Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Rot on. 26 sep. 2012 14:07

Fa..! Oppdaget Rotte som jeg hørte i veggen, og tok den på fersken i gårdsplassen...
Hvordan bli kvitt dette dyret???

Tips anyone?

Skjult ID med pseudonym anonym-mus on. 26 sep. 2012 14:09

starte dyrebutikk?

Skjult ID med pseudonym poppy on. 26 sep. 2012 14:09

Lån deg en dachs hund for en dag!;-) Den dreper den garantert

Skjult ID med pseudonym poppy on. 26 sep. 2012 14:14

@iKommode1

Du skal ikke undervurdere de småtassene der. Vi hadde en rotte på jobb en gang og da hentet vi en dachs og den tok rotta tvert;-)

Skjult ID med pseudonym sirene on. 26 sep. 2012 14:18

Kjøp deg et par sånne innretninger som sender ut en høyfrekvent lyd, bare å plugge i stikkontakten. Har fungert veldig bra der jeg bor.

Den jeg har heter Radarcan :)

Skjult ID med pseudonym Eikers on. 26 sep. 2012 14:19

Felle eller gift.. Faren med gift er at de da kan dø inne i veggene, og råtne der inne. Noe som kan gi luktproblemer.

Skjult ID med pseudonym Dobbs on. 26 sep. 2012 15:09

Med kattedyr?
Med maskingevær?

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem on. 26 sep. 2012 15:49

Siden rottegift kan gi store luktplager i hus, vil jeg anbefale bruk av en elektrisk muse/rottefelle. De er rådyre, men kan leies av skadedyr firma. Ligger en død rotte i huset ditt, kan det medføre at snekker og skadedyrfirma sammen må åpne golv/vegger og fjerne fysisk alle levende og døde rotter før lukking av golv/vegger. Har hørt at det kan gi usannsynlig mye lukt. Holder du ut med slik lukt på vindstille dager, har du mangelfull luftesans.. :-(
www.wisecon.dk gir omtale av enheten. Har prøvd den som musefelle, og har tatt opptil et dusin/døgn.
Rottegift har også vært forsøkt, et kalsiumholdig pulver tok knekken på et halvt dusin rotter. Fjernet de jeg fant, men noen ligger fortsatt og stinker litt i veggene på bygning som heldigvis ikke er et hus..
For muser gjelder at de blir resistente mot vanlig musegift hvis de får tilgang på kalsium som i kraftfor, korn, brød etc..
Har du ikke hund som tar rotter, bruk aldri gift hvis den rømmer inn i huset ditt når den føler seg dårligere...

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 26 sep. 2012 15:59

lokkemat og hagle.. :)

(kvinne 37 år fra Buskerud) on. 26 sep. 2012 16:48 Privat melding

Jeg hadde rottehi bak veggene i en leilighet jeg bodde i en gang, det var jo morsomt å sitte i sofaen å se tidenes svære rotte hoppe ned på kjøkkenbenken og løpe rundt i steikepanna...Når jeg flyttet, rev de veggene i leiligheten, og bak der var det en hel gjeng med rotter som kravla rundt.
Jeg brukte rottefelle, og fanget mang en rotte på kjøkkenbenken og på vaskerommet.

(mann 38 år fra Østfold) on. 26 sep. 2012 16:52 Privat melding

Kill it with fire!

Skjult ID med pseudonym *o* on. 26 sep. 2012 16:53

Alfakrøll1, du er litt av en dame, du... jeg hadde døtt før jeg så rotta komme inni panna

Skjult ID on. 26 sep. 2012 17:02

Det beste er at du tar kontakt med et firma som driver med skadedyrutrydding. Du kommer ikke til å bli kvitt rottene uten. Er det en er det flere av dem. Hvis det ikke er ditt hus, flytt.

