Alle innlegg Sukkerforum

Folkeopplysningen Alternativ Medisin

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Viggo on. 12 sep. 2012 23:32

Folkeopplysningen(nrk) tok i siste program for seg alternativ medisin. I den forbindelsen la de på facebook-siden ut en link om folks bruk av alternativ behandling:
http://www.ssb.no/vis/samfunnsspeilet/utg/201002/05/art-2010-05-03- 01.html

Det viser seg altså at naprapati, osteopati og massasjeterapi i Norge defineres som alternativ medisin, i bås med healing og homeopati.

Synet er noe mer oppdatert i resten av verden. Ref wiki:
"Osteopathic medicine is a branch of the medical profession in the United States. Osteopathic physicians are licensed to practice medicine and surgery in all 50 states and are recognized in fifty-five other countries, including all Canadian provinces."

Er det bare jeg som blir frustrert av dette? Legestanden i Norge er helt hjelpeløse når det kommer til skader/plager de ikke kan kurere med farmasøytiske produkter eller operasjon/sprøyter.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 00:26

Ikke drit deg ut da!

homeopati er i de aller fleste tilfeller bare rent vann. 100% vann! Skrullingene tror at vann har huekommelse! Ja, men da bør jo springvann kurere alt! Absolutt alt bør la seg kurere av springvann. Det har jo vert i kretsløp i miliarder av år og i kontakt med det meste.

At masasje sikkert er sundt er det nok ingen som tviler på. Det øker blodgjennomstrømningen i muskelaturen. Det andre tullet kjenner jeg ikke til.

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 13 sep. 2012 00:30

Bra du mener han driter seg ut når du ikke engang kjenner til det andre som blir fremstilt :P Du som driter deg ut da :P

Kroppen har en overaskende egenskap til å kurere seg selv. Mange tester er blitt utført bla.a hvor 50% av en gruppe får den faktiske medisinen og 50% får tomme kapsler som ikke inneholder noenting. Overaskende nok så blir mange av de som får fantom-medisinen mye bedre etter å ha tatt den selv om det ikke hadde noen medisinsk endring for dem, det var rett og slett bare hjernen som trodde den fikk noe som skulle hjelpe og hjalp seg selv.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 00:31

Litt for raskt ute med "send" knappen der. Ja, homeopati er sludder og det er det meste annet av tullballet også. Synes ikke staten skal kaste bort mine eller andre skattepenger på kvakksaveri. Så båsen sammen med healing og homeopati er høyst passende.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 00:32

Jada, vi lærte alle om placebo effekten på bareskolen. I andreklasse.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 00:32

Barneskolen.

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 13 sep. 2012 00:34

For meg blir det litt som religion. Jeg er ateist så jeg tror ikke akkurat på noen gud, men jeg kan forstå og jeg godtar at andre tror på det. Jeg tror også at religion har en positiv effekt for mange som velger å tro på det, men det er bare ikke for meg. Det blir ikke automatisk "tull" av den grunn, det var vel bare det jeg reagerte på.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 00:36

Det er tull helt til man har målbare bevis på at det ikke er det. Hadde man hatt det, så hadde det heller ikke blitt klassifisert som sludder av staten.

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 13 sep. 2012 00:45

Du mener våre kjære stat som lar bomringer ligge 5 år over tid. Våre kjære stat som fremdeles bruker dos baserte programmer hos NAV. Vår kjære stat som ikke ser på tannhelse som et generelt helseproblem.

Uff, ja du er en real oppkvikker :)

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 00:53

Det har fint lite med saken å gjøre. At det finnes flere ting som er galt, betyr ikke at enda en gal ting er bra. Dette er er klassisk tankefeil fra de som ikke forstår logikk.

Les om det her, så slipper du sånt tull neste gang:
http://en.wikipedia.org/wiki/Two_wrongs_make_a_right

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 13 sep. 2012 01:02

Nei det er jeg fullstendig klar over, men du er jo en person som priser staten vår på legebehandling opp i himmelen tydligvis så da tar jeg meg ikke så nær av noe som helst du sier.

Til tross for at vi bare er 6 millioner mennesker i dette landet og har mer penger å tilby per innbygger enn omtrent noe som helst annet land på denne planeten så er vårt legesystem, sett bort ifra at det er billig, ufattelig dårlig.

