Alle innlegg Sukkerforum

I 2011 blei det inngått 23 100 ekteskap. 10 200 ektepar blei same året skilde.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 20:24

Kilde: SSB.

http://www.ssb.no/ekteskap/

Norge leder verden når det gjelder disse tallene.

Det spørs da: Hva er poenget med å ha langvarig forhold med barn osv, som mange her ønsker seg? (I hvert fall skriver det i profilene sine). Bare for å bli skilt etter 2-3 år å betale barnebidraget i 18 år fremover?

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 20:28

Hva er poenget med å ha avkom da?

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 22 aug. 2012 20:31 Privat melding

Hva er problemet med å betale bidrag til sine egne barn ? Om moren har deg godt har også barnet det godt :-)

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 20:32

@tildømes

Bare det ?

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 22 aug. 2012 20:39 Privat melding

Dere snakker som dere har vet til og har åpenbart ikke barn :-)

(mann 33 år fra Vest-Agder) on. 22 aug. 2012 20:42 Privat melding

Jeg for min del ønsker ikke å gå inn i et ekteskap, og har heller ikke lyst på egne barn. Dette er mine ærlige meninger, som sikkert provoserer enkelte kvinner.

Men hvorfor provoserer det i så fall? Er det fordi denne tankegangen er for egosentrisk og kanskje umoden? Jeg kan heller tenke meg et langvarig forhold med en samboer, men jeg tror et ønske om barn fra hennes side hadde skremt meg bort dessverre.

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 20:53

@seriously

For 100-200 år siden laget man barn fordi de skulle hjelpe foreldrene sine når foreldrene blir gamle.

Hva er poenget / grunnen til å ha barn i 21. århundre? Ubetinget kjærlighet, lissom ?

Skjult ID med pseudonym søker on. 22 aug. 2012 20:58

For meg er det enkelt. Jeg ønsker meg bare en jente. For hvis jeg finner den rette så vil jo hennes ønske få stor betydning for hva jeg ønsker. Jeg er en som liker å ha styringen og bestemme men det er først og fremst hennes ønsker som avgjør hva jeg bestemmer.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 22 aug. 2012 21:04 Privat melding

Føles litt merkelig å måtte forklare dette til en voksen mann,men jeg skal forsøke : )
Det begynner med at magen til din kjæreste vokser og du blir bevisst på at der inne ligger ett lite barn.Når du etterhvert begynner å forstå at dette er ditt barn oppstår det følelser som du per i dag ikke er i stand til å forstå.
Etter mye venting skjer alt veldig fort og du og din kjære haster til sykehuset.
Når du etterpå står med ett hjelpeløst lite barn på 3-4 kilo i armene dine vil du forstå hva poenget / grunnen er :-)

Barn er selve essensen i livet og gir deg glede og ansvar du per i dag ikke er i stand til å forstå :-)

Etter 4-5 år når du henter ditt barn i barnehagen, og barnet kommer løpende mot deg og kaster seg rundt halsen din og sier "pappa jeg er så glad i deg".
Da vil kanskje ky_niker forstå også : ))))

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 21:10

@seriously

Som sagt, Ubetinget kjærlighet. Bare det ?

(mann 33 år fra Vest-Agder) on. 22 aug. 2012 21:10 Privat melding

Ja, det er nok mange som føler at livene deres blir ukomplette uten barn, og føler kanskje også at det blir en slags "plikt" å gifte seg med den man elsker gjennom flere år.

Men jeg har tro på at man kan skape et like sterkt bånd til hverandre, uten å inngå et ekteskap. For hvis man allikevel skiller seg igjen etter bare to til tre år, så var vel kanskje ikke dette båndet sterkt nok i utgangspunktet?
Eller man har ikke lært å akseptere hverandres mangler og feil. Grunnen til min skepsis til å gifte seg bunner nok i alt dette store oppstyret rundt det hele.

