Alle innlegg Sukkerforum

Trenings spørsmål....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Calienta fr. 7 sep. 2012 05:37

Heisann!

Dette er et spørsmål til dere som virkelig kan dette med trening og kropp...
Og jeg håper virkelig at det er noen her som kan forklare meg litt dette...

Før sommeren, var jeg aktiv, men i grunn ikke så mye.
Slutten av juli beg jeg å sykle 2,5 mil hver dag (hverdag, til jobb). Første uka gikk som forventet,
jeg var veldig slite4n, men det var få endringer generellt.
Andre uka viste noen resultater, jeg mista jevnt over 2 cm (måler over bryst, over mage og rumpe).
Så skjedde det noe som forundret meg...
Tredje uka hadde jeg mistet 4 cm brystområde..Men fått 3 cm mage og rumpe.
Og slik fortsatte det...

Nå er jeg på 6 uka. Jeg har mistet 6 cm på brystet (og er lykkelig for det), men både mage og rumpe
er større enn før! Hele 7,5 cm!!!!

Nå regner jeg med matspm kommer...
Enkelt. Eter en banan før sykling til jobb, eter frokost der (for det meste havre m youghurt).
Lunsj og mellommåltid pleier og å foregå på jobb, og hjemme blir det middag.

Jeg spiser altså et måltid mer enn før.Drikker 3 ganger mer vann enn før og.

Hvorfor går jeg opp i cm? Jeg mener selv ikke jeg ser ut som en som har syklet minst 2,5 mil
praktisktalt HVER hverdag i halvannen mnd....

(mann 36 år fra Oslo) fr. 7 sep. 2012 07:42 Privat melding

Hva med vekten, har den steget i takt med flere cm? I såfall er inntaket av næring større enn uttaket, til tross for a du er kjempeflink og sykler.

Om du spiser sunt og sykler hver dag så skulle man tro at du kanskje går ned i vekt, i allefall er stabil, og da er jeg enig at det er snodig at du blir større rundt buken og baken.

Skjult ID med pseudonym Mikke fr. 7 sep. 2012 08:19

Spørsmålet er jo hva lunsj, mellommåltid, middag og eventuelt kveldsmat inneholder?
Dessuten....ting tar tid :)

Skjult ID med pseudonym Boble® fr. 7 sep. 2012 08:21

TTT
Vær tålmodig. Regner med du merker forskjell på kondisjonen blant annet!

Skjult ID med pseudonym nyfikendam fr. 7 sep. 2012 08:29

Kanskje du har fått større muskler på rompa pga syklingen?

Skjult ID med pseudonym Minney fr. 7 sep. 2012 08:49

Første som ramler inn i mitt hode er stress.
Forklarer ikke rumpa kanskje, men stress legger seg fort på magen. Selv om man trener.

Man kan jo også være mange og sammensatte årsaker.
Og 6 uker er jo "ingenting" :)
Gi det minst 6 uker til og se om dette med antall cm jevner seg litt mer ut, slik at du går ned "alle" steder :)

Skjult ID med pseudonym ja fr. 7 sep. 2012 09:36

Nok søvn er viktig
Lavkarbo er også å anbefale, ikke ekstremt, men kutt ut frukt og yougher med mye sukker,
spis litt nøtter hver dag 5 til 10 stik

kroppen omformer seg når du får muskler, kanskje har du fått mer muskler i rumpa og gått ned fett i midjen, det er flott!
Du er flink, stå på!
nå du går ned i vekt trenger kroppen mindre energi, ikke mer, selv om du trener.. Mat, søvn og trening er alle viktige faktorer sammen :)

Skjult ID med pseudonym frysepinn fr. 7 sep. 2012 10:52

når eg trente for å legge på meg måtte eg spise en banan før og etter trening......ellers har eg ikkje peiling på gym :))

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 7 sep. 2012 11:04

Sykling trener en begrenset del av kroppen. De fleste som ikke har teknikken inne trener hovedsaklig på å strekke ut beina og det er i stor grad muskulatur i rumpa som brukes til dette. Dermed vokser den.

Du kan ikke bestemme hvor fettet du forbrenner tas fra. Hos deg har den tydelig startet øverst. Det vil nok forplante seg nedover etterhvert. Trening tar tid. Du kan trøste deg med at de som går raskt ned i vekt, ofte går raskt opp igjen også.

Mitt tips er at du tar en liten treningsøkt for resten av kroppen også. Ta f.eks. så mange sit-ups og push-ups (gjerne knestående) du greier før hver dusj. Det tar deg bare to minutter, og gjør at du får brukt flere muskler enn ved sykling. Sykling er veldig bra kondisjonstrening.

Også kan du bytte ut yoghurt med f.eks. kyllingsalat (uten dressing).

Jeg har aldri vært noen tilhenger av mange små måltider. Den gangen, før mat kom i butikker, spiste man gjerne etter jakt, og man jaktet fordi man var sulten. Man hadde altså fysisk aktivitet på tom mage. Jeg har ingen forståelse for de som sier man skal spise jevnt, da dette er unaturlig for oss sett fra naturens side. Små måltider gjør at man mister den naturlige mekanismen som sier i fra når man har spist nok. Prøv å redusere til å spise deg mett når du kommer på jobb, og når du kommer hjem igjen.
(Selv spiser jeg en gang om dagen - hvis jeg rekker. I travle perioder rekker jeg kanskje ikke å spise på et par dager.)

Skjult ID med pseudonym Rimi-Bob fr. 7 sep. 2012 11:16

Jeg tar her forbehold om at dette er noe jeg ikke har så mye peiling på, så ta det med en klype salt. Sykling til og fra jobb er forholdsvis lavintensivt. Til sammenligning er løping, rask skigåing, svømming og terrengsykling mer intensivt. Jeg er mann, og i min ungdom syklet jeg mye, siden jeg bodde på landet. Det eneste jeg merket på kroppen når jeg syklet mye, hvis jeg merket noe, var at beinmuskulaturen ble litt større. Ved å sykle noen km hver dag, som du gjør, vil du få litt mer markerte muskler, og det vil bli lettere og morsommere å sykle. Dette vil igjen åpne muligheter for litt lengre turer og mer intensiv trening. Jeg tviler på at du kan forvente å gå ned i vekt bare ved å sykle rolig til og fra jobben.

Da jeg var rundt 30, var jeg i en periode uten jobb. Jeg hadde også gått opp litt for mye p.g.a. motorsykkelkjøring til jobb og mye brødmat på jobben. Altså for lite aktivitet og for mye mat. Jeg fant så på at jeg skulle ta en treningsøkt hver dag, men jeg skulle gjøre det når jeg begynte å bli sulten. Jeg syklet lange turer på stier i skogen, og jeg kombinerte med svømming. Med meg på turen hadde jeg bare vann. Jeg kan love deg at det var den mest grufulle form for trening jeg har opplevd, for når kroppen ikke har mat i magen, må den hente energien fra andre steder. Da er det fettlageret som angripes, men da bør du tåle litt smerte. Etter trening ventet jeg en time med å spise, men så spiste jeg til gjengjeld en helt normal mengde mat. Ingen slankediett altså.

Resultatet etter en måned var 10-11 kg tapt vekt.