Det er en grunn til at fryktelig mange velger å reise utenlands på mange behandlinger når vårt eget system ikke fungerer eller køen ber deg vente 5 år når man bare har 2 år igjen.

Hele poenget med "alternativ behandling" er nettopp dette.

Du kan tydligvis aldri ha blitt rammet eller hatt noen nærme deg ha blitt rammet av en sykdom hvor den norske stat sier: "Ja men det er ikke noe mer vi kan gjøre".

Det er nettopp det, det er masse som kan gjøres, men de velger å ikke gjøre det siden "ikke alle blir bedre av det".

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 01:17

Uff her var det mye rør. Er det nå jeg bør forklare deg at man ikke bruker premisser som er direkte feil og enda verre, ikke bruker premisser kun motparten kan verifisere? Eller har du lyst til å forsøke igjen?

God natt.

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 07:56

Dette vet jeg om meg selv og om min korte legehistorie:

Legene har hjulpet meg til å ta mandler, til å sy sting når jeg har skadet meg. Utover det har de tilbudt medisin.
Jeg er en av disse som ikke ønsker meg piller for allslags når det finnes alternativer - uten å tilføre kroppen sånt.
Da opplever jeg at legene ikke har noe alternativ å bidra med.

Derfor har jeg i mitt voksne liv nesten utelukkende fått hjelp av såkalt alternativ medisin for å bli frisk når jeg har trengt det. Dette er ikke synsing, dette er fakta. Bortsett fra at jeg ved et par anledninger har fått hjelp av lege/tannlege som driver privat, som gjerne har meldt seg ut av tannlege/legeforening. Heldigvis har ikke jeg slitt med alvorlige sykdommer, men jeg setter min lit til DYKTIGE mennesker som tenker helhet for min kropp.

Om noen mener, eller om jeg er litt kort i huet som tror på sånt, at vi her snakker placeboeffekt, at man kan si at jeg ville blitt frisk uansett, at jeg kunne spart meg pengene mine osv - ja, sånt bryr jeg meg ikke om. Jeg vet hva som fungerer og ikke fungerer for at jeg skal bli frisk. Hva andre måtte mene om det, spiller da ingen rolle.

Skjult ID med pseudonym dexterward to. 13 sep. 2012 08:10

Sorte hull har hukommelse.

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 08:12 Privat melding

Z, det er ett faktum at du har blitt frisk av alternativ behandling.

Det betyr ikke at alternativ behandling har noen effekt utover placeboeffekten. Placeboeffekten er sterkt, både i alternativ behandling og i tradisjonell behandling. Du hadde med andre ord blitt like frisk av en sukkerpille hvis du hadde trodd like sterkt at den ville kurere deg.

Min holdning er at folk må spise de sukkerpillene, bruke de astralsteinene og kjøpe den behandlingen de vil.Så lenge de ikke kutter ut behandling som har dokumentert effekt mot alvorlige lidelser.

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 08:23

Hehe....sukkerpiller har jeg aldri hatt i min munn, annet enn Lovehearts, smørmalt, tyrkisk pepper og et par til :-)

Du VET jo ikke om jeg tror, og at det er derfor dette fungerer på meg pga placeboeffekten?
Du VET jo ingenting om mine erfaringer? Jeg blir lurt av det meste, og selvsagt også Placeboeffekten!
Men om jeg ikke tar sukkerpiller i noen form da?
Hvordan kan du da være så påståelig, kit?
Hva med å ta høyde for at mennesker er ulike og trenger ulikt?

Når det gjelder svært alvorlige lidelser, er det klart at krystallsteiner, snakk om astrallegemer og rosa sukkerpiller ikke skal erstatte noe som helst. Tvert imot kan det være som å spille russisk rullett, og det er vel ingen tvil om at innen en del lidelser og sykdommer, er medisinering eneste alternativ. Det vet også alternative som meg!

Men hva med å være litt åpen overfor de som faktisk har prøvd en del, som har en forståelse om hva som hjelper en mot hva - uten å prøve å si at de tar feil?

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 08:37 Privat melding

Jeg VET at det placeboeffekten som gjør at det aller meste av alternativ medisin virker. Det er ingen andre mekanismer som gjør at behandlingen virker.

