Alle innlegg Sukkerforum

Politiet sjekker Sigrid-tips fra klarsynte

Vis siste innlegg
(mann 51 år fra Oslo) ma. 20 aug. 2012 22:22 Privat melding

http://goo.gl/4whNi

For de klarsynte gjorde jo en så bra jobb 21 juli, 10 september, 8 april og så videre...

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 20 aug. 2012 22:38

De sjekker vel ikke tipsene fordi de kommer fra klarsynte? Vil tro de sjekker tips som er konkrete nok til at de lar seg sjekke, uavhengig av hvem de kommer fra.

Skjult ID ma. 20 aug. 2012 22:54

Tydelig at ts kan lite om klarsynte. Det er forskjell på å få farsler/syn og det å se ting. Å se ting har ikke tidsperspektiv for mange klarsynte. Når politiet er ydmyk nok til å bruke alle midler for å finne denne jenta, er det rart at ts har behov for å synliggjøre hvor dum man er som bryr seg nok til å ha ingenting uprøvd.

Skjult ID ma. 20 aug. 2012 22:56

@Skjult ID ) - ma. 20 aug. 22:54

Han kan nok.

(mann 42 år fra Nordland) ma. 20 aug. 2012 23:00 Privat melding

Jeg mener det er bedre å sjekke alle tips som kan føre til at hun blir funnet enn å avfeie tips på grunnlag av hvem de kommer fra. Jeg tipper politiet sjekker tips som er noenlunde sannsynlige og at de sorterer bort det som er helt ute i det blå...

(mann 46 år fra Aust-Agder) ma. 20 aug. 2012 23:01 Privat melding

Ja det er litt utrolig at ikke politiet har et eneste sikkert spor å gå etter så langt i saken for det er jo lagt ned enorme ressurser.

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 20 aug. 2012 23:02

Har de såkalt klarsyne noengang sett klart nok til å faktisk kunne bidra til å løse en kriminalsak?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 20 aug. 2012 23:30

Det kommer vel som ingen bombe, men når alle famler i blinde og ingen vet hvor de skal fortsette letingen, setter man sin lit til mange arbeidsmetoder og tips. Heldigvis! Personlig er jeg ikke i tvil om at vi mennesker har interesse/har valgt å utvikle ulike sider av våre evner. Noen jobber med tall, andre synes det er spennende med den kunnskapen som ikke kan forklares matematisk og logisk. Nettopp fordi mennesker er ulike, og har valgt å fokusere på ulike evner i livet, synes jeg det er arrogant at noen skal latterliggjøre noen mennesker som kanskje har andre evner enn en selv.

Det sier seg selv i en slik bransje så finnes det ulike grader av kompetanse, og det sier seg også selv at det verserer humbug i stor stil. Men å konsekvent "latterliggjøre" slike evner, synes jeg blir for smålig. Så er det vel også sånn at man kanskje må ha personlige erfaringer fra såkalte "overnaturlige ting" for å kunne tro på sånt. Det er vel også sånn at de som har opplevd, ikke kan sette i tvil selv om de ikke er så keen på å forsvare seg overfor "ikketroende". Og de som virkelig ikke tror på annet enn matematikk og får en slik opplevelse, vil bruke resten av livet sitt på å prøve å forklare den rasjonelt. Det finnes forresten mange slike menn på sukker! :-)

Liten avsporing der, men synes det er flott at man prøver ALT for å finne et savnet menneske. Uansett.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 20 aug. 2012 23:32

bra initiativ. men..
hjelper jo lite hva politiet gjør hvis de ikke følger opp rådene til de klarsynte som faktisk kan faget sitt.
spørsmålet er om politiet gjør en god nok jobb. den siste tiden har jo visst det motsatte.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 21 aug. 2012 00:20

Politiets største spor er elektronisk.
Det sporet ville de ikke følge før det i stor grad var slettet, fordi de ville lete etter en levende jente i nærmeste skog. Hvor dumme går det an å bli? Skoene, en sokk og mobil ble funnet nesten umiddelbart. Alt tyder derfor på at hun ikke har stukket av frivillig. Høyst sannsynlig er hun tatt med i en bil. Er hun tatt med i bil er hun garantert ikke plassert levende i nærmeste skog i område med mange turgjengere hele døgnet. (Det var vel dette resonnementet som HDV refererer til som ødeleggende for den andre tråden.)