Og grunnen til at jeg ikke vil ha barn bunner nok i at jeg tror jeg kan bli like lykkelig uten. Kanskje jeg er litt egosentrisk, jeg vet ikke jeg. Det som jeg først og fremst søker etter her er ei kvinne som kan bli min bestevenninne, samtalepartner, reisefølge, kjæreste og spennende sexpartner. :)

Skjult ID med pseudonym Kumite on. 22 aug. 2012 21:39

Poenget med barn er såre enkelt, rent biologisk. Barn gjør at menneskeheten ikke dør ut, så kan det jo diskuteres om det er bra eller dårlig.
Dersom man selv mener at livet ikke er det verste man har, tenker jeg at det heller ikke er så vanskelig å sette barn til verden. Så skal det være sagt, det er til det aller beste om et barn kommer til foreldre som ønsker seg dette barnet, derfor er det nok lurt å la være å få barn om man faktisk ikke ønsker seg det.

Skjult ID med pseudonym petter`n on. 22 aug. 2012 21:50

Å ha barn er for det meste veldig fint. Noen ganger er det slitsomt, men det går fort over.

Å få barn ligger dypt forankret i mennesket. Det handler ikke bare om å ha noen der når man blir gammel. Det å ville ha barn og ville ta seg av sitt eget er ikke noe man tenker seg til. Det er noe som ligger der helt naturlig.

Jeg har to venner som ikke vil ha barn. Veldig spesielle menn.

Jeg mener derfor at de som ikke vil ha barn har en defekt del et sted. Så lenge de finner noen med samme feil, så gjør jo ikke det noe selvsagt. Men noe er ødelagt hos de. Om det kommer av undertrykking av følelser eller en mer fysisk feil vet jeg ikke. Det er sikkert litt forskjell på det.

Men samtidig er det jo et fritt land og alle mulig slags mennesker må få lov til å befolke det.

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 21:51

@Kumite

Kategorisk imperativ? Hvis alle slutter å ha barn, vil det gå skikkelig galt for alle siden menneske etter hvert dør ut?

Skjult ID med pseudonym PawnSKS on. 22 aug. 2012 22:03

Vær obs på at 10 200 skilsmisser og 23 100 bryllup ikke nødvendigvis betyr at nesten halvparten av ekteskap ender i skilsmisse. Hvis det var flere inngåtte ekteskap noen tiår tilbake enn nå, er skilsmisseprosenten lavere enn man skulle tro. Bare fremtiden vil vise hvor mange av de 23100 nye ekteskapene vil ende i skilsmisse.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 22 aug. 2012 22:15 Privat melding

Uten at folk fikk barn så vil vi jo alle måtte hjelpe hverandre når vi havner på sykehjem fordi det ikke er noen generasjoner under oss til å ta disse jobbene når vi blir gamle :P

Men for all del :)
Folk som ikke ønsker seg barn burde jo ikke få barn heller :)
Det er jo tross alt mange som fortsatt ønsker seg barn og som får barn :)

Og angående ekteskap og skilsmisse, så har man jo noe over 50% sjans for at det kommer til å vare :P
Look at the bright sight :D

(mann 40 år fra Oslo) on. 22 aug. 2012 22:18 Privat melding

Mye moro med statistikk :)

Og hvorfor tro at man er den som ender i skillsmissehaugen? Litt selvoppfyllende profeti om man tror på det :)

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 22:26

@Minney

"fordi det ikke er noen generasjoner under oss til å ta disse jobbene når vi blir gamle"

Det skal alltid fins pene øst-europeiske jenter til å ta disse jobbene. Har ikke noe imot at det er litauiske og ikke norske jenter som tar vare på meg når jeg blir gammel ;-) Men igjen: Det du sier er kategorisk imperativ. Dette er mitt poeng: er det liksom den eneste grunn til at folk lager barn ??? Ganske meningsløst i så fall...

