Alle innlegg Sukkerforum

Bruke pseudonym eller ikke?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lies ma. 10 sep. 2012 14:23

Jeg syns forum er en ypperlig måte å finne ut hvordan folk tenker. Mange ganger får jeg lyst til å kontakte personer på bakgrunn av det de sier her, men det er jo ikke mulig når de bruker pseudonym... Det burde være mulig!

Samtidig bruker jeg selv pseudonym. Det lyder sikkert selvmotsigende, men jeg er redd for at det vil øke antallet nye meldinger om jeg ikke gjør det... Det er allerede for mange meldinger, klarer ikke helt å forholde meg til det.

Men med tanke på hvor mange som åpenbart leser innleggene her, burde det jo øke sjansene til å finne "den rette" om man deltar åpent i diskusjonene her...

Det er et dilemma. Burde man bare slutte med å være anonym?

(mann 36 år fra Oslo) ma. 10 sep. 2012 14:28 Privat melding

Jeg synes det er veldig kjedelig med et forum hvor folk i hovedsak skriver med pseudonymer. MAn blir ikke kjent med personene bak navnet og det medfører som regel til veldig mye trolling.

Selv skriver jeg alltid med navn og bilde. Tenker at dersom jeg ikke kan stå for det jeg skriver så får jeg heller droppe å skrive. Det er selvfølgelig ikke alltid ubetinget positivt å stikke seg frem og si sin ærlige mening, men jeg tørr å stå inne for det jeg skriver og ser ikke noe poeng i å gjemme meg vekk.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 10 sep. 2012 14:30

Bare hold deg anonym, du. Forum er en ting, sjekking noe annet. Og vi som bruker forumet til å markedsføre profilen vår ellers, vi vil ikke ha konkurranse fra deg. :-)

Skjult ID med pseudonym TheGee ma. 10 sep. 2012 14:30

Hvis forumet blir oppdatert med mulighet til å poste med profilnavn, men uten bilde, tipper jeg flere begynner å poste med profilnavnet synlig.

Og pseudonymet mitt er samme som profilen min.

(mann 45 år fra Akershus) ma. 10 sep. 2012 14:32 Privat melding

At jeg ikke liker å se profilbildet betyr at jeg burde bytte det ut, mao...

Skjult ID med pseudonym Lies ma. 10 sep. 2012 14:35

Enig med deg, Slemtiger, og jeg er også opptatt av å ikke skrive noe jeg ikke kan stå inne for. Får man flere henvendelser når man skriver ting på forum med brukernavn og bilde, eller er det bare jeg som innbiller meg at det vil skje?

(mann 38 år fra Akershus) ma. 10 sep. 2012 14:39 Privat melding

For meg så skjuler jeg meg litt bak pseudonymet mitt når jeg er inne på følsomme temaer for meg. Sånn utover det så kan jeg ikke si jeg får flere mld om jeg ikke skjuler meg.

(mann 36 år fra Oslo) ma. 10 sep. 2012 14:44 Privat melding

Det er klart at folk legger merke til deg når du skriver med navn og bilde, men det kan jo alltids slå begge veier, men mine erfaringer i i hovedsak positive.

Er vel uansett ingen grunn til å utgi seg for å være noe annet enn hva man er uansett? Man kan sikkert lure folk her inne, men personlig ønsker jeg å komme meg vekk herfra, og da må man møte mennesker og i den virkelige verden blir man som regel avslørt om man er fake.

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk ma. 10 sep. 2012 14:46

Jeg hadde definitivt ikke turt å ule her inne uten pseudonym... :)

Men en funksjon for å bli kontaktet via pseudonym? Tja og ja. Må jo være en belønning å vise ansikt her (får inntrykk av at mange bevisst profilerer seg på den måten), men samtidig så er jo det å ta kontakt basert på innhold i innlegg på forumet fremfor et profilbilde kanskje en fin mulighet? Kan ikke beskyldes for å være overfladisk da :)

Spørsmål til sukker-support:
Hvis jeg skriver uten å være anonym, vil profilbildet av meg vises her inne på forum sammen med mine innlegg etter at jeg deaktiverer mitt medlemskap? Har fått inntrykk av at det er tilfellet (uten å påstå det sikkert), og det gjør meg meget skeptisk siden jeg ikke ønsker å legge igjen den type bilde-spor for ettertiden.

Skjult ID med pseudonym Lies ma. 10 sep. 2012 14:53

@TheGee, Hehe, det var da et fint profilbilde;) Men man er vel uansett like langt selv om bildet ikke vises. Hmm, det er man kanskje om det hadde gått an å sende melding til anonyme også. Jaja. Det er visst ikke så lett...