(mann 36 år fra Akershus) on. 26 sep. 2012 17:20 Privat melding

bruk klappfeller med en liten kladd med peanøttsmør på. det er mye mer effektivt enn f eks ost(som forøvrig bare er en myte at rottene foretrekker). legg deretter klappsiden mot veggene,da de manøvrer seg der med værhårene sine. Vil ikke anbefale bruk av gift innendørs,da de kan dø i veggene og lage skikkelig vond lukt i flere måneder.

jeg ville også ringt vann og avløpsetaten,da de legger ut gratis gift nede i kloakken rundt nabolaget ditt,da det er mest sannsynlig der de kommer fra.

om en har overgrodd hage med tett vegetasjon,er dette også noe som gjør at rottene trives dersom de først har funnet veien til hagen din..lurt å forebygge litt ved å tynne dette evt..

til sist er det viktig å holde hagen fri for nedfallsfrukt og om mulig,lagre komposten i egnet container dersom du har det..

så tvi tvi (",)

(kvinne 37 år fra Buskerud) on. 26 sep. 2012 17:33 Privat melding

@ *o*: Ufyselig å ha rotter på kjøkkenet, det gikk en i fella en gang, da var det blod både her og der på kjøkkenbenken. Trivelig. Ellers så var det jo litt ekkelt å ikke være sikker på om de kom seg inn på soverommet, og når de løper rundt på gulvet vet man jo aldri hvor de har tenkt seg, så da var det greit å stå i sofaen en stund, eller fange de i en bøtte og hive de ut. Jeg hadde noe jeg plugget i stikkontaktene som lagde høy lyd for rottene.
Rottegift må man jo være litt forsiktig å sette ut rundt omkring ift andre dyr som også ferdes i nærheten, greit å ikke ta livet av halve dyrebestanden i nabolaget fordi man skal drepe noen rotter, og som nevnt før er det ikke koselig med rottelikstank i veggene. Nei, ring skadedyrkontrollen så du blir kvitt det ordentlig, det blir jo fort veldig mange av dem.

(mann 36 år fra Akershus) on. 26 sep. 2012 17:41 Privat melding

om ts følger rådene jeg har gitt,og ikke er redd for å ta i et tak,så sparer du deg for noen tusenlapper fra skadedyrsfirmaene.. jobbet i bransjen i omlag 5 år tidligere,så bare å spørre om det skulle være noe du lurte på..

Skjult ID med pseudonym Dobbs on. 26 sep. 2012 21:28

Hvordan går det med @TS og dette (u)dyret?

Hvem vinner?

Skjult ID med pseudonym Z on. 26 sep. 2012 21:31

Å FYTTIGRISEN!
Hadde jeg oppdaget så mye som en liten mus jeg, hadde jeg nok flytta. Jeg friker om jeg må ordne opp i sånt!

(mann 46 år fra Akershus) on. 26 sep. 2012 21:38 Privat melding

Sånne elektroniske musejagere funket ikke der jeg bodde tidligere i allefall.. Var opptil flere i huset, men minst like mange mus.

Skjult ID med pseudonym -m- on. 26 sep. 2012 21:42

husker en av husene jeg bodde i som lita et skikkelig gammelt et og man hørte stadig krafsing i veggene..en natt kom det en mus ut rett over senga mi! gudameien jeg var redd..samtidig et tidligere hus da jeg var mindre på rommet jeg hadde i kjellern var det en mus som bodde pleide å mate den husker jeg da satt den litt lenger ut på gulvet og spiste..hehe..var min lille hemmelige kompis ;)

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem to. 27 sep. 2012 13:00

Er ikke kompis med muser akkurat ..
@Eikers1 , har prøvd elektroniske musejagere. I beste fall, flytter musene litt på seg, men det er ikke noe hinder for at de passerer forbi. Bruk hund, felle men ikke gift hvis det er rotter. Muser er i grunnen koselige, bare de ikke kreler overalt. Bestanden må beskattes. Det har vært gnagerår de siste par åra..

