Alle innlegg Sukkerforum

Bildeviseren til sukker ikke god nok?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym asdf lø. 11 aug. 2012 16:13

Noen flere som ikke er helt fornøyd med hvordan sukker sin bildefremviser behandler bildene?

Bildene i albummet blir ofte kornete/litt forvrengt nesten. For å se bildet 100% skarpt må en klikke på bildet slik at det lastes inn i en egen fane. Dette burde være unødvendig. Jeg har valgt bort enkelte bilder av meg selv fordi ansiktsuttrykkene mine blir feil/merkelig når bildefremviseren ikke klarer å vise bildet 100% klart.

Det som derimot er enda mer plagsomt, er at profilbildene heller ikke får være i fred. En MÅ jo være forfengelig her inne ettersom profilbildet betyr så uendelig mye. Og da plager det meg at når jeg laster opp et nytt profilbilde, så mister bildet veldig mye av de friske fargene. Har noen bilder tatt i fint dagslys og der jeg har litt farger på klærne. Fargene i bildene syns jeg er veldig flotte når jeg åpner bildet i windows sin standard bildefremviser, men når jeg laster de opp her, så skulle en jo tro at det er et papirbilde som har falmet i solen. Mye av fargen i ansiktet forsvinner også.

Andre som opplever dette?

Skjult ID med pseudonym FrkNorell lø. 11 aug. 2012 16:26

Jeg er fornøyd med alt på sukker.

Skjult ID med pseudonym kar lø. 11 aug. 2012 16:26

Jeg skalerer ofte ned bildene selv på forhånd så jeg slipper autoskaleringen de bruker. Er profilbildet du laster inn allerede 180x240 så ser det helt greit ut, bruker du et bilde i full oppløsing fra kamera blir det masse artifakter. Albumbilder i 800x600 eller motsatt blir også seende ok ut.

Skjult ID med pseudonym asdf lø. 11 aug. 2012 16:29

@kar: Kanskje ikke så dumt å nedskalere bildene selv nei. Men dette med fargene vil jo ikke endre seg. Det er stor forskjell på fargene på originalbildet(ene) og slik de vises her på sukker, så noe må jo skje under opplastingen. På noen bilder er det tydeligere enn andre. Snakker om pofilbilder nå.

Skjult ID med pseudonym FrkNorell lø. 11 aug. 2012 16:33

Profilbildet mitt er tatt med en gammel, ikke-smart Nokia, siden min smarte Samsung var på reparasjon. I tillegg har jeg klippet bort en venninne som er yngre og søtere enn meg. *likegyldig holdning til profilbilde siden jeg har et hjerte av gull*

Skjult ID med pseudonym asdf lø. 11 aug. 2012 16:41

@FrkNorell: Vet ikke hvor mange besøk du har hver uke, men forskjellen på et typisk knipsebilde og et teknisk godt bilde med godt lys og farger + et fornuftig uttrykk i ansiktet av undertegnede er stor. Snakker om fra 2 besøk i måneden på førstnevnte bilde til 4-5 besøk i uken på sistnevnte. Jeg også har hjerte av gull, men det hjelper nada om ingen vil klikke seg INN på profilen min pga. profilbildet. Har du råd til å være likegyldig til profilbildet, så tror jeg du er en del vakrere enn meg og derfor slipper lettere unna ;)

Skjult ID med pseudonym FrkNorell lø. 11 aug. 2012 16:47

Jeg har ikke fornuftig ansiktsuttrykk heller, der jeg myser mot sollyset.

Skjult ID med pseudonym asdf lø. 11 aug. 2012 16:54

@FrkNorell: Jeg vil påstå at du er en vakker dame. Men skjønner at du ønsker å kverrulere og overhodet ikke tar poenget mitt :) Det er ikke snakk om å lyve med bildet. Det er snakk om å ha et godt/fint bilde som representerer seg på best mulig måte og som vekker nysgjerrighet nok til at folk klikker seg inn på profilen. Derifra er veien kort til albummet der det ligger nok av knipsebilder i både heldige og uheldige varianter, slik at den andre nok uansett får et godt inntrykk av hvem en er.

Poenget mitt er det tekniske ved sukker sin bildefremvisning. Ikke hvilken taktikk en bruker her inne..

Skjult ID med pseudonym Appelsin lø. 11 aug. 2012 17:07

@asdf - Jeg foreslår du sender bildene du mener forandrer farge til support@sukker.no - kanskje de kan utføre en test? ;-)

Skjult ID med pseudonym FrkNorell lø. 11 aug. 2012 17:35

Men tenk om jeg blir kineser dersom de endrer på noe?

Skjult ID med pseudonym FrkNorell lø. 11 aug. 2012 17:37

Beklager mitt tullehumør i dag. Dersom du vil ts, så kan du sende mail til meg, så kan jeg fortelle om bildene dine er ille?

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) lø. 11 aug. 2012 17:49 Privat melding

At bilder fremstår blassere etter opplasting og fremvisning i nettleser kan ha sammenheng med at du benytter Adobe RGB fargeprofil. Benytter du SRGB så vil bildene ikke tape fargemetningen ved opplasting. Du skriver ikke noe om hvordan du etterbehandler bildene, men sjekk ut om dette kan være tilfellet hvis du f.eks. bruker Photoshop e.l.

For Photoshop Elements så finner du enkelt ut dette i menyen:
Image -> Convert Color Profile

Det er også forskjell på nettsteder. Bilder opplastet i album på Facebook gjengis dårligere enn f.eks. ved opplasting på google +
Dette er det ikke så mye en kan påvirke selv.

Skjult ID med pseudonym poppy lø. 11 aug. 2012 17:53

TS

Jeg skjønner hva du mener. Jeg får også sånne kornete og rare bilder. Alle profiler jeg går inn på viser de samme dårlige bildene. Så kvaliteten til sukker er nok dårlig ja. Det blir jo ikke sånn på Fb for eks. Så da er det neppe nettleseren min det er noe feil med;-)