Alle innlegg Sukkerforum

iq tester

Vis siste innlegg
(mann 54 år fra Akershus) ti. 3 juni 2008 10:33 Privat melding

iq test hva er det hvordan vet man at det er riktig svar når du tar testen og hvorfår er det det sånn svaret blir. Jeg har problemmer og får stå det derfår skårer jeg ikke fult på testen

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 3 juni 2008 11:23

En IQ test er slik jeg har forstått deg, noe som måler et menneskes intelligens på ett plan. Det finnes mange kloke og følsomme mennesker uten veldig høy IQ, og en slik test skal ikke være noen ledetråd for en persons "kvalitet" mener jeg.

En IQ test sier litt om et menneske, men likevel sier den ganske lite. Hvordan man er i forhold til venner, hvordan man er lojal i forhold til jobben sin, hvordan man er som kjæreste, hvor snill man er med andre mennesker eller dyr, hvordan man forstår andres følelser, hvordan man gledes eller såres, hvor mye man kan bety for et annet menneske.......slike viktige ting sier ikke en IQ test noe om.

Derfor håper jeg at du ikke bare måler deg selv ut fra noen tall fra en test du har tatt en eneste gang, men at du ser deg selv som en person med masse styrker og også svakheter, med ekte følelser og mye å gi andre rundt deg.

Lykke til på sukker! :-)

Skjult ID ti. 3 juni 2008 11:46


En gang ble dette uttalt i et innlegg i en avis, hvor det ble snakk om hvem som , og hvordan enkelte oppnår stor suksess i økonomiske og toppstillinger.
"For å nå så høgt uten noen spesiell skolegang, må man antagelig være hensynsløs og tråkker på andre. Gir blaffen i om andre blir såret. Dem fyker rundt og har en fremdrift som en buldoser. Dem tramper på rike og fattige"

Selfølgelig er det ok folk også som når så langt uten å tråkke på andre, men dem er i fåtall.

(mann 48 år fra Vestfold) ti. 3 juni 2008 12:16 Privat melding

Iq-test måler rett og slett hvor intelligent du er:-) Den måler ikke bare på ett plan... Den måler evnen til å forstå ting. Den er også uavhengig kulturelle forskjeller. Jo høyere iq, desto bedre forutsetning til å forstå det som foregår rundt deg.

Men den måler selvsagt ikke om du er et godt eller dårlig menneske, som sagt ovenfor her. Vi trenger et mangfold i samfunnet. Kan jo ikke bare ha genier...:-) Alle har sin plass!

Men det er også missforstått at folk med høy iq er dårligere sosialt tilpasset. Iq kan heller ikke øves til et høyere nivå. Kanskje vi kan sammenligne det med antall hestekrefter du har i hjernen din:-)

Jeg syns det er viktig å godta seg selv uansett evner. Man er like mye verdt selv om man er smart, eller ikke smart, eller noe i mellom:-)

Skjult ID med pseudonym mali ti. 3 juni 2008 12:24

megselvja:

Det finnes i dag ingen allmenn enighet om definisjonen på intelligens. Det nærmeste man kommer er vel at det består av mange dimensjoner, som forklarer det faktum at en del mennesker kan være brilliante på noen felt, men håpløst dårlige i andre felt.

IQ-tester måler kun logisk intelligens, eller som jeg leste et sted: "IQ-tester måler kun din evne til å takle IQ-tester" :-) Mennesker med lav IQ vil ha problemer med å forstå logiske sammenhenger. Faglig er IQ blitt koblet koblet til prestasjoner innen både realfag, språkfag og kunst.

Om man er sosialt tilpasset eller ikke blir ikke testet av en IQ-test.

Skjult ID med pseudonym megselvja ti. 3 juni 2008 13:16

Er tildels enig med deg mall. Jeg er uenig i uttalelsen: "Iq-tester måler kun din evne til å takle iq-teste". Dette har jeg selv lest og formuleringen er bare for å sette ting på spissen:-)

Logisk intelligens er basis for all tankegang. Evnen til å se sammenheng gjør at vi klarer å oppleve både kjærlighet og hat. Man kan ikke bare tenke på at iq er en del av kapasiteten vår. Iq er et samlebegrep for hjerens evne til å forstå.