Skjult ID med pseudonym Byggmester to. 27 sep. 2012 16:48

Det er i grunn 1 ting å gjøre. Steng muligheten for at rotta kommer seg INN i veggen. Når dette er gjort kan resten gjøres.
Sjekk rundt bordkledning etc om det finnes musebånd bak. Dersom det ikke finnes musebånd bak monter dette.
Riv opp veggen hvor du har hørt mus, gjør først avtale med saneringsfirma, type Polygon eller lignende og forklar situasjonen. Be disse desinfisere Bindingsverk. Sett inn ny isolasjon i vegg, kle veggen med ønsket platekledning. Sparkle og male om nødvendig.
skadedyrsfirma som f.eks. rentokil kan også kontaktes, disse kan sette ut foringsstasjoner, men gjør ikke forebyggende tiltak utover dette.

Men før du går i gang med alt dette Ring forsikringsselskapet ditt, for å undersøke om du kan få dekt noe av dette på forsikringen. Har fler enn engang hatt oppdrag av slik art for forsikringsselskap.
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem to. 27 sep. 2012 17:34

Som nevnt over kjøpte jeg en felle som tar dyret og gir det elektrisk støt slik at det er ferdig i løpet av sekunder. Fella er selvsagt godkjent brukt i Norge og er avansert. Den gir en sms per rotte/mus den fanger, klokkeslett den ble fanget etc. Får flere meldinger derfra enn fra sukkerdamer ..
Dersom du plasserer fella slik at det må passere gjennom et rør/hull og inn i fella (kan plasseres i kloakkrør f.eks. eller nær musehull der det er mye aktivitet) kan du ta mesteparten av skadedyra før du gjør noe mere byggeteknisk..
Det kan bli fryktelig dyrt dersom det ligger daude dyr i vegger/golv. Noen vil kalle en slik dunst for .. aaaghh... ubeboelig etterpå. Fella kan ta opptil 8 rotter før tømming av fella. Og den lades med batteri fra stikk kontakten.
I byer har jeg hørt det er mye rotter, siden folk ikke passer på mat avfall..
Ikke salgsargumentering fra min side her, og ønsker folk lykke til med skadedyrbekjempelsen, enten litt selvhjelpt eller med bistand fra firmaer.

Skjult ID med pseudonym TheGrey fr. 28 sep. 2012 02:25

Jeeez...hva slags levestandard har folk egentlig?
Rotter ???

Har aldri noen gang hatt så mye som en maur gående i leilighet eller hus.
Bodd mange forskjellige plasser de siste 10 årene også faktisk...vekslet fint mellom hus og leilighet.

Er det slumstrøk vi snakker om her?

Skjult ID med pseudonym TheGee fr. 28 sep. 2012 10:26

Husker som liten (ja, lenge lenge siden...) at jeg spurte modern pent om jeg kunne få ei rotte... fikk nei, gitt...

Jentene mine var i Oslo nylig og kunne med fryd fortelle at de hadde sett ei stor "jotte". Stoj jotte som satt i ett jøj og spiste epleskjott :-)

Skjult ID med pseudonym Dobbs fr. 28 sep. 2012 17:05

@TS burde skynde seg, for nøles det, så vil leiligheten/huset fort oversvømmes av disse utyskene.

(mann 36 år fra Akershus) fr. 28 sep. 2012 17:28 Privat melding

den største gjenganeren (etter min erfaring) når det er rotter i hus og blokkleiliheter,er at de tok seg inn ved å følge kloakknettet. dvs enten rør som ikke var blendet,eller at det hulrom mellom avløpsrør og vegg.. for å tette hulrommet burde du rulle sammen en pølse med hønsenetting,og mure igjen åpningen. når det gjelder rørene,må du kontakte rørlegger.

men en ting en å bli kvitt rottene,men du bør sanere områdene rottene har vært innendørs i tillegg,da rottelort og urin ikke er spesielt hygienisk,samt at det avgir lukt det og..

at man får rotteproblemer trenger heller ikke bety at man bor i slum eller har dårlig levestandard..mange av kundene mine var på beste vestkant,deriblant en av norges rikeste.. men utfordringen er å få folk til å forebygge,og ikke handle bare når problemet har skjedd..