Jeg legger merke til at du spiser mer (oftere) enn jeg. Banan før trening, frokost etter trening, lunsj, mellommmåltid og middag. Jeg vet at treningseksperter sier du ikke skal trene på tom mage, og i tillegg skal du restituere deg etter trening, men du skal ned i vekt, skal du ikke? Da ville jeg heller tvunget kroppen til å gi fra seg litt av fettlageret ved f.eks. ta frokosten hjemme og så vente til lunsj med neste måltid. Du får jo ingen mangelsykdommer ved å vente et par timer lenger før neste måltid.

Skjult ID med pseudonym fitness fr. 7 sep. 2012 11:50

http://fitnessbloggen.no/jenter-derfor-fungerer-ikke-treningen-og-dietten-deres/

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 7 sep. 2012 11:53

tror rimi-bob har mye rett i det han skriver. Rådene fra treningseksperter er rettet mot de som allerede har god form og har som mål å yte litt mer på trening, ikke for å komme ned i vekt.

Skjult ID med pseudonym jente23 fr. 7 sep. 2012 11:57

Drit i lavkarbo, lavkarbo og trening hører ikke sammen. I hvert fall ikke hvis du trener med høy intensitet og over lang tid. Du vil ikke klare å holde intensiteten oppe dersom du ikke har fått i deg nok karbohydrater før treningen. Jeg synes det høres lurt ut å ta en banan før du sykler til jobben jeg. Ev. kunne du spist en yoghurt med litt havregryn i. Jeg lurer også på hva du spiser til lunsj, middag og mellom måltidene. Jeg er ernæringsfysiolog. Er enig med de som sier at det kanskje ikke er samsvar med inntak og forbruk, det er jo sånn at dersom man skal ned i vekt må forbruket være større enn inntaket. Uansett, så må du ikke miste motet, det er kjempeflott at du har begynt å sykle mye, men kan også være lurt med mer variert trening. Jeg synes i hvert fall det er viktig å ha fokus på at man liker å trene og liker å spise sunt, og så går nok vekten ned etter hvert. Uansett, så vil du sikkert bli fastere i fisken etter hvert også, og det synes jo mye bedre enn hva vekten ev. måtte vise. Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym Mikke fr. 7 sep. 2012 12:22

Drit i lavkarbo faktisk.....
Kan du ikke begrunne det før du bare slenger ut en slik påstand?

Skjult ID med pseudonym s fr. 7 sep. 2012 12:27

Nei. Hva da?

(mann 51 år fra Oslo) fr. 7 sep. 2012 12:28 Privat melding

Drit i lavkarbo fordi det har ingen som helst dokumentert positiv effekt i forhold til anbefalingene fra statens ernæringsråd for friske folk.

Den eneste grunnen til at det virker for friske folk, er at det kan føre til at de spiser mindre.

(mann 36 år fra Oslo) fr. 7 sep. 2012 12:31 Privat melding

Lavkarbo her, Fedon der, Grete Roede...

Vektnedgang er enkelt. Uttak ev energi må være større enn inntaket. I teorien er det veldig enkelt. I praksis noe vanskeligere.

Ingen grunn til å kaste penger ut av vinduet på disse diettene og kurseen. Dette handler om livsstilendring. Første steg er å innse at noe må gjøres og bestemme seg for å endre kursen. 3 uker på diett hjelper ikke. Man må kjøre en sunnere linje permanent.

Skriv gjerne ned hva du spiser og regn ut hvor mye kalorier dette utgjør. Husk å få med alle de skjulte kaloriene som man gjerne ikke tenker over, som drikke, småspising, osv.

Selv la jeg om livsstilen i 2005 og gikk ned 75 kg. Selv i dag har jeg fokus på hva jeg spiser for ikke å sakte men sikkert skli tilbake til de gamle uvanene.

Skjult ID med pseudonym q fr. 7 sep. 2012 12:32

qlt å spise lite

Skjult ID med pseudonym Børge fr. 7 sep. 2012 12:34

B-dre enn å spise mye.

Skjult ID med pseudonym fitness fr. 7 sep. 2012 12:40

http://www.samtiden.no/spis-deg-dum/

Skjult ID med pseudonym pikness fr. 7 sep. 2012 12:46

http://www.samtiden.no/slank-deg-dum/

Skjult ID med pseudonym q fr. 7 sep. 2012 12:58

hvis man spiser for mye brød med gjøk på er det fort gjort å bli brødgjøk

(mann 49 år fra Østfold) fr. 7 sep. 2012 13:17 Privat melding

Kjære dagbok!
Jeg har akkurat fylt 41 år, og mine venner ga meg en uke med personlig
trener i julepresang.
Nå er jeg i og for seg fortsatt i kjempeform, jeg spilte tross alt fotball
et par år i 20-årene, men det kan jo være morsomt å få røre litt på seg.
Jeg ringte til treningssenteret og bestilte tid med en personlig trener.
Jeg falt for Lars, som er en 36-årig kar som bortsett fra jobben som
personlig trener også er aerobicinstruktør og modell for
herreundertøy….!!!
Det er han som er grunnen til at jeg skriver det her, han ba meg skrive
dagbok for å holde orden på mine fremskritt.
Det er mandag det gjelder…..
Mandag:
Jeg stod opp kl. 06.00. Det var skikkelig tøft å stå opp så tidlig, men da
jeg kom til treningssenteret, der Lars ventet i resepsjonen, ble alt helt
plutselig mye lettere.
Lars er fantastisk! Han har blondt hår, nydelige blå øyne, brede skuldre og
et sjarmerende smil. Vi begynte med en rundtur på treningssenteret. Lars
viste meg apparatene og det første jeg måtte gjøre var å løpe på
tredemøllen.
Etter fem minutter tok Lars pulsen på meg, og han virket litt urolig over
hvor høy den var. Det han ikke visste var at min puls var høy på grunn av at
han stod så nært meg, jeg er jo i toppform ellers! Da vi tok noen sit-ups
pushet Lars meg og jeg kjempet og sto på, selv om jeg var trøtt i magen
etter å ha holdt den inne helt siden jeg møtte ham i resepsjonen.
Etter treningen nøt jeg å se på hvor smidig Lars rørte på seg da han trente
aerobicklassen sin. Jeg tenkte på at han var like flink der inne som han var
med meg.
Dette kommer til å bli en FANTASTISK uke!!!
Tirsdag:
Jeg måtte drikke to kanner kaffe for å klare å stå opp, men til slutt var
jeg utenfor døren og på vei for å trene. Lars tvang meg til å ligge på rygg
og løfte en tung jernstang i luften. Etterpå la han vekter på den også!
Bena mine kjentes som spagetti på tredemøllen, men jeg klarte en hel
kilometer.
Smilet jeg fikk fra Lars da jeg gikk av tredemøllen var verdt strevet. Jeg
har det kjempebra! Dette er andre dagen i mitt nye liv!
Onsdag:
Jeg prøvde å pusse tennene, og den eneste mulige måten var å ligge med hodet
på tannbørsten og røre munnen frem og tilbake over den. Jeg tror jeg har
fått brokk i brystmusklene.
Jeg klarte å kjøre bil så lenge jeg slapp å styre eller bremse. Jeg parkerte
på en handikapparkering ved treningssenteret.
Lars var litt ufølsom i dag, og hevdet at mine skrik forstyrret de andre som
trener på treningssenteret. Jeg h

