Alle innlegg Sukkerforum

Mister kvinner endel hår? Eller ødelegger de det selv?

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 17:37 Privat melding

Det er jo ganske sjeldent man ser kvinner over 25 ca, som har så tykt og fint hår som jenter i tenårene ofte har.

Hva skyldes det? Mister kvinner mye hår? Eller ødelegger mange håret sitt med kjemikalier og varme?

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 22 sep. 2012 17:39

njæ veit ikke jeg fikk tynnere hår etter jeg var gravid med jr :P men sikkert en aldersting sjelden man ser gutter over 25 uten høye viker osv også ;)

(kvinne 52 år fra Oslo) lø. 22 sep. 2012 17:41 Privat melding

Har ikke tenkt over det, men har opplevd perioder med håravfall i forbindelse med vektreduksjon.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 22 sep. 2012 17:47

.......nei nå må du slutte å tulle :-)

Skjult ID med pseudonym cicero lø. 22 sep. 2012 17:52

Hyppig farging og andre sånne produkter sliter ut håret. Så "bærtene" som bruker mye sånt får sikkert litt slitent hår med årene. ;)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 17:54 Privat melding

Selv mistenker jeg forøvrig sistnevnte. Jeg er jo såpass oppi åra at jeg har jo fått med meg hva endel jenter/kvinner behandler seg selv, og hvordan resultatet blir etter endel år.

Ofte etter hva jeg har fått med meg så er de som "ser veldig bra ut for aldern", og fortsatt har tykt og fint hår og er rundt 30, de som IKKE har mishandlet hår (og hud) med kjemikalier/varme/sminke (samt gjerne spiser nogenlunde sunt, og trener, selvfølgelig. Ja, og ikke røyking).

...mens i andre enden av skalaen er de som drev og klinte møøøe sminke i trynet, bleket/farget håret om hverandre, rettetenger og krølltenger om hverandre, røyking, usunt kosthold, endel alkohol, osv osv, omtrent siden de ble konfirmert, gjerne ser ganske "slitne" ut relativt tidlig, og har flatt, tynt og livløst hår allerede ved rundt 25års alderen.

...kickern er jo gjerne at folk tror denne forskjellen skyldes "gode gener"? Vet ikke om jeg er helt enig i den altså =P

Vet jo også at det er endel som har noe håravfall i forbindelse med graviditet osv, men jeg har bevisst holdt de utenfor denne svært uhøytidelige "undersøkelsen" =P

Skjult ID med pseudonym Lady lø. 22 sep. 2012 17:55

At håret har blitt tynnere med årene har jeg ikke merket noe til:) Hilsen gammel dame med stokk:)

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 22 sep. 2012 17:58

kansje gener og mormor har tykt hvitt nydelig hår så kan jo satse på jeg arver det :)

feline

ja når jeg hadde rimelig brå vektreduksjon over en god del kilo ble det tynnere og når jeg la på meg litt igjen tykkere så er nok noe i det og kan jeg tenke meg :P

(kvinne 34 år fra Oslo) lø. 22 sep. 2012 17:58 Privat melding

Jeg har tykt fint hår. Retter det ut jevnlig og har tatt lyse striper en del ganger, men tror det har mye med gener å gjøre også. Det er mange voksne damer med tykt fint hår, mer sjeldent blandt menn, hehe.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 22 sep. 2012 18:01

Men dette er jo bare tull!
Jeg kjenner meg ikke igjen i dette på noen måte, og ser massevis av kvinner med tykt, flott hår.

Skjult ID med pseudonym VVV lø. 22 sep. 2012 18:02

Er det fordi du er skalla du er så opptatt av håret til damene ANASLEX ?

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 18:04 Privat melding

Jada, det har nok noe med gener å gjøre OGSÅ, men jeg mistenker dog at dette med hvordan man behandler seg selv har mye av "skylda" for at det er ganske sjeldent med damer oppi åra med tykt og fint hår, mens det er bøtter og lass av jenter i tenåra med tykt og fint hår.

Har man "arvet" tynt hår, så har man vel tynt hår i tenårene også....?

Vet om jenter som hadde det også. De hadde fortsatt tynt hår når de kom oppi åra. Det er ingenting rart med det.

Greia her er jo mer den horden av jenter som hadde tykt og fint hår i tenårene, hvorfor er det så mange av disse som IKKE har tykt og fint hår når de kommer litt oppi åra...? Skyldes det gener, eller livsstil?

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 18:07 Privat melding

@VVV:

Hvor får du det fra at jeg er så opptatt av håret til damer egentlig? Basert på de utrolig mange trådene jeg har lagd om emnet....? Hahahha.

