Alle innlegg Sukkerforum

Ditt beste konsertminne?

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Oslo) sø. 12 aug. 2012 18:52 Privat melding

Fortell gjerne hva det var med akkurat DEN konserten som var så spesielt.
Jeg har mange som slåss om førsteplassen, men det nyligste nydeligste minnet fant faktisk sted i Kulturkirken Jakob igår (arrester meg gjerne for at jeg ikke prioriterte håndballfinalen).

Hvorfor?
Fordi Tora Augestads stemme, samspillet med og mellom hennes medmusikere, repertoirvalget og originaliteten i fremførelsen ga gjenklang langt inn i hjerterota.

Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 18:56

Carmen i Berliner Staatsoper for 4-5 år siden, med Villazon og Netrebko. Dirigert av Barenboim.

No need to explain hvorfor, tror jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Drømmemann sø. 12 aug. 2012 19:03

Og konsert av Pollini i Berliner Filharmoni for 2-3 år siden. Chopins 24 preluder + Debussy etter pause. + Boulez 2. sonata til slutt. Bedre blir det ikke.

Needless to explain hvorfor, heller, tror jeg. En av de beste levende pianister + tøff og krevende repertoar.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 12 aug. 2012 20:04

Det knives litt i toppen.
Midnight Choir akustisk, Samfundet i tr.heim, 2000.
Det var på deres storhetstid, før interne konflikter begynte å trekke ned humøret. De hadde et stort utvalg av gode rolige låter. Deres stemningsskapende musikk blir ikke mindre stemningskapende av å være akkustisk. Atle Bystøm (Al Deloner) fikk vist frem hvilken multikunstner han er. Ved flere anledninger spilte han flygel, munnspill, gitar og diverse rytmeinstrumenter - samtidig!

Wardruna, midnattkonsert, toppen av Slottsfjellet 2010
Musikken i seg selv er så unik i vår tidsalder at den er en opplevelse i seg selv. Og ingen omgivelser passer bedre til tolking av runer enn en skyfri stjernenatt blant ruiner fra vikingtiden.

Chris Isaak, Rockefeller 2010
Chris flørter med publikum som enhver sukkermann burde ta lærdom av. Hans humoristiske tone plasserer konserten i en kategori som nærmer seg stand up.
(lynkurs i Chris-flørting: http://www.youtube.com/watch?v=oZMVYfD3UKY
Klippet måtte jo ende med "internet porn")

Kent, Aud Max 2008
Det var den turneen Kent virkelig hadde tatt seg bryet med å lage show, og på Aud Max fikk de også anledningen til å rigge opp alt (noe de ikke får på scener som brukes dagen før, eller på festivaler). Joachims innlevelse i de såre tekstene gikk også noen skritt lenger enn han pleier.

Calexico, Rockefeller 2008
Taco-musikk som ingen hadde forventninger til. "ingen" visste hva det var, og "alle" elsket det de fikk servert. Latinamerikansk jazz-popp som egentlig ikke kan sammenlignes med noe annet.

Ila Auto på trikken 2010 (tror jeg)
Ila har alltid lagd god stemning og mye latter på sine konserter. På trikken kom i tillegg de smått forundrede ansiktene til de som skulle til å gå ombord i den fullstappede all-syngende trikken.

Både Calexico og Chris Isaak spiller på rockefeller denne høsten.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 12 aug. 2012 20:13 Privat melding

Takk for fine og deskriptive minnesutvekslinger så langt. Ser også at noen av de største opplevelsene har kommet når man (og kanskje fordi man) minst har venta det, noe jeg kjenner meg veldig godt igjen i.

(mann 39 år fra Akershus) sø. 12 aug. 2012 20:15 Privat melding

Var på Metallica konserten når de var på Valle Hovin i år.. Utrolig bra og skikkelig trøkk:-)

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 aug. 2012 20:21

Et av de ørtogførti studentkorene på ÅS hadde intimkonsert før jul. Og sang vakre sanger vakkert! (Sniff..)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 12 aug. 2012 20:23

Beklager å si det Tyren, men den konserten var slapp! Det var bare et par låter de gjorde noe med utover albumversjonene. Det kunne like gjerne ha vært playback. De fleste band som drar en metalica cover på sin konsert gjør det bedre enn metalica selv gjorde det på den konserten!

