Alle innlegg Sukkerforum

"Plus-size modeller"

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Østfold) on. 26 sep. 2012 17:33 Privat melding

Hvorfor er det så helvetes mye bråk og ståk rundt hvem som sorteres inn i den kategorien og ikke? Ser det er en sak om dette på forsiden av vg.no nå, og en helvetes mye reaksjoner og kommentarer under. Helt idiotisk, og det er helt forferdelig og det er liksom ikke måte på...

Samt at det virker ikke akkurat som om det er noen som helst som skjønne hva dette "plus size" er i forhold til... Altså, det er jo i forhold til "vanlige modeller" (noe som vel burde være innlysende???!?), og ikke "gjennomsnittskvinnen på gata", eller "du som leser dette" eller whatever... Allikevel er det bøtter og lass av slike "Hvis hun er plussize, hva eg JEG da, hvalrossize?"-kommentarer.

Altså hva fan =P

(kvinne 45 år fra Oppland) on. 26 sep. 2012 17:36 Privat melding

I forhold til de vanlige modellene som har str 32-34, er jeg plus size :) Ja ja gjerne det, like blid :)

(mann 42 år fra Telemark) on. 26 sep. 2012 17:39 Privat melding

Hvorfor debatten eksisterer? Hmm...kroppsfiksering er jo mer vanlig enn før, eller er det bare media som blåser det opp? I såfall er det kanskje media som er grunnen ?

Skjult ID med pseudonym Ann Thrax on. 26 sep. 2012 17:42

Sier seg vel selv at en på 188 cm ikke presser seg inn i str 34-36 uansett hvor tynn hun er, men enig med TS at fortegnelsen og definisjonen av den burde være uinteressant for folk flest

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 26 sep. 2012 17:43 Privat melding

Tja, det burde jo være en internasjonal felles plus-size. Som feks en størrelse 44 + er plussize her, men denne vil være diihiiiiger i usa og paris. En plussize som er str 38 vil virke slank og flott i norge hvor plussize ER 44. uansett er Robyn Lawley H to the O to the T.

(mann 42 år fra Telemark) on. 26 sep. 2012 17:48 Privat melding

Pluss size...er ikke det bare pluss size da..må plus size modeller også ha en bestemt størrelse? Synes det høres veldig "in general" ut jeg!

(mann 38 år fra Østfold) on. 26 sep. 2012 17:52 Privat melding

@-Bene-

Hvorfor burde det være en internasjonal felles plus-size? Det hadde jo ført til at det f.eks nærmest ikke hadde eksistert plus-size i Asia, mens det her på berget hadde vært normen =P

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 26 sep. 2012 17:54

@ANASLEX - Bare ser for meg at det ville vært litt mindre whining av den typen du nevner da :) Så FLOTT for Asia at de ikke hadde hatt pluss size-modeller da ;)

(mann 38 år fra Østfold) on. 26 sep. 2012 18:08 Privat melding

@-Bene-

Her whiner de jo for at en dame på 188cm, og ikke akkurat smått i bredden heller, blir regnet som "plus-size modell"... Strengt tatt så er hun nok "plus-size" i forhold til gjennomsnittskvinnen i Norge også, tror jeg ihvertfall. Allikevel så whines det jo.

Jeg tror det whines uansett. Årsaken til whininga befinner seg jo uansett ikke i Paris for å si det sånn =P

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 26 sep. 2012 18:31

Får aldri bukt med whining. MEN en felles størrelse ville kanskje hjulpet litt istedetfor hele "åjammen det DER er jo ikke plus size, for her er jo bla bla whine whine".

Skjult ID on. 26 sep. 2012 18:40

Dame på 188 er en genetisk feil eller mutasjon.Jeg ville aldri ville hatt barn med noe slikt !

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 26 sep. 2012 19:47

I forhold til disse fyrstikkene du vanligvis finner på catwalken i Milano, så er alt plus-size. :P

Skjult ID med pseudonym -m- on. 26 sep. 2012 21:55

enig med bene jeg :)

Skjult ID med pseudonym Kora on. 26 sep. 2012 22:12

Iflg den artikkelen jeg leste var hun ikke Plus-size i forhold til gjennomsnittskvinnen i Norge som visstnok har str 40/42.