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem lø. 29 sep. 2012 12:23

TS hvordan går det? Gjør du noe med rotta eller?
I gnagerår som i år hekker en art som lappugle i Hedmark. Den lever hovedsakelig av mus. Det har altså vært en ren invasjon av de ypperste musejegerne.. Andre

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem lø. 29 sep. 2012 12:38

rovfugler får også frem store kull grunnet god tilgang på diverse gnagere.
At rotter er et problem for huseiere, er ikke nytt. Rotter er intelligente dyr som følger sine egne stier også inne i bygninger. De er så forsiktige i forhold til nye elementer (som en rottefelle) at de forflytter seg som de beveger seg i et minefelt.. Det første en kan gjøre for å bli kvitt noe av plagen, er å fjerne tilgang på mat, som kan være komposthaug i hagen, matavfall..
De formerer seg fort, og det er bedre å gjøre noe så snart som mulig, ellers eskalerer problemet..

Skjult ID med pseudonym Dobbs ma. 1 okt. 2012 14:27

@TS bør skynde seg.

Sitater:

En rotte er kjønnsmoden ved 6 ukers alder, noen så tidlig som 4 uker. Den får ca 4 kull i året, og normalt 4-8 unger pr kull. Det har vært rotter som har fått opptil 20 unger i ett kull.
En brunrotte går drektig ca 24 dager.

Rotter lever i nærhet av menneske hele året og lever ikke ute i naturen på samme måte som mus, men er i større grad avhengig av oss mennesker for å overleve i vårt klima. Rotter i vegg eller gulv vil du godt høre krasle og gnage. Rotter kan gnage på det meste og vi ser ofte at rotter har gnaget på elektriske ledninger og kan forårsake brann. En rottefamilie som er etablert i huset vil kunne lage store skader og forårsake mye vond lukt fra reir og ekskrementer. En drektig rotte vil teoretisk kunne formere seg til ca. 700-750 individer per år. Rotter vil være en hygienisk risiko for omgivelsene, og vil forårsake store skader på bygning og inventar.
Søk hjelp for å sanere problemet.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ti. 2 okt. 2012 07:35

Bare punktet med brannfare/gnaging på elektriske ledninger burde være godt nok argument til å hive seg rundt og ta fatt i saken. TS er du på fisketur?

Skjult ID med pseudonym lomas ti. 2 okt. 2012 10:12

Artsbestemmelse er vanskelig iblant.

Kanskje det er denne:
http://www.youtube.com/watch?v=NfcNDF_GETk

Skjult ID med pseudonym En mann ti. 2 okt. 2012 10:16

En mann synes en TS skal være snill med Rotte. Rotte pleide å skrive på forumet før, og hadde mange morsomme innlegg før Rotte forsvant. En mann tror en Rotte var trist og lei og gikk i skjul, kanskje inne i en vegg. En mann synes derfor at Rotte fortjener å leve.

Eller kanskje dette er en annen Rotte?

Skjult ID ti. 2 okt. 2012 10:26

Eller kanskje En mann er Rotte...

Skjult ID med pseudonym En mann ti. 2 okt. 2012 10:40

Nei. En mann har bare lagt til seg samme sære vanen som Rotte hadde og omtaler seg selv i tredjeperson entall. En mann er en annen … mann … enn Rotte. En mann vet ikke hvor Rotte har blitt av, men kanskje Rotte gjorde alvor av å reise til Russland eller Thailand for å finne seg en kvinne slik en Rotte ofte skrev om. Eller kanskje Rotte har gjemt seg inne i veggen til TS? TS omtaler jo Rotte med stor R, så en mann tenkte kanskje at denne Rotte var samme Rotte som var her før, siden ikke mange heter Rotte.