(mann 49 år fra Østfold) fr. 7 sep. 2012 13:25 Privat melding

Jeg har funnet ut at hans stemme er litt for
pigg for sånne tidlige morgener, og når han roper til meg får han en nasal
tone som er riktig irriterende. Jeg fikk vondt i brystet da jeg skulle
stille meg på tredemøllen, så jeg måtte bruke trappemaskinen i stedet.
Hvem i helvete har funnet opp en maskin som simulerer en aktivitet som gjør
heisen avleggs? Lars sa at det skulle hjelpe meg å komme i form og øke min
livsnytelse eller noe sånt. Han pratet masse annen drittprat også!!
Torsdag:
Lars ventet på meg med sine vampyrlignende tenner i en grimase som skulle
forestille et smil, men den stygge formen på de tynne leppene hans avslørte
ham.
Jeg kunne ikke noe for at jeg var en halvtime forsinket. Det tok meg 20
minutter bare å knyte skoene!
Lars tvang meg til å trene med manualer. Når han så bort, passet jeg på å
løpe og gjemme meg i garderoben. Han sendte Linda for å hente meg, og som
straff satte han meg til å ro i romaskinen!
Fredag:
Jeg hater det lille svinet! Lars er det verste menneskelignede vesen som
NOENSINNE er født på denne planeten! Idiotiske, anorektiske lille
treningsnarkomanen!
Dersom jeg klarte å røre på en eneste liten del av kroppen min uten denne
forferdelige smerten, skulle jeg slå ham i hodet med den!
Lars ville at jeg skulle jobbe med min triceps. JEG HAR INGEN TRICEPS!
Om han ikke vil ha hakk i gulvet, så burde han ikke ha gitt meg de der
(%&##¤!!) manualene, eller noe annet tyngre enn en brødskive for den del .
(Jeg er sikker på at han har lært seg dette på “Sadisthøyskolen”, han fikk
sikkert en hedersbemerkelse i grenen “tilføre smerte”. Jeg tror han hater
damer!).
Tredemøllen kastet meg av og jeg landet på en helserådgiver.
Jeg skulle ønske at jeg hadde landet på noe mykere.
Lørdag:
Lars la igjen en beskjed på telefonsvareren min i morges, i den der ekle,
såkalte pigge, gjennomtrengende toneleiet han har. Han lurte på hvorfor jeg
ikke dukket opp i dag. Lyden av stemmen hans fikk meg til å ville slå
istykker høytaleren med den første tunge gjenstand jeg kunne få tak i, men
dessverre så har jeg ikke kraft igjen til engang å trykke på knappene på
fjernkontrollen. Jeg har sett på finsk TV i elleve timer.
Søndag:
Jeg dro til kirken i dag med gratis busstransport for handikappede, for å
takke Gud for at denne uken endelig er slutt! Jeg ba også til Gud om at mine
venner til neste år velger en morsommere presang. For eksempel en rotfylling
eller en skikkelig tarmskylling………

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 13:26

Selvfornektelse er ikke min greie.
Derfor påstår jeg at dette med vekt er svært, svært individuelt.
Jeg påstår også at inntak i forhold til forbrenning ikke er så enkelt som det kan høres ut for alle.
Personlig vet jeg ikke lenger min arme råd. Ingen har hittil kunnet bidra med noe over tid angst. meg f.eks...

Men jeg tror utholdenhet er et stikkord muligens...for deg, TS. Stå på - du har vært superflink i sommer! :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 13:31

...eller ang. meg.
Angst har jeg ikke ;-)

Skjult ID med pseudonym Spreka fr. 7 sep. 2012 13:59

@Crytome

Hahahaha....... lo så jeg holdt på å dette av stolen. Unnskyld, ikke vondt ment asså.
Hvordan er formen din idag, 3 år senere?

TS, flink du er. Fortsett å sykle, trene.... vær litt allsidig og som noen sier, ting tar tid. Lykke til! ;-)

Skjult ID med pseudonym RedMachine fr. 7 sep. 2012 14:19

Selvopphøyelse er ikke min greie. Derfor!

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 14:47

Hva mente du nå, "RedMachine" ?

(mann 36 år fra Akershus) fr. 7 sep. 2012 14:55 Privat melding

å gå ned i vekt, er i utgangpunktet ganske enkelt, som Slemtiger påpeker her oppe. Spiser man mer enn man bruker, så går vekten opp. Spiser man derimot mindre enn man bruker, går man ned. Man kan fortsatt spise ganske mye, men man må spise litt sunt istedet. Ta en salat til lunch, litt gryn til frokost. Ikke spis sjokolade eller drikk brus i hverdagene, det samme gjelder øl.

Tren en to-tre-fire ganger i uken, enten på treningssenter eller løp deg en tur. Så er nok mye gjort. Bra at TS sykler, men som mange sier, så trener dette mest bein og rumpe. Ta noen situps og pushups på kvelden, eller før dusjen, så er mye gjort.

Lykke til, men gi det en del lenger tid enn det du har gjort til nå. Jeg gikk selv ned 6 kilo fra januar til juni, men det syntes kun på lår. Nå skal jeg fikse resten frem til neste sommer. :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 15:59

Vinaldo
ALLE vet at det er så enkelt.
ALLE vet hva som skal til.
ALLE kan oppskriften.

Hvorfor er det da ikke så enkelt for ALLES kropper? You tell me...

Skjult ID med pseudonym *o* fr. 7 sep. 2012 16:05

@Z ? Er du overvektig? Altså mener du selv at du veier for meget?

Jeg, selv, ja, jeg mener at jeg er perfekt. Det mener også andre, de fleste i hvert fall. Men... BMI sier noe annet.

Hvem skal man tro på, mon tro?

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 16:16

Cheville1
Hva om jeg sa at jeg hadde viljestyrke?
Hva om jeg sa at jeg løpt og pumpet jern?
Hva om jeg sa at jeg har prøvd alle råd jeg hittil har lest på dette forumet?
Hva om jeg sa at jeg har fulgt råd fra både leger og trenere?
Hva om jeg sa at heller ikke de helt forstår hvorfor jeg ikke mister vekt?
Hva om jeg sa at jeg både har hatt kjærlighetssorg og vært vanvittig forelska?
Hva om jeg sa at jeg har gjort ting over tid? lang tid?
Hva om jeg sa at jeg vet at jeg ikke er alene om å ha det sånn?
Unnskyldninger? Nei :-) Unnasluntring? Nei :-)

Takk og lov lov for at jeg har det godt i livet mitt!Men jeg må si at jeg tidvis føler med dem som leser tråder om vekt her dom IKKE har det så bra som meg...

Når det er sagt, synes jeg denne kroppen vår er helt fantastisk! Det faktum at den ikke alltid reagerer som forventet, sier meg noe om sjelens klokskap. Men på sånt er jo jeg litt spesiell. Jeg fascineres av egen kropp som liksom gjør litt som den vil :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 16:34

Tror du meg når jeg sier at jeg har prøvd dette eller liknende i månedsvis? :-)

Men poenger er ikke egentlig meg, selv om jeg gjerne skulle hatt hjelp!
Poenget er at jeg reagerer litt når det liksom legges opp til at den overvektige ikke har viljestyrke, er lat, ikke er standhaftig osv - altså gjør noe galt.