Jeg har ingen problem med at folk har egne meninger. Derimot aksepterer jeg ikke at folk har egne fakta. Det fine med fakta er at de stemmer, uavhengig av om du tror på de eller ikke

Skjult ID med pseudonym nyfikendam to. 13 sep. 2012 08:40

Evnen til å tenke rasjonelt har avgått ved døden i det øyeblikket en person prestererer å innrømme at de ville jo ikke brukt alternativ medisin til noe ALVORLIG.

Med andre ord vet de innerst inne at det de holder på med er noe tull som de egentlig ikke tror på. Men det er jo så kjeeeeedelig å bare la forkjølelsen gå sin gang! Mye mer spennende å fortelle kollegene i lunsjen at du tok en ny alternativ medisin som kurerte forkjølelsen på kun fire dager! (sånn ca like lenge som det tar uansett).

Og så anklages skeptikere for å ikke være åpne nok? hehehehe! Alternativerne er så låst i huet sitt at de til og med avskriver vitenskapen,alle tester, all forskning, osv. Øyne og ører lukkes fullstendig, man bare TROR på noe helt annet.

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 08:44

Jeg er spilt sjakk matt :-)
Nyfikendam kaller meg låst i huet mitt og Kit VET at det er placeboeffekten som virker på meg.

Som sagt er jeg sjakk matt. Da er det jo liten vits å diskutere tråden videre ettersom det eneste jeg vet om sannheten rundt disse tingen er mine egne erfaringer. Og da er det jo ikke viktig hva ukjente mener om dette :-)

Skjult ID med pseudonym DC to. 13 sep. 2012 08:53

en Doctor of Osteopathy i USA har en helt annen utdannelse enn den som er i Norge i dag. De må ha en bachelor i grunn og gå gjennom et 5 års program etter det,- i tillegg til å bestå National Boards exams. Egentlig hadde osteopatene i USA samme filosofi og grunntenkning som kiropraktorene (doctor of chiropractics),- men etterhvert ville gå i retning av å utføre enkle operasjoner og skrive ut medisin og gikk en annen retning.

I Norge er osteopati en privat utdannelse uten autorisasjon(?) på 3 år så vidt jeg vet og har ikke samme kunnskap innenfor diagnostikk, sykdomslære, medisin, fysiologi osv som en osteopat i usa.

(mann 69 år fra Vest-Agder) to. 13 sep. 2012 09:31 Privat melding

The problem with doctors is that their training is focussed almost entirely on "the cure" provided by pills,potions, surgery. This is not at all surprising as in many countries the training of medical profession is almost always in a large part paid for by the pharma industry, and they of course will fight "alternative" with everything they have.

Doctors are therefore not qualified to go into, or indeed prescribe alternative treatments, for example, a doctor will get almost no training in diet and exercise, the two most basic principles of how to keep yourself healthy.

The medical profession is in the business of "sickness" and not "wellness"

Take a look at the film Foodmatters and all this becomes abundantly clear.

Skjult ID med pseudonym Viggo to. 13 sep. 2012 09:54

@DC
"en Doctor of Osteopathy i USA har en helt annen utdannelse enn den som er i Norge i dag. De må ha en bachelor i grunn og gå gjennom et 5 års program etter det,- i tillegg til å bestå National Boards exams"

Det er stort sett det samme som i Norge. Man må ha bakgrunn som kiropraktor eller fysioterapaut, og tar en 5 års tilleggsutdannelse. Siden 2008(?) har det åpnet for å utdanne seg direkte til osteopat.

Skjult ID med pseudonym Viggo to. 13 sep. 2012 10:04

@Oppkvikker
"homeopati er i de aller fleste tilfeller bare rent vann. 100% vann!"

Oioooioi..Jeg trodde virkelig folk hadde litt mer innsikt enn som så. Poenget mitt var naturligvis at MANUELL BEHANDLING ikke er alternativt, og ikke bør dumpes sammen med tull som homeopati.

Som nevnt i forrige innlegg så har de fleste osteopater i Norge en bakgrunn som fysioterapauter. I omtrent hele verden, bortsett fra Norge, så er osteopati svært utbredt.