Men det er noe med at man vil helst bli kontaktet for at det man sier, og ikke for hvordan man ser ut. Min erfaring så langt med de meldingene jeg har fått, er at kanskje 5-10 % av henvendelsene er fordi vedkommende føler seg truffet av det jeg skriver i profilteksten. Resten vet jeg ikke. Om de liker bildene eller om de bare sender melding til alle...

Skjult ID med pseudonym cicero ma. 10 sep. 2012 15:10

Jeg har postet her både med og uten pseudonym over lengre perioder, og merket vel at besøket gikk opp betraktelig de gangene jeg viste trynet. Det førte faktisk til at jeg kom i prat med noen jeg hadde noe på gang med over flere måneder. Jeg står for det jeg sier, men man dropper vel uansett guarden mer når man ikke lenger planter trynet ved hver post.

Men jeg synes folk skal få bestemme selv, spesielt når man er inne på ømfintlige tema og begynner å trekke eksempler fra folk man dater og har møtt. Da kan det være greit å anonymisere både seg selv og eksempelene sine.

Men det kunne vel blitt innført en mellomting der interesserte kunne gjøre seg tilkjenne?

Skjult ID med pseudonym Boble® ma. 10 sep. 2012 15:16

Tror forumet hadde blitt kjedeligere uten pseudonym. Da ville folk ha passet mer på hva de sa for å ikke virke som en total idiot. Er ikke nødvendig å vise alle sine gode og dårlige sider med en gang. De dårlige sidene er det som regel best å ta gradvis.

Skjult ID med pseudonym Amplitude ma. 10 sep. 2012 16:08

Skriver anonymt fordi jeg faktisk har lyst til å vise mer av meg selv, om jeg får det til derimot, gjenstår å se :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 10 sep. 2012 16:23

Ingen grunn til å ikke være anonym syns jeg.
Jeg gjør ingenting galt og er ikke stygg mot andre. Så hvem jeg faktisk er har egentlig ingen relevans.

(kvinne 39 år fra Oslo) ma. 10 sep. 2012 16:28 Privat melding

Jeg har prøvd begge deler, men foretrekker pseudonym igrunn;-) Det betyr jo ikke at jeg ikke kan vise meg om jeg vil. Så for din del TS er det jo bare vise hvem du er de gangene du ønsker kontakt med noen andre på forum. Så kan jo de kontakte deg. Enkelt og greit:-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 10 sep. 2012 16:53

Har sagt det før og jeg synes det burde være påbudt å skrive under sitt eget navn. Og alle som snakker om bilde: huk av for pseudonym men bruk nicket ditt istedet. Enda teitere synes jeg det er med de som bruker flere nick som "alle" kjenner igjen. Hva er poenget da?

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 10 sep. 2012 16:57

Poenget @Bene er vel at man ikke ønsker at hele verden skal se absolutt ALT man poster her inne. Da kan det jo være greit med et pseudonym også. Hva er problemet? Om du kjenner igjen pseudonymet så vet du jo hvem det er...Ser ikke at det er teit på noen måte jeg:-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 10 sep. 2012 17:02

@-Bene-

Hvorfor synes du egentlig at det burde være påbudt å skrive under sitt eget navn?
Jeg skjønner at en ønsker å fjerne drittslenging og oppgulptråder.
Men hva med oss anonyme som ikke driver med slikt? Hvorfor skal ikke vi få lov til å få fortsette å være anonyme om det er det vi ønsker?

Jeg er derimot for at hver og en har kun 1 fast pseudonym som en kan bruke om man ønsker å være anonym.

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 10 sep. 2012 17:34

Fordi fler sier dating er dating og forum er forum. Men dette er et forum PÅ en datingnettside. Og hvis man føler at man ikke kan skrive ting med navnet sitt ved siden av, hvorfor skrive det i det hele tatt? Og ja, dette med trolling og oppgulp er enda noe. Folk er skikkelig tøff i trynet når de kan være skjult bak hemmelig navn.

(mann 69 år fra Vest-Agder) ma. 10 sep. 2012 17:35 Privat melding

You are of course correct, what is written here can tell you a lot more about person than their profle ever will.

If you are getting a lot of messages a few more won't matter, assuming of course that your open appearance does increase the amount, it may well decrease it depending on how you behave in the forum.

Using the forum openly can be a good way to get yourself noticed more and after all, is that not why you are here in he first place.

I personally have never used an pseudonym, not here, or on any other site, i believe in showing the "real me" at all times, if i am in a debate about something i really like to see who i am talking to and if everybody used a pseudonym you may as well go and talk to the wall outside because you will never ever know how any particular person looks at any given subject.

