Alle innlegg Sukkerforum

Hva synes dere om denne saken?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym .. ma. 20 aug. 2012 23:09

http://www.dagbladet.no/2012/08/20/nyheter/innenriks/adrian_pracon/vold/utoya/23 046428/

Og da spesielt denne uttalsen fra gjerningsmannen:
- Det jeg gjorde, var galt og kan ikke bortforklares, men jeg håper vi alle tar til oss viktigheten av god hjelp etter ulykker og traumer.

Han skylder da virkelig her på at han ikke har fått god hjelp i etterkant av traumet?

Synes det lukter litt billig unnskyldning her. Sparka en mann når han lå nede og slått en dame i tryne.

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 20 aug. 2012 23:15

Jeg reagerte på han med en gang jeg så han ifjor. Det var noe med han jeg rett og slett ikke likte.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 20 aug. 2012 23:18 Privat melding

Straffen står overhodet ikke i forhold til den volden han har utført.En helt feil dom og skaper en farlig presedens.

(mann 42 år fra Nordland) ma. 20 aug. 2012 23:24 Privat melding

PTSS kan få folk til å gjøre mye rart...

Jeg er igrunn overrasket over at vi ikke har hørt om langt flere slike tilfeller enn vi har.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 20 aug. 2012 23:26

TS: dommen eller uttalelsene fra denne mannen er nok ikke viktig. man skal ikke undervurdere at han var et offer den 22. juli som kanskje ikke har fått den hjelpen og oppfølgingen han trengte på det værste. det kan godt hende at han har fortrengt så mye at han har vanskeligheter med mennesker. han har sikkert mye hat mot ABB, og kan hende det gikk ut over feil personer. kanskje det er et rop om hjelp?

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 20 aug. 2012 23:27

fikk ikke lest artikkelen for får bare feilmelding. btw.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 20 aug. 2012 23:37

ok. leste den nå.
jeg sitter med samme oppfatning.
har han fått godt nok oppfølging????
hvem har ansvaret for oppfløgingen til terroroffrene?
det er et annet spørsmål som er veldig viktig.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 20 aug. 2012 23:39

jeg skal vedde førti trillioner på at han ikke har det.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 20 aug. 2012 23:44

men. bortsett fra det. så vet jeg ikke hva jeg skal si enn at vold er ikke bra, og den straffen han må sone/betale osv er fortjent.

tragisk sak..

Skjult ID med pseudonym .. ti. 21 aug. 2012 07:26

Min oppfattning er at du kan ikke gjøre hva du vil fordi du har blitt dårlig behandlet i livet?

Han av alle burde jo gå frem med at han fortjener den straffen de kan gi han, han vet så alt for godt at det ikke er OK å banke folk uprovosert. Sparke dem nede er drapsforsøk.

Vet ikke hva som skjer i rettsalene her til lands, men Breivik kan vel også skylde på dårlig oppfølgning og få strafferabatt?

Får jeg samme straff om jeg skulle være så uheldig å grisebanke neste q-park idiot som gir meg bot? og en uskyldig forbipasserende som er vitne til episoden?

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 21 aug. 2012 08:39

Nostalgisk. Hvis du forsøker å sammenligne meg med Breivik så ser jeg ikke humoren. Om noe, så likte iallefall Breivik han fordi han så ut som en av "hans folk". Ergo motsatt av hva jeg synes. Pracon har stukket frem hodet sitt etter terroren ifjor. Utifra hans opptredner så reagerte jeg på han, og videre opptredner i media har ikke gjort noe med det synet. Er vi kommet dithen at vi ikke skal få kunne reagere på folk, såfremt det ikke er positivt?

Skjult ID med pseudonym .oOo. ti. 21 aug. 2012 08:42

Jeg antar ofrene hans nå også vil nyte godt av litt strafferabatt hvis de også føler behov for å få ut litt sinne og frustrasjon?

Med utgangspunkt i denne saken bør vel straffenivået senkes for mange saker? Bare tenkt på krigsflyktningene som er her i landet, er ikke en hemmelighet at en del av dem sliter. Med tanke på hva en del av det DE har opplevd bør de vel få superstrafferabatt?