Har virkelig ingen her gått til lege med en stiv nakke eller skulder? Det er jo vitterligen ingen som helst hjelp å få.

Våre fysiske behandlingsmetoder er ikke vanskelig å dokumentere fordi de er alternative og dårlige, men fordi de tar for seg utydelige og vanskelige skjelett og muskelplager.

Hva er alternativet til slike behandlinger? En lege kan ikke gjøre noe bortsett fra å gi deg kortisonsprøyte eller Voltaren.

Jeg synes folk bør ta en kjapp googling av naprapat og osteopati.

Jeg er forøvrig ingeniør og ateist, og ikke noe homeopatisk kvinne i overgangsalderen.

Skjult ID med pseudonym dexterward to. 13 sep. 2012 10:19

Osteopati, osteoporose, homeopati, for forum, what's the difference?

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 10:39 Privat melding

@Z, i mitt første innlegg åpnet jeg med "Z, det er ett faktum at du har blitt frisk av alternativ behandling." Det jeg prøvde å få fram var at jeg tror du ble bedre en tid etter behandlingen. Det meningsinnholdet oppfattet tydeligvis ikke du. Kan du komme med en formulering som gjør at du oppfatter at jeg bestrider ikke at du ble bedre etter behandlingen?

Det jeg ikke aksepterer er din forklaring på hvorfor du ble frisk. Hvis det hadde vært noen dokumentert effekt av behandlingen du mottok, ville behandlingen bli tatt opp i tradisjonell behandling. En er jo nettopp ute etter nye, effektive måter å få folk bedre.

Skjult ID med pseudonym Viggo to. 13 sep. 2012 12:02

@kit001
"Hvis det hadde vært noen dokumentert effekt av behandlingen du mottok, ville behandlingen bli tatt opp i tradisjonell behandling."

Hvilke behandlingsformer har vi for muskel- og skjelettplager?

Utbredelsen av kiropraktikk, fysioterapi, manuellterapi, naprapati og osteopati varierende fra land til land. Det er følgelig varierende hvor de defineres som alternativt eller ikke.

Du poengterer akkurat det jeg vil frem til. Man henger seg for mye opp i båser behandlingsmetoden puttes i, og dømmer de deretter. Kiropraktikk var før 2006 definert som alternativ medisin, til tross for at behandlingen har vært lik i årevis.

Skjult ID med pseudonym nyfikendam to. 13 sep. 2012 12:17

Kiropraktikk beveger seg i grenselandet. Det sier seg selv at en kiropraktor vet ufattelig mye om skjelettet og musklene våre, og følgelig kan gi god behandling for plager i disse områdene.

I Norge er det da også som regel kun slike ting kiropraktorer behandler, og de færreste ser på dette som noe "alternativ" behandling. Alle vet at en låsning i ryggen kan fikses hos kiropraktoren.

Men kiropraktikk går egentlig ut på at de kan behandle alle slags sykdommer, og da blir det jo straks mye mer alternativt.

På samme måte kan man se akupunktur. Det brukes f.eks av fysioterapeuter som behandling mot såre/ømme muskler. Stikker man en nål inn i en muskel vil det bli en liten blødning som kroppen må reparere, og da får man bedre blodsirkulasjon akkurat der. Jeg tror ikke at så veldig mange vil se på dette som "alternativ behandling".

Men i det øyeblikket man tror at et nålestikk i en finger kan kurere f.eks en lidelse i øyet, er man ute og sykler.

Z: hva du selv tror er ikke noe bevis. Personlige anekdoter er aldri bevis. Hvis du bare nekter å tro på vitenskap så kan du ikke regne med å bli tatt så veldig seriøst. Hvorfor er det så farlig å innrømme at placebo-effekt er nok til at du blir frisk? Det er jo en kjempefordel. Du slipper bivirkninger f.eks.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 13 sep. 2012 13:34 Privat melding

Jeg har vært hos legen flere ganger med ting og tang som de der ikke finner ut av. Og konkluderer med at det jo ikke er noe galt, eller at de rett og slett bare ikke vet/har noen forklaring.

Så er det alle de "alternative" man kan gå til. Men problemet er jo at man ikke har snøring på hvor man skal begynne, hvem man skal gå til, og ofte er man prisgitt "anbefalinger" fra andre.
Fordi de som anbefaler gjerne selv har fått hjelp, hørt om noen som har fått hjelp, osv, hos den de anbefaler.

