Alle innlegg Sukkerforum

Ein manne-mann

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 09:08 Privat melding

Ser også at mange jenter skriv at dei vil ha ein ordentlig mann. Nokon skriv ein som ikkje er ein gut, og andre skriv ein som ikkje er veik. Og så vidare.

Kva betyr eigentlig det? Ein gong stod det til og med at det skulle vere ein mann som ikkje viste følelsar.

Og kva er da motstykket hos ei jente? Kva slags type jente er det som tilsvarer ei jente som ikkje er ei jente?

Skjult ID med pseudonym Diaz sø. 23 sep. 2012 11:20

En kvinne med stor K menes det vel at hun skal være feminin?
Mann med stor M menes det vel en barsk og handy man?

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 11:40 Privat melding

Jeg skriver at jeg ikke vil ha en veik mann og med det mener jeg at jeg liker litt motstand. Nå skriver jeg vel forsåvidt også at jeg vil ha en mann som er mann også da..jeg tenner ikke på metroseksuelle menn. JEg liker at han slår seg på brystet og brøler litt ved anledning. :-)

(mann 33 år fra Vest-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:06 Privat melding

Jeg skjønner hvorfor noen, (ikke alle) kvinner ønsker seg en mann som har en utstrålende selvtillit, som er litt uforutsigbar i væremåten, og som gir dem litt motstand for gjøre hele forholdet mer spennende over tid.

Trygghet og forutsigbarhet kan fort oppleves som kjedelig. Men med fare for å være ganske fordomsfull nå, så kan disse mannfolkene "med stor M" også fort oppleves som mer destruktive og sårende for kvinnene enn en sympatisk og "føyelig mann". Det som først var et spennende forhold viser seg å falle i grus, når denne mannen nå viser sine virkelige sider. Dette er mitt syn i alle fall.
En såkalt macho mann er ofte ganske egosentrisk, han sine egne behov settes som regel først. Selvtilliten kan også være unaturlig høy, han innser ikke sine feil og begrensninger som menneske tross alt, og kan derfor lett bli ufordragelig arrogant og lite sympatisk. Han nøler gjerne ikke med å bruke andre mennesker, for å få sin egen, personlige vinning ut av dette. Slike menn viser gjerne sin egosentriske personlighet på jobb, hjemme hos familien, og ikke minst ute i trafikken.

Oppmerksomhetsbehovet deres kan være stort, de ønsker selvfølgelig å bli sett og anerkjent. Bli lagt merke til. Men nøler ikke med å bruke kvinner bare for å tilfredsstille sine seksuelle lyster, hvorpå de etterpå skryter av dette til guttevennene sine.
Det finnes selvfølgelig også macho menn som bare er tilsynelatende harde på utsiden, som faktisk bare SER harde ut. Men som i realiteten er myke, hensynsfulle og romantiske som personer innvendig.

Så jeg vil bare si at man bør tenke seg nøye om altså. Kanskje ikke alltid så lurt å gå for den litt farlige og mystiske mannen, full av tatoveringer og piercinger, og med en tvilsom fortid bak seg?...
Jeg tilhører nok gjerne mer eller mindre den gruppen med metroseksuelle menn, men synes ikke at jeg nødvendigvis må være kjedelig bare p.g.a. det.
Har helt klart mine egne meninger og synspunkter, og sier ifra hvis det er noe jeg ikke har lyst til å gjøre. Kan gjerne innlede en diskusjon med en kvinne, og småkrangle litt. Så det er ikke det at jeg ikke klarer å gi en kvinne litt motstand altså. ;-)

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 12:12 Privat melding

Du ser jo ikke ut som en metroseksuell mann. De føner håret og går i skinnyjeans. :-P

(mann 33 år fra Vest-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:17 Privat melding

- "Og kva er da motstykket hos ei jente?" "Kva slags type jente er det som tilsvarer ei jente som ikkje er ei jente?"

