Alle innlegg Sukkerforum

Utdanning/Jobb/Ambisjoner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Fredag sø. 26 aug. 2012 00:00

Hvorfor i all verden har utdanning, jobb og ambisjoner så mye å si her inne? Er det virkelig det som utgjør hva som er en god kjæreste?

Jeg skjønner jo at det å sitte i sofaen hver dag for å kun se på tv ikke er attraktivt, men betyr 3 eller flere år med utdanning at man er drømmepartneren?

Liker ikke å tenke at noen skal dømme meg på at jeg er en god partner eller ikke, kun utifra min utdanning eller hva jeg har lyst å gjøre i fremtiden.

Hva tenker dere?

(mann 46 år fra Aust-Agder) sø. 26 aug. 2012 00:02 Privat melding

Det eneste som betyr noe for meg er at jenta har en jobb hun trives med. hva slags utdannelse/jobb hun har betyr ikke noe for meg.
Bare at hun har en positiv hverdag.

Skjult ID med pseudonym ms sø. 26 aug. 2012 00:04

enig, så lenge det bare er en jobb, så spiller det ingen rolle

Skjult ID med pseudonym Fredag sø. 26 aug. 2012 00:07

Hva mener du med "en bra jobb"? En jobb DU synes er bra?

Handler det mer om oss og vår redsel for å presentere vedkommende til venner og familie, en kjæreste som ikke har alle planer for livet planlagt, eller ennå har fått en barchelor?

Skjult ID med pseudonym GhostPanda sø. 26 aug. 2012 00:22

God utdanning/jobb=personen har mer $$$

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 26 aug. 2012 00:32

Enig med TS:

Ikke skjønner jeg at det er et krav med jobb man trives med heller. Jeg har hatt samme jobb i 9 år. I perioder har jeg trvides godt, i andre perioder dårlig. (Kommer an på sjefer, kolleger, oppgaver man fordtiden utfører osv. Det meste av dette kommer og går og endres over noen år..).

Så å late som man brenner for jobben, gidder jeg ikke. Men merker på date at det er det korrekte svaret. Og jeg tenker: Bare tro at jeg skal sitte og klage over jobben gjennom hele middagen. Yeah right. Neida. Det ødelegger like mye for meg selv som for andre... så det gidder jeg da ikke. Like blid hjemme fordet!

Og hva angår utdannelse spiller det INGEN rolle for meg. Har selv 7 års utdannelse. Om du begynte å jobbe etter 9. klasse eller underviser på master i filosofi, er fullstendig uviktig i seg selv.

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk sø. 26 aug. 2012 00:36

Litt kjedelig om du har råd til fin ferie og må la dama være igjen ;)

Valg av utdanning sier jo også litt om hvor målrettet og strukturert du er som igjen gjenspeiler seg i dine hverdagslige sysler. Like barn leker som oftest best.

Møter jeg ei som på sikt vil måtte ta til takke med det hun får av jobber, bli arbeidsledig i nedgangstider og ende opp som pensjonisttaper pga at hun levde livets glade dager i valg av morsomme unyttige studier og utenlandsreiser så vil ikke det telle positivt. Men blir en forelska så bryr en jo seg ikke om sånt ;)

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 26 aug. 2012 00:38

"Litt kjedelig om du har råd til fin ferie og må la dama være igjen ;) "

Er det mulig? Jeg har betalt spa-opphold for en mann bare fordi jeg hadde lyst. Om du trives sammen med en, og selv har råd til det, spiller det vel ingen rolle om man betaler for en eller to? Ikke i min verden i alle fall... ;-)

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 26 aug. 2012 00:41

"Valg av utdanning sier jo også litt om hvor målrettet og strukturert du er som igjen gjenspeiler seg i dine hverdagslige sysler. "

Min påstand er at min utdanning ikke gjenspeiler noe som helst i mine daglige sysler, og at jeg kan være like "lik" en person med kun videregående, som andre som har hovedfag/master +.

Skjult ID med pseudonym redd sø. 26 aug. 2012 00:46

@eplekjekk
"som pensjonisttaper pga at hun levde livets glade dager i valg av morsomme unyttige studier " - Så stort sett alle på SV- og HF-fakultetene er uaktuelle (jeg er forøvrig enig i ditt premiss her)?