Det finnes nemlig dem som sliter hele livet uten tilsynelatende nytte.
Det finnes dersom har vært "flink" lengre enn de fleste på forumet har vært i live.
Ting ER ikke bare sort hvitt. Livet er også et mysterium.
Det både liker jeg, men har samtidig stor respekt for.

Skjult ID med pseudonym TheGee fr. 7 sep. 2012 16:38

Z:
Å følge alle råd her på forumet høres fryktelig usunt ut? Kan umulig være bra...

Og ett generelt tips: muskler forbrenner mer enn fett. Styrketrening er langsiktig bra for forbrenning.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 7 sep. 2012 16:42 Privat melding

Om du trener, og føler deg sprekere så er du det, uansett hva målene sier. At din rumpe er blitt større, kan skyldes større muskler. Husk på at når du trener, så vil musklene ta opp mere vann, enn hva de gjør hos en som ikke trener, dette kan øke målene dine. Jeg skjønner ikke at folk er så opptatt av cm og kg, alle kropper er forskjellig. Tren, ha det gøy, spis sunt og du kan umulig bli feitere. Slutt å mål deg hele tiden, hva har det egentlig å si hvor mange cm du er, så lenge du føler deg sunn og sprek?

Skjult ID med pseudonym Z fr. 7 sep. 2012 16:57

TheGee
Hehe, venta på den. La meg omformulere og si at intet på forumet ang. dette temaet er nytt for meg.

Chevelle1
Man må være kvalifisert for slike operasjoner. Jeg er diskvalifisert.

MEN nå til temaet. Hold ut, TS! Dette tror jeg du fikser :-)

Skjult ID med pseudonym Victoria fr. 7 sep. 2012 17:06

My og my.....
Livet dreier seg om mer enn å slanke seg. Tror ikke man blir såå mye lykkeligere av å ha en veltrent kropp. Så vidt jeg vet er det single folk her inne med vakre kropper også. " hjelpes"...
Det ER mulig å finne en partner som ser litt mer enn bare kiloene. . Egen følelse er noe annet.. Bare nevner at en mager kropp ER ikke veien til lykke ! ( bare spør duden min....)

Skjult ID fr. 7 sep. 2012 17:27

TS
Synes du var fin som du var.La knapt merke til at du ikke var syltynn.

Skjult ID med pseudonym Calienta fr. 7 sep. 2012 17:55

Tusen takk alle sammen!
Jeg er overveldet over hvor mange som har giddi å tatt seg tiden til å
svare på mine spm og kommet med gode råd!

Kan jo svare selv på spm som har blitt stilt her...
lunsj er som regel 3/4 brødskiver/knekkebrød. Går mest på kaviar og ost da.
Mellommåltid er som regel 1 knekkebrød el eple
middag varierer selvsagt, men hater fastfood og "rett-i-kjeften-mat", så lager som regel noe digg fra
bånn. Alt fra kjøttkaker til supper og salater.

Frokosten er oftest havre med litt yoghurt naturell med litt hjemmelaget eplemost (uten sukker, men med kanel)
med litt melk i. Kan hende det blir havregrøt i stedet.

Godis er ikke helt min grie, brus drikker jeg kun på besøk hos andre el hvis besøk har kjøpt med og byr meg på.

Når det gjelder intensitet... I og med at det har blitt lettere å sykle etterhvert som jeg blir vant til det, har tiden på turen kortet seg fra 50(hvis hovedvei 40) min til 35 (hvis hovedvei 25/30) min. Setter en egen liten konk for meg selv
om å slå egen rekord.

På jobb (bhg) blir det endel turer og, riktignok rolige, men ikke korte.

Sykkelprosjektet startet ikke som slanking, og er fremdeles ikke hovedgrunnen.
Den startet for å spare penger på bussen, slik at jeg kan ta førerkortet.
Og som ekstra gode, gjorde det at jeg kan ta alle vakter på jobb.
Jeg måler meg kun på søndager, og trippelmåler samme sted for å skjekke at jeg ikke gjør feil.

Men så er det det at når jeg merket at det gikk oppover i stedet, blei det et fokus for meg.
(Klager absolutt ikke på at rompa har blitt større, digger det jeg =) =) =D )

Så til du som har sett meg i Drammen...
Hvem pokker er du????
Jeg er så sjeldent i Drammen, at jeg kan ikke forstå hva du mener?????

Ellers setter jeg stor pris på flere tips altså!!!

Spongy...
Dine øvelser... Hadde jeg bare fått det til så...

Skjult ID med pseudonym Minney fr. 7 sep. 2012 18:05

Som oftest så er det en logisk forklaring på hvorfor man evt ikke går ned i vekt.
Men en sjelden gang så kan det være medisinske årsaker, feks stoffskiftet.

Har man imidlertid fått luket ut alle evt medisinske grunner, så er man tilbake til inntak og forbruk.

Ofte så tar dette med å gå varig ned i vekt tid. Og man bør tenke livsstilsendring, ikke diett. Samt at man bør følge den samme "veien" lenge, og ikke "hoppe" fra den ene "anbefalingen" til den andre.

Mange ganger når man hører om folk som har "forsøkt alt", så kan mye av feilen ligge i nettopp det at de ikke har fulgt en ting lenge nok. Noen må følge ting over flere år før de finner sin balansegang i den livsstilen de ønsker å følge, og dermed finner "nøkkelen" til å gå ned og bli der.

Enkelt? Nei, mener jeg :)
Men man kan dersom man vil, og dersom man klarer å finne ut hva man gjør feil.
Ofte så kan man feks lure seg selv mht porsjonsstørrelser. Og at man rett og slett blir så sulten av å leve på "små" porsjoner fordi man ikke er vant med det, at man øker dem igjen. Ikke at man øker dem mye, men nok til at det ikke monner mht å gå ned i vekt. Samt at man gjerne tror at man spiser lite fordi de "litt" økte porsjonene jo ikke er store porsjoner.
Og så er det jo også noe med hva porsjonene inneholder. En del øker inntaket fordi de spiser sunnere ingredienser. Men så går vinninga opp i spinninga fordi man jo ikke egentlig skal spise større mengder bare fordi det er sunt og magert.

Jeg vil tro at mange som sier at de har forsøkt "alt" og ikke gått ned likevel, sannsynligvis ville ha gått ned dersom de ble sendt til et sted langt vekkistan hvor det ikke fantes noen butikker eller annen tilgang på mat. Og hvor alle måltider ble servert til faste tider, med riktig sammensetning og riktig mengde kalorier til den enkelte. Samt at man fikk tilrettelagt nok trening/mosjon hver dag :)
Så det er ikke til å stikke under en stol at det handler mye om viljestyrke, motivasjon, og det å ta riktige valg hele tiden. Men å si at det er lett, mener jeg blir for enkelt.
Og vi må også huske på at enkelte rett og slett har et avhengighetsforhold til mat.
De sier jo det at det i noen tilfeller kan være mer tøft å slutte å spise mye enn å skulle slutte med narkotika.
Fordi narkotika kan man kutte for evig og alltid, og holde seg helt borte fra.
Men mat må man ha, og dermed så møter man sin "verste fiende" daglig og må lære seg å forholde seg til et "nøkternt forbruk" resten av livet.