Dette tror jeg er kvinner som kan ha mye av den samme personligheten som en såkalt bad boy har. Hun går alltid sine egne veier, har høy selvtillit og bryr seg ikke om hva andre mener om hennes mål og ambisjoner. På samme måten som en macho mann ønsker hun å bli lagt merke til, hun har et stort oppmerksomhetsbehov, og utøver gjerne et opprør mot de som prøver å hindre henne, eller overtale henne til å velge en annen retning.

Hun er gjerne ikke så redd for å bruke sin egen familie, utnytte venninnene sine, eller også utnytte lettlurte og naive mannfolk, for å få sin egen, personlig vinning ut av dette. Stilmessig så kler hun seg gjerne sexy og utfordrende, og er ofte flørtete og sjarmerende i væremåten.

Hun står aldri sjenert igjen i et hjørne, og vet hvilke knapper hun skal trykke på hos mannen. :)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:18 Privat melding

De aller fleste menn er jo ikke stereotyper på "ytterpunktene" :)
En mann kan fint være både spennende og forutsigbar :)

Forutsigbar er ikke det samme som kjedelig ;)
Og spennende er ikke det samme som uforutsigbar eller "badboy" :)

Og jeg tror svært mange damer vil ha en forutsigbar mann som likevel er spennende :)
Spennende for akkurat henne :)
Og ikke spennende etter "ordboka" til en del andre menn som tror at jenter som vil ha spennende menn løper etter "badboysa" :P

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 12:20 Privat melding

Jøss..du har ikke spesielt mye tro på mennesker Sefiroth?

Skjult ID med pseudonym sjokkedori sø. 23 sep. 2012 12:22

>Ser også at mange jenter skriv at dei vil ha ein ordentlig mann. Nokon skriv ein som ikkje er ein gut,

Det er også fascinerende mange kvinner som skriver at de vil ha "en ordentlig mann som har beholdt gutten i seg". Fordi det typisk står i en rekke av mange paradokser - de er aktive, men allikevel rolige, de vil ha en skikkelig mann som har beholdt gutten i seg, de er blondiner, men like fullt brunetter, så tar jeg det mer som en interessant angst for å bli satt i bås - i noen som helst form for bås.

(mann 33 år fra Vest-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:23 Privat melding

- "Du ser jo ikke ut som en metroseksuell mann." - "De føner håret og går i skinnyjeans." :-P

Jeg er faktisk litt usikker på hvilken kategori jeg tilhører som mann, men jeg er i alle fall ikke spesielt macho, og føler ikke at jeg er en mann med stor M. :) Går ikke ut i skogen med motorsag, hogger ved eller pusser opp et bad. Har heller aldri bært en kvinne til sengs, men hadde gjerne gjort det fordi det både er romantisk, søtt og morsomt. ;-)
Haha, håret føner jeg aldri, men bruker nå hårstylingsprodukter av og til. Vet ikke hva det sier om meg. Av jeans så bruker jeg jeans med normal passform, og ville aldri ha tredd på meg skinnyjeans. Av frykt for å oppleves som for feminim, hehe. :)

Skjult ID med pseudonym Puslespill sø. 23 sep. 2012 12:24

Føner håret! Good one Dize! Jeg gjorde det på 80-tallet, men det får holde. Takk for i går forresten. Det ble noen drinker på deg... :)

Men til saken. Når jenter skriver mann med stor M stikker jeg halen mellom bena og ser etter kvinne med liten k.

(mann 33 år fra Vest-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:24 Privat melding

@Dize: Jo, jeg har tro på menneskeheten, men vet av erfaring at det finnes mange drittsekker der ute, og det gjelder av begge kjønn! Disse ville jeg advare mot.

Samtidig har jeg ikke vært flink til å påpeke at det også finnes mange fantastiske mennesker, som er verdt å bli kjent med. :)

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 12:26 Privat melding

Haha! Jadda, jeg drakk nesten like mye som jeg snakket tror jeg, greit at jeg dro tidlig antagelig. :-P Var hyggelig å hilse på dere fra forumet da, resten kunne jeg lett stått over. :-)

(mann 33 år fra Vest-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:30 Privat melding

Jeg ser at jeg har vært veldig kritisk og negativ i denne tråden.

