Alle innlegg Sukkerforum

sharm el sheikh

Vis siste innlegg
(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 10 aug. 2012 23:03 Privat melding

Noen her som har vært i sharm el sheik?
Vil gjerne høre gode og dårlige sider,hva man evn burde være litt obs på.
Og hvilke opplevelser man burde få med seg på dette stedet.

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 10 aug. 2012 23:05

Mat ikke haiene.

Skjult ID med pseudonym jep fr. 10 aug. 2012 23:37

Book et bra hotell og bli der hele ferien. Nyt snorkling på korallrevet.
Resten er bare mas med overivrige selgere du ikke finner makan til i resten av verden og relativt stor fare for kidnapping..

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 10 aug. 2012 23:51 Privat melding

Fælt og positive folk er ikveld da..haier og kidnapping..off..

Magne :Det ligger i egypt.en kystby på sørspissen på sinaihalvøya.
Kjent for høy hotellstandard og og unike snorkle/dykkemuligheter.

Skjult ID lø. 11 aug. 2012 00:14

Har vært der for ca 10 år siden. Den gang sa jeg aldri mer... Dette på grunn av masete og veldig aggressive selgere. Fikk ikke gå i fred noe sted. Ble til at vi holdt oss inne på hotellområdet. Har hørt fra andre som har vært der senere at dette har blitt noe bedre

Skjult ID med pseudonym Ann Thrax lø. 11 aug. 2012 00:43

Stedet har desverre blitt verre de siste årene, seksuell trakassering og aggressive selgere er det mest irriterende. Risikoen for voldtekt er reell hvis man er i en sårbar posisjon (alene, full). Snorkling og dykking er ok, desverre er korallene svært skadet av turister, forsøpling og mangel på kontroll (du vil se turister trampe over dem på svømmeføtter ..). Maten i Egypt er langt under middelmådig, så kanskje bruk litt tid på å velge spisested, finn noe asiatisk eller libanesisk hvis du kan. Været og varmen burde være bra, og ikke la deg skremme fra litt sightseeing i 'innlandet' som avbrekk fra bading og soling, en del turer 'innafjells' som er verdt det. Ha en fin tur :)

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2012 00:48 Privat melding

Jeg ville ikke dratt dit igjen.. ville holdt meg unna Afrika for slike ferier generelt. Bortsett fra Sør Afrika..

Var noen fine steder her og der, men var som regel omringet av søppel og uferdige bygninger(De har en regel der nede som sier at en ikke trenger å begynne å betale renter av lånet før en viss prosent av bygningen er ferdig, så derfor er det mye som står uferdig lenge)

Og som andre her sier, selgerne er meget pån..

Fant for så vidt et ganske fin "bydel" som er verdt et besøk om du drar dit. Var ikke så mye turister der så tror ikke det er så kjent. Om jeg ikke husker feil så var det bortenfor noe som het 1001 natt.

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 11 aug. 2012 01:21 Privat melding

ja dette var jo oppløftende..vi er to jenter som har bestilt tur dit om ca en mnd.
Trodde dette var ett typisk turiststed.
har jo vært reiser dit i mange år og blir jo omtalt på en bra måte,så trodde det var litt gjennomsyret av turisme som andre typiske reisemål.Da pleier det jo og være relativt ryddig og trygt.

Skjult ID med pseudonym Ann Thrax lø. 11 aug. 2012 01:33

Hmm, Egypt har vært på UD sin 'shitlist' en del år nå, og den siste uken har utviklingen i Sinai gjort at de har oppdatert reiserådet igjen spesielt for den regionen. Kanskje dere kan få turen refundert på bakgrunn av det (avbestilling). Badeferie i muslimsk land, per definisjon, er for spesielt interesserte dersom man er hunnkjønn desverre. Uansett hvor turistifisert det er, kommer folk sjelden tilbake dit. Men ikke la det ødelegge en ferie som sikkert kan bli fin, nå er jo forventningene lave ;)

Skjult ID med pseudonym ebbinghaus lø. 11 aug. 2012 09:28

Mens dere er i området, burde dere kanskje se pyramidene etc, mens det fremdeles er der.

