Alle innlegg Sukkerforum

"Det er en grunn til at folk over 30 år fremdeles er single"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Frøken fr. 10 aug. 12:31

Ble litt inspirert av en annen tråd her inne, der en eller annen skrev at damer over 30 år som var single var det fordi de ikke var noe lette å være i forhold med, osv. Da kom jeg på en diskusjon noen venninner av meg hadde, hvor de uttrykte skepsis mot menn over 30 som fremdeles var single, da de mente disse mennene var "bunnslammet", som de så kynisk sa det.

Etter en tid på Sukker merker jeg jo plutselig at jeg dessverre tenker litt i samme gata selv, sånn innimellom - dette med at "All the good ones are taken" og at det nå bare er de småstusselige, de gale, de estetisk handicappede og de sexfikserte Casanova-playerene igjen... (Men på den annen side er jo JEG fremdeles singel, og jeg er jo faktisk både pen og kul og omtrent normal nok til å leve godt og lenge med. Eller er jeg egentlig ikke det ...? Angst! Selvransakelse! Panikk!)

Så: "Det er en grunn til at folk over 30 år fremdeles er single". Bare fordommer, eller er det noe sant i det? Hva mener du?
Og du som er over 30 år og singel - hvorfor er du det?

Kjør debatt! ;)

(kvinne 42 år fra Møre og Romsdal) fr. 10 aug. 12:37 Privat melding

jeg er rett og slett bare uspiselig *flire*

Skjult ID med pseudonym Viggo fr. 10 aug. 12:42

Det ligger i problemstillingens natur at det er en grunn til at vi fremdeles er single. Hvis det ikke hadde vært en grunn, så hadde vi naturligvis ikke vært her.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 10 aug. 12:46 Privat melding

Vanskelig, sær, kresen, you name it I got it!
Evt bare ikke klar for noe skikkelig forhold før nå. Ett av to ;)

Bunnslam ja, det sier vel mer om de enn om mennene kanskje? Og var noen av disse frøknene selv single og tenkte ikke så langt som at da måtte de være det samme? ;)

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 10 aug. 12:58 Privat melding

Det er litt som arbeidsmarkedet. Har du ikke arbeidserfaring, får du ikke jobben. Har du ikke jobb, får du ikke arbeidserfaring... -.-

Skjult ID med pseudonym Stålmannen fr. 10 aug. 12:59

Velger å se på det som at jeg er mellom to forhold. Dvs forholdsvis nylig skilt.

Skjult ID med pseudonym -daamen- fr. 10 aug. 13:00

Det kan være mange grunner til det.
Kanskje man nettopp har brutt ut av et langt forhold? Man har ønsket å være singel? Man har vært singel så lenge at man har blitt litt sær? Eller man er rett og slett ikke en person folk finner tiltrekkende. Og mange andre grunner.

(kvinne 42 år fra Møre og Romsdal) fr. 10 aug. 13:02 Privat melding

jeg bor in the middle of nowhere, bakom fjell og tåke.. og finner ikke noen interessante her jeg bor, siden utvalget ikke er noe å skryte av ^^

(mann 38 år fra Oslo) fr. 10 aug. 13:05 Privat melding

Burde være man søte troll hos deg da @nortibia :p

Skjult ID med pseudonym nortibia fr. 10 aug. 13:09

pft @ Sta , alle er tatt.. ellers er det bare bunnslammet igjen.. *ler* ( måtte bare.. ^^)
nei seriøst.. :p er lite utvalg ja.. og avstandene er store,så ikke lett å se hvem som bor mange mil unna, hvis en ikke tilfeldigvis møtes en plass.. og med de store avstandene, skal det godt gjøres ^^
Her inne kan jeg ihvertfall treffe noen som bor i byer i nærheten etc ^^

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem fr. 10 aug. 13:21

Utvalget tynnes ut ettersom man passerer 30, er en kresen nok selv og venter på prinsen ridende på sin hvite hest (masse krav til date emne..) så har en parkert for godt.
Det beste er nok å hoppe ned fra vaggelet og bidra litt selv...

Skjult ID med pseudonym ... fr. 10 aug. 13:27

Helt enig, har samme skepsis til jenter som har passert 30. Da er det jo mye større risiko også for at evt. barn får varige men. Så vil jeg jo også bli litt kjent først, så et sted mellom 24-28 er det jeg sikter på i forhold til seriøst forhold da. Ellers tror mange av de jentene som er over 30 og singel er for kresne i forhold til hva de ser etter.

Skjult ID med pseudonym Presten fr. 10 aug. 13:27

Spesielt damer over 30 tror jeg det er mye rart med om de fortsatt er single, man skjulte issues som kommer til overflaten 6 måneder ut i forholdet.

Vi gutta ligger jo 5-7 år etter dere slik at vi har ikke så hadt med å etablere oss. Men single menn over 40 er det sikkert også mye rart med siden de fortsatt er single.

