Alle innlegg Sukkerforum

Religion, politikk, krig og fred og sånn

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Oslo) on. 5 sep. 2012 21:45 Privat melding

Jeg er jo iherdig ateist, men matcher best med personlig kristne. Lurer på hvordan det ville blitt...

Skjult ID on. 5 sep. 2012 21:50

Kan gå fint til dere får barn sammen og dåpen skal komme på bannen

Skjult ID med pseudonym petita on. 5 sep. 2012 21:52

Kan hende du blir omvendt ;)

(mann 53 år fra Vestfold) on. 5 sep. 2012 22:00 Privat melding

Jeg tror sexen hadde blitt helt forferdelig

Skjult ID med pseudonym Blockd on. 5 sep. 2012 22:05

Man har jo muligheten til å sjekke av noen kriterier i "matchsøk"
En morsom kombinasjon er jo å sette høyt på "religiøs", "dømmende" og ev. noe sexrelatert
Folk er jo veldig forskjellige heldighvis, men litt usikker på om jeg kunne vært sammen med noen som både var relgiøs og dømmende, selv om sexen ev. var bra.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) on. 5 sep. 2012 22:06 Privat melding

Pinsevenner kaller seg personlig kristne.Tror det er stor forskjell på ei som har beholdt barnetroen og ei som virkelig er personlig kristen.
Selv om jeg er tilhenger av opposite attractions, mener jeg en ateist og personlig kristen er dårlig match.

(mann 53 år fra Vestfold) on. 5 sep. 2012 22:13 Privat melding

Jeg tror et forhold mellom en kristen og en ateist kan fungere bra så lenge dem holder seg i live. Problemet oppstår først når de dør, og kommer til hver sin plass.

(mann 50 år fra Oslo) on. 5 sep. 2012 22:21 Privat melding

Dette får meg til å tenke at Sukkers matchberegning er et mer sinnrikt system enn jeg hadde forestilt meg. Muligens ligger det inne at ulikhet på enkelte punkter faktisk gir høy match - sånn at man har noe å prate om når forelskelsen dabber av.

(mann 53 år fra Vestfold) on. 5 sep. 2012 22:26 Privat melding

Ludens68: du er inne på noe. Det er ikke utenkelig at Sukker's matchberegnig er designet slik at ulikhet på viktige punkt gir høy match, slik at man hele tiden koples sammen med feil personer, som igjen fører til at vi alle blir her inne i årevis

(mann 45 år fra Oslo) on. 5 sep. 2012 22:28 Privat melding

@Desperat
Jeg, som elsker Jesus tross at jeg ikke tror bokstavelig på alt som står i Bibelen, vil fortelle deg at i følge den boken vil en som ikke tror komme til Himmelen hvis han eller hun er gift med en annen...som tror.

(mann 53 år fra Vestfold) on. 5 sep. 2012 22:41 Privat melding

tresnitt, der ga du meg en god grunn til å styre unna kristne

(mann 45 år fra Oslo) on. 5 sep. 2012 22:43 Privat melding

Det har du nok - med egne ord - rett i.

Skjult ID med pseudonym 303 on. 5 sep. 2012 22:55

Ang. høyere matchtall ved ulikheter på enkelte parametre:
Nei. Jo mer likt man har svart på testen som helhet, desto høyere matchtall. Så enkelt er det.
Hvis man får matchtall 100 har man svart nesten identisk (og er passende høyde og alder relativt til hverandre, etter Sukkers mening (hvilken alder du selv har valgt du søker etter, tas ikke hensyn til i matchtallet)), ettersom det antageligvis er noe slingringsmonn her og der.

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 5 sep. 2012 22:59

Men ser ingen grunn til at slingringsmonn skulle være mer aktuelt ang alder enn med drøssevis av spørsmålene.

(mann 57 år fra Oslo) on. 5 sep. 2012 22:59 Privat melding

Jeg opplever ofte at jeg har mye til felles med de som er bevisst troende. Vi har et felles engasjement. Og vi deler et humanistisk menneskesyn, selv om det forankres forskjellig. Så jeg utelukker ikke at jeg kan ene opp med en kjæreste som er kristen eller muslim....
Men det er nok enklere om hun er ateist.

