmest sjanseløs om man ikke har andre mannlige rollefigurer i form av onkler osv rundt seg.

Det jeg begynner å bli lei av er voksne menn som sutrer. Det er faktisk et valg om man vil innrette seg etter det feministsike samfunnet eller ikke. Hadde man tatt den norske gjennomsnittsmannen fra 40-50 -tallet og plassert han i det moderne Norge, hadde han blitt behandlet som en konge av norske kvinner.

(mann 33 år fra Oslo) to. 2 aug. 2012 16:25 Privat melding

@Batman - Jeg er helt enig, jeg synes Norge er fantastisk og forstår ikke helt hvordan det kan bli så voldsomt mye bedre.
Bryr meg lite om samfunnet er feministisk eller ikke, som mann skal du greie deg selv og du er født en kriger, skap din egen skjebne og ikke forvent nåde fra noen, det eneste jeg påpeker er at det gjelder å ikke være der det smeller når en av nerdene som klager på likestilling og kvinner sprenger noe i stykker.
Å skylde på andre fordi en ikke har det bra er patetisk, om en ikke er offer grovt justismord eller noe i den duren.

(mann 38 år fra Buskerud) fr. 3 aug. 2012 10:46 Privat melding

Flere innspill i debatten;
http://www.dagbladet.no/2012/08/03/nyheter/politikk/likestillingspoli tikk/feminisme/debatt/22784019/

Jeg tror nettopp det Karita Bekkemellom er litt av av kjernen;
" - Vi har ikke råd til å ha et samfunn der menn føler seg marginalisert, og det må politikerne ta på alvor".

(mann 42 år fra Nordland) fr. 3 aug. 2012 11:44 Privat melding

Jeg kan dessverre bekrefte at når det gjelder barn og barnefordelig (liker ikke det ordet) etter et samlivsbrudd så eksisterer det ikke likestilling i det hele tatt. Da er det kvinnens rett til barna som teller og ikke barnas rett til begge foreldrene...

Jeg har selv vært gjennom flere rettsaker, som jeg faktisk har "vunnet" , for å få samvær med barna mine, men så lenge mor nekter å sende dem så har jeg pr i dag NULL kontakt med dem. Og det er absolutt ingenting jeg kan gjøre med det (annet enn å reise de 80 milene hun har flyttet et par ganger i året for å treffe barna på skolen).

Siste runden i retten krevde jeg også den daglige omsorgen for barna, men på det tapte jeg. Dommeren mente det var bedre at barna ble med mor de 80 milene de flyttet (med alt det innebar) for å ha et "stabilt" miljø enn at de ble hos meg og fikk beholde vennene sine, skolen sin, ha familien nært osv...
Jeg skulle få samvær etter vanlig norm. Dette er nå over tre år siden og jeg har enda ikke hatt samvær...

Ikke umulig at jeg kjører en ny sak etterhvert, men for å være ærlig har jeg på mange måter gitt opp hele systemet og ser for meg at det eneste jeg oppnår ved det vil være å ha kastet enda mer penger ut av vinduet (det er dyrt å kjøre sak i retten...). Så håpet nå er egentlig at barna selv etterhvert tar kontakt ut over de par gangene i året jeg ser dem. Jeg VET at de ønsker å ha kontakt med meg så det vil nok skje en dag... :)

(mann 33 år fra Oslo) fr. 3 aug. 2012 13:14 Privat melding

Det stemmer faktisk ikke at menn tjener mer enn kvinner, Preben Z. Møller stiller spørsmål om hvorfor likestillingsnemda to ganger forkastet en rapport som dokumenterte at det ikke stemmer i DatingMagasinet som du finner her på sukker.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) fr. 3 aug. 2012 15:06 Privat melding

@Navlemann

Du skriver:
"Det er snakk om som i ensom som at jenter tilhørende en hel kultur ikke vil ha deg, altså det finnes ikke flere fisk i havet og det er ingen andre alternativer."