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk fr. 10 aug. 13:41

Ble singel rett før 30-års dagen min etter noen år med samboer og bestemte meg for å flytte til Trondheim for å bli ingeniør (som jeg alltid hadde hatt planer om). Ville ikke la et nytt forhold forstyrre studiene så jeg hadde en avslappet innstilling i jakten på ny dame. Når en i tillegg har det bra, grei økonomi og får gjøre hva en vil etter å ha begynt i jobb igjen som 33-åring så har det vært en og annen flørten. Samtidig ble det mindre turer ut på byen og tross 5 min gangavstand til Solsiden og 20 min inn i sentrum så er jeg nok ikke av de som er ofte ute på byen. Lite jenter i omgangskretsen og på jobb bidrar heller ikke til større sjanser.

Og ja, jeg har hørt påstanden om at det "er noe" når en er singel og over 30. Jeg vil heller si det sånn at jeg er skeptisk om du er over 30 og ikke har vært i noe forhold. En venninne sa rett ut at de single venninne som var over 30 anbefalte hun meg ikke. Jeg har erfart både jenter med anoreksi, suicidale tanker, manipulerende og en eks som tok selvmord en del år etter at jeg var i lag med henne. Hvorvidt dette har påvirket min søken etter ei dame vet jeg ikke, men at jeg har blitt var en del signaler er vel ikke å overdrive. Er vel bedre å leve som singel enn å plages med andre sine problemer? Vet at jeg har det veldig godt, kun et savn etter ei å dele det med som er minuset :)

(mann 41 år fra Nordland) fr. 10 aug. 13:42 Privat melding

Jeg vil vel anta at de fleste single i 30-årene, både kvinner og menn, er det fordi de har vært i forhold som nå er slutt. Det er nok et fåtall som "fremdeles" er single som aldri har vært i et forhold...

(mann 37 år fra Akershus) fr. 10 aug. 14:00 Privat melding

@TS Helt klart noe i det der. Man blir nok noe sær på enkelte områder. Samt at man har vanskelig for å gi slipp på de vaner og uvaner man har lagt seg opp. Jeg har masse av disse selv. Jobber med de. Og ser tydelig at mange rundt meg og sliter med det samme. Så godt tenkt TS.

(kvinne 43 år fra Aust-Agder) fr. 10 aug. 14:16 Privat melding

Jeg er langt over 30 :P
Men har vært gift tidligere (vi var sammen i 9 år).

Jeg er jo ikke skeptisk til single menn over 30, da det jo helst er en slik mann jeg ønsker meg :)

Men jeg blir skeptisk dersom en mann på min alder ikke har noen forhold bak seg eller kun har svært korte forhold bak seg.
Mange korte forhold er det jeg er aller mest skeptisk til, for da får jeg litt følelsen av at fyren aldri har tatt seg tid til å tenke over hva slags jente han egentlig vil ha, og ender opp med å løpe fra forhold til forhold bare fordi det er "greit" å ha en kjæreste.

(kvinne 45 år fra Oslo) fr. 10 aug. 14:22 Privat melding

wolfcry: Der tror jeg du traff spikeren. De fleste er single fordi det siste forholdet de var i tok slutt. Så enkelt kan det sies. Det trenger da ikke være noe galt verken med oss selv eller ex'en, bare at man rett og slett ikke passet i et forhold til den personen. Så prøver man igjen da, og ser hva som skjer :) Ingen har fasiten, og aller minst vi her inne, for siden vi er single alle mann (og kvinner), så har jo absolutt alle forhold vi har hatt, tatt slutt...

(mann 35 år fra Oslo) fr. 10 aug. 14:22 Privat melding

Fordi damer har dårlig dømmekraft og jeg ikke vil ende opp med en dame jeg egentlig ikke elsker ;o)

(mann 40 år fra Oslo) fr. 10 aug. 14:26 Privat melding

Er kun skeptisk hvis de ikke har evnet et langt forhold. Det er jo ingen grunn til å være skeptisk hvis kvinnen har vert sammen med en person i syv/åtte/ti år og nå har vert singel i et eller to feks.

Skjult ID med pseudonym søker fr. 10 aug. 14:41

Det er bare en jente i verden for meg og hun bor sannsynligvis på Tahiti:-)

Skjult ID med pseudonym bunnslam fr. 10 aug. 14:46

Greit å vite at hvis en faktisk har vært singel hele livet så bør en lyve om det (eller i det minste holde pent kjeft) for å slippe å havne i catch-22.

(kvinne 43 år fra Aust-Agder) fr. 10 aug. 14:47 Privat melding

Skeptisk hvis fyren har et langt forhold bak seg (5-10 år, evt enda lenger), og kun har vært singel i noen måneder etterpå.