Det kommer av at jeg misliker bad boys veldig sterkt, dette er mennesker som jeg tar sterk avstand ifra. Dette skinner veldig gjennom i det jeg skriver. Fordi de tråkker uskyldige mennesker ned i søla, og ikke har spesielt mye omtanke for andre rundt seg.

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 12:44 Privat melding

Jeg tenker at man da vi ha en som er litt maskulin. Dvs en som ikke blogger om babymat og at han har typisk gutteinteresser som bil, fotball og jakt.

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 12:52 Privat melding

Jeg vil ihvertfall heller ha en "badboy" fremfor en som blogger om babymat. :-D

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 23 sep. 2012 12:57

Ordet metroseksuell gir meg grøssninger , and not in a good way.
Har ingen problemer med å gjør husarbeid, lage mat, få det fint hjemme og alt det der, men er jo tross alt MANN!
Vi skal ut i skogen og hugge trær! :)

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 12:57 Privat melding

Enig Dize. Men det optimale er en som er litt maskulin uten å være noen badboy.

(mann 33 år fra Vest-Agder) sø. 23 sep. 2012 12:59 Privat melding

Haha, babymat av alle ting. :)

Jeg er en (av få?) mannfolk som ikke digger fotball og jakt. Bilinteressen er kun middels, ikke sterk. :)

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 13:02 Privat melding

Sefiroth: Nå tar du jo ting veldig bokstavelig da, det jeg kom med var bare eksempler. Det jeg ønsker er i hvertfall en som har typisk mannlige interesser, er sporty, men som også kler seg pent og er snill mot jenter.

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 13:32 Privat melding

Hva mener du med fantaserer? De egenskapene jeg ramser opp er jo helt normale. De fleste kjærestene til venninnene mine oppfyller de faktisk.

Skjult ID med pseudonym Stevia sø. 23 sep. 2012 13:46

Synes ikke damene som har ytret seg her i tråden har kommet med noen skremmende krav. Jeg setter pris på kvinner som verdsetter mine maskuline sider. og jeg er trygg nok på min maskulinitet selv til også å utfordre stereotypiene ved å dra med meg strikketøyet i de mest upassende situasjoner.

Livet er en lek. Spillet mellom kjønnene er både lek og alvor. Myke menn i fotformsko vil nok være en parantes i verdenshistorien. Mens sterke, selvsikre og feminine kvinner er spennende.

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 13:55 Privat melding

Eg liker ikkje så veldig godt å sjå fotball. Eg har jegerprøva og fiskar mykje og organiserer hjortejakt for elevane mine, og eg kan kaste ei jente rundt i senga og alt det der. Men eg kunne gjerne hatt meiningar om babymat, og eg elska å lage mat, og eg liker blomster og eg snakkar med kattar eg møter når eg går tur. Og eg liker ikke at nokon seier kva eg skal gjere. Eg meiner at ei kvinne med stor k er ei som set pris på alle sidene ved meg og som har meir enn ei side uten å bli ekstrem i noko retning. Eller noko sånn. Sånne alfamenn og alfakvinner passar jo best ilag, så dei får jo berre styre på :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 13:56 Privat melding

Det som er så fint med preferanser er at de er forskjellig fra person til person:)) så noen kvinner ønsker store sterke menn , med typiske manns interesser som jakt, bil og sport og andre liker menn som heller er opptatt av kultur, design, språk og reiser.. F, eks... Og slik er det vel for menn/ gutter og, noen vil ha ultrafemenine kvinner , mens andre liker jenter som tar i et tak:)) takk og lov for at vi er forskjellig:))

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 13:58 Privat melding

Nå har vel ikke fotform sko så mye med mykhet å gjøre.

