Alle innlegg Sukkerforum

Advokaaaaaaat!!!!!!!!!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 16:23

Hilfe! Hjelp-----
Sønnen min fikk ødelagt brillene sine på skolen i dag. Det var en som mente å tulle med en annen elev, men traff så min sønn som sto stille og ikke hadde noe som helst med dette å gjøre. Resultat: brillene ble ødelagte. Skolen sier de har null ansvar og " håper ting går greit"
Har man noen som helst rettigheter når man sender ungene til offentlig skole? Han ser jo ikke en dritt uten brillene, og MÅ ha nye snarest. Er det foreldrenes plikt å dekke slike utgifter? Noen som vet/ har erfaring med dette?

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 11 sep. 2012 16:27 Privat melding

Det blir foreldrene til den andre gutten som du må ta kontakt med :)
Håper det løser seg på en grei måte ..
Eller har du noe forsikring som kan dekke en slik skadde ?

(kvinne 45 år fra Akershus) ti. 11 sep. 2012 16:29 Privat melding

Trodde skolen hadde forsikring for sånt??

Skjult ID med pseudonym rakel ti. 11 sep. 2012 16:31

Europeiske reiseforsikring, dekker slikt vet jeg etter at en jeg kjenner til opplevde noe av det samme.:)

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 16:32

rakel... er det jeg som må betale egenandelen, da...?
Takk så langt :) Skal undersøke saken :)

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk ti. 11 sep. 2012 16:35

Sjekk om du eller den som har utøvd skaden ved uhell har reiseforsikring som dekker den slags?

Er ikke så moro det der, hverken for den som har vært uheldig eller din sønn. Var i samme situasjon selv en gang hvor jeg nesten uforvarende ødela en annen sine briller når jeg lukket døren bak meg på fleip og han gikk på den (det gikk bra). Jeg fikk nesten angst for å omgås folk med briller i mange-tusen-kr-klassen en periode etter det.

Skjult ID med pseudonym rakel ti. 11 sep. 2012 16:43

TS, du må antagelig det, men har du oppsparte penger pga av ikke bruk av forsikring så kan du bruke disse. Egenandelen er vel 2000,- ellers. Det er jo penger du sjelden for brukt for likevel.

Skjult ID med pseudonym sirene ti. 11 sep. 2012 17:12

Skjedde det i skoletiden eller på SFO?

(mann 38 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 17:16 Privat melding

Skolen har egen lov akkurat som arbeidsmiljøloven. Husker ikke paragrafet for den, men vet det finnes. Leste nettopp om det i en avisartikkel. Der var det snakk om mobbing hvorpå skolen ikke mente de hadde ansvar.

Skjult ID med pseudonym Stjerne* ti. 11 sep. 2012 17:28

Hvorfor i all verden skal skolen ha noe ansvar for at en annen elev har ødelagt brillene til din sønn?
Har din sjef ansvaret for at en arbeidskollega ødelegger dine ting på arbeidsplassen?

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 11 sep. 2012 17:33

Det er som det sies av andre her, det er den andre eleven eller vedkommendes foreldre du må gå på. De må enten ha forsikring eller dekke det selv, forutsatt at det var en tilstrekkelig grad av skyld hos gjerningsmannen. De rene uhell må du ta på egen forsikring.

(mann 31 år fra Akershus) ti. 11 sep. 2012 17:33 Privat melding

@Stjerne*

Kunne ikke vært mer enig. Barn leker, briller ryker og sånn er livet. Å begynne å rope på advokat er jo helt hinsides, dette er ikke USA!

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 17:33

Sirene dette skjedde i skoletiden på vei inn i klasserommet på ungdomsskolen. Ser for meg at " ikke noe ansvar" betyr at min sønn i morgen er litt uheldig med et spann olje på kompisens nye jakke...? En spøk så klart..men er jo merkelig om sånt som skjer i skoletiden er " ingen sitt" ansvar. Gutten gjorde det jo med vilje på en måte, for han mente å treffe en annen person i trynet, men han dukket ned..så ble det brillene til min sønn i stedet.....

