Alle innlegg Sukkerforum

Drømmen til en Drømmemann

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 11:29

Jeg hadde en drømm i natt om at jeg ble kidnappet i Venezuela og sitter i en slags leir. Det er likevel ganske mye frihet i leiren, men vi får ikke gå ut fra det store huset (vi er 4-5 stykker som ble kidnappet). Til slutt greier vi å få tak i våpen (jeg fikk tak i en pistol mens kameratene mine greide å få tak i kalasjnikoffs), dreper et par voktere og flukter til en casino der sjefen deres spiller blackjack. Vi dreper ham, selvsagt, tar en drosje og drar til flyplass. Drømmen enden der.

Det var et par komplikasjoner langs veien, selvsagt, f.eks. en av de vi drepte forvandlet seg i et blad papir (arrestordre eller noe sånt). Og den som kjørte drosje, tilbød oss å bruke en modelltog istedet, men vi kastet drittsekken ut fra bilen hans. Og et par andre idiotiske ting som alltid skjer når man drømmer, men i helhet var dette en av de best strukturerte drømmene mine, tror jeg. Virker som et skikkelig manus.

Hvordan ville dere tolke den? Får jeg date eller ikke?

Skjult ID sø. 12 aug. 2012 11:32

Høres ikke ut som en drømmemann. Men heller en tulling som har mye oppspart aggresjon.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 12 aug. 2012 11:34

TS

Haha, tror du har sett for mye film! MEN jeg også en sånn drømmer. Drømmer de sykeste ting noen ganger og slike mareritt som om at jeg er kidnappet har jeg også drømt før. Om det kvalifiserer til en date vet jeg nå ikke. Må nok mere til enn som så! ;-)

Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 11:36

@poppy

Ok, det med kidnappingen selv - det er ikke noe problem. I følge C.G.Jung, er det skyggearketype som utløser denne type drømm. Men det at drømmen var så strukturert og logisk hele veien - det var helt overraskende.

Skjult ID med pseudonym kar sø. 12 aug. 2012 11:39

Du får en date i tredje episode, men daten viser seg å være rottweileren til leirkommandanten og den er kun ute etter hevn.

Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 11:41

kar, du virkar ufin :-(

Seriøs tråd.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 12 aug. 2012 11:42

TS

"skyggearktype" ? Hva betyr det? Strukturert og logisk har jeg også drømt mange ganger. Sist jeg ble "kidnappet" i drømmene mine så drømte jeg i serie. Altså neste natt drømte jeg videre, som en film. Helt sykt.Til jeg endelig ble reddet av onkelen min, haha

Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 11:45

@poppy

Her står en del om det, men det er langt fra de beste referanser :-)

http://no.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 12 aug. 2012 11:48

TS

Haha, ja det tror jeg jammen meg stemmer litt altså! Jeg er nok en sånn skyggearktype;-) Moro det da

Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 11:55

I følge Jung, har _alle_ mennesker skyggearketype (og flere andre arketyper). De ble dannet over en lang periode, på den tiden da menneske forvandlet seg fra ape til noe som kan tenke litt bedre (i noen sammenheng, i hvert fall). Noen av oss greier å "utvikle" arketypene, gjøre dem synlig, om du vil, bl.a. gjennom å drømme. Arketypene påvirker komplekser, og kompleksene definerer adferdsmodeller. Noe sånt, men jeg er ikke psykolog / psykiater :-) Men leste en del om det.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 12 aug. 2012 12:02

TS

Aha, ja ikke sant! Det er jo spennende å lese om menneskenes psyke. Den er så komplisert, men samtidig så logisk! Det er også så fasinerende at når man sover så går hjernen amokk og vi drømmer de rareste ting:-)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 12 aug. 2012 12:06 Privat melding

Hahaha fabelaktig drøm, høres ut som de jeg pleier å ha, man kan bli rent utslitt av å rømme actionfilmer :-)

Ikke nødvendig å tolke det annerledes enn at du har en våken og god intelligens,hvilket i seg selv lover bra mht date...og om min bestemor, som ble 96 og krystallklar i toppen til det siste, har rett; " De som drømmer mye blir ikke haudelause når de blir gamle!" :-)

Skjult ID med pseudonym bat sø. 12 aug. 2012 12:12

Skyggen er ting vi er ubevisst med og sider ved oss selv vi ikke vil vedkjennes?