(mann 40 år fra Oslo) sø. 26 aug. 2012 01:02 Privat melding

Alt under doktorgrad er helt uaktuellt! Helst skal hun ha to!

Skjult ID med pseudonym Fredag sø. 26 aug. 2012 01:03

Eplekjekk
"Møter jeg ei som på sikt vil måtte ta til takke med det hun får av jobber, bli arbeidsledig i nedgangstider og ende opp som pensjonisttaper"

Så du er ute etter pengene til kjæresten din? Du ser ikke etter en oppegående dame som tross dårlige jobbutsikter faktisk setter pris på det hun får av jobber?

Vil ikke PERSONLIGHETEN ha NOEN ting å si???

Skjult ID med pseudonym søker sø. 26 aug. 2012 01:29

Det å ønske en mann som har ambisjoner og/eller status er ganske naturlig for kvinner, men det er nok ikke sååå viktig.
For meg virker det som mange damer ønsker menn med ambisjoner. Men når du er direktør i Bayer så er det jo ingen vits i å ha ambisjoner. Så det damene da sier er at de ønsker menn som IKKE har hatt suksess.

Skjult ID med pseudonym Bada Bing sø. 26 aug. 2012 01:30

I velstands-Norge generelt, og Oslo spesielt stiller man svakt i jakten på partner uten statussymboler som fet kåk, fet bil, fet jobb og de riktige vennene. The old school of LOVE, skape noe sammen, stick it out through the thick and thin er stein dævv.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 26 aug. 2012 01:30 Privat melding

Nå er det vel slik at om man er ute etter partner resten av livet, vil gjerne økonomien bli felles på et eller annet tidspunkt.

MEN jeg velger likevel å henge på meg de som sier at det viktigste er at personen tross alt har en jobb.

Hva slags, er ikke så viktig (med mindre det er prostituert, kanskje..), men håper det er en hun trives med :)

Skjult ID med pseudonym Fredag sø. 26 aug. 2012 01:34

Erikmy

Hva om hun ikke har det akkurat nå? Sier det alt om henne?

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 26 aug. 2012 01:43

Jeg har ikke jobb/utdanning som noe krav til partner, men erfaring tilsier at jeg trives best sammen med folk med høy utdannelse, og særlig ingeniører. (Det gjelder også som venner.) Det er faktisk helt tilfeldig at min første samboer ble utpekt som kullets beste student på universitetet (usa). Min andre (og foreløpig siste) samboer holdt på med doktorgrad i medisin. Og hun jeg skriver med i disse dager holder også på med en doktorgrad.

Det er sikkert slik at de som har brukt så mye tid på utdannelse ikke har utviklet nok sosiale antenner til å forstå at de burde holdt seg unna slike som meg.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 26 aug. 2012 01:52 Privat melding

Fredag:
Nope.. Bare hun ikke er for fornøyd med ikke å ha det.

Skjult ID med pseudonym søker sø. 26 aug. 2012 01:52

@pgmp: Jeg tror det med utdannelse er noe kun de som ikke har det bryr seg om.
Jeg er selv svært godt utdannet men holder meg unna de som har det som krav. Jeg kan ikke se at utdanning har noen betydning i det hele tatt.

Det med manglende sosiale antenner er noe bullshit de som ikke har utdannelse prøver å hevde for å føle seg bedre. (på linje med de som mener at mye muskler betyr lav IQ, det er bullshit). Studier er noe av det mest sosiale du kan gjøre i løpet av livet. Når du pgmp møter noen med lang utdannelse så er det vel heller du som har korte sosiale antenner.

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk sø. 26 aug. 2012 02:30

"Men blir en forelska så bryr en jo seg ikke om sånt ;)" avsluttet jeg med...
men det ble kanskje ikke oppfattet :)

Et forhold med skjev ballast og sprikende ambisjoner vil skrante når forelskelsen går over til mer normal intensitet og den ene føler at han/hun er den som styrer skuta og gjentatte ganger drar lasset økonomisk over flere år. En potensiell verkebyll.