Ellers var jeg ikke noe mer eller mindre opptatt av håret til damer på den tiden hvor jeg hadde masse hår enn hva jeg er nå.

Har kun lagt merke til en "trend", og har en teori rundt årsakene. La den frem på forumet for å lage en diskusjon rundt det hele, og høre andres teorier og meninger rundt det hele. Problem?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 22 sep. 2012 18:16

De aller fleste som mister håret er menn! Det er så vanlig at det ikke engang betegnes som en sykdom.
Det KAN også ramme kvinner, men svært sjeldent!

Wiki sier at å gjøre håret blondt med kunstige midler innebærer hovedsakelig å benytte en form for blekning ved at håret blir lysere fordi fargepigmentet i håret fjernes. Hydrogenperoksid er et vanlig middel, men det sliter på hårets kvalitet slik at det blir sprøtt og livløst, og KAN i verste fall føre til håravfall. Ergo kan dette gjelder begge kjønn.

Utover det vet vel alle at håret og hele kroppen går i sykluser på rundt 7 år. Derfor vil kvaliteten på håret til alle mennesker kunne endre kvalitet og form, men dette har da ikke med alder å gjøre! Som sagt så kjenner jeg meg ikke igjen i denne påstanden din, Anaslex. Kom gjerne med hard og konkret info.

Så at du sier det er ganske sjeldent med damer oppi åra med tykt og fint hår, mens det er bøtter og lass av jenter i tenåra med tykt og fint hår, får jeg ikke til å rime. Påstår du at dette er et globalt, kvinnelig symptom, altså at det f.eks gjelder kvinner i India, Pakistan og Somalia også, eller tenker du kun på våre norske velstandshår?
Ellers handler jo dette om øynene som ser, for JEG ser massevis av kvinner "oppi åra over 30" med nydelig hår!

Æh....nei, kjenner at jeg egentlig ikke gidder å engasjere meg. Ha en fin, hårete aften, folkens ;-)

Skjult ID med pseudonym Lowry lø. 22 sep. 2012 18:16

Det er lettere å fange byttedyrene når de har en god hårmanke :)

Skjult ID med pseudonym VVV lø. 22 sep. 2012 18:19

Ikke et problem, stilte bare et spørsmål. Og det har du svart på.

Skjult ID med pseudonym godegud!? lø. 22 sep. 2012 18:24

Det er jo ganske sjeldent man ser menn over 25 ca, som har så tykt og fint hår som menni tenårene ofte har.

Hva skyldes det? Mister menn mye hår? Eller ødelegger mange håret sitt med kjemikalier og varme?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 22 sep. 2012 18:27 Privat melding

jeg har alltid hatt veldig tykt hår, plagsomt tykt egentlig, så har i alle år måtte tynne det ut drastisk hos frisøren, for at jeg ikke skulle se ut som ei hulder på hodet :p
det kan sikkert sees på bildene mine også, hvor tykt det fremdeles er da

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 18:32 Privat melding

@Z:

Du behøver da vel heller ikke å kjenne deg igjen i dette? Du er ETT individ. Jeg har da ikke påstått at dette gjelder absolutt ALLE...?

Ellers har jeg ikke akkurat undersøkt damer i India, Pakistan eller Somalia. Dette er kun basert på de jeg personlig kjenner og har kjent siden tenårene. Ellers ser jeg jo noe av det samme generellt også når jeg beveger meg utendørs. Når jeg sier at jeg ganske sjeldent ser damer litt oppi åra med tykt og fint hår, så betyr ikke det typ to ganger i året altså, men andelen ut av totalen damer litt oppi åra, sett oppimot andelen ut av totalen jenter i tenåra. Da er det en vesentlig forskjell.

Jeg ser jo mange damer over 30 med tykt og fint hår jeg også. Stikker jeg inn til Karl Johan og sitter på en Cafe md god utsikt mot gata der, så vil jeg sikkert se flere hundre på et par timer hvis jeg hadde speidet etter det. Men fortsatt så er det en vesentlig større andel jenter i tenåra som har tykt og fint hår enn andelen damer over 25-30...

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 18:34 Privat melding

Hahaha.

"Det er jo ganske sjeldent man ser menn over 25 ca, som har så tykt og fint hår som menni tenårene ofte har.
Hva skyldes det? Mister menn mye hår?"

Ja, mange gjør det. Det er vel neppe noen newsflash.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 22 sep. 2012 18:37

Når jeg sier at jeg ikke kjenner meg igjen, snakker jeg da ikke om meg, Anaslex! Jeg snakker om observasjoner.
Observasjoner ute i verden og observasjoner på Karl Johan og blant mine venner. Selvsagt!