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 13:59 Privat melding

Stevia. Kva om han som fann opp atombomba var mjuk og hadde fotformsko da? :)

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 14:00 Privat melding

Bra vi har forskjellige ønsker ja. Både kvinner og menn, og det er jo ikke noe, vits å latterliggjøre de som ønsker noe annet enn seg selv eller de som har krav du selv ikke passer under.

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 14:02 Privat melding

Eg trur egentlig at dei fleste vrninnene dine er ilag med slike menn fordi det er dei det finst flest av. Det er liksom det som er standard pp en måte.

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 14:03 Privat melding

Sant nok det, og kan stemme bra med tanke på at det er en normal mann jeg er ute etter, ikke en som skiller seg veldig ut, eller prøver veldig på å skille seg ut :)

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 14:05 Privat melding

Normal er å vere seg sjølv uansett kva andre gjer da :)

(mann 57 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 14:08 Privat melding

@Mintgrønn og Madsleo.
Myke menn med fotformsko er i hvert fall fra min side en henspeiling til menn av den sorten som Ole Paus synger om i "Myk manns sang", "Hvorfor ligger ingen med meg, lytt til en myk manns sang....."
Men det visste dere nok. :-)

Og de herrer som sto for forskningen som ledet til atombomben var nok, som menn av sin tid, og med forståelsen av hva en atombombe kunne føre til, ikke særlig myke. Selv om Oppenheimer visstnok fikk samvittighetskvaler. Det tar jeg ikke som et tegn på at han var myk men at han var menneskelig, etisk bevisst og intelligent.

Det er vel ikke noe behov eller ønske om å latterliggjøre her?

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 14:15 Privat melding

Eg har forresten tru på at om ein passar ilag, så kan ein tilpasse seg litt til kvarandre. Trur eg da. :)

(kvinne 34 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 14:16 Privat melding

Det var Caballero jeg sikter til anngående latterliggjøring.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 23 sep. 2012 14:20 Privat melding

Alle menn er jo ekte menn :)
Det er jo bare det at vi har et mangfold med forskjellige menn :)

For meg handler de viktige tingene hos en mann mest om det indre. At han er seg selv, og ikke forsøker å være en annen enn den han er :)
Jeg ville heller hatt en mann som blogget om babymat dersom han virkelig brant for dette, enn en fyr som forsøkte å henge med en gruppe med andre menn (enten det er på skauen, på fotballkamper, eller noe annet) fordi han føler at damer og/eller andre menn "forventer" og "ønsker" dette på noe vis.

Det at en mann er tro mot hvem han er som person er jo "manndommskraft" i seg selv egentlig :)
Enten han heter Jan Thomas eller Lars Monsen :) (nå er jo de aller fleste ganske langt fra disse "ytterpunktene" da)

En mann som ikke tør være seg selv fordi han er redd for å bli "oppfattet" feil, eller fordi noen andre forventer at han skal være som "menn flest", vil jo aldri finne ro i sjelen. Og bare det i seg selv er noe som er vanskelig å leve med på sikt.

Så første bud er jo at mannen gjør seg selv fornøyd uten å tenke på hva andre måtte mene :)

(mann 38 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 14:23 Privat melding

Minney, jeg skulle til å si det samme. Alle menn er menn, det er bare at dere ønsker forskjellig type menn alle sammen. Hvis ikke jeg er mann så bør jeg dra til legen snarest, har en merkelig utvekst mellom bena.

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 14:23 Privat melding

Igjen minney har du satt ord på hva som er viktig:)) flott skrevet, og støtter deg 100prosent!!!

(mann 38 år fra Østfold) sø. 23 sep. 2012 14:24 Privat melding

...at de ikke vil ha en kvasifeminin tøffel/dørmatte.

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 14:26 Privat melding

Bra Minney! :)

(mann 38 år fra Oslo) sø. 23 sep. 2012 14:26 Privat melding

@anaslex, tror de finner det på IKEA.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 23 sep. 2012 14:30 Privat melding

Det finnes helt sikkert noen slike på IKEA ja, men de har neppe strekkode, og er vel mer av typen medbragt.

