Alle innlegg Sukkerforum

Et par kilo for mye...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Amourine to. 12 juni 2008 14:32

Hva betyr egentlig det? Er det en pen måte å formidle at man er (veldig) overvektig på, eller er det de som gjerne skulle tatt av et par-tre kilo som skriver dette? *s*
De fleste som har denne beskrivelsen har jo heller ikke bilde av seg selv, og da er det litt vanskelig å "se" for seg de kiloene for mye...liksom. ;-)

*just curious*

Skjult ID med pseudonym FantaFree to. 12 juni 2008 14:35

Har tenkt det samme. Jeg helgarderte meg. Noen synes et par kilo for mye er når de er det i følge BMI, mens andre synes det selv om de kanskje er undervektige. Andre igjen synes det kanskje selv om folk ligger som fete på BMI og andre igen synes ikke det, hvis personen har de fint fordelt.
*hjelpsom* hehe

Skjult ID med pseudonym mali to. 12 juni 2008 15:43

Hm.. kanskje man skulle oppgitt BMI i profilen? ;P

Eller rett og slett tvinge folk til å oppgi vekta... hehe

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 12 juni 2008 15:46

men bmi er misvisende...da vil alle veltrente bli feite....hi hi
men slik jeg ser det så er et par kilo for mye,noe de fleste har.... men det kunne vært en hakk mellom et par kilo og siste alternativ

Skjult ID med pseudonym Dingo to. 12 juni 2008 15:56

Jeg har sett begrepet "et par kilo for mye" bli brukt av både folk som har mange kilo for mye, og av folk som ser ut til å faktisk være tilnærmet slanke.

I utgangspunktet knytter jeg begrepet til en person som er litt trivelig rund, uten å flyte helt utover.

Skjult ID med pseudonym Pappa1 to. 12 juni 2008 16:26

hehe.... "flyte helt utover" !! Hahaha!!

Dette her tror jeg og er som f.eks. Fantafree sier.
Vi har alle våre egen virkelighetsoppfatning. Dette gjelder vekt som egne evner.
Jeg får bilder i hodet av overvektige tenåringer med "ølvom" og en stram topp som driver og glir opp til oppunder puppene. Føler de seg slanke, eller har det bare med å være vel med sin egen kropp?

Med tanke på de bildeløse så kunne det gjerne vært flere alternativer ja, det med vekt er ikke akkurat noe jeg har lyst til å spørre om lissom! :-)

Nei folkens, se dere selvkritisk i speilet og vær ærlige! ;-)

Hilsen atletisk og muskuløs mann i sin beste alder! :-D

Skjult ID med pseudonym fæt to. 12 juni 2008 16:54

Kan jo oppgi omkretsen, større enn 88 cm hos damer og større enn 102 cm hos menn er vel å betrakte som overvektige. Eller 10 kg for mye, 20 kg eller 50kg for mye:)

Skjult ID med pseudonym hmhm fr. 13 juni 2008 01:42

Hva med oss menn som er velsignet(?) med relativt brede hofter? Vi blir jo da "uskyldig overvektige" hvis buksestørrelsen skal ha noe å si. Hvis vi i tillegg er veltrent så blir jo BMI helt feil også. Er det bare fettprosent-målinger som kan redde oss?

Ikke skjønner jeg hvordan de mener de kan regne det ut, men jeg fant en nettside som mente den kunne estimere fettprosent. En av tingene jeg måtte oppgi var tykkelsen på underarmene mine. Etter mange år med styrketrening som også har inkludert øvelser spesifikt for underarmene føler jeg sånne målinger også fort blir feil...

Husker et "muskelmagasin" for et par år tilbake påsto at med min høyde burde idealvekten min ligge på 112-115kg. Det er nøyaktig det jeg veier i dag, selv om speilet sier jeg kanskje har "et par kilo for mye".

Ble noen klokere av å lese det? Jeg ble ikke klokere av å skrive det.

Skjult ID med pseudonym hansomspør fr. 13 juni 2008 01:57

Det beste er hvis folk legger ut nye bilder av seg selv. Alarmbjellen ringer når jeg ser et bilde som er datert julen 2005 og når det utelukkende viser et ansikt og det samtidig står "et par kilo for mye".

Når det gjelder definisjonen på "et par kilo for mye", så tror jeg den varierer stort. Noen skriver det selv om de er over 10 kilo overvektig, andre skriver det fordi de bare kunne tenke seg å gå ned to kilo. Problemet er at folk har liten selvinnsikt.

Skjult ID med pseudonym anejulie fr. 13 juni 2008 06:57

Hvis du er interessert i dama sånn ellers, er det vel bare å spørre om hun kan sende deg noen bilder på epost? Jeg har spurt om det mange ganger, og alle svarer ja.

Skjult ID med pseudonym annenym fr. 13 juni 2008 08:52

Jeg tror vekt og BMI er mer forskjellig enn man er klar over. Jeg er selv rundt 175 høyd, og dame. For noen år siden ble jeg syk og gikk ned mye i vekt. Husker at jeg sto forran speilet og så på meg selv. Puppene så ut som vrengte bukselommer, du kunne telle alle ribbena og hoftekulene stakk rett ut. Da veide jeg ca 70 kg. Jeg husker at jeg så på meg selv og tenkte dette er ikke pent. Jeg har mistet mine kvinnlige former. Nå ca 15 kg tyngre føler jeg med normalvektig. Det finnes ikke et BMI skjema jeg ikke sprenger, men jeg er ikke overvektig.