Å ha god ballast i form av en attraktiv utdanning, et ettertraktet fagbrev e.l. som sikrer inntekt og stabil tilgang til å stort sett være i arbeid i løpet av de neste 40 årene skader ikke. Mange har det litt for godt og velger naivt typisk "musikk, kunst, foto, form og farge" uten annen ambisjon enn at det er moro og blir overrasket når de finner ut at de må levere over evne i et lavtlønnet yrke for å møte konkurransen med alle de andre flinke kreative folkene. Noen få lykkes med å karre til seg stipend og støtte til sine prosjekter, resten må supplere med en deltidsjobb for å holde hodet over vannet økonomisk.

Det er nesten sånn at det er godt gjort å være arbeidsledig i dagens arbeidsmarked. Noen må gjøre de mindre attraktive jobbene. Jeg passer alltid på å respektere rengjøringspersonellet og takke når de har vasket kontoret mitt eller tømt søpla. Jeg vet veldig godt at jeg hadde lagt merke til om de ikke gjorde det. Men nå er det sånn at de kun trenger noen korte kurs for å utføre sin jobb mens jeg har en helt annen bakgrunn som kreves for min jobb. Derfor har jeg heller ikke problem med å akseptere at jeg får bedre betalt enn de når det er lite tilgang på min type arbeidskraft og jeg i tillegg har større ansvar i min jobb. Merkelig nok vil jeg påstå at det å ha ambisjoner også er noe med hva du ønsker for din familie og dine nærmeste. En trenger riktig nok ikke sikte på adm.direktør, men i det minste en utdanning i form av et fagbrev eller annet nyttig eksamensbevis :)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 26 aug. 2012 02:40

Stemmer, Søker. Jeg eier ikke sosiale antenner. Derfor jeg formulerte innlegget akkurat slik. Vi vil nok få bra match når du bytter kjønn.

Skjult ID med pseudonym s sø. 26 aug. 2012 02:50

Det vil jeg kalle en usurfet kjønstiling.

Skjult ID med pseudonym Doktordok sø. 26 aug. 2012 02:51

Jeg har hatt doktorgrad i noen år og det har aldri hatt noe positivt å si for sjekking. Definitivt ikke her inne.

Skjult ID med pseudonym Bling sø. 26 aug. 2012 11:19

Om man har gjort noe med livet sitt uten å ta utdanning så er det vel så bra. Ønske om utdanning er nok mest for å sile ut de som ikke har driv til å fylle livet med noe meningsfylt. Men det er jo bare en unøyaktig grovsortering, som så mye annet det sorteres på her inne.

Skjult ID med pseudonym nilsen sø. 26 aug. 2012 11:34

Jeg gjør siling på utdannelse/jobb av to årsaker:

1. Økonomisk frihet. Jeg ønsker en familie som har frihet til å kunne bo i gode oppvekstvilkår med nærhet til jobb, dvs. i Oslo, og ha mulighet til å dra på ferier, ha hytte osv.. Selv om jeg tjener det dobbelte av en lærerlønning er ikke det på langt nær nok å finansiere denne drømmen.

2. Struktur og driv hos partneren. Jeg ønsker en person som er oppegående og evner å sette mål og gjennomføre dem. Både med tanke på at ikke alt skal falle på en person i forholdet, men også i forhold til hvordan eventuelle barn blir. En vanskelig utdannelse trenger ikke å være et bevis på dette, og det finnes mange som ikke har særlig utdannelse som likevel har ambisjoner og driv. Men utdanningen og jobben er ofte en god indikator.

Når det da synes å være så mange å velge mellom på "markedet", gjør jeg denne silingen hardt og brutalt.

(mann 46 år fra Aust-Agder) sø. 26 aug. 2012 11:40 Privat melding

Mailet med ei jente her på sukker og fortalte at jeg var malermester, fikk da svar tilbake at hun ville treffe en med annstendig inntekt :)

hva er annstendig inntekt:)

Skjult ID med pseudonym X sø. 26 aug. 2012 11:56

Hun bør ha en jobb hun trives i. Det sier faktisk veldig mye om personen. Om du later som du elsker jobben så har du jo et annet problem. Hva dere bruker livet deres til er viktig jenter.

