Alle innlegg Sukkerforum

Fød for sent/for tidlig ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym *o* to. 13 sep. 2012 14:33

Jeg får ofte følelser at jeg hører ikke helt til min egen generasjon.

Hva med deg?

Skjult ID med pseudonym syvendefar to. 13 sep. 2012 14:38

Ja, definitivt, veldig malplassert.

Skjult ID med pseudonym tbird80 to. 13 sep. 2012 14:42

næh, det blir banalt å påstå noe sånt, føler jeg. På en annen side, er folk forskjellige og det er fint syns jeg.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 13 sep. 2012 15:58

Jeg skulle nok i blant ønske at jeg hadde blitt født noen tiår tidligere ja, i en tid hvor menn fikk være menn og ikke fra den spede barndom ble lært opp av (velmenende) barnehagetanter, lærerinner, mødre og det meste av samfunnet for øvrig, at gutter bare skal være snille og greie, minst mulig dominante, minst mulig høylytte, ikke får lov til å slåss for å løse problemer seg i mellom, og at den beste måten å behandle jenter på er å bare være så snill og forståelsesfull som mulig. mest mulig myke menn altså, eller myke gutter, siden mange vel knapt noen gang blir "ekte menn". Egentlig slik kvinner gjerne vil at venninnene sine er altså, og guttekompiser (som aldri kan bli noe mer enn venner), men ikke EGENTLIG vil at kjærestene deres skal være. For gutter må vel det der være vår tids største problem, at de i stor grad ikke lenger fostres opp av menn og lærer hvordan voksne menn bør være, men av kvinner og lærer hvordan kvinner mener snille gutter bør være. Barnehager og skoler har jo i stor grad overtatt ansvaret for å fostre opp barna og lære dem verdier og oppførsel, og disse institusjonene har jo for det meste kvinnelige ansatte (og nei, ikke damenes skyld at flere menn ikke vil jobbe der). Slik som det er nå synes jeg det i stadig større grad virker som at norske menn og kvinner ikke lenger passer for hverandre. Mennene, eller guttene, har i stor grad blitt de myke mennene som dagens kvinner og deres eldre medsøstre har forsøkt å gjøre dem til, og passer derfor bra som venner men ikke lenger like ofte som kjærester, og jentene finner seg stadig oftere derfor heller menn fra andre land som Latin-Amerika, Afrika eller Sør-Europa hvor likestilling langt på vei er et fremmedord og gutta derfor er langt mer macho.

På den annen side har norske menn blitt ganske populære blant kvinner fra land som Russland, Baltikum og Polen, hvor kvinnene drømmer om likestilling og har ubermacho menn langt opp i halsen, så aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Egentlig viser vel dette bare at kvinner selv som regel ikke har peiling på hva de vil ha :P Selv hvis de får en kul, macho mann vil de jo ofte prøve å gjøre han til en tøffel fordi de tror de vil like han enda bedre da, for så å finne ut når de lykkes at tiltrekningen deres forsvant da det skjedde. Og så gå fra han. Ta dette opp på et makronivå, og du har (kanskje) årsaken til dagens forvirring om kjønnsroller og ofte manglende match mellom norske menn og kvinner.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 13 sep. 2012 16:04

Er utrolig glad for at jeg lever i den tiden jeg lever i.
Men det hadde vært veldig spennende å kunne reise tilbake eller frem i tid for å se forandringene.
Forandringene fra gammelt av og opp til nå, de er kjent, men åssen vil verden, teknologien være om 100år.

Det jeg ønsker meg er en tidsmaskin enn å leve i en annen tid.

At folk noen ganger ønsker seg å leve i en annen tid pga enklere roller mellom kjønn, eller enklere på andre vis, det kan jeg forstå. Men tenk på den forandringen som skjer hele tiden nå mtp utvikling og utbygging :)

Skjult ID med pseudonym Lowry to. 13 sep. 2012 16:13

@mann35
Men noen norske menn kan og vil da fremdeles bruke sine byttedyr.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 13 sep. 2012 16:26

@ Lowry

Selvsagt. Gjør jo det jeg også, når jeg har sjansen, og sier jo ikke at dette gjelder alle heller. Noen menn har hatt gode rollemodeller når de vokste opp, eller har hatt flaks og fått en pen kjæreste veldig tidlig og dermed opparbeidet seg den selvtillitt og erfaring de trenger tidlig i livet, og andre lærer senere. Og noen er uansett alltid mer tilpasningsdyktige enn andre. Men det er dessverre mange sinte, bitre menn der ute også, som ikke lykkes med kvinner og som etterhvert begynner å hate både kvinner generelt og det samfunnet vi lever i og som de klandrer for sin egen mislykkethet. Men ikke alle viser denne bitterheten på utsiden selvsagt, for de har jo feilaktig lært at hvis de bare er snille og greie nok så ordner det seg til slutt og de klamrer seg til håpet om dette. Men når de blir fulle for eksempel kan det likevel tyte ut, som dessverre mer enn en jente har funnet ut the hard way ved at "kompisen" har tatt seg til rette med henne når hun lå drita full og sov.

Jeg tror forøvrig mange kvinner er like forvirrete og frustrerte som mange menn, fordi de ikke klarer å finne menn som de faller for eller som vil ha dem. Det er jo tross alt omtrent like mange single kvinner som menn der ute, i det minste nesten (litt flere menn, siden vi har et svakt overskudd av menn i forhold til kvinner her i landet). Det er jo på ingen måte den enkelte kvinnes feil at det har blitt slik, like lite som det er den enkelte manns, det er vel bare en uheldig bivirkning av den kvinnefrigjøring og likestillingskamp som har foregått de siste tiårene - og som ellers på alle måter har vært positiv i mine øyne.

Skjult ID med pseudonym toolate to. 13 sep. 2012 19:03

www.youtube.com/watch?v=lpVUMuLLqug

Skjult ID med pseudonym Minney to. 13 sep. 2012 19:50

Vi er nok mange som får den følelsen av og til hvertfall :)

Men jeg føler nok mest at jeg da ikke skulle vært født enda..... :P

Heldigvis er det svært sjelden jeg føler det slik :)
Og det er veldig lenge siden sist. Har vel funnet ut at alt jeg uansett har er her og nå :)