Det media mener med å "huase opp" dette (utover å ha noe å skrive om) er vel dette med kroppsideal og unge mennesker. Hvis man tror at denne vakre damen er feit (og DET er hun da virkelig ikke!) kan man vel som ung pike (eller gutt) få et usunt forhold til kroppsidealer og hvor tynn man må være for ikke å bli regnet som plus-size.

Jeg har selv bakgrunn fra modellbransjen i mine unge dager, og vet at plus-size i USA er alt som ikke er str 0, som er den "normale" modellstr. der borte. Og en kvinne som bruker str 1, er jo ikke "pluss" i ordets rette forstand. Jeg syns motebransjen har en LAAAAAANG vei å gå for å fronte sunne, normale kroppsidealer. Da mener jeg ikke nødvendigvis at alle modeller skal være "feite", men at den i motebransjen som først våger å fronte hele spekteret av alle kropper som finnes, og lage klær som passer flere typer kropper, kommer til å bli en suksess blandt "folket i gata". For det er jo en kjennsgjerning (takk og pris) at de fleste mennesker ikke har str 0. For det er jo en androgyn kropp, uten hverken pupper eller rompe. Og DET gutter, vil dere vil ikke ha, vel?

(mann 38 år fra Østfold) on. 26 sep. 2012 23:01 Privat melding

@Kora:

Hu er jo ikke feit, men hu er da ikke slank heller. Hu er helt vanlig og litt sånn halv-chubby, noe svært mange nordmenn er. I tillegg er hu jo nesten 190 høy, altså uvanlig høy til å være kvinne. Ikke er hun uproporsjonalt smal ift høyden heller.

Alt i alt så er hun en STOR dame. Sett henne ved siden av en gjennomsnittlig norsk mann, så hadde han vært mindre enn henne, og den gjennomsnittlige norske kvinnen er igjen mindre enn han.

Dette ER en stor dame, eller alle målestokker.

Uansett er jo det litt irrelevant. Hele greia er jo at folk ikke skjønner hva dette er "plus-size modell" er "pluss" i forhold til. Det er jo i forhold til "vanlige modeller"... Og hva er problemet med å kalle modeller som er større enn vanlige modeller for "plus-size modeller"...? Det er jo en passende beskrivelse.

Og hvorfor skal motebransjen fronte alle typer kropper akkurat på catwalken? Det eneste de driver med der er å vise frem nye klær. Det er det de gjør. Det er ikke et "sånn her skal damer se ut"-arrangement. Det er "dette er vår nye kleskolleksjon"-arrangement.

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 26 sep. 2012 23:26

ANASLEX - Jeg vet at det ikke er relevant for deg, men for oss jenter som skal potensielt handle disse klærne så tror jeg de fleste av oss vil se klær på catwalken som viser hvordan de faktisk SITTER. Hva de klemmer og hva de fremhever, så helt egentlig burde designerne bruke damer som viser et realistisk bilde av klærne de skaper framfor å vise de på kleshengere eller ultratynne modeller uten hofter og pupper. Kari Nordmann kjøper klærne og de viser seg å være fullstendig feil fordi man ikke har sett på en ubertynn modell hvordan sømmen er og om den er figursydd etc osv osv osv. Man skulle TRO at det var bedre markedsføring totalt sett.

Jeg vil mye heller se kjoler på plussize-modeller enn kjempetynne modeller, rett og slett fordi klær skal (iallefall etter min mening) ha en viss form ikke bare være stykker av stoff som er tilfeldig sydd sammen som en søppelsekk.

Skulle gjerne sett Kim K i alt. Folk kan si hva de vil men den kroppen er en ultradeilig 'plussize'.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 on. 26 sep. 2012 23:39

Kim K?? Har jeg gått glipp av noe?

