Alle innlegg Sukkerforum

Angåande match-treet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 4 sep. 2012 21:27

Har nylig, av rein kjedsomhet, begynt å bruka/sjå på match-treet når eg besøker ein profil. Problemet er, dum som eg er, at eg ikkje heilt forstår korleis det fungerar (Trur eg iallefall).

Lat meg ta eit eksempel:
Viss eg, i min relasjonsprofil, har valgt 10 på ein skala frå 1-10 på "Uhøytidelig" (Der då 10 betyr at eg ikkje tar meg sjølv høytidelig for fem flate øre) og eg kjem innpå ein profil og besøker match-treet til den aktuelle personen og ser at på bladet for "Uhøytidelig" så er fargen mørk gul eller rød. Betyr det at den personen faktisk tar seg sjølv høytidelig? Med andre ord, scorar nærare 1 enn 10 på samme på spørsmål om kor høytidelig den personen er i sin relasjonsprofil?

Så til mitt neste spørsmål, då eg opplever veldig ofte å få den fargen på match-treet når eg besøker profilen til andre. Kvifor spør desse veldig ofte etter nokon som IKKJE tar seg sjølv "så veldig høytidelig"? Dei tar seg sjølv høytidelig, men motparten skal ikkje gjere det? Eg forstår ikkje heilt den...

Ein plass må det vere ein feil?

(mann 38 år fra Østfold) ti. 4 sep. 2012 21:34 Privat melding

Det er ikke bra eller ønskelig å være selvhøytidelig. Alle er vel enige om det, selv de som faktisk er det. Hvorfor syns du det er rart at de som er selvhøytidelige foretrekker noen som ikke er det?

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 4 sep. 2012 21:39

Veldig enkelt forklart så vil jo det sei at folk då skal kunne spøke om meg, men eg ikkje skal kunne spøke om dei.

Der eg kjem ifrå, betyr det å ikkje vere selvhøytidelig, at man tåler å bli spøkt med på ein nokenlunde fin måte uten å ta seg nær av det. I motsatt ende, vil ein som då er selvhøytidelig, oppfatte det som stygt gjort/feil/slemt om det blir spøkt på deira bekostning

Spørsmålet då; Dei skal ha noken som tåler litt, men om dei sjølv skal ingenting bli spøkt med?

Skjult ID med pseudonym L ti. 4 sep. 2012 21:44

Er ikke helt sikker, men mener spørsmålet om høytidelig gjelder klesstil? Det kan forøvrig enkelt sjekkes inne på relasjonsprofilen:)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 4 sep. 2012 21:52

Hva er alternativet til uhøytidelig i relasjonsprofilen, da? Og hvordan er det beskrevet? (Fant det ikke i farten...)
Min opplevelse av spørsmålene er ofte at begge ender av skalaen kan stemme. Kommer an på hvordan man leser spørsmålet. Har derfor funnet ut at det er greit å spørre om slikt dersom det er viktig for meg.

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 4 sep. 2012 21:57

"Persontype" (Egen kategori i relasjonsprofilen)

1: "Avslappet og leken, ikke viktig hva andre synes" ------ 10: "Liker ikke å skille meg ut. Er slik andre liker at jeg er"

PS! Ser eg brukte skalaen motsatt i mitt eksempel i min første post. Det er altså jo nærare 1 man er, jo mindre høytidelig tar man seg sjølv. Spørsmålet er uansett det samme.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 4 sep. 2012 22:19

Jeg ser ikke at det står selvhøytidelig - uhøytidelig noe sted...er det jeg som misser noe her?

Jeg greier dessuten fint å lese det nesten motsatt av deg, Retallion:
1 - Jeg bryr meg ikke om hva andre mener. Jeg gjør som det passer meg. Litt konfrontasjoner må tåles.
10 - Jeg tar meg ikke selv så høytidelig. Det er stort sett greit for meg å gjøre som de rundt meg forventer, og unngå konflikter.

*...og noen varianter til...*

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk ti. 4 sep. 2012 22:21

Får jeg knallrødt blad på Sexlyst - sexlek - porno - varighet - å få barn - sexy klær og i tillegg ser bra ut
...så spør jeg om hun vil ta seg en tur på besøk :)

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 4 sep. 2012 22:34

@Tingeling

Eg gløymte også å ta med at det står "Høytidelig og korrekt" som spørsmål, etterfulgt av det som står beskrevet i innlegget mitt over her.

Sånn ellers, basert på svaret ditt, trur eg meg og deg ligg to forskjellige synspunkt til grunn for kva det egentlig går ut på å vere høytidelig/ikkje høytidelig.

