Alle innlegg Sukkerforum

Piercing..?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jasmina on. 29 aug. 2012 15:47

Hvor tidlig er okey å få høl i nesa, øyebryn eller lignende? Samt tatovering? Er det ok når man er 14? Hvor lenge burde foreldrene bestemme om det er ok eller ei?

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk on. 29 aug. 2012 16:31

Tatovering burde hatt 50 års aldersgrense. Så får du en viss fornemmelse om hvordan det vil se ut på sikt allerede fra dag én! Hold deg for guds skyld unna om du er 14 år.

Piercing ok fra 18 år etter min mening (vet ikke om det finnes aldersgrenser?). Men det er jo visse typer som kan innebære infeksjoner som gir særdeles groteske permanente utslag.

Noe sånt du ønsker?
http://diseasespictures.com/piercing-infection-pictures/

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 29 aug. 2012 16:36

Aldersgrensen settes av piercingstudioet. Som regel 16-18 år.

Foreldre burde bestemme dette så lenge ungen bor hjemme. Det vil hjelpe med utflytningsprosessen.

Skjult ID med pseudonym sans on. 29 aug. 2012 16:42

Burde vært 18-årsgrense.
Bare fint hvis de i løpet av årene fram til da, finner ut at de ikke vil ha det likevel - særlig når det gjelder en del grusefulle "superstilige" tatoveringsidéer som enkelte (dessverre ganske mange) pønsker på...
Noe blir fint, myyye blir det ikke. :-//

Litt på siden av saken, men noe jeg bare MÅ nevne som jeg synes er helt forkastelig, er foreldre som får tatt hull
i ørene på ungene sine i småbarnsalderen!! Blir så sint når jeg ser det!! Snakker her om SMÅ BARN, altså,
lenge FØR de kommer i mase-om-hull-i-ørene-alderen... Barnemishandling!! >:((

...litt sintesans her nå...

Skjult ID med pseudonym forbud! on. 29 aug. 2012 16:42

Piercing burde vært forbudt! Det er jo så jævlig stygt! (i mine øyne) Eg har aldri sett/møtt ei som blir finere/søtere/kulere med piercing...

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 29 aug. 2012 16:45

Sans: Mishandling og mishandling, da. Det er vel ikke verre enn et sprøytestikk. Det er veldig vanlig i noen land å gjøre dette på jentebabyer, og jeg tror ikke foreldrene deres er noe mindre glad i babyene sine enn andre. Litt kulturelt betinget og uvant for oss her i Norge, kanskje.

Skjult ID med pseudonym sans on. 29 aug. 2012 17:07

Nyfikendam:
Klart det er verre enn et sprøytestikk! Sprøytestikk forsvinner, og kommer i tillegg på bakgrunn av nødvendighet, mens hull i øret er "varig", fulllllstendig unødvendig, og kan føre til infeksjoner, betennelser og styr, pluss at det
da skal henge en ørepyntdings der som barnet kan rive ut, hekte fast i skjerf osv - dessuten har jo ikke barnet (babyen!) selv valgt det! Å stikke hull på en unge for "moro skyld" og kun for hekte på dem en blingbling de ikke har bedt om, det er barnemishandling, ja!

"Kulturelt betinget og uvant for oss her i Norge"...joda, meget mulig det - men jeg har sett "heilnorske" foreldre også gjøre det, og dessuten er det faktum at noe er "kulturelt eller tradisjon" i forhold til behandlingen av barn, SLETT ingen grunn for at man skal bare uimotsagt godta det og adoptere (U)vanen selv!

Skjult ID med pseudonym meg on. 29 aug. 2012 17:13

@Jasmina
Jeg er mor til en som ikke fikk lov men gjorde det allikevel. I dag angrer han. Jeg også men det hjelper ikke og det skal koste en del penger for å ta det bort.
Men... hvis man trives og har det fint med det som andre synes er uting, så.... bare hyggelig for min del... Vi lever i 2012 eller ?

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 29 aug. 2012 17:37

Sans: tror ikke de har så mye problemer som du nevner, da hadde de nok sluttet med det. De har jo ikke på øredobbene hele tiden heller.

