Alle innlegg Sukkerforum

Hva forsøker en egentlig å formidle når man legger ut et bilde..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nemi on. 22 aug. 2012 21:43

... som viser en som klatrer bakfra? Sin figur, sett bakfra? Eller ønsker en å formidle noe sånn som: "se for en friskus jeg er" Eller: "om du mistenker at jeg er en narkoman, så ser du her på dette bildet at du tar feil. Narkomane driver sjelden med klatring" Eller "Om du trodde at jeg ville forfalle sånn utseendemessig i nær fremtid, så tar du feil. Jeg klatrer for å holde meg godt så lenge som mulig. Du burde satse fremtiden på meg" Eller...

...som viser at en står på ski

... som viser katten sin

... som viser en utsikt

Hva er psykologien bak ulike bilder i album som ikke viser utseendet? Hva prøver egentlig profilinnehaver å fortelle oss med sine bilder? og hva sier bildene deg? Hvordan tolker du ulike bilder i albumene?

Kjør på og spekuler fritt - dette kan bli gøy..

Skjult ID med pseudonym Kompis on. 22 aug. 2012 21:46

Sånne bilder sier ikke meg noenting. Hvis ikke jeg kan se ansiktet og/eller resten av kroppen forfra, blar jeg fort forbi. Når det er sagt, så er det sikkert en dypere mening bak.

Dette er hva jeg tror:

Klatring: Se for en friskus jeg er!
Ski: Se for en friskus jeg er!
Katt: Se for en dyrevenn jeg er!
Utsikt: Se hva jeg liker / se for en god smak jeg har!

Det betyr lite for meg hvor flott friskus folk er. Jeg vil vite hva de leter etter, hvordan de ser ut, og hvordan de er. Det siste er vel litt vanskelig å få vite via en profil med eller uten bilder, men da får man heller møtes, så finner man fort ut av det.

(mann 42 år fra Nordland) on. 22 aug. 2012 21:51 Privat melding

Eventuelt man prøver å vise akkurat det man ser på bildet?

Klatring: Dette er en av hobbyene mine.
Ski: Dette er en av hobbyene mine.
Katt: Dette er husdyret mitt.
Utsikt: Dette er utsikten min.

Skjult ID med pseudonym Nemi on. 22 aug. 2012 22:03

@wolfcry.. hadde det ikke da holdt med å tilføye under "interesser" "jeg liker klatring, ski, utsikt og katter"? Eller er det slik at det bør illustreres i albumet, med bilder som viser en som klatrer, står på ski og en katt osv..?

(mann 42 år fra Nordland) on. 22 aug. 2012 22:10 Privat melding

@Nemi: Egentlig jo, men jeg ser ikke noe problem med at noen legger ut bilder av det. Tvert imot så synes jeg slike bilder kan være med på å forsterke et inntrykk av en person. Og liker man det ikke så er det jo enkelt å hoppe over profilen og gå videre til en som har de bildene man ser etter. Eller?

Jeg finner det mye mer forunderlig at mange ser ut til å henge seg opp i småting som er "feil" i profilene til folk. Hva med å se etter det man LIKER fremfor å alltid finne det man IKKE liker først...?

Skjult ID med pseudonym .oOHMYGod. on. 22 aug. 2012 22:13

Da trenger vi jo strengt tatt ikke bilder. Holder å skrive: "jeg er en pen friskus som liker katter i solnedgang".

Skjult ID med pseudonym august on. 22 aug. 2012 22:13

Vel. Det sies jo at et bilde sier mer enn tusen ord.

Et bilde av en fin utsikt hvor personen tydeligvis har vært på en (lang) fjelltur eller markatur tyder da på at person på fritiden liker å drive med sånt. Det sier for meg en del mer enn bare "like turer i skog/fjell". Jeg har merket at det er stor forskjelli i hva folk legger i "tur i skogen" eller "tur i fjellet" - noen nøyer seg med å gå *til* skogen eller å gå en runde rundt campingplassen på fjellet - det er ikke helt det jeg ser etter. Ser jeg et bilde som helt klart er tatt langt inne i marka eller på en fjelltopp i Jotunheimen - gir det et langt bedre pekepinn på *hva for slags friluftsmenneske* denne personen er. Jeg er ikke ute etter en jente som sitter på rævva og er kjempefornøyd med "fjellturen" som var en spasertur rundt parkeringsplassen på Spiterstulen.

- August