Skjult ID fr. 7 sep. 2012 20:00

Som vanlig renner det inn med råd fra personer som synser ut ifra egen erfaring. Ta kontakt med folk som har utdannelse og som vet hva de snakker om.

(mann 35 år fra Rogaland) fr. 7 sep. 2012 20:12 Privat melding

Spis frokost før du sykle til jobb!!!

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 7 sep. 2012 20:30

Har selv fjernet 26cm totalt rundtom bare på en uke (høres helt sinnsykt ut), men har økt en cm på låra, da jeg har trent endel bein denne uka. Kan det være så enkelt at du bare bruker..ræva? Aner ikke.

Skjult ID med pseudonym Calienta fr. 7 sep. 2012 20:45

Bene

Hadde vurdert det,omcm rundt magen hadde vært stillestående... Kan ikke tenke meg det når den vokser..
I mine øyne er det tydelig jeg eter i "rette mengder" siden brystvidden minker. Da mener jeg det er et tegn på at ting forbrennes...
låra har økt litt hos meg, men det er tydelig å se det er muskler =)

Skjult ID med pseudonym sans lø. 8 sep. 2012 00:17

Calienta: Hvordan er det med saltinntaket? Hvis du får i deg mye saltholdig mat, kan centimeterne på magen kanskje skyldes væskeansamling? Det er også noen matsorter som kan gjøre en oppblåst, som f.eks. gjær/melmat og melk, og det vil også gjøre sitt til en målbart større mage, uten at man nødvendigvis virkelig har lagt på seg noe...

Var jeg deg ville jeg også sjekket hos legen om du har noen matintoleranser, for i så fall kommer kroppen
i ulage og nyttegjør seg ikke like bra av maten den får (dårlig næringsopptak, som gjør at du kan bli gående feilernært), samt at den jobber mer med å reagere på matvarer framfor å fungere optimalt, også i forhold til forbrenning. Det er veldig vanlig å reagere på korn/gluten uten at man av den grunn har cøliaki, og andre reagerer på melk. Greit å få det undersøkt og eventuelt utelukket. :)

Andre mattips:
Lag større porsjoner av sunne middager (wok-variasjoner (uten pasta) med masse grønnsaker + rent kjøtt/ kylling/laks etter ønske) og sett en porsjon i en boks i kjøleskapet. Denne kan du ta med på jobben dagen etter, og vips: Lunsj! Da får du i deg sunne langsomme karbohydrater+masse fiber (grønnsakene) og en god proteinkilde. Mange føler seg kvikkere og mer opplagt etter et sånt måltid enn etter kornmat, som ofte kan gi varierende blodsukkersvingninger og litt "daff"/slapp/tung følelse etterpå.

Er du som meg, som likevel elsker kornprodukter, så kan du jo prøve å lage havreknekkebrød en kveld, siden du allerede har havre i hus! ;D - det er også det beste kornet, OG det kan fås glutenfritt.
Blir supre knekkebrød, du bare rører sammen havregryn, havrekli (ekstra krønsjy fiber), vann + evt. litt mandel-mel til en "grøt", og blander så inn masse sunne frø, f.eks. sesamfrø (bra kalsiumkilde), linfrø (Omega3-kilde) gresskarfrø, hampfrø osv.. + litt havsalt og krydderier etter smak. :) La svelle og smør så "grøten" tynt utover et brett med bakepapir på (viktig å smøre tynt så det ikke blir seigt eller for tykt), del opp i ruter så det er lettere å knekke i passende biter etterpå, sleng i ovnen og stek på 150 grader til det er gyldent/sprøtt.
Kjekt alternativ til kjøpeknekkebrød, og mye sunnere enn brød, som kan inneholde så mangt av rare/usunne/ unødvendige tilsetningsstoffer + at du regulerer saltmengden selv, krydrer etter egen lyst, du får i deg sunt og mettende fiber, og du slipper unna gjær, som kan være trøblete for mange mager.

Pøs på med deilig sunt pålegg. :) *knask, knask, namnam!*

Skjult ID med pseudonym banditten lø. 8 sep. 2012 01:03

Det er ganske imponerende så meget folk herinde mener de ved omkring træning, vægttab og deslige.
At man taber sig hvis man indtager mindre end man forbrænder er sandt, men det er en sandhed med modifikationer i forhold til et varig vægttab.

Hvad angår omfordelingen af centimeter så er alt bare gætværk. Det er begrænset hvor meget muskelmasse du kan øge på 6 uger, så det er næppe dér forskellen dukker op. Som nævnt tidligere lyder det mest af alt som inkonsistente målinger, nogle kvinder tager i forbindelse med menstruation en del vandvægt på. Kort og godt, har ingen herinde en chance for at vide hvorfor og hvordan. Din læge ved væsentlig bedre end en bunke forumister.

Så vær du glad for at du bliver sundere, hurtigere på cyklen, lever længere og sparer penge til kørekortet- alt på samme tid, istedet for at gå op i noget så trist som et målebånd :)

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 01:27 Privat melding

Selvfornektelse er ikke riktig vei å gå folkens. Vektnedgang handler om inntak av energi vs uttak av energi. Det vil enhver lege og enræringsfysiolog fortelle.

Fedme er en av de raskest økende helseproblemene den vestlige verden. Dette skyldes selvfølgelig ikke at "alle" plutselig har en eller annen medisinsk diagnose som gjør at de legger på seg, dette skyldes i all hovedsak LIVSTIL!

Vi beveger oss mindre og mindre og spiser mer og mer! Fedme var ikke noe problem før i tiden da menneskene var i aktiviteter store deler av dagen (menn jobbet 12 timer om dagen i skogen og damene stelte med gården) og spise sunn kost.

I dag kjøper vi ikke bare 3-pakk boller, men kanskje 6-pakk, eller i verste fall 9-pakk boller og momser! 3 boller og en kopp cafe latte utgjør ca 700 kalorier. Det er mer enn en middag og ca. 1/3 av daglig energibehov (avhenger mye av kjønn, vekt og alder).

Jeg vil anbefale VG sin vektklubbtjeneste til alle som ønsker å gå ned i vekt eller å ha kontroll og holde den stabil. Veldig mange vil få seg noen store aha-opplevelser når de får en oversikt over hvilket næringsinntak de har i løpet av en dag.

Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 8 sep. 2012 01:30

Nå må du ikke undervurdere ditt publikum, Slemtiger :-)

Skjult ID lø. 8 sep. 2012 01:31

Det er vel så enkelt som at når du sykler så bruker du rompe og ben mye, dermed øker muskelmassen i de områdene. Og det er jo bra, for med mer muskelmasse forbrenner du mer..

