Alle innlegg Sukkerforum

Kjønnsroller

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MykeHender lø. 1 sep. 2012 23:58

Hei!

Registrerer med forundring at mange kvinnelige profiler skriver i sine utredninger rundt drømmemann at de ønsker seg en "ordentlig MANN", og gjerne kvalifiserer dette med at vedkommede ikke må være redd for å ta i en skrutrekker, må være glad i øl og helst være en krysning av Lars Monsen og Bear Grylls.

Jeg ser for meg at det ville blitt flere ubehagelige private meldinger fra mange hold om en herrelig motpart skulle prøve seg med at drømmekjæresten må være "en ordentlig KVINNE som kjenner til sin plass på kjøkkenet og alltid har middagen klar til rett tid. Må også selvsagt akseptere at jeg er ute med kompisene på kveldene uten å bli sjalu eller paranoid..."

Er dette nok et eksempel på feilslått feminisme, et bevis på at kjønnsrolletenkningen ikke bare lever i beste velgående men også går begge veier eller bare enkel ubetenksomhet?

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 2 sep. 2012 00:02

Forskjellen er vel at de mennene som liker å skru litt gjør sånne handy manneting med glede. Men det er ikke alle jenter som trives med å bli kommandert til å stå på kjøkkenet. Du kan fint skrive i profilen din at du søker en dame som er veldig feminin og som liker å lage mat. Du trenger ikke bruke huleboer teknikken. Den forsvant med Tarzan og Jane! ;-)

Skjult ID med pseudonym femtitre sø. 2 sep. 2012 00:10

hva,klarer du ikke skifte en lyspære,ler,,ja,jeg er en voksen kvinne,og ser at dere har litt stri med ja,morsomt,,dette blir for dumt,jamen er det selvtillitt og,,stakkars unge menn i dagens samfunn,glad jeg er voksen,

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 2 sep. 2012 00:11

Haha jeg må si jeg lo litt TS, godt formulert :)

Selv er jeg gammeldags i den form at liker en dame som ordner hjemmet mens jeg fikser hjemmet. Men jeg er glad for å hjelpe til og motta hjelp.

Skjult ID med pseudonym ms sø. 2 sep. 2012 00:23

Fikser alt selv i huset mitt , er handy , men ser helst at mannen jeg skulle bli sammen med er det også - har vært gift med en som ikke var det ...litt turn off når jeg føler jeg blir mer mannen enn han.

Men jeg er litt gammelags, liker at det er forskjell på kjønnene, og ser at samme hvor mye vi skriker om likestilling - så er det ikke likt . Bedre å sette pris på forskjellene - det er jo det som gjør hele spenninga :)

Også er det veldig sexy å se en man gjøre forefallende arbeid i hjemmet .. ;)

Skjult ID med pseudonym Mia sø. 2 sep. 2012 00:27

En ordentlig mann... Som ser meg i øya når man prater, kan gi meg motstand og styrke. Forførende.....
Skifte dekk el olje, kjøkkentjeneste. snekre el fikse motorsagen... Klarer jeg selv eller er behjelpelig...
Det handler mer om å finne en som kan matche min egen personlighet.
Menn som er beskjedne, sjenerte passer ikke meg. Men for all del de er hyggelig de også, som venner.

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 2 sep. 2012 11:03 Privat melding

hmm Ikke meg du beskriver i innlegget ihvertfall:)) Både maler, hamrer, skrur, og reser på IKEA møbler... Samtidig elsker jeg å lage mat, og har MANGE kjoler:)) Ikke favorittsysel å rydde, støvsuge, eller stryke ( prøver faktisk å kjøpe klær av riktig kvalitet for å unngå det siste)

Tror faktisk det ikke bare er meg som ikke er svart hvit på dette området... Mange menn er skikkelige menn, selv om de ikke liker å male, skru, fikse bil osv..

Er ikke poenget at vi er indvider, både kvinner og menn, og da er vi jo så heldige hvis vi er to sammen at vi kan gjøre det vi liker og er flinke til, og kanskje dele på de tingene ingen av oss syns er morro ...

(kvinne 41 år fra Telemark) sø. 2 sep. 2012 11:52 Privat melding

Når jeg sier at jeg trenger en mann, ikke gutt, så har det med personlighet å gjøre. Ikke ferdigheter.

Jeg orker ikke søte guttebasser som er usikre på seg selv og stadig trenger bekreftelse, gråter og særrrer og furter som ei jente... Jeg vil ha en MANN, med testosteron nok til å røske litt i nerverøttene mine ;-)

Det har også med selve fysikken deres å gjøre, Takler dårlig å ha en mann jeg matcher i styrke, big turnoff! Næh, skal vi lekesloss så skal jeg da jaggu tape! :P

Puse rundt kan andre drive med :P

Skjult ID med pseudonym nyfikendam sø. 2 sep. 2012 12:02

TS: du leser kanskje ikke så mange mannlige profiltekster? De er ikke uten krav/ønsker, for så si det sånn.

