Alle innlegg Sukkerforum

Katt eller hund

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym petita ma. 17 sep. 2012 18:54

Jeg opplever at folk er enten/eller på dette området.
Hvorfor det og hva er fordelene ved å ha hund i forhold til katt og omvendt?
Søker en lekekamerat til jenta mi nå som hun begynner å bli eldre, som hun kan ta seg av og ha omsorg for. De dyrene vi kan velge mellom er hund eller katt. Ekorn og rev var også på ønskelista, men de falt bort...
Noen anbefalinger?

Skjult ID med pseudonym Amarone ma. 17 sep. 2012 18:57

Katt..! Ser ikke ut til at sjærsten er enig- vi er som katt og hund der...
Barn kan ikke ta vare på en hund aleine, kanskje ikke en katt heller. Husk dyrene skal ha mat og stell i uendelig mange år. Gidder ikke ungene, må foreldrene ta ansvar for det.
Katt: kan slippes ut og inn, trenger ikke passes på. Eter når de er sultne, slutter når de er mette ( sikkert noen unntak her og) Naboen kan passe katta om du vil på ferie...
Prrrrfect.....!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 17 sep. 2012 18:58

Hvis målet er å ta seg av og ha omsorg for, så er vel hund det beste valget rett og slett fordi de er mindre "selvstendige" enn katter. :P

Skjult ID med pseudonym petita ma. 17 sep. 2012 18:58

Glemte å si at jeg selvsagt har hovedansvaret for eventuell katt/hund her :)

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 17 sep. 2012 19:13

jeg er absolutt hundemenneske elsker hunder og har alltid hatt det nå bor jeg i blokk så hunden min må bo hos xn ikke lov å ha hund her :/ snufsi..

(mann 69 år fra Vest-Agder) ma. 17 sep. 2012 19:17 Privat melding

Both cats and dogs, and of course other animals, can be good companions and in that respect there is nothing to choose between them.

Where i think cats have the advantage is in their independance, if you have a cat flap installed they just come and go as they please, all they need is food and if you forget that they are still capable of finding their own food.

A dog on the other hand relies entirely on the person it lives with which of couse means you have to be a dedicated dog lover to look after it as it shold be.

I have three cats and they are never any trouble, just have to clear the feathers up now and then when they bring food in.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 17 sep. 2012 19:19 Privat melding

Jeg er oppvokst med katt, og har også hatt en katt i voksen alder.. Men om jeg skal ha ett kjæledyr igjen nå, så står nok hund øverst på ønskelista, selv om det er koselig med katt også.

Men hva jeg skal anbefale deg og dattera di er jeg usikker på. Det kommer nok ann på hvor gammel hun begynner å bli, og hva magefølelsen din sier iforhold til hvor flink hun kommer til å være i og ta ansvar for dyret. Første tanken min var igrunnen en katt, hvor hun lærer seg og måtte ta ansvar for ett dyr, samtidig som katten er såpass selvstendig at den ikke trenger pass hele tiden. Skal du skaffe en hund som passer, så MÅ iallefall du også ønske deg den hunden. Slik at dyret er sikret stell og bli tatt vare på om datteren din "går lei". Det gjelder jo forsåvidt også for katten, men de er jo mye mer selvhjulpne og selvstendige dyr på mange måter.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 17 sep. 2012 19:28

Hun har nettopp begynt på skolen, og jeg har på følelsen at det kjæledyret kommer til å være verdens heldigste. Så står det også i horoskopet hennes at hun er den fødte dyrepasser og at hun elsker dyr OG skog og mark. Det må jo være en temmelig god match :)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 17 sep. 2012 19:37

En hund lever som regel ikke like lenge som en katt. Katter er mer selvstendige. Det er det ingen tvil om så de er mye lettere å ta seg av når ungen din blir lei av dyret. For ja, det blir hun garantert. De fleste unger blir lei når valpetiden er over å de må ta seg av dyret. Derfor er det viktig at du finner et dyr som DU kunne tenke deg. Blir det en hund må du være forberedt på å gå tur med den hver bidige dag til den dør. En katt slipper du det med, men de kan fort bli langt over 20 år. uansett bør du tenke veldig gjennom hva du faktisk makter med. Det første året med en hund er MYE jobb. Først skal den bli renslig, så skal du lære den hvordan den skal oppføre seg. Så må du sosialisere den osv....Tro meg det er mye jobb. Sluntrer du unna og ikke engasjerer deg nok det første året med en hund så er det også stor sjanse for at du får en problemhund. Da ender den kanskje opp på FOD gården den også......Mulig jeg kommer litt hardt ut her, men når det er snakk om å gi dyr til barn så får jeg litt ståpels.......Når det er sagt så er jo en hund en ypperlig familiemedlem. De er jo mye mer engasjert i familien enn en katt vil bli. Katter sover som regel mye eller er ute på musejakt resten av dagen.

Hvis dere ikke har hatt dyr før. Så hva med et mindre dyr? En kanin eller et marsvin. De er også krevende, men passer litt mer for et "barn" å ha:-)

PS: FOD gården har mange dyr til omplassering. Både katter og hunder. Det går an å dra dit å titte litt.

Skjult ID med pseudonym Eikers ma. 17 sep. 2012 19:38

Horoskoper sier så mye rart.. Viktigste er vel hva du har av erfaring på akkurat de punktene ;) Er hun lett å få med ut på tur, aldri sur osv ;)
Hva om man starter med å passe en hund for naboen, en venn eller lignende? Se hvordan hun takler de oppgavene, og la henne forstå at slik må hun gjøre hver dag om hun får sin egen hund.