Og som sagt: Du er det du ser. Jeg ser det jeg ser, og jeg ser ikke en vesentlig større andel jenter i tenåra som har tykt og fint hår ann andelen damer over 25-30.

Jaja...

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 22 sep. 2012 18:42 Privat melding

tror det dreier seg om hårbleking... da blir håret dødt og livløst etter noen år, og kanskje mer pistrete og tynt.. skadet hår ser tynt ut.
Tror du vil finne mange mer kvinner med mørkt hår som har tykt hår, for der er det kanskje ikke så mye bleking på gang, men heller milde hårfarger som ikke skader håret...

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 22 sep. 2012 18:49

Det er vel ingen tvil om at farging, varmebehandling, mangel på regelmessig klipp og å vaske håret for ofte bidrar til bad hair. Selv de som genetisk har tynt hår kan ha flott hår hvis de ikke gjør det overnevnte. Skulleønske jeg hadde håret til Debra Messing når jeg våknet om morgenen men det er bare å glemme. Så da blir det å jukse litt :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 22 sep. 2012 18:52

Forøvrig er det også operasjoner o.l som kan bidra til hårtap. B-vitaminer er gull for håret. Noe mange mangler uten å vite det selv :)

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 22 sep. 2012 18:55 Privat melding

Vel håret mitt er iallefall like tykt som det var i ungdommen..På tross av mye herjing av håret opp igjennom tidene. De siste årene har jeg lysnet det jevnlig.
Og jeg både røyker, fester (sånn innimellom) og ikke fanatisk hverken med mat eller trening..!! Så noe ligger nok i genene...:)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 18:56 Privat melding

@Z:

Det kan jo også skyldes tilfeldigheter, at vi henger i forskjellige miljøer, at du trenger en tur til optikern(? =P), at jeg har lagt merke til dette fenomenet og pga det ser bevisst etter det, mens du ikke gjør det(?), eller en hel haug av andre variabler.

Jeg ser jo fortsatt det jeg ser, at du ikke ser det samme (eller legger merke til det) rundt deg avkrefter ikke førstnevnte.

@nortibia:

Hm ja, ikke umulig det. Når du sier det så er det forsåvidt de jeg kjenner som bleker det ofte som har er mest preget av dette fenomenet, men vet ikke helt, det kan jo også være litt synsbedrag? Lyst hår ser vel tynnere ut enn mørkt, rett og slett fordi det er lyst...? De som har lyst hår, også farger det mørkt, så ser det jo mye tykkere ut med en gang... =P

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 19:03 Privat melding

@2beornot:

Jada, jeg vet av enkelte som er som deg der også. Søstern min bl.a. Hu har helt vilt tjukt hår, og både røyker, drikker, har aldri spist spesiellt sunt eller vært ivrig med treninga, farger det jevnlig og har gjort det siden hu var 13-14 eller noe sånt. Så jada, noe ligger nok i genene, men tilfeller som henne (og deg), virker nå som at er mer unntakene enn regelen for å si det sånn, for de fleste jeg kjenner som har holdt på slik, de har ganske flatt, tynt og "livløst" hår =P

(kvinne 37 år fra Buskerud) lø. 22 sep. 2012 19:06 Privat melding

Mitt hår er veldig tykt, og har alltid vært det. Farget håret i 14 år tidligere, men håret er ikke påvirket av det.

Skjult ID med pseudonym Frigg lø. 22 sep. 2012 19:11

Mitt er tynt, og har alltid vært det... Satser på det finnes andre ting ved meg som kan facinere :)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 19:13 Privat melding

...ellers syns jeg nesten at jeg må gi @Z, @nortibia og @-Bene- litt skryt her for å faktisk svare på spørsmålet, og ikke bare skravle i vei om sitt eget hår =))))))

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 22 sep. 2012 19:13 Privat melding

Ergo....har du ikke arvet disse genene, kan mye herjing av håret gjøre det livløst, tynnere eller slitt..!!..så da er det vel litt genetisk uansett da..:)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2012 19:17 Privat melding

@2beornot:

Nja...? Det er jo ikke genene som ødelegger håret så det blir livløst, tynnere eller slitt... =P

Skjult ID med pseudonym 2Be-or_not lø. 22 sep. 2012 19:19

Men har du ikke gode hårgener( er det noe som heter det tro? ), så er faren for å ødelegge håret større kanskje??
..og ang sitt eget hår..det er jo det jeg kjenner best..;)

Skjult ID med pseudonym Frigg lø. 22 sep. 2012 19:22

Sorry TS, tråden var ikke merket grønn :) (skal nå ta meg sammen)

Dersom din påstand stemmer og at ungdommen er de med tykkest og flottes hår, vil jeg tro dette har med hormoner gjøre.