Skjult ID med pseudonym Gørl lø. 11 aug. 2012 11:23

Jeg har vært der - hadde med baby og moren min, og det var helt supert. Ingen problemer. Bare å overse selgere. Eller prate med dem for å lære litt om livet deres. Hvor farlig er det å drikke en kopp te og kjøpe en dings til 20 kroner?

Pass på å ha hotell med oppvarmet basseng. Jeg bodde på hotell med 6 bassenger på området, men ingen av dem var oppvarmet og dermed ikke mulig å bade i, fordi nattetemperaturan var lav. Nå var dette i desember, da, så sikkert annerledes nå.

Fantastisk dyreliv rett ved stranden. Som å gå ut i et akvarium. Men ta med nøklekortene på stranda, eller sjekk på hotellet hva du må gjøre. For du får ikke tilgang til stranda unntatt den fliken som hotellet ditt disponerer.

Riktig god tur!

(kvinne 55 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2012 13:07 Privat melding

Egypt er et vidunderlig land – jeg har besøkt flere destinasjoner der og kommer til å reise på nytt og på nytt.

Har vært i Sharm el Sheikh flere ganger, sist for to år siden. Om dere bor på et bra hotell er det ikke noe problem. Og som noen over her sa – denne destinasjonen er svært godt beskyttet. Men det er klart – ikke lurt å rusle i sidesgater etter at mørket har lagt seg selv om du neppe vil bli overfalt i Sharm el Sheikh. Dette er jo en ferieby – hovedgater og strandpromenaden er fylt opp av glade, solbrune feriemennesker!

Dere blir fort hardhudet mot overivrige selgere. Et lurt tips er å ikke innrømme at dette er første tur til Egypt. Si gjerne at dere har vært der to, tre ganger før – da er de ikke så ivrige. Vær klar til å si hvor dere har vært slik at dere virker troverdige. Skaff dere imaginære ektefeller som venter hjemme – egyptere flest har respekt for det.

Sett dere litt inn i historien til Egypt før dere reiser, Lonely Planet har gode bøker. Snakk med egypterne – de deler villig sin kunnskap om landet, drikk te med dem – den er søt og klissete – men du skårer et par stjerner ved å si ja takk. Vannpiper finnes over alt i Egypt og dere vil få mange tilbud. Jeg har selv prøvd dette – men det var før jeg ble klar over at en vannpipe tilsvarer 100 sigaretter.

Sharm el Sheik er en ren ”arbeids by” som har svært få fastboende. Menn som jobber her lever dobbelte liv med strenge muslimske skikker i egen landsby. De er her for å tjene penger slik at de kan gifte seg – oftest med en kvinne som er 20 – 25 år yngre. Treffer du på en arbeidende kvinne kan du være helt sikker på at hun er kristen.

Ta med myggmiddel – myggen er hissig. Start gjerne med å spise antihistaminer noen dager før dere reiser for å forebygge. Om huden din har et godt underlag fra i sommer – noe som jo er tvilsomt med tanke på med mer nedbør – så skal det mye til for å bli solbrent i Egypt.

Ikke vent til de siste dagene før snorkling testes. Om dere ikke har prøvd det før – så gir det fantastiske opplevelser under vann. Sist jeg var i Egypt var jeg 5 meter unna flere delfiner – og jeg har også sett store skilpadder der. Fisker og koraller er nydelige – jeg har ikke som noen sier over – opplevd ødeleggelser av disse.

(kvinne 55 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2012 13:09 Privat melding

Det er svært få restauranter som serverer alkoholholdig drikke. Dette løser dere lett ved å kjøpe med en flaske vin fra nærmeste utsalg – eller send servitøren av gårde for å kjøpe kalde pils. Maten er så som så – men ikke vær redd for å prøve – selv har jeg aldri blitt syk i Egypt – og jeg spiser det jeg har lyst på. Sharm el Sheik er så avhengig av turistene at det ville være en katastrofe om disse ble syke. Tips er å ta antiback våtservietter som dere vasker av bestikket med.

Bli venn med strandgutten på hotellet første dag. Dette gjør du ved å gi han litt tips og spørre om han kan holde av solsenger til dere helt nede ved stranden neste dag. Gi han daglig tips – og du får den beste service. Bli ikke overrasket om han viser deg bilder av kone og barn før han inviterer deg ut etter endt arbeidsdag.

