Alle innlegg Sukkerforum

Det gode sosiale livet på fransk restaurant...dele bord med andre...

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Sør-Trøndelag) ma. 13 aug. 2012 10:40 Privat melding

Hei, etter en deillig ferie i Frankrike lurer jeg på:

- der erfarte jeg at på mange restauranter fungerer det ikke som i Norge. I Norge regnes et 4-mannsbord som opptatt hvis det sitter to mennesker der. Jeg føler at i Norge oppfattes det som frekt hvis du som gjest, eller kelner går bort og spør om det er ok at to ukjente setter seg ved samme bord.

I Frankrike har de av og til langbord på restaurantene, men jeg erfarte at selv på 4-mannsbord så kan man som par bli spurt om det er OK at to andre setter seg ved siden av. Ja, og så hilser man på de ukjente som setter seg ned ved siden av.
- Man kan jo risikere å bli kjent med noen!

Det jeg lurer på: er det slik på de fleste franske restauranter? Eller "er man sikret å slippe å få" slike spørsmål om man går på en virkelig eksklusiv restaurant?

Vet du om restauranter i Oslo som kjører fransk sosial linje på bordplassering?

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 13 aug. 2012 12:13 Privat melding

Hørtes kjempekoselig ut.. Stemmer for innføring i Norge:))

(mann 33 år fra Hordaland) ma. 13 aug. 2012 12:31 Privat melding

Kall meg asosial/norsk, eller hva som helst, men der foretrekker jeg virkelig den norske måten. :P Sitter jeg sammen med en/ei på et bord, så er det nok fordi jeg og denne personen har lyst å være der med hverandre, og ikke med andre fremmede.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 12:32 Privat melding

Syntes også dette hørtes hyggelig ut. Men samtidig så hender det vel man virkelig vil ha et bord bare for to. Så det må være mulig å få det også.

(mann 44 år fra Sør-Trøndelag) ma. 13 aug. 2012 12:58 Privat melding

Der ER lov å si nei på restaurant i Frankrike og...tror ikke det oppfattes negativt. Men i Norge går det altså ikke an å spørre en gang.... Go Norway!

(mann 42 år fra Nordland) ma. 13 aug. 2012 13:48 Privat melding

Jeg har faktisk opplevd dette på cafè i Norge noen ganger. :)
Og synes godt det kunne bli mer vanlig. Da forutsatt at det måtter være fullt lovlig å si "nei" og gjerne innførsel av flere tomannsbord enn det er i dag. Har inntrykk av at det de fleste steder er bare firemannsbord...

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 13 aug. 2012 14:34 Privat melding

Dere husker vel når togene hadde kupeer ? Da var det slik at i Norge der gikk vi å lette etter en tom kupe,mens i sydligere strøk gikk de forbi de tomme kupeene og ville gjerne ha selskap.
Ett virkelig godt eksempel på forskjeller i kultur :-)

(mann 33 år fra Vest-Agder) ma. 13 aug. 2012 14:45 Privat melding

Med fare for å virke som en sur og avvisende grinebiter nå, så mener jeg at man skal kunne ha litt privatliv og egen "personal space", når man er ute og spiser på restaurant, sammen med venner, familien sin eller eventuelt også en kjæreste.

Kanskje aller mest av alt, hvis man drar på restaurant med en kjæreste. Da er det i mine øyne ikke ønskelig at noen fremmede skal sette seg ned sammen med oss. Blir liksom en slags innvadering av privatlivet.

Men sist gang på danskeferja var det såpass fullt med folk, at jeg sa ja til dem som spurte om de kunne sette seg ned ved bordet der jeg satt. Akkurat der brukte jeg litt skjønn, og ville ikke virke uhøflig og lite hensynsfull. :)

Skjult ID med pseudonym søker ma. 13 aug. 2012 14:50

Dyktige kelnere i Frankrike oppfatter jo fort om det er et par som ikke ønsker selskap. Slike ting er de jo trent til å vurdere.

Dette er jo ikke bare et spørsmål om nord og sør. Min erfaring er at tosomheten er ekstrem i Belgia, mye verre enn i norge. I nabolandet Nederland derimot er det jo nesten umulig å ikke komme i prat med folk.

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 13 aug. 2012 16:14

Skeptisk.