Sist jeg tok et par ekstrahull i ørene var det som et myggstikk.

Skjult ID med pseudonym Jasmina on. 29 aug. 2012 18:14

Kjenner ei som lot sin datter på 14 få høl i nesa..syns bare det var en smule tidlig...Syns det er litt annerledes i ørene, men..det er jo bare mitt syn. Så det er ikke JEG som er 14 asså..Mine unger får IKKE ta hull i nese, øyenbryn eller tatovere seg før de er minst 16!

Skjult ID med pseudonym sans on. 29 aug. 2012 18:54

Nyfikendam... vel, vel...so we agree to disagree... Men "sist du tok et par ekstrahull i ørene og det var som et myggstikk" var du vel neppe en baby - og selvsagt vedkommer det da ingen hva voksne folk gjør med SEG SELV og sin EGEN kropp.

Etter min mening, og med tanke på alle menneskers rett til å bestemme over egen kropp, burde det vært forbudt å stikke hull i babyene sine for moroskyld/pynt - foreldrene kan vel heller stikke et hull (til) i sitt eget øre, i stedet for i et ikke-samtykkende lite barn. >:(

Om jeg hadde hatt barn selv, så _aldri i verden_ om jeg hadde latt dem blitt skåret i eller stukket i uten at det var helt nødvendig av medisinske årsaker!! Piercinger i ører eller annensteds hadde altså fått vente til de ble 18 år og kunne bestemme og velge fritt selv.

Og for å roe ned sinnet mitt litt nå, og komme tilbake til trådens tema; tatoveringer og piercinger rundtomkring på kroppen burde ha en aldersgrense på 18 år, også med hensyn til at man da muligens er LITT mer voksen og kanskje ikke fullt så lettpåvirkelig som kanskje den nevnte 14åring er, med tanke på andres/venners "likes and dislikes", hva som er kult/tøft i gjengen, og andre påvirkningsarenaer.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 29 aug. 2012 19:02

Sans: hva som er barnemishandling eller ikke kan være være høyst subjektivt. Hadde du sagt til en brasiliansk mor at hun mishandlet barnet sitt da det ble tatt hull i ørene, hadde du fått bank :)

Noen syns det er barnemishandling å vaksinere barna. Noen syns det er mishandling å la være. Noen syns det er barnemishandling å rise barn, andre syns det er mishandling å ikke straffe.

Personlig får jeg lyst til å ringe barnevernet når jeg ser barn på mcDonalds :)

Selv fikk jeg hull i ørene da jeg var sju år, og det fikk også de fleste venninnene mine. Syns du dette er mishandling? Når jeg tenker meg om, så var jeg sikkert modnere da enn akkurat da jeg var 18....da var jeg ikke akkurat på mitt intellektuelle høydepunkt.

Skjult ID on. 29 aug. 2012 19:58

Må si meg mye enig i sans sine synspunkter her.
Syns kanskje ikke det er direkte mishandlig å sette hull i ørene på en baby, men blir fly forbanna av å se det.
Det er helt unødvendig tortur av et lite vesen som ikke har en stemme som blir hørt.
Og jeg må få si at det er temmelig forskrudd av de foreldrene som gjør dette, og jeg har ikke mulighet til å sette meg inn i hva de tenker med...

Syns forøvrig det burde vært 18 års grense for både piercing og tatovering.
Helst 20, men tenker at da man er myndig så bør man være voksen nok til å fatte sine egne beslutninger.
Og aldri i verden om mine barn hadde fått lov til å ta noen av delene i en alder av 14.

Skjult ID med pseudonym liljen on. 29 aug. 2012 20:18

Nå er det jo 18-års aldersgrense på tatovering, iallefall hos de seriøse studioene.