(kvinne 59 år fra Vestfold) sø. 2 sep. 2012 12:07 Privat melding

En skikkelig mann har for min del ikke noe med å like øl eller alkohol iallefall.Et ekte mannfolk er en som vet hvordan kvinner skal behandles.Samtidig som han forventer det samme tilbake.
Han er ikke redd for å vise følelser og redelig på alle områder.
Om han ikke kan mekke bil eller ikke kan lage mat betyr ikke det grann.

Skjult ID med pseudonym Sprø. sø. 2 sep. 2012 12:38

Tror man bare får være seg sjøl, så kan det jo hende man blir ansett å være mann nok av en eller annen, siden det er så mange forskjellige 'definisjoner'.

Skjult ID med pseudonym frysepinn sø. 2 sep. 2012 12:40

liker fremdeles best den manneprofilen som hadde som krav at jenten skulle ha langt hår, men det måtte klippes regelmessig så det ikke var flisete.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam sø. 2 sep. 2012 12:44

frysepinn: hahahaha! priceless :-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 2 sep. 2012 12:48

Ja, sånne dameprofiler holder jeg meg langt unna. Spesielt de som leter etter mann med stor M.
Greit nok, drar jeg opp t-skjorta så har jeg hår på brystet og jeg gråter aldri, men der stopper det også... :P

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 2 sep. 2012 12:49

Tror du tar det litt på spissen med gråting. Så om ungen din hadde dødd og du stod i begravelsen, ikke en eneste tåre? Bra du er MANN da.

Skjult ID med pseudonym Puslespill sø. 2 sep. 2012 13:00

Nyfikendam
Du kom meg i forkjøpet, ha ha ha, priceless.

Men for å være seriøs. Likestilling trenger ikke å bety at man skal være like, men at man setter pris på hverandres forskjeller. Altså jeg kan lage mat (og betaler andre for å skifte dekk), og er litt gutte-gutt, ikke mannemann - MEN jeg tar ansvaret, fullt og helt. Ville beskytte familien med alt jeg har. Har sterkt mannsinstinkt, og det er kanskje undervurdert.

Så la jenter være feminine og seg selv. (selv om de kan skru inn en lyspære). Og la menn være menn (og la mannen være gutt av og til)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 2 sep. 2012 13:10

@MrMister

Vel, det vet jeg ingenting om. Aldri vært i den situasjonen. Men uansett så er en slik situasjon et ganke opplagt tilfelle hvor alle har "lov" til å gråte og at det er helt naturlig. Så derfor teller egentlig ikke slike situasjoner. :P

Skjult ID med pseudonym nyfikendam sø. 2 sep. 2012 13:17

Nå for tiden er det så mange menn som elsker å lage mat, at det der med kvinnen på kjøkkenet faller litt bort.

Vi står vel igjen med at menn ønsker at damen skal ta alt det kjedelige husarbeidet. Så pakkes det inn med at man ønsker seg en feminin kvinne.

De lurer ingen, vi vet hva dere mener! :)

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 2 sep. 2012 13:17

@Powpowgutt
Tror det er mange situasjoner hvor det er naturlig å gråte uten at det bør gå på bekostning av mannsrollen, det var bare et lite eksempel. Vi får la det være opp til jentene hva de ønsker at sin mann skal være, akkurat som vi har våre definisjoner av det å være feminin. Noen ser på feminin som det å være søt, like å pynte seg / se jentete ut mens andre mener det betyr å la hårene gro under armene og være selvstendig og ikke være avhengig av mannen på mange områder.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 2 sep. 2012 13:27

@nyfikendam
Det er ikke alle jenter som syns det er kjedelig. Noen jenter syns det er dritkjedelig å lage mat, bla.annet. Dette har lite med å være jente og mer med å være menneske å gjøre.
Det er ikke alle menn som syns det er så gøy å male husveggen eller spyle og lakke terassen.

Grunnen til at vi hadde kvinnen på kjøkkenet og i hjemmet og hvorfor det fremdeles sitter igjen er pga du skal ikke mer enn 70-80 år tilbake hvor det var at mannen var på jobb og kvinnen var hjemme, sånn var det bare. Det betyr ikke at det skal være slik idag men det er bare slik vi fremdeles ble fortalt at det var når vi var unge av våre foreldre og besteforeldre og derfor definerte oss som menn og kvinner tidlig i livet.

Jeg vil ha en feminin kvinne pga det hjelper meg føle meg mer som en mann, mulig jeg er gammeldags men sånn er det nå bare. Jeg tror det er likt for mange jenter at en mann får dem til å føle seg mer som en jente.

Husk at når jeg sier feminin her så mener jeg ikke ta oppvasken og trappevasken, da mener jeg personlighet.

Skjult ID med pseudonym Puslespill sø. 2 sep. 2012 13:27

@nyfikendam

Ha ha. Ja du har rett. Jeg liker å lage god mat og la dama ta seg av det "kjedelige" husarbeidet. Vi lurer ingen, bortsett fra oss selv da :)

Skjult ID med pseudonym x sø. 2 sep. 2012 13:31

Menn med grove hender, vett i skallen og mot i brøstet er best :)

Skjult ID med pseudonym Puslespill sø. 2 sep. 2012 13:47

@x
Kvinner med Gucci-vesker (som jeg har betalt for), bimbo i skallen og silikon i brøstet er best. Da er vi på lik linje.