Skjult ID med pseudonym a on. 5 sep. 2012 23:04

@Stevia61

*

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 07:20 Privat melding

Stevia61, jeg liker tankegangen din om blanda ekteskap mellom ateister, kristne, muslimer, buddister, hedninger osv osv for da ville det jo blitt slutt på integreringsproblemet, hvis man kunne gifte seg med hvem man ville. Dessverre er ikke verden slik. Hvis du tar ei muslimsk jente som kjæreste, så må du enten omvende deg til muslim, eller familien til jenta må steine henne i æresdrap. Det er fryktelig trist at det er slik. Samme med kristne, jeg kjenner ei fra Smits Venner som ble utstøtt fordi hun ble kjæreste med en som bare var i statskirken.

(mann 57 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 07:49 Privat melding

@Desperat.
Ja, hvis muslimene følger boka si på den måten. Men mange muslimer i Norge er nok langt mer pragmatiske. Og for oss som er ferdig med å få barn er det litt greiere, for man slipper å tenke på dette med å oppdra dem til riktig livssyn.

Jeg vet mange norske menn som er blitt muslimer på papiret, men lever som før. Så har begge fått sitt. Selv om jeg heller sverger troskap til Julenissen eller spaghettimonsteret.

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 08:11 Privat melding

Stevia, jeg var innom for å sjekke livssynet ditt (itilfelle du lurte) og du er ateist som meg. Ville du gjort et kompromiss med livssynet ditt på grunn av kjærlighet ?

Jeg er veldig opptatt av spørsmål rundt religion, politikk, krig og fred, som denne tråden faktiskt handler om, fordi jeg har FN-tjeneste fra Libanon, Somalia og Bosnia, og har opplevd selv de konflikter som forskjellig livssyn kan skape. Jeg anbefaler boka "Drømmen om det fullkomne samfunn" av Øystein Sørensen, som tar opp nettop denne probematikken, hvis du virkelig er interessert i å fordype deg i denne problemstillingen.

Jeg er enig i din observasjon om at vanlige mennesker er pragmatiske, og tilpasser seg situasjonen. Du er sikkert også enig i min påstand om at religion ofte brukes som hersketeknikk av makthaverne for å få sosial kontroll over befolkningen. Sett i lys av dette, ville du gitt avkall på dine humanistiske prinsipper, for å glede familien til en jente du ønsker å leve sammen med ?

(mann 57 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 09:06 Privat melding

@Desperat
Prinsippene mine ville jeg nok ikke gitt avkall på, nei. Men jeg er opptatt av å se hva som samler, ikke hva som sprer. Også innen livssyn. tross alt finnes et mange som bare er kristne, muslimer e.l. på papiret.

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 11:09 Privat melding

Stevia, du er en inkluderende fyr, og det er positivt :) innenfor en liten familiegruppe.

Problemet er at vi er sosiale flokkdyr som styres av en dominerende leder. Denne lederen blir gitt absolutt makt til fellesskapets beste. Hvis du bryter loven hans,, så blir du straffet. Heldigvis behøver du ikke tro på lovene hans, du trenger bare å underkaste deg, slik at du i praksis marsjerer i takt. Det er det samme i alle samfunn.

Men aller viktigst for makthaverne, er hvem som gifter seg og får barn, og det er derfor av vital interesse å kontrollere dette. Tyskerne sendte ungene til Hitlerjugend, Stalin hadde sine ungpionerer, muslimer sender ungene på koranskole og i sosialdemokratiske Norge blir små barn tvangssent i barnehage for hjernevask. Poenget mitt er at det er ikke likegyldig hvem du gifter deg med for å lage barn. Isåfall hadde vi ikke hatt noe som het UDI, og som kontrollerer hvem du henter inn til landet for å lage barn med.

Sett at du gifter deg med en jøde. Nesten uproblematisk, bortsett fra at du må skjære vekk forhuden og begynne å spise khoser mat. Men du får gå ifred på gata i Oslo, og Arbeiderpartiet lar deg også være i fred. Nesten som i Tyskland i 1930. Men så gikk det 10 år og verden forandret seg, og det fikk alvorlige konsekvenser å være gift med en jøde. Hvordan er Oslo om 10 år ? Samme med sosialistiske Jugoslavia, alle kunne gifte seg med alle fordi alle var likeverdige. Men så kom borgerkrigen på -90 tallet og plutselig fikk det konsekvenser om du var gift med en muslim, jøde eller feil type kristen. Samme med Libanon før og etter borgerkrigen i 1975, du ble fort drept hvis du var gift med feil person. Jeg kan litt om dette fordi jeg har hatt FN-tjeneste der , og har tråkka rundt i massegravene og sett konsekvensene av feighet og passifisme.