Skjult ID med pseudonym anonym sø. 23 sep. 2012 14:32

er alltid noen slike på ikea ja.......helst i følge med mammaen sin som handler inn til dem etter ett nylig avluttet forhold......

(mann 35 år fra Østfold) sø. 23 sep. 2012 14:42 Privat melding

Mye båser her, merker jeg.
De aller fleste av oss har litt flere lag. Personlig har jeg mange "mannemann-interesser" som f. eks sport og jakt. På den andre siden er jeg en litt nerdete person som liker bøker og matlaging. Personlig kan jeg gjerne kombinere tingene ved å f.eks. lage en super middag før en super fotballkamp.
Poenget mitt er imidlertid at man ikke trenger å være en "machomann" eller en "metroseksuell", de aller fleste er midt i mellom. I dag for eksempel skal jeg fikse drenering på huset mitt, men har store planer om å lage mat etterpå. Klarer ikke helt å skjønne hva jeg er av "mannemann" eller "metroseksuell".

Derfor synes jeg båser blir teit.

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 15:09 Privat melding

Enig at båser bare er tullete. Selv er jeg veldig femmenin, elsker kjoler og sminke, går alltid i høye hæler, men klarer godt å sette opp seksmannsteltet campe og fiske, maler gjerne vegger og lærret men klarer ikke å skifte dekk på bilen:)) elsker å lage mat men hater å rydde, kan luke parkere og har god retningsans.. Dårlig på å bli spandert på, men inviterer gjerne til grillselskap.. I selvmontert grill.. Hvilken bås passer man inn i? Ingen tenker jeg:)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 23 sep. 2012 15:12 Privat melding

@ Fuzick

Ja, vi ønsker oss forskjellig type menn alle sammen :)
Men dere menn ønsker dere jo forskjellig type kvinne alle sammen også :)

Så til sammen så vil jo dette mer eller mindre "gå opp" likevel ;)
Alle finner noen de liker, alle blir fornøyde :)

Men på veien til å finne en som man kan passe sammen med (det er jo garantert mange vi faktisk kan klare å leve lykkelig sammen med), så henger vi oss opp i at vi må være "slik" eller "slik" fordi noen av det annet kjønn "forventer" eller "liker" dette.
Men det er jo en avsporing (eller mange avsporinger) på den veien vi burde gå. For vi burde jo følge vår egen vei :)

Og dukker det opp en (eller femti) utrolig pen og søt dame i riktig alder som vi bare synes sååååå veldig om, så må vi (nå høres det ut som jeg er en gutt, men dere skjønner hva jeg mener) ikke spore av bare fordi akkurat hun har noen "krav" vi ikke føler oss hjemme i.
Er det et lite og ubetydelig krav, så kan det jo tenkes at dama kan fire på det fordi vi har så mye av det andre det ser ut som hun ønsker seg. Men er det et krav med litt størrelse, så må vi ikke gå på akkord med oss selv bare fordi vi så gjerne vil ha denne dama.
For i lengden så vil jo ikke det gå uansett :)

Og dette med å gå på akkord med seg selv på viktige ting, gjelder jo enten det er snakk om å ta kontakt med en profil her inne, gå på date, eller gå inn i et forhold.
Men jeg tror vi alle i større eller mindre grad sporer av innimellom fordi det dukker opp et eller annet som man bare så inderlig gjerne kunne ha tenkt seg kontakt med ;)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 23 sep. 2012 15:17 Privat melding

@Gilia73

Føler meg hjemme i mye av det du skriver :)
Er nok ikke like handy som deg, og har overhodet ikke retningssans :P
Men jeg elsker kjoler, sko og alt som hører med :)
Samtidig så klarer jeg meg fint selv og liker å være selvstendig i forhold til hva jeg potensielt kunne ha bedt en mann om hjelp til.