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 26 sep. 2012 23:48 Privat melding

Jeg synes ofte at jeg uansett ikke får sett hvordan klærne kommer til å henge på meg :)

For enten det er en tynn modell eller en med vanlige former (eller en bittelitt større enn det, finnes hvertfall i Ellos og LaRedoute katalogene), så er de jo alle mye høyere enn meg!

Så det jeg ønsker meg mest av alt er at de kan begynne med lave modeller også, både slanke og med noen kilo ekstra :)
Vi som er lave kjøper jo også klær :P

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 00:12 Privat melding

@-Bene-

Joda, jeg ser den, men du skjønner vel at disse designerne ikke holder disse showene for å vise hvor flinke skreddere de har på bakrommet...? Det er jo selve designet på klærne de skal vise frem. Disse modellene er jo bare vandrende kleshengere. Det er designet på klærne som er greia, ikke hvordan de er tilpasset kleshengerne.

Pluss, hvor stor andel av den kvinnelige befolkningen er det som egentlig kjøper disse dyre designerklærne? Spiller det egentlig noen rolle for Kari Nordmann hva som foregår på en eller annen catwalk nedi Europa, så lenge hun uansett ikke gidder å hoste opp 4000.- for en topp?

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 00:14 Privat melding

@Minney:

Evt kan man jo bare prøve klærne før man kjøper de altså...?

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 00:16

ANASLEX - Tja, når folk er så opptatt av merkeklær må de jo komme fra et eller anna sted :) Men ja, jeg ser greia.

Skjult ID med pseudonym Minney to. 27 sep. 2012 00:17

@anaslex

Jeg kjøper en del tøy på nettet ;)

For det som er i butikkene prøver jeg jo der, for da er man ikke avhengig av å helst se det på en modell først :)

Men har lært meg litt hva som er lurt å se etter/legge merke til for at det skal sitte ok på meg :)
Hadde likevel vært enklere dersom man også hadde hatt litt flere modeller i flere former og høyder :P

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 00:33 Privat melding

@Minney:

Det er mye som hadde vært enklere hvisomattedersomatte...

De kunne sikkert gjort mange forskjellige modeller, men da hadde klærne kostet mer igjen. Det er ikke gratis å leie inn modeller og fotografer. Spesiellt hvis de omtrent skulle dekket alle mulige variasjoner av høyde og bredde, og alle modellene samtidig skulle vist alle klærne. Det blir jo en helvetes mange kombinasjoner!

Hele konkurransefortrinnet til de som selger klær på nett er jo nettopp at de kan selge til lavere enn de som selger den samme varen fra en fysisk butikk. Da er det ikke akkurat god butikk å pøse på med modell- og fotografutgifter.

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 00:48 Privat melding

...og hvorfor er det egentlig aldri menn som klager over slikt?

"Buhu mennene i dressmann reklamen ligner ikke på meg"... "Jeg vil se hvordan den singleten ser ut på en bleikfeit fyr som meg, og ikke en solariumsbrun veltrent kjekkas!!"...osv? =P

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 00:50

Fordi menn ikke har så fordømt mange mål å ta hensyn til. Fordømte menn.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 27 sep. 2012 00:54

ja vi har jo en pupp som stikker ut her, en rompe der osv osv :P

Skjult ID med pseudonym Kora to. 27 sep. 2012 00:56

@bene: Ja, enig, i det du skriver om at klærne ser helt annerledes ut på en "kleshenger" enn på en sunn kvinnekropp (eller en usunn kvinnekropp i andre enden av skalaen for den sakens skyld).

@anaslex: Designet på klærne er de vil vise ja. Men det er ikke alltid slik at desiget på klærne vises når det henger rett opp og ned på en tynn spiker, DERFOR bør motebransjen bruke ulike vanlige kvinner for det er tross alt ikke bare "catwalken" vi snakker om her, men også bilder av klær i magasiner (som ikke er designer-klær) og disse er også for det meste tredd ned over en i str 0. Da vises ikke det rette designet på klærne. (påberoper meg en viss patos på dette emnet, siden jeg både har jobbet som modell og eiet /drevet min egen klesbutikk).

