Alle innlegg Sukkerforum

husbankenlån?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ShitHappen to. 9 aug. 2012 18:18

Nokon som har fått tildelt detta via kommunen til boliglån?
Eg har god inntekt, men dessverre mange forbrukslån og ikke noko eigenkapital.
Alikevell har eg betalingsevne, betaler 10k i leie per idag.
Er man da aktull for et slikt lån?

Skjult ID med pseudonym søker to. 9 aug. 2012 18:24

Hvis du har god inntekt og bare betaler 10k i leie så burde det vel være mulig å bli kvitt forbrukslånene.
Du sier du har betalingsevne men andre vil nok kanskje se "mange forbrukslån" som et tegn på det motsatte.

Skjult ID med pseudonym ShitHappen to. 9 aug. 2012 18:34

Det vil ta meg 4-5 år å betale ned forbrukslånen, men eg kunne tenkt meg eigen leilighet nå. Og ettersom eg har råd til å betale et lelighetslån istedenfor å betale leie på 10k, og dette tilbudet eksisterer ifra kommunen, så lurte eg på om eg ville vorre kvalifisert. Så mitt spørsmål er, ville eg vore kvalifisert? Ja/Nei.

Skjult ID med pseudonym pjusk to. 9 aug. 2012 18:35

Med flere forbrukslån til tross for god inntekt vil nok mange stille spm. vedrørende betlingsviljen:)

Skjult ID med pseudonym kar to. 9 aug. 2012 18:39

Spørs hvor du bor. I store byer kan du glemme det. På bygda får du startlån uten særlig spørsmål.

(mann 42 år fra Nordland) to. 9 aug. 2012 18:40 Privat melding

Hvor ferske er forbrukslånene? Det vil nok ha en del å si i vurderingen...

Forøvrig tror jeg ikke det er noe fasitsvar på dette. Avtal et møte hos kommunen og lever eventuelt en søknad. Det er eneste måten å få et nøyaktig svar på...

Skjult ID med pseudonym nyfikendam to. 9 aug. 2012 18:43

Sukker - din dating- og bankforbindelse :)

Skjult ID to. 9 aug. 2012 18:46

Mange forbrukslån tyder på at du har null kontrol. Spesielt hvis det er så mye at det tar fire/fem år å betale de ned. Hvorfor i all verden skal man låne ut penger til noen som ikke evner å spare opp til egenkapital.. Herregud...

(mann 38 år fra Buskerud) to. 9 aug. 2012 18:54 Privat melding

Om du får lån er et spørsmål. Om du burde ta opp mer lån før forbrukslånene er nedbetalt er et annet. Jeg ville ha sagt nei, men nå er jeg ingen bank. Jeg ville i alle fall selv ha prioritert å nedbetale forbrukslånene før jeg tok opp mer lån. Bankene er også ganske restriktive om dagen. Finanstilsynet har innført anbefaling om 15 % egenkapital, men mange banker vil også stressteste økonomien din for å se om den kan tåle en renteoppgang på 5 %, og i noen tilfeller vil de ikke godta kommunale startlån som egenkapital, for dette er også lån som skal tilbakebetales.

Skjult ID to. 9 aug. 2012 19:02

TS, du kan få låne penger til leilighet av meg. Jeg skal ha 12% rente med førsteprioritering i både leiligheten du kjøper og i dine foreldres bolig (hvis du kommer fra et møbelert hjem da).

Du har ingenting å frykte i forhold til det at det er privatlån. Det blir ikke vold eller noe slikt hvis du ikke betaler. Du blir rett og slett bare kastet rett ut av leiligheten og det blir dine foreldre også.

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 9 aug. 2012 20:34

Du kan ikke være særlig smart når du at du har god inntekt og mange forbrukslån. Det er et sikkert tegn på at du lever over evne. Det spiller ingen rolle at inntekten er høy når forbruket ditt er enda høyere

(mann 52 år fra Vestfold) to. 9 aug. 2012 21:38 Privat melding

Har du flere forbrukslån så ville jeg ha starta med og refinansiere disse.Hvis mulig self.Mange"smålån"har aldri vært lurt!Sannsynligvis må du stille med kausjonist/pant i fast eiendom.Dette bør ikke være noe problem hvis du ikke har noen annmerkninger!Uansett,lykke til :-)