(kvinne 43 år fra Akershus) sø. 12 aug. 2012 20:25 Privat melding

Det må være Regnbuekoret 2012. Alle Sørums barnehager i forbindelse med kulturskolen!

http://www.youtube.com/watch?v=A9UKmsEii68

Ellers synes jeg det var helt spesielt da de hedret Michael Jackson under Madonnakonserten på Valle hovin.

Skjult ID med pseudonym Bada Bing sø. 12 aug. 2012 20:37

Life... But How To Live it? På Blitz 2002!

Skjult ID med pseudonym søker sø. 12 aug. 2012 20:42

Da må vi nok mange år tilbake til den gang AC/DC var på sitt beste.

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 12 aug. 2012 20:44 Privat melding

Dissection i Globen: Første konsert etter at Jon Nødveidt slapp ut fra spjellet, spilte fra ny plate som var skrevet og komponert innenfor murene og fremført bare et par mnd etter portene åpnet, med helt nye medlemmer. Fabelaktig og rent imponerende.

Dissection på Infernofestivalen : siste låta ble spilt, publikum forsvant, crewet på rockefeller kuttet kontakter, men bandet ville ikke avslutte der. Så de fortsatte med kun lyd på mikken, og fikk tilogmed med seg Atilla om ikke jeg husker helt feil heeeelt på slutten. Blodfans sto igjen.

Dissection igjen i Globen midtsommer . Siste konsert før hovedpersonen tok livet av seg i et slags ritual. Nydelig, herlig, fantastisk. Varmet opp av Deathstars (absolutt ikke min smak, men Emil Nødtveidt, broren til Jon i Dissection spiller der).

(mann 50 år fra Oslo) sø. 12 aug. 2012 23:21 Privat melding

Oj den var litt vrien Herrfekt, har naturlig nok mange i bagasjen selv også.
Men; den konserten som har gjort absolutt størst inntrykk på meg ut fra forholdene er nok Sting-konserten i Drammenshallen i 1986. Han hadde nettopp gitt ut sitt tredje soloalbum: "Nothing like the sun". Med seg hadde han legendariske musikere som Omar Hakim og Kenny Kirkland.
Etter 4-5 ekstranumre gikk han til slutt ut på scenekanten alene med kassegitar og dro noen gamle Police-låter.
Det må også tilføyes at jeg var en lettpåvirkelig tenåring da. Uansett satte det dype spor.

Skjult ID med pseudonym Bada Bing sø. 12 aug. 2012 23:27

Bene, det hørtes ut som lystig og lett musikk, og han hovedpersonen var nok litt av et sjarmtroll:) Må sjekke det ut.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 12 aug. 2012 23:35 Privat melding

Ludens68:

Sting påvirka meg lenge etter at jeg var ute av tenåra.

Nerdekuriosa: Sting's "The Secret Marriage" fra "Nothing Like the Sun" ble opprinnelig skrevet av Hanns Eisler under tittelen "An den kleinen Radioapparat" som ble framført på konserten med Tora Augestad igår. Tok litt tid før jeg kjente den igjen, men FOR en fantastisk sang.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 12 aug. 2012 23:36

En annen måte å se det på, som sikkert ikke faller i smak hos Fekten; Kent- og William Hut- konserter har en tendens til å medføre klining. Det gir noen gode minner.
Speeking of... Poor Rich Ones var jo også deilig å være på, i sin tid.
Og den gangen Big Bang var pauseinnslag i en forestilling (før de ble kjent). Salen sto å hoppa til Wild Bird, men husker ikke hvilken forestilling det var.

(mann 35 år fra Vestfold) sø. 12 aug. 2012 23:36 Privat melding

Pearl Jam i Spektrum sommeren 2012 var fantastisk bra.
Ellers fikk jeg gleden av å se Seigmen på slottsfjell for fem-seks år siden.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 12 aug. 2012 23:41 Privat melding

Jeg har tidligere oppretta en egen tråd om klinelåter, pgmp, så undervurder ikke mine myke sider under det harde skallet og det beinharde machoimaget jeg forgjeves prøver å tillempe meg selv.
Og INGEN trakk mer rørt og åttitallsglatt på smilebåndet under toneartsskiftet i "After the Love has Gone" under Airplay's konsert på Rockefeller i 1994 enn meg.