Skjult ID med pseudonym mouch ti. 2 okt. 2012 10:50

Det er mange på forum som omtaler seg selv i tredje person.
Visstnok et symptom på narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Skjult ID med pseudonym En mann ti. 2 okt. 2012 10:52

Ja, en mann begynte også først med det etter å ha vært på forumet en stund. Kanskje det er smittsomt? ;)

Skjult ID med pseudonym salamander ti. 2 okt. 2012 12:09

... og visse typer tråder..., visse typer innlegg...,
som oftest startes og skrives av helt (Skjult ID ) eller for anledningen spesiallagede og dedikerte pseudonym som man ikke har sett før og heller ikke får se igjen...
forums hemmelige politi i forkledning...?
... eller noe annet?

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ti. 2 okt. 2012 17:05

Kanskje Rotte leter etter den Rotta i Russland eller Thailand.. ohlala
Kanskje en mann eller Rotte forteller oss hvordan det gikk, litt sånn Se og Hør.
Håper Rotte rekker det før de evige jaktmarker lokker.. God jakt, og drøy ikke, bedre før enn aldri.

Skjult ID med pseudonym Dobbs lø. 13 okt. 2012 13:06

En rotte er kjønnsmoden ved 6 ukers alder, noen så tidlig som 4 uker. Den får ca 4 kull i året, og normalt 4-8 unger pr kull. Det har vært rotter som har fått opptil 20 unger i ett kull.
En brunrotte går drektig ca 24 dager.

Denne tråden er 17 dager gammel.

Snart, om en uke, begynner det å yngle? :)

Skjult ID med pseudonym Dobbs lø. 20 okt. 2012 11:03

Noe nytt ang saken?

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ma. 22 okt. 2012 23:15

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.8353011

(mann 47 år fra Oslo) ma. 22 okt. 2012 23:17 Privat melding

Hele 44 innlegg (45 nå), og ikke ETT eneste skrevet av rotte sjøl. Hvor har det blitt a'n?

Skjult ID med pseudonym ky_niker ma. 22 okt. 2012 23:20

TS

google noen gammeldags oppskrift

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 22 okt. 2012 23:38

Husker hvor "artig" det var når rotta ikke daua med en gang av rottefella men løp rundt på kjøkkenet en stund med fella på seg.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ti. 23 okt. 2012 09:19

Bruker du rottefelle, må du feste fella på ei fjøl med spiker/skrue. Det har hendt at de stikker av med fella .. og borte var den.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ti. 23 okt. 2012 10:06

Gi rottene genmaisen NK603,
den tar knekken på lever og nyrer hos rotter ifølge en fransk studie, www.nationen.no/2012/10/22/landbruk/genmais/gmo/monsanto/kommentar/7744086 .
Ja, denne maistype ligger inne for godkjenning i Norge..

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 23 okt. 2012 20:12

hmm... har ennå ingen foreslått "å ta rotta på den" ??

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem fr. 26 okt. 2012 12:32

@Rot hvor er du?

www.abcnyheter.no/livet/2012/10/26/slik-kan-du-unnga-rotteinvasjon

Skjult ID med pseudonym Dobbs fr. 26 okt. 2012 13:04

Det er nok for sent.
Det er sikkert et kull på opptil 20 i huset allerede.
Det er 10 par, og om et par måneder er det ytterligere 10 kull på opptil 200.
Og slik fortsetter det.