Etter lange forhold tenker jeg at et halvt års pause er et minimum. Og er det barn med i bildet, så bør han helst ha vært singel enda lenger.
Sånn generelt sett hvertfall, kommer jo litt an på omstendighetene. Men bør uansett ha vært singel en god stund.
Og barn bør ikke introduseres for ny partner før det har gått minst et år (man kan jo ha vært kjærester en stund før det, men uten at barna har vært med i bildet).

Skjult ID med pseudonym MrB fr. 10 aug. 14:47

Skeptiske til de som er i slutten av 20 årene, eller begynnelsen av 30 og ALDRI har hatt et forhold. Da styrer jeg nok pent unna, men om man er 30 og singel kan det jo ha mange årsaker. Samlivsbrudd etc.

Skjult ID med pseudonym søker fr. 10 aug. 15:03

Kanskje vi er single fordi vi kan være det. Kanskje vi ikke MÅ være i et forhold.
Det er ikke gitt at mennesket er nødt til å være i et forhold.
Jeg vil mye heller ha en 40 år gammel kvinne som kan stå på egne ben enn en som er hjelpeløs uten en mann.

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 aug. 15:04

What, det er jo nå jeg er en "catch". Før var jeg jo bare en pubertal fjortis. Nå er jeg en pubertal fjortis med litt innhold. Je er itte noe bunnslam nei, je er toppen av kransekaka (ut og inn kake som holder seg like godt;)) Problemet nå iforhold til før er at jeg har blitt mye mer kresen!!

(mann 36 år fra Østfold) fr. 10 aug. 15:07 Privat melding

Altså, det er jo (minst) en årsak til at folk er single, uansett hvor gamle de er. Årsaken(e) varierer fra individ til individ. Så ja, det er en grunn til at single i 30-åra er single. Minst.

Skjult ID med pseudonym søker fr. 10 aug. 15:08

Jeg er singel fordi det er mer morsomt, for da får jeg jo lese kommentarene til ANASLEX.

(kvinne 43 år fra Aust-Agder) fr. 10 aug. 15:14 Privat melding

Kresen er vel alt det man selv anser som unødvendige krav som andre setter, dersom man skal se negativt på ordet.
Ser man positivt på det, så er kresen alle de kravene man selv har som gjør at man ikke tar "hvem-som-helst" :P

Så vi er vel alle kresne, enten i andre sine øyne, eller evt i våre egne :)
Men i våre egne øyne er vi kun kresne på en god måte :)
Og det må være lov :)

Man ønsker jo forsåvidt heller ikke å bli sammen med noen som ikke er kresen i det hele tatt. For da betyr det jo at man selv er en "hvem-som-helst" som var "grei nok" :P

Skjult ID med pseudonym Elregn fr. 10 aug. 15:20

Herregud for noe piss.
De fleste jeg kjenner som er i et forhold vil jeg ikke beskrive som noe catch.Noen av dem.

Skjult ID med pseudonym Asbjørn fr. 10 aug. 15:21

De gale damene kvinnene og bunnslam mennene har også vært unge en gang. Så om dama/mannen er under tredve kan de fortsatt være en av de fremtidige bunslam folkene ;P

Noen jenter vil jeg tro har mer issues tidlig i livet også. Har datet noen gale damer med selvmordstanker osv.. De var rundt 24.. Virker som de har det bedre med seg selv nå.

Skjult ID med pseudonym The One fr. 10 aug. 15:56

Når jeg bare var fjortis så holdt det med at jeg likte utseendet og at hun hadde noe under topplokket som jeg kunne kalle fornuftig. Nå har det kommet et par tillegg gitt. Vi bør være nogenlunde samme sted i livet, vi bør ha en eller flere felles interesser utover det å dele seng og tak, jeg har et veldig godt liv som singel og livet skal ikke føles at det forringes ved å være tosom, jeg må fortsatt få lov til å leve mye av det livet jeg lever idag, vi bør ha samme mål og innstilling til livet. Tilslutt må hun like meg for den jeg er og ikke den jeg kan bli.

Det er noe av det jeg har blitt mer kresen på iKommode1

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 fr. 10 aug. 16:02

Har dere ikke fått med dere at 30- årene er de nye tyve?

Jeg blir ikke bare sammen med noen for å komme meg i et forhold.... Så fuckings viktig er det ikke!

Finner jeg ikke noen som passer meg har jeg heller ikke behov for barn. Finnes altfor mange barn med hundreogsnørrogførti ste- foreldere og besteforeldre...

Skjult ID med pseudonym Z fr. 10 aug. 16:29

"Det er en grunn til at folk over 30 er single".
Selvsagt! På samme måte som at det er en grunn til at noen er i forhold og andre ikke i alle aldre.
Men dette har jo så mange fasetter, varianter og variasjoner.

Dere unge: Gift dere tidlig! Utvalget er stort, og mulighetene mange!
Dere gamle: Er dere så usikre/uvitende at dere kaller noen/føler dere som bunnslam?
Meg selv: Behold integriteten din og troen din på kjærlighet i ren form, for Guds skyld!