Da er denne fyren desillusjonert ;)
Og han har helt klart vært med å skape sin egen ensomhet av sikkert mange årsaker.
Så her handler det jo om å ha øyne åpne nok til å gripe tak i eget liv før man tillater seg selv å bli så ute og kjøre.
For der finnes alltid muligheter, og det er fisk nok i havet til alle.
Tror man at det ikke er en fisk der ute til en selv, så er det ens eget hode man må begynne med istedet for å gå rundt og tro at man er en ensom, uheldig og uønsket person på denne planeten.

Men det finnes noen av dem, også blant damer dessverre.
Kjører man seg langt nok ned, og kanskje mer og mer faktisk skaper det man frykter, så blir det en realitet.
Men det er en vei ut av det. Problemet er bare at det er en selv som må våge å gå den veien.
Og man må slutte å synes synd på seg selv ;)
For selv om man ikke tror man synes synd på seg selv, og man tror at man ikke selv har mye skyld i at man har havnet i en slik situasjon, så er det ren ansvarsfraskrivelse ;)

Men første bud er jo å søke hjelp :)
Problemet er jo bare slik som i vitsen om hvor mange psykologer som må til for å skru i en lysepære :P
Det trengs kun en, men lysepæra må virkelig ville det ;)

(mann 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 2012 15:44 Privat melding

@Batman
Men kommer ikke denne "sutringen" av at man kun har hatt kvinnelige rollemodeller og det er slik mange kvinner takler sine utfordringer, gjennom å klage sin nød seg imellom. Noen kaller det også å lufte sine problemer, ikke sutring. Dette vil jo påvirke gutter som kun har kvinnelige rollemodeller til å oppføre seg mer slik som kvinner gjør enn slik en Mann mer stor M som det så fint skrives av damene her på sukker.

Uten gode rollemodeller av begge kjønn mister man nok mye av det som er en del av det å bli voksen.

Kan for egen del si at det nok har påvirket meg også at jeg ikke har hatt mange mannlige rollemodeller ( alenemor siden jeg var 1 år ), og dermed blitt det jentene liker å kalle en tøffel, altså for snill, for omsorgsfull - generellt for mange av det som vanligvis er kvinnelige egenskaper. Det gjør noe med personer at man har en ensidig oppdragelse der man kun får input fra en av "sidene".

Har en fantastisk mor og ikke noe galt med henne, men hun har ingen forutsetninger for å lære meg opp som "Mann" og det har nok preget meg.

@wolfcry
Må si meg veldig enig i denne problematikken med at en far som vil noe med barna etter samlivsbrudd som oftes blir marginalisert dersom mor vil det. Hvorfor disse damene ikke klarer å se lengre enn sin egen nestipp er utrolig synd for barna. For de har utrolig godt av å ha kontakt både med mor og far. Ikke minst se at selv om mor og far ikke kan leve sammen, så klarer de å samarbeide om omsorgen. Dette vil nok gi barna bedre forutsetninger for selv å klare å løse problemer på en mer fornuftig måte enn at "krig" er eneste løsningen.

Menn har like gode forutsetninger for å være gode omsorgspersoner selv om de nok gjør det på andre måter enn kvinner. Her er det ingen fasit på hvordan ting må løses og begge måter vil nok gi barna vel så bra oppvekst.

Har selv ikke barn så litt vanskelig for å sette meg inn i hvordan jeg selv ville vært, men veldig mange jeg kjenner som har barn sliter med samarbeidet ved samlivsbrudd og mange tenker ikke på barnas beste ved å forsøke å samarbeide. Hvem som er verst skal jeg ikke utale meg om, for det går sikkert begge veier og ofte får man jo bare høre den ene siden.

Her er det nok mye å hente fortsatt på likestilling mellom kjønnene som omsorgspersoner.
Det finnes mange dårlige mødre, mange fantastiske mødre - og det finnes mange dårlige fedre og mange fantastiske fedre. Kjønnet avgjør nok ikke om man er en god omsorgsperson eller ikke.