Alle innlegg Sukkerforum

Rebound - kan det funke?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sår to. 12 juni 2008 16:27

For 3 uker siden ble det slutt mellom meg og dama. Jeg har valgt å starte med nettdating relativt fort. Dels fordi jeg er nysgjerrig, og dels for å hjelpe til å hele sårene mine med et eventuelt nytt forhold.

De vanlige kjerringrådene går gjerne ut på at det ikke lønner seg med rebound-forhold, at man burde slikke sine kjærlighetssår rene før man begynner med noe nytt. Men hva skal til for at det faktisk kan fungere å gå rett fra et forhold til det neste? Hva er fallgruvene følelsemessig og praktisk? Noen med erfaring som har råd som enten støtter kjerringrådene eller bryter med dem?

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 12 juni 2008 16:36

Å ha en eller annen form for et forhold mens man er nysingel, føles sikkert bra for mange. Det er sikkert også for mange en fin måte å komme over et brudd, i alle fall i første omgang og på en overfladisk måte. Man får noe nytt, positivt og spennende å tenke på.

Men nysingle, kjærlighetshungrige, ofte kåte menn som har stort behov for trøst og som skjuler dette i tilgjort frihetsfølelse?

For min del ville jeg aldri gått inn i et sånt forhold fordi jeg vet at jeg bare ville fungere som sårslikker for ham.
Jeg vil ha ekte kjærlighet, og ingenting annet :-)

Skjult ID med pseudonym sår to. 12 juni 2008 16:37

Men ville du gått inn i det dersom DU var blitt nysingel?

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 12 juni 2008 16:41

Nei.
Ikke fordi jeg er spesielt edel av meg, men fordi jeg mener at litt tid til personlig jobb og bearbeiding er av det gode for meg selv.
Og om jeg skal ha det fint sammen med en ny person, må jeg være tilstede mentalt uten å tenke på noen andre.
Denne respekten fortjener både jeg og "han".

Jeg synes dessuten mange menn later til å selv tro at de er ferdige med noe de overhode ikke er, og sårer nye jenter på sin vei.

Skjult ID med pseudonym sår to. 12 juni 2008 16:48

Men jeg vil jo være åpen om det selvsagt når jeg evt. møter noen. Vil ikke føre folk bak lyset heller...

Så du ser ingen muligheter for at det kan funke i lengden?

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 12 juni 2008 16:57

"Du, jeg liker deg godt altså, men jeg er ikke ferdig med kjæresten min emosjonelt og jeg trenger noe for å komme over henne. Derfor tror jeg at du indirekte kan hjelpe meg med å få henne ut av kropp, sjel og sinn. Vil du være sammen med meg?"

Jeg kan bare svare for meg og si at det nok ikke ligger for meg, nei :-)

Om du ikke våger å forholde deg til deg selv, (noe som ville være synd) får du heller skaffe deg likeverdige elskere over kort tid.
De fleste kvinner er ikke elskere uten at følelser blir satt i sving før eller senere, så om du ikke vil sitte i saksa: Kort tid!
Felles utnyttelse av hverandres kropper er tross alt bedre enn at en fungerer som sårslikker......

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 12 juni 2008 18:01

finn deg en elskerinne, ingen blir såret ...
anbefaler alle som blir single til det,men det er ikke alltid de funker,noen blir sammen he he

Skjult ID med pseudonym Pappa1 to. 12 juni 2008 23:47

Jeg må si meg enig med deg sunway77!

Men det er langt mellom de! Og en ting.....vær klar på hva du vil, og ikke før henne bak lyset med falske forhåpninger! Vær helt klar på at du vil trekke deg dersom ting blir vanskelig og for følelsesladet for en av partene! Slik at du ikek sårer henne!

Forøvrig kan et elsker/elskerinne forhold fungere helt fint. For min del ligger det eksklusivitet i et sånt forhold, men ikke intensjon om forhold...i utgangspunktet! :-)

Det funka for meg...og henne....så kutta vi etter et halvt år. enda et halvt år seinere fant jeg hun jeg har bodd med de siste 7 årene (med unntak av det siste 1,5 da) :-)

Lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym Amourine to. 12 juni 2008 23:55

Leste en gang noe som jeg synes var veldig lurt...og det hadde jeg som intensjon da jeg ble singel. Nemlig å være èn mnd singel pr år i forhold. :-) En av grunnene er å finne "seg sjæl". Samtidig som det er en vei å gå...venne seg til å sove alene, spise alene, gjøre ting uten partner...osv. Mye blir jo nytt, uansett hvordan du snur og vender på det. Og er det barn i bildet? Her er det mange hensyn å ta...

Et FF-forhold er jo greit nok, men det er lett å knytte seg til en ny - både for kvinner og menn. Og kan være vanskelig å bryte, selv om man burde...mye av frykt for å være alene...osv...osv. Her bør man ihvertfall være klar over om man er istand til å holde følelser og sex separat. Og selvfølgelig...spille med åpne kort. :-)
Lykke til
;ø)


Skjult ID med pseudonym Pappa1 fr. 13 juni 2008 00:06

Jo da, helt enig der Amourine! :-) Det med egentid ER utrolig viktig! :-)

Denne gangen har jeg vært HELT alene siste året siden sist brudd, og det har vært godt! Men så begynte våren å komme på ny! ;-)

Skjult ID med pseudonym sår fr. 13 juni 2008 00:22

Takk for innspill. Jeg har ikke til hensikt å få en "fuck-buddy". Det jeg lurer på om det er mulig å få til et forhold tidlig som kan vare lenge. Hva om jeg tilfeldigvis treffer kvinnen i mitt liv midt i sorgprosessen? Ikke lett å la sjansen gå fra seg. Man kan jo ikke forvente at hun venter på meg heller...

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 13 juni 2008 00:25

Ja, det er vel mulig. Ikke lett like lett for alle parter, men mulig......

Skjult ID med pseudonym sunway77 fr. 13 juni 2008 00:29

jeg ville satset på å ta tiden til hjelp....treffer du drømmedama så har det ikke noe å si når.. folk har gått rett fra ene til andre forholdet,og det har vart leeenge.
men det kan og gå motsatt vei,vist du haster inn i et forhold som egentlig ikke er rett...
blir du forelsket,så er vel sorgprosessen over vil jeg tro... ingen fasit der tror jeg...

Skjult ID med pseudonym Pappa1 fr. 13 juni 2008 00:50

...men kanskje lurt å bruke tid på å tenke litt igjennom hva som gjorde at det ble slutt? For å evt unngå den samme "feilen" i neste forhold?

Skjult ID med pseudonym Hmmm fr. 13 juni 2008 00:51

Jeg hadde ikke hatt et nyt forhold med en gang hvis jeg var nysingel. Enda mindre ville jeg ha datet en som var nysingel.

Skjult ID med pseudonym sår fr. 13 juni 2008 01:10

Det gjør jeg nok i alle fall, pappa1 :-)