Poenget mitt er at man ikke bør la følelsene ødelegge dømmekraften sin. Hvis du er ateist og vil ha ei muslimsk dame, så ikke kapp av forhuden eller spis halal-mat, men stå på dine humanistiske prinsipper og tving dem andre til å tilpasse seg deg.

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 6 sep. 2012 11:28

Hva vil det si å være iherdig ateist? :-)

Skjult ID med pseudonym petita to. 6 sep. 2012 11:31

Hvordan blir barn hjernevasket i barnehage? @desperat

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 11:35 Privat melding

Petita, i en sosialdemokratisk barnehage må guttene leke med dukker og sitte å tisse, mens jenter må leke med biler. Barna våre blir hjernevasket til å bli politisk korrekte tøffler uten egen vilje

Skjult ID med pseudonym petita to. 6 sep. 2012 11:45

Da må du høyde for at de som jobber i barnehager kanskje opplever at det er mer naturlig for gutter å leke med bilder og for jenter med dukker, og at det er unntakene som heller skal føle det ikke er noe galt med dem selv om ei jente leker med en bil, Forøvrig ser jeg mer av at jenter leker med biler enn at gutter leker med dukker om det skulle bety noe.
Men som sagt, det er ingen som tvinger barn til å leke med noe som helst i barnehagen, lekene er der og det er fritt valg :)

Skjult ID med pseudonym petita to. 6 sep. 2012 11:51

"biler"

(mann 57 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 11:52 Privat melding

@Desperat
Når jeg kjenner somalske damer som ikke omskjærer sine døtre eller sønner, og mener det er riktig å unnlate dette også som gode muslimer, så vil nok min forhud gå klar. Husk at det er en sure som sier vi er skapt perfekt. Da kan man argumentere mot å kutte bort noe.

Men som engasjert i både Human-etisk forbund og Hedningesamfunnet, er nok ikke jeg i faresonen for å bli troende til noe.
:-)

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 12:00 Privat melding

Stevia, jeg meldte meg ut av HEF da Lars Gule og hu Mile ville at norske politifok skulle begynne å gå med hijab. Som ekte ateister burde vi fjerne alle religiøse symboler, ikke innføre nye. Hvis du fortsatt står som medlem i HEF så støtter du bruk av hijab i politiet. Hva mener du om det ?

(mann 57 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 12:08 Privat melding

Jeg mener det er plass til flere meninger HEF. Og jeg mener alle offentlige uniformer skal være renset for all personlig symbolikk.

Uniformen på Kiwi kan godt være med grønn hijab for min del, men jeg begynner ikke å handle der av den grunn.

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 12:15 Privat melding

En liten faktaopplysning, det er bare 90 % av somalierne som omskjærer ungene sine. De andre 10 % kalles flyktninger og bor i Grorudalen eller Holmlia, fordi i hjemlandet hadde dem blitt steina.

Et typisk trekk ved alle religioner er at bøkene kan tolkes på flere måter, etter hva som passer makthaverne. Gud krevde jo at Abraham skulle omskjære sønnene sine som tegn på pakten med Gud. Men da Jesus forsøkte å innlemme europeere i religionen sin, så nektet europeerne å kappe forhuden, og for å unngå bråk sa Gud at de ikke trengte det heller fordi omskjæringa egentlig bare gjaldt jødene. Samme med koranen, noen vers sier at det er ok å gifte seg med vantro, mens andre vers sier at alle vantro må drepes.

(mann 45 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 12:17 Privat melding

Som kanskje du, Stevia61, og kanskje du, Desperat (selv om du sa en tøysereplikk overfor), er enig i:

...At ekte åndelig tro har ingenting med kulturelt betingede religiøse konflikter å gjøre. Det er det dessverre mange som ikke vet. (Naturlig nok - når man ikke selv har kjennskap til disse virkeligheter.)

Når jeg gir penger til hjelpeorganisasjoner gir jeg helst til de som ikke kaller seg noe bestemt religiøst. Gir til feks Plan og Leger Uten Grenser. Det er fordi kristen misjon har slett ingen hensikt hvis ikke kallet utføres i praksis med handlinger. I nødsituasjoner skal de som hjelpes oppleve godhet (i sannhetens navn) I PRAKSIS. Og dem som måtte "forstå" eller undre seg over hvilke krefter som driver de hjelpende skal selv ta kontakt hvis de vil snakke om noe...