Men jeg har enda til gode å høre om noen som jeg kjenner eller vet hvem er som har gått til en typisk "alternativ" og gått hjem uten å ha fått tilbakemelding om at de feiler noe, og gjerne også beskjed om hva de feiler.
Går man som frisk til en alternativ, så har jeg jo inntrykk av at man får en "diagnose" uansett.

Noen flere som føler det slik?

Men for all del :)
Vil bare påpeke at jeg er åpen for alt, og dømmer ingen som driver alternativt eller som går til alternativt.
Men mener at sunn skepsis er greit å ha med seg, uansett om man skal til vanlig fastlege eller til noen som driver alternativt :)

Jeg bare undrer på hvor denne tilsynelatende store "forskjellen" kommer fra mht om de finner noe galt eller ikke med en :)

Skjult ID med pseudonym Viggo to. 13 sep. 2012 13:40

@Nyfikendam
"Kiropraktikk beveger seg i grenselandet. Det sier seg selv at en kiropraktor vet ufattelig mye om skjelettet og musklene våre, og følgelig kan gi god behandling for plager i disse områdene. "

Jau, vi er vel for det meste enige.. men, alle nevnte manuelle behandlingsmetoder er stort sett de samme. Du vil trolig ikke merke forskjell om du går til naprapat eller kiropraktor. Det er nyanser som skiller de forskjellige metodene, og alle baserer seg på mekaniske låsninger/ubalanser i kroppen.

Jeg har selv hatt tennisalbue, som andre på forumet har slitt med. En osteopat slo kjapt fast at det kom av overbelastet tricepsfeste, som resulterte i stramhet i omliggende muskulatur, og følgelig stiv muskulatur ned underarmen. Denne stivheten gjorde at underarmen ble presset inn mot overarmsbeinet, og leddposen ble som et resultat betent.

Hvis flere fikk de jævla trangsynte øynene sine opp for kunnskapsbasert manuell behandling, så ville vi spart oss for mange kortisonsprøyter.

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 16:17

Kit
Du skriver: "@Z, i mitt første innlegg åpnet jeg med "Z, det er ett faktum at du har blitt frisk av alternativ behandling." Det jeg prøvde å få fram var at jeg tror du ble bedre en tid etter behandlingen. "

Men....hvordan kan du tro noe som helst om hvordan og når jeg ble frisk av en behandling når du:
a) ikke kjenner meg?
b) ikke vet hva som feilte meg?
c) ikke vet noe om hvor lenge jeg eventuelt hadde vært syk?
d) hvilke tiltak jeg hadde gjort i forkant hos leger?
e) ikke vet noe om hvor lenge jeg gikk til behandling?
f) hvilken behandling jeg fikk?

Nyfikendam
1. Jeg er nok et lett bytte om noen ønsker å lure meg. Ergo sikkert også for placeboeffekten. Og så?
2. Personlige anekdoter er ikke noe bevis, noe jeg heller aldri har påstått.

Det jeg har skrevet, er at enkelte former for alternativ er det som hovedsakelig har hjulpet meg i mitt voksne liv.
Hva er galt med det? Jeg bryr med da katten om du eller kit eller fandens oldemor ikke tror på noe alternativt som ikke er bevist. Jeg bryr også lite om hva som er bevist eller ikke av skolemedisinen, så lenge ting fungerer!

Fremfor bevis velger jeg heller å omfavne livet med dens muligheter og potensielle mysterier, fremfor å begrense meg til å forholde meg til fakta på alle bauer og kanter. Ingen har rett eller feil. Men jeg må få ha rett for meg...

Det som fungerer på ett menneske, fungerer kanskje ikke på et annet. Og for ordens skyld: På tirsdag var jeg til lege. Han sa at dette måtte bare gå sin gang, fordi dette er noe som "går". Da er det mitt valg om jeg vil la det "gå" en uke eller to, eller om jeg velger å få hjelp fra alternative kretser. Jeg valgte det siste, men det er helt supert for meg om du velger det første. Hva er problemet med at man er ulike?