Normalen er 100 med standardavik 15. Det er bare 2% av befolkningen som har over 131 med sd15.

Sosiale evner vil selvfølgelig også bli påvirket av intelligensen... Alt du gjør er pga ditt intellekt. Men om det er bra, det du gjør, eller ei... vel, det er ikke godt å si.

Men igjen: godta deg selv og lev ditt liv til fulle etter dine egne evner!


Skjult ID med pseudonym mali ti. 3 juni 2008 13:29

Det er ikke funnet noen klar korrelasjon mellom høy logisk intelligens og empatiske evner. Man har eksempler på at de samsvarer hos noen, mens de kan sprike veldig hos andre. Derfor mener jeg at iq-tester gir et dårlig mål på sosial intelligens.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 14:56

megselvja, scoren på en IQ test avhenger også av sosioøkonomiske forhold. Av den grunn kan en trene seg litt opp til å gjøre det bedre på tester.

mail, det er vel ingen som har påstått at IQ-tester måler sosial inteligens?

Skjult ID med pseudonym mali ti. 3 juni 2008 15:00

kit:

megselvja skriver at "Logisk intelligens er basis for all tankegang". Jeg tolker det som at de med høy IQ generelt skårer høyt på alle områder intellektuelt, inkludert sosial intelligens...

Skjult ID med pseudonym mann29 ti. 3 juni 2008 16:04

Kanskje det finnes svært mange uavhengige former for intelligens?

- logisk intelligens (IQ)
- emosjonell intelligens (EQ)
- sosial intelligens
- praktisk sans / intelligens
- musikalsk intelligens (matematisk?) (IQ)
- estetisk / presentasjons intelligens

og enda fler?Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 3 juni 2008 16:23

Trådstarter:
Mitt svar var egentlig ikke ment som noe annet enn et svar direkte til deg. Du skrev i en tråd tidligere at du hadde blitt fratatt både mc-lappen og diverse andre ting etter et besøk hos legen din, og at du føler deg stemplet som syk fordi du har lav intelligens.

Jeg prøver bare å fortelle deg at det finnes så mange andre grunner for å like et menneske enn en en høy IQ. Stå på! :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 17:16

mail en ikke helt urimelig tolkning. Men, for å motbevise hypotesen om logikk som bakgrunn for sosialinteligens, prøv å snakk med det motsatte kjønn... *ler*

(mann 45 år fra Oslo) ti. 3 juni 2008 17:40 Privat melding

Det er ingen overdrivelse å si at IQ-tester kun måler evnen til å ta IQ-tester. Tvert imot er det å treffe spikeren på hodet.

Jeg tok testen til mensa for noen år siden (fikk ikke innpass :o) ), og den testen går kun på én ting: Mønstergjenkjennelse. De sier til og med selv at man kan øve på å ta den typen tester. Det er mao til en viss grad en tillært ferdighet.

Så kan man kanskje si at mønstergjenkjennelse ligger i bunn for mye av læring og sosial interaksjon, men å si at en IQ-test måler "intelligens", det blir for drøyt.

Det finnes sikkert andre typer IQ-tester også. Men samtlige som jeg har sett, går bare på mønstergjenkjenning.

Skjult ID med pseudonym draupne ti. 3 juni 2008 18:46

Jeg tror IQ testenes opprinnelse var en test det amerikanske (?) forsvaret utviklet for å vurdere hvorvidt rekrutter var egnet til å bære våpen eller ikke. Alle som har vært inne til helsesjekk før førstegangstjenesten har gått gjennom en slik test. Slik den var laget for det norske forsvaret tror jeg de på en måte kunne sortere ut litt hvilke logiske evner man har med tanke på hva man burde kunne gjøre i senere tjeneste. En person som skal ha ansvaret for andre og "tenke for flere" bør ha et klart hode og være smartere enn "fienden", f.eks. Nå vil nok sikkert mange protestere på at noen befal i det hele tatt kan ha vært særlig smarte. Mange har sikkert mange dårlige erfaringer.

Jeg tror mange med høy IQ scåre sliter med å tilpasse seg skolesystem og samfunnet generelt. Tror ikke det nødvendigvis er noen "velsignelse" å ha en høy IQ. IQ måler definitivt ikke evnen til mellom-menneskelige relasjoner, men kan vel ha noe med en språklig even å gjøre blant annet.