Skjult ID med pseudonym rakel ti. 11 sep. 2012 17:34

Stjerne*, hvorfor i all verden skulle de ikke ha det! De har forsikring for sine elever akkurat som du har forsikring for deg og dine:)

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 17:35

TAKK Stevia!!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 17:36

Loras... når du får noen år til å¨baken, skjønner du sikkert at jeg ikke ROOOPER på advokat i virkeligheten, men spør medmennesker om råd og tips i en fortvilet situasjon. Har fått mange gode svar her, og noen " hiiiinsides"....

Skjult ID med pseudonym smarting ti. 11 sep. 2012 17:38

@Loras, :(

(mann 48 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 17:39 Privat melding

Skolen skal ha forsikring

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 17:43

Ivar...er det noe du vet, tror eller har erfart...? Bare så jeg trør varsomt her....

(kvinne 49 år fra Buskerud) ti. 11 sep. 2012 17:44 Privat melding

Dersom du har helårs reiseforsikring, og det dekkes av den, så er det kr. 0,- i egenandel. Jeg fikk dekket hele beløpet på mine briller da de ble "peivet" av meg og forsvant i en berg og dal bane en gang.

Skjult ID med pseudonym amorøsa ti. 11 sep. 2012 17:48

Reiseforsikringa gjelder vanligvis så snart du er utenfor husets 4 vegger...bortsett fra når du er på jobb...så jeg er litt usikker på om den gjelder i skoletiden. Ring forsikringsselskapet og spør uansett. Av og til er man forsikret for mer en man er klar over faktisk :) Lykke til!

(mann 31 år fra Akershus) ti. 11 sep. 2012 17:51 Privat melding

@Amarone

Vanskelig å tolke om du faktisk mener det med advokat seriøst eller ikke, men godt å høre at det er tull!

Jeg får gå å få noen fler år på baken jeg, så jeg får lov til å diskutere med de voksene :p

Lykke til da, håper det ordner seg.

(mann 45 år fra Akershus) ti. 11 sep. 2012 18:03 Privat melding

Skolen erstatter kun dersom det skjer som en følge av skoleaktivitet, f.eks. gym, og da bare opp til en viss sum.

I dette tilfellet her er det en annen unge som forårsaker skaden, og da er foreldrene til denne ungen ansvarlige. De er ansvarlige opp til en sum av 5000,- ifølge skadeerstatningsloven paragraf 1-2.

Dette er ett privatrettslig forhold mellom barna og foreldrene. Hvis de andre foreldrene nekter å betale må man blande inn konfliktrådet osv.

http://www.lovdata.no/all/hl-19690613-026.html

Skjult ID med pseudonym UP Yours ti. 11 sep. 2012 18:14

Seriøst? Har ikke lest hele tråden, men ble dårlig av å lese åpningsinnlegget.

Hva er det som feiler folk nå om dagen? Det virker som om mange ikke har bakkekontakt og skjønner at man faktisk må ta vare på seg selv, sin familie og sine egne unger selv. Mase om advokat fordi skolen ikke vil betale nye briller til ungen? Unger leker, sloss osv, shit happens. Har man ikke forstått det som forelder, da er det jammen på tide man lærer det.

Ta vare på ungene dine selv, ikke gnål om advokat.

Skjult ID med pseudonym rakel ti. 11 sep. 2012 18:24

Begynn med å lese hele tråden før du kommer med oppgulp, helt seriøst @UP Yours!

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 18:29

UP Yours...seriøst, du har seriøst ikke lest hele tråden. Sorry at jeg ikke klarer ta deg seriøst-seriøst....