Når jeg ser meg rundt på forhold i alle aldre, ser jeg et fåtall som har et forhold jeg ønsker meg. De fleste har forhold som ikke er attraktive for meg, og det gjør at jeg velger min singeltilværelse. Hadde det eneste saliggjørende for meg vært å få ringen på fingeren, hadde jeg hatt ring på fingeren mange ganger. Men ekte kjærlighet er det eneste saliggjørende for meg. Og før jeg treffer dette mennesket som gir meg det, som jeg vil gi alt jeg har i retur, forblir jeg singel. Det er et valg som innebærer risiko for singeltilværelse hele livet. Men jeg vil aldri nøye meg med mindre for å komme meg ut av singeltilværelsen. Om noen velger å kalle meg bunnslam så gjør de det :-)

Jeg har ikke blitt mer kresen. Jeg har blitt mer trofast i forhold til hva jeg trenger for å forbli lykkelig.

(PS: Har ikke tall på hvor mange strålende sjeler jeg har truffet over 30 år i mitt liv. Selvsagt!)

(mann 35 år fra Vestfold) fr. 10 aug. 16:46 Privat melding

Det er nok mange gode grunner til at jeg er singel fortsatt, en del jeg muligens kan gjøre noe med (bare jeg finner ut av hva det er) også er det nok en del fordommer i samfunnet generelt som gjør ting litt mer utfordrende enn jeg skulle ønske.

I løpet av sommeren har jeg hatt besøk av forskjellige folk og to av gangene jeg var ute så var det i følge med ei som satte i rullestol (to forskjellige) begge gangene stoppet mer eller mindre folk jeg kjenner og lurte på om jeg hadde fått meg dame. Jeg har ALDRI fått den kommentaren når jeg har vært ute sammen med jenter som ikke sitter i rullestol. For det hadde jo vært helt utenkelig...

Jeg skjønner godt at man er litt betenkelig osv. ved å innlede et forhold med en i rullestol eller en annen funksjonsnedsettelse. Det vil nok bli noen ekstra blikk og noen kommentarer, men jeg tror nok det vil være verdt det bare man finner den rette...

(mann 32 år fra Akershus) fr. 10 aug. 17:19 Privat melding

@Brazenbard

Så løsningen er altså å ta en drittjobb uten krav til kvalifikasjoner for å få erfaring, og så oppgradere etter en stund, gjenta til man er fornøyd? Jeg tror ikke jeg er kynisk nok til å gjennomføre det.

---

Jeg er fortsatt singel fordi jeg gjennom hele oppveksten var lite interessert i andre mennesker generelt. Jeg synes jenter var pene å se på men hadde veldig liten interesse av å faktisk prate med de. Jeg hadde veldig liten interesse av å prate med de fleste gutter og. Jeg pratet stort sett bare med vennene mine, og da helst om data og dataspill siden det var det jeg interesserte meg for.

Så etterhvert som jeg ble eldre (egentlig forskrekkende nylig) begynte jeg å føle/innse at jeg trengte mer sosial interaksjon. Jeg begynte å drikke alkohol og oppdaget at festing og uteliv faktisk var litt moro. Jeg begynte å prate med folk for den sosiale interaksjonens skyld, ikke bare fordi selve samtaleemnet interesserte meg. Jeg begynte å flørte litt med jenter, kle meg bedre, oppføre meg mer normalt, i bunn og grunn bli en mer balansert og allsidig person. Jeg er fortsatt singel og tror jeg kommer til å være det lenge, men nå har jeg ihvertfall en langsiktig plan for å endre på situasjonen.

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 10 aug. 17:49

Jeg er vorta på den padda som kryper i bunnslammet...

(mann 44 år fra Akershus) fr. 10 aug. 18:01 Privat melding

Og jeg skal nyte siste måneden i 30-åra... :-)

Når jeg nå har 3 unger så er det kanskje ett poeng å nevne at de har samme mor? Bringer det meg _litt_ unna bunnslam-kategorien?

Og hvorfor ikke være litt kresen? Mye bra med å være singel også :-)

Skjult ID med pseudonym FrkNorell fr. 10 aug. 18:02

Jeg synes den som bestemte at bunnslam er et negativt ord, er teit. Teit.

(mann 45 år fra Oslo) fr. 10 aug. 18:09 Privat melding

Amen, FrkNorell (17:42).

Skjult ID med pseudonym speedy6617 fr. 10 aug. 18:10

Hmm. Bunnslam. Er ikke det slikt som man kan bruke i spa da? I så fall er det vel mange som synes det er bra da:p

(mann 45 år fra Oslo) fr. 10 aug. 18:19 Privat melding

Nettopp, speedy. Melder meg herved frivillig som rekvisitt til neste VM i gjørmebryting for damer.

Skjult ID med pseudonym speedy6617 fr. 10 aug. 18:21

Blir med på den HerrFekt.

