Alle innlegg Sukkerforum

vanskelig.....?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym joda ma. 27 aug. 2012 01:16

Når du går inn på en profil som ser intresang ut, så leser du alt om personen osv.
Ogå skal du da skrive en mld, hva skal man liksom åpne med? man vet jo så mye om personen alt....
Jeg ser det at jeg får bedre kontakt med de som ikke har skrevet så mye om seg selv en de som skriver så si alt...

Leste på et annet forum om at vi gutter kommer med så mye dårlige greier...

Noen gode ideer? ;b

Skjult ID med pseudonym MrMister ma. 27 aug. 2012 01:58

Mulig du er dyslektiker men du bør lære deg rettskrivning på en eller annen måte. Bruk i det minste et program som word med autokorrektur.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 02:04 Privat melding

For meg er det ikke slik. Hun må helst skrive litt mer enn gjennomsnittet. (Og først og fremst unngå de vanligste frasene.) Men å skrive mere har ikke å gjøre med å virkelig avsløre seg selv, for det greier ingen allikevel - enten de ønsker det eller ikke. (Jeg greier det iallefall ikke.)

Og hvis hun legger ut om noe spesifisert som fenger nettopp deg...da er det jo bare du som kan vite hva som er naturlig å skrive?

For øvrig synes jeg det virker logisk at mange av dem som selv skriver minimalt er åpne for kontakt med andre som også skriver minimalt.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 27 aug. 2012 02:12

HAHAHA!
MrMister har et poeng.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 27 aug. 2012 02:18

MrOo

Det er kanskje nå på natta du/dere særlig føler det som en fri tid - da man kan slenge usaklig dritt ("for det ække så mange andre som ser det likevel").

Skjult ID med pseudonym MrMister ma. 27 aug. 2012 02:24

@tresnitt

Hva er så galt? Han spør om et RÅD. Jeg gir et RÅD. Rettskrivning har mye å si for meg. Om personen ikke klarer å skrive riktig eller i det minste innse at han/hun ikke klarer å skrive riktig så finnes det hjelpemidler.

Det er ikke "usaklig dritt", det heter konstruktiv kritikk og det er noe alle bør lære seg å tåle.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 27 aug. 2012 02:33

@MrMister

Ok. (Hvis ikke det var du som også skrev HAHAHA! nedenfor.)

Men det virket allikevel litt arrogant. Uten å berøre spørsmålene.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 27 aug. 2012 02:33

tresnitt: Som MrMister sier, er det konstruktiv kritikk. Den som føler for å slenge usaklig dritt og ignorante påstander bør legge seg.

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 27 aug. 2012 06:52 Privat melding

Irrelevant om det er små skrivefeil eller ikke.. Ihvertfall for meg! Vet at det er slike ting noen henger seg opp i , dem om det. Å le av andre er sjelden konstruktivt ... Er helt enig ned deg tresnitt.. Er noen her inne som tydeligvis tror at de hever seg selv frem på den måten.. Syns egentlig bare det er trist.. Og undrer meg virkelig over hva som foregår under hjernebarken ...
Til TS. Jeg er en av damene som har skrevet mye på profilen min.. Det er fordi jeg ønsker at leser skal få et innblikk i hvem jeg er og hva jeg står for:)) hvis da noe av det fenger, er det alltid hyggelig å få høre det i en førstemelding..

(mann 42 år fra Telemark) ma. 27 aug. 2012 07:23 Privat melding

Helt enig med Gilia73, skrivefeil betyr lite. Det er er sikkert ikke ment som syt når sånt påpekes men det er jo bare et "luksusproblem"! Skal en påpeke feil hos andre så bør en påpeke feil av en viss betydning , i dette tilfelle dreier det seg om èn eneste skrivefeil!

(mann 47 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 07:58 Privat melding

Jeg tror den feilen nange gjør, er at de vrir huene sine halvt av i forsøket på å skrive en genial og dyptliddende førstemelding. Jeg husker at jeg skremte vettet av så å si samtlige damer jeg prøvde å få konttakt med som blodferskt nedlem her.
Min erfaring er: jo kortere og mer konsist, jo bedre. Og som tresnitt er inne på: Jo mer som står i profilen, desto mer å gripe tak i. Det holder gjerne å kommentere og evt spørre om EN ting, gjerne på en humoristisk og uhøytidelig måte. En førstemelding er kun for å prøve å etablere kontakt, ikke for å få livshistorien hans/hennes.

(mann 36 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 08:52 Privat melding

"Hei, jeg liker eplenektar, gjør du?"

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 27 aug. 2012 09:01

Et ord, fire bokstaver :)

Skjult ID med pseudonym Lies ma. 27 aug. 2012 09:29

Det fine med nettdating må jo være at man kan gå rett til kjernen av hva man søker og hvem man er. Og forhåpentligvis skremmer vekk alle som ikke liker det. Hvis man ikke finner noe å snakke om utover det som står i profilen, er man nok ikke rett for hverandre uansett.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 27 aug. 2012 10:24

Jeg hører (dessverre?) selv til dem som vrir huet halvt av for å formulere meg så riktig som mulig. Føler jeg må det. Så får de heller skremmes de som blir skremt.

Og angående mengder ord: I den grad det er mulig er det nok viktig å ikke spe på med flere konkrete krav enn nødvendig. Det går an å stille spørsmål og ta opp temaer uten å alltid fremstille det som konkrete krav. Leseren ser jo hva man skriver om uansett.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 10:35 Privat melding

tresnitt:

Å formulere seg godt er alltids bra. Jeg tenkte mest på at man ikke nødvendigvis bør være altfor opptatt av at førstemeldinga skal være så omfattende og interessant. Det handler jo mest om å etablere kontakt, og klarer man det så kommer oppfølginga naturlig. Selv blir jeg fort skremt bort av førstemeldinger som byr på og ber om for mye, men folk er selvfølgelig forskjellige.

