Alle innlegg Sukkerforum

Lyd på jobb?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nils on. 22 aug. 2012 09:34

Der jeg sitter på jobb er det en gang, i den gangen går det mange kvinner i løpet av dagen.

Jeg har ingenting imot andre menneskers kropper eller vekt og har rett og slett ingen mening om det, men de fleste av kvinnene som går i den gangen i løpet av 7,5timer er relativt tunge, det er ikke lille lette Natasha men nokså bredbendte Siri og Mona osv.

Og her er problemet, de bruker sko som lager en veldig utpreget "klikk-klakk/klokk/dunk" lyd, opplever omtrent hver eneste dag at kunde spør om jeg kan dempe bakgrunnsstøyen eller legger på fordi de synes det er for mye lyd i bakgrunnen.

At det plager meg og er høyt bryr jeg meg ikke om, jeg tåler lyd og kan ikke forandre verden.

Men etter å ha samlet sammen to vidt forskjellig eposter der kunde irriterer seg over bakgrunnsstøyen og blant annet spør om jeg sitter i en hangar, sendte jeg mail til min avdelingsleder og spurte høffelig å bytte plass.

Må også få bemerke at jeg selv får kommentarer om kroppen min av kvinner på jobben titt og ofte av negativ sort "lagt på deg?" en finger trykket inn i "bamsemagen" osv og at jeg ikke nevnte noen navn...bare at det blir så inn i helvete med lyd fra skoene deres.

Istedenfor å bytte plass må jeg signere en skriftlig advarsel.

Er det riktig/galt? sikkert mange ledere her inne, hva ville dere gjort?

Skjult ID med pseudonym Asbjørn on. 22 aug. 2012 09:49

Hørtes ut som en utrivelig arbeidsplass.. Kanskje vurdere å bytte jobb?

Skjult ID on. 22 aug. 2012 09:55

Det er ikke vekt som klakker, det er skoene! En tung kvinne med høyhelte sko lager ikke mer lyd enn en lett kvinne med høyhelte sko. Du må sette deg inn i saken før du klager!

Skjult ID med pseudonym Asbjørn on. 22 aug. 2012 10:03

Vil tro en tung dame lager litt høyere lyder enn en lett ei.. Men måten en går på er vel viktigst.

Skjult ID med pseudonym Nils on. 22 aug. 2012 10:12

@Tale Høyt - Ja jeg tenker også det, jeg signerer ikke.
Men det er flere menn som har klaget, så det treffer nok et sårt punkt.

@SkjuldtID - Det jobber en lett og slank jente her og hun går i samme type klikkklakk sko og de hører jeg, men ikke på samme måte om resten av 40-45stk som utgjør landskapet som gangen leder til.....Om de synes det er staselig og feminint å veie 90-110kg er deres sak, men det burde ikke gå utover mitt arbeidsmijlø.

Skjult ID med pseudonym .oOo. on. 22 aug. 2012 10:21

Hvis du orker: Send den skriftlige advarselen til Arbeidstilsynet og få en vurdering der. Du vil trolig gjøre mange en stor tjeneste ved å fjerne en elendig leder hvis historien din er riktig. Alternativt: bytt jobb hvis du kan, høres ut som en mindre trivelig arbeidsplass

Skjult ID med pseudonym The One on. 22 aug. 2012 10:27

Spør lederen din om du skal videresende advarselen til kundene deres. Det er jo tross alt de som har sendt deg en mail å klaget på forholdene i utgangspunktet ;-)

Skjult ID med pseudonym poppy on. 22 aug. 2012 10:40

Herregud da mann! Gir meg over. Er de overhodet ikke løsningsorienterte på den arbeidsplassen? Hva med vegg til vegg teppe i gangen? Eller forbud på høye heler. Eller en dør til kontoret ditt. Eller at du bytter kontor. Si fra til sjefen. Det er jo kundene dette går ut over. De burde vel strengt tatt komme i første rekke skulle en tro ;-)

Men det er sant som @(Skjult ID ) - on. 22 aug. 09:55 sier. Det er ikke vekt som avgjør hvor høy lyden er. Men heller gangen, underlaget og hvordan man setter ned helene ;-)

Skjult ID med pseudonym kar on. 22 aug. 2012 10:47

Å klage til sjefen om hms-forhold skal aldri resultere i en advarsel, uansett om klagen er berettiget eller ikke...

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 22 aug. 2012 12:40

Aner ikke hva slags bedrift dette er, men den advarselen ville jeg tatt i mot med glede. (Forutsetter at klagen din er formulert saklig.) Sørg for at den er signert av avdelingsleder. Send så kopi av den og kopi av klagen du sendte til avdelingssjefens overordnede (eller høyere opp i systemet dersom vedkommende er godvenner med sin overordnede) med krav om at det må ryddes i lederrekken og at arbeidstilsynet vil kobles inn om saken ikke blir behandlet seriøst, snarlig.

Skjult ID med pseudonym Nils on. 22 aug. 2012 13:00

Tenk om de tyngste guttene på jobben skulle sittet og laget trommelyder eller lignende dag ut og dag inn, fy og faen da hadde fått rask beskjed.
Hadde vi seriøst gått rundt og trampet bak stolene til jentene på jobben hadde vi ikke hatt jobb.