Jeg sier med Bjørneboe (ironisk om politiet) "Den gud har gitt en kølle, har han også gitt forstand"..

Skjult ID med pseudonym nymfen ti. 3 juni 2008 19:01

hehehe så de som gud har gitt kølle har altså god forstand ;)))

Skjult ID med pseudonym mann ti. 3 juni 2008 19:08

Jeg har litt av en kølle, men ingen forstand...

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 3 juni 2008 19:10

Ja, den intelligenstesten jeg tok på sesjon for mange herrens år siden, var noe helt annet enn det som vanligvis menes med en IQ-test. Der gikk det bl.a. mye på forståelse og konkrete "hva skjer i denne siuasjonen i den virkelige verden"-øvelser. Jeg husker noen oppgaver som hadde med trykk og vannsøyler å gjøre, f.eks. Som jeg nok ville klart langt bedre i dag enn dengang, forøvrig ;)

Det er ikke slike ting en IQ-test går på. Og jeg vet ikke om de hadde så mye mer med intelligens å gjøre, mer om hva man har lært seg i løpet av 12 år på skole.

Jeg har enda til gode å høre noen definere på en god måte hva "intelligens" er. Enn mindre vise noen korrelasjon mellom det og en standard IQ-test.

Skjult ID med pseudonym draupne ti. 3 juni 2008 21:35

Her er et forsøk på å definere intelligens: Overlevelsesevne.

Jockes, flere av spørsmålene i sesjonstesten var helt samme type oppgaver som på IQ tester. Jeg husker også vannsøylen, eller vanntanken med huller i siden oppover. Hvilken av strålene vil nå lengst ut? Det er nok mulig at en del av oppgavene vil bli lettere å løse etter noen år på skolen, men ikke alle.

Jeg holder fast på at IQ testenes opprinnelse er i tester for det militære. Dette lærte vi da i psykologihistorien. Jeg tror det er riktig.

Skjult ID med pseudonym draupne ti. 3 juni 2008 21:38

Nei forsyne meg ser det ut til at jeg tar feil! Hvis vi skal stole på dette er det i Frankrike de begynte med dette med tanke på skolegang. http://iq-test.learninginfo.org/iq01.htm

Skjult ID med pseudonym megselvja ti. 3 juni 2008 21:42

Joques! Siden du ikke kom inn i mensa, så er det kanskje naturlig at du ikke forstår at disse mønstrene bare er en benchmark for hjernen:-) (ikke slemt ment altså, men humoristisk:-))

Mønstrene/figurene har en logisk fortsettelse. Da er det opp til oss å prøve å se dette. Man kan øve seg på iq-tester for å bli vandt med dem, men man blir ikke smartere, eller får høyere iq av den grunn.

Kjærlighet med "høy iq" trenger ikke å være så bra... For mye tenkning kan jo heller ødelegge det som ikke skal tenkes på. Empatiske evner er det likedan med. Jeg har aldri sagt at høy iq fører til "bedre" sosiale evner, men at intelligensen er nødvendig for å oppleve dine evner... (litt vanskelig å forklare...)

Men... De ferreste av oss bruker hele kapasiteten, så hvis man jobber med det man har, tror jeg man kommer langt!

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 3 juni 2008 21:45

Jeg er enig med Joques. iq tester sier lite og ingenting om annet enn mønstergjenkjenning. Hvis du ikke vet at du leter etter et system (og helst hva slags typer systemer det er snakk om), finner du ingenting.

Jeg tor den beste iq-testen ville vært den som målte en kombinasjon av kunnskap (type :hvor mange gram i et kilo)
praktiske oppgaver: (ville en båt synke hvis den ble fyllt sånn og sånn?) teoretisk matematikk (hva er kvadratroten av 14) og praktisk matematikk (per og Kari skal dele 17 epler likt mellom seg..) grammatikk og språk (Per spiser et eller ett eple) og mønstergjenkjennelse...

(Eksemplene jeg har valgt, er banale. Vanskelighetsgraden må selvfølgelig tilpasses).