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 10 sep. 2012 18:23

@Bene

Hvordan tror du forum hadde vært om alle måtte skrive med bilde og åpent nick? Seriøst? Jeg tror forum hadde vært dødskjedelig rett og slett. Selv om dette er et forum på en datingside så er det ikke dermed sagt at de som bruker forum gjør det fordi de vil finne drømmepartneren her på forumet. De fleste vet at det er et fåtall av medlemmene på sukker som bruker forumet. Noen andre leser, men også langtfra majoriteten.

Det er jo ikke for en ikke kan stå for alt som blir sagt her inne. Men forumet er en unik mulighet til å dele erfaringer om alt fra personlige tragedier til sex, matlaging, trening, fedme osv osv. I og med at dette forumet er offentlig er det vel ikke så rart at mange velger å bruke pseudonym. J

eg vil ikke at mine foreldre skal vite alt om meg og mitt sexliv. Eller min fremtidige sjef eller mange andre for den saks skyld. Det betyr ikke at jeg ikke står for den jeg er, men hele verden trenger ikke vite ALT om meg. En fremtidig kjæreste trenger hele ikke vite ALT om meg. Iallefall ikke ALT på en gang.

(mann 38 år fra Oslo) ma. 10 sep. 2012 18:28 Privat melding

Det jeg har funnet ut er at det har minimalt å si, det er såpass få medlemmer totalt som poster eller leser forumet at det verken høyner eller minsker sjansene for å finne "den rette". Men igjen så er jeg en mann på sukker da :P

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 10 sep. 2012 19:06

Poppy - det er jo bare opp til deg om du føler at du må legge ut om ditt sexliv. Hvis du er redd for at uvedkommende skal vite om det kan du droppe å bestandig utbrodere om det istedetfor å bruke pseudonym. Jeg synes at så lenge man registrerer en bruker på et nettsted at dette bør følge overalt på nettstedet. Det er som michaellda skriver å snakke til muren rundt huset når det er pseudonym overalt. Og i motsetning til hva du tror, tror derimot jeg at det kunne blitt gode seriøse diskusjoner dersom alle var åpen. Det går an å engasjere seg i annet enn fjas, men jeg tror neppe noen ønsker å starte "dype" diskusjoner her nettopp fordialt her er så useriøst fra før.

Skjult ID med pseudonym sirene ma. 10 sep. 2012 19:15

@Eplekjekk

Dersom du fjerner profilbildet ditt fra profilen før du deaktiverer, vil ikke bildet ditt stå sammen med de innleggene du har postet uten å være anonym :)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 10 sep. 2012 19:22 Privat melding

Jeg er alltid meg her uansett :)
Hukker av så bildet blir borte innimellom, litt avhengig av om jeg husker det eller ikke, og om jeg har svart i tråden tidligere, osv. Så om bildet følger med eller ikke når jeg skriver noe her inne er egentlig litt tilfeldig, for det går mest på husken B-)

Utover det så er jeg her på forumet for diskusjonene og fjasingen sin skyld, ikke for å få mer besøk eller finne den rette :)

Og jeg setter absolutt mest pris på å diskutere med dem som er seg selv her på forumet, og helst med bilde hvertfall en gang per tråd :)
Bilde er så mye enklere når det kommer til å huske folk synes jeg :)
Bortsett fra dem som skriver mye her da, dem husker jeg jo igjen etterhvert :)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 10 sep. 2012 19:27

@Bene

Det er vel ikke snakk om at jeg føler at jeg må legge ut om mitt sexliv. Hvor har du det fra egentlig? Det overrasker meg at du og flere andre alltid har fokus på mine sex tråder. Selv om de bare utgjør rundt 25% av mine tråder.
Når det er sagt sier det seg selv at det er lettere for noen å snakke mer åpent om de kan bruke pseudonym. Jeg ser ikke noe galt i det. Og tror ikke du unnslipper frekke og useriøse innlegg selv om en må bruke eget nick. Det vil uansett være noen som vil være usaklige. Men i motsetning til forum i dag, tror jeg det ville vært rimelig kjedelig om man ikke fikk være anonym. Da med tanke på at de som lager egne tråder som regel er anonyme. Jeg ser for meg at det ville vært de samme trådene som gikk igjen hele uken...Du får mene hva du vil. Jeg synes folk må få velge selv:-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 10 sep. 2012 19:30 Privat melding

Er enig med deg jeg Bene. Skulle ønske det var flere som skrev med den de er her inne.. Det er jo rart å ha dialog med personer en ikke aner hvem er. Er ikke litt av poenget med en datingside at vi skal bli kjent?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 10 sep. 2012 19:33