Skjult ID med pseudonym Alexis lø. 8 sep. 2012 02:15

Bortsett fra at du bommer med omkring 300 kcal på 3 boller og en latte Slemtiger, så synes jeg du har mange viktige poeng. En slik "lunsj" utgjør faktisk halve dagsbehovet, og en kan spise 8-10 knekkebrød med sunt pålegg og grønnsaker istedet, til sammenligning.
Har lest gjennom tråden her og ser mange gode og mange mindre gode råd, men til slutt så bunner det ut i at du må gjøre det som er riktig for deg.
Om du ønsker å gå ned i vekt så kan det være lurt å skrive matdagbok for å i første omgang kartlegge hva du faktisk spiser i løpet av en dag. Finn ut hvor mange kalorier du ca spiser per dag.
Som nevnt over her så er det mange kanskje vil få seg en overraskelse når en ser det svart på hvitt.
Med dette som utgangspunkt så kan du finne ut hva du vil kutte ned på/kutte ut, hva som kan erstattes med sunnere produkter og hva du ønsker å beholde i den daglige kosten.
Hvis du begynner å sjekke næringsinnholdet på alle matvarene du spiser, så vil du lære deg hvor mye du kan spise i løpet av en dag uten at du overstiger antall kcal du ønsker å innta til daglig.
Uansett hvordan en vrir og vender på det så vil en gå ned i vekt dersom en inntar færre kcal enn en forbruker. Hvor lang tid dette tar er individuelt, og det er heller ikke uvanlig at det stopper opp og på grunn av bla vann så kan en også gå opp litt i en periode, men på sikt er det fysisk umulig at det ikke tærer på lagrene dersom en ikke inntar nok energi. Inntar en over tid alt for lite energi kan det sinke prosessen, men så lenge en er konsekvent så vil vekten gå ned uansett medisinske diagnoser.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 sep. 2012 04:42 Privat melding

@Z
"Ting ER ikke bare sort hvitt. Livet er også et mysterium."

Litt usikker på hva du mener, men fysiske lover er strengt tatt sort hvitt.. I dette tilfellet snakker vi om elementær termofysikk. Hvis vi snakker om at enkelte sliter med motivasjon og gjennomføringsevne, så blir det en annen sak.

@Minney
"Har man imidlertid fått luket ut alle evt medisinske grunner, så er man tilbake til inntak og forbruk. "

Vel, det finnes strengt tatt ingen medisinske grunner til at inntak og uttak ikke skal være gjeldende. Hvis kroppen har problemer med å nyttiggjøre seg av den kjemiske energien som finnes i maten, så klarer den heller ikke å bruke energi på kroppens prosesser. Man blir da kald og lat.

Litt avhengig av fiberinnholdet i maten, så tar vi opp rundt 95% av energien i kosten. Det finnes ingen medisinske mirakler som gjør at vi tar opp over 100%.. .selv om mange fra den tredje verden skulle ønsket det.

Energi inn og energi ut..det er så utrolig enkelt.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 8 sep. 2012 04:54

Ok Bisken. I give up and give in.
Energi inn og energi ut...det ER så utrolig enkelt...

*rusler for siste gang ut av både denne tråden og alle andre tråder som omhandler samme og liknende temaer...*

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 sep. 2012 05:05 Privat melding

@Z

For all del.. det mest sannsynlige er nok at all kjent fysikk i verden slik vi kjenner den er feil.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 8 sep. 2012 05:16

Hva mer krever du enn at jeg er enig med deg, Bisken?
ALLE vet at deter så enkelt :-)

The end.

Skjult ID med pseudonym Bisken lø. 8 sep. 2012 05:32

@Z
Vel, jeg aner en syrlig sarkasme i svaret ditt.. Så det høres egentlig ikke ut som du er enig.

Det høres mest ut som du mener dine erfaringer bryter med det jeg sier, og at du derfor ikke gidder å høre på det vitenskapelige maset mitt. Uansett hvilke formler og regler jeg slenger mot deg, så vil ikke de motbevise hva du selv har erfart...tror jeg at du mener.

Vi kan sikkert droppe diskusjonen, men bare for å gjøre det klart: Jeg KREVER ikke noe av noen, jeg bare prøver å forklare. Dette er et fag jeg har utdannelse i, og som jeg jobber med. Det er derfor veldig frustrerende når noen tviholder på noe som er direkte feil. Det blir som å sitte og krangle om hva svaret på 3+3 er. Hvis man kjenner de elementære mattereglene, så er svaret svart på hvitt. Det er liksom ingenting å diskutere.

Termofysikken er nøyaktig like presise som matematikken.

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 08:26 Privat melding

@Z

Undervurderer ingen, vet ikke engang om TS har vektproblemer, men leser at folk kompliserer bildet mye mer enn det er. Det er selvfølgelig enkelt å overtale seg selv om at årsaken til et vektproblem er mye mer komplisert enn hva det er, men for de aller fleste handler det kun om att inntaket ikke står i stil med uttaket. Det som var poenget mitt.

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 08:28 Privat melding

@Alexis skrev "Bortsett fra at du bommer med omkring 300 kcal på 3 boller og en latte Slemtiger"

Javell. Mine tall er hentet fra Vektklubb.no sin matvaretabell som er laget av ernæringsfysologer og leger, men mulig du vet bedre. Vis oss gjerne din utregning.

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 08:34 Privat melding

Hva menes egentlig med hvileforbrenning? Kan kaffedrikking, krydder og sterk mat øke forbrenningen? Hvordan kan du få opp fettforbrenningen uten at det tærer på musklene? Senkes forbrenningen med alder? Send inn spørsmål om det du lurer på om forbrenning, helse og kropp til professor i ernæring og kostholdsekspert i VG Vektklubb.no, Christian A. Drevon.

http://tpn.vg.no/intervju/forvirrende-om-forbrenning/2754

Siden vi vanlig dødlige blir kritisert for å forsøke å komme med noen råd og at det henvises til at man bør snakke med noe som har utdanning og erfring i emnet, så er kanskje en professor i ernærings bra nok?

Send inn spørsmål og få svar :)

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 08:35 Privat melding

Han begynner forøvrig å svare på spørsmålene mandag 10. september 2012 kl. 16:00. Svarene blir publisert på vg.no

Skjult ID med pseudonym Alexis lø. 8 sep. 2012 11:05

@Slemtiger
Informasjonen er hentet fra en pose med boller fra Meny. Den forteller at 100g hvetebolle inneholder 309 kcal. De bollene 140g. Kalorimengden avhenger selvfølgelig av oppskrift og størrelse på bollen, men det er ikke urimelig å ta utgangspunkt i ca 300 kcal i en kjøpt hveteboller (har tidligere hørt at det er innholdet i en statoilbolle uten at jeg kan dokumentere det). Du er da oppe i ca 900 kcal, og kan plusse på ca 200 kcal fra en latte avhengig av str og type melk selvfølgelig.
Men forøvrig så er jeg helt enig med deg!
Synes det er imponerende med det vekttapresultatet du har hatt! Er det kun ved å følge vg vektklubb?

@Z, beklager at du ikke liker vendingen på tråden her, jeg vet det ikke er kult å innse at det ikke finnes en uforklarlig løsning på dette mysteriet. Man må faktisk innse at klær ikke krymper av seg selv etter du har hengt det inn i skapet også. Dessverre!