Det er en menneskerett (hehe) for enhver kvinne uansett form/høyde o.l. feks å ha en jeans som sitter bra. Det er ikke så lett å orientere seg i jungelen , og mye er laget kun for de ultratynne jentene. Bor man litt "avsides" til og er avhengig av postordre eller nettet for å finne de klærne som passer, så er det meget relevant at man kan se bilder av kvinner som har nogenlunde "normale" kropper når de viser klærne frem.

Sånn! Puh! Der fikk jeg sagt det det jeg ville gitt:-)

Natta, folkens:-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 00:58

Jaså? Notere i dagboken: ut å finne jeans. Kjoler er siste alternativ for oss med A-form :P

Skjult ID med pseudonym Kora to. 27 sep. 2012 01:03

@bene: skikkelig dumt at jeg ikke driver butikken min lenger. Jeg var "verdenskjent" for å skaffe velsittende jeans til kvinner i alle former og farger. Jeg vet jo ikke noe om hva slags kropp du har (utover A form, men det er jo ikke noe problem), men uansett, jeg blir gjerne med deg på handletur en dag (bor i oslo) så lover jeg deg at vi skal finne en skikkelig "smashing" en:-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 01:07

Kora - trust me. Hadde du greid å funnet jeans som satt som de skulle, var nogenlunde figurefriendly OG behagelig i bruk, så hadde jeg kjøpt alle du hadde ;)

Skjult ID med pseudonym Kora to. 27 sep. 2012 01:13

Som sagt bene, jeg lover deg, jeg hadde funnet den, og har fortsatt såpass oversikt over "bransjen" at jeg skulle funnet en til deg idag også. Bare si ifra du, så drar vi og handler:-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 01:15

Skal ha det i bakhodet til neste oslotur ;) Uten at det hjelper mye at du er anonym.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 27 sep. 2012 01:18

jeansguide? yey!

går stort sett i kjole for det er enklest å få til å sitte pent på denne formfulle kroppen her :P ;)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 01:24

-m- - Lekkerschmekker!

Skjult ID med pseudonym -m- to. 27 sep. 2012 01:27

-bene-

smask! ;D

Skjult ID med pseudonym Kora to. 27 sep. 2012 01:29

Sant det bene, og vi har match under 70 (siden jeg ikke er lesbisk og det er antagelig ikke du heller), men jeg får vurdere å "kaste kappen" og gå ut i offentligheten her:-) Så kan vi danne "jeans-for-alle-former-og-farger-partiet" på Stortinget. Garantert i maktposisjon om få år:-)

Skjult ID med pseudonym Fragleberg to. 27 sep. 2012 01:32

Hva med minus-size modellene? Hvor er de? Noen må vel representere de som er tynnere enn supermodellene?

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 01:39 Privat melding

@-Bene-

Ikke har så fordømt mange mål? Hvor mange fler mål er det du mener kvinner har enn menn egentlig? Det eneste "ekstra" damer har er tits.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 27 sep. 2012 01:39

Kora - Sounds like a plan to me ;)

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 01:51 Privat melding

@Kora:

Ikke alltid? Mye mulig, men somregel så vises det bedre på en "spiker", og det er vel nettopp derfor de bruker "spiker"? For ikke å snakke om at fokuset til publikum gjerne skal være på klærne, og ikke på kleshengerne? Ser ihvertfall for meg at mye av fokuset hadde vært på noe annet enn klærne hvis det var mye tits&ass ute på catwalken der... =P. Pluss at det er mye enklere å sy klær som passer på en "spiker"...? Jeg har liksom ingen problemer med å skjønne hvorfor de gjør som de gjør. Jeg hadde da ikke giddet å legge inn masse ekstraarbeid selv hvis jeg heller bare kunne valgt modeller som er enkle å tilpasse klærne jeg ønsker å vise frem til. Da kan man sy alle klærne i lik størrelse, og det blir mye mindre pes.

Det er sikkert mer enn nok mas fra før når man skal jobbe med en hel bøling unge jenter som er der for å bli kjendiser... Urk.