Anonymitet? Ja, jeg synes det er helt greit.
Pseudonym? Ja, jeg synes det er helt greit.
Jeg liker valgmuligheten. Amen!
:-)

Skjult ID med pseudonym The One ma. 10 sep. 2012 19:33

Jeg er vei ikke den som skriver mest her inne, men det hender. Hadde jeg mått skrive med åpen profil hadde jeg ikke skrivd i det hele tatt. Man kan selvfølgelig ha sine meninger om det er noe tap eller ikke, men noen færre idiotiske kommentarer hadde det jo blitt :-)

Det er flere grunner til at jeg vil være annonym, men i hovedsak er det fordi jeg da fritt kan skrive om meg selv eller bekjente uten å utlevere noen. Man kan selvfølgelig hevde at man kan være annonym når man skriver om personlige ting og ellers ikke. Det er bare det at man er så ekstremt lett gjenkjennelig på skrivemåte at det er umulig å forbli helt annonym. I tillegg er jeg nok i overkant paranoid ;-)

Jeg ser poenget med at mye drittslengig hadde blitt borte, men samtidig så viser nok de annonyme sitt ærlige jeg mer enn de som skriver åpent (generelt)

Skjult ID med pseudonym 303 ma. 10 sep. 2012 19:39

Lies: Det er kanskje like greit at de bruker pseudonym? Tenk deg om du virkelig liker det en av de anonyme skriver, så viser det seg at det er et skikkelig troll (utseendemessig) ;p Best å spare seg for skuffelsen.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 10 sep. 2012 19:46 Privat melding

Jeg mener bestemt at alle burde opptre med egen identitet på forumet.Sukker bør etter min mening snarest gjøre det umulig å poste med skjult ID.

Er ganske lei av alle de feige tullingene som poster dritt all over !

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 10 sep. 2012 19:59

@Gilia73

Joda, litt av poenget er jo at vi skal bli bedre kjent. Der har du et poeng.
På en annen side, i mitt tilfelle vel og merke, så er det ikke noen her på forumet som hadde vært aktuelle for meg eller som hadde funnet meg aktuell. Og det av mange forskjellige grunner.

Så da er det jo ganske irrelevant hvem jeg faktisk er, er det ikke?

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 10 sep. 2012 20:08 Privat melding

Selv om vi er uaktuelle som partnere kan en jo være aktuelle som nye bekjentskaper:)) Har vært så heldig at jeg har fått venner her fra sukker... Og det kan vel heller ikke også være uaktuellt for deg powpowgutt, .. for i så fall forstår jeg ikke hva som er grunnen for å være her inne:)) Bare virituelle annonyme meningsutvekslinger? Da kunne man vel like gjerne spillt playstation eller lignende på nett..?

(mann 44 år fra Aust-Agder) ma. 10 sep. 2012 20:23 Privat melding

Man kunne jo også vurdert å fått "oppgradert" forumet til et noe mer moderne system.
Da kunne man delt opp i kategorier, noen hvor man fikk lov til å være anonym, og andre steder hvor man måtte bruke riktig navn. Man kunne jo også hatt forskjellige underkategorier, hvor sexdiskusjonene fikk en egen kategori osv.

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 10 sep. 2012 20:39

Helt på nett med Gilia her. Selv om man ikke finner kjæreste her kan man alikevel opparbeide seg en virtuell, sosial krets, noe iallefall jeg synes er veldig hyggelig. Spesielt nå når jeg sitter langt oppi fjellheimen. Synes ikke det er noe i veien med å bruke forumet som en plattform for vennskap.

Samtidig ønsker jeg meg et forum medkategorier slik som på oppslagstavlen for da kan de som vil fjase om tøyseting gjøre det i en egen fjasekategori og andre debattere ting som aldri dukker opp her vanligvis nettopp fordi mange tråder utvikler segtil tull.

Beklager mangel på mellomrom noen steder, mobil er ikke ideelt på forum.

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk ma. 10 sep. 2012 21:12

Det finnes allerede en funksjon for å merke tråden seriøs (som merkelig nok kun vises ved bruk av mobil?).
Hvis en får funksjonen som @wide nevner så får alle viljen sin. Topp forslag!

(Og kanskje et eget forum for de gjennomsnittlig sure/sutrete så vi andre slipper negativismen som ofte bobler opp til overflaten?)

(mann 44 år fra Aust-Agder) ma. 10 sep. 2012 21:16 Privat melding

Og ilke minst, så kunne man hatt en "frequently asked questions", som man kanskje burde lese gjennom før man lager en ny post. "hvorfor får jeg ikke svar/meldinger". Eller dette burde vel egentlig også være en kategori.