Men jeg tror de smarteste mennskene er de som har evnen til å tilegne seg basiskunnskap innenfor flere områder, og som er i stand til å omsette teoretisk kunnskap i det praktiske liv. Samt å kunne se sammenhenger og mønstre.

Det sies at man trenger 30 i iq for å åpne en dør. Jeg lurer litt på hvordan dette kan måles... Selv det har med gjenkjennelse å gjøre. Om en buskemann ser en dør for første gang, sier det seg selv at han vil slite mer med teknikken enn vi som gjør dette hver eneste dag. Har han lavere iq?Skjult ID med pseudonym mali ti. 3 juni 2008 21:58

Da vet vi hva George Bush har i IQ... (hvis dere husker videoen der han ikke greier å åpne døra for å komme ut etter en pressekonferanse)

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 22:02

Eller vi vet om han er buskneger eller ikke... Nå har vel Bush en rød knapp som kan få opp de fleste dører...

Skjult ID med pseudonym draupne ti. 3 juni 2008 22:15

Jeg tror man kan være lykkeligere uten å være for smart..

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 22:16

Under mottoet en forstår ikke hvor ille en egentlig har det, draupne?

Skjult ID med pseudonym megselvja ti. 3 juni 2008 22:17

Smarty. Du tar feil! Iq-tester sier mye om din intelligens. Kunnskap er noe annet en Iq... Man trenger ikke å være så veldig glup for å tilegne seg masse kunnsakp om f.eks matte, språk eller annet. Men skal man opp på et høyt nivå er det en forutsetning at du har høy iq.

Tror mange her blander intelligens med kunnskap. Altså med en vanlig iq (100 sd15) vil du kunne tilegne deg mye informasjon og forståelse. Høyere iq vil tilføre flere aspekt i din kunnskap og også evne til å se en større helet.

Hvorfor hadde Einstein over 160 i iq? Hadde han kunne vært det ikonet han er med 100 i iq? Nix, vil jeg si. Kapasiteten er da ikke stor nok til å visualisere og foreta store tankesprang mentalt.

Innlæringsevnen er også brattere med høyere intelligens. Ting går fortere... Men det er jo ikke alltid det beste da:-)

Ofte er det slik at hvis man ikke skårer høyt i en slik test er man fundamentalt uenig i testens egenskap. Det motsatte gjelder ofte hvis man skårer høyt.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 3 juni 2008 22:17

...og jeg VET at man kan være lykkelig uten å være for smart!

Men man må være smart nok til å virkelig ønske å være lykkelig - og noen ganger jobbe hardt for å få det godt :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 3 juni 2008 22:35

De smarteste er vel heller sjeldent blant de lykkeligste...

Ikke er det alltid de med best sans for humor heller.... Jeg glemmer ikke da en av lederne fra Mensa ble invitert til Lillelørdag, og svarte dønn seriøst og selvhøytidelig på de tåpeligste spørsmål uten å skjønne humoren i det hele tatt. Innslaget var i beste Ali G - stil... Holdt på å le meg i hjel.... :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 22:52

Nå er vel Mensa folkene en gjeng kjedelige tørrpinner som såvidt har klart å scoren for å bli med. Det er vel 2% av befolkningen som har en score høyere enn 132, og 1% har høyere enn 134. Min hypotese er at de fleste Mensamedlemmer er mellom 132 og 134. Som er høyt, for all del, men ikke akkurat genier.

Skjult ID med pseudonym mali ti. 3 juni 2008 22:53

kit

bare han ikke tar feil av den og atom-knappen..

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 22:55

mali, få dører holder mot atom-knappen....

Skjult ID med pseudonym mann29 ti. 3 juni 2008 23:03

balanse og allsidighet..

Vi mennesker er jo ofte sånn av vi dyrker de sidene av oss selv vi får selvtillit på. Hvis omgivelsene (og spesielt når vi er yngre) forteller oss at det er noe vi er flinke på, vil det kanskje være naturlig å bygge selvtillit (identitet) på de egenskapene.

Problemet oppstår kanskje hvis man tror man er eksepsjonell på noe vis, og det blir liggende sterkt i ens identitet, slik at man kjemper for bevare denne identiteten (selvtilliten). Det er jo 100% forståelig, og ikke minst menneskelig. Men ubalansert, og usunt, og det kan hende selv dem med svært høy IQ..

