Alle innlegg Sukkerforum
(mann 38 år fra Oslo) on. 29 aug. 2012 10:02 Privat melding

Det er mulig det bare er jeg som er snål (noe jeg virkelig ikke utelukker), men av og til når jeg ser profiler fra det fagrere kjønn, får jeg litt fnatt. Årsaken til nevnte fnatt, er enkelte som lister drømmepartneren i retning av "noen som kommer til å forgude meg og har følgende fantastiske egenskaper" (jeg setter naturligvis ting litt på spissen for ønsket effekt).

Det slår meg at dette er en litt spesiell holdning å "legge ut" for det allmenne publikum her. Vet ikke om folk her har sett "overly attached girlfriend"-vitsene som sirkulerer på nett nå, men det er litt den følelsen jeg får.

Jeg skjønner jo at man gjerne vil ha "det o'store forhold" på et tidspunkt, men jeg tenker vel at en litt mer nyttig holdning er å tenke at man møter folk og ser hvor ting går hen. Kanskje er personen din nye venn, kanskje nye elsker/elskerinne og kanskje det går "all the way". Og kanskje du kun lærer et par ting om hva du ikke vil ha.

En generell livsholdning jeg lærte fra en av mine mentorer, er at alt som kommer i livet er erfaringer man skal integrere læring fra. Dette gjør selvfølgelig at man stiller noe mer sårbar for verden, men samtidig er også sjansen langt større for å møte den eller de personene som virkelig er givende. Styrke tror jeg nettopp kommer nettopp fra å stille uten ego og kanskje la magefølelsen herske litt mer enn intellektualisering av alt som blir sagt/skrevet.

Jeg tviler på at mitt innlegg vil skape de helt store endringer, men i verste fall har jeg vel fått reflektert litt her på morgenkvisten :-)

(kvinne 49 år fra Buskerud) on. 29 aug. 2012 10:15 Privat melding

Jeg syntes det var forfriskende å lese dine refleksjoner litt her på formiddagen, SenseiJay :)

Stiller selv spørsmålstegn ved stort sett alt jeg har skrevet i min egen profil. Ikke fordi det ikke er sant, men fordi det egentlig ikke er i nærheten av å gi en rettferdig fremstilling av hvem jeg er og hva jeg søker. Det er for meg en helt umulig oppgave, ettersom mennesker må oppleves (slik jeg opplever det). Men så må man jo nesten skrive noooe...helst uten og skrive "alt"...og da blir det som det blir :/

Jeg stemmer i hvertfall i med deg ift å bare møte folk, og se hva det fører til. Folk flest viser seg ofte å være hyggelige, og man kan ta med seg noe fra møtet, enten det fører til det ene eller det andre.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 29 aug. 2012 10:22

SenseiJay: Om man klarte å bare ta alt som skjer med en positiv holdning så vil man jo aldri bli skuffet.

Skuffelse kommer av at forventninger ikke blir innfridd.

Jeg takker for at jeg har forventninger og at jeg er i stand til å oppleve skuffelse. Jeg syns du beskriver en veldig kald tilnærmelse til livet. Ingenting vil jo såre deg. Men så har du jo heller ikke investert noe, for du forventer ingenting.

Du nevnte også i en annen tråd at hvis man setter noen fri, så kommer de tilbake. Det gjør de jo faktisk ikke. Når noe går litt dårlig, og man setter dem fri, så forsvinner de som regel. Det er bare unntaksvis, og gjerne på film, at den personen som har mislikt forholdet, plutselig finner ut at det var bra likevel og vil tilbake. Jeg får litt Oprah-følelse av slike innlegg, hørt om "the secret"? Jeg har ikke lest den, men greia er uansett at hvis man bare tenker positivt nok, så vil alt mulig bra skje med deg. Dette er jo å lure folk. Vi er ikke vår egen lykkes smed, vi er også avhengige av andre. Og vi kan ikke påvirke andre.

Det eneste vi kan gjøre, er som du sier: ikke ha forventninger.

Jeg velger å ha forventninger. Ja, jeg blir jævlig skuffet noen ganger, men jeg blir også latterlig happy av det når ting klaffer.

Antagelig er en mellomting det beste. Ikke forvente for mye for tidlig.

(mann 47 år fra Oslo) on. 29 aug. 2012 10:23 Privat melding

Tror nok ikke mam skal ta sånne krav på altfor stort alvor. De fleste overdriver nok litt både for være morsomme og originale, med det resultat at det ofte snarere blir uoriginalt.
Jeg har selv ramsa opp endel absurde krav, nettopp i et krampeaktig forsøk på å være festlig.