Litt tilbake til TS; jeg vet jo ikke om målet ditt er å gå ned i vekt eller å bare komme i bedre form, men prøv det med matdagbok. Skriv ned alle småting som du kanskje putter i deg ubevisst, og du vil kanskje også finne ut at det finnes sunnere og like gode alternativer til det du allerede spiser. Du sier ikke noe om hvor mye youghurt du spiser, men prøv å bytt det ut med et porsjonsbeger med yoplait dobbelt 0 og bruk musliblandinger uten rosiner. En brødskive kan kalorimessig erstattes med 2 knekkebrød. Sånne ting som virker som småting kan faktisk utgjøre en forskjell fordi det er snakk om noe en tar til seg nesten daglig.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam lø. 8 sep. 2012 11:26

Nesten alle de som klager over at de ikke går ned i vekt selv om de spiser lite, glemmer å telle kaloriene i det de drikker. Dette skyldes en blanding av fornektelse og manglende kunnskaper om næringsinnholdet i f.eks alle de kaffedrikkene man heller i seg.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 8 sep. 2012 12:58

Er yoghurt på noe vis egnet måltid for å gå ned i vekt?
Jeg har inntrykk av at alle som prøver å gå ned i vekt spiser det, i mange eksemplarer hver dag. For meg ser det ut som en fettklump. Har også hørt om de som, fra medisinsk hold, har blitt anbefalt å spise riskrem for å gå ned i vekt. Hvorfor er det å anbefale?

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 13:46 Privat melding

@pgmp

Ikke noe i veien med å spise yoghurt, men som med de fleste andre matvarer så spriker det stort mellom de sunne og gode variantene og de usunne som i realiteten kun er sukker- og kaloribomber.

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 13:52 Privat melding

@Alexis

Ok. Det er nok sprik i kaloriinnhold og vekt avgengig av hvor man kjøper og hva som er inni bollene. Ditt eksempel er jo enda mer til skrekk og advarsel. Meny selger vel disse som 5 pack til 19,90, veldig poupulære blandt mange.

5 boller a 140 gram x 309 kalorier = 2163 kalorier!! Vi snakker om dagbehovet for en vanlig kvinne!

Skjult ID lø. 8 sep. 2012 13:53

Ja.....dette er jo naturligvis det rette forumet å spørre....

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 sep. 2012 15:27 Privat melding

@pgmp
"Er yoghurt på noe vis egnet måltid for å gå ned i vekt?
Har også hørt om de som, fra medisinsk hold, har blitt anbefalt å spise riskrem for å gå ned i vekt. Hvorfor er det å anbefale?"

Yoghurt er på ingen måte et egnet måltid hvis man vil ned i vekt. Det inneholder alt for mye sukker.
Riskrem inneholder mye fett og sukker, og er heller ikke å anbefale.

Sånn generelt så er proteiner det siste man bør kutte når man er på diett. Kroppen trenger proteiner for å bygge muskler og andre celler, og behovet er der selv om man er på slankern. Proteiner er også sterkt mettende, uten å inneholde mye kalorier, så rent praktisk gjør det slankingen lettere.

Mager Kesam og mager CottageCheese er to meieriprodukter som inneholder svært mye protein. Du kan spise flere bokser hver dag uten at det gjør noe.

Bland mager kesam med Fun light saft, og du har noe som smaker yoghurt, men som er 10 ganger sunnere.
Bland litt lettjordbær i CottageCheesen, og du har en liten "piano rislunch"- liknende rett, som er myyye sunnere.

:-)

Skjult ID med pseudonym Minney lø. 8 sep. 2012 15:31

Skal man ned i vekt så går man selvfølgelig ikke på Meny eller noe annet sted og kjøper seg tre boller og en latte-hva-nå-det-var (drikker ikke kaffe selv, så har ikke peil på slike kaffedrikker B-)

Det kan man til nød gjøre en gang i uka dersom man skal kose seg på feks lørdagen :)
Men gjør man det, så kan man ikke i tillegg kjøpe med seg en grandis, noe sjokolade og potetgull.
Man kan fint kose seg noe i helgene og likevel gå ned i vekt, men man kan ikke da plutselig velge "alt".

(mann 36 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 15:35 Privat melding

@Bisken

Det finnes da yoghurt som er uten sukker og ganske kalorifattige.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 sep. 2012 16:00 Privat melding

@Slemtiger

Hmm, jo etter litt undersøkelse så ser jeg at det finnes noen med lavt kaloriinnhold.

Men, den som regnes som sunnest ( i følge test), har likevel dobbelt så mye sukker, og en tredjedel av proteinet til mager kesam.

http://www.retthjem.no/shop/index.aspx?intshopcmd=&maingroup=654585&group=20 595779&prod=20970773

http://www.mylog.no/database/nutrition/viewproduct.jsf?i d=953

Skjult ID med pseudonym poppy lø. 8 sep. 2012 16:29

TS

Kjempeflott at du har kommet deg på sykkelen. Selv har jeg denne uken begynt å trene på helsestudio. Jeg har ikke trent skikkelig på mange år så formen er elendig. Jeg har en del problemer med ankler og knær så jogge kan jeg ikke gjøre. Men jeg liker å sykle, så hovedtreningen min er sykling og muskeltrening. Jeg forventer faktisk at jeg skal få noe større rumpe og lår av syklingen så jeg ble ikke overrasket over at du har fått det. Men litt rart at du er større over magen. Det kan være fordi du bruker kroppen mer nå og appetitten har økt. Da er det viktig at man spiser sunt.

Jeg er ikke ekspert på området, men jeg steiker alt i olje. Jeg bruker ikke smør i maten. Lager jeg en posesaus så har jeg bare en tesje smør og ikke 70 gram liksom. Jeg kjøper BARE lettprodukter. Har aldri noe som heter EKTE smør eller EKTE majones...Tror jeg sparer en del kalorier på det. Dressing bruker jeg ikke. På salat har jeg som regel oljedressing. Godterier spiser jeg heller ikke. Jeg kjøper det rett og slett ikke. Så hold deg til normal kost og ikke spis for mye karbohydrater. Dog skal man ha litt karbohydrater. Det er viktig for hjernen blant annet. Derfor må man ikke kutte det helt ut. Helt lavkarbodiett har jeg ikke tro på. Du kan fint spise yoghurt naturelle. Ha i litt sirup og hakkede nøtter. Det er sunt og godt;-))

Stå på og ikke tenk så mye vekt. Tenk at du skal endre livsstil og at du skal ha det morsomt. Du skal kose deg med treningen. Lykke til ;-) Selv gleder jeg meg til å komme godt igang. Det er deilig å kjenne blodpumpa slå skikkelig igjen:)

Skjult ID med pseudonym Calienta lø. 8 sep. 2012 20:50

Ut fra mine forståelser er ikke yoghurt naturell så mye å skrike for...
Og føler ikke noe dårlig samvittighet da jeg bruker det på havren og vanner det ut med melk...
Altså ikke mye... tror det er snakk om 2 ss max.

Har aldri vært fæl på godis, spiser det sjeldent oftere enn en gang pr 2dre uke, vi (vesla og jeg) bruker mye frukt og grønt i stedet for godis.
Aldri vært fan av salt heller... Foretrekker andre type krydder for å fremheve smak. Går mye i hvitløk, persille, tabasco, pepper,kayennepepper, oregano, karri, koriander osv.
Elsker nøtter, men spiser sjeldent så lite som 10 av gangen... så kjøper ikke det så ofte heller...
Og nei, det er ikke snakk om salte peanøtter og salte cashew....
Elsker derimot popcorn uten salt.