Verdens befolkning spredt over kjenner ikke igjen alle hverandres ånds-symboler og ord-formulerte navn og skildringer. Men det betyr ikke at ikke mange Sanne religiøse mennesker i bunn og grunn søker det samme! (Dette er grunnlaget for Teosofisk Samfunn, som antroposofien bygger på.)

Du, Stevia, vet selvfølgelig litt om Cato Skiøts. (Vet ikke hvordan navnet skrives.) Men du synes kanskje han er en tullebukk?

Også en ting til: Å være såkalt kristen eller muslim eller bla bla bla har overhodet ingenting med hva som står på papirene å gjøre.

Skjult ID med pseudonym petita to. 6 sep. 2012 12:20

Et annet typisk trekk er at uansett hva folk sier så er bøkene skrevet av mennesker, og der er det ikke mangel på fantasi, hvilket igjen ikke motsier at religioner har noe for seg. I gamle tider var det en fin måte å gi befolkningen litt moral, nå er vi kanskje kommet over den biten og har egen moral vi lever etter.
Jeg tror mennesker leter etter noe utenfor seg selv, eksempelvis religion, fordi de blir tryggere av å tilhøre noe større. Dette noe finnes mest sannsynlig inni oss alle. Og tenk hvilken verden det hadde vært om vi var mer solidariske med hverandre uten ønske om å skade/være bedre enn etc, vi mennesker er litt for fiendtlig innstilt mot hverandre etter min mening

(mann 57 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 12:39 Privat melding

@tresnitt
Ekte åndelig tro er et begrep jeg ikke forholder meg til. For meg står tro som synonymt meg antakelser og spekulasjoner, i motsetning til viten. Videre er viten også et begrep jeg er forsiktig med, mens jeg gjerne snakker om siste gjeldende hypotese.

Leger uten grenser står veldig høyt på troverdighetslisten min. Der står også SOS Barnebyer og andre organisasjoner som ikke blander hjelpen de gir og sponsorenes livssyn.

Ja, jeg synes Cato Schiøtz er en tullebukk.

For øvrig mener jeg at det ikke er min rolle å si hvem som er kristen, muslim, sikh, antroposof eller hva det skal være, og hva som kreves for at de skal kunne bruke denne merkelappen. Det må være opp til hver enkelt. Og derfor mener jeg at om en eventuell muslimsk kjæreste mener at jeg kan være sammen med henne om jeg definerer meg som ateistisk muslim, så skal jeg klare den øvelsen.

Skjult ID med pseudonym Stevia to. 6 sep. 2012 12:40

Jeg er som strået i vinden, jeg bøyer meg, men når det slutter å blåse, så står jeg på samme sted.

Skjult ID med pseudonym Boble® to. 6 sep. 2012 12:42

Funker helt greit det så lenge begge er åpne og godtar at andre ha annet syn på ting enn det de selv har. De små utfordringene man har med dåp, giftemål, jul og påske klarer man å jobbe seg rundt. Dersom man ønsker det.

(mann 45 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 12:45 Privat melding

1. avsnitt: (......)

2. avsnitt: Ja

3. avsnitt: Regnet med det.

4. avsnitt: Selvfølgelig kan ikke du si noe om andre. Jeg kan heller ikke si noe om deg. Men det høres mildt sagt absurd ut at du giftet deg med en åndelig troende.

(mann 57 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 12:49 Privat melding

@tresnitt
Det som kan skje, som en tankeøvelse, er at jeg blir sammen med en «kulturell» muslim. Det er ganske mange av dem i Osloområdet, og noen av dem er også på sukker.
Men vi vil da ha fått de barn vi skal ha allerede.

(mann 45 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 12:50 Privat melding

Beste ønsker. (Ikke ironisk)

Skjult ID med pseudonym Stevia to. 6 sep. 2012 12:53

Takk, og det samme til deg.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 6 sep. 2012 13:22 Privat melding

Så lenge folk følger norsk lov, viser sin annerledes neste den respekten de selv mener de fortjener, og ikke forsøker å "overbevise" noen andre (inkludert egen familie, også barn) om det de tror på, så er de innenfor den "grensa" jeg setter når det kommer til å evt kunne klare å være sammen med en troende :)

*puste litt*
Ble litt vel lang den setningen der :P

Skjult ID med pseudonym frøken-o to. 6 sep. 2012 13:53

Stevia 12: 40 : Så fint...og dekkende ))

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 17:17 Privat melding

>Tresnitt og Stevia, jeg vil bare minne om at Cato Schiøtz tjente 10 millioner ifjor, pluss har eiendommer verdt flere milliarder, så jeg er usikker på hvem som er den egentlige tullebukken her.