Så båser er egentlig bare tullball :)
Enten man er kvinne eller mann :)

(mann 38 år fra Østfold) sø. 23 sep. 2012 15:18 Privat melding

Akkurat dette med om en dame er feminin eller ikke går, for meg ihvertfall, mer ut på hvordan hun er, snakker, beveger seg, går, prater, kroppsspråk og alt dette her, enn hva hun har på seg av klær/sminke/sko eller om hun slår opp telt eller bytter dekk altså. Det har ingenting med greia å gjøre i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym Minney sø. 23 sep. 2012 15:29

Ser den Anaslex :)

En skikkelig guttejente som er lite feminin vil fortsatt ikke bli feminin i den forstand selv om hun får på seg kjole og sminke.
På samme måte som en svært lite maskulin mann ikke vil bli særlig mer maskulin i den forstand selv om man kler han opp i maskulint tøy og sender han på skauen :P

Heldigvis liker jo noen det ene og andre det andre :)
Og noen liker begge deler :)

Jeg har falt for både svært maskuline og svært feminine menn gjennom årene :)
Personlighet har MYE å si :)

(mann 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 23 sep. 2012 20:01 Privat melding

Her var det mange forskjellige svar ,, mann med stor M ,, en sikkelig mann.. etc,,
Hva med den som bare er en vanlig normal mann da? En som liker å lage mat, ikke har noe i mot å vakse gulv etc. Mannen som liker å ta seg av barn. som ikke liker fotball.. ?

Vi har vel sikkert ikke så store muligheter å finne ei flott jente vi da?

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 23 sep. 2012 23:10

mannemann er sånn som han jeg var på date med nå i helga! klarer ikke helt å forklare det men er sånn mann jeg tenkte på...oser mann liksom, dominant mandig på alle mulige vis tjohoo:D jeg er vertfall ei jente som må ha en mannemann :)

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 23:14 Privat melding

m: Dominant?

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 23 sep. 2012 23:19 Privat melding

Høyres ut som ein fyr som ikkje er spesielt trivelig du beskriver. Lykke til med han! :)

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 23 sep. 2012 23:40

@madsleo

oh yes ;)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 23 sep. 2012 23:43 Privat melding

Igjen preferanser er heldigvis forskjellige... Og vi damer er forskjellige:))))

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 23 sep. 2012 23:46

@jenta-76

nettop sånn jeg tenker og :) det er en følelse som noen menn utstråler hvordan de "er" med hele seg på alle måter noen har det andre ikke og da nytter det ikke hva de gjør/jobber med etc som du sier ;)

Det er det mange misforstår tror jeg sånn som du sier de kan absolutt være snille gutter mest dominante og mandige mannen jeg har vært borti på lenge jobber som førskolelærer med ansvar for 3 åringene så har absolutt ikke noe med yrke å gjøre nei ;D

også har man jo dominant på det seksuelle i den litt mere røffe varianter hvor disse tingene faktisk også kan være det samme....samme fyren btwn..og nå har jeg dype merker i håndledda etter repa vi brukte...men det har da jaggu han også etter min behandling ;D det er min cup of tea da...ikke ofte man kommer over en så god kombo..så denna skal jeg prøve å gjøre til en keeper ;)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 23 sep. 2012 23:57 Privat melding

Jeg må ha en mann som er snill :)
Som er snill helt til bunnen, slik at det sitter i hans personlighet :)
(og nå mener jeg snill, og ikke naiv...noen forveksler dette)

Om han utover dette er dominant på div ting eller ikke, spiller ingen rolle i utganspunktet.
Om han er maskulin av utseende eller ikke, spiller heller ingen rolle i utgangspunktet.