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 17 sep. 2012 19:39 Privat melding

Jeg er kattemenneske:)) Min datter fikk katta vi har nå i andre klasse, hun har lært henneå hoppe opp å åpne dører( noe datteren min angrer på i dag)
Hund er kos det og, men mye mer arbeid. Og så liker jeg at katten velger eier:)) Fikk faktisk katt nr 2 på den måten. Hun valgte å flytte ut fra søster og inn til meg... Bærte henne ned mange ganger, men tilslutt måtte vi bare gi opp:))
Men viktig å sterilisere de. Missy fikk vi hos dyrebeskyttelseni Oslo, og der er de ferdig vaksinert. Lykke til :))

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 sep. 2012 19:45 Privat melding

Jeg elsker begge deler!....Det er noe sterkt og flott med vennskapet mellom dyr og mennesker.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 17 sep. 2012 19:46 Privat melding

Hund

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 17 sep. 2012 20:02

Hund. Lett. Jeg fikser ikke katter og ser virkelig ikke nytteverdien i katter, iallefall ikke utekatter.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 17 sep. 2012 20:02

Hun er meget lett å få med seg ut på tur og skulle helst vært ute hele dagen eikers :)
@ poppy. Dette handler vel ikke om å gi noe dyr til henne da det er jeg som skal ha hovedansvaret, men om at det er en berikelse med hund/katt i husholdningen. Da innebærer det at jeg også kunne tenkt meg katt eller hund, og som sagt så har begge sine fordeler :)
Det er ikke noe alternativ med marsvin eller hamster. Jeg syns man får et helt annet forhold til katt/hund og marsvin ville vi definitivt blitt lei av. Det er heller ikke noe alternativ å kvitte seg med det dyret vi velger etter en stund og både hamster og marsvin kan leve lenge. Da tror jeg vi går rett på her heller.
Ellers takker jeg for tanker og meninger, de er velkommen og flere til!

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 17 sep. 2012 20:10

TS

Nei det er godt å høre. Er bare mange som er så naive og tror at barna kan klare med det alene. Det går jo selvsagt ikke. Men da får du tenke litt på den jobben du får med hund kontra katt. For jeg har hatt begge deler. Kattene var mye enklere. Enklere når man skal bort. Bare få noen til å mate de liksom. Hundene blir jo som barn på en måte. Barn som aldri blir voksne. Men igjen mer glede i enn en katt. Selv om kattene også kan være svært så elskbare. Jeg liker begge deler, men mener det skiller mest på arbeidsmengde og ansvar. Katt vinner i så måte. Hund vinner på elskbarhet, hehe

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 17 sep. 2012 20:20

Jeg har begge deler, men sånn med en gang så tenker jeg katt for deres del.
Det er kanskje hun som skal passe på den og sånt, men du vet jo åssen det blir med tiden :)
Alt er moro med en gang men det kan jo fort snus.

Tror ungen din skal ha vanskeligheter med å ta vare på en hund.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 17 sep. 2012 20:34

@ grimstad, det er jo ikke hun som skal ta vare på den, som sagt flere ganger :)
Hun skal være med og passe den i så fall. Jeg heller nok mer mot katt og hun mot hund, vi får se :)
Takk for mange utfyllende svar

Skjult ID med pseudonym John Doe ma. 17 sep. 2012 20:38

hva med en hamster? du kan få min!!!! please.....

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 17 sep. 2012 20:46

Jeg leste bare den første :P

Katt først, så gå opp til hund senere :)

Skjult ID med pseudonym Jeno ma. 17 sep. 2012 20:59

Synes det kommer litt an på hvordan du bor. Jeg har passet hunden til venninna mi flere ganger. Før jobb så må jeg ut på tur så den får lufta seg, når jeg kommer hjem fra jobb en liten tur så den får lufta seg også en lengre tur på kvelden. Jeg merket jeg ble stressa av det, måtte direkte hjem fra jobb hver dag. Så jeg vil faktisk anbefale deg en katt, fordi de er mer selvstendige og kan være alene lengre om gangen. Jeg er hundeperson og kunne aldri tenkt meg en katt selv, men en hund er uaktuelt så lenge jeg bor sånn som jeg bor og er alene.

Skjult ID med pseudonym *o* ti. 18 sep. 2012 10:55

Med tanke på hvem som bli matmor og hvem "storesøster" anbefaller jeg en hund. Og jeg skriver av erfaring.

Skjult ID ti. 18 sep. 2012 11:08

Tenk på naboane og velg hund. Hund er ikke så stor plage for naboane som katt er.

(kvinne 37 år fra Buskerud) ti. 18 sep. 2012 11:11 Privat melding

Jeg har begge deler. Katt med egen dør som kan komme og gå som den vil, er utrolig praktisk. Både om man skal bort et par dager, og ift at man ikke blir så bundet som man blir med en hund.

Når det er sagt, så er det veldig koselig med en turkamerat, og jeg synes det er noe helt spesielt med den kontakten man får med en hund.

Uansett, så må du nok regne med at skaffer du deg hund til barnet, så blir det ditt ansvar, og ikke barnets, hvilket jo vil bety at det er du som må sørge for at det blir gått tur i all slags vær, og sørge for at hunden får det som trengs, både av mat og fysisk og mental stimulans. Og ikke minst plukke ut riktig rase.

Så, alt kommer vel an på hva du er mest klar for å ta på deg av ansvar:)
Det ER mye mer lettvint med katt:)

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 18 sep. 2012 19:05

Her er alfakrøll inne på det ALLER viktigste hvus du engang vurderer hund: riktig rase. En jack russel kan være så søt den bare vil men hvis du bor i blokk og har planer om tre rusleturer om dagen jan du glemme det. På canis.no finner du en rasevelger som kan gi en pekepinn i riktig retning. Husk også at det er ikke hundene du TROR er skumle og lite barnevennlige som biter mest, tvert om. Så: LES DEG OPP!