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 11 sep. 2012 18:30

Hehe, jeg kan ikke annet enn å le litt for meg selv her jeg sitter. Det er jo selvsagt veldig kjipt at sønnen din fikk ødelagt brillene sine. De fleste vet jo at briller er svært kostbart og skjønner at det må være veldig frustrerende. Dog må jeg le for den tiden jeg gikk på skolen var det aldri snakk om erstatning eller forsikring for noen ting som ble ødelagt. Da måtte man passe på seg og sitt. Dog skal det sies at jeg gikk på den mest berykta skolen i byen og der var lærerne så redde at de holdt seg inne i friminuttene mens vi elever måtte klare oss selv. Jeg sloss både med jenter og gutter og fikk da ødelagt både det ene og det andre. Men sånn var det. Man måtte være tøff ellers falt man ned og ble mobbeoffer! Jeg kan også huske at de få gangene foreldrene blandet seg inn så gikk det hardt ut over den stakkaren som hadde "sladret"....Kanskje godt at det ikke er SLIK i dag da;-)

Men spør nå foreldrene til han som slo om ikke de vil gjøre opp for skaden. Det kan da ikke være så vanskelig. Det er jeg sikker på at de vil hjelpe med:-)) Lykke til og var ikke meningen og spore av tråden din. Bare fikk litt minner fra barndommen jeg:)

Skjult ID med pseudonym ulvinne ti. 11 sep. 2012 18:32

Alle barn er forsikret gjennom skolen. Det skrives skademelding i slike tilfeller dersom uhellet inntraff i skoletiden. Dette burde erstatte utgiftene til nye briller.
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 18:34

ulvinne...skolen fraskriver seg ansvaret. Vet du om det finnes noen skrevne regler om dette? Har sett på linken til TheGee..thanks :)

Skjult ID med pseudonym petita ti. 11 sep. 2012 18:36

§ 1-1. (barns ansvar.)
Barn og ungdom under 18 år plikter å erstatte skade som de volder forsettlig eller uaktsomt, for så vidt det finnes rimelig under hensyn til alder, utvikling, utvist adferd, økonomisk evne og forholdene ellers.
§ 1-2. (foreldres ansvar m.v.)
1. Foreldre plikter å erstatte skade voldt av barn og ungdom under 18 år, såfremt de har latt det mangle på tilbørlig tilsyn eller på annen måte ikke har gjort det som etter forholdene er rimelig å kreve av dem for å hindre skadeforvoldelse.
2. Uansett egen skyld svarer foreldre for skade voldt forsettlig eller uaktsomt av deres barn under 18 år som de bor sammen med og har omsorgen for, med inntil 5.000 kroner for hver enkelt skadevolding.

Skolen, på lik linje med barnehager har kun ulykkesforsikring (tror jeg)

Uten at jeg er advokat vil jeg tro at foreldrene til han som ødela brillene til sønnen din er ansvarlige for inntil 5000 kroner, men det står også at det skal tas hensyn til økonomisk evne så det kommer vel an på.
Man kan jo spørre om å dele utgiftene hvis det er slik at du ikke har forsikring selv og syns det blir litt dyrt.
Men så behøver det jo ikke å være så fryktelig dyrt med briller. Det kommer litt an på hva slags glass osv man skal ha :)

Du kan jo kikke litt her: http://www.dinside.no/823238/norges-billigste-briller

Skjult ID med pseudonym Kibbis ti. 11 sep. 2012 18:37

Da jeg gikk på videregående, sånn ca 1990, ble mine briller ødelagte i en fotballkamp arrangert av skolen. Jeg fikk nye briller jeg - og betalte ingenting! Skolen tok på seg ansvaret. :)

Men det er jo noen (få) år siden da... ;)

Skjult ID med pseudonym UP Yours ti. 11 sep. 2012 18:40

Amarone,

Nå har jeg lest hele tråden og min påstand står like fult.

Folk må lære seg å ta være på familie og barn! Hvorfor flyr folk rundt i tåka og tror at alle andre har ansvaret for å sørge for sine egne barn familie? Kan ikke fatt og begripe hvorfor skolen skulle betale for dette.

De skal vel betale nye fotballsko også? Når pjokken har slitt de ut på skolens fotballbane? Tross alt deres bane, så da er det jo deres ansvar? Eller så kan man lempe ansvaret over på idretslaget? Ble utslitt under aktivitet i deres regi :)

(mann 51 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 18:48 Privat melding

Kibbis, ditt tilfelle var jo når det var en aktivitet som skolen hadde. Her er det jo ikke en skoleaktivitet som forårsaktet ulykken.