Vi er da alle enige om at det både finnes dårlige leger og dårlige alternative, til og med kvakksalvere!
Vi er da også enige om at det vil være krise å erstatte cellegift med rosenterapi.
Det går nemlig an å både tenke alternativt OG skolemedisinsk - OG ha et velfungrende intellekt/klokskap.

Skjult ID med pseudonym reg to. 13 sep. 2012 17:12

Det er ikke så rart at mange her ikke vil dele så mye av seg selv på forum...

Skjult ID med pseudonym O_o to. 13 sep. 2012 17:17

Det som hjelper vil ikke NAV støtte. Fordi de er redd for at folk skal bli friske!

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 18:30 Privat melding

Z, hva er det du roter med nå?

Grunnen til mitt utsagn er selvsagt det du skrev, "Derfor har jeg i mitt voksne liv nesten utelukkende fått hjelp av såkalt alternativ medisin for å bli frisk når jeg har trengt det. Dette er ikke synsing, dette er fakta."

Skjult ID med pseudonym Persefone to. 13 sep. 2012 18:51

@ O_o

hva er set for noe sprøyt. At Nav ikke vil at folk skal bli friske? Klart de vil det- de vil at du skal ut i jobb så fort som mulig! Spørsmålet er vel om du vil det?

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 18:52

Mulig det er jeg som er helt lost, men vi snakker i alle fall forbi hverandre, kit.
Jeg skjønner ikke hva du mener eller hvor du vil hen...

Skjult ID med pseudonym O_o to. 13 sep. 2012 19:02

Persefone: selvfølgelig vil man det. alle vil nå jobbe.

Skjult ID med pseudonym Bruker to. 13 sep. 2012 19:42

@oppkvikker

Mange ord, oppkvikker.

Forklar hvorfor homeopati er rent vann? Det er sterke stoff (som i store mengder kan være livsfarlig for deg), som er fryktelig fortynnet. Men de fortsatt har en effekt, selv om de er tynne. Bare at effekten blir litt annerledes. Jeg snakker her om C6 konsentrasjon, det som brukes av virkelige homeopater i resten av Europa (Storbritannia, Tyskland).

Har du medisinsk utdannelse, forresten? Da skjønner jeg at du vil slå hardt på konkurrenter :-) Ellers anbefaler jeg at du leser litt om det, før du kaster deg i debatt :-)

Skjult ID med pseudonym nyfikendam to. 13 sep. 2012 20:01

Det inneholder som regel så lite at man måtte ha tatt mange tusen tabletter for å finne 1 molekyl av virkestoffet, som oftest er en urt.

Men for all del. Alternativbransjen skal jo leve også, så løp og kjøp :) Det er mye bedre at folk som føler at de er litt syke, kan gå og kjøpe sånt enn at de renner ned legekontorene.

Win-win!

Skjult ID med pseudonym Bruker to. 13 sep. 2012 20:04

Konsentrasjonene varierer voldsomt.

C6 er 1000000 ganger mer konsentrert enn C12 f.eks. Osv. Konsentrasjon C30 er placebo. Konsentrasjon C6 inneholder så mye stoff at du kan bli alvorlig syk om du tar 1000 tabletter, tipper jeg. Men du er velkommen å prøve og bevise det motsatte :-)

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 20:16

nyfikendam - det siste innlegget ditt tror jeg kvalifiserer til formann i foreningen for nedlatenhet...

Sorry to say :-)

Skjult ID med pseudonym noentil to. 13 sep. 2012 20:40

@kit001

Hvilke fakta er det du referer til, og hvilke alternative behandlinger peker du på?

Setter du f.eks. Osteopati i samme bås som Homeopati?

Skjult ID med pseudonym oppkvikker to. 13 sep. 2012 20:53

Helt ærlig synes jeg denne diskusjonen begynner å bli patetisk.

Det hele ble godt oppsumert når ei skrulle tilsvarende det vi ser i tråden her forsøkte å spørre en lege om dette:

http://www.lommelegen.no/legesvar/meget-alternativt

Nå vil selvsagt medlemer av menigheten påstå at en lege ikke vet noe om dette, men det er nettopp det de gjør. En lege vet i motsetning til de troende her inne hvordan kroppen fungerer.