Skjult ID fr. 10 aug. 18:23

Menn over 30 er attraktive for jenter yngre enn seg selv, da er det tull å binde seg når man kan få det man vil når man vil.

Kvinner over 30 er attraktive for unge og uerfarne gutter som vil ha sex. Problemet er at disse kvinnene er "desperate" etter å binde seg og få barn før de ikke kan få barn, og greier ikke å ta takke til de som matcher de utseendemessig. Dette er forståelig siden de har blitt jaktet av kjekke menn siden de fikk pupper, så de tror at de faktisk kan få en slik man for et forhold. Også greier dem ikke å se sannheten!

(mann 33 år fra Hordaland) fr. 10 aug. 18:45 Privat melding

Trådens tema har nok en bakgrunn i virkeligheten, men det gleder langt fra i alle tilfeller. Å generalisere, og dra alle over en kam er jo aldri bra. Det vil alltid finnes folk uansett alder og kjønn som kan være verdens fineste personer, men kanskje dem har truffet noen som ikke var så fine, og dette igjen gjør at dem er single.

Men jeg er ikke 30 enda da, enn så lenge, men neste år så kanskje jeg har en grunn? :)

Skjult ID med pseudonym padde fr. 10 aug. 18:54

@bønna
Hei!

Skjult ID med pseudonym nyfikendam fr. 10 aug. 18:57

Jeg fryder meg hver gang en gift person spør "hvordan er det mulig at en som deg fortsatt er single?"

...for da svarer jeg "vet ikke helt. hvordan er det mulig at en som deg å ble gift?"

Skjult ID med pseudonym speedy6617 fr. 10 aug. 18:58

@nyfikendam Genialt:D

(mann 36 år fra Buskerud) fr. 10 aug. 19:03 Privat melding

Hvem gidder å bry se om hva en flokk kvinnfolk mener om et eksistensielt spørsmål som å generalisere hvorfor han eller hu ikke er sammen med noen .. uansett er det vel på tide i den flokken å vokse ut av skallet sitt litt og se noen nyanser rundt seg. Triste kvinnfolk, kaklekor, damer prater, men mener de alltid hva de sier? Heldigvis er det mere personlighetstrekk enn at det er damer selv om prater, vil tro du får mange gode impuser fra den gjengen din frøken .. redd deg selv, flykt, før de drar deg med ned .. ikke noe å samle på sånne folk, blir bare verre, søppel kaller vi det .. ettersom bunnslam allerede visstnok var et oppatt ord, tatt i bruk av "ekspertpanelet" ;)

(kvinne 45 år fra Oslo) fr. 10 aug. 19:54 Privat melding

Er ikke rart vi er single så skeptiske som vi er;)

Skjult ID med pseudonym Cartman fr. 10 aug. 20:23

Her inne finner man nysingle, ensomme sjeler og de med barn. Jeg går etter de som er noen hyggelige karakterer. Noen jeg tror, ikke håper, jeg vil sette pris på. Alder er ingen hindring. Skriver med folk på 38 og 22. Personlighetene er så individuelle at jeg gir alle en sjanse. Attraktiv må de være dog.

(mann 37 år fra Akershus) fr. 10 aug. 20:42 Privat melding

Jeg har så *vidt* bikka 30+ men mange årsaker til at en er singel selv om man er 30. Trodde egentlig ikke singel livet hadde noen aldersgrense:-P
Vi er jo på sukker for å finne en partner og jeg står fortsatt i den køen også..

(mann 36 år fra Buskerud) fr. 10 aug. 20:50 Privat melding

Jeg er ikke ensom iihvertfall cartman, selv om jeg rører på sukker .. hva er forresten galt med ensomhet?

Moderne fenomen det .. ha noen å holde i handa for da pynter man på fasaden .. frykter det mere, det ubetydelige mener jeg .. det er ensomt det

Skjult ID med pseudonym Noanoa fr. 10 aug. 20:53

Jag tillhör inte heller bottenslammet.. Är mycket kräsen, men vet vem jag vill ha även fast han är lite orakad och har svårt att hitta tråden som leder genom labyrinten:-)

Skjult ID med pseudonym ky_niker fr. 10 aug. 21:03

@TS

Jeg har bra utdannelse, bra jobb, og masse interesser.

Trenger jeg / vil jeg ha et langvarig forhold med tre barn og alt som er med i pakken ???

Jøss... Det høres vel ut som det verste marerittet.

Og jeg vet at det fins mange kvinner i samfunnet som har det bra i livet uten langvarige forhold heller. Har kjent noen personlig :-)

Sukker gir bl.a. en god mulighet til å finne en partner / elsker som deler dette livssynet.

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) fr. 10 aug. 21:06 Privat melding

Og ein del er nok som meg; å vere singel har vore eit bevisst valg.

Må det nødvendigvis vere så mykje feil med dei av oss som ikkje vel som "alle andre"?