Skjult ID med pseudonym sans on. 29 aug. 2012 20:27

Tja, Nyfikendam - hadde noen gjort det du nevner her, så hadde hun jo jammen meg vært BÅDE barne-mishandler OG generelt voldelig, da. :-// Hun om det. ;)

Igjen; det er forskjell på _medisinsk behandling_ (jfr. vaksinering) og inngrep på kroppen for å feste pønt.
Å slå et barn er jo utvilsomt mishandling, og føler man en hang til sliktno, burde man ikke fått lov til å ha barn i utgangspunktet. >:(

Angående din historie - det er jo også forskjell på et barn i skolealder som vil noe selv (men man bør jo være gammel nok til at man forstår hva det innebærer, da), og foreldre som "gir etter for maset" (selv om de kanskje burde satt foten ned i enkelte masesegtilnoe-tilfeller), kontra en baby/ettåring'ish som ikke har bedt om det,
ikke forstår hva som skal skje, ikke har noe hun skulle ha sagt om saken, og som naturligvis er overlatt fullt og helt til foreldrenes vilje og deres diverse påfunn. Det er da man må ha evnen til å tenke på BARNET, da, og ikke (som i disse tilfellene) på ens egen merkelige og tvilsomme lyst til å stikke i og putte bling på babyen.

Kan vel for Guds skyld kjøpe et lite armbånd eller no i stedet, da, om det er så inn i helsike superviktig og nødvendig å pynte dem ekstra?!

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 29 aug. 2012 20:35

Sans: dessverre er det ikke sånn at din mening er allmenngyldig.

Hva som er mishandling fins det mange meninger om. Selv ville jeg aldri ha funnet på å ta hull i ørene på en baby, men det er fordi det er veldig uvant her i Norge, så vi syns det er slemt og unødvendig jålete. På grensen til det latterlige. Men jeg syns overhodet ikke det er snakk om mishandling. De tar ikke skade av det.

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 29 aug. 2012 21:47 Privat melding

Hmm til TS. Jeg har selv tatt hull i ørene når jeg gikk på barneskolen:)) Min mor var sterk motstander, men jeg klarte og overtale min far. Min datter har og fått lov å ta hull i ørene, .. flere stk.. Det er bare å ta ut om hun angrer seg senere. I ansiktet derimot har vi snakket om at det ikke er så lurt å ha hull.. og hun er enig:))
Når det gjelder tatoveringer er det vanligvis 18 års grense for det .. og det syns jeg er greit.. Er jo litt vanskligere å fjerne om en angrer seg...

(kvinne 33 år fra Hordaland) to. 30 aug. 2012 00:51 Privat melding

Selv har jeg bare en i tragus, og den synes svært lite i grunn... Tatoveringer og andre piercinger har jeg ikke. Min mor har drevet med skremselspropaganda om slike ting gjennom tenårene. Om jeg kom hjem med piercing ble de tatt ut med tang, og tatoveringen kom til å se ut som en sliten flaggermus innen jeg var 50. Hun om det.
Mine barn (om jeg noen gang får det) får ikke ta noe tatovering eller piercing før de er myndige og ikke trenger min tillatelse lenger. Jeg vil ikke drive med skremselspropaganda, men prøve å få de til å innse selv at om de _virkelig_ må ha en tatovering, som varer hele livet ut, så klarer de å vente til de er 18. Og heller krysse fingrene for at de har ombestemt seg innen den tid.
Så min mening, for å svare på spm, er at jeg syns det burde vært 18 års grense på både tatovering og piercinger! :)

Skjult ID med pseudonym Stevia to. 30 aug. 2012 13:24

Mine barn fikk ikke ta piercing eller tatovering før de ble 18 når de bodde hjemme, med unntak av hull i årene. Etter fylte 18 har den eldste tatt en peiercing, og det er det, så vidt jeg vet. Men om de hadde fått aksept som yngre, ville de benyttet anledningen til noe de nå velger bort.

Skjult ID med pseudonym Lilli to. 30 aug. 2012 13:32

Hull i årene høres heftig ut stevia

Skjult ID med pseudonym Lilli to. 30 aug. 2012 13:34

jeg har en venninne som er lege og som har tatt hull i ørene på sin ett år gamle datter. Hun er av latinsk opprinnelse og der gjør alle det sier hun. Selv stusset jeg noe, men antar at hun med sin legebakgrunn er kvalifisert til å vurdere faren.