Alle innlegg Sukkerforum

Et tankekors.

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Vest-Agder) ti. 14 aug. 2012 23:40 Privat melding

Jeg kom til å tenke på en ting her i kveld. Enkelte menn her klager som kjent over lite eller ingen respons. Men selv om det ikke er noe trøst i den forstand, er det ikke bedre å bli avvist og ignorert her, enn i det virkelige liv?
I dag gikk jeg rundt i Kristiansand sentrum, fordi jeg hadde bilen min på verksted litt utenfor bykjernen.

På gata, inne på shoppingsentrene, og bak butikkdiskene fikk jeg sett mange attraktive kvinner. Da så jeg for meg et scenario om hvor utrolig pinlig det hadde vært, hvis jeg hadde forsøkt å ta kontakt, for så å bli avvist på en klein måte. At man står der, og stotrer fram et sitat, som først virket velformulert i hodet, men ikke funker fullt så bra i virkeligheten, når man prøver å vise interesse for et vilt fremmed menneske.
Med å skrive dette så viser jeg jo at selvtilliten min ikke er på topp, når det gjelder kvinner. Men jeg har selvtillit på jobb, og er stolt av det jeg får godt til i livet mitt.

Fordi jeg avskyr følelsen av å ha lyst til å synke under jordas overflate i en pinlig situasjon, så opplever jeg det som bedre at de kvinnene som ikke finner meg interessant her, ikke svarer meg. :)

Enn at jeg skulle oppleve det i det virkelige liv. Jeg beundrer motet til alle (både kvinner og menn), som tør å sjekke opp folk som de er interessert i. Og attpåtil fortsetter helg etter helg, selv om de risikerer å bli avvist mange ganger.

Tror aldri jeg kommer til å bli en typisk sjekker. Passer ikke til min personlighet. Hvis man er usikker på seg selv, så skinner det gjennom. De fleste klarer å tyde kroppsspråket. :)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 14 aug. 2012 23:45

Jeg sjekket heller ingen idag mens jeg gikk i Kristiansands gater, om det er noen trøst.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ti. 14 aug. 2012 23:53

Du kan jo øve deg med å bare flørte litt med damene, da. Trenger ikke å være direkte sjekking! :-) F.eks si "neida, jeg tar alt i lommene, jeg!" hvis kassadamen spør om du trenger pose og du har handlet en hel haug med stash. Og le samtidig, altså. Bare for å tulle litt, liksom. Øve seg på å snakke med fremmede. Gi gamle damer en hjelpende hånd. Si hei til naboen i heisen.

Dette kan du forresten gjøre med menn også, det bare litt sosial trening, øv deg på å bli litt friere. Så vil du etterhvert kanskje tørre å tulle litt med søte damer også. Det er jo helt uskyldig! :-)

(mann 33 år fra Vest-Agder) ti. 14 aug. 2012 23:59 Privat melding

Hehe, joda. Men det er en tynn linje mellom å virke teit og sjarmerende, føler jeg. Heldigvis så er det jo noen mennesker som synes nettopp det litt teite faktisk er sjarmerende da.

Da viser man at man ikke er gravalvorlig og dyster. :)

Uansett gode tips av deg.

(mann 40 år fra Oslo) on. 15 aug. 2012 00:05 Privat melding

Teit er bra så lenge de synes det er morsomt :) øv litt hver dag så kommer det seg ;) er selv relativt dårlig på det men har nesten slutta å bry meg om resultatet ihvertfall. Så jo oftere du tør jo enklere blir det.

For hvert avslag er man ett steg nærmere ja ;) * evig optimist *

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 15 aug. 2012 00:06 Privat melding

Veldig bra skrevet @Sefirot og forfriskende lesing, takk skal du ha!

Jeg syns du ser kjekk ut jeg! Altfor ung for meg, så damer; her er det bare å stille seg i kø... Dette er en bra kar :-))

Som @nyfikendam, og forsåvidt du selv påpeker; sjarm må til og det må øves på til det faller naturlig. Det handler også om å finne trygghet i deg selv, og det får du gjennom å gå på, gjøre noen blundere, og stå på videre. Det er også naturlig, faktisk, å være usikker i din alder, dere er fremdeles veldig unge, har ikke blitt herda og kjent så mye på livet ennå, selv om der er de som har det også, vi har alle forskjellige liv. Poenget er at du er langtifra alene, og når du da husker på det, og det kan jo hende at frøknen du vil sjarmere også er usikker...da kan jo du gjøre henne trygg vettu ...og da får du fokusen over på henne og hennes trygghet, da glemmer du fort din egen usikkerhet...sånn for eksempel ;-))

Lykke til unge mann :-))

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 15 aug. 2012 00:13

Å ta tingene i lommene tror jeg er det teiteste du kan si til en i kassa iallefall! Den har de nok hørt en del ganger før. Prøv å si noe de ikke forventer, enn om poser og kvitteringer liksom.