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 27 aug. 2012 10:41

Profilen forteller lite, det burde være mer med en person enn det som står der.
Hvis det ikke er mer ved en person enn det, er nok vedkommende litt tom.

Og en bli-kjent-dialog som fungerer godt muntlig ville ikke nødvendigvis fungere på mail.
En dialog som fungerer på mail ville ikke fungere så godt muntlig.
(Og så dør dialogen ut.)

Og det veldig få profiler som er interessante.
De aller, aller fleste profilene er uinteressante og/eller like.
Men det kan skjule seg noen veldig interessante personer i totalt intetsigende profiler...

Paradokser...

(mann 46 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 11:00 Privat melding

@HerrFekt
Helt enig. Jeg blir også skremt bort av meldinger med for mange konkrete krav og er derfor opptatt av å ikke gjøre det samme selv. Men jeg synes det er så forbasket vanskelig å få sagt ting på en bra måte.

Jeg har prestert tidligere å skrive tekster som jeg senere syntes det var pinlig å lese. Et morsomt eksempel: Da jeg en gang lyttet til vidunderlig musikk imens jeg skrev... (Farlig farlig !) Jeg mistet evnen til å skrive ord uten at musikkopplevelsen kullørte ordene (min opplevelse av dem) - slik at de føltes vakre uansett hvor dårlig det var skrevet.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 11:13 Privat melding

tresnitt:

Hadde du skrevet en oppfølgingsmail med akkurat den forklaringen, så tror jeg faktisk endel damer hadde falt pladask.

Skjult ID med pseudonym k.. ma. 27 aug. 2012 14:05

Var dar en talafon

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 27 aug. 2012 15:18

Gilla73: Du er rar. Å le er det beste man kan gjøre her i verden! Alle trenger å le! er fullstendig uenig med deg, men deg om det og du angriper meg for å si noe jeg ikke har sagt.

(mann 42 år fra Telemark) ma. 27 aug. 2012 15:25 Privat melding

O_o: Jeg vet det ikke er meg du henvender deg til men jeg har komentert det samme som Gilia73! Det er mulig hun ikke treffer helt når hun sier at en ikke skal le av andre, men forsto jeg henne rektig så var hovedbudskapet at rettskriving var helt irelevant. Det er jeg helt enig i, og skal vi først snakke om rettskriving så skrives du nicket hennes med én...ikke to Ler!

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ma. 27 aug. 2012 15:40

Små slurvefeil i skrivingen er greit nok, alle begår slike. Større feil, eller veldig MANGE feil i en og samme melding, får meg til å tenke at vedkommende ikke er spesielt intelligent.

Tror ikke det er nødvendig med så veldig imponerende førstemelding heller. Dersom hun/han liker bildet og profilen din svarer hun/han uansett. Det holder at man ikke fremstår som totalt idiot :)

Må legge til at jeg blir litt oppgitt når noen skriver en førstemelding med spørsmål som om vi allerede var venner eller kjente. F.eks "Hvordan var det på jobben din idag?". Det blir for meg helt feil. Man bør ha litt andre ting å lure på enn akkurat dette.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 27 aug. 2012 17:09

nyfikendam: hvis noen forteller om den nye jobben de har fått i førstemeldingen sin, er det jo da naturlig å spørre om jobben. for meg blir det helt feil at noen snakker om sin egen jobb i første melding. jeg hadde ikke visst hva jeg skulle svart på den.

(mann 38 år fra Oslo) ma. 27 aug. 2012 19:16 Privat melding

Jeg syns ikke man skal henge seg opp i førsteintrykk. Førsteintrykk stemmer som regel aldri for min del.
Første melding er som beksrevet ovenfor en måte å komme i kontakt på. De som klarer å finne ut hvordan en person er, hvem personen er, bare ved å lese en første melding eller det å se på et bilde er sabla god spør du meg.
Hva skjedde med "Hei, hvem er du?" eller "Jeg syns du var utrolig søt, jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg, hadde vært veldig fint om vi kunne blitt bedre kjent". Trenger man virkelig å kjøre på med sinnsyke førstemeldinger som slår knockout på følelsene? Er folk blitt bortskjemte?

Jeg personlig hadde blitt veldig glad hvis noen skrev til meg, og ønsket å bli bedre kjent. Det er ikke så nøye det som står der, bare det at personen tok seg tid til å skrive en melding til nettopp deg bør da være nok. Med mindre meldingen er direkte ufin :)

( Leverer inn min lille stil for retting av feilstavelser, slå dere løs)

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ma. 27 aug. 2012 19:28

O_o: det var ikke det jeg skrev. Jeg skrev at jeg syns det er merkelig når noen i en førstemelding til MEG spør om hvordan jeg har hatt det på jobben idag. Det er jo noe som venner eller familie kan spørre om - ikke fremmede. Og det er ikke noe naturlig start på en samtale. Hva skal man liksom svare? "jo, det var helt greit.". Blir ikke noe bra videre dialog. Utrolig uromantisk og upersonlig.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ma. 27 aug. 2012 19:30

når det er sagt, vil jeg gjerne understreke at jeg får ca 1 melding i uken så det er ikke noe voldsomt problem for meg.

Skjult ID med pseudonym O_o ma. 27 aug. 2012 19:52

tydeligvis nån som er veldi opptatt av interessan mine. juhuuuuuu.