Skjult ID med pseudonym aaaboy fr. 13 juni 2008 08:57

Å de mener sikkert erotisk lubben.....

Skjult ID med pseudonym Amourine fr. 13 juni 2008 11:40

@ pappa1
Snakker om flott egenreklame, Mr. Atletisk og Muskuløs...;-))
(Knallbra!)


Synes det er litt spesielt jeg, når gutter spør hva du veier...i bh`n?!?!? *flire* Og ellers selvfølgelig....;-)
De morsomste profilene er jo de som har helt spesifikke kroppskrav under Drømmepartner, til kropp og utseende. Men da forventes det jo også at disse gutta er de som sitter og velger fra "øverste hylle", ikke sant?
;ø)

Skjult ID med pseudonym FantaFree fr. 13 juni 2008 13:39

Noen som mener at folk har dårlig selvinnsikt her. Det har jeg, men på den andre siden så er det faktisk slik at det er delte meninger om en og samme person er overvektig, fet eller enorm. Det er forskjell på hvordan man bærer kiloene sine også. Noen liker ben og knokler, mens andre liker former. Former er mye vanskeligere å definere, da det kommer veldig ann på øyet som ser. Noen er spinkle i skilettet mens andre ikke.

Jeg selv er mest opptatt av å holde meg i god form. Noen kan veie langt mindre enn meg og være syltynne, men er på langt nær like spreke som meg. Jeg elsker å være i aktivitet og presse meg selv. Andre igjen er utrolig makelig annlagt. Om man har for mange kilo på kroppen eller ei, så er det trossalt helsen som er viktig.

Noen er flottest med klær på, andre uten... Noen blir med på det meste og liker utfordringer, mens andre har helt annet forhold til livet.

Om en mann er tykk eller tynn, spiller ingen rolle for meg. Helsen hans der i mot og lekenheten hans, er viktig for meg. Også det at han ikke bare vil sitte hjemme eller gå rusleturer inni mellom.

Skjult ID med pseudonym hm fr. 13 juni 2008 15:47

Hmhm:

Midjemål-mageomkrets-​l​i​v​v​i​d​d​e​ er omkretsen rundt magen. Riktig punkt er mellom nederste ribben og hoftekammen, hvis magen din ikke henger for mye er det cirka rundt navlen:) 88cm for kvinner og 102 cm for menn er likt for alle uansett høyde. De indre organene varierer ikke så mye og det er kun ryggsøylen som er med i målingen. Det som gjør livvidden stor er derimot fett som er rundt de indre organene evt pluss noe underhudsfett, dessverre....

Skjult ID med pseudonym Lemen fr. 13 juni 2008 16:41

Nå er det jo slik at enkelte er kraftigere enn andre, da. Arnold Schwarzenegger vil nok uansett ha ganske mye større livvidde enn Petter Stordalen, for å si det sånn.

Ellers er jeg helt enig med FantaFree - bortsett fra kjønnet, da.

Hilsen en som er godt over idealvekten, men som knapt har vært borte fra jobben en eneste dag (med unntak av den gangen jeg pådro meg et brannsår).

Skjult ID med pseudonym FantaFree fr. 13 juni 2008 19:50

Håper ikke du tolket innlegget mitt slik at jeg påstod at dem med mange fler kg enn idealvekten har dårlig helse. Egentlig påstod jeg det omvendte var godt mulig.

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig fr. 13 juni 2008 19:57

Er det ikke slik at magesekken kan utvide seg når man f.eks drikker mye øl eller konsekvent spiser få men STORE måltider?
Kanksje noen som har greie på det her?

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 13 juni 2008 20:44

Med fare for å bli upopulær har jeg en annen vinkling til begrepet "et par kilo for mye". Min erfaring etter å ha bladd gjennom noen tusen profiler her inne er at når noen bruker ovennevnte kategori er det for å signalisere at de selv syns de har litt runde kanter. Det virker mao som om de som bruker denne kategorien har til dels god selvinnsikt. Det som er langt mer skummelt er når det står normal kroppsbygning og det åpenbart dreier seg om en som er mer tilbøylig til å bli beskrevet som "trinn og rund".

Når det gjelder hvor god form man er i er det i denne debatten viktig å skille mellom snørr og barter. Om andre tenker som meg er kroppsbygning/fremton​i​n​g​ noe som blir avgjort av tenningsmønster. LIker du ikke tykke eller runde damekropper så har det fint lite å si at hun er veltrent. Om du er veltrent og tynn er det supert men uten det ene blir da det andre irrelevant.

Når det gjelder egne preferanser er det ingen tvil om at damer med kropp som unge gutter IKKE tiltaler meg. Fint om hun er godt trent og spiser sunt men er hun tynn og hengslete er hun nok en annens favoritt :-)

Skjult ID med pseudonym FantaFree lø. 14 juni 2008 12:28

nysgjerrig: Man kan få stor mage av å drikke for mye melk også . Ellers kan jo øl og store få måltider også gi en stor mage. Det kan også de som ikke får nok mat i seg få, om kosten har liten næring ol. Ellers er det mange grunner til at en person ikke har flat mage...som fødsler, depresjon over lengre tid osv osv.

Skjult ID med pseudonym Nysgjerrig lø. 14 juni 2008 16:24

Så da kan det med andre ord være andre årsaker enn fett rundt innvollene som gjør at man har en stor livvidde...