Skjult ID med pseudonym megselvja ti. 3 juni 2008 23:04

Noe som heter: Hellige er de enfoldige! (var det ikke slik?) Men uansett så tror jeg også at man er ikke noe mer lykkelig av å være smart.

Tror ikke Mensa "folkene" er en gjeng med tørrpinner. De er nok som folk flest. Men de virker kanskje som tørrpinner pga at man snakker på en annen måte enn det andre er vant med... Kanskje over hode på 98% av befolkningen? Er ikke rart at man blir oppfattet som noe annet enn normal da. Da er man jo ikke innenfor normalen, i allefall i henhold til iq:-)

Hva er geni da? 1 av 100, 1 av 1000 eller mer... Vanskelig å si.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 23:15

Geni blir ofte definert som IQ over 140. Når en kommer så langt ut i halen, er det usikkert om normalfordelingen er riktig. Høyeste målte IQ er jo 220, og det er ingen som har negativ. Så fordelingen er ikke symmetrisk. megselvje, hvis det er 100.000 profiler på sukker, er det 2.000 som klarer Mensakravet. Kan være greit å ta med seg. :)

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 3 juni 2008 23:16

Tok akkurat Mensas iq-test for hjemmetesting... Kom bare til oppgave 26 av 35. Min IQ score ble 117... Er det bra?
Jeg synes de oppganvene var litt morsomme... (Men hadde ikke sjanse på tid). Mener likevel at dette i høy grad er noe som kan læres.

Det minnet meg litt om å lese kart og forsøke å danne seg et helhetsbilde ved å kunne se på et stort område og absorbere inn dette med en gang. De enkleste oppgavene var som å følge en vei videre til neste kryss.

Men jeg har ikke endret oppfatning. Man kan ikke trenes til å forstå alt, men VELDIG MYE. De ga ett eksempel på en superlett oppgave. Om de hadde gitt løsningen (som eksempel) på noen av de vanskeligste, tror jeg at jeg hadde tatt mange av flere av dem også..

Skjult ID med pseudonym mann29 ti. 3 juni 2008 23:19

En slik kartlegging av IQ i vår samfunn er vel i beste fall en selskapslek? Hva er ellers hensikten?

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 23:21

Helt klart en selskapslek. Det er vel få som kun bruker IQ tester. De kan fordelaktig bli brukt sammen med andre kriterier, men aldri alene.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 3 juni 2008 23:24

Smarty, da bør du klare å knytte skolissene selv.... Det er en bra score.

Skjult ID med pseudonym tøys ti. 3 juni 2008 23:43

Høy IQ eller høy i ku? Trodde kuer levde på gress jeg men...

Skjult ID med pseudonym m i i e ti. 3 juni 2008 23:48

Det er viktigere å være klok enn å være smart, men jeg tror det er lettere å bli klok om man er litt smart i bunnen :)

Forøvrig tror jeg det kan være litt ensomt å være en god del smartere enn gjennomsnittet. Jeg tror glupingene stadig opplever at andre mennesker ikke klarer å følge tankerekkene og abstraksjonsnivået deres og at de derved ikke føler at andre forstår dem. Det siste er det nok mange som opplever, men ikke i like stor grad.. Smartinger har vel så mye humor som andre men ofte ler de av andre ting :)

men menneskeverd er uansett ikke knyttet opp mot intellignes selv om det av og til kan virke slik :)

Likte Sokrates som sa at har du den rette innsikt så gjør du de gode handlinger...så kan man heller undre seg over hva som er den rette innskt og hva som er de gode handlinger...

Skjult ID med pseudonym oppned ti. 3 juni 2008 23:59

EQ....mer spennende å diskutere synes nå jeg....noen med på det?

Skjult ID med pseudonym draupne on. 4 juni 2008 00:10

Nææi, geni har ikke så mye med IQ å gjøre som med evnene til å finne på ting. Å være skapende er det spesielle for geniene, ikke at de behøver å være så smarte nødvendigvis. De er uvanlig kreative.