Det er helt klart foreldrene til den som forårsaket skaden som har ansvaret. Det er ingen grunn for at skolen skal ta på seg ansvaret

Skjult ID med pseudonym Z ti. 11 sep. 2012 18:53

Fikk to assosiasjoner da jeg leste denne tråden:

Odd Børresens låt der måkene remjer SKA HAAA, SKA HAAAA, SKA HAAAA og amerikanske advokater som står på hvert turistgatehjørne for å se om du kan finne noe å "sue" Gud eller hvermannsen om.

Jeg vet ikke hva som er korrekt eller ei. Men jeg kan jo synse som alle andre:
Er det noen som IKKE burde betale for din sønns briller, må det vel være skolen?
Om det korrekte er at barnets foreldre eller deg dekker utgiftene rent juridisk aner jeg ikke...

....men personlig hadde det ikke vært i min tanke engang at noen andre enn meg skulle ta ansvaret for dette.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 11 sep. 2012 18:56

Kanskje sønnen din kan begynne med linser istedenfor? Det finnes ganske gode linser på markedet nå, både dags, måneds o.l. Eller har han kanskje ikke lyst?

Skjult ID med pseudonym UP Yours ti. 11 sep. 2012 19:01

Linser er nok klart å foretrekke med mindre man har behov for så spesiel korreksjon at det ikke er mulig. Briller på barn skaper brilleslanger. Mindre drag på jentene, lavere sosialt status etc.

Skjult ID med pseudonym ulvinne ti. 11 sep. 2012 19:01

TS:
Skal spørre min advokateksmann som jobber med forsikring, så får du forhåpentlig et faglig svar og ikke masse synsinger som du får her. Jussen og lovverket pleier å være ganske klare.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 11 sep. 2012 19:04

ulvinne
Når man spør på et forum for dating, sier det seg selv at det blir mye synsing.
Alle vi er ikke advokater selv om noen av skribentene her er det :-)

(mann 36 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 19:15 Privat melding

Reiseforsikring dekker vel strengt tatt tyveri, ikke at man mister eller skader eiendeler. Dessuten gjelder ikke reiseforsikringen i hjemmet eller på arbeidsplass/skole, men når du er på reise mellom disse stedene og over alt ellers.

Skjult ID med pseudonym UP Yours ti. 11 sep. 2012 19:26

Conan,

Nei, er ganske normal middelklasse. Har ikke barn, men var stefar i en haug med år og behandlet det barnet som om det var mitt eget, så kjenner til hvordan det fungerer.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 19:38 Privat melding

Nå har jeg ikke lest alt som står ovenfor, men jeg ville ha kjøpt nye briller og betalt for de... OG i dialog med det barnet som forvoldte skaden og hans foreldre bli enige om at han som ødela brillene skal jobbe og betale tilbake det brillene kostet. Han kan alltids gå avisbud eller vaske bil. Slik lærer han forhåpentligvis å respektere andres eiendom og at der er en konsekvens om han gjør skade og ikke minst så vil han ha veldig godt av lærepengen :-)

Viktig også at vi lærer barna våre at uhell kan skje, men om vi gjør skade på andre eller deres eiendeler så må vi rydde opp etter oss, og på en korrekt måte... Er vel ikke så vanskelig det vel?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 11 sep. 2012 19:39

Nja......tenker meg litt om.

F.eks om en flyvertrinne hadde sølt to flasker vin i min nye datamaskin med masse viktige bilder av kjente og kjære lagret, ville jeg bedt om erstatning vil jeg tro. Men det er vel strengt tatt ikke relevant? Jeg er dårlig til å be om erstatning generelt, og dette handler jo om deg og din datters briller. Personlig ville jeg nok heller punget ut fremfor å lage masse styr. Men det er MEG. Og jeg sier ikke at jeg gjør rett. Jeg svarer deg bare på det du spør om.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 19:39 Privat melding

Ooooog en annen ting; vi trenger vel ikke gå til jus og lovverk for å bruke sunn fornuft vel???

