Alle innlegg Sukkerforum

Den moderne kvinne

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym TS ma. 13 aug. 2012 19:58

Lurer på en liten sak.. Leste artikkel i Lørdagsmagasinet (dette ekstrabladet i Dagbladet på lørdag, heter kanskje noe annet) for noen uker siden. Der var det en artikkel om singeltilværelsen, hvor 3 stk ble intervjuet, 2 damer og en mann.
Ei av damene mente hun hadde det best alene, og det var det, mens andre dama skulle ha seg en mann etterhvert - eller nærmere bestemt 2 - en å få barn med, og en å leve med.
Mulig misoppfattet, men fikk bestemt inntrykk at sistnevne holdning var visst helt i tråd med den moderne kvinnes - "finne sin egen identitet" eller hva det heter - og er dermed er ikke bare ok, men rett og slett positivt.
Er det bare meg som lurer på om ting har gått litt langt?

Jeg mener - hva med den stakkars jævelen som blir sittende igjen singel, nesten ikke kontakt med barna sine og blir bidragspliktig de neste 18-19 årene?

Køyr debatt :)

Skjult ID med pseudonym Megigjen ma. 13 aug. 2012 20:15

Tror du virkelig de fleste drømmer om å sitte der som alenemor?
Det finnes noen selvsagt, finnes alltid noen men tviler sterkt på at det er vanlig tankegang

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 13 aug. 2012 20:18

Synd.

Samliv er et lagspill hvor det finnes, i prinsippet, null regler og minst to dommere. Det eneste som gjør et godt lag er et godt organisert forsvar og et velutviklet (og) offensivt samspill.

1-0 til meg!

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 13 aug. 2012 20:20 Privat melding

Denne dama er nok langt fra representativ for damer generelt ;)

Men mennesker som ikke tenker lenger enn sine egne behov, og som gjerne dekker dem på bekostning av andre mennesker, finner man jo blant begge kjønn og i alle samfunnslag. Så her er det personlighet som spiller inn, samt lite empati.
Overhodet ingenting med å "finne sin egen identitet" eller kvinnefrigjøring å gjøre! ;)

Skjult ID med pseudonym TS ma. 13 aug. 2012 20:22

Nja.. en skulle jo tro det var en mindre trivelig situasjon på en måte. Men samtidig er det jo et snedig bra opplegg - hvis man er av den mer kyniske sorten. Det å være alenemor betyr jo langt i fra at man er "ute" av sjekkemarkedet (har personlig ikke noe i mot dem bl.a. :)), og hvis man antar man finner seg en "leve med kjæreste", har man jo barn allerede, og økonomisk støtte på kjøpet. Jeg antar at "leve med kjæreste" er mer av typen "wine, love & rock'n roll" enn "få barn med" typen - men igjen kun en antakelse.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 20:25 Privat melding

Tja kan vel til dels kalles ett smart valg? Man finner de beste genene først og den beste oppdrager/forsørger etterpå. Ikke nødvendigvis samme person det for alle.

Vet ikke hvor vanlig dette er da :)

Skjult ID med pseudonym TS ma. 13 aug. 2012 20:27

Det jeg reagerte mest på med artikkelen var som sagt at dette tilsynelatende var helt greit og i tråd med en moderne kvinnes "tankegang" eller whatever. Burde ikke en riksavis hatt en kommentar a la "WTF??" eller noe? Men godt å høre at det flere som synes tankegangen er noe fjern fra virkeligheten - da er det fortsatt håp :)

Skjult ID med pseudonym TS ma. 13 aug. 2012 20:29

@sta1: Det er jo ikke helt utenkelig at han med "de beste genene" plutselig ikke er spesielt happy med det tilsynelatende fortrinnet ;)

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ma. 13 aug. 2012 20:30

Nei nå har det gått for langt. Skal liksom damene få planlegge livet sitt som det passer DEM nå plutselig, istedet for å leve i en a4-familie?

Makan.

Skjult ID med pseudonym Bush ma. 13 aug. 2012 20:31

Jeg leste en annen artikkel hvor det var akseptabelt at mannen har et harem fullt av vakre kvinner. For meg synes jeg det er passe med 7 kvinner. En for hver dag, alltid litt variasjon. Og ikke minst så elsker jo kvinner konkurranse. Dette virker mye sunnere og logisk enn hva TS beskriver i det minste og tenk hvor mange barn kan produsere.

Skjult ID med pseudonym Kim ma. 13 aug. 2012 20:33

@Bush, er det den "moderne mann"?

(kvinne 43 år fra Akershus) ma. 13 aug. 2012 20:35 Privat melding

Jeg tror det er mer og mer inn i tiden. Sterke og velutdannede kvinner velger å være alene og vil klare seg selv. Men tror ikke det er snakk om flertallet da. Så et ord for dette fenomenet i en artikkel jeg leste i sommer.