Drømming om kidnapping kan være:
Følelse av å være hjelpeløs, fanget eller begrenset (googlet).
Eller kidnapping kan ha noe med å gi i fra seg kontrollen (noe om underkastelse, min gjetning) :)

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 12 aug. 2012 12:16

For å avmystifisere drømmer litt, noe jeg lærte av en god venn, en del av hjernen vår Amygdala, sjekk Wikipedialink nedenfor, er den delen av hjernen vår som sørger for de normale sperrene, f eks at vi ikke stjeler, dreper, hopper ut fra stup i den tro at vi kan fly osv. I drømme så kobles denne til en viss grad ut, og alt blir mulig; jeg har gjort de utroligste krumspring i søvne, bl.a. flydd flere ganger, og hadde vært råkult å gjort i virkeligheten, men da hadde jeg definitivt måtte være en virkelig Superwoman....hjernen vår sorterer nok også inntrykk vi har fått ila dagen, ting vi tenker på, ting vi leser og funderer på, filmer vi ser, bøker vi leser, og dette koblet med en sløv Amygdala, og god fantasi, vel, da har du science fiction så det holder.

Jeg har også opplevd at jeg drømmer mye mer om jeg spiser om kvelden...

Uansett, der finnes uante eksemplarer av drømmetydning, tror ikke jeg ville brukt pengene mine på slikt, er ikke annet enn underholdning :-) Det kan derimot være artig å skrive ned drømmene mens man enda husker de, kanskje du får så mange spennende episoder at du kan skrive bok/lage film?

http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdala

Skjult ID med pseudonym bat sø. 12 aug. 2012 12:27

Eller drømmer kan være alvor, f.eks Niels Bohrs drøm som ga ham løsningen som ga ham Nobelprisen i fysikk.

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 12 aug. 2012 12:53

Hihi....drømte engang at Dronningen av England lærte meg å ri i galopp på hest ;-)
Jeg slet litt med å finne rytmen med hesten, humpet opp og ned som en sekk poteter... Så før neste ridetime kom Dronningen(i full skrud må vite, tronregalier og alt) til meg i drømme og red ved siden av meg, mens hun forklarte hvordan jeg skulle følge hestens rytme. Ridetimen dagen etter gikk som smurt: jeg fløt med hesten på ridebanen, både på rette spor og i volter :-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 12 aug. 2012 13:09 Privat melding

Drømmer er kjempegøy:)) og flott måte å bearbeide dagens mange inntrykk.. Noen drømmer er faktisk så spennende at det er en glede når fortsettelsen kommer.. Andre er ikke like hyggelige men finns teknikker for å slippe å drømme det igjen:))

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem sø. 12 aug. 2012 15:14

TS

hvis du samtidig med drømmen mener at den har en kobling til dine dater, ville jeg lande nær @ bat sine tolkninger (feile greier - tynn is her ass) ..
Men du har ikke et aldri så lite kompleks for å binde deg ? Damer har en lei tendens til å vingestekke en villmarksmann, før ringen er på plass, jfr. annen tråd der en kjempe kjekk kar ville stille på foredrag i dongeri om mulig, mens dama skulle holde foredrag. Han ville heller se på fiskeutstyr.

Ok, denne storien din er vel din versjon av en fisketur ?? Og 4-5 i samme oppbevaring vet jeg ikke om kan være at underbevisstheten din sier noe om kompisene dine eller date kandidater. I så fall rømmer du kanskje fra hele begivenheten i beste Snøhvit stil.. Eller motsatt, kompisene er dine konkurrenter og du når daten (flyplassen) , jaja.

Eller er hele greia bare masse surr siden hjernen din har kverna helmaks om helt andre ting enn damer i det siste? Ikke det? Jo, har også hørt om han om var hos pysologen i militæret og ble spurt om hva han tenkte på, når pysologen viste fram en murstein.. Damer, sa fyren.

Lykke til, håper ikke din date blir så action prega da IRL.

(mann 42 år fra Nordland) sø. 12 aug. 2012 15:20 Privat melding

Jeg drømte at jeg våknet og sto opp i dag. Hadde gjort ganske mye (til og med vært ute og gått tur) når jeg endelig våknet og sto opp. DET føltes en smule merkelig kan man si. :P
Og hva kan det bety?