Skjult ID med pseudonym ulvinne ti. 11 sep. 2012 20:59

@ TS:
Her er hva advokaten sier: "barn i lek..., hendig uhell..., ingen har opptrådt uforsvarlig på noen måte....osv".
Slike uhell er noe man må regne med som foreldre og som foreldre til barn med briller. Skolen kan på den måten neppe stilles til ansvar og det dreier seg nok heller ikke om er forsikringssak.

@ Aqueena:
Jeg er glad vi har lover, regler og retningslinjer. Nettopp fordi hva som er sunn fornuft for deg er kanskje ikke det for en annen. Det viser jo denne tråden ganske tydelig ;)

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 21:07

Up Ypurs--
At jeg personlig syns du virker fullstendig tom innvendig, er mitt problem.. men jeg skal ta det hele EN gang til....( hvilken styrke har du på dine briller- selvfølgelig mener jeg linser..)

Gutten min fikk ødelagt brillene sine PÅ skolen I skoletiden. HAN som ødela dem var en annen gutt. Han andre gutten prøvde å " dytte til" en tredje gutt som dukket ned. Derfor traff han min sønn. Det JEG ønsker å vite er om noen har ERFARING eller VET noe om man kan håpe på/kreve/søke/ erstatning. For meg er det fullstendig irrelevant om noen har lekt far for andres unger, har nok av penger eller mener man skal bruke linser, er mer eller mindre populære... Det er ikke DET jeg spør om!!De fleste her inne har skjønt poenget, og jeg takker for masse flotte svar som jeg kommer til å undersøke :D

(mann 57 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 21:20 Privat melding

Kanskje også greit å gjenta at dette var på ungdomsskolen. Da er ungene eldre og vet bedre at røff lek kan gi skader og at man kan bli stilt ansvarlig for det. En situasjon hvor gjerningsmannen eller hans foreldre må dekke dette brillekjøpet vil kanskje medføre at idiotene som skal lekesloss roer ned litt.

Skjult ID med pseudonym ulvinne ti. 11 sep. 2012 21:22

@ Amarone:

Leste du svaret mitt ovenfor? :)

Har snakket med advokat som jobber med forsikring. Dette høres ut som et hendig uhell uten at noen har opptrådt uforsvarlig. Altså normal lek hos barn :) Derav ingen skyld eller erstatningsansvar, kun noe man må regne med som foreldre.

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 11 sep. 2012 21:35 Privat melding

Jeg mener skolen skal betale. Jeg har vært borti tre saker i min lærerkarriere der skolen har erstattet jakker, sekker og sko som har blitt ødelagt. Dette gjelder to ulike skoler, i to ulike kommuner, uavhengig om skadene kom som følge av tilsiktet adferd eller uhell. Jeg er usikker på om det var skolen som sto for erstatningen eller om det var skolens forsikringsselskap som dekket utgiftene.

Barn leker, ting blir ødelagt, barn blir skadet på en skole. Det kan ofte være vanskelig å bevise at noen har gjort noe med overlegg eller om det var en ulykke...... Heldigvis er det svært sjeldent foreldre ber om erstatning, så det er ikke noe stort problem egentlig.

Skjult ID med pseudonym Amarone ti. 11 sep. 2012 21:38

Jepp, ulvinne :) Leste svaret, takk :)

Skjult ID med pseudonym UP Yours ti. 11 sep. 2012 21:39

Amarone,

At du gjentar deg selv gjør ikke at jeg skifter standpunkt. Håper virkelig ikke skolen betaler noe. Det er ille hvis staten bruker skattekroner på slikt.