Skjult ID med pseudonym oppned on. 4 juni 2008 00:27

kreative mennesker er smarte...genier er nødvendigvis ikke smarte,men ofte for snevre i sitt fokus...påstand dette her

Skjult ID med pseudonym mali on. 4 juni 2008 00:33

Er det nødvendig med høy IQ innabords for å kunne definere og diskutere IQ??

Skjult ID med pseudonym Joques on. 4 juni 2008 07:46

@ megselvja, jeg var absolutt fornøyd med scoren, så det er ikke derfor jeg er fundamentalt uenig i testen ;-) Men dette må jeg komme tilbake til, for nå er jeg trøtt, sliten og litt fyllesjuk, og må få gjort noe jobb på et eller annet vis!

Skjult ID med pseudonym megselvja on. 4 juni 2008 09:33

@joques, så bra! Jeg bare spøkte litt med deg:-)

Å være kreativ er en del av intellektet ditt... Man kan liksom ikke skille hjernen fra hjernen. Det som også er et lite poeng er at man gjerne kan sløve ned en "smart" hjerne eller kvikke opp en "sløv" hjerne! Intellektet er det samme, men benyttelsen forskjellig. Derfor kan man godt være mer kreativ med mindre iq enn en med høyere iq... (min påstand).

Eq... vel, det mener nok de fleste, som er litt inni dette, er en tøysete sak... (satt litt på spissen). Eq bruker jeg når jeg mikser en låt:-) (noen som skjønner?:-))

Et geni er å være genial!

"Geni er en person med spesielle mentale evner. Dette kan være flere ting; enten et enestående intellekt, eller som et spesielt sterkt kreativt talent. Uttrykket kan også brukes om polymater (noen som har evner innen mange områder, multitalent, universalgeni). Uttrykket brukes om mentale fremfor atletiske evner, men det brukes også for å beskrive et enestående talent i alle slags felt; for eksempel kan Pele sies å være et fotballgeni, eller Slobodan Milosevic et statsgeni." Fra wikipedia!

(mann 54 år fra Akershus) on. 4 juni 2008 21:34 Privat melding

Hei takk får mange fine svar. jeg lurer
fårsatt på en ting vis vi var tre flinke venner. Jeg i matte du igeorgrafi og den andre i mønster vilken skar ville vi få da og hva hadde vi skåret sammen lakt.
jeg mistet lappen på en sånn test i 2001. Men nå har jeg tenkt og ta en ny test og skåre bedre får og få i gjend lappen og livet som jeg ville ha på min måttte. Men vis jeg ikke klarer det er jeg får satt like langt og følle det er utrettferdig behandlet.
Jeg hadde en iq på 110 men når jeg hadde tatt testen lå jeg plutslig på en iq på 10. Så jeg jeg synes at det er vasklig og god ta at jeg aldrig får kjøre moped eller bil mer for grunnen av den testen. Jeg er flink i matte men ikke i georgrafi og sanne møster oppgaver
og derfår mistet jeg lappen får jeg skjønnte ingen ting.Men jeg klareer og pusle et skyve spill og det er vasklig når til legg har last fåst så jeg ikke får flyttet alle og da må man begynne og tenke og kosentrere meg. Så jeg har tatt en tester på nette men vet enda ikke hvorfår det svaret er riktige. Jeg gikk in på yeye og tok testen der og fikk 120 i skår. så har noen andre tatt det testen vil jeg gjerne høre mer eller om vi kunne tatt det sammen en dag. Jeg synes den vår vasklig lykke til.

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 4 juni 2008 21:39

Hei trådstarter.

Skulle gjerne hjulpet deg til å finne slike tester med fasitsvar sånn at du kunne øvd deg litt, men jeg har så utrolig lite peiling selv!
Så synes jeg det høres utrolig at du "falt! 100 poeng fra en test til en annen. Har du spurt legen din om dette her?
Husk at du selv er jo samme mennesket både etter den første og etter den andre testen.
Jeg forstår heller ikke at man må ha høy IQ for å kjøre moped.

Om det er tre av dere som scorer bedre enn en er vel mulig. Men det er vel likevel du som må klare dette selv?

Skjult ID med pseudonym Joques on. 4 juni 2008 21:57

Synes dette høres veldig rart ut. Jeg tror bortimot ingen får utlevert en IQ-score på 10. Det hevdes at man trenger 30 for å åpne en dør. Det klarer til og med en av kattene mine. Rundt 70 er det som på engelsk kalles "educable mentally retarded".