(mann 40 år fra Oslo) sø. 26 aug. 2012 11:58 Privat melding

Haha dersom du driver for deg selv, så kan du fint tjene mye mer enn de fine kontorsliterne :)
Så stilling har ikke så mye å si for selve utbetalingen.

Og at man har ambisjoner selv om man har krabbet igjennom noen år på skole, ja det er vel tidenes overdrivelse. For mange har ikke noe annet valg enn å slepe seg gjennom for i det hele tatt få betalt jobb.

Det at man vil ha dyr ferie, stort hus, hytte osv osv er jo også en preferanse, men da burde man vel heller spørre om ligninga enn hva slags jobbtittel personen har. Så løser man det problemet ganske greit :)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 26 aug. 2012 11:59

@jbh
Haha. Jeg har også blitt avvist etter at dama sjekka skattelister. (Det er vel straffa for å ikke ta ut utbytte fra selskapet før man trenger penger.) Vurderer å sette lav inntekt i profilen for å filtrere bort de som mener slikt er viktig.

Skjult ID med pseudonym Lies sø. 26 aug. 2012 11:59

Før tenkte jeg at utdannelsenivå ikke var av betydning, selv om jeg selv har høyere utdannelse. Men jeg har innsett at det å ha studert i en del år, gir helt andre erfaringer enn om man har hatt åtte-til-fire-jobb siden man var atten eller yngre. Jeg tror den typen erfaring former mennesker. Og like barn leker kanskje best. Inntekten trenger jo ikke være høyere selv om man har utdannelse. Tvert i mot, kanskje... Og har man studert noen år, vet man ganske mye om å ha lite penger, og det å ha lite ting kanskje. Har man jobbet siden man var atten, har man kanskje ikke helt den samme innstillingen. Jeg tenker at det er større sjanse for at det klaffer med en som har litt lignende bakgrunn, men det finnes vel nok av unntak vil jeg tro.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam sø. 26 aug. 2012 11:59

Jeg syns ikke utdanning er så veldig viktig. Det som teller, er at han enellerannen interesse i livet. Dette kan være både jobb og fritidssysler.

Skjult ID med pseudonym søker sø. 26 aug. 2012 12:00

@jbh: Nå vet ikke jeg hva en malermester tjener, men skulle tro det var annstendig ihvertfall. Gold diggers er noe dritt.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) sø. 26 aug. 2012 13:20 Privat melding

Det spiller da ingen rolle hvordan jobb folk har, bare de trives og har det bra med seg selv. :o)

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk sø. 26 aug. 2012 13:54

@GoPia69
Er vel ikke det å ha det bra med seg selv som er utfordringen. De fleste her inne har det bra og savner bare en å dele det gode livet sammen med. I et forhold er det viktig at en har det bra sammen også over tid. Da kan ambisjoner, utdanning, mål og holdninger til yrkesvalg spille inn.

Skjult ID med pseudonym Dagens sø. 26 aug. 2012 14:38

Utdanning er ikke _egentlig_ viktig. Jeg tenner på smarte menn, som klarer å utfordre meg i mine egne tankerekker. Jeg synes det er oppløftende med menn som er nøye med hvordan språket vårt brukes. Jeg liker menn som evner å se at en sak har mange sider og som i løpet av en diskusjon er i stand til å endre standpunkt fordi den andre har bedre argumenter. Opplever at menn med høyere utdanning behersker disse tingene bedre enn menn med lav/ingen utdanning.

Problemet er bare at disse mennene ofte er seksuelt inattraktive. Litt lite mandige og mangler råskap.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) sø. 26 aug. 2012 14:40 Privat melding

@ Eplekjekk.. Gikk litt fort i svingene her med ørten unga rundt øran.

Men det sku stå.. Spiller ingen rolle hvordan jobb man har, bare man trives i jobben og har det bra.
Trivsel på jobben har mye å si, da tar man ikke negativitet med hjem fra jobb.

For meg har det ikke noe å si hvordan jobb mannen har, bare han trives med det han gjør. :o)

Skjult ID med pseudonym salamander sø. 26 aug. 2012 15:20

@Dagens

Hva slags råskap tenker du på?