Skjult ID med pseudonym marini ti. 11 sep. 2012 21:45

PS! Det er ikke JEG som mener at skolen skal betale, men jeg mente å si at jeg TROR skolen kan eller skal betale :-)

Når dette er sagt skjønner jeg jo at det er irriterende å vite at noen har ødelagt brillene til sønnen sin med overlegg, så TS har min medfølelse. Men prinsipielt sett vil jeg nok være tilbøyelig til å tenke at foreldrene får ordne opp i dette selv. Og hadde det vært min sønn ville jeg ikke ha lagd noen stor sak ut av det, men det er først og fremst fordi jeg ikke vil utsette sønnen min for å ha en "kranglete mor", deretter fordi jeg selv ikke har lyst til å fremstå som en "kranglete mor" foran andre foreldre.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 11 sep. 2012 22:38 Privat melding

Enig med deg @Ulvinne mht at vi har lover og regler, og det er absolutt en grunn til at vi har de. Likefullt, å stille gutten som ødela brillene til ansvar for det han har gjort er ikke annet enn god folkeskikk ( ovenfor kalte jeg det sunn fornuft og ja det er forsåvidt subjektivt, og dermed endrer til folkeskikk). Jeg mener enhver forelder plikter å oppdra barnet sitt med et minste multiplum av folkeskikk, hvilket hjelper den dagen de blir voksne og virkelig må stå til ansvar for sine handlinger. Går jeg og smadrer en butikkglassvindu regner jeg med å måtte stå til ansvar for det ihht de norske lover... Og miniformatet av dette er jo nettopp skade på annen manns eiendom.

@marini, man behøver ikke være kranglete mor om man tar en dialog med foreldrene og prøver å bli enige om hva som kan gjøres. Selvfølgelig, kommer man dundrende med alle flagg oppe og går løs på foreldrene hans og beskylder gutten i vilden vei, vil de naturlig nok komme i forsvarsposisjon. Om man heller tilnærmer seg guttens foreldre på en diplomatisk måte og viser de at man forstår at gutten ikke mente å knuse brillene, men at det var et hendelig uhell, men som likevel kunne vært unngått om de ikke bråkte og at dere som foreldre blir enige om å statuere et eksempel, man kan jo alltids inngå et kompromiss; at han må betale halvparten i allefall, og må jobbe for det selv. Kanskje guttene selv har ideer om hvordan dette kan løses? Ta de med på diskusjonen og lytt til hva de har å si. Dette kan faktisk snu til en veldig positiv læring for begge guttene. Men, veldig viktig, har dere kommet til en enighet og det er oppgjort, så la det være oppgjort... Ikke kom tilbake til saken flere ganger, a la ja, der går ham som knuste brillene til sønnen min. Vis barna hvordan man løser en sak og gå videre :-) Det er ikke verdens undergang, det var briller som ble ødelagt, det kunne vært værre, og det løser seg, om dere bare er litt smidige :-)) ... Og ikke minst, tenk over hvilke eksempler dere setter for ungene deres, i mine øyne er dette en gave, en gyllen mulighet, til å vise barna hvordan en slik situasjon håndteres på en voksen måte. Idag var det briller, imorgen er det kompisens nye bil som får en ripe i lakken pga en tilsvarende hendelse, hvordan løser de den? Ved å ringe advokat? Be universitetet eller arbeidsplassen om å dekke utgiften? Alt skal ikke dekkes via forsikring, kjære vene, har man ikke lært at ødelegger man noe, så har man ansvar for å erstatte det?

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 11 sep. 2012 22:48

Og ennå en gang har Aqueena satt skapet på plass. Og gjort dette til noe som kan lære ungdommene noe. Samtidig som hun har vist hvordan de voksne bør agere.
Juridisk har det kommet mange innspill her. Men i praktisk jus er denne saken både enkel og potensielt vanskelig. Det enkle er jusen, det vanskelige er å bli enige om hvilket faktum som skal legges til grunn når jusen skal anvendes.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 11 sep. 2012 23:00

Du gjør vel det og stevia? ;) tatt trikken/buss til fornebu noen dager nå. Godt det ikke er så ofte

Skjult ID med pseudonym Hei ti. 11 sep. 2012 23:06

Ta kontakt med skolen / foreldre før evt advokat gripes inn. Det er det siste TS bør tenke på i siste omgang. Trenger ikke overdramatisere situasjonen

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 11 sep. 2012 23:19

Hva koster et par briller til barn? :-)