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 10 aug. 21:06

Chevelle1 -14:40 Er mer enn skeptisk til damer m barn over førti... har heller ingen match med dem :-b

(mann 40 år fra Troms) fr. 10 aug. 21:09 Privat melding

wtf! er jeg blitt bunnslam.... :/

Skjult ID med pseudonym ky_niker fr. 10 aug. 21:20

misslyckas?

Skjult ID med pseudonym ky_niker fr. 10 aug. 21:35

The One? You mean, The True Love, lissom?

Jøss, det er vel feil tråd / feil forum / feil webside :-) :-P Har du betalt abbonement for å finne her The One ???

Skjult ID med pseudonym idioten fr. 10 aug. 22:10

Jeg nærmer meg 30ve, jeg har aldri vært i et forhold, jeg vet det er meg. Jeg er i utgangspunktet ok kjærestemateriale (greit utseende, trener, har god utdanning (siv. ing.), god jobb, etc.). Men jeg er en kresen, tidvis asosial, sær fyr som bare ikke er kompatibel med så veldig mange - dette har jeg vel egentlig godtatt nå. I tillegg legger jeg listen alt for høyt, og det kommer jeg til å fortsette med helt til jeg skyter gullfuglen eller dør alene. Jeg tror ikke på "den ene", men kanskje på den ene 0.0001%.

(kvinne 32 år fra Buskerud) fr. 10 aug. 22:14 Privat melding

mmmm..snerk.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem fr. 10 aug. 22:27

Ja, her tok temaet av, skikkelig tåkeprat. Date emner med barn, kan være fint for de som liker barn. Finnes vel ikke mange som velger bort muligheten for barn, kanskje pga sykdom eller karriere valg? Bonusbarn kan være greie de, selv om de ikke er dine egne..
Liten avsporing det, men så til dette med at alle har verdi som mennesker, både single og de i tospann. Betegnelser som bunnslam gjør noe med selvbilde og kan påvirke ens egen fremtid..
For single som tenker på å gå i tospann, bør man bygge på det å være glad i seg selv, unne seg selv noe, tro at man betyr noe for andre. Uten å være glad i egen person, tror jeg det er vanskelig å bygge gode og trygge, sterke forhold til en partner.
Jeg skjønner godt at mange blir frustert etter å ha fått kurven en del ganger, kanskje et flørte/kurtiseringskurs finne?
Leser om og ser i praksis hvordan folk ved Middelhavet vet hvordan varte opp en dame.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 10 aug. 22:44 Privat melding

Heller bunnslam enn opplæringsprosjekter.

Bring 'em on..

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 10 aug. 23:52 Privat melding

@Koraboros Tja, det er vel en løsning. Når så du sist utlyst en stilling - tilogmed en drittjobb - uten krav til noen kvalifikasjoner? :P Poenget mitt var vel helst at hele opplegget har en tendens til å være en ond sirkel. Motivasjon og entusiasme tåler bare så mange avslag før man gir opp; uansett hva man prøver på. (Hvor grensen går er individuelt, men alle har en grense. Jeg håper du aldri når din.)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 aug. 03:09

Bryr meg katten om hvilken fortid eller ikke fortid min fremtidige har eller har hatt.
Det jeg bryr meg om er hvordan han har brukt fortiden sin til egen, personlig vekst
- samt om han elsker meg eller ikke. Så enkelt...

Skjult ID med pseudonym KapitanZen lø. 11 aug. 10:53

@CarpeDiem

"Leser om og ser i praksis hvordan folk ved Middelhavet vet hvordan varte opp en dame."

Du mente sikkert:

"hvordan en mann skal varte opp en dame, og hvordan en dame skal varte opp en mann" ?

WTF? Er vi likestilte eller ikke ???

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem lø. 11 aug. 15:01

@KaptitanZen Helt enig, absolutt..
Saken er den at vi i Norge har alt vi trenger materielt sett, og partner er derfor kun nødvendig hvis et forhold står på ønskelista hver jul ( mener hver eneste dag, også de dagene en føler er verst).

(kvinne 43 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 15:25 Privat melding

Det som er viktig for meg i valg av fremtidig kjæreste er hvordan han forholder seg til andre mennesker.. Matcher han meg på mitt verdisyn der eller ei.. Om han har hatt lange eller korte forhold, mange eller få er av liten relevans så lenge han har et reflektert forhold til livet sitt, og har tenkt mer enn to tanker på hva han ønsker seg av livet videre.. De som jeg undrer meg over er de som går gjennom livet som i en døs og ikke aner hvordan og hvorfor de er kommet dit de er ... Og å kalle mennesker, klassifisere mennesker med nedsettende vokabulare sier mer om de og ingenting om de som blir forsøkt svertet...bare mine tanker ....

Skjult ID med pseudonym wilma lø. 11 aug. 15:35

Noen mennesker trives best i forhold, der singeltilværelsen mest er et pauseinnslag før neste partner blir funnet.
Selv har jeg funnet ut at det er vanskelig og vrient å finne tonen med en som har vært singel kun en liten stund etter et langvarig forhold, samt de som hopper fra det ene forholdet etter det andre.