(mann 42 år fra Nordland) sø. 12 aug. 2012 23:49 Privat melding

Bon Jovi i Helsinki 2001.
Er ikke akkurat blodfan av Bon Jovi, men fikk spandert denne konserten av jobben og var faktisk så heldig å bli stående helt fremst. "Håndhilste" vel på alle i bandet (bortsett fra trommisen) i løpet av kvelden.
Og konserten i seg selv var meget bra i tillegg. Masse trøkk og allsang på flere av låtene. :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 12 aug. 2012 23:52 Privat melding

20 april på Union Scene med Malisk fyrverkeri Fatoumata Diawara.... Herlige afrikanske rytmer med elgitar https://www.facebook.com/events/339335712771682/

(mann 46 år fra Akershus) ma. 13 aug. 2012 00:01 Privat melding

Har hatt noen gode konsertminner.. Men blir vrient å komme unna Pink Floyd på Valle Hovin i '94. Det var min første store konsert noensinne, og hvilken konsert :-)
Ellers var Aha ett godt liveband i sin tid, de gangene Harket var i humør iallefall. Folkefesten i Frognerparken for noen år siden i forbindelse med 100-års jubileumet til Hydro er jo ett godt minne, selv om de kanskje var enda bedre når de spilte i Valhall for mange år siden. Frognerparken var det kanskje vel så mye pga folkefesten som selve konserten..

Skjult ID med pseudonym Mirimoy ma. 13 aug. 2012 00:17

Gogol Bordello på Kartfestivalen i fjor. Umogleg å stå i ro. For ein energi, for eit band. Hadde det ikkje vore for øyro, hadde smilet mitt gått rundt. Fantastisk!

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 13 aug. 2012 00:23

Det må være med Unni willumsen. En liten intim konsert som gjorde at jeg endte i senga med en herlig mann som jeg delte livet med i 7 år. Det var koooos:-) Men så var det også konge bra å se Robyn på Parkenfestivalen i fjord høst! Dama rocka vilt og stemningen var mildt sagt toppers. Jeg stod helt fremst også :D

(mann 47 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 00:26 Privat melding

Ah, matchmaking through music. Liker.

Skjult ID med pseudonym Mirimoy ma. 13 aug. 2012 00:48

Må au dra fram konserten med Palle Mikkelborg på Utstein kloster under Maijazz på slutten av 90-talet ein gong.
Hadde hatt flotte dagar med gode vener, var sliten og full av gode kjensler. Utruleg flott å ta med seg alt dette, og forsvinne inn i hans vakre musikk på denne unike staden.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 13 aug. 2012 00:51 Privat melding

Jarre på Akershus festning var også en kul opplevelse, med sitt spektakulære lasershow, og det avsluttende fyrverkeriet :)

(mann 47 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 00:52 Privat melding

Ah, Palle. Unik trompetklang. Har du hørt hans versjon av Tango Jalousie med uforglemmelige NHØP, Mirimoy?

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 13 aug. 2012 00:54 Privat melding

@Mirimo
Gogol Bordello på egen konsert må oppleves. På festivaler blir de for begrenset. De har mye mer energi enn du opplevde der! Tipper de dukker opp på Rockefeller eller Sentrum Scene neste år.

Skjult ID med pseudonym Mirimoy ma. 13 aug. 2012 01:08

Har ikkje hørt den, HerrFekt. Veit kva eg må sjekke ut no :-) Hans musikk er balsam for øyrer og kropp.
Tvilar ikkje på at konsert med Gogol er å anbefale, pgmp

(kvinne 50 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 16:27 Privat melding

Midnight Choir på John Dee i deres storhetstid før mørket la seg for godt.