Skjult ID med pseudonym sirene lø. 17 nov. 2012 09:58

Akkurat ja...da ble man inatt vekket av lyder i vegger og tak, i et hus som det ifølge tidligere eier ikke har vært mus i siden det ble utstyrt med musebånd i 2007.... og jeg overtok huset for 1 mnd. siden...grrmf :-(

Småsur nå.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem lø. 17 nov. 2012 14:13

Kan være at musene kommer inn hvis ytterdøra står lenge åpen når du lufter ut , bruk vinduer heller.
Anbefaler klappfeller med peanøttsmør, det henger fast i fella. Bruk av ostebiter er ofte frustrerende siden musa ofte spiser opp osten uten at fella klapper igjen.. Fest gjerne fella med skrue/spiker i et større trestykke, ellers kan musa dra med seg fella hvis du ikke får et optimalt treff.

Skjult ID med pseudonym Lowry lø. 17 nov. 2012 16:24

* Tar og åpner ytterdøren en stund :-) *

Skjult ID med pseudonym sirene lø. 17 nov. 2012 16:51

Har vært på loftet og armert et par feller med mandel.... var myyyye muselort oppå der, så de har nok bodd der en stund :((

Takk for tips, @CarpeDiem, skal kjøpe meg noen "gammeldagse" feller på mandag, spikre dem på et par fjøler og armere dem med peanøttsmør :-)

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ma. 26 nov. 2012 12:07

Er det mange nok muser, vil de nok ete reint etter at en har gått i fella. Plasser gjerne fellene der du ser det er mye muselort. Tøm fellene gjerne hver dag. De kommer alltid frem om natta, så en tømming er nok hver dag. Bruk gjerne oppvask hansker.
Kanskje du bør få en snekker å se etter om musebandet er intakt, kan være hull enkelte steder, eller du kan finne en handy mann å gjøre det hvis du ikke er helt snekker kyndig selv.
Er det mye aktivitet, er det gjerne flere. Lykke til, :-)

Skjult ID med pseudonym Tom ma. 26 nov. 2012 12:15

http://lifehacker.com/5911666/build-a-self+resetting-mouse-trap

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 26 nov. 2012 12:24

Folk her har senket kravene til byttedyrene?

Jfr stigeteori, ladder theory... :p

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ma. 26 nov. 2012 14:01

Ladder theory, interessant ide, se følgende under womans rating system.. på www.laddertheory.com/attractionconstruct.html .
En liten avsporing mens vi venter på Rotte..

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ma. 26 nov. 2012 16:29

Tja, vet ikke om linken var så seriøs, kanskje noe for studenter som trenger noe å gruble på før eksamen. Litt pause tema om hvorfor det ikke var kjemi, hehe.
Nei, burde heller funnet opp en fløyte, slik den berømte rottefangeren hadde, han i eventyret.

(mann 38 år fra Hordaland) ma. 26 nov. 2012 22:25 Privat melding

Som en siste utvei, om du er desperat, ta inn en advokat som leietager. Rottene vil umiddelbart utvise profesjonell diskresjon og forlate stedet. ;)

Det sagt, anskaffelse av en dachshund eller garvet rottejeger av en katt er gjerne en brukbar løsning, da du får angrepet gnagerproblemet OG får selskap. Ihvertfall til skikkelig skadedyrsutrydning kan leies inn.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem ma. 26 nov. 2012 22:31

Det med selskap er et meget bra poeng, Brazenbard.

Vet ikke om jeg ville hatt en advokat som leietager, da måtte det vært en hyggelig dame.

Kanskje noen som har studert ladder theory nærmere, er det noe av interesse forresten? Så det var noe om at damene likte status (penger/makt), (ca. 50% av total attraksjonen ble visst bestemt av den faktoren ifølge nevnte teori), hvem liker ikke det ..?

Skjult ID med pseudonym Lowry ti. 27 nov. 2012 08:12

Frosk tar byttedyr (mus): http://www.youtube.com/watch?v=qh4zX-gQz-Y

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem fr. 30 nov. 2012 12:12

Hvordan bli kvitt mus i hus, for @sirene:

www.nationen.no/2012/11/30/nyheter/mus/skadedyr/bolig/musefelle/7830341 .

På 8 måneder kan 24 mus bli til 2000..