Det er jo selvsagt (for meg) at de med lang, og kanskje mange erfaringer med det å være i forhold, har andre erfaringer enn de som har en lang, og kanskje mange erfaringer med det å være singel.

Å kalle en gruppe mennesker som bunnslam er ellers fryktelig ukreativt, uansett ;p

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem lø. 11 aug. 16:30

@KapitanZen , grunnen til at jeg sa det du reagerte på er følgende :
Var i et Middelhavsland, der vi blir kjørt av vår taxi sjåfør, ca 35-40 år gammel. Etter turen blir vi satt av utenfor en restaurant ved liten havn/bukt i en liten landsby.
Han går inn i restauranten og hilser på en serveringsdame ved å ta hennes hånd, kysse den og ser henne i øynene mens han snakker. Utrolig vakkert, men hadde neppe skjedd her..? Hvorfor det i tilfelle.
Okey, han var 10-15 år eldre enn henne...

Skjult ID med pseudonym ky_niker lø. 11 aug. 16:37

@CarpeDiem

Dette kan neppe skje her fordi at han blir stemplet (og muligens mister jobben sin) pga dette er trakassering og seksisme, svart på hvitt. Med mindre damer også begynner å kysse hånd hos oss menn, selvsagt. Da er vi igen i balanse.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 11 aug. 19:14 Privat melding

iKommode1:

Det var akkurat det som var mitt ektefølte og dypsindige poeng.

(mann 36 år fra Oslo) lø. 11 aug. 19:33 Privat melding

@TS

Betyr det at dine venniner kun er interesserte i menn som er i forhold, eller at de ville gått for menn under 30 år, dersom de er/var single?

You get my point?

Selvfølgelig er det en grunn til at folk er single, noen er single av egen vilje, frem til de møte en de anser å være den "rette". Andre er ufrivillig single, og er klar for å binde seg med ganske så mange. Men poenget til dine venniner er ikke logisk, og selvmotsigende, se mitt poeng ovenfor.

(mann 32 år fra Troms) lø. 11 aug. 20:50 Privat melding

Jeg syntes i grunn spørmålet "Du som er over 30, hvorfor er du fortsatt singel?" er teit i utgangspunktet. Tenk på alle de som er i forhold, men som ikke har det bra ? Det er utrolig mange som er i den situasjonen.
Jeg ville heller vært singel og hatt det bra enn å tviholdt på et forhold jeg ikke trivdes i. Det er viktig å trives i eget selskap, samtidig som det må være mulighet til å trives i forhold da selvfølgelig.

Det er jo de som er over 30 som er gull kornene ! De er etablerte, har penger, de vet hva de liker og skjuler sjeldent på meningene. Jeg ville heller stilt spørsmålet, hvorfor har du vært singel så lenge ? Om det eventuelt var tilfelle, uvesentlig av alder.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem sø. 12 aug. 14:06

@ky_niker Husker jeg feil hvis jeg sa at i mange filmer fra tidsperioden frem til 1950 forekom det samme i Norge. Før fantes og at familien kom med ulike kandidater for sin sønn/datter. Kanskje det var på den tiden ordtaket om ugifte over 30 oppstod? Noen som vet/mener noe ? Var nok mange som fikk kurven den gangen og..

(mann 39 år fra Akershus) sø. 12 aug. 16:23 Privat melding

Some people play hard to get, I play hard to want...... :-D

Skjult ID med pseudonym Hihi sø. 12 aug. 16:29

I play hard to get the hell away from ;-D

Skjult ID med pseudonym Hihi sø. 12 aug. 16:32

Neida. Jeg bare tøyser. Jeg er veldig søt!

(kvinne 42 år fra Møre og Romsdal) sø. 12 aug. 16:42 Privat melding

tror alle her burde høre denne sangen nå jeg :p

http://youtu.be/DdAZ6igmtZQ

;)

(mann 37 år fra Akershus) sø. 12 aug. 16:47 Privat melding

@nortibia Du er nå bare god da. Sukkeh....

(mann 32 år fra Oslo) ma. 13 aug. 09:37 Privat melding

Det er ikke nødvendigvis en grunn eller en årsak, mennesker i 30årene i en normal livssetting i Norge vil nok være mer etablert og ha større ro og selvtilitt rundt sin situasjon enn i 20årene da en kanskje er mer på søken etter svar.