Og jeg sier ikke at man er svak om man ikke velger å inngå partnerskap da!

(mann 40 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2012 20:43 Privat melding

@ts
Nå er det vel ikke akkurat noen andre enn seg selv disse damene tenker på vil jeg tro, så de driter nok i det.

Men ja er vel ikke alle som liker å være avlshingst ;)

Der har man vel kanskje en grunn, som @nickoline mener. At man anses sterk om mann som kvinne er alene?

Skjult ID med pseudonym Reodor ma. 13 aug. 2012 20:52

TS, vil vel ikke si at oppgulpet til en kvinne er representativt for majoriteten av kvinnene i Norge?

Skjult ID med pseudonym .oOo. ma. 13 aug. 2012 20:57

@nyfikendam: Hva er det du prøver å formidle? Du synes det er helt greit? - at noen gjør akkurat som DE selv vil ja - men på bekostning av andre? Mener du virkelig det?

@bush: Ja, harem er jo noe alle vet hva er, men er vel få av dem i Norge i alle fall, men det finnes vel kulturer og religioner som synes sånt er helt ok. Men la artikkelen du leste dette frem som en ikke bare helt normal, ok ting, men rett og slett litt moderne og bra?

Skjult ID med pseudonym .oOo. ma. 13 aug. 2012 20:59

@Reodor: Nei, har da ikke snakket om majoriteten av kvinner - har jeg vel? Jeg reagerte som sagt (igjen) på at dette legges fram i en riksavis som "noe i tiden" for en moderne kvinne.

Skjult ID med pseudonym .oOo. ma. 13 aug. 2012 21:00

TS og .oOo. er samme person, ble litt kluss her nå ser jeg :)

Skjult ID med pseudonym Bush ma. 13 aug. 2012 21:12

@oOo, artikkelens mål var å se hvordan jenter trivdes i harem i forhold til andre jenter som ikke var i harem. Når alt kom til alt så trivdes disse jentene godt med tilværelsen og ble også gode venner seg i mellom. Det viste seg at disse faktisk var mer lykkelig enn andre jenter. Selv synes jeg folk må få lov til å leve slik de vil og noen jenter synes det er greit å leve i harem.

At noe er moderne eller i tiden har ingen korrelasjon med at det er positivt. At en journalist legger dette frem som en positiv ting betyr ikke at det er sant. :) Noen jenter har litt merkelige ide´er og er litt bitre kanskje?, det er hva jeg legger i den artikkelen.

Skjult ID med pseudonym .oOo. ma. 13 aug. 2012 21:33

@Bush:
Hun virket ikke spesielt bitter da, denne damen. Men vet jeg ville blitt bitte litt bitter hvis jeg var den "heldige" mannen med gode gener. Men det er sant at moderne ikke nødvendigvis betyr positivt - savnet likevel et aldri så lite "wtf" jeg da.

Bra at damene syntes harem var bra, men tror ikke det blir på moten med det første. Hvem ville ønske det anyway - har hørt at damer som lever sammen sync'er menstruasjonen over tid.... 7 damer med PMS, kan ikke vinne der vet du.

Skjult ID med pseudonym kar ma. 13 aug. 2012 23:16

Jeg hadde egentlig håpt at det blant de moderne kvinnene fantes flere (og flere) som ønsker det samme som meg, en kjæreste å dele livet med, ferier, helger, hverdager, kvelder, netter, sorger, gleder - men ikke nødvendigvis (dvs helst ikke) ekteskap og barn. Men det ser ut til at det er flere som vil ha barn og heller dropper mann.

Skjult ID med pseudonym Teit ma. 13 aug. 2012 23:39

@NICKOLINE.

"Sterke og velutdannede kvinner velger å være alene og vil klare seg selv."

Hm... Klare seg selv med barnebidraget? Kanskje jeg misforsto noe...

Skjult ID med pseudonym ky_niker ma. 13 aug. 2012 23:47

@TS

Konklusjonen:

Bli hverken en å få barn med eller en å leve med. Men den å ligge med (etter at hun har fått barn og skaffet seg en å leve med).

Skjult ID med pseudonym .oOo. ma. 13 aug. 2012 23:53

@ky_niker: Du bærer ditt nick med verdighet, det skal du ha :)

Skjult ID ti. 14 aug. 2012 00:50

@ky_niker

Eller...Bli hverken en å få barn med eller en å leve med. Men den å ligge med (etter att HAN har fått barn og skaffet sig en å leve med) ;)

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 14 aug. 2012 09:20

Er ikkje interessert i damer m barn. Andres unger e eg ikkje opptatt av å bruke tid og energi på i eit forhold.