(kvinne 55 år fra Oslo) to. 9 aug. 2012 21:39 Privat melding

Du kan lese om startlån her:
http://www.husbanken.no/lan/soke-startlan/

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 9 aug. 2012 21:47

Bank2 er glade i å finansiere forbrukslån. Tiltross for høy rente på slike, skal du ikke se bort fra at renta er halvparten av hva du har på smålånene.
(Du skal ha sykt mye forbrukslån om du ikke klarer å betale dem ned på 3 mnd om du har en god inntekt.)
(Og du har ekstremt dårlig økonomisk sans om du sitter på en mengde slike lån)

(mann 42 år fra Nordland) to. 9 aug. 2012 21:49 Privat melding

@pgmp: Men Bank2 krever vel pant i fast eiendom? Eller hvertfall kausjonist? Mener de sa det på Luksusfellen en gang...

Skjult ID med pseudonym Alene to. 9 aug. 2012 22:38

Jeg fikk startlån før sommeren som da inngikk som egenkapital ovenfor privat bank. Dette kom det derimot en ny regel på ved nyttår som banker flest ikke har fått med seg, nemlig at siden dette også er et lån så kan ikke dette lenger erstatte egenkapital slik det kunne før. Min bankrådgiver fant det ut midt i behandlinga av lånesøknaden min, men jeg kunne snakke litt for meg slik at han laget et avvik på saken min og denne måtte opp til behandling i styret i banken før de kunne godkjenne det. I kommunen min hadde jeg rask behandlingstid, var ikke noe problem å få det lånet, men at man er ung og ikke har mye oppsparte midler er jo en slags forutsetning, evt. at man sliter litt med å få lån i privat bank og ikke skal låne så veldig mye. Man kan derimot ikke ha mistet kontroll og de er nok ikke glade i om du har mye små forbrukslån, men kan du dokumentere betalingsevnen så kan det jo hende de kan godta det. Det finner du ikke ut av før du prøver. Jeg har riktignok BSU også, men jeg ville ikke bruke av den så derfor har jeg nå 100 % lån på leiligheten, men har da endel oppspart på BSU som jeg kan fortsette å spare på. Jeg søkte i to kommuner, den ene fikk jeg svar og finansieringsbevis innen en uke etter at jeg sendte søknaden (etter å ha fått muntlig tilsagn først). Den andre fikk jeg svar først etter en måned og der sto det kun at de etterspurte mer dokumentasjon (som den andre kommunen ikke trengte), men da hadde jeg allerede kjøpt leilighet så jeg ba dem avslutte søknadsbehandlinga. Husk at også fellesgjeld på borettslagsleiligheter teller med som et lån slik at den lånerammen du får av bank må du trekke fra fellesgjelda for å finne ut hvor mye du egentlig kan låne av dem. Det du burde gjøre er jo å leie et billigere sted (10 000 er jo svindyrt) og betale ned forbrukslånene så fort du klarer. Da viser du at du kan ta grep og du vil få mye bedre og mer i lån etter at du er kvitt disse smålånene.

Skjult ID med pseudonym BadaBing fr. 10 aug. 2012 00:00

Nei. Nope. Niks. Hell no! Du har altså en drøss forbrukslån og "kunne godt tenke deg å eie en leilighet nå"... Djises.

(mann 36 år fra Oslo) fr. 10 aug. 2012 01:19 Privat melding

Hvorfor mange forbrukslån om du har god inntekt ?

Skjult ID med pseudonym Smartass fr. 10 aug. 2012 01:23

Hallo ja!
Hva med å kontakte husbanken og spør dem direkte istedet for å kaste ut spørsmålet på formuet på Sukker?

Skjult ID med pseudonym GhostPanda fr. 10 aug. 2012 06:49

Tjener ikke så veldig mye. Har 700 000 i egenkapital. Fikk bare 1 mill i lån av banken.
Folk må ikke gå rundt å tro at det er så lett å få lån.

Stod i Aftenposten for ikke så lenge siden.
Tjener en halv million – får ikke lån.
Skyhøye boligpriser og tøffe lånekrav gjør at mange tvinges til å leie. Én av fire som før fikk lån, vil nå ifølge DNB kunne få avslag.

Skjult ID med pseudonym Za fr. 10 aug. 2012 07:56

Pointet med husbanklån er vel at det er ment som et tilbud for vanskeligstilte, ikke folk med god inntekt og en drøss forbrukslån. If you catch my drift.