>Minney og petita, det finnes folk som bruker æresdrap, tvangsgifting, omskjæring osv osv som hersketeknikker for å få sosial kontroll over andre, og da spesielt kvinner. Den typen ting strider så til de grader imot Norsk Lov, men hvis man gjemmer seg bak religion, og hevder at det er Gud som påbyr en å omskjære ungene eller steine en ulydig datter, ja så slipper man unna.

>petita, les Leviathan av Hobbes, han mener at enkeltmennesket er svakt og søker beskyttelse hos de sterke, fordi det er bedre å leve trygt i et diktatur enn å leve fritt i en naturtilstand der jungelens lov gjelder.

>Stevia, for at det onde skal seire, så kreves kun at de gode menn snur ryggen til og gjør ingenting, eller bøyer seg som et strå i vinden, som du så prosaisk uttrykker det. Hvis vi skal vise toleranse ovenfor ondskap, eller dialog som Støre kaller det, så får vi akkurat en slik verden som vi har nå.

>Minney, det samme gjelder deg, hvis du respekterer andres religiøse tvangstanker og undertrykking fordi du vil andre skal se på deg som snill og god, så er det likegodt med å vise toleranse for det onde. Just saying :)

(mann 49 år fra Oslo) to. 6 sep. 2012 18:10 Privat melding

@Tingeling: For min del vil det si å mene at i all hovedsak er religion er skadelig for menneskeheten. Men jeg er for religionsfrihet, alle får tro hva de vil :-)

(mann 53 år fra Vestfold) to. 6 sep. 2012 21:10 Privat melding

Anaripigg, jeg er helt enig med deg, religiøse tvangstanker er ikke bare skadelig, de er helt unødvendige også, se bare på hundene, de klarer seg fint uten religion. Hunder er langt mer fornuftige enn mennesker, for det første er det ingen hunder som er rasister, min golden retriver hilste på alle andre hunder, og hadde ingen problemer med å parre seg med andre raser som f.eks puddler, terrier, schæfere, osv osv. Vi skal ikke reise lenger enn inn til Oslo før vi ser muslimer som nekter å ha sex med jøder og omvendt, og dette skyldes religiøse påbud om at andre er vantro og mindreverdige som aller helst skal drepes i Guds navn.

Det er heller ingen hunder som starter verdenskriger, massedrap eller torturerer hunder fra andre raser fordi dem har feil farge på pelsen. Jeg vil påstå at hadde vi mennesker levd som hunder, uten religion, så ville verden vært mye fredeligere. De eneste hundene som er aggressive er når eieren er narkoman og trener opp bikkja til kamphund, og da er det eieren som er farlig, ikke bikkja.

En annen ting med hunder er at alle hunder i hele verden snakker samme språk. Du kan hente en puddel fra Kina og sette den sammen med en norsk buhund, og de lukter i rumpa på hverandre og løfter halen, og så løper de etter hverandre og leker. Prøv å lære en araber å snakke hebraisk, det er umulig, de vil heller dø enn å snakke språket til noen fra en annen religion.

Skjult ID med pseudonym tresnitt to. 6 sep. 2012 21:45

@Desperat
Hei på nytt. Hjemme igjen. Vil si en ting. Jeg vet for lite om han Cato til at jeg verken vil eller kan forsvare eller angripe ham. Du vet mere. Det jeg vet er at mange av oss forholder oss til hverandre som aper og marsmenn. (Og jeg brukte ham som et eksempel i den sammenheng.) Og dette synes jeg du, Desperat, burde prøve å ta til deg: Ikke uttal deg bastant om folk du ikke vet hvem er! Det har med respekt for andre, og andres respekt for deg å gjøre.
På visse felter trur jeg vi er enige...Om at i global sammenheng bør kardemommeloven være et holdepunkt.
...Så trenger ikke vi å snakke mer om religiøse temaer. (Det blir litt pinlig synes jeg.) Lykke til med arbeidet.