Skjult ID med pseudonym kid sø. 26 aug. 2012 15:34

Veldig enig med Dagens. Har vært ute med både høyt og lavt utdanna, og det har ikke slått feil: samtalen flyter på en veldig mye bedre måte med førstnevnte.

Og som et lite sidespor: hvorfor er det legitimt å ønske at partneren trener, men ikke ikke at han/hun skal ha høyere utdannelse? For meg er mange år på skolen = å ha trent hodet i mange år, men å trene kroppen er en langt mer akseptert ting å snakke om/skryte av/kreve av en framtidig partner.

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 26 aug. 2012 16:48 Privat melding

De to lange forholdene jeg har hatt til nå har begge vært med menn med lavere utdanning enn meg... I begge forholdene ble det at jeg ønsket å videreutvikle meg, gjennom utdanning og nye arbeidsutfordringer, et problem for dem. Slike erfaringer gjør meg så klart var på om en mann som har et lavere ambisjonsnivå enn meg, vil trives med en dame som alltid ser etter neste lærdom... Tror at det kanskje er lettere dersom mannen jeg finner ligner meg på dette området.
Samtidig er jeg veldig klar på at utvikling og lærdom, ikke er synonymt med utdanning på høyere nivå. Det finnes mange som leser mye , og jobber med selvutvikling, som ikke har mange års universitetsutdanning...
Så i møte med mennesker prøver jeg å holde flest mulig dører åpne, og ikke sette absolutte krav om ditt og datt... Og da kan HAN vise seg å være både det ene og det andre... Hmm Gleder meg til å se hvem det blr :))

Skjult ID med pseudonym G88 sø. 26 aug. 2012 19:05

Jeg er en gutt på ''bare'' 24, men ferdig med utdannelse. Har fast jobb med dertilhørende huslån og billån og er greit fornøyd med hvor langt jeg har kommet meg i livet. Når jeg nå er på søken etter ei å dele livet med er det for min del greit å møte ei som også er ferdig med utdannelse og har jobb, framfor ei som akkurat har begynt på et sju års-studium. Er jeg for kravstor da, eller er folket enige?

(mann 33 år fra Oslo) sø. 26 aug. 2012 19:12 Privat melding

Jeg gir fullstendig faen i hva eller hvem hun er, så lenge hun er et godt menneske og hun er god mot meg.

Skjult ID med pseudonym ... sø. 26 aug. 2012 19:25

Er enig i at utdannelse nødvendigvis ikke har så mye å si, men ønsker en mann som er mentalt på samme plan som meg. En uten utdannelse, lav-status jobb, har dessverre generelt sett lavere intelektuelt nivå enn meg selv.. Sier ikke at dette gjelder alle!! Ønsker en mann med vid horisont, mye erfaring og som jeg kan ha diskusjoner og dype samtaler med.. Ut ifra erfaring skal det litt til at det klaffer med en søppeltømmer da, men man skal være forsiktig med å stigmatisere!! Inntekt betyr ikke noe for meg, mer ambisjonsnivå, evnen til å sette seg mål og nå de...

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) sø. 26 aug. 2012 22:12 Privat melding

Å ha evnen til å skape det livet man ønsker, er selvfølgelig en god egenskap.

Det handler ikke om hvor mange år man har brukt på skolen, eller hvor høy status yrket ditt har. Det handler rett og slett om at du kan vise med resultat, og ikke med tomme ord, at du klarer å nå de målene du setter deg.

Hvis jeg møter ei som stortrives med å jobbe i barnehage, så er jo det bare flott.
Hvis jeg møter ei som hater jobben sin som vasker på ikea, så begynner iallefall mine varsel-lamper å lyse.

Hva en potensiell partner tjener kunne jeg ikke brydd meg mindre om.

Skjult ID med pseudonym KK fr. 31 aug. 2012 07:44

Jeg er ganske så sikker på at om damen/mannen er flott nok har inntekten nada å si.. Ellers hadde jo ikke ordet "golddigger" vært oppfunnet i utgangspunktet..