Skjult ID med pseudonym frøken-o ma. 13 aug. 2012 16:29

http://www.youtube.com/watch?v=zkWPWiXpwUw

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 13 aug. 2012 16:48

Siden dette er en konserttråd
http://www.youtube.com/watch?v=dyfUU8TAsrQ

(mann 37 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 16:53 Privat melding

Vært på så mange etterhvert, men sånn umiddelbart kommer jeg på disse:
-Motorpsycho på Øya
-Dimmu Borgir m/ KORK og kor i Spektrum + konserten de hadde på Hove
-Prodigy på Hove
-Alle Flogging Molly-konsertene jeg har vært på.
-Pendulum på Sentrum Scene
-Metallica og Iron Maiden på Roskilde
-Gåte på by:Larm og Roskilde
-Green Carnation på Quart

Er nok mange, mange fler men var de som lå øverst i bevisstheten.

(mann 45 år fra Buskerud) ma. 13 aug. 2012 17:00 Privat melding

@Eikers1: Pink Floyd på Valle Hovin i '94 er også min første ordentlige konsert. :)

Det gjennomførte sceneshowet og konserten i sin helhet gjorde et stort inntrykk som ikke har blitt forbigått siden. Men var på en særs artig konsertopplevelse på Sentrum Scene for 2-3 år siden. Imogen Heap leverte en veldig spesiell/uvanlig konsertopplevelse jeg vil huske lenge, selv om det egentlig er litt utenfor min musikksmak.

Skjult ID med pseudonym The One ma. 13 aug. 2012 17:22

Den beste konsertopplevelsen min hadde jeg forleden dag. Jeg sang Mikkel Rev i dusjen. Vokalist og publikum var helt i ekstase. Det var helt rått, faktisk så rått at je ble helt våt.

(kvinne 49 år fra Hordaland) ma. 13 aug. 2012 17:27 Privat melding

Hmmmm....mange bra konsertminner....:)

Men en som virkelig gjorde inntrykk var Beth Hart. I Bergen oktober og november 2010.
Små lokaler,sto helt fremme og bare nøt. .
For ett fyrverkeri av en dame. Gode tekster, trøkk i det meste.

Bare digger henne :)))

Skjult ID med pseudonym ama ma. 13 aug. 2012 17:38

Siste konserten jeg var på var med selveste Tony Bennett i Operaen forrige uke. Det var en strålende konsert, mannen er 86 og er (bokstavelig talt) helt med på notene enda. I tillegg har han kvartetten sin som spiller så tight og fint og spenstig- det er bare å ta av seg hatten! Trommisen hans har jo spilt med Count Basie tror jeg.. så det er gutta fra gode gamle dager.

Ellers fikk jeg gleden av å se Alison Krauss & The Union Station på Kollenfest i sommer- FOR en opplevelse!! Er blodfan av dem og var såå glad når de var i Oslo. Alison er har en stemme som bare bærer alt og gutta i US er jo fantastiske. Noe av det beste var jo at Jerry Douglas var med.

Har også sett Celine Dion live for mange år siden (jada.. vet hun ikke er helt stuerein å digge... ) og det var også en stoor opplevelse. Dama kan jo virkelig synge og hun har en helt egen evne til å skape magi med sitt publikum.

Ja, også Bon Jovi på Ullevål i fjor :)

(kvinne 30 år fra Sør-Trøndelag) ma. 13 aug. 2012 22:15 Privat melding

For en Kaizers Orchestra-frelst skapning som meg:

Min første Kaizers konsert. Jeg var 17 år (året 2005), sneik meg inn på utestedet Ottos på Finnsnes, og det var AWESOME! :-D Var i ekstase i 14 dager etterpå. Oh, what a feeling! :-D

Skjult ID med pseudonym milf ma. 13 aug. 2012 23:22

Green Day, USA. Hadde seriøst lyst til å selge familien min og bli groupie etter på. Fantastisk live band.

Meat Loaf på House of blues. Liten, intim scene, morsom fyr.

Og så intimkonsert med Britt Synnøve Johansen som sang Edith Piaff på norsk. Nydelig!

(mann 47 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 23:27 Privat melding

Kom på en til:
Kirkekonsert i Stockholm for noen år siden. Eksen var sopransolist og hadde tatt flere sangtimer siden sist jeg hørte henne. Var HELT trollbundet av det jeg hørte. En av de få gangene jeg har grini på konsert.