Men 10? Her er det noe som lukter rart.

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 4 juni 2008 22:00

Ja. Jeg er helt enig med deg, Joques. Noe virker veldig rart..........

Forresten så mener jeg at selv om du ikke har et perfekt språk sexmann, så synes jeg at du får formidlet på en god måte det som du tenker på, det du føler og som du sliter med. Det er jammen ikke alle som klarer!

Skjult ID med pseudonym megselvja to. 5 juni 2008 07:54

Har selv hatt på følelsen at noe er rart... kanskje trådstarter er en annen som bare kødder med folk her?

Skjult ID med pseudonym mali to. 5 juni 2008 08:04

Trådstarter:

Hva var det som konkret gjorde at livet ditt ble snudd på hodet? Mulig du har skrevet dette før men...

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 5 juni 2008 08:52

For meg er ikke hovedsaken om trådstarter har moro av å kødde med oss, men å se at mange engasjerer seg og bryr seg uansett.
Mali: Dette forklarer trådstarter tydelig: På bakgrunn av en IQ test fikk han fratatt mopedlappen og mistet vennene sine bl.a. :-)

Skjult ID med pseudonym mali to. 5 juni 2008 08:59

Joda zitelle, dette fikk jeg med meg. Men hvem forlangte at han skulle ta den testen?

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 5 juni 2008 09:03

Det må da vel være legen eller noen andre i "systemet"?
Men skal jeg være ærlig så forstår jeg lite av dette. Det går jo ikke an å ha 10 i IQ, vel? Uansett: Trådstarter har min sympati :-)

Skjult ID med pseudonym mali to. 5 juni 2008 09:10

En person med 10 i IQ ville ikke klart å finne fram til en dating-side. Testen må ha vært dårlig kalibrert. Sannsynligvis har TS en IQ som er langt over det.

Men uansett, jeg har vanskeligheter for å tro at sukker er rette stedet for trådstater for å finne likesinnede. Det må finnes arenaer der folk med lav IQ kan finne hverandre? Kanskje ikke på nettet men...

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 5 juni 2008 09:25

Nettet er kanskje et sted man får vist seg selv best om man behersker språket godt? Likevel tror jeg at det finnes alle slags mennesker her inne, også andre mennesker som sliter med norsk rettskrivning. Men skjønt....jeg mener selv at jeg har et helt greit språk. Likevel kan man jo lett føle seg som en looser her inne om man tar nettet for alvorlig og måler personlig popularitet her :-)

Trådstarter: Selv om det ikke er lett, så tror jeg du skal prøve så godt du klarer å tenke positivt og ikke bare tenke på at akkurat dette har skjedd. Jeg leser i den nye tråden måten du formulerer deg på. Overskriften din sie noe sånt som dette: "Til dere som klager på navnet mitt" Det er ingen som har "klagd" på sexmann navnet ditt. Det var bare noen som prøvde å gi deg et godt RÅD om hvordan du lettere kunne komme i kontakt med jenter. For det er jo målet ditt med å være her inne, ikke sant :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 5 juni 2008 09:27

Tviler på at det er mulig å klare å lære seg å lese og skrive med en IQ på 10.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 5 juni 2008 09:33

Det høres rart ut med 10, ja... Kanskje en overdrivelse for å makere et poeng? Vet ikke. Men tror ikke TS kødder for å ha det moro med oss...

Synes det er veldig rart at iq-tester brukes til ting som ikke har har så mye med iq å gjøre. Jeg husker en stygg sak for noen år siden hvor en mor mistet omsorgsretten for sine barn på bakgrunn av lav iq -score. Det ble i alle fall brukt som argument. Ut fra hvordan hun framsto på TV, virket hun relativt oppegående. Om det var omsorgssvikt eller ikke i bildet, vet ikke jeg noe om, men om hvorvidt hun er i stand til å knekke mønsterkoder skal avgjøre om hun er skikket som mor, blir for absurd!

IQ-tester burde ikke brukes som annet enn underholdning. Eller hjernetrim på linje med kryssord. Hadde vel vært bra absurd å miste omsorgsretten eller lappen fordi man ikke klarer å løse en kryssordoppgave?

