Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID on. 26 sep. 2012 14:59

Jeg var forleden på date med en, daten varte i 2 timer. Jeg satt igjen med følelsen av at det var 1,5 timer med fri psykologi. Kan trygt si at jeg ble sliten, så jeg sier neitakk til han. Han hadde mye bagasje med seg, syntes synd på han. Jeg vil kke brukes for en som skal tømme seg for alle sine problemer. Jeg er sikkert en super ego, men jeg har slitt, og kommet meg på beina uten hjelp.

Skjult ID med pseudonym jane doe on. 26 sep. 2012 15:08

HAHA. Det du gjør nå er jo akkurat det samme som han gjorde på daten din.

Skjult ID on. 26 sep. 2012 15:44

Høres ut som en ny variant av "tøm og røm" det der ;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 26 sep. 2012 16:20

Mye billigere å spandere på en date vil jeg tro enn å ta time hos psykolog. :P

Skjult ID med pseudonym ,isllløe on. 26 sep. 2012 16:26

faen altså

(mann 38 år fra Østfold) on. 26 sep. 2012 16:31 Privat melding

Ok. Takk for opplysningen.

(mann 53 år fra Vestfold) on. 26 sep. 2012 16:45 Privat melding

TS, takk for at du delte dette med oss

Skjult ID med pseudonym anonym-mus on. 26 sep. 2012 17:09

da er det mye bedre når han forteller om krisene sine i andre (eller av og til første) mailen, da kan man i det minste skru han av.........

Skjult ID med pseudonym Frigg on. 26 sep. 2012 17:20

Du var tydeligvis ikke nok ego, for da hadde du gått lenge før :)
Uansett, personlig liker jeg mennesker som tørr by på av seg selv, men det bør jo også være rom for at man får vist litt av seg selv også... Enveis kommunkasjon kan være grådig kjedelig.
Ellers er jeg ikke dypt imponert over at du har kommet deg på beina uten hjelp fra andre mennesker, da har problemene bare ikke vært store nok...

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 26 sep. 2012 17:51

Hva skjedde med at han kanskje følte at du var så komfortabel å være sammen med at han fikk en slags tillitsfølelse som gjorde at han turte å fortelle? Eller bare at du hadde en 2 timers date? Eller..eller..så mye whining om dates om dagen. Å ha NOE å skravle om i TO timer ville jeg beskrevet som great success :P

Skjult ID on. 26 sep. 2012 18:12

Tydelig at det er mye rart her inne på sukker. Her er nok folk med peoblemer og folk uten. Jeg har stilt opp for venner i mange år, ble faktisk så tappet at jeg var nødt til å kutte de ut.. Så at du ikke vil innvolvere deg med en som har mye bagasje skjønner jeg godt. Så at det er noen som kommer med spydige svar på innlegg her inne, må en bare ta med.

Skjult ID med pseudonym Loffen on. 26 sep. 2012 18:54

Hmm.. grett nokk at du ikke velger å møte han igjen. Men er det ikke bedre at han kommer med det kjapt en at det kommer snikende etterhvert??? Hvilken problemer er det snakk om egentlig, angst eller noe enda høyere oppi systemet?? Sa han noe om hvorfor han skulle dele det med deg?

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 26 sep. 2012 18:55 Privat melding

Nå er der også forskjeller i hvordan folk takler problemer og kudos til deg @TS for at du har funnet veien gjennom problemene selv. Ikke helt rettferdig at du fikk pepper for den, men du kan gjerne ha hatt store problemer og klart det selv, der finnes ressurssterke mennesker der ute som klarer seg gjennom store påkjenninger. Nå leser jeg deg dithen at du hadde nok mennesker rundt deg som var støttende og positive, men at du ikke brukte de som "psykolog".

Noen mennesker graver seg ganske langt ned i egne problemer og har all fokus på seg selv, disse får ofte andre til å føle skyld, selv uten at de har skyld; disse menneskene er veldig "stakkars-meg-noen/samfunnet-MÅ-hjelpe-meg-ut-av-dette-jeg-har-det-så-fælt" ...mens andre (og jeg plasserer deg @TS i denne gruppen, aksepterer at ting har skåret seg eller gått på dass, og ser heller etter muligheter for å få en bedre situasjon...og uten å "belemre" alle som gidder å høre på om problemene sine, kanskje fordi de selv har opplevd hvor tømt av energi man blir av å høre på noen klage...i time etter time etter time...