(kvinne 43 år fra Akershus) ti. 14 aug. 2012 09:32 Privat melding

Nå leste jeg ikke denne artikkelen her.

men Ja hvis du har fulgt med litt så er det en ny trend å være alene. Kvinner er mer velutdannet enn før, og velger faktisk å være alene.

Vet ikke om noen velger å være alene på grunn av barnebidrag. Er jo selv alene og mottar barnebidrag, men det er absolutt ikke derfor jeg har valgt å være alene. Tror ingen andre gjør det heller. Men jeg får snakke for meg selv.

Vet ikke om det er noen som får så mye bedre råd på grunn av barnebidrag heller. Det jeg får går med til det han måtte trenge. Far må jo faktisk være med å betale for barnets opphold her i livet han også.

Skjult ID med pseudonym Monty ti. 14 aug. 2012 09:50

Vi går mot singlesamfunnet der individet (seg-et) settes øverst. Men gjør det noe? Neppe. Så lenge vi har det topp. Samfunnsstrukturer har alltid endret seg gjennom historien. Hva skal en med en partner (den ene) hvis en ikke kan tilføye livet ditt noe mer enn du selv kan?
Mye av de gamle forestillinger om parforhold, lykkelige hvite bryllup osv er basert på gamle religiøse myter. Så streber vi etter denne forestillingen om lykke. Men det er hverdagene som teller. Orker en egentlig å tilbringe tiden sin med det ene samme individet i år etter år? Er vi egentlig monogame? Jeg tror ikke det..

Skjult ID med pseudonym Anaïs ti. 14 aug. 2012 10:56

Jeg tror ikke vi mennesker er «skapt» for å være lykkelige akkurat ;). Det er ganske komplisert dette med parforhold, alle de følelsene som spiller inn, de hormonene, og de behovene som en partner «skal kunne dekke» og i tillegg vil man ha en som er på samme planet når det gjelder kunnskap, livsfaser, virkelighetsoppfatning, kommunikasjon, etc.
Dette er så komplisert som at man kan føle en dyp og sterk tilknytting til en bestemt person samtidig som at man kan oppleve sterk seksuell tiltrekning til en annen og samtidig ha romantiske tanker om en annen...tjah...jeg er jo monogam, men ser at det er stadig vanskeligere å finne en partner jo lengre jeg kommer i min egen utvikling som et komplekst menneske.
Kvinnene nå til dags har en kjempemulighet til å ha bedre liv, bedre utdanning, finne gode partnere, velge bedre, avslutte dårlige ekteskap/samboerskap og ta den tid de trenger, velge bort barn, utforske sin egen seksualitet, etc som aldri før! Og jeg synes det er fint. At dette kan ha bieffekter er helt klart normalt, men identitetskriser er tross alt nødvendige og den «moderne kvinnen» prøver å finne sin plass i den «moderne verden», akkurat som den «moderne mannen» forsøker å finne igjen sin maskulinitet, lang vei å gå fremdeles, men spennende er det og godt å snakke om det. :-)

Skjult ID med pseudonym SvenÅke ti. 14 aug. 2012 11:53

Synes det er mye rart ute i samfunnet i dag jeg. Masse mennesker som jakter på lykken alene feks. Joda. Kansje man kan være litt lykkelig alene. Men er overbevist om at det å være lykkelig innimellom sammen med noen er mye mye bedre.
Og grunnen til at jeg sier innimellom er fordi det er en utopi å kunne være lykkelig hele tiden. Selv om enkelte jager den drømmen.

Skjult ID med pseudonym Za ti. 14 aug. 2012 11:56

Kvinner er drittlei av menn og vice verca. Jenter forblir dog omsvermet, ikke fordi de er så enestående personer som de liker å tro, men grunnet de hersens testosteronet vi menn slaver under.

Skjult ID med pseudonym .oOo. ti. 14 aug. 2012 16:38

@iKommode1:

Mannen pratet en del om savnet etter en partner og hvordan det var å være fast inventar på en kafé de siste 20-30 årene, eller noe i den retningen. Han var neppe i kategorien 'den moderne metroseksuelle mann'. men det var visst greier på gang, så ikke helsvart ut med andre ord :)

Jeg merker nå uansett at jeg blir vettskremt av muligheten for at en kvinne kan øremerke meg som passende reproduksjonsoffer - og at dette er greit i samfunnet. Noe(n) må kunne ofres i det moderne samfunnets navn? *grøss*

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ti. 14 aug. 2012 16:43

Et hett tips: kondom

Skjult ID med pseudonym .oOo. ti. 14 aug. 2012 17:00

@nyfikendam: kondom for ONS er en selvfølge, men ganske kjipt i lengden. At det er 'nesten like følsomt' er bullshit