På matvarebutikken så er det ikke så lett å tulle og komme i kontakt synes jeg, de er ofte så opptatte. Men i skobutikker, nipsbutikker og andre steder så har de mer kundekontakt. De er ute og hjelper deg med å finne ting. Der er det lett og komme i prat og tøyse litt. Jobben deres er å flørte med deg så du handler der omtrent. Om du skal øve på å prate, så hadde jeg nesten gått på jernia og f.eks titta etter en gave. Da har du fem minutter med en søt en mens du kan prate litt om vare og alt mulig, uten at det skal behøves å føles kleint ut. Hver gang man er i kontakt med noen, prat litt, le litt, gi dem oppmerksomheten når du faktisk prater med dem.

Når du sjekker inn på hotell, prat litt med resepsjonisten mens han/hun finner reservasjonen. Spør om de har et fint rom til deg idag og le litt. Det er ikke så mye som skal til før man har en god forbindelse. Smil til folk du skal treffe flere ganger når du passerer dem. Spør om de har hatt en bra dag.

Men mens du leser alt dette, husk at jeg er singel. haha.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 15 aug. 2012 00:16

Vel, når JEG tuller med å ta varene i lomma pleier kassamannen å le litt, jaffal :-)

Uansett, det handler om å flørte litt med gud og hvermann, ikke bare søte damer.

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 15 aug. 2012 00:17

Du er sikkert fin. :p

Skjult ID med pseudonym søker on. 15 aug. 2012 00:17

Kanskje du legger for stort press på deg selv. Det samme gjelder nok de som er frustrert over sukker.
Sjekkingen er ikke noe du skal prestere, det er bare en liten avveksling fra hverdagen. Jeg blir i godt humør av det selv om jeg blir avvist. Jeg blir stort sett avvist hele tiden, men det er skjelden at det skjer på en negativ måte.

Et tips: du skriver om damene bak butikkdiskene. Disse har ofte en navneplate, begynn å bruke navnet hennes når du snakker til henne. Ikke prøv å sjekke henne opp, bare ta en kort prat. Når du har gjort dette noen ganger så ser du jo om dere finner tonen.

(mann 33 år fra Vest-Agder) on. 15 aug. 2012 09:50 Privat melding

Aqueena:

Hehe, du er nesten FOR god og snill du! :) Takk for det. Det er både sant og fornuftig ut det du skriver, og større selvsikkerhet er noe man må opparbeide seg over lengre tid. Kommer ikke av seg selv.
Dette med flørting og sjekking er ikke noe jeg er så veldig opptatt av, eller noe som jeg føler at jeg må "beherske".
Tenkte bare at det vil føles bedre å bli avvist her, enn på ordentlig. Har sett meg litt lei av menn som syter. For hvis man blir avvist her, så blir det ikke like direkte og personlig, slik som på byen f. eks.

Men det er helt klart en fordel å være et sosialt menneske, og ikke inadvendt, når man skal ha et håp om å møte noen av det motsatte kjønn.

@nyfikendam og fyr84:

Dere har også kommet med flere gode tips og tilbakemeldinger, men som en fyr med tidligere sosial angst så våger jeg bare å se ei jente inn i øynene og smile forsiktig, og utveksle noen typiske, høflige standardfraser.
Og tør ikke å innlede en samtale ut over dette.
Det vil si at den sosiale angsten fortsatt er litt tilstede, men har jo truffet tre jenter via nettdating til nå, og jeg har klart å komme meg gjennom den første, pinlige fasen tidligere. Så det er håp. :)

(mann 47 år fra Oslo) on. 15 aug. 2012 09:58 Privat melding

Ofte kan øyekintakt, et forsiktig smil og normal høflighet være mer enn nok. Og min erfaring er at de virkelig bra damene foretrekker det framfor en brautende player.