Skjult ID med pseudonym Kora to. 27 sep. 2012 02:06

@anaslex: Som jeg sier i innlegget mitt over, jeg snakker ikke primært om modellene på "catwalken" men på modellene som generelt brukes av motebransjen. Og disse syr ikke klær etter mål, de lager "mainstearm-klær til main-stream-mennesker" i helt standard størrelser.

Og jeg er ikke (som du kanskje er? ) ute etter å lage minde "pes" for motebransjen, men mener at bransjen har stort forbedringspotesiale for å fronte sunnere kvinner enn de gjør idag. Når det gjelder mannlige modeller, så er de ofte flottere og mer muskuløse enn "virkelighetens" menn, det er jeg enig i, og jeg syns ikke det er noe bra heller, jeg. Men mennene ser som regel ikke så utsultede ut som de kvinnelige modellene gjør. De ser bare mer veltrente ut en gjennomsnittsmannen.

Du spør i et innlegg over her hvorfor det utelukkende er kvinner som engasjerer seg i debatten om bruk av syltynne modeller. Vet du hva, det lurer jeg også på:-) Er det fordi dere menn syns at kvinner i str 0 er flotte, og at det er helst slike kvinner dere vil ha? Elller?

Vet at jeg sa godnatt for lenge siden...:-), men blir jeg engasjert så blir jeg engasjert. Klokka går jo av seg selv likevel:-)

Og det bene sa om mål, mener du anaslex at din rompe er like formfull som en kvinnes? Hvorfor tror det er forskjell på fasongen i en kvinnedrakt og en herredress?

Hvorfor bruker ikke kvinner herrejeans tror du?

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 03:02 Privat melding

@Kora:

Hvorfor skal motebransjen fronte kvinner av noen som helst slags type? Og hvorfor ville det vært en forbedring hvis de brukte kvinner med en høyere fett% enn de gjør nå? Det er fortsatt klær de selger... Ikke kvinner eller fettvev.

Ang det med at det bare er kvinner som engasjerer seg, så mente jeg det ikke på den måten. Altså det er jo nok av menn også som engasjerer seg når det er snakk om kvinnelige modeller og alt det der, selv om jeg mistenker at mye av det er for å innynde seg hos kvinner (men nok om det=P). Men det er jo aldri noe mas om mannlige modeller, hverken fra menn eller kvinner. Hvorfor er det ingen som hyler og skriker om at det er så fælt at de mannlige modellene ikke er som "vanlige" menn, når det omtrent er helt krise at de kvinnelige modellene ikke er som "vanlige" kvinner?

Ang mål. Menn har også mål. Selv om kvinner somregel har større rumper enn menn, så betyr ikke det at menn ikke har rumper. Vi har faktisk det, og disse rumpene skal også passe inn i buksene vi bruker, akkurat som deres rumper skal passe inn i klærne dere bruker.

Kvinner bruker ikke herrejeans av akkurat den samme årsaken som at menn ikke bruker damejeans. De har feil fasong.

Skjult ID med pseudonym Kora to. 27 sep. 2012 03:11

Jeg skjønner at vi er uenige her anaslex, og det er jo greit det.

Beklager at jeg misforsto det du sa om mål.

Men jeg mener fortsatt at motebransjen som tross alt lever av "vanlige kvinner" også burde bruke "vanlige kvinner" til å vise frem det de skal selge siden det er vanlige kvinner som skal kjøpe det de lager. Det gjelder selvsagt like mye menn, som jeg sa i mitt forrige innlegg.

Utover det....du har din oppfatning og dette og jeg har min. Og det er jo fint. Så får vi noe å diskutere;.)

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 04:07 Privat melding

At de lever av "vanlige" kvinner, jada, jeg skjønner jo det, men det betyr da ikke at de må eller burde bruke "vanlige" kvinner i markedsføringen. Eller at det hadde vært en lur markedsføringsstrategi... Tror du ikke de hadde gjort det hvis det hadde vært et bedre alternativ? Det er jo ikke akkurat som at de ikke ønsker å tjene mer penger...