Har i mer enn 15 år brukt olje når jeg lager mat, både til steking og baking. Veldig glad i godt pålegg, ost, kyllingfilet, roastbieef osv osv. Pynter på med tomater, avokado, agurk osv osv...

Skal innrømmes jeg er litt glad i majones, men mener ikke jeg er ekstrem der. Aldri vært glad i fet mat generellt, så går mest i svin og kylling, noen ganger pølser og annet drit pga vesla (hu må få bestemme middag en gang i blandt), men siden livretten hennes er taco og fisk og kinamat, er dte sjeldent det blir så ille.

Ser mange har sine meninger, men jeg tror jeg skal gå til vektklubben og få hjelp der.
Selv frykter jeg etter å lese deres svar (selv om jeg merker meg ikke alle leser dte jeg har svart tidligere) at dette nok går mest på stress og at jeg eter for mye som skaper luft i magen...

Nå takker jeg for all hjelp og gode råd og for meg =)

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 8 sep. 2012 21:08

Vil man ned i vekt er det bare å løpe. Går du ikke ned i vekt? Da løper du bare mer. Løper du nok, så blir det faktisk et problem å holde vekten oppe. Du vil feks aldri se en maratonutøver som er tykk. Det er rett og slett ikke mulig.

Her er vanlige brukte unskyldninger mot å løpe:

"Jeg har dårlige knær"
Svar: sannheten er at svært få har så dårlige knær at de ikke kan løpe. Det kan kjennes slik ut, fordi kroppen din er i så pill råtten forfatning at støtputer, leddbånd og det hele har forvitret og er ikke i stand til å ta av for den belastningen det er å løpe med en tung ryggsekk (er du feit, så tilsvarer det å ha en tung sekk på ryggen) Løper du i terrenget eller på gress, så er det mye mykere og problemet er i stor grad eliminert.

"Jeg har dårlig rygg"
For de fleste er det bra å løpe. Det styrker kjernemuskelaturen og det hele hvis du velger å løpe i terrenget.

"Jeg er ikke skapt for å løpe, har aldri klart det"
Det er nonsense, alle er skapt for å kunne løpe. Faktisk er det slik at de fleste løper en mil på under en time med bare noen måneders trening. Kanskje et år hvis du er i elendig forfatning fra før.

"fyll inn skavank her"
Som regel bare tull det også.

Bottom line er at løping er intenst. Grunnen til at du ikke greier å løpe er at du er i helt forferdelig dårlig form. Løping brenner -masse- kalorier. En kjapp kveldsøkt brenner lett tusen kalorier.

Har du ikke løpt på mange år og har forfalt så mye at dette er blitt vanskelig bør du snakke med lege først og skaffe veiledning. Du vil oppdage etter en stund at daglige gjøremål som var slitsomt plutselig ikke er det lenger. Og før noen begynner å gnåle om sykling og svømming osv. Det er i grunn ingen ting som måler seg m ed løping når det kommer til å bygge opp funksjonell kondisjon og energi i hverdagen.

(mann 26 år fra Nord-Trøndelag) lø. 8 sep. 2012 21:26 Privat melding

Protein, tung styrke trening og kondisjon. god søvn, ha det bra med en selv, da kommer det av seg selv,
jeg kan ikke mye om det, men kan spørre broren min som er kroppsbygger

Skjult ID lø. 8 sep. 2012 21:31

"Jeg kan ikke mye om det" (da er kommentaret ditt verdiløst)
"Men jeg kan spørre bolebroren min" (jada)

(mann 41 år fra Oslo) lø. 8 sep. 2012 21:33 Privat melding

Kan jo slenge på ett par "selv-lærte" tips og erfaringer, som har fungert bra for meg, dog ingen garantier på at de fungerer for deg dessverre :-)

- Svømming er flott mosjon. Mindre belastnings-skader, og du mosjonerer store deler av kroppen.
- Ha en fast dag/tid hvor du veier deg, selv bruker jeg mandags morgen.
- Lag ett regneark hvor du noterer ned dato og vekt, og hvis du vil være litt fancy, så kan du lage en graf på det, alltid motiverende å se at vekta går nedover.
- Prøv å gå litt ned på mengde karbohydrater. Snakker ikke om å kutte de ut, men eksempelvis, hvis du har valget mellom 2 typer av en vare, velg den med minst karbohydrater (sålenge de begge er spiselige smaksmessig)
- Rent kjøtt i form av kylling eller svinekjøtt er forholdsvis kalorifattig. Sleng på litt hjemmelaget salat, og voila, du har ett sunt og godt måltid.
- Ta en titt på varedeklarasjonen til det du spiser, kan ofte være overraskende hvor mye kalorier enkelte ting har. Eksempelvis kaviar (mills) som du nevner, gir ca 430 kcal pr 100g, det er like mye som endel sjokolader.

Skjult ID med pseudonym poppy lø. 8 sep. 2012 21:35

@KONGEN

Jeg har så dårlige knær, ankler og rygg at REGELMESSIG løping ikke er bra for meg. Jeg kan selvsagt løpe innimellom, men ikke som et fast treningsopplegg 3-4 ganger i uken. Og jeg er ikke tykk, har ikke noe med det å gjøre. Men jeg har en skjevhet i beina og har speialsåler jeg må bruke. Løping i terrenget har jeg prøvd, men det hjelper ikke. Da blir jeg blå på hele foten. Jeg synes sykling fungerer best for meg. Det er jo fin trening det også. Det er jo ikke alle som vil være supertrent heller. Men som kanskje bare vil komme litt mer i form:-)

@TS

Skal innrømme at jeg ikke leste hele tråden. Ser jo ut for at du har et bra kosthold og du er jo akkurat begynt. Du får som meg ta tiden til hjelp:-)

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 8 sep. 2012 21:40

@Poppy: Ja, dette er ikke absolutt. Det finnes selvsagt folk som ikke bør løpe, det var derfor jeg sa de bør be om veiledning og rådføre seg med lege hvis de er i dårlig forfatning. :)

Men de aller aller fleste har bare godt av å løpe. Det er også helt normalt at det gjør vondt forskjellige steder i starten hvis de ikke har gjort det på lenge.

(mann 26 år fra Nord-Trøndelag) lø. 8 sep. 2012 21:42 Privat melding

Hehe til deg med skjult Id. ikke alle body buildere går på dop, men dette her sporer av tråden hun spurte om hjelp og ønsker å ha en seriøs tråd.
jeg kan endel men med å si jeg kan ikke mye er fordi det finnes de som vet bedre enn meg og har trent flere år enn meg som vet bedre når det gjelder trening, kosthold er mitt sterkeste felt.

Skjult ID med pseudonym poppy lø. 8 sep. 2012 21:49

@KONGEN

Neida, jeg bare måtte poengtere det da. Haha, for jeg kan faktisk ikke løpe mye. Men skjønner hva du mener selvsagt:)

Skjult ID med pseudonym Bisken lø. 8 sep. 2012 22:55

@Danilo92

Hvilken klasse konkurrerer broren din i?
Hva heter han? (hvis det er lov å spørre om det)