Så lenge jeg kan være meg akkurat slik jeg er, og han klarer å være helt seg selv sammen med meg, så er det aller mest viktig :) For klarer vi det begge to, uten å havne i klinsj på en eller annen måte, så har vi alle forutsetninger for å lykkes tenker jeg :)

Men for all del, jeg må jo tiltrekkes av fyren, både fysisk og mentalt :)
Heldigvis har jeg ingen mal for hva jeg faller for når det kommer til hvor maskulin eller feminin en fyr kan/bør være. Jeg kan potensielt falle for begge ytterkanter, og alt in between :)
Et hav av muligheter tenker jeg :D

(mann 40 år fra Hordaland) ma. 24 sep. 2012 00:07 Privat melding

Ein mann som kan vise sårbarheit er etter mi meining ikkje ein gutt i ein mannekropp som du seier. Han er eit menneske. Men ellers illlustrerte du fint det eg lurte på. :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 24 sep. 2012 00:23 Privat melding

Et menneske som kan vise sårbarhet er et helt menneske i mine øyne... Faktisk mye lettere å være "sterk" enn å tilate seg selv å også være "svak" :)) Så i mine øyne er en mann som mestrer begge deler virkelig en mann med stor M :))

Skjult ID med pseudonym Minney ma. 24 sep. 2012 00:25

Amen Gilia73 :)

Skjult ID med pseudonym Snurpe ma. 24 sep. 2012 00:29

En som fjerter andre i ansiktet og som gapskratter etterpå.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 00:36 Privat melding

Richard Rohr og Andreas Ebert skrev den første boken om Enneagrammet; Sjelens 9 Ansikter. Det tar for seg 9 fundamentalt forskjellige typer mennesker. (Enneagrammet er ikke for å sette folk i bås men for å 'forklare' hvorfor hvilke mennesker tenker og handler som de gjør.)
'Boken skildrer samspillet mellom en persons egenart og den strategi personen bruker for å få bekreftet sitt selvbilde.'...som det står bak.

Jeg la spesielt merke til hva @Sefiroth skrev øverst kl. 12.06. Du har skildret mennesker særlig tilhører nr 3 eller 8, 'uforløste' som sådan. Her skal jeg nevne noen av deres klassiske svakheter.

3:
Forfengelighet (fallgrube),
Løgn/bedrag (grunnsynd),
Maskulinitet/femininitet (seksuelle undertyper),
Prestisje (sosiale undertyper),
Sikkerhet (selvforsvarende undertyper),
Jeg lykkes (selvbilde)
Nederlag (unnvikelse)

8:
Gjengjeldelse (fallgrube)
Skamløshet (grunnsynd)
Eiertrang/hengivelse (seksuelle undertoner)
Vennskap (sosiale undertyper)
Fullgode livsvilkår (selvforsvarende undertyper)
Jeg er sterk (selvbilde)
Svakhet (unnvikelse)

Dette er de mest normale destruktive sidene til 3 og 8...og det ligner veldig på dem du beskrev.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 00:56 Privat melding

Og for å ikke svartmale skal jeg nå nevne deres spekter fra
A: 'Forløst holdning' (integrasjon),
til B: 'normal holdning' (stagnasjon)
og til sist C: uforløst foldning' (desintegrasjon).

3
A Kompetent, sannferdig, pålitelig
B Pragmatisk, statusbevisst, rolleorientert
C Opportunistisk, bedragersk, karriereorientert

8
A Storsinnet, sterk som leder, beskyttende
B Kontrollerende, konkurrerende, direkte
C Tyrannisk, maktbegjærlig, voldelig

De fleste har kanskje ikke lest akkurat disse bøkene. Men kanskje noen? Og jeg trur nok du - Sefiroth - kjenner igjen dem du beskrev øverst.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 24 sep. 2012 01:07

Bare så det er sagt: Hensikten med bøkene er hver enkelts særegne muligheter muligheter til utvikling. Og det er slett ikke destruktivt. Jeg tok bare fram noen klassiske svakheter...som en videreføring av Sefiroths innlegg.