Spørsmålet då er kven av oss som tolkar riktig, og/eller om det er lagt opp slik at det er rom for personlig tolkning av kvart spørsmål i relasjonsprofilen, eller om ting skal tydast akkurat slik det står.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 4 sep. 2012 22:48

Tror ikke det handler om rett og feil, jeg. Jeg påpeker at det kan leses forskjellig.
Man kan lese det til at det er opprørske rebeller som setter 1, like gjerne som man kan lese det til at det er de regelbundne som setter 10. Og derimellom finnes...? Man trenger ikke være en pushover for å forstå gruppedynamikk. Man trenger ikke være freak for å våge å skille seg ut.
Poenget mitt er at det er kjekt å spørre dersom dette er et viktig punkt for deg.
OG...at dette kan leses så viden forskjellig. Så hvem har "rett"?
(Og dette er kun ETT punkt i relasjonstesten? ;-))

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 4 sep. 2012 23:01

@Tingeling

Eg syns du er alt for romslig i din tolkning. Viss spørsmåla i testen er åpen for så vid tolkning, kva er poenget med testen, skalaen og måten spørsmåla er stilt på?

Vidare, så er vel litt av "poenget" med testen å kunne tyde treet på ein forståelig måte slik at man, på lik linje med ein tekst i ein profil, skal kunne tyde kva for ein person man har med å gjere FØR man eventuelt tar kontakt.

Dette er kun 1 spørsmål ja, personlig syns eg det er eit viktig eit. Det har enormt stor betydning med tanke på kva person man har med å gjere. Er dette ein korrekt, dannet og svært ordentlig person eller er dette noken som tåler ein spøk, tar ein utfordring og ler av det meste.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 4 sep. 2012 23:23

Helt enig med deg, Retallion. Knallviktig. Kommer bare an på hva slags situasjoner det er snakk om, eller? :-)
For dersom man skal tolke "som det står"...er man like langt. Vi leser ord og begreper med det verdensbildet vi selv har, most of the time. Vi tolker og ilegger andre mennesker egenskaper slik vi selv oppfatter dem. Og her inne (slik jeg leser mange tråder) er det svært enkelt å tolke svart-hvitt. Enten eller...

For min egen del har jeg funnet ut at jeg vet _ingenting_ om et annet menneske basert på en vag relasjonstest her inne. Selv ikke de mest avanserte profilanalyser kan gi en fasit på en person, og da er det som regel profesjonelle som jobber med tolkningene. Og profilanalysen avsjekkes med den som har avgitt svarene. Nettopp fordi det er rom for tolkning, situasjonsavhengige svar osv osv osv.
For min del kan jeg svare 1 OG 10 på spørsmålet i denne tråden.
*Men dette er da kun MIN mening. Ikke viktig. Kun et innspill om at det finnes flere måter å lese ting på. :-)*

Skjult ID med pseudonym Retallion ti. 4 sep. 2012 23:47

@Tingeling

Tja, klart me leser og oppfattar verden utifrå vårt eige ståsted til ein viss grad ja. Når det er sagt, så vil eg tru funksjonen med testen er at istadenfor at eg ilegger andre egenskapar eg trur dei har, så kan dei på egenhånd beskrive kva slags person dei er utfrå eit konkret spørsmål med ein skala frå 1-10. Testen sin funksjon er no vel egentlig ein slags "ekstra" profiltekst. Då slepp eg å "tolka" dei som person i den grad, og dei kan på eget initiativ belyse kven dei er på ein måte som tiltrekker dei personane dei sjølv er interessert i å komma i kontakt med og på lik linje luka ut dei som ikkje likar det dei ser.

Det må no vere i alles interesse at dei kjem i kontakt med dei personane dei ønskjer kontakt med, og akkurat det må jo vere heile grunnlaget for å tilby noke som heiter "Relasjonsprofil". (Og så høres det jo fryktelig fancy ut, noke som igjen tiltrekkjer nye kundar som har lyst å finne ut av dette her, det er eg jo fullt klar over også.)

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 5 sep. 2012 00:05

Med utgangspunkt i ditt startinnlegg som avsluttet med: "Ein plass må det vere ein feil?"
...tenkte jeg bare jeg kunne komme med et innspill ift matchtesten. Det ble antagelig på jordet og off-topic. Beklager det.
Anyway - innlegg 2 i tråden er nok nærmere sannheten. At det er dårlig/ikke ønsket å være selvhøytidelig, og at "alle" søker noen som IKKE er det...selv om de er det selv. Eller noe i den duren.

*Og jeg tror ikke på det jeg selv skriver i forrige setning, så jeg tror jeg må melde pass. Men hadde det vært mulig hadde jeg droppet både test og tre på min egen profil. Så "seriøst" tar jeg testen. :-)*