Vil tro man kan skrive listevis med eksempler på ulike skader som er forårsaket av barn i denne type situasjoner, om det nå er lek, idrett og annen aktivitet. Og min tanke er at slikt skjer. Barna har hatt en greie på gang, uhellet var ute. Jeg savner noe detaljer ift hvordan brillene ble ødelagt, jeg. Kunne ikke finne det i tråden. Og kan de repareres? Dersom brillene ble så skadet mens de fortsatt satt på nesen til dette barnet lurer jeg også på hvordan f.eks denne nesen nå ser ut. Jeg savner også info om alder på barna.
Slik jeg ser dette går dette på kontoen for "Shit happens". Ganske enkelt.
:-)

Skjult ID med pseudonym UP Yours ti. 11 sep. 2012 23:30

Du får briller for et par hundrelapper, hvis det ikke er noe veldig spesielt du skal ha. I USA får du briller fra ti dollar og oppover. Så i verstefall tar du brillesedelen og bestiller en hel bunke derifra.

(mann 45 år fra Akershus) on. 12 sep. 2012 00:32 Privat melding

Billigste på specsavers så ut til å være 295,-. Men da kan du ikke ha skeive hornhinner, antirefleks eller noe ekstra. Og det er de tyngste glassa.

Hvis min sønn hadde vært grunnen til at en annen fikk knuste briller ville jeg betalt. Enkelt og greit.

Up Yours, siden du har en haug med år bak deg, hvor gammel er du?

Skjult ID med pseudonym rattatoill on. 12 sep. 2012 01:55

Latterlig.
Enkelt og greit.Kjøp nye briller og suck it up. Å leve koster penger, i ytterste konsekvens dør man faktisk av livet.

Dersom ditt barn låner bort sin sykkel og den som låner sykkelen kræsjer(les: sykler på) i feilparkert bil, saksøker du da eieren av den feilparkerte bilen?

Skjult ID med pseudonym Amarone on. 12 sep. 2012 07:44

Det er fremdeles IKKE snakk om noe advokatbruk her. men overskriften tiltrekker seg mer oppmerksomhet enn " nye briller?". Bare info til de som fremdeles tror det......
rattatoil, du har neppe skjønt noe av denne tråden, ser jeg. Aqueena har skjønt masevis....og TheGee..og maaaange med dem....!
SELVFØLGELIG blir det undersøkt i dag HVA det koster om det er mulig å fikse brillene også.. Det er ikke et poeng å flå noen for penger her, barre spørre om noen VET noe, har erfart noe etc. Jeg vet hvor briller kjøpes og til hvilke priser. jeg vet også om min sønn må ha spesialglass eller ei, samt om han kan/kan ikke bruke linser.......

Ha en brillefin/brillefri dag :)

Skjult ID med pseudonym nyfikendam on. 12 sep. 2012 08:40

du har vel en eks som er far til sønnen din? krev at han betaler.

(ja, jeg tuller :)

Skjult ID med pseudonym Stevia on. 12 sep. 2012 09:48

@ rattatoill

Hvis jeg låner en sykkel, så skal den leveres tilbake til eieren i samme stand som den var i da jeg lånte den. (Dette står først i lovboka i Norge, samme sted som det står at avtaler skal holdes uansett om de er inngått sånn eller slik.)
Det er ikke sykkeleierens problem hvorfor sykkelen har fått en skade. For sykkelen returneres reparert.

På samme måte. Hvis jeg låner bil av eksen min, (hun har bil med hengerfeste, det har ikke jeg) så får hun den tilbake med minst like mye bensin på tanken, og gjerne nyspylt.

(kvinne 50 år fra Akershus) on. 12 sep. 2012 09:50 Privat melding

Er det mulig hva enkelte her får seg til å skrive og svare ..
At hun har valgt overskriftet som "Advokat" har ingenting med at hun skal kontakte en advokat pga det som har skjedd ....
Ikke rart det er uvennskap og krig i verden ,ser bare hva en enkel spørsmål får frem i enkelte her inne ..

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 12 sep. 2012 12:27

....Har man noen som helst rettigheter når man sender ungene til offentlig skole?...