"noe over 50% sjans for at det kommer til å vare" - sant.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 22 aug. 2012 22:39

Det er jo ikke slik at halvparten av alle ekteskap ender med skilsmisse, da. Og varigheten av ekteskapene er jo også høyst interessant. Noen varer i ett år, andre i 30. Hvor lenge ens eget ekteskap vil vare, vet jo ingen.

F.eks er det færre skilsmisser hos de som gifter seg for andre gang. De har nok lært en ting eller to og bruker denne erfaringen til å få sitt neste ekteskap til å fungere bedre enn det første.

Det er vel heller ikke så alvorlig å gifte seg, det er jo strengt tatt bare et stykke papir. Å få barn derimot, er jo noe svært mange gjør uten å være gift, og da er man jo virkelig bundet til hverandre resten av livet. Selv om man går fra hverandre.

Jeg syns egentlig at flest mulig burde gifte seg, fordi man da får rett til å sitte i uskiftet bo om ektefellen dør. Jævlig kjipt å måtte selge huset når samboeren dør, fordi familien hans har rett på arven sin straks...

Og så er jo selve seremonien romantisk da. Jeg håper jeg får oppleve det en gang. Og en bryllupsreise virker ganske OK også.

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 22 aug. 2012 22:41

Så 2/3 ekteskap varer? Kanskje det er håp.

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 22:44

Ikke 2/3 (66%), nei.

56%.

100% * (23100 - 10200) / 23100 = 56%

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 22 aug. 2012 22:49

Nærme nok for meg, haha. Gikk litt fort i svingene der. :p

Skjult ID med pseudonym 303 on. 22 aug. 2012 22:50

Tror selv jeg kommer til å holde meg unna både ekteskap og barn. Det kan selvfølgelig hende jeg endrer mening senere (hvis jeg i det hele tatt finner som vil gifte seg og få barn med meg ;p), men akkurat nå ser jeg ikke helt vitsen.

Skjult ID med pseudonym PawnSKS on. 22 aug. 2012 22:55

Nyfikendam, jeg vet ikke om det stemmer i Norge at det er færre skilsmisser hos de som er gift for andre gang, men dersom det er som i utlandet er det nok motsatt. Det at man er mer erfaren og vet hva slags feil man skal unngå teller nok positivt, men så er det nok dessverre slik at personer som ikke er modne for forhold er overrepresenterte i annengangsekteskap også.

Uansett er det viktig å at statistikken kun forteller om fortiden, og at nåtidens og fremtidens par ikke er bundet av fortidens statistikk.

Skjult ID med pseudonym ky_niker on. 22 aug. 2012 23:06

@PawnSKS

Endringene, om noe, skjer langsomt. Så er statistikken vel ganske representativ for 5-6 år fremover, vil jeg tro.

(kvinne 25 år fra Oslo) to. 23 aug. 2012 00:20 Privat melding

Ærlig talt.. For å vinne, må man være villig til å satse. Du går jo ikke inn i et forhold med intensjon om å bli skilt. Dessuten er det for dumt å si at man ikke kan få barn fordi det kan henne man blir skilt, da ender man opp ensom og alene og med store mangler i livet..

Skjult ID med pseudonym ky_niker to. 23 aug. 2012 00:29

@Fuzzi

ensom og alene - og der er så j... trist ???

(mann 33 år fra Vest-Agder) to. 23 aug. 2012 08:58 Privat melding

Uansett så er både giftemål og å få barn en såpass stor forandring/omveltning i livet, at man må tenke over dette veldig nøye. Gi det litt tid. Dette gjelder selvsagt begge parter i forholdet.

Å gifte seg eller å skape barn bør ikke være en spontan handling, selv om noen riktignok har vært vågale nok til å bare hoppe i dette, uten å sette seg skikkelig inn i hva dette innebærer, når det først kommer til stykket.
Og hvis en av partene i forholdet av flere grunner ikke ønsker seg barn, så er det helt feil å overtale eller presse ham/henne til dette.