...altså, hadde "vanlige" kvinner kjøpt alt dette tullet hvis det ble brukt "vanlige" kvinner i markedsføringen? Er ikke halvparten av effekten ved reklame rettet mot kvinner at det oppfattes signaler alla "kjøp denne toppen, så blir du like perfekt som denne dama i reklamen"...? Hadde det fungert hvis ikke kvinner ønsket å se ut som dama i reklamen? Selvsagt ikke. Vil vanlige kvinner være vanlige? Eller vil de være spesielle, og unike, og perfekte, og følger med i tiden, og fordi du fortjener det, og alt dette andre tullet?

Hvorfor er omtrent alle magasiner beregnet for kvinner proppfulle av bilder av andre kvinner og "slik får du perfekt ditt og datt"-guider? ...hadde de vært det hvis kvinner ikke gadd å kaste penger på slikt?

Tygg litt på den ;-)

(mann 57 år fra Oslo) to. 27 sep. 2012 12:04 Privat melding

Synes størrelser er merkelige for menn også. Jeg er mann på 1,91, og med en vekt på 87 kg har jeg en BMI i øvre del av normalen. Likevel er det sånn at jeg passer bedre inn i dresser str 154 enn 54. Det ett-tallet indikerer at det er en «slank» modell. Tilsvarende synes jeg skjortene er finest når de er såkalt «SlimFit». Er virkelig størrelsene tilpasset overvektige?

@Kora
Siden du sier du har oversikt. Jeg vil gjerne ha noen tips om hvor kvinner på 188, og vanlig kroppsform, kan finne klær som er tilpasset såpass lengde. Hvis det virkelig er mulig å finne klær for alle størrelser i Oslo. For nå har jeg nettopp hatt med jentungen til London for å gå på Long Tall Sally og Tall-avdelingen på TopShop. Selvfølgelig en hyggelig far/datter-tur, men tuklete måte å impulshandle klær.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 27 sep. 2012 14:04 Privat melding

Stevia: det er bare å gå på Carlings og be om hjelp, de fikser lett lange bukser. Jeg er nesten like høy og det er null stress å finne noe som passer, har tilogmed noen som er for lange.

Man må riktignok som regel litt opp i pris (1000-1500), men det er jo grenser for hvor mange jeans man trenger.

(mann 57 år fra Oslo) to. 27 sep. 2012 14:09 Privat melding

@PeneLene.
Vi har vært noen ganger på Carlings. De har bukselende 34, og en sjelden gang 36. Veslejenta trenger 38. (Jeg trenger 36, og vet alt om at det er vanskelig å finne.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 27 sep. 2012 14:11

<----- ble nesten litt nysgjerrig på veslejenta til Stevia

Skjult ID med pseudonym Minney to. 27 sep. 2012 14:38

@Anaslex

Det at jeg skrev at det likevel hadde vært enklere betyr ikke at jeg på noen måte "krever" dette.
Jeg er fullt klar over at ting koster, også modeller ;)

Men de fleste steder har uansett gjerne mer enn bare en modell likevel. Og selv om ikke alle modellene trenger å ha på seg alle klærne, så kan hadde det å fordelt tøyet på modeller med litt forskjellig høye og form gjort en del ting litt enklere.
Hvertfall for oss som klarer å se litt sammenheng, og dermed kan pille ut en kjole som sitter på en tynn modell fordi vi samtidig ser noe annet tøy i "samme kategori" på en modell som har en mer lik kroppsform som oss selv. Og motebransjen som kan dette, vil fint vite hva de bør kle på hver enkelt modell slik at alle som kjøper skal kunne ha mulighet til en viss "oversikt" over hvordan ting vil se ut på dem selv :)

(mann 57 år fra Oslo) to. 27 sep. 2012 14:56 Privat melding

@Grimstad
Du får legge meg til på FB, og finne henne derfra.

(mann 38 år fra Østfold) to. 27 sep. 2012 15:26 Privat melding

@Minney:

Det eneste konkurransefortrinnet de som selger klær på nett har er lavere pris.