(mann 35 år fra Rogaland) ma. 24 sep. 2012 19:51 Privat melding

Når jenter skrive at dei skal ha ein mannemann så leser eg som at dei ser etter ein James Bond.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 20:31 Privat melding

Jau, jeg vil ha en manneman med stor M, min egen bodyguard, stor, sterk og maskulin, trenger ikke engang være smart...eeeeeh...eller ved nærmere ettertanke... er nok best at han er litt smart! Faderi, han skal jo kunne være i stand til å takle meg, det er ingen smal sak for å si det mildt hehehe humre humre humre ;-)))

Where's the Queen's King!

(mann 28 år fra Buskerud) ma. 24 sep. 2012 20:46 Privat melding

Maskulin mann finnes ikke. Viking derimot - brøler når det trengs. :-)

(mann 33 år fra Vest-Agder) ma. 24 sep. 2012 20:46 Privat melding

@tresnitt: Jeg leser som regel aldri bøker, men det du legger fram i dine innlegg er interessant.

Selv om jeg har ytret meg ganske negativt om visse mennesketyper lenger ovenfor, og i tillegg har vært noe bastant i mine uttalelser, er menneskets psykologi og følelsesliv noe som fascinerer og interesserer meg.
Dette er muligens en bok som jeg kunne ha lest. :) Jeg har jo mine teorier om hvorfor en bad boy er nettopp en bad boy. Men det ligger nok noe mer komplisert og komplekst bak, enn mine synspunkter på nettopp dette.

Og selv en person man karakteriserer som drittsekk har jo innerst inne gode og sympatiske sider ved seg, verden er ikke svart/hvitt.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 21:48 Privat melding

HaHahaha @Svampebob1, Higjh five til deg! Haukflirer:-)))

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 24 sep. 2012 21:58

haha svampen er RÅ ;D

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 24 sep. 2012 21:58 Privat melding

Bare si ifra Svampebob så kan jeg lære deg å flette inn falskt hår i lange rastafletter:))) Tenk å være dekt med det... Nesten som en sånn chalston kjole....

Skjult ID med pseudonym wilma ma. 24 sep. 2012 22:05

Av og til lurer jeg på om mennene skjønner alt vi kvinner gjør for å føle oss feminine og attraktive, eller for å gi et inntrykk av at vi er det.
Jeg vet det er mange kvinner som sier at de kler og pynter seg for å konkurrere med andre kvinner, eller de gjør det for å føle seg vel med seg selv, uten å tenke et sekund på om de samidig er attraktiv for menn. Det tror jeg ikke helt på.

Selv ønsker jeg en maskulin mann.
Jeg har prøvd mange nok ganger å innlede et forhold med en myk og ettergivende mann, men det funker ikke. Det holder nemlig lenge at at en av oss er myk og ettergivende, at begge to er det, blir for mye ;-)

Jeg vil ha maskulin omsorg og kjærlighet, og kan gi mye feminin omsorg og kjærlighet tilbake :-)
Hurra for forskjellene mellom kjønnene!

(mann 40 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 22:19 Privat melding

Vil også ha en mannemann... skulle hatt trimma hekken, skifta dekk på bilen snart, og snekra litt rundt om kring her. Fint om noen melder seg!

(mann 40 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 22:20 Privat melding

Damer er alltid pynta vettu svampebob, med fine smil, nydelig hår, en fantastisk latter, evt en pen kjole, bukse osv.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 22:25 Privat melding

Det er jo bare sjarmerende da! Da tør de være seg selv, liker ;)

(mann 46 år fra Oslo) ma. 24 sep. 2012 23:31 Privat melding

@Sefiroth

Jeg leser ikke veldig mye bøker selv heller. Og det var vel litt sært å legge ut enkeltnotater fra Enneagrammet her. Det som fikk meg til å gjøre det var nok ei 'herifra' som jeg var ute med for noen måneder siden... Og hun hadde tilfeldigvis lest de tre mest kjente bøkene.
- - - - - - - - - - - - - -
Men det er helt sikkert at vi har snakket om 'samme' folk.