Med det sier jeg takk for meg i denne diskusjonen da den er blottet for både normale logiske prinsipper (fesk ber en av de troende andre om å bevise nektende påstander.. sukk...) og er full av forståsegpåere som tror de vet dette bedre enn leger.

God kveld! :)

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 20:55 Privat melding

Z, da tar vi det en gang til. Du skrev:
"Kit
Du skriver: "@Z, i mitt første innlegg åpnet jeg med "Z, det er ett faktum at du har blitt frisk av alternativ behandling." Det jeg prøvde å få fram var at jeg tror du ble bedre en tid etter behandlingen. "

Men....hvordan kan du tro noe som helst om hvordan og når jeg ble frisk av en behandling når du:
a) ikke kjenner meg?
b) ikke vet hva som feilte meg?
c) ikke vet noe om hvor lenge jeg eventuelt hadde vært syk?
d) hvilke tiltak jeg hadde gjort i forkant hos leger?
e) ikke vet noe om hvor lenge jeg gikk til behandling?
f) hvilken behandling jeg fikk?
"
Hvorfor trenger jeg å ha noen oppfatning om det for anta at ditt utsagn
"Derfor har jeg i mitt voksne liv nesten utelukkende fått hjelp av såkalt alternativ medisin for å bli frisk når jeg har trengt det. Dette er ikke synsing, dette er fakta."
faktisk stemmer?

noentil, jeg har brukt fakta flere ganger, hvor er det du lurer på bruken? Jeg setter i utgangspunktet all behandling i samme bås. Noen former for behandling kan dokumentere en effekt på en troverdig måte, andre kan ikke. Jeg har ikke sett noe på Osteopati, og har ikke noen oppfatning om det virker eller ikke. Homeopati har ingen dokumentert effekt. For å bli personlig, jeg datet en periode en homeopat, og hun brukte skolemedisin når hun var syk...

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 21:01

For å være dønn ærlig fatter jeg ikke bæret av hva vi nå egentlig diskuterer jeg, Kit.
Du tok det en gang til, men for meg er det akkurat like uklart.

Kanskje vi bare skal konkludere med at jeg har gode er faringer med alternativ behandling, du har ingen, eller dårlige erfaringer med det samme. I alle fall tror du ikke på noe som ikke er dokumentert, og du setter alle former for behandling i samme bås.

Ok?

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 21:08 Privat melding

Z. Vi kan konkludere med at du har nytte og glede av alternativ behandling. Noe jeg aldri har protestert på, selv om du ønsker å fremstille det slik.

Vi kan også konkludere med at alternativ behandling ikke har noen dokumentert effekt utover placebo. Det er att faktum, enten du tror på det eller ikke.

OK?

Skjult ID to. 13 sep. 2012 21:08

Steve Jobs angret vist på alternativ behandling.... lurer på hvorfor....

Skjult ID med pseudonym Z to. 13 sep. 2012 21:18

Ok Kit :-)

Skjult ID med pseudonym noentil to. 13 sep. 2012 21:35

@kit001

Utgangspunktet i denne tråden er at TS reagerer på at naprapati, osteopati og massasjeterapi i Norge defineres som alternativ medisin, i bås med healing og homeopati.

Det er vel ikke så mange i denne tråden som er uenige i at det tilbys mye rart der ute som opplagt bare er sprøyt.

Jeg har forøvrig ikke ytret meg om homeopati i denne tråden, men personlig har jeg ingen tro på det.

Osteopati har jeg imidlertid god erfaring med. Det har også etter hvert blitt en vanlig tilleggsutdanning for fysioterapeuter også i Norge.

At en behandlingsmetode drar nytte av placebo-effekten er ingen bombe. Når du tar en paracet så kan også en god porsjon av effekten tilskrives placebo.

Det er selvfølgelig fritt frem å konsekvent avskrive alt som ikke kan påberope seg å ha blitt underlagt empirisk forskning av en eller annet godkjent standard, men for meg fortoner det seg som nokså kjedelig og også en smule forknytt å ikke ha et litt åpnere sinn.