Det finnes nesten ikke kriminalitet i Egypt – og i Sharm el Sheik er dette nesten lik null. Grunnen til dette er at fengselsforholdene og straffen i Egypt er ubarmhjertige.

Gi tips – til servitører og vaskegutter på hotellet - til gutten som fikser rommet og på stranden. Dere vil da få en super service og kanskje en avskjedsgave den dagen dere reiser. En arbeidende Egypter tjener ca 40 kroner i uka. Når de er på jobb går storparten av dette til å dekke bokostnader.

Pyramidene i Kairo og Kongenes dal i Luxor er absolutt steder å besøke – men kanskje ikke akkurat nå. Å bruke tid og penger på å besøke et akvarium fraråder jeg. Dette fordi eierne ikke tar vare på fiskene. De henter dem i havet, har dem i glassburt til utstilling til de dør, da henter de nye. Ta heller en snorkletur ekstra.

Utenriksdepartementer oppdaterte i går sitt reiseråd for Egypt. Les om dette på http://www.landsider.no/traveladvice/Offisielt-reiserad-for-Egypt/.
De anbefaler også å registrere reiser på www.landsider.no

Til slutt – husk å prute – bruk lang tid. Er det noe du vil ha som koster litt – gå tilbake dag etter dag – prut og drikk te. Prut på alt. Selv i butikker som har såkalt fastpris. Du skal ikke betale mer enn 2/3 av startprisen – kommer du ned i 50 % er det strålende.

Ha en fantastisk tur!

Skjult ID lø. 11 aug. 2012 13:31

dette stedet høres ut som ferie fra helvete:)

har selv hatt 3 uker i thailand og reiser hjem i morgen, har allrede utsatt hjemreisen 2 ganger så det sier vell sitt:):)

Skjult ID med pseudonym iop lø. 11 aug. 2012 13:54

Fin sol, vann er fantastisk. Narmer Bay eller hva det heter har en god Egyptisk restuarant, resten er søppel, Hark Rock cafe blaaaaaaa...folk er massetter og Cairo er en shithole. Men å se pyramider for første gang fikk meg til å få goosebump. Mye dritt der borte. Neste gang skal jeg dra til annen land i områder istedet

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 11 aug. 2012 15:44

Selv om marigot har masse fine tips til gitt destinasjon, kan jeg ikke unngå å tenke så slitsomt og masete det må være å feriere der :P

mvh latskapen selv som helst bare tusler ned på stranda uten å ta kontakt med verken strandgutter eller noen andre.

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 11 aug. 2012 16:05 Privat melding

Takk for alle innspill :-)
Marigot har mange fine innspill,og takker deg for at du tok deg tid til og skrive ned alt dette.
Nå har de fleste skrevet negativt om dette stedet.Også på lik tråd jeg startet på ett annet diskusjonsforum.
Fikk rimelig kalde føtter,så turen er avbestillt.
Vi får finne oss ett annet sted og reise...
Så noen som har noen forslag om hvor man skal reise til en rimelig penge?
Skal ha den vanlige klisjeen om sol,strand,varme,litt opplevelser og en øl til maten.
Ett sted der det ikke er helt bananas med bare 18åringer,men likevel være mulighet for en real fest?
Vet det er maaaaange sånne steder,men hva foreslår dere konkret?

(kvinne 55 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2012 16:26 Privat melding

Om du fortsatt tørr å satse på Egypt - så er El Gouna et lite himmelike! Fly til Hurgada - 30 min med drosje og du kjører inn i et hermetisk lukke område - i utgangspunktet bygd for rike Egyptere!
Ikke noe mas og jag - stille og rolig - et sted å sole seg, drikke hente øl på stranden - et sted å samle krefter!

Du bestiller hotell direkte - et er billigst!
Se linken under:
http://www.elgouna.com/

(mann 46 år fra Aust-Agder) lø. 11 aug. 2012 16:33 Privat melding

Ville satset på Kroatia.

Var i Split i fjor og det var en rimlig tur med kort fly tur:)