Eneste trøsten jeg har er at disse tyngre kvinnene alltid blir sykemeldte, det er alltid noe.....guttene må jobbe ekstra og ofte avlyse helger men det er nesten verdt det for å slippe den h e l v e t e s trampingen.

Skjult ID med pseudonym Minney on. 22 aug. 2012 13:16

Innfør tøffel-plikt på jobb :P

Jeg hadde satt pris på å kunne løpe rundt på pusetøflene mine på jobb :D

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 22 aug. 2012 13:23 Privat melding

Synes den lyden er sexy :-)

Skjult ID med pseudonym wilma on. 22 aug. 2012 15:04

@Nils
Det er en stor forskjell på å be om å få byttet plass pga generelt mye støy som hindrer deg i å gjøre en god jobb, og det å be om å få byttet plass pga at det er så mange tunge og overvektige damer som går forbi plassen din og bråker for mye, og dermed ødelegger for arbeidsresultatet ditt.

Skjult ID on. 22 aug. 2012 20:45

Ansetter jobben din mennesker som er bredbente , og heter Siri og Mona??????? Ansetter de de i tillegg folk uten å veie dem????? Er ikke arbeidsstedet ditt forbeholdt små damer ved navn Natasha???? Er dette et arbeidssted som ansetter folk basert på kvalifikasjoner???? MAKAN!!!!!!! Ville aldri funnet meg i det....

(mann 37 år fra Oslo) on. 22 aug. 2012 20:50 Privat melding

Meld deg inn i fagforening NUH!
Ta det med de, hvis dere ikke allerede har en ansattes representant du kan ta det med.

I tillegg får du meget gunstige forsikringer som regel :o)

Er egentlig ikke noen fan av LO-veldet, men når arbeidsgiver er så lite gehør for kritikk, føler man vel fort at hånden er tvunget.

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 22 aug. 2012 21:01 Privat melding

Jeg er en av disse damene som det lyder klikk klakk fra.. pga av at jeg går med høyhælte sko:)) Alltid:))
Og det lød av meg når jeg var sylfide, og nå når jeg er vokst inn i en mer forfull kropp:))
Om noen plages av det, er det jo bare å si ifra ... da skal jeg nok prøve å liste meg forbi akkurat deg :))

Skjult ID med pseudonym wilma on. 22 aug. 2012 21:02

Finnes det i fagforeningen (eller fagforeninger generelt) noen regler om hvor mye tråkk og støy man skal tolerere av feite arbeidskollegaer?

(mann 37 år fra Oslo) on. 22 aug. 2012 21:42 Privat melding

Det finnes retningslinjer for støy i arbeidsmiljøloven, men det jeg tenkte mest på, er at han får en skriftlig advarsel på å ta opp en problemstilling.

Det hører ingen steds hjemme.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 22 aug. 2012 23:05

Ja til lydløse sko, lydisolerte kontorer, veiing på intervju og lange ganger! Amen!
*Doink!*

1) Ta opp skoproblematikken på et felles møte da vel? Dresscode!
Dessuten: Store, tøffe gutter vet å si fra på en skikkelig måte. ;-)
2) Be alle de daglig klagende kundene om å sende skriftlig kommentar. Bevis for hyppighet og omfang.
3) Klag inn dårlig leder til ledergruppen - sikt på å ta lederstolen. Da får du styringen. (Vektkrav? Skoforbud?)
4) Hver gang damene trykker en finger inn i bamsemagen, trykker du tilbake med en finger i en pupp.
5) Ikke ansett noen som heter Siri eller Mona. ;-)

Skjult ID med pseudonym Alene on. 22 aug. 2012 23:06

Helt riktig at det finnes grenseverdier for støy i arbeidsmiljøloven, men litt klakking i høye hæler når ikke disse grensene, de er mer beregnet på støy fra maskiner i industri etc. Det finnes jo krav til trinnlyd i alle nye bygg iht. TEK10 som viser til NS8175, men dette gjelder jo ikke for eksisterende bygg som ikke gjennomgår bruksendring eller hovedombygging. Da er det TEK fra perioden det ble bygd som gjelder. Sitter du i kontorlandskap så er det litt verre, der er det ikke faste grenseverdier, men det står i standarden at lokalene skal tilpasses spesielt. Dette er jo ofte en stadig pågående krangel mellom RIAKU og ARK. Tepper løser helt klart problemet, men man kan ikke ha lyst teppe pga. kaffeflekker osv. (lyse gulv i seg selv er en dårlig idé på kontorer) og mørke tepper suger til seg lys ifølge ARK. ARK drar også inneklimakortet opp av hatten selv om forskningen er svært motstridende på dette feltet. Ja til tepper på kontorer og i kontorlandskap! Å senke etterklangstiden i lokalene er også en god idé.

Og hvis du fikk en advarsel så må det ha med formuleringen din å gjøre hvis du skrev den som du gjorde over. At en avdelingsleder gir advarsel fordi kontormiljøet ikke er godt nok hører ingen steder hjemme og det høres svært spesielt ut.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 22 aug. 2012 23:06

(Du kan gjerne være mer spesifikk ang den skriftlige advarselen, Nils. Til deg? Grunnet hva...?)

Skjult ID med pseudonym Alene on. 22 aug. 2012 23:12

Glemte å si at trinnlyd er fra et rom til et annet, lyd fra trinn i samme rom kalles trommelyd...