Skjult ID med pseudonym The One to. 13 sep. 2012 22:12

Jeg er en ekstrem rasjonell og faktaorientert person, men fakta banana så må jeg være litt åpen for alternative behandlinger. Jeg har en idrettskade i skulderen som jeg har gått til lege med De har ikke funnet noen feil, ei heller etter røntgen. Så ja, jeg har mått leve med den skaden. For noen år siden fikk jeg masasje i utlandet (ikke sånn tøyse massasje nei;-)) Etter mellom 5 og 10 sekunder sier hun. Du har han skade i skulderen du. Den må behandles sånn og sånn. Jeg gjorde det i en periode og det hjalp, men har ikke vært så flink til å følge opp.

Det er klart mye humbug ute og går, men tror nok leger kan bli litt mer åpne og se at kroppens funksjoner har litt mer sammenhenger og ikke bare skrive ut piller til enhver tid.

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 22:17 Privat melding

@noentil. Jeg forstår at det fantasifosteret du har i hodet ditt virker noe forknytt.

Hva med å faktisk svare på det jeg HAR skrevet og ikke hva du TROR jeg har skrevet? Bland annet skriver jeg 13 sep. 08:12 "Placeboeffekten er sterkt, både i alternativ behandling og i tradisjonell behandling. Du hadde med andre ord blitt like frisk av en sukkerpille hvis du hadde trodd like sterkt at den ville kurere deg."

Jeg svarer på homøopati fordi du spør meg direkte om mitt syn på det. Så du har nok ytret deg om det.

Skjult ID med pseudonym dexterward to. 13 sep. 2012 22:18

Røntgen viser da bare skjelettet?

Skjult ID med pseudonym noentil to. 13 sep. 2012 22:29

@kit001

Oj, det var en smule agressivt, synes jeg ..

Jeg spurte om du plasserte osteopati i samme bås som homeopati, ikke om ditt syn på homeopati. Fint om du også svarer på det jeg har skrevet.

Uansett, det er ikke noe videre givende å diskutere med deg når du blir såpass usaklig tilbake.

Så god natt :)

Skjult ID med pseudonym Bruker to. 13 sep. 2012 22:32

Som det ble påpekt i et av innleggene, er det flere ulike ting som man vanligvis mener når man sier "alternativ behandling". Manuell terapi ble stemplet som alt. behandling for noen tiår siden; det er den heldigvis ikke lenger.

Healing kan være tull, men f.eks. manuell terapi og refleksoterapi (påvirkning på muskler og indre organer ved hjelp av varme - f.eks. sigar) er definitivt ikke det. Har brukt manuell terapi i Norge for å fikse ryggen mange ganger, har hatt bare fine erfaringer sålangt. Har brukt refleksoterapi i utlandet (i Norge fins det ingen leger innen den, og det må være en dyktig lege - gjerne kinesisk lege eller en europeer utdannet i Kina) - har fått behandlet et par ting som vestlig medisin ikke har noe å tilby mot.

Men alle har vel sine meninger, og jeg kan ikke si at jeg bryr meg om at folk mener det er tull :-) Foreslår bare at de drar til Kina og forteller kinesere at refleksoterapi er tull :-)

Norge har gjennom 1000 år vært et svært isolert land, med relativt lite kontakt med omverden generelt og Orient og Kina / Japan spesielt. Dette er en av grunnene til at disse faste holdninger som dominerer i samfunnet her i landet. Pluss noen strekk i mentaliteten. Det er helt annerledes i f.eks. U.K. (kolonial fortid, dvs mye mer informasjon om det som fins rundt omkring i verden). Heldigvis kan man i 21. århundre kjøpe flybillett og dra til et land hvor folk ikke er redde å gjøre noe som ikke er helt A4 ;-)

Skjult ID med pseudonym The One to. 13 sep. 2012 22:35

@dexterward

Korrekt, men legen klarte ikke å identifisere skaden som ligger i skjelettet (bruskdannelser), men det klarte massøren. Hadde legen vært åpen for andre metoder så ville han også klart å identifisere skaden.

(mann 51 år fra Oslo) to. 13 sep. 2012 22:40 Privat melding

@noentil, det at du antyder jeg er forknytt er saklig, mens min påpekning av at det neppe er grunnlag for å deg å hevde det utfra det jeg har skrevet er usaklig? Snedig...

Hva om du leste det jeg skrev? Er ikke dette ett svar om mitt syn på Osteopati. "Jeg har ikke sett noe på Osteopati, og har ikke noen oppfatning om det virker eller ikke"