Når man er på date så er jo litt av poenget at man skal tiltrekke seg den andre personen, og som @Kommode sier, etterhvert kan man nok dele mer av sine erfaringer, når man har blitt litt bedre kjent, man skal tross alt gi noe av seg selv i samtalen, bidra til at den andre har det hyggelig, og du har nok rett @Kommode, at noen prøver for tidlig å skaffe seg en ny partner, før man egentlig har kjent mer på seg selv.

Jeg vil anbefale alle som er i en litt tøff situasjon, og merker at man blir veldig seg-selv fokusert, å bli med i en eller annen frivillig organisasjon, jeg skryter igjen av Røde Kors, da de har veldig mange forskjellige tilbud, er nok enda flere som hadde trengt en hjelpende hånd. Om du føler du har lite å gi, vil du faktisk oppleve at du får så innmari mye igjen for å rekke ut ei hånd og hjelpe andre, og ikke minst vil du oppdage hvor godt du egentlig har det :-))

(mann 40 år fra Oslo) on. 26 sep. 2012 19:39 Privat melding

Han var seg selv etter alle gode råd om det, også klager du?? Makan!! :p

Skjult ID med pseudonym isbj on. 26 sep. 2012 23:29

Ikommode - så enig med deg , bra skrevet :-)

Skjult ID to. 27 sep. 2012 10:36

Har merket at det er veldig mange. Spesielt menn er ute etter en ny gjerne før det er brudd med eksen. Det er viktig å gjøre seg ferdig i et forrhold, ha litt tid alene for å finne seg selv. Ikke hopp rett inni et nytt forhold med en gang.

Skjult ID med pseudonym isbj to. 27 sep. 2012 11:23

Har selv vært der Svampebob- og så enig i deg . Man kan gi mye av seg selv men det at andre taper deg fullstendig for energi er langt fra bra .
Jeg lærte mye av dette , fryktelig tøft da det stod på...

Skjult ID med pseudonym wilma to. 27 sep. 2012 18:36

Det er ikke alltid så lett for alle å holde problemene sine for seg selv når de endelig får til et møte med noen, særlig ikke dersom de ellers opplever at de er veldig alene med hverdagene sine og utfordringene de møter.

TS: Du valgte faktisk selv å gi han en og enhalv time av livet ditt der du gav han lov til å fokusere på seg og sitt, det var ditt valg å gi han den muligheten :-)
Da nytter det ikke å klage på møtet dere hadde i ettertid altså ;p

Selv har jeg opplevd hvordan det var å knytte vennskap med en kvinne som opplevde seg selv som suicidal. Det var enormt krevende, utmattende og selvutslettende for meg.
Å bli med på en slik reise sammen med noen som trenger det, gjør jeg kun for de som virkelig betyr noe for meg.

Mennesker jeg ikke har knyttet en relasjon med, får ikke særlig oppmerksomhet fra meg om sine problemer dersom det blir en ensidig fokus på hans/hennes problemer.

Skjult ID med pseudonym wilma to. 27 sep. 2012 19:17

@Svampebob

I gamle dager kunne man ikke passe på å ikke gi mer enn man får tilbake. Den gangen var man pent nødt til å ta vare på sine gamle foreldre, og dersom en nevø eller niese ble foreldreløs, så var man pent nødt til å ta vare på dem også. Og hvem skulle egentlig holde oppsyn med den gamle damen i nabolaget som ikke har familie, som aldri ble gift og ikke har noen barn eller barnebarn som kan ta vare på henne? Jo, det var naboene, det.

I dag må vi passe på at vår omsorgsvilje ikke går ut over oss selv. Gir du noe, så vil du ha tilsvarende tilbake.

Det er lissom en balansegang vi må passe på selv ;p

Skjult ID med pseudonym wilma to. 27 sep. 2012 20:55

Vel @Svampebob. Det vi har muligheten til i dag, er å ta vare på oss selv samtidig som vi velger å ta vare på enkelte utvalgte andre, om vi vil og synes det er verdt å gjøre det :-)

Og så kan giveren vokse litt på å være den som gav av seg selv.
Hva skal mottakeren vokse på, da?

Skjult ID med pseudonym wilma to. 27 sep. 2012 22:18

@Svampebob
Nope, jeg kjenner deg ikke, så vet ikke om du har et svar på spørsmålet mitt.

Selv har jeg inget svar :-)