Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Kortina ma. 10 sep. 2012 13:22

Har du erfaring med kortison? Jeg har tennisalbuer. Legen anbefaler kortison. Jeg har hørt mye negativt om dette. Hører gjerne både dårlige og gode erfaringer.

(mann 38 år fra Akershus) ma. 10 sep. 2012 13:28 Privat melding

Kortison er ikke noe videre bra nei. Om noe vil jeg anbefale deg å prate med legen om Protopic 0,05 mg. Jeg har eksem selv. Og etter at jeg gikk over til den så har jeg gått ifra å bruke salve daglig til en gang i kvartalet.

Skjult ID med pseudonym Kortina ma. 10 sep. 2012 13:32

Det det gjelder for meg, er sprøyter...
Hva er Protopic?

(mann 38 år fra Akershus) ma. 10 sep. 2012 13:38 Privat melding

Protopic er en salve. Selv bruker jeg en litt sterkere. 0,1 mg. Den inneholder ikke kortison. Og er enda litt eksperimentell. Det som er med kortison er at den ødelegger huden din ved å tynne den helt ned. Samt at det er andre bieffekter som vannansamling og smerter i ledd. Eneste bivirkningen med protopic kan være litt kløe der du påførte det.
http://www.felleskatalogen.no/medisin/protopic-astellas-563076

Skjult ID med pseudonym oslo-øst ma. 10 sep. 2012 13:48

kortison er noe dritt. jeg fikk kortisonsprøyte da jeg sleit med en dårlig skulder. det endte med at jeg ikke kunne røre armen på over en uke.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 10 sep. 2012 13:59

Kortisjon kan brukes over kort tidsrom. Mitt inntrykk (basert på egen erfaring og samtaler med egen lege og bekjente leger) er at man bør starte med en kraftig dose som bør gi en god effekt i løpet av en dag eller to. Det er visst en medisintype som krever sjokk-effekt. Kommer ikke virkningen raskt, funker ikke middelet for deg. To vanlige tabber er at man starter med liten dose slik at man ikke merker effekten, og gir den opp eller prøver den over lang periode i håp om at den virker til slutt.

Skjult ID med pseudonym Kortina ma. 10 sep. 2012 14:53

Takk for fine svar så langt :)

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 10 sep. 2012 16:22 Privat melding

Er kanskje slimposebetennelse du har fått.Det er noen leger som sverger til kortison men det er ikke bra for kroppen.Men i de verste tilfellene må det til.
Finnes også pillekurer.
Viktigste er å finne årsaken. Og den er nå til dags ofte at folk sitter med albuene på skrivebordet alt for mye.

Skjult ID med pseudonym Snerk ti. 11 sep. 2012 00:04

SveAke: Du blander kortisonkremer med sprøyter og deres respektive funksjoner.

Jeg hadde selv et kne jeg sleit med som det ble injisert kortison i. Funket som fjell og så å si umiddelbart. Nå skal det sies at jeg sleit med en betennelse i kneet, og kortison er jo betennelsesdempene i tillegg til en del andre funksjoner. Jeg tviler på at det er noe å frykte.

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 11 sep. 2012 00:33 Privat melding

Har fått kortinsom sprøyte etter leie bennelser i skuldrene for mange ås siden. Hjalp det.. men ikke noe en bør ta ofte... Nå sverger jeg heller til naprapat

(kvinne 25 år fra Nord-Trøndelag) ti. 11 sep. 2012 01:52 Privat melding

Hva med å heller trene opp albuene?

Skjult ID med pseudonym frysepinn ti. 11 sep. 2012 02:05

kortison går visst aldri ut av kroppen, skummelt skummelt...

tennisalbuer? prøv med arnicasalve, helst weleda sin, og begynn å trene armene.

Skjult ID med pseudonym Armen ti. 11 sep. 2012 10:13

Kjørte en god dose i albuen (golf albu innsiden av albo og altså på andre siden av tennis) i senefestet for mange år siden. Det hjalp umiddelbart på smertene, men da jeg skulle begynne å klatre forsiktig igjen etter tre uker slo det ut i full blomst verre enn før benandlingen. Det varte også noen måneder før det brant ut av seg selv.

I vår fikk jeg det igjen p.g.a. overbelastnig. Tok det rolig en måneds tid før jeg klatret videre. Har blitt litt verre enn i begynnelsen, og har stabilisert seg til på vondt med kald belastning nå.

Skjult ID med pseudonym Alexis ti. 11 sep. 2012 15:10

Jeg hadde senebetennelser i armene som jeg ikke ble kvitt ved tabletter, og det var så vondt og betent at jeg ikke kunne bruke armen i det hele tatt. Jeg ble da overtalt av legen til å ta et par runder med kortison slik at jeg forsiktig kunne trene opp musklaturen. Trening, fysioterapi, 3 runder med kortisonsprøyter og tålmodighet var det som skulle til for å bli kvitt betennelser jeg hadde vært plaget med i mange år. Har ikke vært plaget siden.
Er skeptisk til ukritisk bruk av kortison på grunn av bivirkninger, men tror det kan være til hjelp i enkelte tilfeller.

Skjult ID med pseudonym Kortina ti. 11 sep. 2012 16:18

Så er det bare å trene, da.... ikke lett å jobbe i helsevesenet......