Skjult ID med pseudonym amorøsa on. 29 aug. 2012 10:28

Hehehe ;D

Skjult ID med pseudonym Lies on. 29 aug. 2012 10:49

Jeg tenker ganske likt som deg, SenseiJay. Har merket det på flere av innleggene dine. Du viser sterkt hvordan du tenker og hva du står for, og nettopp det er noe jeg savner i mange profiler. Snill, grei, liker kos, liker å holde seg i form - denslags er det folk flest sier. Og det sier meg ingenting. Jeg er blitt 40 og har etterhvert blitt ganske bevisst på hva jeg søker og ikke søker. Jeg kan ikke bli interessert i en som ikke kan si noe mer substansielt enn generelle egenskaper som antas å være attraktive. Tenkte at det ville være lurt med nettdating nettopp fordi man kan være spesifikk i hva man søker. At man kan slippe å gå omveien om smalltalk og å gjetning. Og da må man være villig til å si noe om hvordan man tenker. Ikke bare prøve å passe til flest mulig. Vel, det var bare min lille refleksjon på morgenkvisten:)

Skjult ID med pseudonym amorøsa on. 29 aug. 2012 12:18

Veldig godt sagt, iKommode1!
Hadde denne diskusjonen med en god venninne i går kveld faktisk, hvor også vi konkluderte med at mange går glipp av hverandre fordi man lager seg "regler" og setter kriterier som til syvende og sist ikke har noe å si, fordi forelskelse sjeldent eller adri er rasjonelt og gjennomtenkt...det bare ER.

I tillegg går man kanskje også glipp av å bli kjent med et spennende menneske, og potensiell venn. Er flere her inne jeg veldig gjerne kunne tenke meg å slå av en prat med, selv om det kanskje aldri ville komme noe mer ut av det, enn akkurat den ene praten :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 29 aug. 2012 13:58

Creepy? Fnatt? Nei egentlig ikke, for det er jo ikke mitt problem, det er hennes.

Jeg tar alltid slike krav på alvor. Derfor holder jeg meg også unna meldingsknappen. :P

Ikke har jeg gått glipp av noen heller på grunn av "regler" som jeg eller ei jente har.

(mann 40 år fra Oslo) on. 29 aug. 2012 18:06 Privat melding

Skriver under på den iKommode1 :)

Lett å rote seg bort med alt for store forventinger i starten :)

(mann 38 år fra Oslo) on. 29 aug. 2012 22:17 Privat melding

Regnet litt med å bli korsfestet her, men dette ble jo faktisk veldig artig å følge. Kjenner jeg ble litt glad nå for at jeg dro igang tråden. Thanks for the input, people! :-) Liker det jeg ser og diskusjonen som går.

@nyfikendam: Nei, jeg er ikke på "the secret"-tankegang. Om noe, så hører jeg mer til taoistisk tenkning med innslag av buddhisme og en del av tankene om egoets fall osv fra klassisk katolisisme. Det å la folk/ting/situasjoner gå og praktisere "non-attachment", har ingenting å gjøre med å prøve å manifestere ting med tankekraft alene. Det er mer en aksept av at livet er livet og at det å påføre seg selv lidelse ikke er nyttig, selv om smerte kan oppstå (det er et viktig skille, forøvrig). Det er gjort mye ekstremt intelligent tenking opp gjennom tidene, vil jeg si - som overgår "pop culture spirituality" :-)

@meg: Vel, det er vel en bedre reklameplakat å si noe om hva man ønsker å gi noen, enn hva man vil ha, for å være ærlig. Eller i det minste deskriptiv nøytralitet heller enn ego. I mitt hodet er det kanskje en røst som sier "jaha, og hvem er du som regner med at jeg skal levere dette?" når jeg ser visse kravlister.

Dette har vel litt med filosofi for å komme hit eller til andre sjekkearenaer å gjøre: er du her for å være åpen og givende, eller for å tilfredsstille et behov? Skal du grafse til deg noe eller noen, eller er du ute for å skape noe sammen med et annet menneske?

Bare litt høyttenking før leggetid :-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 29 aug. 2012 22:25 Privat melding

Har tro på at alle møter med mennesker kan en trekke lærdom ut av:)) Selv de erfaringene som kan smerte der og da.. Å søke møtet, .. med åpent sinn, .. og våge å bare være der, føle , kjenne uten å ha hastverk, utålmodighet.. er ihvertfall noe jeg etterstreber.
Tror det er viktig å kjenne på hva som er godt og få, og hva som er godt å gi.. uten bastante krav...
Bare noen få filosoferinger i nattetimene...

Skjult ID med pseudonym Blackadder to. 30 aug. 2012 06:16

Tror Sex og singelliv må ta sin del av skylden for et temmelig urealistisk syn mange jenter/kvinner har i dag på dette med menn, og synd å si det livet generelt. Og har man urealistiske forventninger til noe så blir resultatet deretter. Så vil jeg kaste en ny brannfakkel inn i debatten og si at en god del jenter er veldig flinke til å presentere en kavalkade av "duckfaces" og dype utringninger både på profilbilde og videre i albumet. Det sammen med at drømmemannen skal inneha de og de kvalitetene og forgude henne for den personen hun er(Gjerne sammen med lite profiltekst) blir litt paradoksalt for min del, skal ikke reklame rettes mot den riktige "forbrukergruppen"?