Hun la vel lista ganske høyt med den setningen der da ? Og med adokat som overskrift..
Bare for å ha nevnt det.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 12 sep. 2012 12:42 Privat melding

Takk @Stevia og TS :-) godt smil til dere :-)

Vil nå understreke at foreldre bør helst ikke betale ut av egen lomme sånn uten videre om barna deres gjør skade, barna må lære å fikse dette selv. Det har vi som voksne et ansvar å lære de, dog selvfølgelig; var dette en fireåring vil nok kanskje ikke meldinga gå helt inn, men er det en fjortenåring er det absolutt ingen grunn til at han ikke skal betale dette selv, av ukepenger eller egen lønn fra jobb....husk de barna du oppdrar i dag er morgendagens voksne! De er ikke leketøy vi skal kose og dikkedare med... Vel, ikke bare :-))) Uansett, det er din jobb som mor eller far å lære de å ta ansvar og har du ikke lært det selv, så få hjelp til å lære det :-)))

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 12 sep. 2012 12:47

Høhøhø @Stevia, forresten, ja, du vet, jeg tar min rolle og ansvar som dronning meget alvorlig ;-)))

Skjult ID med pseudonym Amarone on. 12 sep. 2012 18:26

frøken o... fint om du kan komme med noe konstruktivt snart, ikke bare nesa i sky og klage på hva alle andre skriver....( gjelder også andre tråder...)

Saken er uansett løst på en fin måte!

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 12 sep. 2012 18:36 Privat melding

Så godt å høre @TS, det var det viktigste :-) Goklem til deg :-)))

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 12 sep. 2012 18:42

Hei Amarone :Jeg klager ikke,synes det er morsomt å følge trådene ) Hvor mye man kan få ut av ting....

Skjult ID med pseudonym UP Yours on. 12 sep. 2012 18:44

@Stevia, her ble ikke brillene lånt bort. Så analogien din stemmer ikke. Ellers må du huske at å bare spyle bilen ikke er bra. Rett og slett fordi vannet inneholder kalk, så det setter igjen kalkmerker som matter ned lakken og du får det ikke av uten å polere med maskin. Derfor må du tørke av bilen etter at den er vasket. For å tørke av uten at du lager riper, bør du helst vaske den skikkelig! :)

Skjult ID med pseudonym Vizze2 on. 12 sep. 2012 18:47

Kan jeg komme med et forslag? Er frøken-o og UP Yours bra for hverandre?

Skjult ID med pseudonym UP Yours on. 12 sep. 2012 18:51

Tvilsomt! Tror jeg har frøken-o på blokk! :)

Når det er sagt synes jeg hun er tusen ganger mer sympatisk enn TS. Men er helt sikker på at frøken-o ikke liker meg, så jeg fjernet henne fra listen min. :)

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 12 sep. 2012 19:01

...hmm...hvem kan nå dette være for en :) Jeg for min del har enda ikke blokkert noen ...

Skjult ID med pseudonym UP Yours on. 12 sep. 2012 19:13

Frøken-o, jeg sjekket nå. Jeg hadde deg vist ikke på blokk likevel. Var helt sikker på at du var det. Da har du bare alle menn på sukker å lete blant!! :)

Skjult ID med pseudonym Amarone on. 12 sep. 2012 19:35

Trist at du syns jeg er usypatisk..Kan jo hende jeg viser deg hvem jeg er sånn at du kan fortelle hva du har i mot meg. ( ikke det at jeg er så sjelven, egentlig). Var bare ute etter folks erfaringer her, og fikk masse positive svar :) Klem til deg, så blir du kanskje litt blidere. ( UP Yours)

Skjult ID on. 12 sep. 2012 19:40

Du ba om tilbakemeldinger, og fikk positive svar, altså de som er enig med deg. Er alle andre mot deg da eller

Skjult ID med pseudonym Amarone on. 12 sep. 2012 19:43

he he never mind..orker ikke bruke mer energi på det....... Har ikke sagt noen er i mot... men å sammenligne hvem som er mer eller mindre sympatisk har forsåvidt lite med tråden å gjøre, dersom det er en grønn tråd.....