Skjult ID med pseudonym Caro sø. 19 aug. 19:22

Jeg er en av disse 30 åringene (helt i begynnelsen!). Og ikke nok med det, er også langtidssingel. Mitt lengste forhold, som varte i ca halvannet år, tok slutt for en halv evighet siden, og etter det har jeg bare hatt kortere flørter (dog med lengde opp mot 6-7 mnd). Så jeg må nok være veldig, veldig sær og rar skjønner jeg... Eller ikke. Folk er forskjellige, og setter ulike krav til hvordan det må føles for å innlede et forhold. Noen er avhengig av å ha en partner i livet for å trives, og godtar at det kun kjennes ok ut. Andre krever mer av forholdet, fordi de vet at de har det fint alene. Hvem bestemmer at det ene valget er bedre enn det andre? Jeg er den siste kategorien. Skal jeg innlede et forhold, så er det fordi det gjør livet mitt bedre enn å ikke ha kjæreste.

Joda, klart det kan være at jeg har tilegnet meg noen sære sider av å ha bodd alene i mange år. Men det kan jo gjelde en person som kommer ut av et langt forhold også. Da har man jo også fått vaner og særegenheter , og sterke synspunkt på hvordan ting SKAL være, og som er vanskelig å vende seg av med. Jeg tror det viktigste er å ha en bevissthet om seg selv og være villig til å endre og utvikle seg sammen med en ny partner.

Krysser fingrene for at det er håp for meg også! :)

Skjult ID sø. 19 aug. 19:25

Over 30 år kan være mangt, også 60. spør du meg..

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 sø. 19 aug. 19:53

OK... ETT eksempel til at jeg fremdeles er single... WTF liksom.
- skjera,har du vært lenge singel?lange forhold før?jeg har lyst vite om deg.jeg er flink tilpasse meg så vi kan passe..hehe.lyst møtes eller?jeg har lyst ringe dg.så du kan ta dg entur til meg.fortell mer om dg...
-Det var da veldig til spørsmål da. Jeg er ikke interessert.
- hehe..hvorfor være negativ?du må være positiv da..jeg lyst ringe deg assa..kom entur davel.hehe..du får ingen seriøst forhold om du negativ ass..ser deg assa
-Joda, jeg er positiv jeg, men du er ikke min type. Sånn er det bare. Dessuten orker jeg ikke masete folk.
-åjoda..si hva du har el hatt før davel..få mob ringe jeg deg..kom entur se deg..når se deg assa?hehe
-jeg er ikke interessert, din masekopp
-hehe du masekopp.svar spm og du har en fast?ta dg entur besøk.når?jeg kan ringe deg assa..hehe
-SLUTT! KUTT UT
-du ingen barn nei. du vil vel ikke ha heller?egosentrisk og negativ er d dine grunnlag?du tenker for mye på dgselv..kan se dg på dg assa..du er egosentrisk..tror du at du for familie forhold ut av d?ringe deg assa..storkos se dg assa..gi dg og kom her du..jeg bestemmer
blokk el svar d jeg stilte dg..egoisme og enting jente er du uten barn..d sier mye om dg assa
hoho du assa enveis egoisme..bryr meg ikke om du blokker..jeg vet hvordan d er med dg uansett..
-Nå skal du vite EN ting!!!! Jeg har vært samboer med en mann i mange år. Han var psykisk syk, der har du en av grunnene. Du skulle skamme deg for å dømme på den måten!
Du skal være forsiktig med å skrive det du gjør. Det er ikke alle som kan få barn, og for det andre..hvorfor skulle det være egoistisk å føde et barn til denne usle verden vi lever i? For det tredje; det er noen som ikke vil ha barn, men velger heller å adoptere. Jeg er ikke egoist.. Jeg har av en grunn valgt å utdanne meg som lærer, og også sagt ja til flere verv. Nettopp pga mennesker. Du er blitt bitter etter å ha blitt arbeidsufør.. Det er ikke alle som har det samme synet på ting som deg, og det må du bare respektere.
-haha du som bitter og jeg vet hvordan syn du har..du er som søstra mi..samme greia der..samme problemer som du har..egoisme og du vant tanke bare på dgselv og har jeg rett igjen har du dårlig erfaringer..jenter på din alder ville hatt forhold mye før enten adoptert eller ikke..men de du hatt var vel bare enting.jeg vet alt om d selvom du ikke tør innrømme ærlig om det..kan ringe deg assa..ta dg entur assa..hehe
og d du sier bare en dårlig undskyldning for at

Skjult ID med pseudonym ... sø. 19 aug. 20:28

gunsan80, det er jo ikke veldig rart at du er singel da. Det er en dårlig ide å tvinge noen som ikke er interessert i å bli interessert i deg. Det er skikkelig turnoff.

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 19 aug. 20:33

Merker meg at de fleste diskusjoner her er basert på stereotyper.. Dermed blir alle betraktninger snublende gale.. De over 30 er sånn og slik,, Norske jenter/menn er sånn og slik Utenslandske jenter er sånn.. bla bla bla..

Jeg er en norsk mann over 30. Greia er at jeg ikke ligner på så mange andre norske menn over 30 - og de ligner ikke meg heller.. hva er greia? Blææææh...

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 sø. 19 aug. 21:39

Haha @pseudonym :P

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 ti. 21 aug. 02:31

Da er vi to, Danty!