Skjult ID med pseudonym torsketran to. 6 sep. 2012 21:48

Hunder er forbilledlige.
Kan man ikke spise eller knulle noe, piss på det :)

(mann 53 år fra Vestfold) fr. 7 sep. 2012 10:30 Privat melding

>Anaripiggi, å være for religionsfrihet er det samme som å tolerere at Mulla Kreka, Arfan Bhatti og Mhuulhydeen Mohammad står på et gatehjørne i Oslo og krever at alle jøder, homoer, ateister osv osv skal drepes i Guds navn. Tore Tvedt fra Vigrid mener nøyaktig det samme, han vil også at alle jøder, homoer osv skal drepes, men jeg har en følelse av at du ikke innvilger ham samme trosfrihet. Du støtter sikkert ikke Breivik heller, som drepte ateistisk ungdom i Guds navn. Men muslimer som krever å undertrykke kvinnene sine med hijab, dem støtter du. Er ikke dette hykleri ?

Som ekte ateist og anti-religiøs er jeg sterkt imot religionsfrihet, og mener at folk med religiøse tvangstanker trenger behandling på psykiatrisk avd, og hvis ikke det hjelper, et nakkeskudd.

>tresnitt, hold kjæft !

>torsketran, du tar feil, hunder med selvrespekt pisser kun på lyktestolper og trær.

>stevia, jeg googlet på SSB Ekteskap inngått mellom norske menn og innvandra kvinner og statistikken viser at damer fra Sverige og Thailand er mest poppis, mens damer fra muslimske land er nederst. Kun 36 damer fra Pakistan har en norsk mann, og i halvparten av tilfellene måtte den norske mannen kappe forhuden, mens den andre halvparten lever i dekning fordi familien til dama vil drepe dem. Kun 2 damer fra Somalia har norsk mann, og den ene er stalinisten Trond Ali Lindstad som hater Norge, mulig du kjenner den andre ? Poenget mitt er at religion hindrer integrering og fremmer hat.

Skjult ID med pseudonym ewing fr. 7 sep. 2012 10:44

Og uten religion, hva har vi da?

Vi har fremdeles forskjellige etnisiteter/raser, og kan drepe hverandre på grunnlag av det.
Vi har fremdeles forskjellige klasser/lag/fordeling, og kan drepe hverandre på grunnlag av det.

(mann 53 år fra Vestfold) fr. 7 sep. 2012 10:52 Privat melding

>ewing, klassekamp er et nytt fenomen som ble oppfunnet av Marx for hundre år siden. Før 1800-tallet fantes det ikke klassekamp. Før vi fikk de store monoetiske religionene så fantes det ikke rasekriger heller. Den første rasekrigen omtales i Bibelen, der en jødisk stamme ble pålagt av Gud å etnisk rense alle ammaneorittene.

Før vi fikk religion, så var de fleste kriger basert på tyveri, der en stamme brukte våpenmakt for å stjele ressurser fra nabostammen. Tapstallene var lave, fordi målet var å stjele, ikke drepe. Moderne religionskriger er langt mer blodige nettop fordi folk tror at Gud pålegger dem å drepe alle andre som ikke tror på samme Gud.

Skjult ID med pseudonym fan fr. 7 sep. 2012 11:12

hihi du er desperat enkel

(mann 53 år fra Vestfold) fr. 7 sep. 2012 11:19 Privat melding

>fan, det var du som dumpa meg, nå ser du hva du går glipp av

Skjult ID med pseudonym fan fr. 7 sep. 2012 11:24

du er mer klovn enn jeg husket

Skjult ID med pseudonym Alin fr. 7 sep. 2012 12:39

Hey fans! IQ200 er tilbake. (Eller var det broren?)

Skjult ID med pseudonym ewing fr. 7 sep. 2012 17:52

@Desperat

Før den tid også.
Gamle inndelinger som geistlighet, adel og tredjestand (eller borgere og bønder separat).

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 7 sep. 2012 17:59

@Anaripigg
Takk for svar. Fint å lese du mente mening...og ikke handling. :-)
Jeg var litt i stuss på om "iherdig ateisme" innebar en aktiv utøvelse av noe slag.
God helg! :-)

*Kanskje matchen din er så god nettopp derfor, forresten? Fordi det handler om personlig valg og indre overbevisning...og ikke andres valg, og det å skulle overbevise andre. :-)*

Skjult ID med pseudonym Mariamaria fr. 7 sep. 2012 18:06

Jesp...så kjedelig uten å ha noe å tro på, da!! Hadde bedt for deg Ts, du hadde kjapt blitt omvendt.!