Skjult ID med pseudonym Joques to. 5 juni 2008 10:00

Jeg må si at jeg tror ingen i "systemet" er så bevisstløse at de gir en IQ-score på 10 til en person som kan snakke og gå og lese og skrive. Det ville vært en sak for tabloidene i så fall.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 5 juni 2008 10:04

Du har helt rett, Joques! Selvsagt....

(mann 54 år fra Akershus) to. 5 juni 2008 23:52 Privat melding

det har skjedd meg så nå sitter jeg her grunn av det

(mann 54 år fra Akershus) fr. 6 juni 2008 01:09 Privat melding

jeg har det svart på hvit og en hag med pappirer. på står du at jeg juger
så kan du butte livet tit med meg og se om du klare og få lappen til bake

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 6 juni 2008 01:12

Hvem tok egentlig lappen din fra deg? Legen?

Skjult ID med pseudonym Deldritfin ma. 17 mars 2014 01:41

"Jeg hadde en iq på 110 men når jeg hadde tatt testen lå jeg plutslig på en iq på 10. Så jeg jeg synes at det er vasklig og god ta at jeg aldrig får kjøre moped eller bil mer for grunnen av den testen"

Ut fra måten du uttrykker deg på så kan jeg fortelle deg at du ikke har 110 i IQ. At en test skulle gi deg 10 i IQ tviler jeg på, siden ingen normale tester er kalibrert så lavt.

IQ-tester er basert på at de gjennomføres på et stort nok utvalg til at de kan representere befolkningen (Enkelte ganger skiller man dog ut de gamle og unge). Gjennomsnittet av testen gir vi verdi 100, mens standardavviket får verdi 15.

Som det er blitt nevnt tidligere i tråden så er gyldigheten til slike tester begrenset til 2 standardavvik over eller under snittet. Ligger testpersonen under dette, så vil han trolig ikke forstå prinsippet testen baserer seg på, og følgelig få 0 rette. Dette er grunnen til at de fleste IQ-tester gir et minimumsresultat på 70. (100 - 2x15=70)

De testene man gir til personer på bunnen av intelligens-skalaen skiller seg fra de som gis i normale IQ-tester, og kan derfor ikke trekkes inn i samme normalfordeling sånn helt uten videre. IQ-verdien man får fra disse er derfor kun en skjønnsvurdering.

Du har ikke 10 i IQ, og du har heller ikke 110.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 17 mars 2014 12:20

Må ein ikkje ha over 30 for å knyte skolissene da? Men du bruker gjerne klogger?;)

Skjult ID med pseudonym Deldritfin ma. 17 mars 2014 19:43

Interessant tema!

Lurer litt på om tråden er trolling ikke. Hvis den er det så er den ganske bra gjennomført..høhø.

Man kan også lure på hvordan en så redusert person klarer å stå på teoriprøven.

Skjult ID med pseudonym Frigg ti. 18 mars 2014 01:35

Ja jeg undres @ts, på hvorfor du ikke får full score på testen ... Hm, jeg mistenker, ut fra den elendige norsken din, at det muligens kan ha noe med intelligensen din å gjøre ... ???

Skjult ID med pseudonym Dr Harepuz ti. 18 mars 2014 01:40

@Frigg
Hvorfor mener du at du har lav intelligens?

Skjult ID med pseudonym konrad ti. 18 mars 2014 01:44

Jeg er ike dumm sell om jeg ike kan skrive vell.

Skjult ID med pseudonym konrad ti. 18 mars 2014 01:48

Du har vært slemm me meg før og du nårr jeg har skrevt her @Frigg.

Skjult ID med pseudonym June ti. 18 mars 2014 01:52

@konrad
Det er dessverre logisk. Fordi Frigg er slem.

Skjult ID med pseudonym konrad ti. 18 mars 2014 01:56

Ja har ike gjort noe galt jeg så synn at noen er så sleme mot andre.

Skjult ID med pseudonym konrad ti. 18 mars 2014 01:57

Snillt av deg å si @June.

Skjult ID ti. 18 mars 2014 02:08

Det vitner i alle fall om at du @Frigg, må slite både med intelligens og folkeskikk slik du snakker til folk. Fysj!