Oppsummert: galt er galt, er totalmotstander av strafferabatt - det er et hån mot ofrene

Skjult ID med pseudonym .oOo. ti. 21 aug. 2012 09:00

@nostalgisk:

Enig i tankegangen din, men ofte ser det ut til at gjerningsmennene får mer hjelp enn ofrene. Tror ofrene fortjener fokus først.

Digresjon: Har likestillingsdamene fått 'gjerningsmann' på agendaen mon tro? Det kan jo ikke hete det tross alt.. Gjerningsperson? Gjernings... .. hva blir mest riktig? ;)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 21 aug. 2012 11:17

Nostalgisk. ok. da ble det vel litt feil oppfattet av meg.

Som sak så har jeg tillit til at systemet setter riktig straff ut ifra tidligere presidens. Synd er det for alle parter i saken uansett.

Skjult ID med pseudonym .. ti. 21 aug. 2012 14:10

Om det er likhet for loven uavhengig av hvilket parti du representerer så er det ok. Hvis man skal kunne legge skylda på 22 juli episoden må man også kunne legge skylden på andre ting som f.eks heftig mobbing i barndom, at man kommer fra et krigsherjet land.

Hvis et av ofrene fra Nokas banker opp noen folk uprovosert så regner jeg vel med at straffen blir lik.

Så lenge loven og straffeutmåling tolkes likt så er det ok.

(mann 33 år fra Hordaland) ti. 21 aug. 2012 14:33 Privat melding

Synes det er verdt å huske at Pracon ikke er den eneste i klammeri med loven som har opplevd grusomme ting. Forskjellen på hans og mange andres tilfeller, er at på Utøya skjedde det med veldig mange, samtidig. Her i Norge.

Det er ikke mer synd på ham enn på mange andre, enten de har vokst opp i voldelige hjem, pådratt seg psykiske traumer på krigsoppdrag, eller har vokst opp i krig (som mange av våre nye landsmenn).

Gir man strafferabatt for å være Utøya-offer, må man tenke seg svært nøye om i andre saker også. Noe jeg synes er greit, egentlig. Som nostalgisk påpeker, målet må være å få mennesker på rett kjøl, ikke å straffe.

En ting man kan ta med seg fra dette, er at det alltid ligger en grunn bak en handling, og det er langt fra sikkert at du ved første øyekast ser hva den er. Dette tilfellet er enestående fordi det er åpenbart. Hele landet kjente på dette traumet. I andre tilfeller hvor man egentlig bare ville kalt gjerningsmannen for en ond drittsekk eller tilsvarende, er kanskje bare den underliggende årsaken ikke like synlig, men akkurat like sterk.

Skjult ID med pseudonym asio ti. 21 aug. 2012 15:03

Får Breivik da en mer trivlig straff, om han har hatt traume?

(mann 33 år fra Hordaland) ti. 21 aug. 2012 15:06 Privat melding

@asio, en del mener han er utilregnelig, noe som betyr at man mener at han ikke fortjener straff i det hele tatt, men trenger behandling.

Skjult ID med pseudonym .. ti. 21 aug. 2012 16:16

"En ting man kan ta med seg fra dette, er at det alltid ligger en grunn bak en handling, og det er langt fra sikkert at du ved første øyekast ser hva den er. "

Ja, det er alltid en grunn, men den er ikke alltid god eller forståelig.

Skjult ID med pseudonym søker ti. 21 aug. 2012 16:31

@lnx: Det nytter ikke å sette gjerningsmannen i sentrum på den måten, det er det som har skapt mange av problemene vi har i dag. Å beskytte samfunnet og fremtidige ofre er det som må stå i sentrum.
Vi har svært mange som er volds og draps ofre i Norge fordi det er tatt for mye hensyn til gjerningsmannen i tidligere saker. Bare fordi vi ikke vet hvem det neste offeret er så blir det ikke tatt hensyn til offeret.