Hvis gjerningspersonen hadde med seg en mobiltelefon, eller en bil med innebygget kommunikasjonsutstyr, lå det spor igjen spor ville ha fortalt hvem som hadde befunnet seg i området i det aktuelle tidsrommet. Ved å krysssjekke dette med logger fra omkringliggende områder ville man raskt kunne snevre inn til 10-30 navngitte personer som hadde beveget seg inn i området i forkant av tidspunktet, og ut av området like etter. (Man eliminerer de fleste ved at de holdt seg i ro i området på den tiden av døgnet, eller passerte ut av området like etter at de kom inn, altså kun var på gjennomreise på så kort tidsrom at de ikke ville rukket å plukke med seg noen.) Man kan også se etter mobiler som har blitt slått av på et sted, og plutselig slått på igjen et helt annet sted, uten å etterlate seg spor i mellom disse stedene.
(Slik krysssjekking av informasjon er det tvilsomt om datatilsynet ville latt passere, normalt sett. Men med den massive folkeaksjonen som ble satt i gang spørs det om de hadde turt å si i mot denne gangen.)

Den andre tabben til politiet var å avvise de som hacket facebookprofilen og andre medier. Der fikk de servert sporet de ønsket seg, men ville ikke ha det fordi det kom frem på ulovlig vis.

HVIS de hadde funnet noe ved det massive søket i skogen, ville det vært en jente som var voldtatt, drept og dumpet. At de skulle sette førsteprioritet på et slikt søk er bare idiotisk. Ved at de ikke fant noe, er det ennå håp.

(Jeg kjenner kun saken via media, og politiet har helt sikkert gjort mye som media ikke har kjennskap til. Det jeg reagerer på er at de har surra bort de sikreste sporene. Og til flere som maser om slikt, til større sjans er det for at tabbene ikke vil gjenta seg.)

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 21 aug. 2012 00:31

Politiet er de beste vi har i Norge til å lete etter forsvunne personer, og også de som har mest kompetanse på å finne både overgripere og ofre. Så om de ikke lykkes, så er det lite sannsynlig at andre er bede til å lete.
Men en del av disse som er klarsynte eller alternative har øvd opp en god intuisjon. Det kan ikke skade å høre hva de mener.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 21 aug. 2012 01:06

Politiet har den beste kompetansen i landet....i hvert fall blant de beste. Men de har en organisering som er så firkantet at de kompetente personene ikke får gjort jobben sin.

Konkret eksempel på at administrasjonen er lite helhetlig: Beredskapstroppen har utstyret sitt på Østlandet. Beredskapsplanen er at et utvalg av utstyret (avhengig av oppdragstype) skal puttes i containere som lastes på lastebiler og kjøres dit det trengs når behovet oppstår. Disse bilene som skal brukes, lastet opp med containerne blir 4,05m høye. Tunnelene over til vestlandet er 4,0m. Jeg har personlig kjørt en av disse bilene med to av disse containere til Bergen, og det stemmer at tunnelene er lavere enn 4,05m på minst ett sted!

Det hjelper lite at de utførende er verdens beste mennesker til å utføre jobben, når backingapparatet er så stappfullt av idiotiske detaljer som velter hele jobben når sekundene teller. (Jeg har ikke lest 22/7-rapporten, men vil tro at det står mye av det samme der.)

Skjult ID med pseudonym O_o ti. 21 aug. 2012 01:13

pgmp:

22. juli rapporten kan du lese her: http://static.vg.no/22juli/rapport.pdf

(kvinne 37 år fra Akershus) ti. 21 aug. 2012 01:51 Privat melding

Kan man ikke bare være positiv til alt som kan hjelpe?
Viktigste er å finne Sigrid, uansett fremgangsmåten!

Skjult ID med pseudonym Gunsan80 ti. 21 aug. 2012 02:01

Ja, du sier noe der, Nostalgisk.
Noen er mer klarsynte enn andre, ikke alle er til å stole på.

Får håpe den dusøren hjelper på!

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 21 aug. 2012 02:36

misstenker at satelittbildene (inkludert summen av militære satelitter) oppdateres for sjelden til å ha noen betydning i en slik sak. Tror heller ikke det er noe system i hvor ofte det tas satelittbilde av oslo. De militære dekker vel bare områder av militær interesse, de sivile tar vel kanskje bilde av et tilfeldig sted på kloden med noen måneders intervall. Og de som evt har spionsatelitter rettet mot Oslo vil vel neppe avsløre det.

Skjult ID med pseudonym O_o ti. 21 aug. 2012 03:23

nostalgisk: det er kanskje nettopp det familien trenger: håp.

(mann 51 år fra Oslo) on. 22 aug. 2012 21:56 Privat melding

@Z og skjult ID ma. 20 aug. 22:54. Det stemmer at jeg ikke har noen tro på metoder og verktøy som ikke gir resultat. Får en ikke noe resultat ut av en innsats, er det sløsing med knappe resurser.

Men, hva med og komme med noen eksempler eller studier som viser at alternative metoder faktisk virker? Er ikke det noe mer fruktbart enn å påstå at jeg er ufølsom, kunnskapsløs og smålig?

Skjult ID med pseudonym DasBooT on. 22 aug. 2012 22:41

Hadde sikker vært like greit å fått hjelp av svaksynte .... >_<